Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => ΕΟΠΥΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: Δ. Κουναλάκης στις 16 Ιουνίου 2013, 00:30:11

Τίτλος: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 16 Ιουνίου 2013, 00:30:11
Ηράκλειο, 14/06/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι μετά από ενέργειες του Ι.Σ.Η. με την Τοπική Διοίκηση της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου λάβαμε την διαβεβαίωση ότι από Δευτέρα 17/6/2013 δεν θα απαιτείται πλέον προηγούμενη έγκριση από Ιατρό της Μονάδας του ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) για την χορήγηση ολιγοήμερων αναρρωτικών αδειών.
Όπως ορίζεται στις ισχύουσες νομικές διατάξεις (άρ.5 Ν.3418/2005 «Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας») θα γίνονται  δεκτά τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γρηγόρης Πασπάτης                                             Γεώργιος Καραντινός 


Τώρα θα είμαι κακός εάν πω ότι έπρεπε να απολύσουν τους μισούς στο ΙΚΑ και να γίνουν προκηρύξεις στον ΕΟΠΥΥ για να πάρουν προσωπικό εξ αρχής με ΑΣΕΠ;
Αν το είχαν κάνει, θα φτάναμε μετά από 1.5 χρόνο να συζητάμε την εφαρμογή του νόμου και την παύση της βλαμμένης συνήθειας;;;;
Αλήθεια, με τους διοικητικούς στο παράρτημα Αγ. Μηνά του ΕΟΠΥΥ(δηλαδή του ΙΚΑ) που ζητάνε τέσσερις φορές αέρια αίματος την μέρα (το ένα νυχτερινό) για να δικαιολογήσουν χρήση συμπυκνωτή οξυγόνου τι πρέπει να γίνει;
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 16 Ιουνίου 2013, 00:44:53
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ηράκλειο, 14/06/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι μετά από ενέργειες του Ι.Σ.Η. με την Τοπική Διοίκηση της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΠΥ Ηρακλείου λάβαμε την διαβεβαίωση ότι από Δευτέρα 17/6/2013 δεν θα απαιτείται πλέον προηγούμενη έγκριση από Ιατρό της Μονάδας του ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) για την χορήγηση ολιγοήμερων αναρρωτικών αδειών.
Όπως ορίζεται στις ισχύουσες νομικές διατάξεις (άρ.5 Ν.3418/2005 «Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας») θα γίνονται  δεκτά τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γρηγόρης Πασπάτης                                             Γεώργιος Καραντινός  


Τι εννοούν; Ότι αυτό θα ισχύει μόνο για τον Νομό Ηρακλείου;!
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: malexdent στις 9 Ιουλίου 2013, 19:32:05
 Ναί δυστυχώς προς το παρόν η κάθε Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας κάθε περιοχής εφαρμόζει όπως κυριολεκτικά "καπνίσει" στον εκάστοτε διευθυντή της τις διατάξεις για το ποιός δικαιούται να χορηγήσει μια αναρρωτική άδεια!   Προς τα παρόν το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να τη χορηγήσει ειδικευόμενος, και ο ιδιώτης έχει έναν μικρό σκιώδη άγραφο περιορισμό έως 4-5 μέρες ....


Όσο για τους διοικητικούς του ΕΟΠΥΥ Αγ. Μηνά, μάλλον αναφέρεστε στους διοικητικούς του ΙΚΑ Αγ.Μηνά, γιατί αυτοί διάβασαν μια εγκύκλιο που έλεγε ότι "όλα τα πεδία της γνωμάτευσης για τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει να είναι συμπληρωμένα" και θεώρησαν ότι αναφερόταν στις μετρήσεις αερίων, κ όχι στα στοιχεία του ασθενούς.... που προφανώς αυτό εννοούσε ο νομοθέτης!!.. Αλλά επειδή με το ΙΚΑ και τη νοοτροπία του ΙΚΑ και των συμβασιούχων του ΙΚΑ (που έχουν βεβαίως κληροδοτηθεί και στον ΕΟΠΥΥ) δεν βγάζεις άκρη.... υπομονή

Και παρεπιπτόντως ένα στατιστικό: οι ιατροί που έχουν προσληφθεί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στον εν λόγω οργανισμό στο νομό Ηρακλείου αγγίζουν το ιλλιγγιώδες νούμερο των 6...
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Ιουλίου 2013, 23:52:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και παρεπιπτόντως ένα στατιστικό: οι ιατροί που έχουν προσληφθεί μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στον εν λόγω οργανισμό στο νομό Ηρακλείου αγγίζουν το ιλλιγγιώδες νούμερο των 6...

