Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ => Μήνυμα ξεκίνησε από: EzeΤΡΟΛ στις 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:25:57

Τίτλος: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 2 Δεκεμβρίου 2010, 13:25:57
02.12.2010 newsit.gr Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ απειλούσε να κάψει ζωντανή υπάλληλο και οι πολίτες δεν έφευγαν για να μην χάσουν την σειρά τους! (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=54118&catid=4)

Μην ξεχνούμε ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από ασφαλισμένο η αγροτική ιατρός του Π.Ι. Δάφνης Σερρών, ένα θέμα που συζητήθηκε εδώ (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1338.0.html).
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Δεκεμβρίου 2010, 13:07:59
Έδειραν νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Ξάνθης (http://www.xanthipress.gr/eidiseis/astynomika/5472-nosileftis-xylo-nosokomeio-xanthi.html)

... ο άτυχος εργαζόμενος που εκτελούσε υπηρεσία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ζήτησε ... να περιμένουν στη σειρά τους λόγω της αυξημένης κίνησης μέσα στα εξεταστήρια και μετά τη σχετική εντολή του Ιατρού. Οι συγγενείς αντέδρασαν έντονα και όταν ο νοσηλευτής επιχείρησε να καλέσει την φύλαξη του Νοσοκομείου, αυτοί του επιτέθηκαν και του προκάλεσαν σοβαρές σωματικές βλάβες στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματος πριν εξαφανιστούν.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 11 Δεκεμβρίου 2010, 02:59:04
ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΟ ΤΕΠ (http://snignrodou.blogspot.com/2010/12/blog-post_2816.html)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Ιανουαρίου 2011, 17:50:48
Eπειδή οι περισσότεροι μάχιμοι ιατροί έχουμε απειληθεί και απειλούμαστε καθημερινά με μηνύσεις ("Θα σου κάνω μήνυση, γιατρέ") από εκτός ελέγχου ασφαλισμένους, είναι χρήσιμο να ξέρουμε ότι τώρα πια κάτι τέτοιο τους είναι εντελώς ασύμφορο, εξαιτίας των κατωτέρω:

ΤΡΕΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ (http://fimotro.blogspot.com/2011/01/blog-post_1266.html)

Αυξάνεται κατά 1000% το παράβολο μήνυσης, κατά 500% το τέλος πολιτικής αγωγής, ενώ αναπροσαρμόζονται προς τα άνω και τα δικαστικά έξοδα ποινικής διαδικασίας, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, το παράβολο μήνυσης αυξάνεται από 10 ευρώ στα 100 ευρώ και το τέλος πολιτικής αγωγής από 10 ευρώ αυξάνεται στα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα έξοδα που επιβαρύνουν τους πολίτες για:
- τις αποφάσεις του πταισματοδικείου αυξάνονται από 25 ευρώ σε 50 ευρώ,
- τις αποφάσεις του μονομελούς πλημμελειοδικείου από 40 ευρώ αυξάνεται σε 80 ευρώ,
- τις αποφάσεις του μικτού ορκωτού δικαστηρίου από 120 ευρώ σε 360 ευρώ,
- τις αποφάσεις του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων από 120 ευρώ σε 360 ευρώ,
- τις αποφάσεις του μικτού ορκωτού εφετείου και του πενταμελούς εφετείου από 250 ευρώ σε 500 ευρώ και
- τις αποφάσεις των λοιπών ποινικών δικαστηρίων από 85 ευρώ σε 250 ευρώ.


Α, και ευτυχώς στη μήνυση δεν υπάρχει ούτε επιδότηση ΕΚΑΣ, ούτε απαλλαγή ή άλλο μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στα έξοδα που πρέπει να καταβάλλει ο ασφαλισμένος.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Ιανουαρίου 2011, 23:14:10
Καταγγελία για Νοσοκομείο Αμαλιάδος (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_5605.html)

Κυριακη απογευμα πηγαινω στο νοσοκομειο Αμαλιαδος με εντονο βηχα , δυσπνοια και πονο στο στηθος. Φτανοντας στο κισε με ενημερωνουν πως πρεπει να πληρωσω...
5ευρω για εισιτηριο συν 75 ευρω για τις εξετασεις γιατι το νοσοκομειο δεν ειχε συμβαση με το ικα. Ενω περιμενα 6 ωρες εφτασε η σειρα μου να εξεταστω και εκει αρχιζουν τα παρατραγουδα. Ενω εξεταζομαι απο γιατρο και περναει το περιστατικο στο βιβλιο συμβαντων η <κυρια> επιμελητρια αρχισε να σχολιαζει ειρωνικα τα ευρηματα της εξετασεις μου και οτι πηγα στα εξωτερικα ιατρια με απλο βηχα (δεν με ειχε εξετασει η ιδια) με γιατρο που τυχαια ηταν εκει για δικο του περιστατικο και ουδεμια σχεση ειχε με το νοσοκομειο. Το προσπερνω και περιμενω την εξεταση. Μετα απο λιγο φανερα εκνευρισμενει μου ζητησε με εντονο υφος να περασω εξω γιατι την ενοχλει ο βηχας μου. Σηκωθηκα και εφυγα χωρις να παρω θεραπεια καθως της ειπα τα σχετικα και εχοντας πληρωσει 80 ευρω. Ακουστε και το ποιο τρελο! Μετα απο μια ωρα με πηρε τηλεφωνο εκ μερους της και μου ζητουσε να επιστρεψω γιατι απο τα ευρηματα της εξετασης χρειαζομουν οξυγονο. Φυσικα δεν πηγα .Η <κυρια>  νομιζει πως το νοσοκομειο ειναι τσιφλικι της, αυτο πρεπει να αλλαξει και ειναι στο χερι ολων μας γιαυτο θα καταγγειλω το παριστατικο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Μαρτίου 2011, 10:33:06
Ζούγκλα στις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. (http://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_7876.html)

Συνεχίζεται η απερίγραπτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Σκηνές απίστευτου κάλλους διαδραματίζονται κάθε μέρα στις διοικητικές υπηρεσίες, με πολίτες να βρίζουν υπαλλήλους, να προσπαθούν να ανέβουν στα γκισέ (!), να γρονθοκοπούν τα διαχωριστικά τζάμια, να ωρίονται και υπαλλήλους να απαντούν με αγένεια, αφού έχασαν την υπομονή τους.
Και για όλα αυτά φταίνε οι ελλείψεις προσωπικού, αφού αποχώρησαν οι άνθρωποι που τραβούσαν το κουπί, οι συμβασιούχοι, οι stagiers και λοιποί κωπηλάτες και οι μόνιμοι είναι πολύ κουρασμένοι, πολύ απαγοητευμένη και πολύ εκνευρισμένοι με το συνεχιζόμενο χάος.
Και φυσικά δεν φταίνε οι υπάλληλοι (εκτός από μερικούς ανόητους, που ταλαιπωρούν τους πολίτες), αλλά το σύστημα.
Όταν ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, όταν για κάθε συναλλαγή ο νομοθέτης απαιτεί ένα απίστευτο χαρτομάνι, τι να κάνουν οι υπάλληλοι;
Οι πολίτες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, αφού τα χάλια του ΙΚΑ, είναι απίστευτα κι αυτοί είναι τα θύματα, αλλά διαμαρτύρονται, όπως πάντα, σε λάθος άνθρωπο!
Σε αυτόν τον καημένο δηλαδή που βλέπουν μπροστά τους στο γκισέ!
Μα αυτός είναι το θύμα. Αυτός τα ακούει όλη μέρα. Για μπείτε λίγο στη θέση του, να έχεις κάθε μέρα, επί χρόνια, πολίτες να ουρλιάζουν πάνω από το κεφάλι σου, για κάτι που δεν μπορείς να διορθώσεις εσύ !
Φυσικά, δεν δικαιολογούμε όλους τους υπαλλήλους. Υπάρχουν μερικά τεμπελόσκυλα, που όντως είναι για φάπες !
Αλλά η κύρια ευθύνη είναι της πολιτείας, που δεν τοποθετεί κι άλλους υπαλλήλους στις υπηρεσίες αιχμής, όπως το μητρώο, όπου γίνεται το "έλα να δείς".
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Μαρτίου 2011, 18:11:31
Έδειραν γιατρό στην Κόρινθο (http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/edeiran-giatro-sthn-korintho)

Δημοσίευση 17/03/2011 17:42
 
Πανικός επικράτησε πριν μια περίπου ώρα στο νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα **** επιτέθηκαν σε γιατρό.
Οι ****, μπήκαν με απειλητικές διαθέσεις στο νοσοκομείο, ψάχνοντας ένα γιατρό που λίγες ώρες πριν, δεν τους είχε εξυπηρετήσει άμεσα. Ξεκίνησαν να βρίζουν από περαστικούς μέχρι και ασθενείς, ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε όταν βρήκαν τον γιατρό που έψαχναν.

Αρχικά άρχισαν να τον βρίζουν, όμως στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων. Την κατάσταση δεν ηρέμισε ούτε η παρέμβαση των σεκιούριτι, με την ομάδα να πλακώνεται στο ξύλο και με αυτούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου αναφέρονται τα εξής: «Σχετικά με το επεισόδιο με τους **** και τους ιατρούς εφημερίας, τα ξημερώματα της Κυριακής 13/03/11, στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τα οποία και πληροφορήθηκα άμεσα από την συντονίστρια εφημερίας, σας πληροφορώ ότι επικοινώνησα την επομένη τηλεφωνικά με τον Διοικητή Ασφαλείας κο Μουρελάτο, στον οποίο επεσήμανα την συχνότητα και την επικινδυνότητα παρόμοιων επεισοδίων και ζήτησα την προστασία της Αστυνομίας με την μορφή βραδύνων περιπολιών.

