Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του Forum => Μήνυμα ξεκίνησε από: D-Michalis στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 12:09:48

Τίτλος: Νέο Forum των ανθρώπων της ΠΦΥ
Αποστολή από: D-Michalis στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 12:09:48
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Σχεδόν για 2 χρόνια πολλοί άνθρωποι της Γ.Ι. και της Π.Φ.Υ. είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας, μέσα από το forum της Ένωσης. Άλλοι ως επώνυμοι, άλλοι ως ανώνυμοι, αλλά όλοι με την ίδια ζέση για συμμετοχή σε ένα κοινό διάλογο και με σεβασμό στους κανόνες επικοινωνίας, όσο και αν κάποιες φορές -επώνυμοι και ανώνυμοι- παρασυρόμασταν πέραν των επιτρεπτών ορίων.

Το δύσκολο εκείνο εγχείρημα, στέφτηκε από πλήρη επιτυχία κατά κοινή ομολογία.
Το μόνο σημείο τριβής ήταν το περί ανωνυμίας ή μή.

Είναι ένας σεβαστός προβληματισμός που όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τόσο αψυχολόγητη ενέργεια του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που στην πρώτη του συνεδρίαση έλαβε την πρώτη του απόφαση για κλείσιμο του forum χωρίς να δώσει το χρόνο στους συμμετέχοντες ούτε να αφαιρέσουν από αυτό τυχόν κείμενα που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτούς ή την προσωπική τους εργασία, αφού εκεί μέσα υπάρχει ένα πλήθος πολύτιμων για πολλούς δεδομένων.
Παράλληλα έπαψε τον κ. Κουναλάκη από τη διαχείριση της σελίδας, χωρίς καμία αιτιολόγηση, αν και αυτός έδωσε την ψυχή του σε αυτό, χωρίς ποτέ να ζητήσει οιοδήποτε αντάλλαγμα.
Ελπίζω τα ανωτέρω να ήταν μία ατυχής ενέργεια και να μην εκφράζουν «νέο ήθος» στην ηγεσία της Ένωσης.

Η ανάγκη επικοινωνίας και ελεύθερης έκφρασης είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη ύπαρξη, και έντονα παρούσα σε ανθρώπους με έντονο προβληματισμό. Αυτό έγινε σαφές και από το γεγονός ότι κάποια μέλη του παροπλισθέντος forum, ήδη δημιούργησαν προσωπικούς χώρους σε blogs. Όμως οι προσωπικοί χώροι, παρά το σημαντικό τους ρόλο, σίγουρα δεν οδηγούν στον ίδιο βαθμό επικοινωνίας και ζυμώσεων με ένα forum.

Πιστεύοντας ότι τόσο οι Γ.Γ., όσο και οι άνθρωποι της ΠΦΥ γενικότερα, χρειάζονται ένα χώρο έκφρασης και ένα βήμα ελεύθερης διακίνησης ιδεών –προβληματισμών και θέσεων, και έχοντας διαπιστώσει από πολλά forums ότι οι ανώνυμοι (με την προϋπόθεση της τήρησης των κανόνων) είναι πολλές φορές πιο εποικοδομητικοί στις συζητήσεις που αναπτύσσονται, προχώρησα με τη συνεργασία και τεχνική υποστήριξη του κ. Κουναλάκη, που έχει και τις γνώσεις και το μεράκι, στην δημιουργία του forum, όπως αυτό το είχαμε δημιουργήσει στις σελίδες της Ένωσης, σε νέα δ/ση, στην www.pfy.gr.

Το νέο forum είναι ελεύθερο(1) στην ανωνυμία ή την επωνυμία και θα είναι χαρά μου να δω και πάλι εδώ παλαιούς γνώριμους, αλλά και νέους φίλους, προκειμένου να συνεχίσουμε, όπως κάναμε εδώ και πλέον των δύο ετών, την εποικοδομητική μας επικοινωνίας.

(1) Υπάρχει η σκέψη, όλοι οι συμμετέχοντες να πιστοποιούνται με τα πραγματικά τους στοιχεία (τα οποία θα αποδεικνύουν), προκειμένου να αποτραπεί δόλια συμμετοχή άσχετων με την ΠΦΥ ατόμων, αλλά στην δημόσια συζήτηση να συμμετέχουν, είτε ως ανώνυμοι (με ψευδώνυμο –username), είτε ως επώνυμοι.
Σε αυτή την περίπτωση τα στοιχεία τους θα είναι αυστηρά εν γνώσει μόνο του διαχειριστή του forum και θα κοινοποιούνται μόνο σε δικαστικές αρχές ή για δικαστική διερεύνηση –αν αυτό απαιτηθεί.
Ωστόσο, αυτό αποτελεί μία σκέψη και θα τεθεί σε συζήτηση στα μέλη του νέου forum, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δημήτριος Γ. Μιχάλης
Ιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: chvittor στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 14:22:58
Αγαπητοί Δημήτρηδες, Μιχάλη και Κουναλάκη,
 
Συγχαρητήρια για την ενεργοποίηση νέου φόρουμ, ως απάντηση στον παραλογισμό του νέου ΔΣ της Ένωσης.
Αλήθεια μήπως το νέο ΔΣ μπορεί να μας γνωρίσει αν η απόφαση ήταν ομόφωνη ή ήταν απόφαση ... ενός ..... και το ΔΣ υιοθέτησε? (διεγράφησαν διατυπώσεις που φωτογραφίζουν με υπονοούμενα, χωρίς να κατονομάζουν)
 
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΙΤΤΩΡΑΚΗΣ
 
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 15:45:05
Η απόφαση του νέου ΔΣ της Ένωσης (ακόμη κι αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν) είναι για μένα σεβαστή. Θα περίμενα ίσως κάτι καλύτερο για την κληρονομιά που μένει στην Ένωση αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω παραπάνω. Σε ότι έχω συμβάλλει, το έχω κάνει με την καρδιά μου και δεν το μετανιώνω. Πρέπει να αφήσουμε το νέο ΔΣ να ξεκινήσει να κάνει το έργο του καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που τρέχουν για την γενική ιατρική. Πιστεύω ότι η ιστορία θα μας κρίνει όλους μας και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε.

Αυτό το forum πιστεύω ότι είναι ένα καθαρά φιλικό περιβάλλον, έχει άλλους όρους εγγραφής από το προηγούμενο και θα ήθελα μόνο να τους ακολουθήσουμε όλοι. Δεν απευθύνεται μόνο σε γενικούς ιατρούς αλλά σε όλους που εργάζονται και δρουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δείτε το σαν ένα μέρος που όλοι που μοχθούν για την πρωτοβάθμια μπορούν να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες χωρίς φραγμούς κάστας ή θέσης.

Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή και χρειάζεται την στήριξη από όλους μας.

Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 15:59:28
Καλή αρχή σε όλους,και  καλό κουράγιο στους admin. Η επιτυχία του forum είναι δεδομένη.
Καλή επιτυχία και στο  νέο Δ.Σ. της Ενωσης. 
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: kefalidisg στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 16:09:06
Αγαπητοί συνάδελφοι, χαιρετίζω την εναρξη του νέου forum,

Όπως είχα αναφέρει  στο προηγούμενο forum είμαι νέος γενικός γιατρός και αν και εγγεγραμένος αρκετό καιρό πριν, μόνο τελευταία συμμετείχα πιο ενεργά καταλαβαίνοντας την σημασία του. Πιστεύω πως αυτού του είδους η επικοινωνία είναι ότι καλύτερο, κυρίως για εμάς τους νέους που έχουμε πολλά να μάθουμε από τους παλαιότερούς αλλά και από τους ικανότερους. Με λύπη μου ανακάλυψα την προηγούμενη εβδομάδα την παύση, έστω και προσωρινή του forum, και ανέμενα την επανέναρξή του, πράγμα που ως σήμερα δεν έχει γίνει. Με χαρά λοιπόν θα συμμετάσχω στο νέο forum και μάλιστα επώνυμα μιας και πιστεύω πως εδώ δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε μιάς και οι απόψεις όλων πρέπει να είναι σεβαστές και όλοι πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, την σωστή ανάπτυξη της  ΠΦΥ στην χώρα . Από την άλλη βρίσκω σωστή την θέση του κου Μιχάλη για πιστοποίηση των στοιχείων και συμμετοχή μετά ανώνυμα μια και αυτό προσφέρει σε κάποιους άνεση στο να συμμετέχουν. Καλή επιτυχία!

Γεώργιος Χ. Κεφαλίδης
Ιατρός Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής

Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Γιαννόπουλος Δημήτρης στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 19:17:35
Συνάδελφοι οι εκλογές έγιναν, εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε. Έτσι αποφασίστηκε. Το κλείσιμο ή ενδεχομένως η αλλαγή του forum μας πείραξε; Δεν δώσαμε το χρόνο στο νέο Δ.Σ. καν να γνωριστεί και ήδη ξεκίνησαν οι πετριές κατά βούληση! Συνάδελφοι, ποιός είναι ο σκοπός αυτού του site;  ως τι επικοινωνούμε εδώ; Που θα οδηγήσει αυτή η παρα-Ένωση; Δεν νομίζω αγαπητοί Δημήτρηδες  να βρεθεί κανένας να αμφισβητήσει την δική σας εισφορά στην Ένωση. Τέλος πάντων το νομοσχέδιο χτυπάει την πόρτα μας και μείς ......χτυπιόμαστε μεταξύ μας. Παραιτήθηκε ο νέος Πρόεδρος!!!!!?????
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 19:29:07
Εντάξει τι άλλο να πώ από συγχαρητήρια;
Είμαι και εγώ εδώ.  Είμαστε ακόμα ζωντανοί τελικά.

Αυτό με την ευρύτητα του νέου φόρουμ με βρίσκει και εμένα σύμφωνο. Ίσως θα πρότεινα να δημιουργηθεί εκτός των άλλων και ξεχωριστή ενότητα για επώνυμους Γενικούς Ιατρούς πχ, όπου επώνυμα θα μπορούμε να λέμε καμμιά κακοήθεια για κάνα συνάδελφο παθολόγο πχ που γλυκοκοιτάζει το Ιατρείο μας. Άλλωστε πρέπει κακοήθειες να λένε και οι επώνυμοι κάποτε, δημοκρατία έχουμε. (Δεν αστειεύομαι). Η κακοήθεια δεν με αηδιάζει τόσο όσο η ευγένεια και η υποκρισία του κακοήθη.

Η πιστοποίηση των στοιχείων κατά τη δική μου γνώμη έστω και από έναν αξιόπιστο διαχειριστή, είναι κατά κάποιο τρόπο δέσμευση. Νομίζω πλήρης ελευθερία με κάποιους κανόνες (διαγραφή μηνυμάτων σε παραβίαση) είναι το καλύτερο. Ότι ακριβώς ίσχυε. Με ενότητες μόνο για επώνυμους, ή μόνο για Γενικούς ή μόνο για γενικούς μέσα στην ενότητα των μόνο επωνύμων.

Από εκεί και πέρα όμως έχω εμπιστοσύνη! Νομίζω ότι όπως και τώρα (με τη δημιουργία αυτού του νέου φόρουμ πού είναι πιστή αντιγραφή του παλιού) πάλι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την λειτουργία του από τους διαχειριστές.

Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: D-Michalis στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 20:12:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το κλείσιμο ή ενδεχομένως η αλλαγή του forum μας πείραξε; Δεν δώσαμε το χρόνο στο νέο Δ.Σ. καν να γνωριστεί και ήδη ξεκίνησαν οι πετριές κατά βούληση! Συνάδελφοι, ποιός είναι ο σκοπός αυτού του site;  ως τι επικοινωνούμε εδώ; Που θα οδηγήσει αυτή η παρα-Ένωση;

Αγαπητέ Δημήτρη, δεν πρόκειται για καμία "παρα-ένωση". Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να κάνω "παρα-Ένωση", ούτε ως χαρακτήρας, αλλά ούτε ως "θιγόμενος" αφού οικειοθελώς, όπως όλοι γνωρίζουν αποσύρθηκα από την ενεργή δράση και δεν με "απέσυρε" κανείς.
Ούτε πρόθεση των διαχειριστών του forum είναι να κρίνουν το νέο Δ.Σ. Η συγκεκριμένη ενέργεια όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Είναι σεβαστή η θέση του Δ.Σ. για μη ανώνυμους (αν και προσωπικά διαφωνώ). Όμως ο τρόπος που ενήργησε είναι αν μη τι άλλο αδόκιμος.
Πότε έδωσε το χρόνο σε αυτούς να αποσυρθούν? Υπήρχε καμία άμεση απειλή από αυτούς και έπρεπε να αποκλειστούν πάραυτα?
Να περιμένω για να κρίνω αυτή την ενέργεια? Δεν είναι υπαρκτή αυτή τη στιγμή? Ή μήπως εννοείς ότι αυτή, μπορεί να εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο που για να δώ το αποτέλεσμα του συνολικού σχεδιασμού, πρέπει να περιμένω κάποιο διάστημα? Ας μην εξωραΐζουμε τα δεδομένα. Η απόφαση αυτή, από σκοπιμότητα ή από επιπολαιότητα, φίμωσε τους ανθρώπους που μιλούν δημόσια και όχι σε παρασυναγωγές. Αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν χρειάζεται «πίστωση χρόνου» για να αναδειχθεί.
Εγώ απλά το ανέφερα. Το "ειδικό της βάρος" ας το κρίνει ο καθένας.
Ωστόσο, η γενική ιατρική, έχει ανάγκη την επικοινωνία και αφού το Δ.Σ. την απέκλεισε (τουλάχιστον για τους ανώνυμους) και επειδή πιστεύω στο δικαίωμα των ανώνυμων που τηρούν τα προβλεπόμενα, πήρα αυτή την πρωτοβουλία, την οποία θα κρίνει η πορεία της. Εν θερμώ εκτιμήσεις του τύπου "ως τι επικοινωνούμε εδώ" και "παρα=ένωση", νομίζω ότι δεν ακουμπούν το πνεύμα αυτού του forum.