Φαντάζομαι ότι εννοείτε τους γιατρούς που πήρε ο ΕΟΠΥΥ από τα άλλα ταμεία πλην του ΙΚΑ. Το ΑΣΕΠ παραείναι αξιοκρατική μέθοδος για να προσληφθεί ιατρικό προσωπικό στο ΙΚΑ. Κανένας ιατρός του ΙΚΑ δεν έχει προσληφθεί με ΑΣΕΠ. Και εάν διαβάσατε και τα ραβασάκια του ΠΙΣ θα δείτε ότι ακόμη και τους συμβασιούχους σκέφτονται να τους επαναπροσλάβουν με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλη. Είναι τόσο καρά-παράνομη με την υπάρχουσα νομοθεσία η επαναπρόσληψη τους που μόνο με ειδικό νόμο θα μπορέσουν να το κάνουν από τη Βουλή. Φαντάζομαι τι θα παράγουν και θα ζητάνε στις γνωματεύσεις στο μέλλον....

Είναι άσχετο αλλά για να δείτε το ταλέντο που υπάρχει στο ΙΚΑ, δείτε την γνωμάτευση-υπεύθυνη δήλωση για τα ΚεΠΑ που ζητάει το ΙΚΑ να υπογράφει ο γιατρός: http://www.ika.gr/gr/infopages/news/20130522_kepa.pdf Όπως θα ανακαλύψετε στην υπεύθυνη δήλωση (σελίδες 2-3) έχει τα πάντα εκτός από το ονοματεπώνυμο του ασθενή για τον οποίο γράφεται η υπεύθυνη δήλωση. Τέτοια ταλέντα πάνε χαμένα στη δημόσια διοίκηση.....

Τελικά εάν αποφασίσουν να φτιάξουν ένα ασφαλιστικό οργανισμό για σύνταξη για όλους του Έλληνες, και αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το ΙΚΑ για τον νέο οργανισμό, ένα είναι σίγουρο:
Ή πρέπει να ακολουθήσουν το μοντέλο της ΕΡΤ (κλείνουν το ΙΚΑ, και προσλαμβάνουν εξ αρχής στο νέο οργανισμό) ή οι Έλληνες έχουν πλέον ένα ακόμη πολύ καλό λόγο να μετοικήσουν μόνιμα εκτός Ελλάδος.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 12 Ιουλίου 2013, 22:30:49
Έθνος, 12/07/2013.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ
Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο.

.........
................
Βιομηχανία χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων ασθενείας αποκαλύφθηκε και στο ΙΚΑ. Γιατροί του Οργανισμού χορηγούσαν μαζικά και ανεξέλεγκτα σε υποκαταστήματα του Οργανισμού στην Κρήτη βεβαιώσεις ασθενείας σε οικονομικούς μετανάστες. Οι ημέρες ασθενείας προσμετρούνταν για τη συμπλήρωση ημερών εργασίας με στόχο τη θεώρηση αδειών παραμονής.

Σε άλλες περιπτώσεις εποχικών επαγγελμάτων, π.χ. ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι κάθε χρόνο από την περίοδο όπου διέκοπταν την απασχόλησή τους μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινούσε η εργασία τους, τους είχε παρασχεθεί αναρρωτική άδεια καθώς το επίδομα ασθενείας είναι μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.

Ενας γιατρός είχε χορηγήσει σε έναν χρόνο 6.300 ημέρες αναρρωτικής άδειας που κόστισαν συνολικά στον Οργανισμό με 25 ευρώ την ημέρα, το ποσό των 157.500 ευρώ.
..............................

[spoiler]
Τις δραματικές διαστάσεις που είχε πάρει η διαφθορά στο Δημόσιο φέρνει στο φως η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και υπηρεσίες πολεοδομίας.

   Ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και ειδικά πολεοδομίες κρατούν τα πρωτεία διαφθοράς στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για το 2012.

Ο Λ. Ρακιντζής κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής τόνισε επίσης ότι η αφαίρεση του δικαιώματος της ένστασης από τον Γενικό Επιθεωρητή άφησε ελεύθερο το πεδίο στα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνταν από δημοσίους υπαλλήλους την περσινή χρονιά κάνοντας λόγο για πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως οι διαρκείς αναβολές στα δικαστήρια δυσχεραίνουν το έργο της απόδοσης δικαιοσύνης.

