Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Γενική συζήτηση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 1 Ιουνίου 2023, 20:11:55

Τίτλος: Πώς θα γλυτώσουμε τις "μούφα" επισκέψεις από συμβεβλημένους τ ΕΟΠΥΥ;
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 1 Ιουνίου 2023, 20:11:55
31/05/2023 Ναυτεμπορική
Γυναικολόγος χρέωνε τον ΕΟΠΥΥ ψεύτικες επισκέψεις

https://www.naftemporiki.gr/society/1478022/gynaikologos-chreone-ton-eopyy-pseytikes-episkepseis/?fbclid=IwAR34_eEm1jflJwffy5KDGk-AUTGLB1cYltjn-jchPalOgxa4sob3_DDCHS4 (https://www.naftemporiki.gr/society/1478022/gynaikologos-chreone-ton-eopyy-pseytikes-episkepseis/?fbclid=IwAR34_eEm1jflJwffy5KDGk-AUTGLB1cYltjn-jchPalOgxa4sob3_DDCHS4)

Πώς θα γλυτώσουμε τις "μούφα" επισκέψεις από συμβεβλημένους Ιατρούς του ΕΟΠΥΥ;

Γράφει, στις 01/06/2023, ο Γενικός Ιατρός, Δημήτρης Κουναλάκης σε Ιατρική ομάδα του facebook:

Πάνε δύο μήνες που είχα κάνει πρόταση σε μια επιτροπή να στέλνεται ένα ενημερωτικό SMS στον ασθενή όταν δηλώνει συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ την επίσκεψη να την πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Και πέρσι, σε ένα συνέδριο, και παλαιότερα σε άλλη επιτροπή.
Σίγουρα η αποζημίωση της επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ είναι τραγικά χαμηλή, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμαυρώνεται το ιατρικό σώμα στα μάτια των πολιτών για αυτή την πενιχρή πληρωμή των 10€ από μειοψηφίες που θα σκεφτούν να το κάνουν.
Γράφει ο ιατρός μια εξάμηνη συνταγή και στέλνονται 6 SMS, που μάλλον μπερδεύουν τον πολίτη, εκεί δεν υπάρχει αίσθηση του κόστους αποστολής των SMS. Υπάρχει άραγε άγχος για το κόστος στο SMS της επίσκεψης; Θα μπορούσε να στέλνεται και συγκεντρωτικά κάθε μήνα για όλους τους συμβεβλημένους ιατρούς με την ημερομηνία της κάθε επίσκεψης. Δεν μιλάω για ΟΤΡ, αρκεί η ενημέρωση του πολίτη.
Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι κανένας θεσμικός φορέας ασθενών και γιατρών δεν θέλει να ακουμπήσει τέτοια προβλήματα. Βολεύει να κατηγορούμε γιατρούς και όχι να προλαμβάνουμε τέτοια προβλήματα;