Επειδή, όπως ειπώθηκε, τούτο το site απευθύνεται σε μία πιό ευρεία ομάδα από τους Γ.Γ., σε όλους τους της ΠΦΥ (αν και πιστεύω ότι μόνο οι Γ.Γ. θα είναι κυρίως οι ενεργά συμμετέχοντες), στην πορεία θα δημιουργηθεί ενότητα ξεχωριστή για τους Γ.Γ. και τους λοιπούς υγειονομικούς της ΠΦΥ.

Εδώ λοιπόν μιλάμε σα Γ.Γ., σαν άνθρωποι της ΠΦΥ και σαν γιατροί επαγγελματικά εκφραζόμενοι και εκπροσωπούμενοι από την Ένωση.
Προσωπικά ακόμη και αν διαφωνώ με το όργανό μου, ποτέ δεν θα σταθώ απέναντί του. Το έχω διακηρύξει και από βήματος ότι κάτι τέτοιο είναι ανήθικο.

Κριτική, ναι. Παρα-Ενώσεις και παρασυναγωγές (προεκλογικού ή μή τύπου) ΟΧΙ αγαπητοί φίλοι.
Οι θέσεις, προτάσεις, απόψεις στον αέρα, σε δημόσια διαβούλευση και κριτική, προκειμένου να προκύπτει η "σύνθεση" των καταλληλότερων θέσεων -απόψεων και να γίνονται οι απαραίτητες και δημοκρατικές "ζυμώσεις" και έτσι να αποτρέπεται το να πρυτανεύει η άποψη της "δοσοληψίας".
Αυτό είναι το πνεύμα του forum ετούτου.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 21:43:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι οι εκλογές έγιναν, εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε. Έτσι αποφασίστηκε. Το κλείσιμο ή ενδεχομένως η αλλαγή του forum μας πείραξε; Δεν δώσαμε το χρόνο στο νέο Δ.Σ. καν να γνωριστεί και ήδη ξεκίνησαν οι πετριές κατά βούληση! Συνάδελφοι, ποιός είναι ο σκοπός αυτού του site;  ως τι επικοινωνούμε εδώ; Που θα οδηγήσει αυτή η παρα-Ένωση; Δεν νομίζω αγαπητοί Δημήτρηδες  να βρεθεί κανένας να αμφισβητήσει την δική σας εισφορά στην Ένωση. Τέλος πάντων το νομοσχέδιο χτυπάει την πόρτα μας και μείς ......χτυπιόμαστε μεταξύ μας. Παραιτήθηκε ο νέος Πρόεδρος!!!!!?????

Προσωπικά με πείραξε πολύ το κλείσιμο και η επερχόμενη αλλαγή του φόρουμ. Έχασα ένα σημαντικό ιστότοπο (τον μοναδικό εως τώρα) όπου μπορούσα να συζητήσω ή ενημερωθώ για πραγματικές (και όχι εξωραϊσμένες ή φαρισαϊκές) θέσεις απόψεις.

Νομίζω ότι το νέο φόρουμ ήταν αναγκαιότητα.

Από όσους συναδέλφους ψήφισαν στη συνέλευση να καταργηθούν οι ανώνυμοι, ελάχιστους ή κανέναν (εκτός του Κου Ζειμπέκη) για την ακρίβεια εγώ προσωπικά γνωρίζω που συμμετείχαν στο φόρουμ. Μη γελιόμαστε άλλωστε, η πλειοψηφία των καταχωρήσεων αν εξαιρεθούν οι admin και ο Κος Αργυρίου ήταν ανώνυμες.

Γιατί πρέπει να συγχέουμε την αναγκαιότητα για ελεύθερη έκφραση ( δημιουργία νέου φόρουμ) με τις πετριές κατά βούληση που συμφωνώ ότι ξεκίνησαν, όχι όμως εκατέρωθεν.

Κατέβηκα στη συνέλευση ώς ένας από τους πιο συνειδητοποιημένους συντεχνίτες όπως είχα δηλώσει, για την ειδικότητά μας. Ήθελα μάλιστα να επικρίνω κάποια στιγμή γραπτά στο φόρουμ τον "Σκληρό" που ζητούσε να εισχωρήσει στην ένωση έχοντας όπως φαίνεται καλές σχέσεις με Παθολόγους. Και κοίτα πως στη ζωή όλα είναι ρευστά. Ψήφισα τον Σκληρό στο τέλος, εξαιτίας γεγονότων στη συνέλευση που είχα την ατυχία (ή μήπως ευτυχία)να παρακολουθήσω, όχι τόσο από αντίδραση όσο θεωρώντας ότι "το μή χείρον βέλτιστον" και με κάποιους συσχετισμούς που έκανα κατά τα φαινόμενα εκείνη τη στιγμή και που με την κατάργηση του φόρουμ, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον επιβεβαιώθηκαν.   
Πολύ και για πολλά που εκείνο το Σάββατο συνέβησαν λυπούμαι, όμως για τίποτα προσωπικά δεν ντρέπομαι.

Πολύ θέλω να ξεχαστούν όλα και όλοι μαζί ενωμένοι να βοηθήσουμε την Γενική Ιατρική. Πολύ θέλω και θα προσπαθήσω. Ελπίζω όμως η παρούσα ιστοσελίδα να τύχει της αναγνώρισης που της αξίζει ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε σωστά. Είναι αναγκαιότητα.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 22:10:51
Δε χρειάζονται πολλά λόγια.Μπράβο!!! ;)
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 22:12:25
Βέβαια επειδή οι αφελείς από καιρό πέθαναν στην Ελλάδα, πιστεύω όλοι πιθανολογούμε εδώ και λίγες ώρες!!, ότι το φόρουμ της ένωσης κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθει σε λειτουργία με  αποδοχή και των ανωνύμων, όπως δηλαδή λειτουργούσε.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: theodos στις 23 Φεβρουαρίου 2008, 23:30:58
   Αγαπητοί  Συνάδελφοι Καλησπέρα

   Το να προσπαθεί κανείς σήμερα να επιβάλει  μεθόδους λογοκρισίας
   είναι μια ατυχής προσπάθεια και δηλώνει αποκοπή από την πραγματικότητα.
   Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της επωνυμίας, αλλά τόσο καιρό που παρακολουθούσα τις
   τοποθέτησεις από ανώνυμους /επώνυμους , δεν διαπίστωσα να υπάρχει τόσο ''επιτακτική ανάγκη''
   αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του Forum.
   Επόμενως η αναγκαιότητα του Νέου - Forum ήταν επιβεβλημένη, ελπίζω
   σύντομα η ατυχής απόφαση της αναστολής λειτουργίας του παλαιού Forum να αναθεωρηθεί.
   
 
   
 
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: tsak1 στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 00:03:54
ΣΥΜΦΩΝΩ , ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΦΩΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΟΘΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ .
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
Κ. Υ. ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: tsak1 στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 00:16:16
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ .
ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΑΣΤΡΑ ΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΔΕΛΘΩΝ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΔΙΑΙΡΕΣΗ .ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ .
ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ . ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ .
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ .
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ .
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: tsak1 στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 00:20:55
ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Gretel_ στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 01:26:52
Εδώ είμαι και εγώ..!!! Μιας και τον τελευταίο καιρό δεν είχα πολύ χρόνο δεν παρακολουθούσα τις εξελίξεις στο forum  μέχρι που μια μέρα με εξέπληξε το μήνυμα που μου εμφάνισε όταν προσπάθησα να μπω στο forum. Συγχαρητήρια για αυτό το φόρουμ, δεν έπρεπα να σταματήσει ούτε λεπτό να λειτουργεί, αλλά με λύπη βλέπω ότι ως Γενικοί Γιατροί έχετε πλέον 2 μέτωπα να αντιμετωπίσετε. Το ένα η προσπάθεια να μην υποβαθμιστεί αυτή η ειδικότητα και το δεύτερο να μην διαλυθεί η ένωση. Τέτοιου είδους κινήσεις με απογοητεύουν γιατί μέσα σε όλα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τους εαυτούς σας τώρα, την στιγμή που θα έπρεπε να είστε ενωμένοι για να πείσετε αυτή την χώρα ότι η ένωση αυτή είναι δυναμική και όχι έτοιμη να διαλυθεί.
Μιλάω σαν τρίτο πρόσωπο, ακόμα, γιατί σε λίγους μήνες ελπίζω να πάρω το πτυχίο και σκέφτομαι σοβαρά την Γ.Ι. και προσπαθώ τέτοιου είδους ενέργειες να μην με απογοητεύουν κι άλλο.. ;)

Συγχαρητήρια και πάλι για το φόρουμ και καλή αρχή ή μήπως καλή συνέχεια??? ;) ;)
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 08:14:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγχαρητήρια για αυτό το φόρουμ, δεν έπρεπα να σταματήσει ούτε λεπτό να λειτουργεί, αλλά με λύπη βλέπω ότι ως Γενικοί Γιατροί έχετε πλέον 2 μέτωπα να αντιμετωπίσετε.

Συγχαρητήρια και πάλι για το φόρουμ και καλή αρχή ή μήπως καλή συνέχεια??? ;) ;)

Eντάξει αγαπητή συνάδελφε δεν είναι και πόλεμος. Απλώς κάποιοι συνάδελφοι θέλουν να μιλούν μόνοι και κάποιοι άλλοι θέλουν να ακούν όλες τις απόψεις χωρίς να βλέπουν και τη φάτσα αυτού που τις εκφέρει. Δεν είναι δα και πόλεμος. Δόξα τω θεώ στην εποχή του διαδικτύου αυτά (ιστοσελίδες) γίνονται εύκολα.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: vasiliki στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 08:26:09
Συγχαρητήρια και καλή (ξανα)αρχή.
Αψυχολόγητος όντως ο τρόπος που το νέο διοικητικό συμβούλιο έκλεισε το forum, σε περίοδο που συμβαίνουν πολλά στη Γενική Ιατρική αλλά και σ' ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο.
Ελπίζω να συνεχιστεί η επικοινωνία και να συμβάλλει στην προώθηση και (γιατί όχι???) στη λύση των τρεχόντων προβλημάτων μας.
Τίτλος: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum 24-2-08
Αποστολή από: D-Michalis στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 11:07:30
Έκτακτη ανακοίνωση του διαχειριστή του forum

Επειδή υπήρξαν (τόσο καταχωρήσεις εδώ, όσο και περιρρέουσες απόψεις) ότι το forum αυτό σκοπό έχει να λειτουργήσει ως ΑΝΤΙ-ΕΝΩΣΗ και ως ΑΝΤΙ-FORUM, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και πάλι (αν και είναι σαφές και στην επιστολή –αναγγελία της λειτουργίας του forum [http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,3.0.html (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,3.0.html)]) ότι:
Η λειτουργία αυτού αποτελεί επιθυμία εμού και άλλων συναδέλφων για την ύπαρξη ενός βήματος επικοινωνίας των Γ.Γ. και των ανθρώπων της ΠΦΥ.

Η Ένωση είναι το επαγγελματικό όργανο των Γ.Γ. και ουδείς την αμφισβητεί το ρόλο της.
Οι απόψεις όλων θα γίνονται σεβαστές, αλλά, αν κάποιοι ήρθαν στο forum ετούτο, αισθανόμενοι ότι θα βρουν έναν αντι-ενωτικό χώρο έκφρασης, απατούνται. Αν πάλι κάποιοι νομίζουν ότι είναι ένας αντι –ενωτικός χώρος, ας ενωθούν στην παρέα μας και σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και όχι συστράτευσης εναντίον οιουδήποτε, είτε Ένωσης, είτε ΕΛΕΓΕΙΑ, είτε οτιδήποτε άλλο.
Μπορεί να γίνεται –και πρέπει- εποικοδομητική κριτική και προτάσεις, αυτό είναι δημοκρατία και όχι –παρα-οτιδήποτε.

Το παρόν forum είναι χώρος για ανθρώπους της ΠΦΥ και δεν έχει κανένα λόγο να αντιπαλεύει την Ένωση ή το forum της.
Κάθε χώρος έκφρασης είναι θεμιτός και η συμμετοχή του καθενός εδώ δεν αποκλείει την συμμετοχή στο της Ένωσης. Προς θεού. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα αλλά χώροι επικοινωνίας, όλοι θεμιτοί κατά την άποψή μου.
Ευχαρίστως θα το κλείσω μόνο αν η συμμετοχή σε αυτό αποδείξει ότι δεν επιτελεί το σκοπό της επικοινωνίας. Αν δηλαδή οι ίδιοι οι συμμετέχοντες πάψουν να συμμετέχουν ενεργά, μη εκφραζόμενοι μέσα από αυτό.

Για την ανωνυμία, προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση αν ετίθετο το θέμα στη βάση της επώνυμης εγγραφής, αλλά της ανώνυμης ή επώνυμης συμμετοχής.
Επιμένω να υποστηρίζω ότι οι ανώνυμοι, έχουν λόγους που επιλέγουν αυτό τον τρόπο συμμετοχής και δεν είναι εξ’ ορισμού «κουκουλοφόροι»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Δ.Γ. Μιχάλης.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 11:16:55
«Ο μαύρος ο Γκούρας αναστέναξε και μου λέγει: "Αδελφέ Μακρυγιάννη, σε καλό να το κάμη ο Θεός, άλλη φορά δεν τραγούδησες τόσο παραπονεμένα…" -"Είχα κέφι, του είπα, οπού δεν τραγουδήσαμε τόσον καιρόν"»  (Μακρυγιάννη, Απομνημονεύματα)

Μια εκτός καταστατικού, χωρίς δημόσιες τοποθετήσεις και δευτερολογίες, ad hoc ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός επέβαλλε την έξωση από το Φόρουμ των ανωνύμων. Κοσμογονία! Οι κ.κ. Arctorius, Gretel, kathepesikaikalitera και Σήφης δεν θα μπορούσαν, όπως και αρκετοί άλλοι, να στέλνουν πια ανώνυμες καταχωρήσεις! "…Και σαλευθήτωσαν τα θεμέλια της γης!" Όμως, ιδού! Την επόμενη κιόλας ημέρα, όχι μόνο αποκλείονται οι ανώνυμοι, αλλά το Φόρουμ της Ένωσης κλείνει και για τους επώνυμους και η "ψυχή" και κινητήριος μοχλός του, "απαλλάσσεται των καθηκόντων του"! Μια πραγματικά άνευ προηγουμένου επίδειξη απερισκεψίας (ή αλαζονείας) που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί. Το νέο Δ.Σ. θα ήταν προτιμότερο να μην αναλίσκεται σε αυτοακρωτηριασμούς, αλλά να διοχετεύει την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα του στα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τους Γ.Ι.