Πάρτι εκατομμυρίων με νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό ανακάλυψε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έπειτα από έλεχγο που πραγματοποίησε στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Λ. Ρακιντζής, ο ΕΟΠΥΥ υποφέρει από αιμορραγία εκατομμυρίων ευρώ που δαπανώνται για νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό, καθώς διαπιστώθηκαν παράτυπες εγκρίσεις από τις επιτροπές του Οργανισμού:

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρξε προηγούμενος έλεγχος εάν η νοσηλεία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από εγχώριο ίδρυμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι ασθενείς πήγαιναν σε συγκεκριμένα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό -κυρίως στη Γερμανία- και όχι σε αντίστοιχα κρατικά, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον Οργανισμό.

Οι οικογένειες των ασθενών έπαιρναν τα χρήματα που υπολογίζονται σε 80.000-100.000 κατά μέσον όρο και δεν παρέδιδαν τα αντίστοιχα παραστατικά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Οι επιτροπές λειτουργούσαν στα όρια της νομιμότητας. Σε επιτροπή του ΟΠΑΔ είχαν παραιτηθεί ο πρόεδρος και το ένα από τα δύο τακτικά μέλη της, χωρίς να αναπληρωθούν. Εντούτοις, συνέχισε παρατύπως τις εργασίες της με προεδρεύοντα το εναπομείναν τακτικό μέλος και με τα αναπληρωματικά μέλη της.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν πρωτόκολλο εισερχομένων-εξερχομένων εγγράφων της επιτροπής, ενώ οι υποθέσεις δεν εξετάζονταν με σειρά προτεραιότητας, αλλά με... αδιευκρίνιστα κριτήρια.

Διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η γνωμοδότηση της επιτροπής εξεδίδετο αυθημερόν με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ή ακόμη και σε ημερομηνία προγενέστερη της υποβολής!

Αφορμή για τον έλεγχο αποτέλεσε η καταγγελία μητέρας ασθενούς στον γενικό επιθεωρητή, την οποία εκβίαζε κύκλωμα υπαλλήλων σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Γερμανίας, οι οποίοι φέρονταν να συνεργάζονται με υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ. Ζήτησαν από τη μητέρα να τους δώσει 9.000 ευρώ με στόχο να της εξασφαλίσουν την έγκριση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να νοσηλευτεί το παιδί της σε θεραπευτικό κέντρο της Γερμανίας, όπου εργάζονταν. Συνελήφθησαν τελικά επ' αυτοφώρω να παραλαμβάνουν το φακελάκι από τη μητέρα του ασθενούς.

Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν δαπανηθεί 6 εκατ. ευρώ σε νοσήλια ασθενών στο εξωτερικό, οι οποίοι προτιμούν νοσοκομεία της Γερμανίας (24,7%), της Μ. Βρετανίας (20,75%), της Γαλλίας (12,72%) και των ΗΠΑ (12,36%), όπου τα νοσήλια κυμαίνονται κατά μέσο όρο στις 500.000 ευρώ ανά ασθενή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 609 υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου που νοσηλεύτηκαν στο εξωτερικό το 1/3 αφορά εργαζομένους στο υπουργείο Παιδείας.

Βιομηχανία χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων ασθενείας αποκαλύφθηκε και στο ΙΚΑ. Γιατροί του Οργανισμού χορηγούσαν μαζικά και ανεξέλεγκτα σε υποκαταστήματα του Οργανισμού στην Κρήτη βεβαιώσεις ασθενείας σε οικονομικούς μετανάστες. Οι ημέρες ασθενείας προσμετρούνταν για τη συμπλήρωση ημερών εργασίας με στόχο τη θεώρηση αδειών παραμονής.

Σε άλλες περιπτώσεις εποχικών επαγγελμάτων, π.χ. ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι κάθε χρόνο από την περίοδο όπου διέκοπταν την απασχόλησή τους μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινούσε η εργασία τους, τους είχε παρασχεθεί αναρρωτική άδεια καθώς το επίδομα ασθενείας είναι μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.

Ενας γιατρός είχε χορηγήσει σε έναν χρόνο 6.300 ημέρες αναρρωτικής άδειας που κόστισαν συνολικά στον Οργανισμό με 25 ευρώ την ημέρα, το ποσό των 157.500 ευρώ.


