Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: silvertaur στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, 12:48:21

Τίτλος: Κίνητρα σε ιατρούς του ΕΣΥ για υπηρεσίες σε δομές φιλοξενίας μεταναστών;
Αποστολή από: silvertaur στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, 12:48:21
Παραθέτω αυτούσιο το δελτίο τύπου του υπουργείου στις 26 Σεπτεμβρίου:

Τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II,  κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400€ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 € μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 €.

Επιπλέον, χορηγούνται και τα λοιπά επιδόματα που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του ειδικού ή ενιαίου μισθολογίου (όπως οικογενειακό, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ.).

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι η υπηρεσία στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, για τους ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς την υποχρέωση να είναι αποκλειστικής απασχόλησης. Για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5789-epipleon-kinhtra-proselkyshs-iatrwn-kai-odontiatrwn-gia-thn-symmetoxh-toys-stis-domes-gia-toys-prosfyges

Τι εννοεί ο ποιητής;;; Ξεκάθαρα αναφέρει τους ήδη εργαζόμενους. Έγινε λάθος στη διατύπωση, είναι συντακτικό λάθος, είναι τρικυμία;;;
Τίτλος: Απ: Κίνητρα σε ιατρούς του ΕΣΥ για υπηρεσίες σε δομές φιλοξενίας μεταναστών;
Αποστολή από: stelika στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, 13:21:57
Λογικά κάθε γιατρός μπορεί αν θέλει να δηλώσει ότι θέλει να εργαστεί στα κέντρα αυτά, ακόμη και αν εργάζεται σε νοσοκομείο ή Κ.Υ. Θα πάρει εξτρά χρήματα για τις υπηρεσίες του αυτές. Ενα καλό ερώτημα όμως είναι ποιος είναι ο μισθός του αγροτικού ιατρού (για να δούμε επί 2 πόσα χρήματα θα παίρνει κανείς αν πάει να εργαστεί εκεί. Επίσης ένα άλλο καλό ερώτημα είναι τι ωράρια θα υπάρχουν, ποιο θα είναι το προσφερόμενο έργο και τι απαιτήσεις θα υπάρχουν. Μιλάμε για ορδές από πρόσφυγες κάθε ηλικίας, κάθε φυλής και σε πολλές περιπτώσεις άγνωστου ιστορικού.
Πάλι με λογική σκέψη καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει επιδότηση από τα ευρωπαϊκά κράτη και πρέπει να οργανωθεί άμεσα ένα σύστημα για να πάρουμε τα λεφτά... Κράτος να ζει με "κουπόνια σίτισης" πρώτη φορά βλέπω...
Τίτλος: Απ: Κίνητρα σε ιατρούς του ΕΣΥ για υπηρεσίες σε δομές φιλοξενίας μεταναστών;
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, 16:46:47
Παράθεση
Λογικά κάθε γιατρός μπορεί αν θέλει να δηλώσει ότι θέλει να εργαστεί στα κέντρα αυτά, ακόμη και αν εργάζεται σε νοσοκομείο ή Κ.Υ. Θα πάρει εξτρά χρήματα για τις υπηρεσίες του αυτές.
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά αλλά μετά είδα ότι δεν έχει βάση αφού ήδη παίρνουν αυτό το επίδομα.
Αναφέρεται σε προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του προγράμματος αλλά δεν θα εργάζονται στις δομές "φιλοξενίας" αλλά αποκλειστικά στα νοσοκομεία. Έχει γίνει στο παρελθόν, προσωπικά γνωρίζω περίπτωση παιδιάτρου και πνευμονολόγου.