Αυτά συλλογιζόμουν, καθώς κατέβαινα χθές το βράδυ με αργό βήμα την Εθνικής Αμύνης. Επάνω μου είχα έναν καθαρό, έναστρο ουρανό, μπροστά μου το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της Βιβλιοθήκης της πόλης μου, αριστερά μου το συντριβάνι και δεξιά μου -επειδή δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου- έναν ξεχειλισμένο κάδο απορριμάτων. Ήταν τότε που δέχτηκα το τηλεφώνημα που με ενημέρωσε για τη έναρξη του νέου, ανεξάρτητου Φόρουμ της ΠΦΥ και σήμερα, με την πρώτη επίσκεψή μου σ’ αυτό, οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν.  Το Φόρουμ όπως το ζήσαμε σε δύσκολες και ευχάριστες στιγμές, πηγή ενημέρωσης και  γνώσης αλλά και τόπος επικοινωνίας των Γ.Ι., είναι και πάλι παρόν. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του, εύχομαι στους διαχειριστές του δύναμη και αντοχή για το έργο τους και περιμένω από όλες τις "παλιοσειρές" να συμμετέχουν. (Μάλλον θα μας παρακολουθούν  και ορισμένοι άλλοι -ως "ανώνυμοι", άραγε; )
Τίτλος: Απ: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: D-Michalis στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 11:27:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μια εκτός καταστατικού, χωρίς δημόσιες τοποθετήσεις και δευτερολογίες, ad hoc ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός επέβαλλαν την έξωση από αυτό των ανωνύμων. Κοσμογονία! Οι κ.κ. Arctorius, Gretel, kathepesikaikalitera και Σήφης δεν θα μπορούσαν, όπως και αρκετοί άλλοι, να στέλνουν πια ανώνυμες καταχωρήσεις!

Αγαπητέ φίλε δεν ήμουν στην Γ.Σ. και δεν μπορώ να κρίνω. Ωστόσο, ακόμη και αν η Γ.Σ. δεν ελάμβανε -ή δεν νομιμοποιούνταν να λάβει- απόφαση, μπορεί να την λάβει το Δ.Σ.
Και την έλαβε. Άρα, δεν έχει τόσο σημασία αν ελήφθη εκεί ή στο Δ.Σ. Είναι μία νομότυπη απόφαση, όσο και αν -και εγώ προσωπικά- διαφωνούμε.

Υ.Γ. Φαίνεται να έχεις καλή πένα. Γιατί δεν δίδεις κάτι από την πένα σου στα κοινά? (στο Δελτίο της Ένωσης π.χ.?). Δεν το λέω περιπαικτικά. Το εννοώ.
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum
Αποστολή από: Koterakis στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 12:49:40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έκτακτη ανακοίνωση του διαχειριστή του forum


Με χαρά θα θέσω εκτός λειτουργίας το εν λόγω forum, όταν και άν η Ένωση δώσει και πάλι στην λειτουργία το forum για να μπορούν οι Γ.Γ. να έχουν ένα βήμα έκφρασης, επικοινωνίας και ζυμώσεων στο φώς.
Για την ανωνυμία, προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση αν ετίθετο το θέμα στη βάση της επώνυμης εγγραφής, αλλά της ανώνυμης ή επώνυμης συμμετοχής. Επιμένω να υποστηρίζω ότι οι ανώνυμοι, έχουν λόγους που επιλέγουν αυτό τον τρόπο συμμετοχής και δεν είναι εξ’ ορισμού «κουκουλοφόροι»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Δ.Γ. Μιχάλης.


Μετά και τις καταχωρήσεις του Mr Bean Κε Μιχάλη (από τις οποίες ξαναθυμούμαστε τι ήταν οι ανώνυμοι για όλους μας), αρχίζω να πιστεύω ότι ασχέτως αν η ένωση επαναφέρει το φόρουμ όπως ήταν (με συμμετοχή ανωνύμων) ή όχι, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαφυλαχθεί αυτός ο ιστότοπος. Προσωπικά δεν νομίζω και εγώ ότι οι ΓΓ διασπώνται ή αντιμάχονται αν απλώς όσοι θέλουν να συζητούν ΟΛΕΣ τις απόψεις έχουν ένα τέτοιο χώρο.  Το Δ.Σ της ένωσης νομίζω αυτοπαγιδεύτηκε με αυτή την επιπόλαιη ενέργεια. Και δεν φταίει ο ΜΙχάλης ή ο οποιοσδήποτε σήμερα (είναι πανεύκολο και θεμιτό) συζητά ή δημιουργεί χώρο συζήτησης στο ίντερνετ.

 Λέω (το Δ.Σ) αυτοπαγιδεύτηκε, γιατί αν πλέον  επαναφέρει το δικαίωμα ανωνύμων στο φόρουμ τότε θα φαίνεται ότι αυτό έγινε γιατί οδήγησε σε διάσπαση η κίνηση αυτή, ή γιατί το Δ.Σ εκτέθηκε με αυτή την (λάθος αφου οι ΓΓ γράφουν αλλού) απόφαση. (Το ότι γράφουν αλλού ήταν νομίζω θέμα χρόνου να συμβεί.)

ΝΟμίζω η φρονιμότερη και ωριμότερη πλέον απόφαση του Δ.Σ θα είναι... να σεβαστεί την απόφασή του και να εμμείνει σε αυτήν διαθέτοντας ένα φόρουμ με διασταυρωμένες επώνυμες και αξιόπιστες(εδώ έχω βέβαια ένα ερωτηματικό) τοποθετήσεις, έτσι όπως το οραματίστηκε και έτσι όπως για αυτόν (ελπίζω) τον λόγο, θυσίασε καταχωρήσεις όπως αυτές του Barry Lyndon ή άλλων ανωνύμων.

Από εκεί και πέρα, όταν δηλώνετε ότι θα καταργήσετε το φόρουμ αυτό αν το ΔΣ επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν είναι νομίζω άδικο καθώς τότε μόνο δίνεται λαβή σε κάποιους από εμάς να πιστέψουν ότι έχουμε διαμάχη, ότι όλα έγιναν για να περάσει το δικό σας πιστεύω.
Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται διαμάχη, είναι σαφές ότι το ίντερνετ εξ ορισμού προσφέρει σε ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ με κοινό παρονομαστή τη δυνατότητα να επικοινωνούν, είναι σαφές ότι χρειαζόμασταν μια ιστοσελίδα όπως την είχαμε επί εποχής σας, είναι σαφές ότι η ένωση πρέπει να επιμείνει στην απόφασή της για να διαφυλάξει το κύρος της και γιατί ίσως τελικά η επίσημη ιστοσελίδα της (και το φόρουμ της κατά κάποιο τρόπο) πρέπει να έχει αυστηρό έλεγχο σε ότι λέει, (όλα αυτά) υπό την σαφή όμως  προϋπόθεση ότι αυτός ο (ήδη πλέον διαμορφωμένος) ιστότοπος, δεν έχει καμμία δουλειά να καταργηθεί ή να εξαρτάται από την ένωση (το φόρουμ ή άλλες αποφάσεις της). Αλλιώς αρχίζω να αισθάνομαι προδομένος, και παρακαλώ διορθώσετέ με.

Δεν σημαίνει ούτε νομίζω επίσης δήλωσε κανείς μας ότι επειδή τους κατακρίνουμε θα γίνουμε εχθροί. Κατακρίνουμε ως οφείλουμε, γράφουμε όπου θέλουμε (και στους δύο χώρους ίσως) και καλά κάνουμε. Η ένωση που νομότυπα αποφάσισε, εμείς που θέλουμε να μιλάμε και με ανώνυμους, εσείς που ακούτε τα προβλήματά μας και δημιουργείτε τέτοιο χώρο.
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum
Αποστολή από: D-Michalis στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 13:40:59
Ίσως ο τρόπος διατύπωσης να οδηγούσε σε παρερμηνείες, γι’ αυτό επαναδιατύπωσα το αρχικό κείμενο. Όμως:

1. Η ανακοίνωση είναι απάντηση στα περίεργα που διαδίδονται και όχι σε πιέσεις.
2. Αγαπητέ φίλε, όταν μιλώ για κατάργηση εννοώ ότι θα το κάνω αν οι συμμετέχοντες πάψουν να συμμετέχουν εδώ.
Δεν έχω την αίσθηση του τσιφλικιού για να λέω "ή εκεί ή εδώ."
Άν πάλι η Ένωση επαναφέρει το φόρουμ με "ανωνυμία" υπό όρους (εννοώ, προηγούμενη πιστοποίηση) και υπάρχουν forum-ιστες που θα συνεχίσουν εδώ, εγώ με χαρά θα συνεχίσω να διατηρώ αυτό τον τόπο. Η συνέχισή του η όχι εξαρτάται από τη συμμετοχή ή μη των μελών του, αφού δεν είναι αποκλειστικά χώρος των Γ.Γ., αλλά γενικότερα της ΠΦΥ.
Εγώ, τόπο έκφρασης επιθυμώ και αδιαφορώ για το ποιός είναι ιδιοκτήτης του. Γι' αυτό έκανα και τούτο το χώρο και όχι "για να περάσει το δικό μου". Γι' αυτό και θα τον κλείσω, αν οι συμμετέχοντες τον καταστήσουν μη εργαλείο επικοινωνίας, μετακινούμενοι σε άλλον τόπο επικοινωνίας.
Αν και δεν νομίζω ότι αυτό θα γίνει, αφού νομίζω ότι η ανωνυμία –προς το παρόν τουλάχιστον- είναι εξοβελισμένη από το site της Ένωσης.
Επίσης, μπορεί να παραμείνει και ως τόπος έκφρασης και των άλλων εργαζομένων στην ΠΦΥ, αν βεβαίως αυτοί δώσουν το παρόν.

Το κεντρικό όμως νόημα της καταχώρησής μου ήταν ότι ούτε υπάρχει, ούτε επιδιώκεται οιαδήποτε "αντι-Ένωση" με τη δημιουργία αυτού του χώρου.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Στάθης Γιαννακόπουλος στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 21:39:49
Δε μου αρέσει καθόλου να λέω "... τα λέγαμε εμείς", αλλά να που δυστυχώς συμβαίνει. Όταν φωνάζαμε από χρόνια ότι χρειάζεται σθεναρή στάση απέναντι στις αυθαιρεσίες κάποιων που παρουσιάζονται ως σωτήρες ή αυτοκράτορες, ήμασταν κακοί. Όταν προειδοποιούσαμε να μη στηρίζουμε με λόγια και έργα ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά ότι η μόνη τους έγνοια είναι η κατάκτηση και η νομή της εξουσίας, είμασταν εμπαθείς. Όταν φωνάζαμε ότι είναι απαράδεκτο να κρατάει επί 20 χρόνια τα ηνία σε επιστημονικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μια κλίκα ανθρώπων, η οποία διευρύνεται με το γνωστό τρόπο "σου δίνω θέση και λόγο, σε βάζω στο παιχνίδι κι εσύ με στηρίζεις", ήμασταν κακοήθεις. Όταν, στο ξεκίνημα του forum γινόταν κουβέντα για πλουραλισμό και ανεκτικότητα, κάποιοι νόμιζαν ότι τα λέμε γιατί θέλουμε κι εμείς κομμάτι από την πίτα. Τώρα, που πετάνε ξεδιάντροπα εκτός διαδικασιών ανθρώπους που έχουν προσφέρει άφθονο κόπο και ενέργεια, όπως ο Μιχάλης, ο Κουναλάκης και άλλοι, δεν έχουμε τι να πούμε. Έπρεπε να έχουμε δράσει νωρίτερα. Έπρεπε η Ένωση να έχει τηρήσει πιο θαραλλέα στάση στο ζήτημα του Ζαγκλιβερίου, έπρεπε να έχει απαγορεύσει σε επώνυμους μεγαλόσχημους να υβρίζουν και να λοιδωρούν μέσω του forum ατιμώρητα, έπρεπε να δειτε την καταιγίδα να έρχεται. Το έχω ξαναπεί σε αυτό το forum, με αφορμή ένα "καυγά" μας με τον Κουναλάκη, ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, να φωνάζουμε και να μαλώνουμε, αρκεί να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια γνωρίζοντας ότι είναι ειλικρινής και τίμιος. Με πόσους άραγε γνωστούς σας γενικούς γιατρούς μπορείτε να το κάνετε αυτό, τώρα που η ενοχλητική φωνή του forum φιμώθηκε, τουλάχιστον επισήμως;
Το καλό του forum, για το οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν, είναι ότι έφερε όλα τα ζητήματα, την πληροφορία και τις απόψεις στο φως, πράγμα που πρώτη φορά έγινε στο χώρο μας. Αυτή την έκθεση στο φως μόνο όσοι έχουν να κρύψουν κάτι τη φοβούνται. Τα άλλα, περί δήθεν προβλημάτων που προκαλεί η ανωνυμία, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Εγώ την πρότασή μου την έκανα ξεκάθαρα και ανοιχτά στη συνέλευση: πρέπει να αλλάξουμε διαδικασίες ώστε να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα "απολυταρχισμού". Δεν είναι δυνατόν σωματείο ή ένωση γιατρών να εκλέγει την ηγεσία του με τρόπο που ούτε τα παιδάκια στην Α' Δημοτικού δεν θα επέλεγαν: να ψηφίζουμε για κάθε θέση ξεχωριστά και να επιτρέπουμε σε μια πλειοψηφία, μικρή η μεγάλη, να έχει τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς να μπορεί να εκλεγεί ούτε ένας που να παριστάνει την αντιπολίτευση. Κι όλα αυτά με το επιχείρημα ότι δε θα γίνουμε ΟΕΝΓΕ και ότι ο αρχηγός πρέπει να διοικεί με το επιτελείο του. Αυτό το άκουσα πριν 10 χρόνια από τον πρόεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑ (όπου και εκεί η διαδικασία εκλογής είναι όλως τυχαίως η ίδια...) και θεωρώ πολιτικό ατόπημα να το υποστηρίζει κανείς σήμερα. Εκτός αν είναι αφελής και θεωρεί ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις. Η λύση είναι η εκλογή των μελών του ΔΣ με σταυρό από ενιαίο ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια οι εκλεγμένοι να συνέρχονται και να εκλέγουν τον πρόεδρο και τα άλλα μέκη του ΔΣ. Είδατε όσοι ήσασταν στη ΓΣ πόσο κόπτονται μερικοί - μερικοί να μην αλλάξει αυτός ο τρόπος εκλογής. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Συναδερφικά
Στάθης Γιαννακόπουλος
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Gatekeeper στις 24 Φεβρουαρίου 2008, 22:15:59
Ισως η κα ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ να μην εχει τις γνωσεις να τρεξει το forum της ενωσης.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ιορδάνης Καπάνταης στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 00:27:40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η απόφαση του νέου ΔΣ της Ένωσης (ακόμη κι αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν) είναι για μένα σεβαστή. Θα περίμενα ίσως κάτι καλύτερο για την κληρονομιά που μένει στην Ένωση αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω παραπάνω. Σε ότι έχω συμβάλλει, το έχω κάνει με την καρδιά μου και δεν το μετανιώνω. Πρέπει να αφήσουμε το νέο ΔΣ να ξεκινήσει να κάνει το έργο του καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που τρέχουν για την γενική ιατρική. Πιστεύω ότι η ιστορία θα μας κρίνει όλους μας και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε.

