Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 27 Νοεμβρίου 2018, 13:04:00

Τίτλος: Όταν έναν Δημόσιο Υπάλληλο Ιατρό τον βγάζουν σε αργία παίρνει το 50% τ μισθού το
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Νοεμβρίου 2018, 13:04:00
Ενδιαφέρουσα συζήτηση σε Ιατρική ομάδα στο facebook:

- Όταν έναν Δημόσιο Υπάλληλο Ιατρό τον βγάζουν σε αργία, αν κατάλαβα καλά, ο μισθός συνεχίζει να πέφτει. Σωστό ή λάθος;

- Όταν έναν Δημόσιο Υπάλληλο Ιατρό τον βγάζουν σε αργία παίρνει το 50% του μισθού του.

- Νόμος 4354/2015 άρθρο 25 παράγραφος 4. Ο υπάλληλος που τελεί σε κατάσταση αργίας δικαιούται το ήμισυ των αποδοχών του, πλην αυτών που συνδέονται με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων του. Ο χρόνος αργίας δεν λαμβάνεται υπόψη για μισθολογική εξέλιξη. Ειδικές διατάξεις παραμένουν σε ισχύ. Σε περίπτωση που επιβληθεί η ποινή της απόλυσης, οι αποδοχές που καταβλήθηκαν σε αυτόν κατά το διάστημα της αργίας αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.

- Παίρνει το 50 % και εφόσον καταδικαστεί τα επιστρέφει όλα. Δεν πληρώνεται καθόλου αν μαζί με την επιβολή της αργίας υπάρχει η ποινή πειθαρχικής παύσης.

- Μακάρι και στον ιδιώτη Ιατρό, στο οποίον επιβαλλόταν από το Κράτος η ποινή της διακοπής της συνταγογράφησης για ένα μήνα, να του πλήρωνε το Κράτος το 50% των διαφυγόντων κερδών...(που στην πραγματικότητα είναι ανυπολόγιστα γιατί στο μεταξύ ο πελάτης πιθανώς να έχει αλλάξει Ιατρό για πάντα, και να έχει διαδόσει και στον περίγυρό του, τον λόγο...) Καταλαβαίνετε τώρα γιατί οι ιδιώτες είναι αναγκασμένοι να είναι πιο προσεκτικοί;