Στο Νοσοκομείο υπάρχει όλο το 24ωρο υπηρεσία φύλαξης (Security),οι άντρες της οποίας, φυσικά, δεν οπλοφορούν. Χωρίς να θέλουμε να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι επεισόδια από αυτή την ομάδα συμπολιτών μας, από ασήμαντα μέχρι δύσκολο να προβλεφθεί η έκβαση τους απασχολούν καθημερινά την Αστυνομία και τον τοπικό Τύπο».
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 30 Ιουλίου 2011, 20:34:12
Mαλλιά-κουβάρια στο ΙΚΑ Βόλου (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=356343&cid=4)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 26 Αυγούστου 2011, 15:30:40
Ασκήθηκαν διώξεις σε τρεις γιατρούς (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92943&catid=6)

Τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου και έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα Ρεθύμνου Αθανάσιο Μαρνέρη να καταθέσουν για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Πρόκειται για νέα δεδομένα στην υπόθεση η οποία συγκλόνισε την τοπική κοινωνία το Πάσχα που μας πέρασε, όταν η 16χρονη Στέλλα άφησε την τελευταία της πνοή μετά από κατανάλωση αλκοόλ, που σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που την εξέτασαν απέβη μοιραία για τη ζωή της και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το goodnet.gr, ο ανακριτής αποφάσισε να επεκτείνει τη δίωξη – ως έχει δικαίωμα – σε τρία ακόμη πρόσωπα, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Πρόκειται για την ειδικευμένη γιατρό που εφημέρευε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και για δύο ειδικευόμενους. Η γιατρός έλαβε ήδη προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν σήμερα οι δύο άλλοι γιατροί.

Χθες κατέθεσαν στον ανακριτή ως μάρτυρες γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύτηκε η 16χρονη μετά το ΤΕΠ και νοσηλεύτριες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου μεταφέρθηκε αρχικά η Στέλλα Ακουμιανάκη, καθώς και άλλα άτομα, προσωπικό του  νοσοκομείου.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη μέρα, αναμένεται να έχει στα χέρια του ο ανακριτής την πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, τον οποίο διόρισε μετά από αίτημα της οικογένειας Ακουμιανάκη για να ερευνήσει τις συνθήκες νοσηλείας και τα αίτια θανάτου της 16χρονης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δυο νεαροί – 17 και 23 χρόνων – που κατηγορούνται για βιασμό και έκθεση ανηλίκου, κατέθεσαν τον προηγούμενο μήνα στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Οκτωβρίου 2011, 20:38:50
Ξυλοκόπησε γιατρούς μέσα στο νοσοκομείο! (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=402627&cid=4)

Τον δικό τους Γολγοθά ζουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Ένας θερμόαιμος άνδρας ξυλοφόρτωσε απόψε δύο γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο, επειδή τον έβγαλαν έξω για να εξετάσουν τον αδελφό του, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα σε τροχαίο που σημειώθηκε.

Ο νεαρός ήθελε οπωσδήποτε να μπει μέσα στο δωμάτιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, οι γιατροί του το αρνήθηκαν και τότε εκείνος άρχισε να τους...χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές!

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας και ζητήθηκε από τους γιατρούς να υποβάλουν μήνυση, εάν το επιθυμούσαν.

Ωστόσο, οι γιατροί που εφημερεύουν, τους εξήγησαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει απόψε, γιατί θα πρέπει να αφήσουν ακάλυπτο το νοσοκομείο.

Το παράλογο του πράγματος είναι ότι, μετά τη δυσκολία των γιατρών, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως επίσης και..ο δράστης!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: alfie στις 20 Οκτωβρίου 2011, 22:44:44
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ξυλοκόπησε γιατρούς μέσα στο νοσοκομείο! (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=402627&cid=4)

Τον δικό τους Γολγοθά ζουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Ένας θερμόαιμος άνδρας ξυλοφόρτωσε απόψε δύο γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου στο Ηράκλειο, επειδή τον έβγαλαν έξω για να εξετάσουν τον αδελφό του, που είχε τραυματιστεί νωρίτερα σε τροχαίο που σημειώθηκε.

Ο νεαρός ήθελε οπωσδήποτε να μπει μέσα στο δωμάτιο στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, οι γιατροί του το αρνήθηκαν και τότε εκείνος άρχισε να τους...χτυπά με μπουνιές και κλωτσιές!

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας και ζητήθηκε από τους γιατρούς να υποβάλουν μήνυση, εάν το επιθυμούσαν.

Ωστόσο, οι γιατροί που εφημερεύουν, τους εξήγησαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει απόψε, γιατί θα πρέπει να αφήσουν ακάλυπτο το νοσοκομείο.

Το παράλογο του πράγματος είναι ότι, μετά τη δυσκολία των γιατρών, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως επίσης και..ο δράστης!

Μια ένσταση @διακοσμητή:

Πόσο σίγουρος είσαι ότι ο εν λόγω "κύριος" είναι και ασφαλισμένος?  :P :P :P
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Νοεμβρίου 2011, 15:51:18
Κυνήγησαν δικαστές στη Λάρισα ! (http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=38186&type=24&kata=0)
   
aegeantimes.gr

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που αθώωσε, κατά πλειοψηφία, την προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Συγγενείς του βρέφους που θεωρούσαν ότι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης ευθύνονται για το θάνατό του επιτέθηκαν, μετά το άκουσμα της απόφασης, στους δικαστές της έδρας με ύβρεις και κατάρες, ενώ τους πετούσαν και μπουκάλια με νερό.

Οι δικαστές γλίτωσαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών που τους φυγάδευσαν με περιπολικά από την πίσω πόρτα του κτηρίου, ενώ οι συγγενείς του βρέφους έκαναν ανοιχτά λόγο για «βρώμικα κυκλώματα που λειτουργούν στους κόλπους της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, αρχικά είχαν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, επτά γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας.

Ωστόσο, κατάφεραν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, αφού η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή απέκρυψε, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς, τα πραγματικά αίτια θανάτου.

Γι’ αυτό το λόγο της ασκήθηκε – μετά από μηνυτήρια αναφορά – ποινική δίωξη για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση.

Τελικά χθες, η Ρ. Λεονταρή, κατάφερε να αθωωθεί, έστω και κατά πλειοψηφία, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Πάντως, νομικοί κύκλοι έλεγαν με νόημα στο directnews.gr: «Η απόφαση που εκδόθηκε, δεν έχει σχέση με τη δικανική αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά, αλλά με… το χρώμα των διαδίκων! Αν οι γονείς και συγγενείς του άτυχου βρέφους δεν ήταν Ρομά, διαφορετικά φρονούμε ότι θα είχαν κρίνει οι δικαστικοί λειτουργοί...»
Τίτλος: Απ: Ακρότητες χρηστών
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Δεκεμβρίου 2011, 10:05:45
Ανείπωτη τραγωδία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θύμα συνάδελφο...

Θεσσαλονίκη:''Έσφαξαν'' τον ψυχίατρο επειδή δεν τους έγραφε τα φάρμακα που ήθελαν! (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=112698&catid=4)

Οι δύο δράστες ομολόγησαν το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο - Διαβάστε πως μπήκαν και πως έφτασαν στο σημείο να βασανίσουν και να σκοτώσουν τον άτυχο ψυχίατρο.

Η δολοφονία του άτυχου γιατρού, Αστέριου Φωτιάδη, έγινε το βράδυ της Δευτέρας (19-12-2011), στο ιατρείο του, στην οδό Καρόλου Ντηλ 20. Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και οι προσπάθειές τους, απέφεραν καρπούς τα ξημερώματα.

Συνελήφθησαν δύο ομογενείς από τη Γερμανία και το Κιργιστάν (43 και 32 ετών αντίστοιχα), που παραδέχτηκαν ότι βασάνισαν και άφησαν τον άτυχο γιατρό να πεθάνει, στο φλεγόμενο ιατρείο του. Οι δράστες είπαν στους αστυνομικούς ότι είναι τοξικομανείς και μπήκαν στο ιατρείο του ως πελάτες. Γι' αυτό άλλωστε δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα.

Ζήτησαν από τον άτυχο γιατρό να τους γράψει φάρμακα και υποκατάστατα. Ο ψυχίατρος αρνήθηκε και τότε οι δράστες του όρμησαν. Τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν και τον χτυπούσαν με το μαχαίρι που κρατούσαν στο κεφάλι. Πριν φύγουν έβαλαν φωτιά, για να σβήσουν τα ίχνη τους και εγκατέλειψαν τον Αστέριο Φωτιάδη, ετοιμοθάνατο. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό.

Οι δράστες κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της πόλης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Περιθωριακός στις 22 Δεκεμβρίου 2011, 12:49:53
Απιστευτη φρικη! Εχω βρεθει καποιες φορες αντιμετωπος με χρηστες (μια φορα μαλιστα ο ενας απο αυτους με χαρτοκοπτη-ξυραφι στο χερι) και πραγματικα ανατριχιασα με αυτο το νεο, εφοσον τα πραγματα εγιναν ετσι οπως περιγραφεται.
Τα συλλυπητηρια μου στην οικογενεια του ατυχου συναδελφου.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Αυγούστου 2012, 11:25:04
Τραμπουκισμοί σε φαρμακείο που κάνει αναστολή από ασφαλισμένο! (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7228.html)
(μονόπλευρη ενημέρωση από μπλογκ φμφ χωρίς να ακούγεται η άλλη πλευρά)

Το περιστατικό συνέβη το πρωί σε φαρμακείο της περιφέρειας Ηρακλείου Κρήτης. Θυμίζουμε ότι όλη η Κρήτη - όπως και πολλοί σύλλογοι ανά την επικράτεια - με απόφαση γενικών συνελεύσεων ανέστειλε την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Αυτό όπως φαίνεται εξόργισε ασφαλισμένο ο οποίος εισερχόμενος στο φαρμακείο συναδέλφου απαίτησε με το έτσι θέλω να εκτελεστεί η συνταγή. Ο συνάδελφος ως όφειλε του εξήγησε ότι έχει ανασταλεί η πίστωση και τότε ο ασφαλισμένος σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να κάνει γυαλιά καρφιά το φαρμακείο! Κλήθηκε η αστυνομία και το περιστατικό καταγράφηκε στα συμβάντα.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: tasath στις 29 Αυγούστου 2012, 12:05:43
Και ποια ακριβώς είναι η άλλη πλευρά;
Όλοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους στην τελική και δεν ενδιαφέρονται για τα υπόλοιπα.