Αυτό το forum πιστεύω ότι είναι ένα καθαρά φιλικό περιβάλλον, έχει άλλους όρους εγγραφής από το προηγούμενο και θα ήθελα μόνο να τους ακολουθήσουμε όλοι. Δεν απευθύνεται μόνο σε γενικούς ιατρούς αλλά σε όλους που εργάζονται και δρουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δείτε το σαν ένα μέρος που όλοι που μοχθούν για την πρωτοβάθμια μπορούν να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες χωρίς φραγμούς κάστας ή θέσης.

Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή και χρειάζεται την στήριξη από όλους μας.



+1 για το νεο forum και την ολη προσπαθεια.

Επειδη γνωριζω τον Δημητρη Κουναλακη απο το 10-μηνο μου στο Κ.Υ. Ανωγειων και τον θεωρω απο τα πλεον καταλληλα ατομα για την αρτια λειτουργια του forum της ενωσης,θεωρω τελειως αδικη την αποφαση εκδιωξης του απο το forum.Τετοιες αποφασεις μονο καλο δεν κανουν στην προσπαθεια ενοτητας και συσπειρωσης του κλαδου μας.
Ευχομαι καλη αρχη και ακομα καλυτερη συνεχεια.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Τ.Μαλλές στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 00:56:35
   Η αξία του forum είναι νομίζω αυταπόδεικτη για όλους όσοι, λιγότερο ή περισσότερο, συμμετείχαμε σ'αυτό με τη μορφή που αυτό είχε μέχρι σήμερα.
  Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διακοπή της λειτουργίας του με βρίσκει απολύτως αντίθετο.Άλλωστε δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο έγινε μια τόσο "άγαρμπη" διακοπή.
  Η παρουσία και η προσφορά του κ.Κουναλάκη και του κ.Μιχάλη,τόσο στην ένωση όσο και στο forum δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
  Έχω όμως μερικά ερωτήματα που νομίζω καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους admin του νέου forum...
1.Αν επαναλειτουργήσει το forum της ένωσης με τους κανόνες που μέχρι πρότινος ίσχυαν,ποιός  είναι ο λόγος ύπαρξης  του νέου forum;
2.Το νέο forum δημιουργήθηκε πριν δούμε το αλλαγμένο παλιό.Αυτό έγινε επειδή το κενό επικοινωνίας που προέκυψε έπρεπε τόσο άμεσα να καλυφθεί,κι αν ναι ποιοί ήταν οι λόγοι της τόσο άμεσης αναπλήρωσης πριν διαπιστώσουμε αν μας ικανοποιεί ή όχι το "αλλαγμένο" forum της ένωσης.Ή γνωρίζαμε από πριν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία του υπάρχοντος forum θα είναι απαράδεκτες;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να απορρίψει κάτι πριν καν το δει;
  Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο να λειτουργούν ταυτόχρονα 2 fora  που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.Αν σκεφτεί κανείς πόσοι είμαστε,  το να μην μπορούμε να μιλάμε σ'ένα χώρο αλλά να  χρειαζόμαστε δύο διαφορετικούς χώρους είναι τραγικό ( ή θα προκαλούσε ειρωνικά χαμόγελα σε οποιονδήποτε τρίτο...).
  Δεν διχαζόμαστε έτσι ,και μάλιστα χωρίς λόγο;;;
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: D-Michalis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 09:23:06
Αγαπητέ συνάδελφε αν και νομίζω ότι τα ερωτηματικά σου είναι ήδη απαντημένα, θα επισημάνω τα εξής:

1. Οι λόγοι ύπαρξης ενός φόρουμ που απευθύνεται γενικότερα στην ΠΦΥ είναι αυθύπαρκτοι έτσι και αλλιώς.
Αν βέβαια τελικά συμμετέχουν μόνο Γ.Γ. και μετακινηθούν αποκλειστικά στο της Ένωσης, όταν αυτό επαναλειτουργήσει, τότε η ίδια η πραγματικότητα θα αποδείξει την μη περαιτέρω  «χρηστικότητα» ετούτου του φόρουμ.

2. Το νέο φόρουμ  δημιουργήθηκε πρίν δούμε το αλλαγμένο παλαιό, αφ’ ενός για τους λόγους που ανέφερα στην 1η παράγραφο και αφ’ εταίρου γιατί η επικοινωνία είναι οξυγόνο που δεν πρέπει να διακόπτεται. Πρόκειται δηλαδή για αναγκαιότητα ανεξάρτητη από την τελική μορφή που θα πάρει –ή από το αν θα επαναλειτουργήσει- το φόρουμ της Ένωσης.
Όταν –και αν- επαναλειτουργήσει το φόρουμ της Ένωσης, θα αποδείξει με την δυναμική του αν μπορεί να κρατήσει εκεί τον ελεύθερο διάλογο και ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει όπου εκφράζεται ικανοποιητικά, σε ένα ή περισσότερα φόρουμς.
Δεν πρόκειται για καμία απόρριψη -πριν ή μετά αφού το δούμε- αλλά, για ένα χώρο επικοινωνίας, χωρίς διάθεση αντιπαραβολής και αντιπαράθεσης με το φόρουμ της Ένωσης ή άλλα φόρα.
Τη μορφή που θα πάρει το νέο φόρουμ της ένωσης θα την κρίνει το κάθε μέλος της και όχι οι διαχειριστές τούτου του φόρουμ.

3. Το να λειτουργήσουν ταυτόχρονα 2 φόρα δεν είναι κίνδυνος. Είναι δημοκρατική κατάσταση. Εξ’ άλλου, επαναλαμβάνω: Είναι φόρουμ της ΠΦΥ και όχι αποκλειστικά των Γ.Γ.

Τέλος το ξαναείπα δεν υπάρχουν, ούτε στηρίζονται εδώ μέσα από τους διαχειριστές, τάσεις αντι-ενώσεων και αντι-φόρουμ, αλλά προσφέρεται βήμα έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού.
Θα διαφωνήσουμε και μεταξύ μας και με επιλογές διαφόρων φορέων και θεσμικών προσώπων. Θα κονταροχτυπηθούμε αν χρειαστεί. Θα συμφωνήσουμε όταν πρέπει, αλλά πάντα θα είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στο διάλογο, χωρίς ποικιλώνυμα «αντι». Αυτό είναι το πνεύμα αυτού του φόρουμ.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 09:43:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Έχω όμως μερικά ερωτήματα που νομίζω καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους admin του νέου forum...
1.Αν επαναλειτουργήσει το forum της ένωσης με τους κανόνες που μέχρι πρότινος ίσχυαν,ποιός  είναι ο λόγος ύπαρξης  του νέου forum;
2.Το νέο forum δημιουργήθηκε πριν δούμε το αλλαγμένο παλιό.Αυτό έγινε επειδή το κενό επικοινωνίας που προέκυψε έπρεπε τόσο άμεσα να καλυφθεί,κι αν ναι ποιοί ήταν οι λόγοι της τόσο άμεσης αναπλήρωσης πριν διαπιστώσουμε αν μας ικανοποιεί ή όχι το "αλλαγμένο" forum της ένωσης.Ή γνωρίζαμε από πριν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία του υπάρχοντος forum θα είναι απαράδεκτες;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να απορρίψει κάτι πριν καν το δει;
  Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο να λειτουργούν ταυτόχρονα 2 fora  που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.Αν σκεφτεί κανείς πόσοι είμαστε,  το να μην μπορούμε να μιλάμε σ'ένα χώρο αλλά να  χρειαζόμαστε δύο διαφορετικούς χώρους είναι τραγικό ( ή θα προκαλούσε ειρωνικά χαμόγελα σε οποιονδήποτε τρίτο...).
  Δεν διχαζόμαστε έτσι ,και μάλιστα χωρίς λόγο;;;
Από αυτά που γράφετε καταλαβαίνω ότι δεν πήγατε στη τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης.
Η εικόνα που αποκτήθηκε σε αυτή τη συνέλευση είναι ότι η πλειοψηφία των ατόμων που είχαν έρθει δεν επιθυμούσαν την ανωνυμία στο forum. Μπορεί βάση του καταστατικού να μην μπορούσε να παρθεί απόφαση για την ανωνυμία αλλά το νέο ΔΣ έχει ήδη μια εικόνα που δεν μπορεί να αγνοήσει. Το φοβερό για μένα σε αυτή την ιστορία ήταν ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν για το φόρουμ ήταν κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι που έλαμπαν δια της απουσίας τους από το φόρουμ της Ένωσης, και που δεν είχαν δημοσιεύσει τίποτα ακόμη και στις περιοχές που ήταν μόνο για επώνυμους και μη ορατές στους ανώνυμους.
Ήταν συνεπώς σχεδόν σίγουρο ότι το forum της Ένωσης δύσκολα θα έμενε σε λειτουργία με τις ίδιες συνθήκες.
Από της πρώτες μέρες υπήρξε μια σκέψη, ότι όλοι που συμμετείχαν αντί να διασπαστούν σε blogs θα μπορούσαν να έχουν μια συνέχεια σε ένα καινούργιο forum, περισσότερο ανοικτό βάζοντας και άλλα επαγγελματα της πρωτοβάθμιας. Οι φήμες μιλούσαν για απόφαση για την νέα μορφή του φόρουμ της Ένωσης στην επόμενη γενική συνέλευση, και κρίθηκε μεγάλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τότε.
Έτσι, ξεκίνησε αυτό το φόρουμ που όπως θα διαβάσατε και στα γραφόμενα του κ. Μιχάλη, δεν φιλοδοξεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο. Οι πραγματικοί διχασμοί είναι κάπου αλλού και φαντάζομαι ότι μάλλον τους γνωρίζετε.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Τ.Μαλλές στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 10:48:11
   Στην τελευταία γενική συνέλευση ήμουν παρών.Όταν τέθηκε το θέμα,όπως τέθηκε,ψήφισα υπέρ του δικαιώματος στην ανωνυμία,και ,μάλλον ήμουν ο μόνος που ψήφισε κάτι τέτοιο.(Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της άποψης αυτής φαίνεται να είναι περισσότεροι.Δηλαδή,κ.Κουναλάκη, αυτό που "ηλεκτρονικά" υποστηρίζουμε,δεν καταφέραμε να το υποστηρίξουμε δια ζώσης.Κανείς άλλος δεν βρέθηκε να σηκώσει το χέρι του...Που ήταν όλοι;;)
   Ευχαριστώ τους admin  για τις άμεσες απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου.
Εύχομαι να προχωρήσουμε όλοι ενωτικά,για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις διεκδικήσεις μας.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 13:18:13
Επίσης, ένα πράγμα που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σημαντική συνεισφορά στο χαρακτήρα και στους κανονισμούς του forum της Ένωσης είχαν και τα υπόλοιπα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της Ένωσης, καθώς οι αποφάσεις για τη λειτουργία του λαμβάνονταν με δημοκρατικές διαδικασίες και ακόμη και η ύπαρξη μειοψηφίας σε μια απόφαση λειτουργούσε σαν ενδυνάμωση των αρχών της δημοκρατίας. Συνεπώς, μην αντιστοιχείτε πρόσωπα στο forum της Ένωσης καθώς υπάρχουν θεσμικές διαδικασίες και δεν είναι το φόρουμ κάποιου φυσικού προσώπου εκεί αλλά ενός οργάνου.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 14:26:07
Στεναχωρέθηκα που έκλεισε το φόρουμ της Ένωσης.
Εύχομαι και αυτό το νέο φόρουμ να είναι το ίδιο επιτυχημένο.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 14:54:59
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Στην τελευταία γενική συνέλευση ήμουν παρών.Όταν τέθηκε το θέμα,όπως τέθηκε,ψήφισα υπέρ του δικαιώματος στην ανωνυμία,και ,μάλλον ήμουν ο μόνος που ψήφισε κάτι τέτοιο.(Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της άποψης αυτής φαίνεται να είναι περισσότεροι.Δηλαδή,κ.Κουναλάκη, αυτό που "ηλεκτρονικά" υποστηρίζουμε,δεν καταφέραμε να το υποστηρίξουμε δια ζώσης.Κανείς άλλος δεν βρέθηκε να σηκώσει το χέρι του...Που ήταν όλοι;;)
   Ευχαριστώ τους admin  για τις άμεσες απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου.
Εύχομαι να προχωρήσουμε όλοι ενωτικά,για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις διεκδικήσεις μας.
Aγαπητέ συνάδελφε και συνεργάτη Τάσο, θεωρώ ότι αστειεύεσαι ή απλώς πράγματι δεν είδες τα πάντα στη συνέλευση καθώς είμαι και εγώ μάρτυρας ότι ήσουν. Τόσο εγώ όσο και αρκετοί άλλοι ψηφίσαμε σηκώνοντας το χέρι υπέρ της ανωνυμίας. Θεωρώ ότι την θέα μας σου έκρυψε η κολόνα και η ουρά των συναδέλφων που είχε δημιουργηθεί μπροστά σου για την ψηφοφορία. Σαφώς και αρκετοί ψηφίσαμε υπέρ ανωνυμίας και όχι μόνο εσύ, όμως είμαστε σίγουρα μειοψηφία τόσο εμφανής, που κανείς δεν έκανε τον κόπο να μετρήσει χέρια.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:01:22
Για την ακρίβεια, εγώ προσωπικά μέτρησα τόσο στη θέση που ήμουν (στην άκρη της αίθουσας στην ουρά) όσο όμως και στο σώμα των καθίμενων, οπωσδήποτε πάνω από 15 ψηφοφόρους υπέρ ανωνυμίας, μπορεί και πάνω από 25. Απλώς ήταν περίπου 50 ή και παραπάνω οι ψηφίσαντες κατά των ανωνύμων. Ειλικρινά εκπλήσσομαι που γράφεις ότι μόνο εσύ ψήφισες.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:20:40
Εγώ ψήφισα κατά της ανωνυμίας,και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον να εκφράσει την άποψη του επώνυμα?
Μήπως δεν θέλει να διαταράξει την σχέση του με κάποιους? Μήπως θέλει να τα έχει με όλους καλά?
Και μιά παρατήρηση.Οσοι πήραν τον λόγο στην συνέλευση εκφράζοντας διαφορετική άποψη, στο forum ήταν επώνυμοι,αφού στο παρελθόν υπέγραφαν τα γραπτά τους.Οι υπόλοιποι διαφωνούντες(ανώνυμοι) στο forum πού ήταν στην Γ.Σ? Εκτός αν ήταν εκεί καί παρακολουθούσαν....

