Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Χαλαρή κουβέντα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Ιουνίου 2009, 17:52:29

Τίτλος: Όταν η δικαιοσύνη είναι τυφλή (από το ένα μάτι)
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Ιουνίου 2009, 17:52:29
Η ίδια ουσία για μεν την ομοσπονδία άρσης βαρών θεωρείται ντοπάρισμα ενώ για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσπάθεια...απώλειας λίπους.
Α ναι, και όταν η κοκαΐνη στα ούρα αθλητών θεωρείται πταίσμα!

"Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα τιμώρησε μόλις με τρεις μήνες αποκλεισμό τον Πολωνό αμυντικό του Παναθηναικού Γιακούμπ Βαβζίνιακ για χρήση διεγερτικής απαγορευμένης ουσίας.

Η ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών , με πρόεδρο τον Πύρρο Δήμα τιμώρησε για χρήση της ίδια ακριβώς ουσίας, δύο αθλητές της με διετή αποκλεισμό.

Δηλαδή, η άρση βαρών δέχθηκε ότι η 4-methyl-2 hexanamine βοηθάει στην βελτίωση των επιδόσεων της αθλητών της, στη διάρκεια ενός αγώνα, ενώ η Σούπερ Λίγκα για το ίδιο σκεύασμα δέχθηκε ότι απλά …επιτρέπει την απώλεια λίπους.

Θυμίζουμε ότι τόσο η ομοσπονδία άρσης βαρών όσο και η Σούπερ Λίγκα λειτουργούν στην Ελλάδα και συνεπώς υπακούουν στους κανόνες του ΕΣΚΑΝ και διεθνώς της WADA.

Δηλαδή από τη μία μεριά έχουμε μια ποινή χαστούκι και από την άλλη μία ποινή - χάδι.

Και για όλα αυτά, το υπουργείο πολιτισμού για του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη μαθαίνει τα νέα από τις εφημερίδες και συνεχίζει τις διακοπές...

Καμιά απολύτως παρέμβαση. Μόνο το ΕΣΚΑΝ ετοιμάζεται για ένσταση που να είστε σίγουροι ότι δεν θα αποτελέσει έκπληξη η απόρριψη της.

Η Ελλάδα των δύο μέτρων και δύο σταθμών.

Ανιχνεύεται κοκαίνη στο δείγμα του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Μανώλη Μονιάκη, ο οποίος αντί για δυο χρόνια αποκλεισμό τιμωρείται με έξη μήνες αποκλεισμό.

Παρουσίασε χαρτιά από γιατρούς, γνωμοδοτήσεις και τελικά η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα απεφάνθη ότι η κοκαίνη βοηθάει μόνο για τα πρώτα δέκα λεπτά ενός αγώνα άρα δεν είναι ντόπινγκ...

Εφόσον είναι έτσι, τότε, πρώτον γιατί βρίσκεται στη λίστα, απαγορευμένων για τον αθλητισμό, ουσιών και δεύτερον γιατί δεν αθωώθηκε ο Μονιάκης από τη στιγμή που η επιτροπή προφανώς δέχθηκε ως ορθά τα χαρτιά που παρουσίασε από διάφορους γιατρούς;"


http://www.sport.gr/default.asp?pid=52&aid=40202
Τίτλος: Απ: Όταν η δικαιοσύνη είναι τυφλή (από το ένα μάτι)
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 6 Ιουνίου 2009, 18:32:46
 ;)
Τίτλος: Απ: Όταν η δικαιοσύνη είναι τυφλή (από το ένα μάτι)
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 14 Ιουνίου 2009, 15:04:42
Τελικά το παλικάρι είχε πει ένα ψεμματάκι.
Τις ντόπες του τις έπαιρνε σε τακτική βάση. Βρέθηκε θετικός στην ίδια ουσία σε δείγμα που είχε δώσει πολύ πριν το αρχικό δείγμα που ανιχνεύτηκε (για πρώτη φορά) η ουσία.
Βέβαια πως γίνεται τα συγκεκριμένα δείγματα που επανεξετάστηκαν να ήταν αρνητικά την πρώτη φορά και θετικά τη δεύτερη φορά; Τι διάολο, τι ήταν το αναβολικό; Κολοβακτηρίδιο και ήθελε το χρόνο του για να "φυτρώσει" ;

Τελικά η δικαιοσύνη αναγκάστηκε να ανοίξει (ή να κλείσει; ) και το άλλο μάτι!

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=40541