Τέτοια περιστατικά "μικρότερης" εντάσεως έχουν συμβεί πάμπολλα τον τελευταίο καιρό αλλά απλά δεν καταγράφονται.
Όμως με τη συνεχή στοχοποίηση των φαρμακοποιών, μάλλον θα αυξηθούν...

Απορώ γιατί δεν πάνε να τα σπάσουν στον ΕΟΠΥΥ στην τελική. Αυτός έχει το γενικό πρόσταγμα.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Όμηρος στις 31 Αυγούστου 2012, 21:51:52
28/08/2012
Άγριο ξύλο στο Μακροχώρι στην αγροτική γιατρό από δημότη που ακόμη καταζητείται!

Για τον άγριο ξυλοδαρμό της αγροτικής γιατρού στο Μακροχώρι ενημέρωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Σταυροπούλου, εκφράζοντας την ανησυχία της. Όπως μας είπε, η επίθεση έγινε από δημότη, ο οποίος με το μπαστούνι κατάφερε αρκετά κτυπήματα σε βάρος της γιατρού για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα το θύμα να οδηγηθεί με σπασμένα τα χέρια στο νοσοκομείο Βέροιας. Η κ. Σταυροπούλου καταδίκασε την άνανδρη επίθεση, σχολιάζοντας ότι 8.000 εξυπηρετούμενοι από το συγκεκριμένο περιφερειακό ιατρείο κινδυνεύουν από τη συμπεριφορά του δράστη, δεδομένου ότι είναι άγνωστο το πότε θα καλυφθεί το κενό του γιατρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης καταζητείται.
http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2012/08/blog-post_28.html (http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2012/08/blog-post_28.html)


31/08/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το τραγικό συμβάν της απρόκλητης και επικίνδυνης επίθεσης κατά ιατρού (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εδρα: Νοσοκομείο Βεροίας, 59100, Βέροια E-mail: enikem@in.gr
Τηλ. & Fax : 23313-51255    www.enikem2010.blogspot.com
 
Βέροια 31 Αυγούστου 2012
Το Δ.Σ. της ΕΝΙΚΕΜ στη συνεδρίαση της   30ης Αυγούστου 2012 και μετά την ενημέρωση για το τραγικό συμβάν της απρόκλητης και επικίνδυνης επίθεσης κατά ιατρού Περιφερικού Ιατρείου του ΕΣΥ κατά το χρόνο εργασίας, διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε κατεύθυνση. Πρέπει να σημειωθεί ότι η επίθεση προκλήθηκε από τη μη συναίνεση του ιατρού να παρανομήσει στη συνταγογράφηση φαρμάκων.
 
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι καμία λεκτική επίθεση ή άσκηση σωματικής βίας δεν γίνεται ανεκτή από το ιατρικό σώμα. Τονίζουμε ότι δεν ευθύνεται ο ιατρός -  υγειονομικός για τον περιορισμό των παροχών προς τους ασφαλισμένους, αλλά η μνημονιακή πολιτική. Οι γιατροί έχουν ήδη υποστεί δραματική υποβάθμιση, οικονομική και θεσμική, παρόλα αυτά ενσυνείδητα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη δημόσια υγεία.
 
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δράση, αλλά και την αιτιολογία της επίθεσης (υποβάθμιση παροχών υγείας, ποιότητα ζωής) και απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την προστασία των ιατρών κάτω από την άσκηση του έργου τους. Παρέχουμε στους ιατρούς κάθε στήριξη ηθική αλλά και ότι απαιτείται για την αποκατάσταση της επαγγελματικής τιμής και αξιοπρέπειας.
 
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Βογιατζής

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=31309 (http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=31309)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες συνοδών ασθενών
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 26 Δεκεμβρίου 2012, 12:17:10
Ηράκλειο: Ο συγγενής του ασθενή έκανε μαύρο στο ξύλο τον γιατρό! Κλωτσιές και μπουνιές στα επείγοντ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=182216&catid=6)α!

Ο ξυλοδαρμός σε βάρος γιατρού καταγράφηκε, το βράδυ των Χριστουγέννων, στα Επείγοντα Περιστατικά του Βενιζέλειου νοσοκομείου.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ο 45χρονος γιατρός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, κλήθηκε στο παθολογικό τμήμα για ένα έκτακτο περιστατικό.
Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, ο γιος ενός ηλικιωμένου που βρισκόταν υπό εξέταση, του επιτέθηκε!

Με μπουνιές στο πρόσωπο, του προκάλεσε τραύματα και μώλωπες στο μέτωπο, τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές στο σώμα και τα πλευρά!

Στη συνέχεια, έφυγε τρέχοντας ενώ ο γιατρός θα μπει για νοσηλεία στο νοσοκομείο!

Όπως είναι φυσικό, στο νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ο διευθυντής του ΤΕΠ, κύριος Σλήμαν, είπε ότι πρέπει να υπάρξει ηρεμία. Επισήμανε ότι δεν ευθύνονται οι γιατροί για την κατάσταση που επικρατεί και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλίμα πίεσης που όμως πρέπει να καταλαγιάσει, γιατί και οι γιατροί είναι άνθρωποι και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για να κάνουν τη δουλειά τους είναι υπεράνθρωπες!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες συνοδών ασθενών
Αποστολή από: anasm στις 26 Δεκεμβρίου 2012, 19:00:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ηράκλειο: Ο συγγενής του ασθενή έκανε μαύρο στο ξύλο τον γιατρό! Κλωτσιές και μπουνιές στα επείγοντ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=182216&catid=6)α!

Ο ξυλοδαρμός σε βάρος γιατρού καταγράφηκε, το βράδυ των Χριστουγέννων, στα Επείγοντα Περιστατικά του Βενιζέλειου νοσοκομείου.
Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ο 45χρονος γιατρός, επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, κλήθηκε στο παθολογικό τμήμα για ένα έκτακτο περιστατικό.
Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, ο γιος ενός ηλικιωμένου που βρισκόταν υπό εξέταση, του επιτέθηκε!

Με μπουνιές στο πρόσωπο, του προκάλεσε τραύματα και μώλωπες στο μέτωπο, τον έριξε κάτω και άρχισε να τον χτυπάει με κλωτσιές στο σώμα και τα πλευρά!

Στη συνέχεια, έφυγε τρέχοντας ενώ ο γιατρός θα μπει για νοσηλεία στο νοσοκομείο!

Όπως είναι φυσικό, στο νοσοκομείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο διευθυντής του ΤΕΠ, κύριος Σλήμαν, είπε ότι πρέπει να υπάρξει ηρεμία. Επισήμανε ότι δεν ευθύνονται οι γιατροί για την κατάσταση που επικρατεί και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλίμα πίεσης που όμως πρέπει να καταλαγιάσει, γιατί και οι γιατροί είναι άνθρωποι και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για να κάνουν τη δουλειά τους είναι υπεράνθρωπες!

Σίγουρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε, τί ενδεχόμενα "προηγούμενα" μπορεί και να υπήρχαν, μεταξύ του εν λόγω γιατρού και του δράστη (...)

Παρόλα αυτά,
αφού, τις περισσότερες φορές, μιλάμε για άτομα γνωστής ταυτότητας (υιός του εξεταζομένου τάδε...),
και αφού, τέτοια περιστατικά δεν είναι πια και τόσο σπάνια,
γιατί αυτοί οι "οξύθυμοι" λεβέντες, παραμένουν στο "απυρόβλητο"...??



Τίτλος: Απ: Ακρότητες συνοδών ασθενών
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 26 Δεκεμβρίου 2012, 19:56:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σίγουρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε, τί ενδεχόμενα "προηγούμενα" μπορεί και να υπήρχαν, μεταξύ του εν λόγου γιατρού και του δράστη (...)

Το άρθρο συμπληρώνει:
Παράθεση
Ο λόγος της επίθεσης

Σύμφωνα με το CretaLive, αιτία για όσα έγιναν, ήταν η αναγκαιότητα που είχε παρουσιαστεί, πριν περίπου 1,5 χρόνο, να μεταφερθεί στην Αθήνα ο παππούς του "θερμόαιμου" άνδρα, για να κάνει αγγειογραφία, εξέταση που δεν γινόνταν στο Ηράκλειο, αλλά ούτε και σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο παππούς, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, πήγε στην Αθήνα, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και - σημειωτέον - σώθηκε. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον εγγονό του, ο οποίος το "κρατούσε μανιάτικο" στο 45χρονο γιατρό, κι έτσι βλέποντάς τον, εντελώς ξαφνικά του επιτέθηκε.

Αν και μ' αυτά που γράφει το άρθρο δεν φαίνεται να φταίει κάπου ο γιατρός. Το αντίθετο μάλιστα. Μάλλον του διέφυγε κάτι του συντάκτη.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες συνοδών ασθενών
Αποστολή από: anasm στις 26 Δεκεμβρίου 2012, 20:13:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σίγουρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε, τί ενδεχόμενα "προηγούμενα" μπορεί και να υπήρχαν, μεταξύ του εν λόγω γιατρού και του δράστη (...)

Το άρθρο συμπληρώνει:
Παράθεση
Ο λόγος της επίθεσης

Σύμφωνα με το CretaLive, αιτία για όσα έγιναν, ήταν η αναγκαιότητα που είχε παρουσιαστεί, πριν περίπου 1,5 χρόνο, να μεταφερθεί στην Αθήνα ο παππούς του "θερμόαιμου" άνδρα, για να κάνει αγγειογραφία, εξέταση που δεν γινόνταν στο Ηράκλειο, αλλά ούτε και σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο παππούς, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, πήγε στην Αθήνα, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και - σημειωτέον - σώθηκε. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τον εγγονό του, ο οποίος το "κρατούσε μανιάτικο" στο 45χρονο γιατρό, κι έτσι βλέποντάς τον, εντελώς ξαφνικά του επιτέθηκε.

