Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Δεκεμβρίου 2009, 23:36:12

Τίτλος: Απαγορέυεται το σεξ και η εγκυμοσύνη με διαταγή στρατηγού!
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Δεκεμβρίου 2009, 23:36:12
Με στρατοδικείο θα απειλούνται οι ένστολες Αμερικανίδες και οι σύντροφοί τους σε περίπτωση εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τις οδηγίες Αμερικανού στρατηγού που διοικεί στρατιωτικούς σχηματισμούς στο βόρειο Ιράκ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο αμερικανός στρατός «ποινικοποιεί» πειθαρχικά την εγκυμοσύνη. Ο στρατηγός Αντονι Κάκουλο, στη διοίκηση του οποίου βρίσκονται αρκετοί σχηματισμοί στο βόρειο Ιράκ (μεταξύ των οποίων και εκείνοι σε Κιρκούκ, Τικρίτ και Μοσούλη) έθεσε σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες τους νέους κανονισμούς.

Στο στρατοδικείο, εκτός από τις ίδιες τις εγκύους, μπορεί να οδηγηθούν και οι σύντροφοί τους στρατιωτικοί αλλά και πολίτες που υπόκεινται στον έλεγχο του στρατηγού. Λόγος, αναφέρει ο στρατηγός, είναι «ότι χρειάζομαι κάθε στρατιώτη που έχω εδώ».

Ο αμερικανός στρατός στέλνει κατά κανόνα σπίτι τους τις γυναίκες που μένουν έγκυοι σε εμπόλεμες περιοχές, ανέφερε σχολιάζοντας ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Εξαιτίας της διοικητικής του θέσης, όμως, ο στρατηγός έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλει τέτοιου είδους κανονισμούς στο προσωπικό του, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Εκτός από τους κανονισμούς που προσβλέπουν στην αποτροπή ποινικών αδικημάτων (όπως το εμπόριο όπλων ή ναρκωτικών), οι επιπλέον οδηγίες του στρατηγού απαγορεύουν επίσης «κάθε είδους σεξουαλική επαφή με Ιρακινούς και Ιρακινές». Οι ένστολοι, επίσης, δεν επιτρέπεται να κάνουν έρωτα μεταξύ τους εκτός αν είναι παντρεμένοι ή αν τους έχει «επιτραπεί ρητά» από τη διοίκηση.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087475&lngDtrID=245

Υ.Γ.: Αυτό το "επιτρέπεται ρητά" σου θυμίζει καθόλου το "προβλέπεται ρητά", πρώτη και καλύτερη;
Τίτλος: Απ: Απαγορέυεται το σεξ και η εγκυμοσύνη με διαταγή στρατηγού!
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 20 Δεκεμβρίου 2009, 23:42:14
Μέχρι τώρα ήξερα το "Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο", τώρα δια νόμου μαθαίνω το "Κάντε πόλεμο, όχι έρωτα". ;D