Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, 07:51:33

Τίτλος: Κοροναϊός – Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει το «κίνημα» των αρνητών διασωλήνωσης
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 5 Σεπτεμβρίου 2021, 07:51:33
04/09/2021 ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του ο ασθενής, ζητείται η σύμφωνη γνώμη οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη

.................
............................
Όπως τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος «υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση. «Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια».

...................................
.........................................
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η αδελφή της 55χρονης ασθενούς, «η αδερφή μου εκείνες τις ώρες με το τόσο χαμηλό οξυγόνο νομίζω ότι δεν ήταν σε θέση να σκεφτεί λογικά. Το ότι επικοινώνησε με αυτόν τον δικηγόρο ήταν μια λύση της τελευταίας στιγμής. Δηλαδή στον πανικό της, έκανε αυτό που έκανε».

..................................................

Ταυτόχρονα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως πριν λίγες μέρες, στο Θριάσιο νοσοκομείο, ομάδα αγνώστων προπηλάκισε γιατρούς και νοσηλευτές της πνευμονολογικής κλινικής, επειδή διασωλήνωσαν γυναίκα, και μάλιστα με τη συναίνεσή της.

...........................................................
Από τις καταγγελίες δεν λείπουν, δε, και γιατροί οι οποίοι δηλώνουν πως δέχονται απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.

«Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι από τρολ. Προσωπικά δεν δίνω σημασία, ούτε με ενοχλούν. Τα διαβάζω για να βλέπω τα επιχειρήματα που έχουν αυτοί που τα αποστέλλουν. Φαντάζομαι άλλοι που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα, ενοχλούνται και είναι λογικό» επισήμανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

«Σε προηγούμενο κύμα είχα δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία είναι καταγεγραμμένα στον τηλεφωνητή του εργασιακού χώρου στον οποίο εργάζομαι, μου έχουν πει ότι θα μου βγάλουν τα μάτια», δήλωσε από πλευράς του στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παθολογίας–Λοιμωξιολογίας, Μάριος Λαζανάς.

Επίσης, όπως έχει αποκαλύψει, απειλές κατά της ζωής του έχει δεχθεί και ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, για τις τοποθετήσεις του υπέρ του εμβολιασμού.

https://www.tovima.gr/2021/09/04/society/koronaios-epikindynes-diastaseis-pairnei-to-kinima-ton-arniton-diasolinosis/?fbclid=IwAR2SL4nVO8BvVrr6dPvqNhhFCnn1riaSMqzbeIBGf0Mp9iifSmNgSscVkk8 (https://www.tovima.gr/2021/09/04/society/koronaios-epikindynes-diastaseis-pairnei-to-kinima-ton-arniton-diasolinosis/?fbclid=IwAR2SL4nVO8BvVrr6dPvqNhhFCnn1riaSMqzbeIBGf0Mp9iifSmNgSscVkk8)