Αν και μ' αυτά που γράφει το άρθρο δεν φαίνεται να φταίει κάπου ο γιατρός. Το αντίθετο μάλιστα. Μάλλον του διέφυγε κάτι του συντάκτη.

Διαμαντή μου, χρόνια πολλά!

Τί να πώ...?
Κάπως "οξύμωρο" μού ακούγεται...

Θεωρώ, οτι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων,
αν εξηγήσεις, άμεσα και κατανοητά, την αναγκαιότητα και το είδος μιας "ιδιαίτερης" Εξέτασης,
και μάλιστα, αν αποδειχθεί, οτι όλη αυτή η ταλαιπωρία του ασθενούς -και μάλιστα μιας κάποιας ηλικίας,
όχι μόνο ΔΕΝ ήταν "σεναριολογία" του γιατρού (με αποχρώσες Ενδείξεις "δωσοληψίας" με το αντίστοιχο, ενδεχόμενα, Ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό λόγω του "επείγοντος"),
αλλά αντίθετα, αποδείχθηκε ΣΩΤΗΡΙΑ για τον Ασθενή,
τότε, μόνο ευγνωμοσύνη μπορείς να νιώθεις για τον εν λόγω γιατρό, και όχι, να του την πέσεις σαν να μην σου έδωσε "καθαρό πέναλτι" στο 90' (...)  :( :(
Τίτλος: Απ: Ακρότητες συνοδών ασθενών
Αποστολή από: ippocrate στις 26 Δεκεμβρίου 2012, 22:04:56
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και μεταξύ μας,βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Αντι να μιλάμε για τις συνθήκες εργασίας μας,για την ανύπαρκτη προστασία που μας προσφέρει ο εργοδότης μας(Ε.Σ.Υ),προσπαθούμε να βρούμε κάποια δικαιολογια για τον δράστη του ξυλοδαρμού.Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε κάποια στιγμή στη συνεχή υποβάθμισημας¨?
Τίτλος: Απ: Ακρότητες συνοδών ασθενών
Αποστολή από: anasm στις 26 Δεκεμβρίου 2012, 22:16:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και μεταξύ μας,βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Αντι να μιλάμε για τις συνθήκες εργασίας μας,για την ανύπαρκτη προστασία που μας προσφέρει ο εργοδότης μας(Ε.Σ.Υ),προσπαθούμε να βρούμε κάποια δικαιολογια για τον δράστη του ξυλοδαρμού.Μήπως πρέπει να αντιδράσουμε κάποια στιγμή στη συνεχή υποβάθμισημας¨?

Ειλικρινά, από την πλευρά μου τουλάχιστον, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τέτοιες "αντιδράσεις"...

Απλά, μου φαίνεται εντελώς παράλογο,
πολύ περισσότερο και από την ούτως ή άλλως απαράδεκτη -κτηνώδη αυτή αντίδραση,
να σώζεις έναν άνθρωπο,
και αντί για "ευχαριστώ", ο συγγενής του να σου φέρεται με τέτοιο μένος...  :( :(

Τίτλος: Απ: Ακρότητες εναντίον ιατρών
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, 12:20:10
Συνοδοί ασθενών γρονθοκόπησαν γιατρό στο ΕΛΠΙΣ! Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα (http://www.iatropedia.gr/articles/read/3678)

Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ καθώς χθες βράδυ ασθενής και συνοδοί του γρονθοκόπησαν άσχημα ειδικευόμενο γιατρό της ώρα της εξέτασης. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίσθηκε χθες βράδυ στις 11 ώρα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Την ώρα της εφημερίας του νοσοκομείου, ασθενής **** καταγωγής έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με τη συνοδεία τριών προσώπων. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τον τοποθέτησαν σε φορείο προκειμένου να τον εξετάσουν ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι πάσχει από λιμώδες νόσημα (Ηπατίτιδα).
 
Και ενώ ο ειδικευόμενος παθολόγος επιχείρησε να τον εξετάσει, ο ασθενής με τους συνοδούς του, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν όλοι μεθυσμένοι,  ξαφνικά άρχισαν να τον γρονθοκοπούν επί ώρα χωρίς ο ίδιος να μπορεί να αντιδράσει. 
 
Τον χτυπούσαν ασταμάτητα τόσο τον ίδιο όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό, περιγράφουν στο iatropedia αυτόπτες μάρτυρες. Ο άτυχος γιατρός μην αντέχοντας τα ισχυρά χτυπήματα έπεσε λιπόθυμος, με το υπόλοιπο προσωπικό να ουρλιάζει αβοήθητο.
 
Οι τέσσερις άνδρες σε κατάσταση μέθης σηκώθηκαν να φύγουν σπέρνοντας όμως τον τρόμο στους διαδρόμους και χτυπώντας όποιον έβλεπαν μπροστά τους στους χώρους του νοσοκομείου. «Περνούσαν από τους διαδρόμους και έριχναν μπουνιές σε όλους» λέει στο iatropedia.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Γιάνναρος.
 
Ο ειδικευόμενος γιατρός πλημμυρισμένος από αίμα, έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους συναδέλφους του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο ίδιο το νοσοκομείο που εργάζεται τις πρώτες ώρες. Μάλιστα αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει διάσειση ενώ φέρει και κατάγματα στα άκρα. 
 
Ο διοικητής  του ΕΛΠΙΣ ζήτησε άμεσα τη συμβολή της αστυνομίας, δεδομένου ότι οι δράστες διέφυγαν, και εκτός της βιαιοπραγίας προκάλεσαν δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και διέκοψαν την περίθαλψη των υπολοίπων ασθενών.
Να σημειωθεί ότι το ΕΛΠΙΣ δε διαθέτει σεκιούριτι όπως τα υπόλοιπα νοσοκομεία.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 12 Μαρτίου 2013, 16:54:50
Σοκ: άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από ασθενή στο Αττικόν! (http://www.iatropedia.gr/articles/read/3810)
 
Απίστευτο κι όμως μνημονιακό : ασθενής ξυλοκόπησε άγρια χθες βράδυ γιατρό του νοσοκομείου Αττικόν επειδή καθυστερούσε η εξυπηρέτηση του. Και δεύτερο περιστατικό με ***** στο ίδιο νοσοκομείο. Όλες οι λεπτομέρειες.
 
Στο έλεος των εκνευρισμένων ασθενών είναι πλέον οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων καθώς μέσα σε έναν μήνα καταγράφονται συνολικά τρία περιστατικά ξυλοδαρμού σε εργαζόμενους δημοσίων νοσοκομείων.
Το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια εφημερίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αττικόν άνδρας εκνευρισμένος λόγω της πολύωρης αναμονής που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη προσωπικού, εισέβαλε στο χώρο όπου βρισκόταν γιατρός νευρολόγος που εργαζόταν στο τμήμα επιλογής περιστατικών. Ο ασθενής κρατώντας κράνος μηχανής στα χέρια του ξυλοκόπησε άγρια το γιατρό χτυπώντας τον μάλιστα με το κράνος όπως λένε όσοι βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.
Ο γιατρός χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα για τις πρώτες βοήθειες ενώ υπεβλήθη και σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθούν οι όποιες βλάβες.
Στην ίδια εφημερία αθίγγανοι άρχισαν να διαπληκτίζονται με το νοσηλευτικό προσωπικό σπρώχνοντας τους εργαζόμενους με το επιχείρημα ότι δεν εξυπηρετούνταν.
Πρόκειται για τρία περιστατικά μέσα σε περίπου έναν μήνα καθώς πριν λίγες μέρες ειδικευόμενος του νοσοκομείου Ελπις ξυλοκοπήθηκε επίσης άγρια από συγγενείς ασθενών ***** καταγωγής οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Απριλίου 2013, 09:46:40
Επίδομα 100 ευρώ στους υπαλλήλους της ΔΕΗ που έρχονται σε άμεση προστριβή με εξαγριωμένους πολίτες!
Οποιαδήποτε ομοιότητα κ.λπ....  pas à volonté.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ζητούν επιπλέον 100 ευρώ το μήνα για να αντικρίζουν τα μούτρα μας! (http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=175174&artTitle=oi_ergazomenoi_tis_dei_zitoun_epipleon_100_evro_to_mina_gia_na_antikrizoun_ta_moutra_mas&page=10)
04.04.2013
    
Νομίζετε ότι είναι ευχάριστο για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να βλέπουν τα μούτρα μας κάθε φορά που πάμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς; Πιστεύετε ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης θέλουν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές για την ψυχή της μάνας τους; Ε, λοιπόν όχι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της ΔΕΗ δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αμοιβές τους  για αυτό και ζητούν ειδική αποζημίωση 5 ευρώ την ημέρα για να μας… χαρίζουν το χαμόγελο, τα χέρια τους (για να εισπράξουν τα λεφτά μας) και τις συμβουλές τους!

Η συγκεκριμένη  πρόταση κατατέθηκε στην κοινή Επιτροπή διοίκησης και προβλέπει ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Harper στις 5 Απριλίου 2013, 12:55:30
Χα,χα...το ακουσα χθες στις ειδησεις κ γελαγα...εμεις δηλ με αυτο το σκεπτικο ποσα πρεπει να  παρουμε επιδομα???ειδικα τωρα που κοβονται οι πραζολες  να δειτε γλεντια που εχουμε να κανουμε με εξοργισμενους ασφαλισμενους...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 26 Μαΐου 2013, 16:46:32
25/05/2013

Σε ρινγκ κόντεψαν να μετατραπούν τα Επείγοντα Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης (thrakitoday.com)

Σε ρινγκ κόντεψαν να μετατραπούν τα Επείγοντα Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης, όταν εκτυλίχθητε φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, Ξανθιώτη Βουλευτή αλλά και ασφαλισμένους που περίμεναν στη σειρά να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός βρέθηκε με συγγενικό του πρόσωπο το απόγευμα της Πέμπτης στα Επείγοντα του Γ.Ν. Ξάνθης, και όταν ζήτησε τον λόγο της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση από πλευράς των εργαζομένων βρέθηκε προ εκπλήξεων, καθώς μια εκ των εφημερευουσών νοσοκόμων ξέσπασε στο πρόσωπο του ιδίου, θεωρώντας πως ως βουλευτής φέρει ευθύνες για την υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ξάνθης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «από επτά νοσοκόμες που ήμασταν έχουμε μείνει μόνο τρεις» και συνεχίζοντας λέγοντας πως «τώρα θα περιμένεις και δεν σε χαλούλου καθούλου» :-*.