«Χρυσωρυχεία» για επιτήδειους οι πολεοδομίες
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή, μετά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος κατέχει τα πρωτεία στη διαφθορά, καθώς το 43% των ποινικών διώξεων ασκήθηκαν το 2012 σε στελέχη των δήμων και των περιφερειών. Στην κορυφή των φαινομένων κακοδιοίκησης ανήκουν οι πολεοδομίες, καθώς το 14,3% των υποθέσεων διαφθοράς που καταγράφηκαν πέρυσι αφορούν αδικήματα στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, ενώ στην πρώτη θέση κατατάσσονται υποθέσεις που αφορούν την οικονομική διαχείριση των κρατικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του Λ. Ρακιντζή αναφέρονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αφορούν:

- Υπάλληλο πολεοδομίας ο οποίος ύστερα από έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων βρέθηκε με εισοδήματα 950.000 (!!!) ευρώ, τα οποία φαίνεται να έχει αποκτήσει κατά την περίοδο 2000-2010 που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

- Μίσθωση δημοτικού αναψυκτηρίου από τον Δήμο Κορινθίων στην περιοχή Αγ. Γεωργίου «Καράβι», το οποίο είχε πολεοδομικές και υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβάσεις, ενώ ηλεκτροδοτούνταν παράνομα από τον δημοτικό φωτισμό.

Το συγκεκριμένο ακίνητο σύμφωνα με την έρευνα του γενικού επιθεωρητή μισθώθηκε από ιδιώτη έναντι 120 ευρώ και για μία εξαετία, ενώ πραγματοποιήθηκε προφορική πλειοδοτική δημοπρασία με τιμή εκκίνησης... 100 ευρώ! Ο Λ. Ρακιντζής διέταξε την εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για τους αρμόδιους υπαλλήλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των ποινικών διώξεων, παραπεμπτικών βουλευμάτων και καταδικαστικών αποφάσεων κατά υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Λ. Ρακιντζή, από το 2007 έως και το 2013, στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι δημοτικοί υπάλληλοι με 565 διώξεις και ποσοστό 27,5% μετά τους δημοσίους υπαλλήλους που καταγράφουν 1.200 ποινικές διώξεις.

Καταγγελία του Γενικού Επιθεωρητή
«Πλυντήρια» τα πειθαρχικά συμβούλια

Είκοσι πέντε ενστάσεις σε αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων πρόλαβε να υποβάλει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μέχρι και τον Μάρτιο του 2012, οπότε και του αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Ο κ. Ρακιντζής άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας για την αφαίρεση της δυνατότητας ένστασης καταγγέλλοντας ότι τα πειθαρχικά λειτούργησαν σε αρκετές περιπτώσεις σαν «πλυντήρια αθωωτικών αποφάσεων», αφού δεν είχαν τον «φόβο» της ένστασης και δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επαναφορά του δικαιώματος στον γενικό επιθεωρητή.

Μεταξύ των υποθέσεων που ο Λ. Ρακιντζής έκρινε ότι θα έπρεπε να επιβληθεί αυστηρότερη ποινή, περιλαμβάνεται και η υπόθεση υπαλλήλου της ΕΡΤ στο εξωτερικό, η οποία εργαζόταν ως ανταποκρίτρια της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχοντας παράλληλα απασχόληση στον ΕΟΤ, την οποία δεν είχε δηλώσει.

Ο Γενικός Επιθεωρητής ζήτησε την απόλυσή της με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του οργανισμού. Παράλληλα, ασκήθηκε ένσταση για απόφαση πειθαρχικού συμβουλίου Περιφέρειας, με την οποία δεν επιβλήθηκε ποινή σε υπάλληλο ο οποίος ασκώντας πλημμελή εποπτεία επέτρεψε την περίοδο 2001-2010 σε υφιστάμενό του να υπεξαιρέσει 741.514 ευρώ από εντολές πληρωμής επιδομάτων ΑμεΑ σε μη δικαιούχους.

Ενστάσεις υποβλήθηκαν επίσης και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικού που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριές του, στον οποίο επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό η ποινή της στέρησης αποδοχών για 40 ημέρες.

Παράλληλα, ασκήθηκε ένσταση και για άλλον εκπαιδευτικό ο οποίος συνελήφθη να παρενοχλεί σεξουαλικά ανήλικους μαθητές, αφού το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της προσωρινής παύσης για 6 μήνες.

Επίσης, ένσταση ασκήθηκε για την περίπτωση υπαλλήλου δήμου ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και πώληση ναρκωτικών και του επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό η πειθαρχική ποινή της στέρησης αποδοχών για δύο μήνες.