Υ.Γ. Τό κλείσιμο του forum ήταν λάθος και χρεώνεται στο νέο Δ.Σ.Αν ήθελαν θα μπορούσαν να ζητήσουν απο τον admin να σταματήσει τους ανώνυμους.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:21:17
Εγώ θα πώ το εξής: Εννοείται ότι οι ιστοσελίδες δεν διασπούν ενότητες. Όχι δύο να υπάρχουν αλλά δύο χιλιάδες παρόμοιες. Η καλύτερη (όσον αφορά το ρόλο που δημιουργήθηκε) θα επικρατήσει.  Γιαυτό και είμαι σίγουρος ότι άσχετα με την ψηφοφορία που ήταν κατά κάποιο τρόπο "επηρεασμένη" από ένα κλίμα πολέμου στην αίθουσα, η Ιστορία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην επικράτηση αυτού του χώρου σαν χώρο συνδιάσκεψης περισυλλογής και ένωσης των Γ.Γ. Για ένα απλό λόγο. Κάνει ότι ακριβώς πρέπει, (ιδιαίτερα όταν θα έχει και το χώρο της των επωνύμων κάποια στιγμή), ότι ακριβώς έκανε η σελίδα της ένωσης μέχρι τις 17/2.

Όσο για το αν η κίνηση ήταν βιαστική, θα πώ το εξής: Συγχαρητήρια σε αυτούς που διέβλεψαν ότι αφού οι Γ.Γ σύντομα θα γράφουν εδώ και εκεί, καλύτερα να γράφουν σε μια ιστοσελίδα που ήδη έχουν οι ίδιοι δοκιμάσει, που είναι πετυχημένη, που την διαχειρίζονται δοκιμασμένοι άνθρωποι.

Άρα πριν σιγά σιγά αρχίσουμε εδώ και κεί να διασπώμεθα, πρίν αρχίσουμε να κατηγορούμε για σκοπιμότητες σχετικά με ότι συνέβη, είναι σημαντικό γρήγορα να έχουμε ένα σωστό "σπίτι" για μάς, με τη ζεστασιά και την εξοικίωση που του είχαμε, με την αξιοπιστία που μας ενέπνεε.
Προσωπικά τόσο με είχε πειράξει ο εξοστρακισμός των ανωνύμων (το θεωρώ φίμωση και λογοκρισία), ώστε αν μπορούσα θα είχα σηκώσει ο ίδιος ιστοσελίδα. Όμως μόνο όπως ακριβώς έγινε, δηλαδή α)πανομοιότυπη β)τάχιστα γ)με γρήγορη γνωστοποίηση στους ενδιαφερόμενους, θα μπορούσε να περισώσει την ενότητα που μέχρι τις 17/2 είχαμε. Επαυξάνω και είμαι σίγουρος ότι ήταν ο καλύτερος και μοναδικός ίσως τρόπος, ό,τι έχτισαν κάποιοι άνθρωποι με έργο και αξίες(ενότητα, σύμποια, συνεργασία, γνωριμία, δημοκρατία, ενημέρωση, πηγή γνώσης, πηγή προβληματισμού κλπ κλπ), να μην σκορπιστεί στον άνεμο για ένα καπρίτσιο ή για να είμαι πιο αντικειμενικός για ένα λάθος.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:30:41
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ ψήφισα κατά της ανωνυμίας,και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον να εκφράσει την άποψη του επώνυμα?

Θα αναφέρω δύο παραδείγματα Κε Δήμου . 1) Υπόθεση Ζαγκλιβερίου. Αν υποθέσουμε ότι τα μισά από αυτά που διάβασα είναι αληθινά..... δεν νομίζω να χρειάζεται να επεκταθώ.
2) Γνωρίζω ειδικευόμενο που πήγε κόντρα στο Διευθυντή του Κ.Υ (απλά λέγοντας στον Διευθυντή κατ επανάληψη την γνώμη του για άδικη μεταχείριση Ιατρών και άλλα συναφή) και έμαθε κάποια στιγμή ότι ο Διευθυντής έλεγε πως δεν πρόκειται να πάρει ειδικότητα. Σας ερωτώ. Στη θέση του θα φοβόσαστε για τις επερχόμενες εξετάσεις;

Δεν νομίζω κ Δήμου ότι θα επιμείνετε στη θέση πως δεν μπορείτε να καταλάβετε τι φοβάται κάποιος να εκφράσει την άποψή του επώνυμα. Ότι φοβάται και όταν ψηφίζει μυστικά νομίζω ή μάλλον πολύ χειρότερα πράγματα.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:38:07
Πιστεύεις καλέ μου φίλε ότι  όλοι οι ανώνυμοι είναι ειδικευόμενοι?
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:54:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διακοπή της λειτουργίας του με βρίσκει απολύτως αντίθετο.Άλλωστε δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο έγινε μια τόσο "άγαρμπη" διακοπή.
  

Επειδή αγαπητέ συνάδελφε άργησες λίγο, θα σου πώ τι θεώρησε κάποιος κακοπροαίρετος, που ήταν εκεί από την αρχή, και είδε και όλη την διαδικασία διαδοχής.  Είπε (κατ ιδίαν) λοιπόν αυτός ο κακοπροαίρετος ότι οι ανώνυμοι είναι φώς φανάρι ότι "έπληξαν" στο φόρουμ άνθρωπο/ανθρώπους που δεν θάθελαν να πλήττονται. Κάποιος/οιοι στην συνέλευση σίγουρα τους απεχθάνεται/ονται (τους ανωνύμους).  Μέχρι εδώ προκύπτει εύκολα (για τους κακοπροαίρετους ίσως) ένας λόγος να καταργούνται οι ανώνυμοι. Ο κακοπροαίρετος βρήκε και δεύτερο λόγο, με τίτλο: "Πετριές κατά βούληση σε απερχόμενους".
Γιατί όμως η διακοπή ήταν τόσο άγαρμπη;
Αν μπορέσεις να διαβάσεις μηνύματα που γράφτηκαν μετά τη συνέλευση από επώνυμους αυτή τη φορά και κυρίως τον γράφων που μιλούσε για σκηνή με τον Τσοπάνη και τα πρόβατα, θα προβλέψεις τι υποστηρίζει ο κακοπροαίρετος για αυτό: Υποστηρίζει ότι το φόρουμ έκλεισε αγωνιωδώς, ψάχνοντας όχι πλέον μόνο τους επώνυμους να συμμαζέψει.
Υπάρχουν φυσικά και καλοπροαίρετες θεωρήσεις του τύπου ο νέος υπεύθυνος της ιστοσελίδας, δεν γνωρίζει να την διαχειριστεί, όπως θα διαβάσεις εδώ.
 
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 15:54:40
Όχι αλλά πιστεύω ότι δεν είναι μόνιμοι.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: D-Michalis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 16:19:52
Όλα έχουν τις οπτικές γωνίες τους και τις ερμηνείες τους.
Νομίζω όμως ότι είναι καιρός να πάψουμε αυτή την συζήτηση για το γιατί έκλεισε το φόρουμ, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια, θύματα της οποίας εύκολα μπορούμε να γίνουμε όλοι μας και να ανοίξουμε τις καρδιές μας σε προβληματισμούς και προτάσεις.
Ο χρόνος θα δείξει και την σκοπιμότητα –ωφελιμότητα, αλλά και τις προοπτικές  αυτής της ενέργειας του Δ.Σ. και την σκοπιμότητα και ωφελιμότητα ή μη της δημιουργία ετούτης της σελίδας.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 16:50:53
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ ψήφισα κατά της ανωνυμίας,και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον να εκφράσει την άποψη του επώνυμα?
Μήπως δεν θέλει να διαταράξει την σχέση του με κάποιους? Μήπως θέλει να τα έχει με όλους καλά?
Και μιά παρατήρηση.Οσοι πήραν τον λόγο στην συνέλευση εκφράζοντας διαφορετική άποψη, στο forum ήταν επώνυμοι,αφού στο παρελθόν υπέγραφαν τα γραπτά τους.Οι υπόλοιποι διαφωνούντες(ανώνυμοι) στο forum πού ήταν στην Γ.Σ? Εκτός αν ήταν εκεί καί παρακολουθούσαν....

Υ.Γ. Τό κλείσιμο του forum ήταν λάθος και χρεώνεται στο νέο Δ.Σ.Αν ήθελαν θα μπορούσαν να ζητήσουν απο τον admin να σταματήσει τους ανώνυμους.