Η έκρηξη της νοσοκόμας ήταν αρκετή να προκαλέσει αντίστοιχες αντιδράσεις και στους παριστάμενους ασφαλισμένους που άρχισαν με τη σειρά τους να επιρρίπτουν ευθύνες με “έντονες” εκφράσεις στον βουλευτή για την ταλαιπωρία τους, με την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται απειλητικά και τον ίδιο να παρακολουθεί το ξέσπασμα των ασφαλισμένων, χαρακτηριστικό του κλίματος δυσφορίας που επικρατεί στους πολίτες.

Πηγή: thrakitoday.com
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 27 Μαΐου 2013, 13:20:46
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πώς γίνεται να απορεί κανείς για καθυστερήσεις στα Επείγοντα του Γ. Ν. Ξάνθης (και μάλλον και στα Επείγοντα άλλων Νοσοκομείων).
Σε κάποια ανάλογη διατύπωση ιθύνοντος, τον καιρό που ήμουν ειδικευόμενος στο εν λόγω Νοσοκομείο, είχα διατυπώσει την εξης σκέψη - χωρίς βέβαια να υψώσω τη φωνή μου:
"Σας προσκαλώ να με ακολουθήσετε σε ό,τι κάνω στα πλαίσια μίας εφημερίας - φυσικά δε θα κάνετε ιατρικές πράξεις, αλλά θα στέκεστε όρθιος μαζί μου, θα περπατάτε μαζί μου κ.λ.π. μέχρι το πέρας αυτής. Στη συνέχεια, χωρίς να συνυπολογίσετε την επιπρόσθετη πνευματική κόπωση από την ιατρική λειτουργία, θα ακούσω προσεκτικά τις παρατηρήσεις σας για το τι μπορεί να κάνει παραγωγικότερη τη διαδικασία."
Από τότε δε διατυπώθηκε κάποια άλλη ένσταση, τουλάχιστον από την πλευρά του συγκεκριμένου...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 7 Αυγούστου 2013, 18:17:07
Θύματα ξυλοδαρμού οι γιατροί του ΕΣΥ από συνοδούς ασθενών.Αποκαλυπτική έρευνα (http://www.iatropedia.gr/articles/read/4695)

Λεκτική αλλά και σωματική βία υφίστανται οι γιατροί του ΕΣΥ αφού πάνω τους ξεσπούν οι συγγενείς  των ασθενών κάθε φορά που νομίζουν ότι  δεν εξυπηρετούνται.

Ειδικότερα, οκτώ στους δέκα γιατρούς του ΕΣΥ υφίστανται βία λεκτική στον εργασιακό τους χώρο ενώ ποσοστό 22% δήλωσε ότι έχει υποστεί και σωματική βία, από σπρώξιμο μέχρι γρονθοκόπημα. Επίσης, ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, αναφέρει και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης.
 
Ο χώρος που πέφτει το άγριο ξύλο είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών καθώς εκεί τα πνεύματα είναι οξυμένα κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από εργαζόμενους του νοσοκομείου (31%).
 
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και  στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).
 
«Απειλείται όχι μόνο η ποιότητα ζωής και η ποιότητα της εργασίας ολόκληρου του υγειονομικού προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων) αλλά και η ποιότητα στην περίθαλψη των πολιτών» διαπιστώνουν οι συντάκτες της μελέτης του  Τμήματος Γενικής Ιατρικής της Δυτικής Ελλάδας –και η οποία μάλιστα έλαβε το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής τον περασμένο μήνα στην Πράγα.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: medicus στις 8 Αυγούστου 2013, 11:01:51
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θύματα ξυλοδαρμού οι γιατροί του ΕΣΥ από συνοδούς ασθενών.Αποκαλυπτική έρευνα (http://www.iatropedia.gr/articles/read/4695)

...
Όσον αφορά στο τι προκαλεί τα περιστατικά βίας, οι εργαζόμενοι του υγειονομικού χώρου εντόπισαν τις αιτίες κυρίως στο μεγάλο χρόνο αναμονής στα Επείγοντα (83%), στο αυξημένο στρες συνοδών και ασθενών (69%) και  στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού (62%).
 ...

Σίγουρα οι αιτιολογικές καταστάσεις που αναφέρει το άρθρο είναι σημαντικές και αξιοσημείωτες. Όταν όμως γράφουμε για αίτια και μάλιστα τα "τεκμηριώνουμε" με νούμερα, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Τι θέλω να πω. Πριν από πέντε, δέκα και λοιπά χρόνια οι αναμονές στα τμήματα επειγόντων, στα ελληνικά νοσοκομεία, ήταν χρονικά μικρότερες; Το άγχος των συνοδών και των ασθενών ήταν λιγότερο έντονο; Ή μήπως υπήρχε επάρκεια προσωπικού; Θεωρώ ότι οι τρεις αυτές καταστάσεις, που αναφέρθηκαν, λειτουργούν αιτιολογικά αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αλλαγή στην συμπεριφορά του θύτη(ασθενής ή συνοδός).

Ως βασικά αίτια θεωρώ, πάντα σχετικά με την αλλαγή σε ότι αφορά στη συμπεριφορά, τα εξής:

1) άγχος του θύτη, που ππηγάζει από προσωπικές καταστάσεις οικονομικής φύσεως, κυρίως, όπως ανεργία, μείωση εισοδήματος, ανασφάλεια κλπ.
2) Μείωση του δείκτη "κοινωνικής παιδείας". Πιστεύω ότι τα τελευταία έτη έχουμε οδηγηθεί σε συμπεριφορές πιο ατομιστικές, σε σχέση με το παρελθόν, σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας.
3) Τα ΜΜΕ δυναμιτίζουν ήδη δύσκολες καταστάσεις και "υποδεικνύουν" εντέχνως, όπως και το παραπάνω άρθρο, σημεία εκτόνωσης της βεβαρημένης ψυχολογικής κατάστασης εκάστου ημών.

Ευχαριστώ.

  

Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 15 Αυγούστου 2013, 18:37:59
Χτύπησαν γιατρό σε Κέντρο Υγείας (http://www.trelokouneli.gr/chtuphsan-giatro-se-kentro-ugeias/#more-185144)
15 Αυγ 2013
 
Δύο άτομα επιτέθηκαν σε ακτινολόγο γιατρό στο Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας προχθές (13/8) το πρωί. Την απείλησαν και την χτύπησαν με γροθιές επειδή αρνήθηκε να εξετάσει τον ασθενή που δεν είχε βιβλιάριο υγείας προσκομίζοντας παραπεμπτικό με άλλο ονοματεπώνυμο!

Μόλις έφθασε η Αστυνομία εξαφανίσθηκαν

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας την Τρίτη ( 13/ 8 ) το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις! Οπως καταγγέλλει μια ακτινολόγος γιατρός δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από ασθενή και τον συνοδό του, οι οποίοι την χτύπησαν και εξαφανίσθηκαν.
Συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, έφτασαν στο κέντρο υγείας και προσήλθαν στο ακτινολογικό εργαστήριο για να εξετασθεί η ασθενής. Ο συνοδός αρχικά με απαξιωτικές εκφράσεις ζητούσε και επέμενε να εξυπηρετηθούν προσκομίζοντας παραπεμπτικό το οποίο ήταν γραμμένο σε άλλο όνομα και χωρίς να έχουν το βιβλιάριο υγείας, αλλά η γιατρός αρνήθηκε και τα αίματα άναψαν για τα καλά.
Η ασθενής την έβριζε συνεχώς και ο συνοδός άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας ότι θα γίνουν οι ακτινογραφίες ότι και να γίνει και άρχισε να σπρώχνει την γιατρό, η οποία προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο τον Διευθυντή της, αλλά της άρπαξαν το ακουστικό από τα χέρια. Τότε δέχτηκε γροθιές στην πλάτη και έντρομη κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας προς την έξοδο.

Η γιατρός αφού εξήγησε το συμβάν στους συναδέλφους της, ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά τα δύο άτομα εξαφανίσθηκαν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον των δύο ατόμων και έχει την απόλυτη στήριξη από την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων της Εύβοιας, η οποία καταγγέλνει το περιστατικό με την εξής ανακοίνωση:
«Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει το παρακάτω συμβάν ως απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συνάδελφο μας και σημειώνει ότι δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά και δυστυχώς ούτε και η τελευταία φορά που δέχονται συνάδελφοι επίθεση από πολίτες συνοδευόμενη και από χειροδικία εις βάρος τους. Τα γεγονότα αυτά δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους τους μαζικούς φορείς. Παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εξυπηρετήσουν την δημόσια παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Επιφυλλασόμαστε να στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου τόσο για το κατώτερο συμβάν όσο και για οποιαδήποτε άλλο παρόμοιο συμβεί στο μέλλον».
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, 22:24:19
Επιτέθηκε σε γιατρό του Νοσοκομείου Καβάλας στα εξωτερικά ιατρεία! (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=236251&catid=4)

Επίθεση από έναν άγνωστο άνδρα δέχθηκε χειρουργός, το πρωί της Τρίτης στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας...