Παράλληλα ο Λ. Ρακιντζής κατηγόρησε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι με την πρόταση συγχώνευσης του Γενικού Επιθεωρητή (ΓΕΔΔ) με το Σώμα Επιθεωρητών προσπάθησε να καταργήσει τον χαρακτήρα του ΓΕΔΔ και να ακυρώσει το έργο του. «Να θυμίσω ότι στη διοικητική επιστήμη ένα και ένα δεν κάνουν πάντα δύο», είπε ο κ. Ρακιντζής τονίζοντας ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ[/spoiler]

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63857071
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 26 Φεβρουαρίου 2014, 19:41:29
Ακόμη και τώρα που το ΙΚΑ είναι κλειστό, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που χρειάζονται αναρρωτική άδεια λίγων ημερών (π.χ. λόγω γρίπης) καλούνται από του εργοδότες τους (στην περιοχή της Καβάλας τουλάχιστον) να πάρουν αναρρωτική άδεια από το (άδειο πλέον) ΙΚΑ. Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται.

Όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία δέχονται βραχεία αναρρωτική άδεια και από ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥ, εκτός από το ΙΚΑ.

Λες και οι παλιοί Ιατροί του ΙΚΑ σπουδάσανε σε καλύτερα Πανεπιστήμια.

Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία των ασθενών.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Denominator στις 26 Φεβρουαρίου 2014, 21:46:16
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ακόμη και τώρα που το ΙΚΑ είναι κλειστό, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που χρειάζονται αναρρωτική άδεια λίγων ημερών (π.χ. λόγω γρίπης) καλούνται από του εργοδότες τους (στην περιοχή της Καβάλας τουλάχιστον) να πάρουν αναρρωτική άδεια από το (άδειο πλέον) ΙΚΑ. Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται.

Όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία δέχονται βραχεία αναρρωτική άδεια και από ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ,
το ΙΚΑ όμως όχι.

Λες και οι παλιοί Ιατροί του ΙΚΑ σπουδάσανε σε καλύτερα Πανεπιστήμια.

Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία των ασθενών.

Εγώ τους στέλνω στο Διοικητικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: md στις 26 Φεβρουαρίου 2014, 22:08:38
Αν καποιος ασθενης χρηζει π.χ 15μερης αδειας τι ισχυει?
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: md στις 26 Φεβρουαρίου 2014, 22:11:19
Επισης τι κανετε συναδελφοι αν καποιος ζητησει γνωματευση για ΚΕΠΑ?
Δινετε απλη γνωματευση ή την υπευθυνη δηλωση?
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 27 Φεβρουαρίου 2014, 10:44:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται......
   Μήπως είναι προνόμοιο μόνο της Καβάλας; Στη Λάρισα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, ως συμβεβλημένος βέβαια (Οι πιστοποιημένοι αδίκως δεν γίνονται και εδώ δεκτοί - δεν έγραψα πάντως άδεια την τελευταία εβδομάδα για να έχω πρόσφατη άποψη).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν καποιος ασθενης χρηζει π.χ 15μερης αδειας τι ισχυει?....
..Επισης τι κανετε συναδελφοι αν καποιος ζητησει γνωματευση για ΚΕΠΑ?
Δινετε απλη γνωματευση ή την υπευθυνη δηλωση?
   Για περισσότερο των 4-5 ημερών θα πρέπει να περάσει επιτροπή έχοντας τη σχετική γνωμάτευση. Απο βδομάδα μάλλον θα λειτουργήσουν για όλους οι νομαρχιακές επιτροπές με ιατρούς ΕΣΥ  (αφού του ΙΚΑ καταργήθηκαν).
   Για το ΚΕΠΑ δεν έχω δώσει υπεύθυνη δήλωση, μόνο γνωματεύσεις. Δεν σκοπέυω εύκολα να συμβιβαστώ στην υπ. δήλωση. Αλλά για να μην είμαι άδικος όσες έγραψα τελευταία ήταν για συμπληρωματική αναπηρία (Κύρια νόσος άσχετη με εμένα - σε πρόσφατη περίπτωση είχε υπεύθυνη δήλωση ψυχιάτρου - και εγώ να γνωματεύω για οστεοαρθρίτιδα και συμπληρωματικό ποσοστό αναπηρίας).
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Denominator στις 27 Φεβρουαρίου 2014, 15:44:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..... Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται......
 