Αγαπητέ κύριε Δήμου γράφετε : "...τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον...". Θα ήθελα απλά να σας πω ότι δεν υπάρχει μόνο ο φόβος.Υπάρχει και ο σεβασμός στην ιστορία, τη φιλοσοφία, την ιδεολογία του μέσου που μας φιλοξενεί. Για να μιλάμε επώνυμα υπάρχουν οι συνελεύσεις της Ένωσης, η εφημερίδα της Ένωσης, το κοινοβούλιο, οι συναγωγές, η Εκκλησία του Δήμου, οι στοές, η γειτονιά που μας ξέρει, ο εισαγγελέας, τα κανάλια, η πλατεία του χωριού μας, οι παρέες μας, οι λέσχες, η δουλειά μας.Αν το διαδίκτυο στην εποχή που εμφανίσθηκε ήταν σαν τα προηγούμενα, δε θα έφθανε ποτέ, κοινωνιολογικά την τάξη μεγέθους που έφθασε.Ερχόμενος σε επαφή με το ελληνικό διαδίκτυο, σε μία εποχή που δεν υπήρχε καν το www, αλλά μόνο οι πρώτες BBS, για μένα περίεργο είναι όταν ΔΕΝ υπάρχουν ψευδώνυμα στα διαδικτυακά fora.Αν επισκέπτεσθε μόνο τη σελίδα της ένωσης, έχει καλώς.Αν μπαίνετε και σε άλλες σελίδες, τότε θα σας παρακαλούσα να τους στείλετε μία πρόταση να αφαιρέσουν την ανωνυμία από τα fora τους και να μας γνωστοποιήσετε τους "υπερσυνδέσμους" , για να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση που θα γίνει. Όσο παράξενο είναι μία γιαγιά 94 ετών να κυκλοφορεί με μίνι φούστα και τάνγκα, τόσο παράξενο είναι να γράφει κάποιος σε διαδικτυακό forum χωρίς ψευδώνυμο.Στο μέσο που φιλοξενείσθε, οι "περίεργοι" είναι οι επώνυμοι.Αλλά και πάλι δικαίωμα σας είναι. Με ψευδώνυμο γράφετε κι εσείς,  το οποίο διαλέξατε να είναι το όνομά σας.Όλοι όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τους κανόνες που αποδεχθήκαμε με την εγγραφή μας.Δε μας ανάγκασε κανένας να τους δεχθούμε. Τους διαβάσαμε, και εφόσον τους δεχθήκαμε, έγινε η εγγραφή μας.
Είστε ο κύριος Ν.Δήμου.Εγώ έχω την καλή διάθεση να δεχθώ ότι είστε αυτός που λέτε (στο διαδίκτυο δεν εξυπακούεται πάντα αυτό).Ε, και; Ποιος είστε;Γνωρίζω το συνάδελφο στο κέντρο υγείας, ξέρω το χιούμορ του, τις γενικότερες πεποιθήσεις του, τη στάση ζωής του κλπ.Εσείς είστε για μένα μόνο ό,τι γράφετε.Μπορώ μόνο να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με αυτά που γράφετε.Δε μπορώ να κάνω καμία προέκταση.Και με ψευδώνυμο να γράφατε πάλι το ίδιο θα μπορούσα να κάνω.Για παράδειγμα, τώρα διαφωνώ με την άποψή σας περί φόβου και ανωνυμίας. Θα μπορούσα απλά να συμφωνώ με την άποψή σας. Για απόψεις πάντα μιλάμε, για κουβέντες, για συζητήσεις.Ως Ν.Δήμου για μένα δεν υπάρχετε.Δεν ξέρω πως γελάτε, αν γελάτε, πως φέρεσθε, πως,πως,πως.......... Τι να το κάνω "ξερό" το όνομά σας."Ψοφάω" όμως να βλέπω την άποψή σας (και κάθε άλλου) διατυπωμένη στο forum.Και θέλω όλοι να έχουν άποψη.Για να έχω το δικαίωμα να συμφωνώ ή μη.Να γίνεται διάλογος. Να κάθομαι να γράφω τις βλακείες που γράφω τώρα.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 17:13:47
Αυτή είναι μια άποψη πολύ προχωρημένη για "Ιατρικά" μυαλά όπως των περισσοτέρων μας και δεν απορώ καθόλου που δεν το είχαμε θέσει μέχρι σήμερα.
Πολύ τεκμηριωμένη τοποθέτηση από τον συνάδελφο.
Πάντως για να καλυφθούμε όλοι (υπέρ και κατά ανωνυμίας) νομίζω ότι  ακόμα ευσταθεί η άποψη περί δημιουργίας θέσης για μόνο επώνυμες καταχωρήσεις. Άλλωστε Γιατροί είμαστε, δεν κατέχουμε τόσο από διαδίκτυο, και οφείλουμε να σεβόμαστε όλοι όλους.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 18:30:49
Οτι θα με χαρακτηριζαν περίεργο επειδή υπογράφω αυτά που υποστηρίζω ειλικρινά δεν το περίμενα.
Αν θέλετε δέχομαι την ανωνυμία από συνήθεια(στο internet).Απλά εγώ οποιοδήποτε ,μέσο έκφρασης και  άν χρησιμοποιώ είναι το ίδιο γιά μένα.Οπως είμαι στην καθημερινή μου ζωή είμαι και στο internet,καί στό τηλέφωνο που συστήνομαι πρωτού μιλήσω,καί στις συνελεύσεις ,καί στις παρέες μου παντού.Μπορεί οι απόψεις μου να είναι διαφορετικές από αυτές των συνομιλητών μου,να διαφωνούν μαζί μου,αλλά τους δίνω το δικαίωμα να με στριμώξουν για αυτές ,όταν συναντηθούμε και γιατί όχι να με πείσουν γιά την ορθοτητα της δικής τους σκέψης ,καί το δικό μου λάθος
Στο παλαιό forum είχα γράψει ότι ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις από ανωνυμους,και εξακολουθω να το πιστευω.Αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να γράφουμε επώνυμα,αφού αν πραγματικά πιστεύεις αυτό που γράφεις,είσαι έτοιμος να το χρεωθείς.
Κάποιος συνάδελφος είχε γράψει ότι περιμένει με αγωνία να γνωρίσει από κοντά(σε συνέδριο,σε Γ.Σ.) ανθρώπους που γνώρισε μέσα από το forum.Καί εγώ το ίδιο,γνώρισα είδη ορισμένους στην πρόσφατη Γ.Σ.,και πολύ θα ήθελα να μιλήσω και σε σένα iGP,όπως και πολλούς άλλους φίλους του forum. 
Υ.Γ.1 Στήν πρόσφατη Γ.Σ. αποκάλεσαν κουκουλοφόρους τους ανώνυμους,βαρειά κουβέντα.Κανένας δεν αντέδρασε εκτος απο τον Κουναλάκη που γράφει επώνυμα.Που ήσουν εσυ iGP?
ΥΓ2 Εχεις δίκιο φίλε μου τα  διάφορα forum δεν τα επισκέπτομαι συνέχεια,συνήθως γράφω μόνο εδώ.Ειναι θέμα επιλογής του καθένα.Εδώ όμως συνάδελφε ειναι forum  ομάδας ανθρώπων με κοινό σημείο την ειδικότητα της Γενικής ιατρικης.Μιλάμε για πολιτική υγείας,μιλάμε για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας,μιλάμε για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι γιατροί,μιλάμε για το μέλλον της ειδικότητας μας,γιά το μέλλον των νέων συναδέλφων,Για την ΠΦΥ ,γιάτην υγεία των πολιτών. 
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 19:30:02
Κύριε Δήμου, το "περίεργοι" το έβαλα σε εισαγωγικά, για να μην υπάρξει παρεξήγηση.Από το πνεύμα της καταχώρησής μου προκύπτει ακριβώς το αντίθετο: ότι δε μπορούμε να πούμε τον άλλο περίεργο, είτε γράφει επώνυμα, είτε ανώνυμα.Τις απόψεις σχολιάζουμε, όχι τα άτομα.Πάντως, το ότι "ειλικρινά δεν το περιμένατε", φανερώνει τη διαφορετικότητα του μέσου.Δε σας αρέσει να έρχεστε αντιμέτωπος με πράγματα που δεν περιμένετε;Που σας εκπλήσσουν;Θέλετε να τα περιμένετε όλα στη ζωή;Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο και βγαίνουμε που και που από τη ρουτίνα της προβλεψιμότητας (πλάκα κάνω τώρα, το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου πάλι).
Δεν μίλησα για ανωνυμία από συνήθεια.Οι συνήθειες αλλάζουν.Μίλησα για ανωνυμία από σεβασμό, από άποψη, από ιδεολογία, από αρχές.Το τι κάνετε εσείς, αν είστε ίδιος ή διαφορετικός στη ζωή και στο διαδίκτυο, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας και επιλογή σας. Δε σας το ζήτησε όμως κανείς.Εδώ, στο διαδίκτυο, κανείς δε ζητάει τίποτα.Άμα θέλετε είστε έτσι, άμα δε θέλετε δεν είστε.Δε θα δώσετε εξετάσεις σε κανένα.Δε γράφουμε για να χρεωθούμε κάτι.Όταν θέλω να χρεωθώ τα λεγόμενα ή τα γραφόμενά μου, στέλνω έγγραφο στο υπουργείο και παίρνω αριθμό πρωτοκόλλου, σηκώνομαι στη συνέλευση και λέω "ονομάζομαι τάδε και έχω να πω αυτά", γράφω ιατρική γνωμάτευση και βάζω σφραγίδα κλπ. Στα fora του διαδικτύου δε χρεώνεσαι.Γράφουμε για όλα αυτά που αναφέρετε στο Υ.Γ.2 Χωρίς "χρεώσεις" και "πάγια" .Μόνο "απεριόριστο internet".
Την ώρα της συνέλευσης βρισκόμουν δίπλα στον πατέρα μου που πέθαινε, ή ίσως μαζί με μία κυρία με την οποία διατηρώ εξωσυζυγικές σχέσεις (και είχα πει στη γυναίκα μου ότι θα πάω στη συνέλευση), ή εφημέρευα και διεκόμιζα έναν νεφροπαθή τελικού σταδίου με πνευμονικό οίδημα, ή καθόμουν 5 μέτρα αριστερά σας. Την επόμενη φορά όμως, θα σας δίνω πρώτα αναφορά.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 19:56:30
Σας ευχαριστώ πολύ iGP γιά την ανταλλαγή θέσεων,επιχειρημάτων και  απόψεων που είχαμε.
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum 24-2-08
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 19:59:44
Δημήτρη προσωπικά μηνυματα μπορουμε να στέλνουμε?
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum 24-2-08
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 20:01:44
Εγώ ήδη έχω στείλει και λάβει προσωπικά μηνύματα. Αλήθεια και ειλικρινά, υπάρχει δυνατότητα στους διαχειριστές να διαβάσουν αν θέλουν τα προσωπικά μας μηνύματα;
Προσοχή κοι Διαχειριστές, κρίνεται η αξιοπιστία σας εδώ. Απαντήσετε παρακαλώ ειλικρινά.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 20:14:18
Κι εγώ σας ευχαριστώ κύριε Δήμου, όπως ευχαριστώ και τους διαχειριστές γι' αυτή την υπέροχη ευκαιρία που μας δίνουν.Αν θεωρείτε ότι ξέφυγα από κάποια όρια, απέναντί σας, ζητώ συγγνώμη.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 20:22:25
Kαι εγώ ευχαριστώ όλους σας κύριοι (διαχειριστές και συμμετέχοντες), και εύχομαι πάντα τέτοια. 
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: D-Michalis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 20:59:41
Αγαπητέ iGP, έχω την εντύπωση ότι με το "Την επόμενη φορά όμως, θα σας δίνω πρώτα αναφορά" εμένα μου φάνηκε ότι θύμωσες με την φυσική ερώτηση του "που ήσουν εσύ?". Γιατί? Βρίσκω πως είναι ερώτηση φυσική μέσα στο πνεύμα του διαλόγου που ανοίξατε.
Αλλά βρίσκω ότι και ο φίλος κ. Δήμου ωρίμασε πολύ ως chater, αφού δεν θύμωσε και δεν κλιμάκωσε την οξύτητα, όπως έκανε παλαιότερα.
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum 24-2-08
Αποστολή από: D-Michalis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:08:41
Ουδεμία. Εκτός και αν λειτουργήσουμε ως hackers. Κάθε hacker, διαχειριστής ή μή, μπορεί να διαβάσει οιοδήποτε e-mail (γιατί και τα προσωπικά μηνύματα δεν είναι τίποτε περισσότερο από e-mails).
Εγώ προσωπικά δεν έχω τέτοιες τεχνικές δυνατότητες, αλλά και μόνο η ερώτηση δείχνει έκφραση αμφιβολίας που δεν νομίζω ότι δικαιολογείται από την μέχρι τώρα πορεία των διαχειριστών.
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum 24-2-08
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:13:38
Μέσα από τις λειτουργίες του forum όχι.
Όμως, για αυτόν που έχει πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της σελίδας και ξέρει τι κάνει και πως το κάνει, μόνο η φαντασία του τον περιορίζει.
Προσωπικά όμως έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με τα μηνύματα που στέλνετε μεταξύ σας.
Τίτλος: Απ: Ανακοίνωση του διαχειριστή του forum 24-2-08
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:14:25
Nαι έχετε δίκιο, ζητώ συγνώμη πράγματι δεν δικαιολογείται τέτοια αμφιβολία. Δεν εννοούσα φυσικά ότι το κάνετε, απλώς αν γίνεται αλλά όντως έτσι που το έθεσα ήταν σαν να είχα αμφιβολία για την ειλικρίνειά σας.  

Ευχαριστώ κ Μιχάλη.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Βέρρας Οδυσσέας στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:17:47
Κύριε Μιχάλη, θεωρώ πως η ερώτηση θα ήταν φυσική, αν έγραφα επώνυμα.Αφού γράφω ανώνυμα τι νόημα θα είχε μία τυπική απάντηση σε μία ευθέως προσωπική ερώτηση;Αν είναι να θυμώνουμε την ώρα που ασχολούμαστε με το χόμπυ μας, καήκαμε.Μόνο χαλαρώνω και περνάω ευχάριστα την ώρα μου, ασχολούμενος με αυτό που μου αρέσει, τον υπολογιστή.Όπως όμως και να έχει, επειδή κι εγώ απάντησα "προσωπικά" και σε έντονο ύφος, ζήτησα αμέσως συγγνώμη.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:39:42
Προσωπικά, εντυπωσιάστηκα από την στιχομυθία που προηγήθηκε... Εμένα μου φάνηκε σαν χάσμα γενεών.... Μη παρεξηγηθώ, θα το εξηγήσω:
Η αλήθεια για τα fora και γενικότερα για το internet είναι όπως την περιγράφει ο iGP, η πραγματικότητα σε πρόσωπο-με-πρόσωπο συναντήσεις είναι όπως την περιγράφει ο κ. Δήμου. Εμείς τολμήσαμε να βάλουμε την φωτιά με το νερό να συμβιώσουν....

Αξίζει λίγο να θυμηθούμε από ξεκινάει η ιστορία της ανωνυμίας που αρχικά δεν ήταν ακριβώς ανωνυμία και ίσως να ήταν και η καλύτερη εποχή.

Το internet φτιάχτηκε την εποχή του ψυχρού πολέμου και όπως λέει το όνομα του ήταν δίκτυο που ένωνε "μονάδες" μεταξύ τους. Η σκέψη πίσω από την δημιουργία του ήταν ότι αντί να έχουμε μια διασύνδεση μιας μονάδας με μια άλλη, έχουν διασύνδεση της κάθε μονάδας με περισσότερες από μια, και συνεπώς πολλαπλούς εναλλακτικούς δρόμους για να φτάσουμε από ένα σημείο σε ένα άλλο. Αυτό σήμαινε ότι αν μονάδα καταστρεφόταν στον πόλεμο, υπήρχαν εναλλακτικοί δρόμοι για την επικοινωνία μεταξύ των υπολοίπων.

Σε αυτή την επικοινωνία δεν μπορούσαν να υπάρχουν πραγματικά ονόματα, μόνο συνθηματικά ονόματα όπως οι ασυρματιστές στο στρατό. Τα συνθηματικά ονόματα έγιναν usernames, οι μονάδες είχαν ονόματα της μορφής bluedragon.airforce.gov και αυτό μπορεί να ήταν ένα αεροδρόμιο στο Μαϊαμι. Αυτή η τεχνοτροπία έγινε συνήθεια και στα πανεπιστήμια στα πλαίσια προστασίας από την τεχνολογική κατασκοπία πλέον...

Και κάποια στιγμή, το internet άνοιξε στο κοινό... και η συνήθεια συνεχίστηκε... Τώρα τα φορουμ έχουν συμμετέχοντες με παρατσούκλια που συχνά δίνουν ραντεβού σε μια ταβέρνα και τα πίνουν... Μεταξύ τους δεν είναι ανώνυμοι.... αλλά κάθε καινούργιος είναι σαν στο στρατό... ο αρχικός βαθμός είναι "στραβάδι"...