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό, όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης της επίθεσης μπήκε στα εξωτερική ιατρεία, απαιτώντας να εξυπηρετηθεί, τη στιγμή που ο ειδικευμένος ιατρός της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Καβάλας, εκτελούσε τα καθήκοντα του.
Όταν ο χειρουργός ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να περιμένει για να εξυπηρετηθεί δέχθηκε επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Ο νεαρός γιατρός μάλιστα γρονθοκοπήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έπαθε ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας καταδικάζει την άνανδρη και βίαιη επίθεση στο συνάδελφο, ειδικευόμενο ιατρό της Β΄Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν.Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 3/9/2013 στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν.Καβάλας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ι.Σ. Καβάλας, τονίζοντας για το περιστατικό πως «η λεκτική βία που είναι διαχρονικά καθημερινό φαινόμενο στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) συμπληρώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από βίαια σωματικά επεισόδια κατά των λειτουργών της Υγείας (γιατροί,νοσηλευτές/τριες κ.ο.κ.)".

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως "ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα συμπαρασταθεί με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο στο συνάδελφο, καλεί τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, 4η ΥΠΕ, Διοίκηση Γ.Ν.Καβάλας) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Καλεί την Τοπική Κοινωνία της Καβάλας να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας (Δημόσιους και Ιδιωτικούς), να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας".
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: timex στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, 06:58:23
Τελικά ειδικευμένος ήταν ή ειδικευόμενος;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, 12:42:10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά ειδικευμένος ήταν ή ειδικευόμενος;
Παίζει κάποιο ρόλο στις μπούφλες που εισέπραξε;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: timex στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, 01:06:41
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά ειδικευμένος ήταν ή ειδικευόμενος;
Παίζει κάποιο ρόλο στις μπούφλες που εισέπραξε;

Συνήθως οι ειδικευόμενοι τις τρώνε, αφού οι επιμελητές δεν είναι σχεδόν ποτέ στο νοσοκομείο. Και ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες.
Ρόλο στις μπούφλες δε παίζει βέβαια...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες κουκουλοφόρων (ασφαλισμένων; )
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 18 Οκτωβρίου 2013, 19:59:57
Κουκουλοφόροι εισέβαλαν μαινόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου - Διετάχθη μία ακόμη ΕΔΕ (http://www.iefimerida.gr/news/126760/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%87%CE%B8%CE%B7-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CE%B4%CE%B5)
   Ενα μόλις 24ωρο μετά τα έκτροπα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Ρεθύμνου φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα, προκάλεσαν φθορές και έβαψαν με σπρέι δυο από τις κάμερες ασφαλείας του νοσοκομείου.
   Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά στον περίβολο του νοσοκομείου, περίπου 15 άτομα μπούκαραν στο χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ειδική εκδήλωση για τους ευεργέτες του νοσηλευτικού ιδρύματος, φώναξαν συνθήματα κατά των δωρητών και προκάλεσαν φθορές, για να φύγουν ανενόχλητοι μετά από μερικά λεπτά.
    Αμεσα, ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, έδωσε εντολή στο διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου Νίκο Ξυπολυτά για διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν και που υπάρχουν ευθύνες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο χώρο του νοσοκομείου.
    Το νέο κρούσμα βίας σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη o oποίος σε μήνυμά του στο twitter, ανέφερε ότι στα επεισόδια του Ρεθύμνου συμμετείχαν και εργαζόμενοι. (πως το κατάλαβε  ??? ??? ??? )
   «Σήμερα σε εκδήλωση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου υπήρξαν επεισόδια από κουκουλοφόρους αλλά και προσωπικό του ΕΣΥ ( ??? ???λέγε, λέγε θα το πιστέψουμε). Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ», από την οποία θα διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, για «να πράξουμε τα νόμιμα».


Πηγή: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν μαινόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου - Διετάχθη μία ακόμη ΕΔΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/126760#ixzz2i5tFl85s
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: schumifer στις 20 Οκτωβρίου 2013, 19:26:10
Αυτές οι ΕΔΕ τελικά είναι σαν τις μηνύσεις?

Πόσο συχνά ακούμε "θα σου κάνω μήνυση ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ"
και τίποτα δε γίνεται...ε, κάτι ανάλογο.

Είναι μάλλον για να πει ο εκάστοτε άρχων "πωπω, μάμησα πάλι. Όλοι τα κάνανε πάνω τους"

ΕΔΕ. Αστειότητες ως επί το πλείστον.
Κάποτε εκλάπη μία σφραγίδα επειγόντων, και εκλήθην κι εγώ στην ΕΔΕ. Τι ΕΔΕ, τι...καφέ.
Μπήκα μέσα, με ρώτησαν αν την πήρα (-όχι) , αν την είδα (αρχικά (πριν κλαπεί ναι αλλά μετά όχι), αν είδα κάποιον να την παίρνει (-όχι), αν έχω κάποια υποψία για το τι έγινε (-όχι), αν είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρω τίποτα σχετικό (-όχι)
Και αυτό ήταν όλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

Έτσι θα γίνει και τώρα
-εσύ ήσουν?
-όχι
-είσαι σίγουρος
-ναι
-βρε μήπως φόραγες κουκούλα και δε μας το λες?
-όχι
-χμμμ, κοίτα , αν λες ψέμματα θα το καταλάβουμε, πες την αλήθεια, εσύ ήσουν?
-εεε, όχι
-μήπως ξέρεις ποιος ήταν?
-όχι
-σίγουρα?
-ναι
-ναι ή όχι
- ??? ??? ??? ??? ???
-ξέρεις τίποτα άλλο σχετικό?
-όχι
-Καλά πήγαινε στη δουλειά σου, να ξεκουραστούμε κι εμείς...Πολύ ΕΔΕ...εεεεε... δουλειά σήμερα...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Οκτωβρίου 2013, 23:04:22
Το αρκτικόλεξο Ε.Δ.Ε. σημαίνει "Ένορκη Διοικητική Εξέταση" αλλά λόγω του ότι συνήθως στο Ελληνικό Δημόσιο δεν οδηγεί πουθενά, έχει καταστεί συνώνυμο του "τα πιάσαμε τα μπ@λ*** δίδυμους αδένες μας , κι αυτά με καθυστέρηση".

Η ΕΔΕ διατάσσεται στο Δημόσιο σε περιπτώσεις παραβιάσεως του Εσωτερικού Κανονισμού αλλά και παρατυπιών, ενδείξεων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και γενικά παραβατικής συμπεριφοράς (σε: γ@** τα Υπουργεία σας, Ένοπλες Αδυναμίες, Πολεοσοδομίες, κ.λπ. και φυσικά στα καθ' ημάς Σοκονομεία). Διατάσσεται για την αναζήτηση ευθυνών εκ μέρους του προσωπικού και μπορεί να επιφέρει διοικητικές ποινές μόνο. Βεβαίως, ο φάκελος της ΕΔΕ δύναται να διαβιβαστεί σε λέα για τα περαιτέρω ποινικά που συνήθως τελεσιδικούν του Αγ. Φούφουτου (που λέει και ο Άδωνις).
Ειδικά στον Έψιλον Σου, ΕΔΕ σημαίνει "Εμείς Δεν Ευθυνόμαστε" και αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο για να συγκαλυφθεί μια παρανομία ή άλλη καταχρηστική συμπεριφορά σε βάρος του αδυνάτου -και τρέχα μετά να βρεις το δίκιο σου.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: pako στις 26 Ιανουαρίου 2014, 23:10:00
http://xiromeronews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8567.html (http://xiromeronews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8567.html)

Κέντρο Υγειας Κατούνας: Αρνήθηκαν συνταγογράφηση γιατί ο ασθενής πήγε το μεσημέρι!

Πριν λίγες μέρες όπως μας κατήγγειλε κάτοικος Κατούνας όταν πήγε να πάρει τα φάρμακα του θυμήθηκε ότι του είχαν τελειώσει.
      Ήταν περίπου μεσημεράκι και ίσως προλάβαινε να παει στο κέντρο υγείας του χωριού για να του γράψει ο γιατρός ένα κουτί απο τα χάπια του.
     Έλα όμως που μέχρι να πάει στο κέντρο υγείας Κατούνας η ώρα πήγε 13:10. Η νοσοκόμα του κέντρου ήταν αρνητική στη συνταγογράφηση γιατί όπως ισχυρίστηκε, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τον κλείνει στις 13:00 και δεν θα έμπαινε στον κόπο να τον ανοίξει για μια συνταγή!!! Ενώ ο γιατρός που εκείνη την ώρα μιλούσε στο τηλέφωνο δεν πήρε καμία θέση!!!..........



Εμείς αναρωτιόμαστε τώρα:
-Το ωράριο του κέντρου υγείας Κατούνας είναι μέχρι τις 13:00;
-Πως μια νοσοκόμα εκπροσωπεί το κέντρο υγείας, ενώ παρών ήταν και ο γιατρός του κέντρου;
-Ήταν τόσο δύσκολο να ανοίξει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής; Ή μήπως οι υπολογιστές στην Κατούνα λειτουργούν με κάρβουνο και αργούν να ανοίξουν;
-Αν ο ασθενής πάθαινε κάτι το βράδυ ποιος θα έφταιγε; Ο γιατρός του κέντρου υγείας Κατούνας ή το κράτος που θα αργούσε να στείλει ασθενοφόρο στην Κατούνα;

         Όλα αυτά δεν τα γράψαμε για να καταγγείλουμε, μια κατα την γνώμη μας λάθος συμπεριφορά απο εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά για να επισημάνουμε ότι για όλα δεν φταίνε πάντα οι κυβερνώντες, αλλά το ψάρι βρομάει καμία φορά και απο την ουρά και όχι πάντα απο το κεφάλι!!!
       Και όταν κάποιοι παραπονιούνται για τις περικοπές στο μισθό τους να αναρωτιούνται και εάν καμία φορά τον αξίζουν!!!

http://panaitolionews.blogspot.gr/
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: αφροδιτη στις 27 Ιανουαρίου 2014, 09:35:36
http://taxalia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2712.html  οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Πετράκης Νϊκος στις 27 Ιανουαρίου 2014, 10:37:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
http://xiromeronews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8567.html (http://xiromeronews.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8567.html)