Μήπως είναι προνόμοιο μόνο της Καβάλας; Στη Λάρισα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, ως συμβεβλημένος βέβαια (Οι πιστοποιημένοι αδίκως δεν γίνονται και εδώ δεκτοί - δεν έγραψα πάντως άδεια την τελευταία εβδομάδα για να έχω πρόσφατη άποψη).
Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα επί επισήμως καταργημένου του ρόλου ως παρόχου υπηρεσιών, ο ΕΟΠΥΥ να μη δέχεται το ισότιμο των υπογραφών που έχει νομοθετηθεί εδώ και τρία χρόνια.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 4 Μαρτίου 2014, 19:21:34
   Στο νέο ανακοινωθέν του ΕΟΠΥΥ: ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 04-03-2014  (http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/20%20ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ%20ΓΙΑ%20ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ%20ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ%2004-03-2014.pdf)
..... (αποσπασμα ερώτηση 8)
8. ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ;
   Όλοι οι γιατροί (γιατροί νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ) δύνανται να γράφουν αναρρωτικές άδειες.
   Για όλες τις χορηγούμενες άδειες, ανεξαρτήτως ημερών   ??? (περίεργο, οι Δ/Υ ως 3 μέρες δεν χρειάζοναι - μάλλον αναφέρεται στο ΙΚΑ) , απαιτείται παραπομπή σε Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
   Κατ εξαίρεση, άδειες που έχουν χορηγηθεί μετά από νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο και μέχρι 15 ημέρες, στο εξιτήριο απαιτείται μόνον σφραγίδα ελεγκτή γιατρού και όχι παραπομπή σε Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.
   Αιτήματα ΝΠΔΔ για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών σε μόνιμους υπαλλήλους οι οποίοι κατά τη μονιμοποίησή τους διατήρησαν την υγειονομική ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα εξεταστούν από τις επιτροπές του ΕΟΠΥΥ για το μεταβατικό στάδιο και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΠΕΔΥ. Οι αποφάσεις των επιτροπών που αφορούν τα εν λόγω αιτήματα θα διαβιβαστούν στα ΝΠΔΔ με ευθύνη των Διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων από όπου εξετάστηκαν.
 9.....
ΥΓ: Τώρα να δούμε τι θα πουν οι εργοδότες της Καβάλας... (αν και μπορούν να επικαλεστούν ότι αυτοί υπάγονται στο ΙΚΑ, όχι στον ΕΟΠΥΥ. Κανονικά η ανακοίνωση αυτή για να μην αφήσει καμια αμφιβολία θα έπρεπε να βγεί απο το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ κλπ)
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 4 Μαρτίου 2014, 23:46:46
Η δική μου πάντως προσωπική εμπειρία από ασφαλισμένους του ΙΚΑ όταν ακούν την εκφραση "υγειονομική επιτροπή" είναι:
"Άσε γιατρέ θα γράψω κανονική άδεια". Λες να ξέρουν κάτι παραπάνω;
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Denominator στις 5 Μαρτίου 2014, 08:58:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η δική μου πάντως προσωπική εμπειρία από ασφαλισμένους του ΙΚΑ όταν ακούν την εκφραση "υγειονομική επιτροπή" είναι:
"Άσε γιατρέ θα γράψω κανονική άδεια". Λες να ξέρουν κάτι παραπάνω;
Γιατί;
Τι γίνεται στο Ηράκλειο;
Σε μας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σαν κυρίαρχη άποψη.
Προσωπικά δε μου έχει τύχει να παραπονεθεί κανείς για άδεια που έδωσα, απλά φροντίζω να είναι πάντα τεκμηριωμένη με γλώσσα που απευθύνεται σε συνάδελφο και όχι δε γραμματέα επιτροπής.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 11 Μαρτίου 2014, 18:06:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  ......
8. ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ;
   Όλοι οι γιατροί (γιατροί νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ) δύνανται να γράφουν αναρρωτικές άδειες......
ΥΓ: Τώρα να δούμε τι θα πουν οι εργοδότες της Καβάλας... (αν και μπορούν να επικαλεστούν ότι αυτοί υπάγονται στο ΙΚΑ, όχι στον ΕΟΠΥΥ. Κανονικά η ανακοίνωση αυτή για να μην αφήσει καμια αμφιβολία θα έπρεπε να βγεί απο το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ κλπ)
  Δυστυχώς δικαιώνομαι για την αμφιβολία για το ΙΚΑ. Νέα ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥΥ (μετά απο οδηγίες του ΙΚΑ) βγάζει έξω τους πιστοποιημένους απο χορήγηση αδειών. Είναι πολυ μεγάλο, αντιγράφω την σχετική παράγραφο.ΘΕΜΑ " Λειτουργία Υγειονομικών Επιτροπών μετά τις Οδηγίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ" (http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ%20ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ%20ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ%20ΜΕΤΑ%20ΤΙΣ%20ΟΔΗΓΙΕΣ%20ΤΟΥ%20ΙΚΑ-ΕΤΑΜ%2011-03-2014.pdf)
Μετά τα παραπάνω σχετικά σας κοινοποιούμε το β σχετικό, Γενικό Έγγραφο της
Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με θέμα «Παροχή οδηγιών για θέματα που απαιτούν
υγειονομική επιτροπή». (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ)....

