Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ηλίας Παπαζήσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, 23:18:22

Τίτλος: 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατ' Οίκον Νοσηλείας
Αποστολή από: Ηλίας Παπαζήσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, 23:18:22
Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατ' Οίκον Νοσηλείας (Αθήνα, 8-11 Νοεμβρίου 2012) συνεχίζει την παράδοση των πρακτικών εργαστηρίων πάνω σε βασικές κλινικές δεξιότητες, όπως παρακεντήσεις κοιλίας και θώρακα, τοποθετήσεις κεντρικών και περιφερικών φλεβικών καθετήρων και υπερηχοτομογραφία. Τα εργαστήρια θα είναι και φέτος πάνω σε τεχνητά και νωπά προπλάσματα. Οι ασκήσεις των υπερήχων θα γίνουν πάνω σε εθελοντές. Κάθε σύνεδρος θα μπορέσει να απεικονίσει τα βασικά όργανα και τους αγγειακούς σχηματισμούς της κοιλιάς.

Για πρώτη φορά το συνέδριο θα έχει διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή ξένων συνέδρων. Η εναρκτήρια τελετή που θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων επίσημοι προσκεκλημένοι από το Κουβέιτ και άλλες αραβικές χώρες, θα είναι αφιερωμένη στις ελληνο-αραβικές σχέσεις με κεντρική ομιλία: "Η επίδραση της αρχαίας ελληνικής και της βυζαντινής ιατρικής στον αραβικό κόσμο". Ομιλητής ο Δρ Hesham Hassan, Διδάκτωρ της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προηγηθεί ομιλία της Prof. Lisa Demos από την Αυστραλία με θέμα: "Home Health Care Worldwide".

Οι παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο θα γίνουν όλες με διαδραστικό τρόπο (εισηγητής-συζητητές) και θα αφορούν συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην Π.Φ.Υ.

Επισκεφθείτε το site www.iritel.org (http://www.iritel.org) γίνετε μέλη της ομάδας "ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ" sto facebook: http://www.facebook.com/groups/338398683138/ (http://www.facebook.com/groups/338398683138/)