Κέντρο Υγειας Κατούνας: Αρνήθηκαν συνταγογράφηση γιατί ο ασθενής πήγε το μεσημέρι!
...
-Ήταν τόσο δύσκολο να ανοίξει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής; Ή μήπως οι υπολογιστές στην Κατούνα λειτουργούν με κάρβουνο και αργούν να ανοίξουν;

Έτυχε να είμαι παρών σε μία επισκευή υπολογιστή για τον ΕΟΠΥΥ και επειδή είναι γνωστή μου η προισταμένη, για μία μνήμη 512MB πληρώσανε 80 Ευρώ + 40 την επισκευή γιατί ήταν παλιός τύπος μνήμης. Οι υπολογιστές στις δημόσιες υπηρεσίες, δουλεύουν με Windows 2000 ή ΝΤ... Σπάνιες εξαιρέσεις να έχουνε και XP.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 27 Ιανουαρίου 2014, 12:00:22
Νομίζω ότι η συνταγή του Γυναικολόγου θα έπρεπε να εκτελεστεί από τον φμφ, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να έρθει στο ΚΥ να βάλει μια σφραγίδα. Σημειωτέον, τα περί "στρόγγυλης" και καλά σφραγίδας από τον Γυναικολόγο είναι αστεία και προσχηματικά, αφού όταν δεν αλλάζουμε Νομό (η Έδεσσα και η Σκύδρα ανήκουν στον Ν.Πέλλας), δεν απαιτείται στρόγγυλη. Αλλά και όλη η τυπολατρεία με τις σφραγίδες και τον συμβολισμό που αυτές περιέχουν, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια καθαρή στρέβλωση του Ελληνικού κράτους.

Ο Γυναικολόγος θα έπρεπε λοιπόν να εκδώσει μια νόμιμη, εκτελέσιμη συνταγή και όχι να στείλει τον ασφαλισμένο σε άλλο ιατρό για ξέπλυμα. Και είναι καιρός τέτοιες πρακτικές, εκτός από τη χλεύη και την καταδίκη σύσσωμου του ιατρικού κόσμου, να επισύρουν κυρώσεις ακόμη και ποινικού χαρακτήρα (απαγγελία κατηγοριών για παράβαση καθήκοντος, ταλαιπωρία του πολίτη και έκθεση της υγείας του σε κίνδυνο, πιθανή απόκρυψη εισοδήματος-φοροαποφυγή, μετάθεση υπηρεσιακών ευθυνών κ.α.) 
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιανουαρίου 2014, 15:52:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
http://taxalia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2712.html  οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου
Βλέπω ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2012.
Θέλεις να μας πεις αν έγινε κάτι μέχρι σήμερα και τι;
Νομίζω ένα: "Δεν συνταγογραφούνται φάρμακα κατά τη διάρκεια εφημερίας πλην εκτάκτων περιστατικών" θα ήταν αποστομωτικό, ιδιαίτερα αν είχε αναρτηθεί και στο χώρο.
Δηλαδή ο γυναικολόγος έκατσε κι έβγαλε ηλεκτρονική από την οποία έλειπε η στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου; Απίθανο το βλέπω. Πιθανότερο απλό χαρτί, οπότε αυτά τα "λείπει η στρογγυλή για να είναι άμεσα εκτελέσιμη" ήταν στάχτη στα μάτια για να τους ξεφορτωθεί.
Και κάτι ακόμη που θα μπορούσες να τους πεις και να τους στείλεις αδιάβαστους: "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή η πολυπόθητη στρογγυλή σφραγίδα που γράφει Ελληνική Δημοκρατία στο μεν νοσοκομείο είναι κλεισμένη στο γραφείο κίνησης από τις 15:00 ενώ στο Κ.Υ. κόβει βόλτες ελεύθερη ώστε να μπορώ να την βάλω στη συνταγή που ζητάτε να σας εκδώσω;"
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Ιουλίου 2014, 13:47:10
Όσοι συνάδελφοι έχουμε έρθει στα πλαίσια της άσκησης του επαγγέλματός μας κατά καιρούς αντιμέτωποι με ακρότητες ασφαλισμένων ή ανασφάλιστων συμπολιτών μας, όπως βρισιές, φτυσιές, απειλές, συκοφαντίες, εκβιασμούς, μπουνίδια, μαπίδια, κλωτσίδια, εκτόξευση μπουκάλας ορού ή κύπελου με καφέ, (δολιο)φθορές ή κλοπές σε ενδύματα, οχήματα ή άλλα περιουσιακά μας στοιχεία κ.λπ., καλούνται να συμμετέχουν και να καταθέσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους στο σχετικό σεμινάριο του ΙΣ Χαλκιδικής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ την Τρίτη 22/7/2014, στην Αίθουσα Εκδηλώςεων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής στις 2μμ, ημερίδα με Θέμα:
"ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ"
Το θέμα θα εξεταστεί τόσο απο ψυχολογική, νομική, αλλά και καθαρά πρακτική πλευρά.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι που κατα καιρούς εχουν αντιμετωπίσει παρόμοια θέματα να προσέλθουν!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 19 Ιουλίου 2014, 14:47:46
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
http://taxalia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2712.html  οριστε και τα δικα μου......αποφασισα να μην ασχοληθω....λογω επιπεδου

Έχουμε και λέμε:
- Εξωτερικό ιατρείο χωρίς επιμελητή ιατρό αλλά με ειδικευόμενο. Τι έχει κάνει ο διοικητής του νοσοκομείου;
- Ολόκληρο νοσοκομείο χωρίς δυνατότητα χρήσης στρογγυλής σφραγίδας μετά τις 15:00 όταν εκ της νομθεσίας εδώ και 5 χρόνια προβλέπονται μέχρι και τετράγωνες σφραγίδες κλινικής; Μήπως πρέπει να το δει ο εισαγγελέας;
- Ειδικευόμενος χορηγεί αγωγή και παραπέμπει σε ειδικευμένο να την συνταγογραφήσει; Τι λέει ο τοπικός ιατρικός σύλλογος για τα περί ιατρικής δεοντολογίας;

Προσωπικά, δεν θα έλεγα κουβέντα για κανένα, και θα το έστελνα ευγενικά στο θεράπων. Αν δεν ήθελε, θα εξέταζα και θα έδινα αγωγή κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι η ευγενική απάθια και η ψυχραιμία, διώχνουν κάθε προβληματικό....
Τίτλος: Απ: Ακρότητες κατά εργαζομένου ΠΠΝΠ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 1 Σεπτεμβρίου 2014, 11:39:26
Αν και δεν πρόκειται για ασφαλισμένο το αναρτώ εδω...
Πάτρα: Εξοργισμένος ο Διοικητής του ΠΠΝΠ με τη δολοφονική επίθεση κατά εργαζομένου από συγγενείς της κοπέλας που αυτοκτόνησε – Απαιτεί συλλήψεις (http://medispin.blogspot.gr/2014/08/blog-post_121.html)
     Εξοργισμένος με τη συμπεριφορά φίλων και συγγενών της νεαρής Ρομά που αυτοκτόνησε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, είναι ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος. Μάλιστα ο κ. Μπονάνος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή κ. Αποστολόπουλο και, αφού του περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου, απαίτησε να συλληφθούν άμεσα οι υπαίτιοι.
    Μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μπονάνος εξηγεί ότι η επίθεση των οικείων της άτυχης κοπέλας προς τον νεκροτόμο ήταν στην κυριολεξία δολοφονική αφού έγινε με κατσαβίδι  και είχε ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο με κρίσεις επιληψίας.
   Παράλληλα προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον χώρο του νεκροτομείου, ενώ όπως σημειώνει ο κ. Μπονάνος η Αστυνομία δεν συνέλαβε τους υπευθύνους.
   «Ποιος θα απολογηθεί στον εργαζόμενο που αυτή την ώρα υποφέρει και ποιος θα πληρώσει τις ζημιές του κτιρίου; Ας ψάξουν αλλού τους υπαίτιους για τον πόνο της οικογένειά τους, όχι στους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου. Η Αστυνομία οφείλει να κάνει άμεσα τη δουλειά της και να συλλάβει τους υπευθύνους», δηλώνει ο κ. Μπονάνος.
ΧΡΟΝΙΚΟ
   17.15 Oι Ρομά συγγενείς της κοπέλας που αυτοκτόνησε στη γέφυρα προκάλεσαν ένταση στο νοσοκομείο του Ρίου όπου και μεταφέρθηκε η σορός καθώς επιτέθηκαν σε εργαζόμενο στο Νεκροτομείο. Ζητούσαν επίμονα να δουν την νεκρή, και όταν ο υπάσλληλος τους είπε ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται εξοργίστηκαν και του επιτέθηκαν.
  13.52 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr η κοπέλα που αυτοκτόνησε ήταν Ρομά. Στο σημείο της σκάλας το οποίο επέλεξε για να βάλει τέλος στη ζωή της είχαν συγκετρωθεί επί ώρες τσιγγάνοι και θρηνούσαν για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έδωσε τέλος στη ζωή της.
  11.10 Απαγχονισμένη στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου βρέθηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 9.30 μια γυναίκα, η ηλικία της οποίας εκτιμάται στα 30 με 35. Τη γυναίκα εντόπισε κρεμασμένη στη σκάλα της Δυτικής πλευράς, στο Ρίο, κάποιος περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας.
THEBEST. Είχε επικοινωνία με τον Γ. Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. Αποστολόπουλο
Τίτλος: Απ: Ακρότητες κατά ιατρών απο συνάδερφο;
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 8 Σεπτεμβρίου 2014, 20:05:34
Γιατρός, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες. (http://medispin.blogspot.gr/2014/09/blog-post_49.html)
   Την πειθαρχική διαδικασία κίνησε την Πέμπτη ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Λέανδρος Καλογεράκος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο, με «πρωταγωνιστή» γιατρό, ο οποίος επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δύο γιατρίνες.
    Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στην Αμαλιάδα και την Ηλεία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και με δεδομένο ότι ο κ. Καλογεράκος απουσίαζε προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, χθες το πρωί που επέστρεψε ζήτησε πλήρη ενημέρωση για το θέμα και άμεσα κίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και σε περίπτωση που προκύψει ότι όντως υπάρχει ευθύνη του γιατρού, τότε θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
    Θα κληθεί σε απολογία
    Ο κ. Καλογεράκος παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης τη σχετική αναφορά του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας κ. Σταύρου Νοταρά σχετικά με το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα την πειθαρχική διαδικασία, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθεί και σε απολογία ο γιατρός.
    Παράλληλα, ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει ζητήσει και γνωμοδότηση από νομικό σύμβουλο, προκειμένου να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
    Τα «σήκωσαν» οι γιατροί
    Η υπόθεση πάντως δεν σταματά εδώ, αφού την Πέμπτη το πρωί παραδόθηκε έγγραφο στον κ. Καλογεράκο, το οποίο συνυπογράφουν αρκετοί γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του γιατρού από τη θέση του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
    Οι γιατροί που συνυπογράφουν το σχετικό έγγραφο, εστιάζουν στην επιθετικότητα που επιδεικνύει ο συγκεκριμένος γιατρός και καταγράφουν και περιστατικά με επιθέσεις του γιατρού σε συναδέλφους του. Και το συγκεκριμένο έγγραφο να αναμένεται να συμπεριληφθεί στο φάκελο του γιατρού.
    Σχολιάζοντας στο patrisnews.com το περιστατικό, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λέανδρος Καλογεράκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό γεγονός που χαλάει την εικόνα του Νοσοκομείου μας. Σύμφωνα με τις αναφορές οι οποίες περιήλθαν στα χέρια μου, φέρεται ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφων του. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου. Με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία, μετά την ολοκλήρωσή της θα έχουμε πλήρη στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ότι ορίζει η σχετική νομοθεσία».
    Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε άλλα επεισόδια στο παρελθόν, γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συνάδελφοί του ζητούν πλέον και εγγράφως την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
    Την Πέμπτη, πάντως, και οι τρεις γιατροί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ο γιατρός και οι δύο γιατρίνες, ήταν κανονικά στο πόστο τους και η ημέρα κύλησε ήρεμα. Ο γιατρός μάλιστα επέστρεψε στο Νοσοκομείο από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς εφημέρευε  ??? ??? (φάε λάδι και έλα βράδυ - το απόγευμα δεν εφημέρευε; )  και έπρεπε να επιστρέψει στην εργασία του.
    Πηγή: patrisnews.gr

