Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: marari στις 11 Ιανουαρίου 2021, 20:55:18

Τίτλος: Απογευματινή λειτουργία Κέντρου Υγείας
Αποστολή από: marari στις 11 Ιανουαρίου 2021, 20:55:18
Χαίρετε. Θα ήθελα τα φώτα σας αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στην παρακάτω απορία μου.
Είμαι Γενική ιατρός επιμελήτρια του ΕΣΥ σε Κέντρο Υγείας (ΜΥ) εντός αστικού ιστού το οποίο παλιά ήταν ΙΚΑ. Εκεί βρίσκομαι μετακινημένη από άλλο ΚΥ του νομού. Στο εν λόγω ΚΥ (ΜΥ) έχουμε μετακινηθεί εδώ και πολλά χρόνια 15 ΓΙ από  άλλα ΚΥ του νομού, αφού έφυγαν οι περισσότεροι ιατροί ειδικοτήτων, έτσι ώστε να μπορέσει αυτό να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας και με αποκλειστικά πρωινό ωράριο. Το εν λόγω ΚΥ (ΜΥ) δεν εφημερεύει και τις εφημερίες μας οι μετακινημένοι ΓΙ τις κάνουμε στα ΚΥ όπου είναι οι οργανικές μας θέσεις και τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Πριν από μερικές μέρες ήρθε ένα έγγραφο από την ΥΠΕ που ορίζει την λειτουργία του ΚΥ (ΜΥ) με διευρυμένο ωράριο και με προοπτική να λειτουργεί έως τις 21:00. Εμείς οι ΓΙ καλούμαστε να καλύψουμε τις απογευματινές βάρδιες όχι όμως ως μικτή εφημερία αλλά αντί του πρωινού να κάνουμε απογευματινό ωράριο ( επισημαίνω ότι αρχικά πασσάραν τις απογευματινές βάρδιες ότι θα είναι για εμβολιαστικά κέντρα και μετά γίναν και τακτικά ιατρεία). Ωστόσο, δεν επαρκούμε για να καλυψουμε τον αριθμό των απογευματινών ιατρείων που ζητούν  και τις εφημερίες στα άλλα ΚΥ. Μάλιστα ακούστηκε να σταματήσουμε εντελώς τις εφημερίες στα ΚΥ για να καλυφτεί το απογευματινό ωράριο πράγμα που φυσικά θα μειώσει κατά πολύ το εισόδημά μας!!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι σύννομες αυτές οι ενέργειες και αν υπάρχει κάποιος νόμος στον οποίο να στηριχθούμε για να ακυρώσουμε την απόφαση της ΥΠΕ.