Εδώ τα πράγματα τα τσιτώσαμε στο forum της Ένωσης... πήραμε ένα εργαλείο που έχει μια ιστορία και το βάλαμε να ενώσει συναδέλφους από όλη την επικράτεια. Είναι πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο αλλά όχι δεν είμασταν οι πρώτοι. Σίγουρα, όμως μπορούμε να πετύχουμε μια πολύ καλή οργάνωση και να συνδυάσουμε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Το ερώτημα είναι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα; Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:41:37
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όλα έχουν τις οπτικές γωνίες τους και τις ερμηνείες τους.
Νομίζω όμως ότι είναι καιρός να πάψουμε αυτή την συζήτηση για το γιατί έκλεισε το φόρουμ, αφήνοντας πίσω την εσωστρέφεια, θύματα της οποίας εύκολα μπορούμε να γίνουμε όλοι μας και να ανοίξουμε τις καρδιές μας σε προβληματισμούς και προτάσεις.
Ο χρόνος θα δείξει και την σκοπιμότητα –ωφελιμότητα, αλλά και τις προοπτικές  αυτής της ενέργειας του Δ.Σ. και την σκοπιμότητα και ωφελιμότητα ή μη της δημιουργία ετούτης της σελίδας.
Να συμφωνήσω με το συνάδελφο κο. Μιχάλη και παρεμπιπτόντως ελπίζω το πρόβλημα υγείας που ανέφερε ότι αντιμετώπιζε συγγενικό του πρόσωπο να είχε αίσια έκβαση.
Η συζήτηση περί επωνυμίας και ανωνυμίας έχει αρχίσει να κουράζει. Γιατί δεν λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους επιτέλους;
Η ανωνυμία βοηθάει στο να ειπωθούν ευκολότερα κάποια πράγματα. Κάποια μπορεί να είναι αλήθειες που πονάνε (συνήθως κάποιους άλλους) κάποια άλλα μπορεί να είναι ανακρίβειες και κακόβουλα σχόλια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε μόνο το πρώτο χωρίς το δεύτερο.
Θα μπορούσα να έχω το ψευδώνυμο giakaoura (μετάφραση: Ο γαστρεντερολόγος εις την Ιαπωνικήν), να κάνω ένα post και να γράφω ότι ο Σκούφαλος τα παίρνει από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ότι γράφει φάρμακα με τη σέσουλα, ότι προωθεί τους δικούς του ανθρώπους στη Γενική Ιατρική κι ότι άλλο επαγγελματικό ή προσωπικό θέμα θέλετε. Κι ας ψάχνει μετά ο administrator του forum και το θιγόμενο ή τα θιγόμενα άτομα να με βρουν για να μου κάνουν μήνυση. Θα μου πείτε τα ίδια και χειρότερα θα μπορούσα να γράψω ακόμη κι αν χρησιμοποιούσα το «επώνυμο» ψευδώνυμο Natasa Karamanli, Nikitas Κaklamanis, Athanasios Giannopoulos, Gerasimos Giakoumatos. (όλοι οι προαναφερθέντες είναι γιατροί αν δεν το γνωρίζετε! Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν και οι ίδιοι…).
Να καταλήξουμε να υπάρχει πριν από την εγγραφή διασταύρωση, από τον Administrator, των στοιχείων ταυτότητας του εγγραφόμενου; Πώς; Με αποστολή δελτίου ταυτότητας με φαξ; Αν ήθελε τέτοια διαδικασία τότε θα γραφόταν το πολύ 10 άτομα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για την ακρίβεια, εγώ προσωπικά μέτρησα τόσο στη θέση που ήμουν (στην άκρη της αίθουσας στην ουρά) όσο όμως και στο σώμα των καθίμενων, οπωσδήποτε πάνω από 15 ψηφοφόρους υπέρ ανωνυμίας, μπορεί και πάνω από 25. Απλώς ήταν περίπου 50 ή και παραπάνω οι ψηφίσαντες κατά των ανωνύμων. Ειλικρινά εκπλήσσομαι που γράφεις ότι μόνο εσύ ψήφισες.

Εδώ βέβαια υπάρχει το αξιοπερίεργο οι ψηφίσαντες για την κατάργηση της ανωνυμίας (αλήθεια τι σημαίνει αυτό;;; ), σύμφωνα με ότι διαβάζω γύρω στους 50, και οι υποστηρίζοντες τη διατήρηση, διαβάζω γύρω στους 30, αθροιστικά μας κάνουν γύρω στα 80 άτομα. Μα τόσα άτομα δεν έκαναν ποτέ σύνδεση στο forum στη διάρκεια μιας μέρας!!! Μήπως πέσαμε σε περίπτωση «μετακινούμενων οπαδών»;;

Να υπενθυμίσω ότι στο «παλιό» forum, αν θυμάμαι καλά, υπήρχαν εγγεγραμμένα 400 μέλη υποτίθεται; Θυμάστε πόσα μέλη φαίνονταν στο τέλος της αρχικής σελίδας που έκαναν σύνδεση στο τέλος κάθε ημέρας; Τα ίδια και τα ίδια 30 -35 μέλη. Άντε μερικές φορές να πιάναμε τα 40. Κι απ’ όσους έκαναν σύνδεση καθημερινά, πόσοι είχαν ενεργή συμμετοχή με αποστολή σχολίων; Οι μισοί και ίσως λιγότεροι. (Χωρίς να θεωρώ υποχρεωτική τη συμμετοχή). Οι περισσότεροι λογαριασμοί ήταν ανενεργοί για μήνες ή/και χρόνια. (¨Όπως  οι λογαριασμοί που είχαν ανοίξει σχεδόν όλοι οι Έλληνες στο χρηματιστήριο παλαιότερα)

Πάντα θα υπάρχουν οι "διάττοντες αστέρες" που θα κάνουν εγγραφή και post την ίδια μέρα που αντιμετωπίζουν ένα προσωπικό επαγγελματικό πρόβλημα και θα ζητούν πιεστικά απαντήσεις και μετά θα χαθούν στη σιωπή. Πάντα θα υπάρχουν οι «περίεργοι», οι «εκτός τόπου και χρόνου», τα «φερέφωνα», τα «παπαγαλάκια» κλπ. Στο παλαιότερο forum είχε αποδειχθεί ότι υπήρχε η ωριμότητα και η ικανότητα στο να αναγνωρίζουμε και να περιθωριοποιούμε τις παραπάνω περιπτώσεις.
Ο Barry Lyndon λίγες μέρες πριν τις εκλογές ζητούσε τοποθέτηση από υποψήφιο για τη συμμετοχή μη γενικών γιατρών στην επιτροπή εξετάσεων για τη ειδικότητα. Είδατε να πάρει απάντηση; Πιστεύετε ότι δεν έλαβε απάντηση επειδή έθεσε την ερώτηση «ανώνυμα»;

Υ.Γ.: Ελπίζω ο Barry Lyndon  να βρει γρήγορα το δρόμο προς αυτό το forum. Μας έχει λείψει. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι μπορεί να είναι ήδη εγγεγραμμένος με διαφορετικό ψευδώνυμο. Δεν το νομίζω γιατί δεν θα μπορούσε να αλλάξει και τον τρόπο γραφής του….
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:47:01
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φοβίζει κάποιον να εκφράσει την άποψη του επώνυμα?
Μήπως δεν θέλει να διαταράξει την σχέση του με κάποιους? Μήπως θέλει να τα έχει με όλους καλά?

Μήπως βρίσκεται εξ ορισμού σε μειονεκτική θέση όταν είναι κρινόμενος για την απονομή τίτλου ειδικότητας; Μήπως πάλι ισχύει τό ίδιο όταν είναι επανακρινόμενος για το ΕΣΥ; Μήπως μερικοί άλλοι κρατάνε και το μαχαίρι και το πεπόνι (το καρπούζι, το μάνγκο, την παπάγια και το passion fruit κ.λπ.) ενώ αυτός έχει μόνο ένα πληκτρολόγιο για να εκφράσει το παράπονο/καημό του; Μήπως αν τσουγκρίσει το αυγό με τον τοίχο σπάει το αυγό; Μήπως όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίσα; Μήπως; Μήπως;
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 21:49:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ελπίζω ο Barry Lyndon  να βρει γρήγορα το δρόμο προς αυτό το forum.

Δεν είμαι εγώ ο Barry. Είναι ξερό το όχι. ;)
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Koterakis στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 22:03:18
Εγώ μετά από αυτά (μαζεύτηκε η παρέα ανανεωμένη) θυμάμαι το ρητό "ό,τι δε με σκοτώνει με κάνει δυνατότερο".
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Τ.Μαλλές στις 25 Φεβρουαρίου 2008, 22:13:14
   Αν κάνω λάθος σχετικά με το πόσοι ψηφίσαμε είμαι έτοιμος να το ανακαλέσω φίλε koterakis.Άλλωστε μάλλον δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία πλέον.
    Το θέμα μου όμως, δεν ήταν αυτό.Άλλο πράγμα ήθελα να επισημάνω.Λυπάμαι αν "κατάφερα" να εστιάσω το ενδιαφέρον σου στο επουσιωδέστερο σημείο της όλης ιστορίας.


     Νομίζω ότι ίσως πρέπει σιγά,σιγά να ξαναεστιάσουμε στα πραγματικά μας προβλήματα ,αφήνοντας τα εικονικά-ηλεκτρονικά μας προβλήματα στην άκρη...
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: eliastheod στις 26 Φεβρουαρίου 2008, 01:13:13
Καλησπέρα και από μένα.
   Χάρηκα πολύ όταν έλαβα το μήνυμα ότι άνοιξε το καινούργιο forum. Η διακοπή λειτουργίας του προηγούμενου, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, πέρα από τις όποιες κριτικές μπορεί να δεχτεί, τουλάχιστον ήταν μια απόφαση χωρίς ουσιαστικό νόημα. Κάποιοι άνθρωποι που είχαν αποδείξει ότι θέλουν να συζητούν, να γράφουν, να καταθέτουν απόψεις και να ακούν, θα έβρισκαν τον τρόπο, στις ευκολίες που δίνει το internet σήμερα, να το κάνουν. Βέβαια για να γίνει τόσο γρήγορα αυτό, χρειαζόταν και η θέληση και εμπειρία των κ. Μιχάλη και Κουναλάκη και γι’ αυτό τους αξίζει και από μένα ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ.
   Μεγάλη η κουβέντα για την αναγκαιότητα του καινούργιου forum. Ξέρετε, εγώ (και ίσως δεν ήμουν ο μόνος) συνειδητοποίησα την σπουδαιότητα του forum, πιο πολύ τη στιγμή της διακοπής του παλιού. Είχα επιλέξει να εμφανίζομαι επώνυμα στο προηγούμενο, είχα γράψει λίγες φορές (δεν ήμουν αυτός που θα τροφοδοτούσε τη συζήτηση) αλλά χαιρόμουν στην σχεδόν καθημερινή είσοδό μου στο forum την κουβέντα που γινόταν.
   Έχω την αίσθηση, πως ο ιατρικός κόσμος θεωρεί ότι οι γενικοί γιατροί στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλού επιστημονικού επιπέδου, της «λούφας και της παραλλαγής» ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι, που εύκολα και αναξιοκρατικά βρίσκουν μια θέση στο ΕΣΥ, τροχονόμοι και συνταγογράφοι του συστήματος υγείας, που ενδιαφέρονται για καμιά «φασόν» εργασία και για «τουριστικά» ιατρικά συνέδρια. Η γνωστή ατάκα «εσύ είσαι καλός, τι πας να γίνεις γενικός γιατρός»,
   Το forum, έδωσε ένα βήμα σε αρκετό κόσμο που ήταν στην «αφάνεια», να καταθέσει την άποψή του, τον πόνο της ψυχής του, τις ανησυχίες του, τον προβληματισμό του, τα όνειρά του και τα «γαμ…το» του πολλές φορές, γι’ αυτό που λέμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αποτέλεσε μια εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή, που θέλουν μερικοί, συνολικά να μας προσάψουν.  Έχω διαβάσει εκπληκτικές τοποθετήσεις τόσο από επώνυμους όσο και από ανώνυμους, σεβαστές ακόμη και όταν κάποιες με έβρισκαν αντιδιαμετρικά αντίθετο (και ελπίζω αυτός ο πλούτος να μην έχει ενταφιαστεί με το κλείσιμο του forum)
   Το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερε το προηγούμενο forum είναι, ότι ανέδειξε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που διεκδικεί, τουλάχιστον μέσα του, ένα καλύτερο μέλλον για την εργασία του και για τους ασθενείς του. Μπορεί αυτή η άποψη να μην έχει βρει τους δρόμους να συγκροτηθεί και να εκφράσει μια κοινή συνιστώσα προς τα έξω, αλλά η δύναμη της αναρτημέμης σε κοινή θέα άποψης, είναι πολλές φορές ικανή να προκαλέσει ρωγμές στη μιζέρια της καθημερινότητάς μας. Και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για μας, αλλά και αρκετά επίφοβο για το σύστημα.
   Μεγάλη η κουβέντα για την επωνυμία και την ανωνυμία στο forum. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το forum αποτελεί ένα καφενείο όπου κάποιοι άνθρωποι που έχουν τη διάθεση, βρίσκονται και συζητούν. Αυτό το καφενείο, χωρά όλους τους τύπους, και τον κυριλέ και τον λαϊκό, και τον γέροντα και τον μικρό, και τον γνωστικό και τον λωλό και τον σοβαρό και τον σοβαροφανή, και τον ντόμπρο και τον διπρόσωπο, και τον επιστήμονα και τον αγράμματο, και τον κουλτουριάρη και το φρικιό και την «κατίνα» της γειτονιάς. Μόνο αυτός που δε γουστάρει τα καφενεία δεν πάει, και ο ψωριάρης κάθεται χώρια.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο θυμόσοφος λαός, λέει ότι μερικές φορές «από μικρό και από λωλό μαθαίνεις την αλήθεια» και το πιο σημαντικό ότι, όταν κλείναν τα καφενεία, συνήθως έσβηναν και τα χωριά.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: mandreou στις 26 Φεβρουαρίου 2008, 12:45:28
Αγαπητά μέλη του παλιού και τώρα του καινούριου forum γεια χαρά!!!! Αν μπορούσα θα σας αγκάλιαζα όλους μα πιο πολύ τον κ. Μιχάλη και τον κ. Κουναλάκη, μου λείψατε όλοι πολύ!!!!!!!!!!!!! Ότι θα είχα πάθει εξάρτηση από τη συμμετοχή μου στο forum  δεν θα το φανταζόμουν ποτέ! Ελπίζω όλα να κυλίσουν πιο ομαλά τώρα και να είναι πολύ μακροβιότερο αυτό το forum.
Αλήθεια μήπως έχουμε καμιά ανακοίνωση του κ. Καλοειδά σχετικά με την παραίτησή του; Άν είναι αλήθεια τελικά ότι παραιτήθηκε νομίζω ότι πρέπει να μας ενημερώσει για την αιτία της αποχώρησής του τουλάχιστον σε όσους πίστεψαν σε αυτόν και τον ψηφίσαμε.
Να προφυλάσετε και να προσέχετε τους εαυτούς σας
Ανδρέου Μάρθα
ΚΥ Σταυρούπολης Ξάνθης
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: deleteduser στις 27 Φεβρουαρίου 2008, 18:37:57
Σα να φυσάει λίγο δροσερό αεράκι.
Ίσως τελικά να είναι καλύτερα έτσι. Ίσως χωρίς την ταμπέλα της επαγγελματικής μας ένωσης να μπορούμε να μιλήσουμε πιο χαλαρά, πιο δυναμικά, πιο ελεύθερα. Είναι αναγκαιότητα το φόρουμ; Ναί. Για λόγους πληροφόρησης, αλληλεπίδρασης και συνδιαμόρφωσης. Ελπίζω στο "νέο μας σπίτι" να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν στην καρδιά της ειδικότητας και της Π.Φ.Υ. 
Ίσως βέβαια κάποιοι από εμάς να επιβεβαιώνουμε το ρόλο του μαύρου προβάτου με τη συμμετοχή μας (μην το σχολιάσετε δημόσια και χαλάσει το κλίμα του καλωσορίσματος). Μα και να θέλουμε να αγιάσουμε δε μας αφήνουν :D :D :D
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 27 Φεβρουαρίου 2008, 22:36:18
Μέσα από το forum,εκτός από ανταλαγή απόψεων ,έχουμε την δυνατότητα να βρεθούμε με  συναδέλφους πού είχαμε χαθεί. π.χ. είχα καιρό να μάθω νέα του συναδέλφου tsak1 ,πού βρίσκεται ,τί κάνει κ.λ.π.   
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: tsak1 στις 28 Φεβρουαρίου 2008, 16:16:46
φιλε νικο ειμαι πολυ καλα οπως μαθαινω και εσυ , αλλα βρε αδελφε ξεκινηστε να αναφερουμε περισσοτερα πραγματα για την ειδικοτητα
μεσα απο εντιμη και μη ιδιοτελη κριτικη . Οφειλουμε να πουμε την αποψη μας εστω και αν για μερικους ειναι λαθος , αλλα την λεμε δεν
περιμενουμε την ευκαιρια μας και αντε γεια . Δυστυχως η ευτυχως υπαρχει συνεχεια και για πολλους νεους συναδελφους μονοπλευρη και
μονομερη ενημερωση , οφειλουμε λοιπον στους νεους και την αλλη αποψη .
Ελπιζω να μην λεω , οτι μετα τις προσθατες εκλογες ........... εγινε το παγκοσμιο πρωτο να παραιτουνται και οι δυο υποψηφιοι χωρις
κανενας εκ των δυο να γραψει δυο αραδες βρε αδελφε , μηπως γινουμε σοφοτεροι απο τα σκορ η τοις διαβουλευσεις που εμεις δεν γνωριζουμε..