2. Βεβαιώσεις ανικανότητας για εργασία (Αναρρωτικές άδειες)
Επειδή με το άρθρο 20 του Ν.4238/2014 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανατίθεται:
· στα κατά τόπους αρμόδια Κέντρα Υγείας,
· στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και
· επικουρικά στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ  
    θα γίνονται δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που θα χορηγούνται από τα ανωτέρω όργανα εφόσον θα αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία του υγειονομικού οργάνου (ειδικότητα, Α.Μ. ΤΣΑΥ, ονοματεπώνυμο κ.λ.π.),
   Για την χορήγηση βεβαιώσεων ανικανότητας από τους παραπάνω γιατρούς, μέχρι 15 ημέρες, δεν απαιτείται θεώρηση ελεγκτή γιατρού, ενώ για ανικανότητα που υπερβαίνει τις 15 ημέρες, τα περιστατικά θα παραπέμπονται στις ΑΥΕ.
   Όλες οι βεβαιώσεις ανικανότητας από ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές, ανεξαρτήτως αριθμού ημερών, θα παραπέμπονται στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. 
 ...
Παρατήρηση: απο ιδιώτες που αναφέρει στο τέλος εννοεί τους πιστοποιημένους;
    Δεν κατάλαβα (αφου αμέσως παραπάνω λεει ότι δεν χρειάζεται ΑΥΕ, μετά λέει ότι χρεάζεται ΑΥΕ <--- μάλλον εννοεί τους πιστοποιημένους)
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Denominator στις 11 Μαρτίου 2014, 18:09:00
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  ......
8. ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ;
   Όλοι οι γιατροί (γιατροί νοσοκομείων, κέντρων υγείας, ιδιωτικών κλινικών και ιδιώτες ιατροί συμβεβλημένοι ή μη με τον ΕΟΠΥΥ) δύνανται να γράφουν αναρρωτικές άδειες......
ΥΓ: Τώρα να δούμε τι θα πουν οι εργοδότες της Καβάλας... (αν και μπορούν να επικαλεστούν ότι αυτοί υπάγονται στο ΙΚΑ, όχι στον ΕΟΠΥΥ. Κανονικά η ανακοίνωση αυτή για να μην αφήσει καμια αμφιβολία θα έπρεπε να βγεί απο το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ κλπ)
  Δυστυχώς δικαιώνομαι για την αμφιβολία για το ΙΚΑ. Νέα ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥΥ (μετά απο οδηγίες του ΙΚΑ) βγάζει έξω τους πιστοποιημένους απο χορήγηση αδειών. Είναι πολυ μεγάλο, αντιγράφω την σχετική παράγραφο.ΘΕΜΑ " Λειτουργία Υγειονομικών Επιτροπών μετά τις Οδηγίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ" (http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ%20ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ%20ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ%20ΜΕΤΑ%20ΤΙΣ%20ΟΔΗΓΙΕΣ%20ΤΟΥ%20ΙΚΑ-ΕΤΑΜ%2011-03-2014.pdf)
Μετά τα παραπάνω σχετικά σας κοινοποιούμε το β σχετικό, Γενικό Έγγραφο της
Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με θέμα «Παροχή οδηγιών για θέματα που απαιτούν
υγειονομική επιτροπή». (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ)....

