Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: alfie στις 22 Φεβρουαρίου 2011, 21:42:07

Τίτλος: Χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου
Αποστολή από: alfie στις 22 Φεβρουαρίου 2011, 21:42:07
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν πλέον την οδοντιατρική τους περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του δημοσίου. Με απόφαση του ΟΠΑΔ, δικαίωμα της συνταγογράφησης έχουν πλέον μόνο οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι οδοντίατροι,οι ασφαλισμένοι θα αναγκασθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους εξ΄ ολοκλήρου τη δαπάνη.

Η έλλειψη οδοντιάτρων στον ΟΠΑΔ, αποδίδεται στις πολύ χαμηλές τιμές του κρατικού τιμολογίου, που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο 1/3 του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών και το οποίο έχει να αναθεωρηθεί από το 1993.

Σύμφωνα με ότι ίσχυε μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ αποζημιώνονταν βάσει του κρατικού τιμολογίου ,που έδινε τη δυνατότητα κάλυψης, της συνολικής δαπάνης, ιδιαίτερα εάν υπήρχαν προσθετικές εργασίες, σε ποσοστό που κυμαινόταν από 15% εως 20%.

Ο οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ισχυρίζεται ότι η απόφαση αυτή, απαξιώνει την Οδοντιατρική και οδηγεί στον αποκλεισμό των οδοντιατρικών πράξεων, από το κρατικό σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα στοματικής Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΥ

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=48835&catID=3
Τίτλος: Απ: Χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 22 Φεβρουαρίου 2011, 22:06:21
Παράθεση
δικαίωμα της συνταγογράφησης έχουν πλέον μόνο οι συμβεβλημένοι οδοντίατροι.

Παράθεση
δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι οδοντίατροι

 :o
Τίτλος: Απ: Χωρίς οδοντιατρική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου
Αποστολή από: alfie στις 22 Φεβρουαρίου 2011, 22:15:13
Χαχαχα! Τo κρατος τούτο δεν μας αφήνει να πλήξουμε ποτέ...