ΣΗΜ.  εχουμε το παγκοσμιο ρεκορ της ισοβιας εκπροσωπησης , πρεπει να ειμεθα τουλαχιστον υπερηφανοι ??????????????


Τσακανικας Δ. ιωαννης  :) :) ;) ;)
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Γεώργιος Μπέλλος στις 29 Φεβρουαρίου 2008, 23:13:42
Συναδελφοι, επειδη αρκετοι νεοι συναδελφοι ερωτουν για το προεδρειο της ενωσης και την θεση μου μετα την παραιτηση του κ.Καλοειδα, να σας ενημερωσω οτι για λογους ηθικης συνειδησης δεν μπορω να αναλαβω μια τετοια ευθυνη.Επισης παροτρυνα τους συναδελφους να ξαναδιαβασουν τον Βιλχεμ Ραιχ στο βιβλιο του:ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ που πιστευω οτι μπορει να μας βοηθησει ολους μας στην κριτικη και στην αυτοκριτικη μας.Αυτα τα οποια συνεβεναν απο μηνες στο παρασκηνιο των εκλογων της Ενωσης ειναι μια αντανακλαση της των συμβαινοντων στην ελληνικη κοινωνια και μαλιστα εκει οπου εχουν ριζωσει απο χρονια νοοτροπιες καθεστωτικες και εργατοπατερισμου η πατριαρχισμου.Ευχομαι να βρουν το διαβα τους τα νεα μελη του ΔΣ!!, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!!! Γ.ΜΠΕΛΛΟΣ
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Fadomas στις 2 Μαρτίου 2008, 22:31:18
Σημασία δεν έχει τι λές ή ποιός είσαι αυτός που το λές, αλλά το αν αντέχει αυτό που λές στη δημόσια κριτική.
Όσοι ψήφισαν εναντίον της ανωνυμίας, απλά προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Και μία απορία: Πόσοι από αυτούς που ψήφισαν συμμετέχουν σε φόρα (αυτό της Ένωσης ή άλλα)? Φοβάμαι ότι αποφάσισαν για κάτι που ως άγνωστο που τους είναι τους φοβίζει. Ας προσπαθήσουν να το γνωρίσουν. Ίσως αλλάξουν γνώμη.
Δεν γίνεται όμως. Υπάρχει πιά άπλετο φώς παντού. Όταν κλείνει ένα φόρουμ, θα ανοίγουν άλλα 10. Το θέμα δεν είναι να στερήσουμε το βήμα σε φωνές ανώνυμες η επώνυμες. Το θέμα είναι να είμαστε τόσο συγκροτημένοι που να μπορούμε με επιχειρήματα και όχι σοφιστείες να αντιμετωπίσουμε τις θέσεις που διατυπώνονται. Μπορούμε?
Όσοι προσέρχονται στα φόρα, πιστεύω ναι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτό το δημοκρατικό βήμα έκφρασης και τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διαχειριστές.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: Loumakis στις 3 Μαρτίου 2008, 00:40:59
Παράθεση
Είναι ένας σεβαστός προβληματισμός που όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τόσο αψυχολόγητη ενέργεια του νέου Δ.Σ. της Ένωσης που στην πρώτη του συνεδρίαση έλαβε την πρώτη του απόφαση για κλείσιμο του forum...
Παράθεση
Η απόφαση του νέου ΔΣ της Ένωσης (ακόμη κι αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν) είναι για μένα σεβαστή...
Παράθεση
Αψυχολόγητος όντως ο τρόπος που το νέο διοικητικό συμβούλιο έκλεισε το forum...
Παράθεση
Μια πραγματικά άνευ προηγουμένου επίδειξη απερισκεψίας (ή αλαζονείας) που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί...
Παράθεση
Ωστόσο, ακόμη και αν η Γ.Σ. δεν ελάμβανε -ή δεν νομιμοποιούνταν να λάβει- απόφαση, μπορεί να την λάβει το Δ.Σ.
Και την έλαβε. Άρα, δεν έχει τόσο σημασία αν ελήφθη εκεί ή στο Δ.Σ. Είναι μία νομότυπη απόφαση, όσο και αν -και εγώ προσωπικά- διαφωνούμε.
Παράθεση
Ο χρόνος θα δείξει και την σκοπιμότητα –ωφελιμότητα, αλλά και τις προοπτικές  αυτής της ενέργειας του Δ.Σ. και την σκοπιμότητα και ωφελιμότητα ή μη της δημιουργία ετούτης της σελίδας.
   Αγαπητοί συνάδελφοι, που γράψατε αυτά τα επικριτικά σχόλια για την ενέργεια του Δ.Σ. να κλείσει το forum, είσαστε πολύ ευγενικοί και επιεικείς στις κρίσεις σας και ουσιαστικά υποβαθμίζετε τη σοβαρότητα του θέματος, παρα το ότι διαφωνείτε.
   Forum, όπως είναι γνωστό, σημαίνει Αγορά στα Λατινικά. Παραπέμπει δηλαδή στην αρχαία Αγορά της Αθήνας, και αργότερα της Ρώμης, όπου κάθε πολίτης είχε δικαίωμα λόγου στα κοινά, συμμετέχοντας σε μία διαδικασία που γέννησε το θεσμό της Δημοκρατίας. Αυτή η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδες συστατικό και ουσιώδες γνώρισμα κάθε θεσμού και διαδικασίας που θέλει να λέγεται δημοκρατική. Επομένως η ενέργεια του Δ.Σ. να κλείσει, γενικώς και ανεξαιρέτως, το forum δεν είναι απλά μια ενέργεια αψυχολόγητη, απερίσκεπτη, ούτε δικαιούται πίστωσης χρόνου για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη ωφελιμότητα της(!). Είναι ξεκάθαρα μια ενέργεια αντιδημοκρατική, φασιστική.
   Θα αναγνώριζα στο Δ.Σ. (για την ακρίβεια σε όσους ψήφισαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση) το ελαφρυντικό της επιπολαιότητας, άν δεν είχε συζητηθεί το θέμα στη Γενική Συνέλευση και, επομένως, δεν γνώριζαν τη βούληση του εκλογικού σώματος, του οποίου είναι εντεταλμένοι εκπρόσωποι. Ομως ούτε αυτό το ελαφρυντικό δικαιούνται. Η Γενική Συνέλευση με σαφή τρόπο εξέφρασε τη θέληση της να συνεχίσει το forum, απλά χωρίς ανώνυμα μέλη. Αλλο πράγμα ο αποκλεισμός των ανωνύμων και άλλο η καθολική φίμωση του λόγου που επιβλήθηκε. Εχουμε επομένως να κάνουμε με μία ενέργεια πραξικοπηματική και περιφρονητική της θέλησης του σώματος των συναδέλφων.
   Το γιατί λήφθηκε αυτή η απόφαση δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί όποιος ήταν παρών στη συνέλευση. Ο ισόβιος πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, ο Μερκούρης Μποδοσάκης, ήταν αυτός που εισηγήθηκε τον εξοβελισμό των ανωνύμων απο το forum, άποψη σεβαστή και συζητήσιμη, όπως και η αντίθετη της. Ομως τα πειθήνια όργανα του στο Δ.Σ., βασιλικότερα του βασιλέως, προχώρησαν ακόμα πιο πέρα. Φίμωτρο σε όλους, μη τυχόν δημοσιευθεί κάποιο αρνητικό σχόλιο και πάθει αναφυλακτικό shock ο μονίμως αλλεργικός σε κάθε είδους κριτική πρόεδρος μας.
   Ενα αλλο στοιχείο που με εντυπωσίασε ήταν η σπουδή, η βιασύνη με την οποία πήραν την απόφαση. Το Δ.Σ. φέρεται οτι συνεδρίασε(?) την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, δηλ. ακριβώς την επομένη των εκλογών(!). Με άλλα λόγια τα μέλη του Δ.Σ. θεώρησαν πράξη υψίστης προτεραιότητας την προστασία του κύρους του προέδρου απο επίδοξους επικριτές του και αποφάσισαν να παραμείνουν στην Αθήνα να συνεδριάσουν ειδικά γι' αυτό, την ώρα που ολοι οι Ελληνες έσπευδαν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους το συντομότερο, για να μην αποκλεισθούν απο τον χιονιά! Μπράβο παλληκάρια, αξίζετε ειδικής ανταμοιβής απο τον πρόεδρο για την αφοσίωση και την αυτοθυσία σας.
   Ενα αλλο καταπληκτικό στοιχείο της υπόθεσης είναι οτι δεν υπήρχε σε εξέλιξη εκστρατεία συκοφάντησης του προέδρου μέσω του forum, ωστε να δικαιολογείται, ίσως, αυτή η σπουδή. Αντίθετα, είχε περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απο την τελευταία φορά που είχε γίνει στόχος ανώνυμης κριτικής, που δεν θυμάμαι κάν πότε συνέβη (ίσως ο Δημ. Κουναλάκης ή ο Δημ. Μιχάλης ως διαχειριστές να θυμούνται καλύτερα). Εκτός αν οι κριτές του προέδρου εκτός απο ανώνυμοι είναι και αόρατοι σ' εμάς τους κοινούς θνητούς (μάλλον ο Fadomas θα φταίει που κάποιοι βλέπουν παντού φαντάσματα).
   Πάντως είχε και ενα μεγάλο κέρδος ολη αυτή η ιστορία. Συνετέλεσε στο να συνειδητοποιήσουν όσοι συνάδελφοι σκέπτονται ελεύθερα και δεν είναι τυφλοί ακόλουθοι "φωτισμένων" ηγετών οτι οι πρόσφατες εκλογές ήταν μια καλοστημένη και πετυχημένη επιχείρηση εκ μέρους του προέδρου της ΕΛΕΓΕΙΑ να ελέγξει και να χειραγωγήσει και την  Ενωση.
   Περαστικά μας.
Τίτλος: Απ: Νέο Forum -αναγκαιότητα ?
Αποστολή από: tsak1 στις 6 Μαρτίου 2008, 12:58:01
ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ Κ.Υ. ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ .ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΕΙΝΑΙ 2795031401. ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ .
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ
6932761063
Τίτλος: Ψηφοφορία από blog www.esy-agona.blospot.com
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 28 Μαρτίου 2008, 20:56:37
 Δημήτρη Κουναλάκη, η ψηφοφορία είχε τα κάτωθι αποτελέσματα. Προσπάθησα να το δημοσιεύσω στον διάλογο περί forum, αλλά είναι κλειδωμένο. Αν θες
πρόσθεσε το, αν όχι ας το.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 H ψηφοφορία περί forum που είχα θέσει στο blog www.esy-agona.blogspot.com, είχε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

A. H συμμετοχή σας στο forum της Ε.Ε.Γ.Ι.
    α) πρέπει να είναι αποκλειστικά επώνυμη .............................................................  33%
    β) μπορεί να είναι και ανώνυμη .......................................................................... 25%
    γ) ανώνυμη αλλά με δυνατότητα διασταύρωσης ταυτότητας από τον διαχειριστή .....  40%

Β. Θεωρείτε απαραίτητη την αύξηση της ετήσιας συνδρομής στην Ε.Ε.Γ.Ι.;
    α) Ναι ... 60%
    β) Οχι, ας παραμείνει ως έχει .............................................................................. 20%
    γ) Είναι απαραίτητη για την απασχόληση Νομικού Συμβούλου ................................ 20%

(Στο πρώτο ερώτημα απάντησαν 15, και στο δεύτερο μόλις 5 συνάδελφοι)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------