2. Βεβαιώσεις ανικανότητας για εργασία (Αναρρωτικές άδειες)
Επειδή με το άρθρο 20 του Ν.4238/2014 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ανατίθεται:
· στα κατά τόπους αρμόδια Κέντρα Υγείας,
· στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και
· επικουρικά στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ  
    θα γίνονται δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που θα χορηγούνται από τα ανωτέρω όργανα εφόσον θα αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία του υγειονομικού οργάνου (ειδικότητα, Α.Μ. ΤΣΑΥ, ονοματεπώνυμο κ.λ.π.),
   Για την χορήγηση βεβαιώσεων ανικανότητας από τους παραπάνω γιατρούς, μέχρι 15 ημέρες, δεν απαιτείται θεώρηση ελεγκτή γιατρού, ενώ για ανικανότητα που υπερβαίνει τις 15 ημέρες, τα περιστατικά θα παραπέμπονται στις ΑΥΕ.
   Όλες οι βεβαιώσεις ανικανότητας από ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές, ανεξαρτήτως αριθμού ημερών, θα παραπέμπονται στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή. 
 ...
Παρατήρηση: απο ιδιώτες που αναφέρει στο τέλος εννοεί τους πιστοποιημένους;
    Δεν κατάλαβα (αφου αμέσως παραπάνω λεει ότι δεν χρειάζεται ΑΥΕ, μετά λέει ότι χρεάζεται ΑΥΕ <--- μάλλον εννοεί τους πιστοποιημένους)

Ποιος μπορεί να καταλάβει;
Οι άνθρωποι έχουν τέχνη στην αμφισημία και τη διγλωσσία.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 12 Μαρτίου 2014, 00:21:31
Να σημειώσω ότι τα ΤΕΠ εξαιρούνται. Επίσης, οι συμβεβλημένοι ιατροί είναι δικοί μας άνθρωποι και όχι ιδιώτες.
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, 00:18:07
18-09-2018

Aλαλούμ με τις αναρρωτικές άδειες - Παρανόμως ο ΕΟΠΥΥ δεν τις κάνει αποδεκτές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε από ιατρούς μέλη του ότι από πολλούς φορείς- αντίθετα από το όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος-, δεν γίνονται δεκτές ιατρικές γνωματεύσεις που αφορούν αναρρωτικές άδειες ασθενών εάν δεν υπογράφονται από ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή, στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη, με την οποία ζητά να αποσαφηνίσει το εν λόγω ζήτημα, ώστε να είναι σαφές, ότι όπως ο νόμος ορίζει ιατρικές γνωματεύσεις, για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών γίνονται δεκτές από τον θεράποντα ιατρό, χωρίς άλλο όρο ή προϋπόθεση.

Ειδικότερα στην επιστολή του ΙΣΑ, προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005), τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς. Συνεπεία των ανωτέρω, είναι προφανές ότι ουδείς δικαιολογητικός λόγος ή νομικό έρεισμα, υφίσταται ώστε να μην γίνονται δεκτές ιατρικές βεβαιώσεις/γνωματεύσεις ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών.

Οποιαδήποτε άλλη θέση ή πρακτική εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ είναι ευθέως αντίθετη στο νόμο, θίγει την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος, εισάγει δε δυσμενή διάκριση για μερίδα των ιατρών μελών μας χωρίς κανένα επιστημονικό ή νομικό έρεισμα».

https://medispin.blogspot.com/2018/09/a.html?spref=fb&m=1 (https://medispin.blogspot.com/2018/09/a.html?spref=fb&m=1)
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, 16:57:17
07-05-2018

Επισυνάπτεται απάντηση της κ. Όλγας Γεροβασίλη από τις 07/05/2018 που λέει ότι και οι Ιδιώτες Ιατροί μπορούν να γράφουν αναρρωτικές άδειες (έως 8 ημέρες/έτος. Εξ' αυτών 2 ημέρες αλλά όχι συνεχόμενες μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου).
Τίτλος: Απ: Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, 10:43:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
07-05-2018

Επισυνάπτεται απάντηση της κ. Όλγας Γεροβασίλη από τις 07/05/2018 που λέει ότι και οι Ιδιώτες Ιατροί μπορούν να γράφουν αναρρωτικές άδειες (έως 8 ημέρες/έτος. Εξ' αυτών 2 ημέρες αλλά όχι συνεχόμενες μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου).
   Το άνω αναφέρεται στους υπαλλήλους δημοσίου-ΟΤΑ. Για τους ΙΚΑ η υπουργός σφυρίζει αδιάφορα (""δεν ξέρουμε τίποτα για άλλες Υπηρεσίες""). Και στέλνει τη μπάλα στις κερκίδες παραπέμποντας στο Υπ. Υγείας (αλλά όχι Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης όπου ανήκει πχ το ΙΚΑ). Η Πυθία πράγματι θα ζήλευε...