Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στον ιδιωτικό τομέα - Άλλες μορφές => Μήνυμα ξεκίνησε από: φανησσσσ στις 17 Ιανουαρίου 2020, 16:05:43

Τίτλος: εργασια Γενικου Ιατρου σε Μοναδα τεχνητου νεφρου
Αποστολή από: φανησσσσ στις 17 Ιανουαρίου 2020, 16:05:43
Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανεις δουλεψει ως Γενικος Ιατρος σε Μοναδα τεχνητου νεφρου ή κλινικη που στεγαζει τετοιου ειδους μοναδα. Ειναι νομιμο να εφημερευει και να εργαζεται Γενικος Ιατρος ? Γνωριζει κανεις τι ισχυει νομικα?
Τίτλος: Απ: εργασια Γενικου Ιατρου σε Μοναδα τεχνητου νεφρου
Αποστολή από: ZArk στις 19 Ιανουαρίου 2020, 22:05:33
Αν κατα την εκπαίδευσή του ενας γενικός Ιατρός έχει περάσει απο το αντίστοιχο τμήμα, σημαίνει οτι έχει εκπαιδευτεί σε αυτό το αντικείμενο, επομένως μπορεί να συνταγογραφεί εξετάσεις και φάρμακα της αντίστοιχης ειδικότητας και θα μπορούσε να είναι νόμιμο (κάτω απο προυποθέσεις) και να εφημερεύει σε τέτοιο τμήμα. Δεν νομίζω να έχει περάσει απο τεχνικό νεφρό στην ειδικότητα επίσημα κάποιος Γενικός Ιατρός.
Τίτλος: Απ: εργασια Γενικου Ιατρου σε Μοναδα τεχνητου νεφρου
Αποστολή από: silvertaur στις 19 Ιανουαρίου 2020, 23:01:39
Κάποιοι Γενικοί Ιατροί ανά την Ελλάδα παντως ειναι αποσπασμένοι σε ΜΤΝ δημοσίου νοσοκομείου. Τώρα πως έγινε ή τι αρμοδιοτητες-ευθυνες έχουν δε γνωρίζω.
Τίτλος: Απ: εργασια Γενικου Ιατρου σε Μοναδα τεχνητου νεφρου
Αποστολή από: Gatekeeper στις 21 Ιανουαρίου 2020, 12:32:11
Καμία ασφαλεια αστικής ευθύνης δεν θα σε καλύψει στην ΜΤΝ.
Αυτό και μόνο θα πρέπει να σε προβληματίσει...
Τίτλος: Απ: εργασια Γενικου Ιατρου σε Μοναδα τεχνητου νεφρου
Αποστολή από: gmichail στις 22 Ιανουαρίου 2020, 18:45:22
Καλησπέρα. Σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ έκανα ειδικότητα στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Τότε επί εποχή αυμνηστου ΠΑΠΑΔΆΚΗ δεν υπήρχαν ειδικευομενο στο ΝΕΦΡΟ. Έτσι επιλεγμένα κάποιοι από εμάς κάνανε εφημεριες στη ΜΤΝ.Τότε έκανα και εγώ 4 χρόνια εφημεριες στο νεφρό. Παράλληλα είχα βρει και δούλευα σε κλινική στη ΜΤΝ.Μεται το πέρας της ειδικότητας δούλεψα σε άλλη κλινική ΣΤΗ ΜΤΝ. Επί 4 έτη μέχρι που μπήκα στο ΔΗΜΌΣΙΟ. Οφείλω να πω ότι η εμπειρία μεγάλη δούλευα παράλληλα με συνάδελφο Νεφρό λόγο και οι δύο μαζί. Είχα γραφτεί επίσημα με χαρτί γιαυτό το λόγο και στο ιατρικό σύλλογο Αθηνών. Δεν έκανα το νεφρολογο αλλά δούλευα παράλληλα με το νεφρο λόγο σαν Γενικός γιατρός δηλαδή σαν γενικός Παθολόγο.αναλαμβανοντας ευθύνες πέρα του νεφρού. ΦΥΣΙΚΆ ΌΧΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΆ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟ.