Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 3 Αυγούστου 2008, 11:55:22

Τίτλος: Σχετικά με την υπηρεσία των Αγροτικών Ιατρών σε Νοσοκομείο.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Αυγούστου 2008, 11:55:22
Το παρακάτω έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας το έχει επισυνάψει σε άλλο μέρος αυτού του φόρουμ ο συνάδελφος κ. Αδαμάντιος Σκούφαλος:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 16- 1- 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ.Πρωτ.Υ10δ/οικ. 7745
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ Δ*
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 101 87 ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο : 5232.821/115,116
ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινήσεων.
Σχετ: 1. Οι παρ. 3Β και Γ του άρθρου 21 του Ν.3580707 (ΦΕΚ 134/Α707) 2. Το άρθρο 8 του Ν.3627/07 (ΦΕΚ 292/Α707)
Δεδομένου ότι στην υπηρεσία μας έχουν υποβληθεί ερωτήματα, σχετικά με την εφαρμογή των ανωτέρω σχετικών διατάξεων σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Στην εννεάμηνη υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, οι γιατροί υπηρετούν υποχρεωτικώς τους τρεις πρώτους μήνες, διαδοχικά, με ισόχρονη τοποθέτηση, σε τμήματα του παθολογικού και χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο ή Κέντρο Υγείας που έχουν τοποθετηθεί.
Το τρίμηνο αυτό, προσμετράται, ως χρόνος ειδίκευσης, οιασδήποτε ειδικότητας που οι γιατροί επιλέγουν να αποκτήσουν, εφόσον τα προαναφερόμενα τμήματα είναι αναγνωρισμένα να παρέχουν άσκηση για ειδίκευση.
Για το χρόνο αυτό εκδίδεται πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης τους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
2, Οι τρεις μήνες άσκησης ειδικότητας παθολογίας ή χειρουργικής που ορίζονται στην παράγραφο (3Γ) του σχετικού (1), αναγνωρίζονται από όλους τους γιατρούς, κατ' επιλογήν τους, μετά την εκπλήρωση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου, δωδεκάμηνης ή εννεάμηνης.
Για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης οι γιατροί υποχρεούνται, μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά που καταθέτουν, κατά περίπτωση, στις Δ/νσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, να προσκομίζουν βεβαίωση εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου-
3,Ομοίως αναγνωρίζεται ως χρόνος ειδίκευσης, το διάστημα που γιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αποσπάσθηκε ή αποσπάται σε τμήμα νοσοκομείου που έχει αναγνωριστεί να χορηγεί άσκηση στην ειδικότητα.


Ε. Υ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΑΣ. ΡΙΖΑΣ
Τίτλος: Απ: Σχετικά με την υπηρεσία των Αγροτικών Ιατρών σε Νοσοκομείο.
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 14 Δεκεμβρίου 2010, 23:56:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το τρίμηνο αυτό, προσμετράται, ως χρόνος ειδίκευσης, οιασδήποτε ειδικότητας που οι γιατροί επιλέγουν να αποκτήσουν, εφόσον τα προαναφερόμενα τμήματα είναι αναγνωρισμένα να παρέχουν άσκηση για ειδίκευση.
Σχεδίου νόμου με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις»

Άρθρο 73
Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3Β του άρθρου 21 του ν. 3580/2007 (ΦΕΚ Α 134) αντικαθίσταται ως εξής: «ο χρόνος υπηρεσίας του ιατρού στα τμήματα, αναγνωρισμένα ή μη, του παθολογικού και χειρουργικού τομέα, συνυπολογίζεται για την απόκτηση της ειδικότητας που αυτός επιθυμεί να αποκτήσει.».