ΥΓ: Να δεις που τελικά δεν θα γίνει τπτ... (Χωρίς να θέλω να προδικάσω πάντως).
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων (νοσηλευομένων σε ξενώνα)
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, 13:28:14
Τραγωδία! Θάνατος νοσηλευτή σε ξενώνα αποασυλοποίησης εφήβων ψυχικώς πασχόντων του "Σισμανόγλειου (http://www.ygeia360.gr/el/news/item/13164-tragwdia-thanatos-noshleyth-se-xenwna-apoasylopoihshs-efhbwn-psyxikws-pasxontwn-toy-sismanogleioy)
Ο Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έδωσε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου νοσηλευτή μετά από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη, ο οποίος ανήκει στην ευθύνη του ΓΝΑ Σισμανόγλειο.
   Ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ από τη Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας ενώ η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατήγγειλε το τραγικό περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διενεργεί προανάκριση.
  Παράλληλα φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.
   Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/2014 όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον Ξενώνα φιλονίκησαν ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας. Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά το περιστατικό ελέγχθηκε.
    Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν. Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του Ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.
    Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ», όπου παρά τις προσπάθειες των Ιατρών, κατέληξε.
    Ο Υπουργός Μ. Βορίδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να της παρασταθούν με κάθε τρόπο


Την ίδια ώρα (μάλλον λίγο μετά): Εργαζόμενοι "Σισμανόγλειου": Επικίνδυνες οι συνθήκες εργασίας στον μοιραίο ξενώνα αποασυλοποίησης  (http://www.ygeia360.gr/el/health-politics/item/13169-ergazomenoi-sismanogleioy-epikindynes-oi-synthhkes-ergasias-ston-moiraio-xenwna-apoasylopoihshs)
   Για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον ξενώνα αποασυλοποίησης εβήβων ψυχικώς πασχόντων του νοσοκομείου της Αθήνας "Σισμανόγλειο", στο οποίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου ο τραγικός θάνατος του νοσηλευτή βάρδιας, κάνει σε ανακοίνωσή του λόγο το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Σισμανόγλειο".
    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου έχει ως εξής:  "Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά οδύνη και την αγανάκτηση του για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου νοσηλευτή την ώρα άσκησης των καθηκόντων του στο ξενώνα εφήβων «το σπίτι», όπως και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
   Το ΔΣ του σωματείου, η Ιατρική Υπηρεσία, η Νοσηλευτική Διεύθυνση, ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα καθώς και οι εργαζόμενοι του ξενώνα είχαν κατ΄ επανάληψη επισημάνει κατά το παρελθόν τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που παρουσιάζονταν στον εν λόγω ξενώνα. Οι επανειλημμένες εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία και φροντίδα εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στον εν λόγω ξενώνα ήταν παράνομες (λόγω του ότι ο ξενώνας είναι ανοιχτού τύπου) και δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες για τους τρόφιμους και εργαζόμενους!
    Οι όποιες αναφορές, υπομνήματα και καταγγελίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και στους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Υγείας της 1ης Υπε κλπ, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα ποτέ στο παρελθόν. Δε δόθηκε καμία λύση στα προβλήματα που καταγγείλαμε ως σωματείο με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας.
    Το σωματείο εργαζομένων του Σισμανογλείου καταγγέλλει την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη ΟΛΙΓΩΡΙΑ της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων. Με τη πολιτική που εφαρμόζουν στην ψυχική υγεία αλλά και γενικότερα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση αφήνοντας τη βορά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικούς ρυθμούς και με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω των συχνών επιθέσεων που δέχονται.
    Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:
 Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για αυτό το τραγικό συμβάν προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
 Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, 1η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον".
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Ιανουαρίου 2015, 11:05:46
Εξαναγκασμός Μικροβιολόγου σε απλήρωτη out-of-hours εργασία (http://www.kozanilife.gr/index.php/kozani/kozaninews/item/20185-kataggelia-se-giatro-nosokomeio-kozanis-mikroviologou.html)!

- Ενώ της ζητήθηκε από την παιδίατρο να παραβρεθεί στο Νοσοκομείο για να κάνει τις εξειδικευμένες εξετάσεις, η Μικροβιολόγος αρνήθηκε.
- "Δεν θα πληρωθώ την επίσκεψή μου, γιαυτό δεν έρχομαι (!) "
- Άλλη μία τραγική αντιμετώπιση ασθενούς και μάλιστα μωρού στο Νοσοκομείο Κοζάνης, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, διεκομίσθη ως έκτακτο περιστατικό στην Παιδιατρική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης παιδί 2,5 ετών έπειτα από ανεξήγητη αιμοραγία.

Αμέσως ζητήθηκε από την Παιδίατρο να γίνουν στο παιδί οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος. Οι κλινικές εξετάσεις έδειξαν πολύ ανησυχητικές τιμές στα αιμοσφαίρια του παιδιού, με αποτέλεσμα η γιατρός να ζητήσει να γίνουν επιπλέον εργαστηριακές εξετάσεις πιο εξειδικευμένες, το λεγόμενο Πλακάκι. Η εξέταση αυτή χρίζει Κλινικού Εργαστηριακού Επιστήμονα Μικροβιολόγου, μιας και είναι αυτός που εκτιμά τα φυσικά χαρακτηριστικά των αιμοσφαιρίων του ασθενούς στο μικροσκόπιο και εν συνεχεία τα αναφέρει στο γιατρό.

Η Μικροβιολόγος του Νοσοκομείου εκείνη την ώρα (18.00 περίπου) ήταν εκτός υπηρεσίας και αμέσως ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ώστε να προσέλθει για τη σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού. Αυτή αρνήθηκε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, μιας και στην περίπτωση που πήγαινε, δεν θα πληρωνώταν την επίσκεψη της (!) (ως υπερωρία προφανώς)

Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις. Έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία, ο μικρός χαίρει άκρας υγείας λόγω της σωστής αντιμετώπισης που είχε από το επιστημονικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι γονείς του παιδιού, έξαλλοι με την απάθεια της Μικροβιολόγου, δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι η τραγική αντιμετώπιση που δέχθηκε το παιδί τους και «διερωτώνται» τί θα έκανε η Μικροβιολόγος αν στη θέση του δικού τους παιδιού, ήταν το παιδί της...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 14 Ιανουαρίου 2015, 10:56:32
- Το ότι εκτελούνται εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς την παρουσία ειδικού και δίνονται αποτελέσματα χωρίς την υπογραφή (έστω) ειδικού δεν χρειάζεται σχολιασμό; Κολλήσαμε στο "πλακάκι";
- Απευθύνθηκαν σε ιδιώτες μικροβιολόγους; Αν ναι, οι αρνητικές απαντήσεις που (υποθέτω) έλαβαν δεν χρειάζονται σχολιασμό; Ο ιδιώτης (που μάλιστα θα πληρωθεί για την υπηρεσία του) έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί ενώ ο γιατρός του ΕΣΥ (που δεν θα πληρωθεί για την υπηρεσία του αφού δεν έχει εφημερία) δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί;
- "Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις." Η υγεία του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο (σύμφωνα με το άρθρο) αλλά μπορούν να το τρέχουν με ιδιωτικό μέσο (δε βλέπω καμιά αναφορά για διακομιδή με ασθενοφόρο) από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη.
 
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Περιθωριακός στις 14 Ιανουαρίου 2015, 14:24:57
Tο φαιδρο κατα τα αλλα αυτο αρθρο περιεχει ενα σαφες μηνυμα: ο ιατρος που δεν ερχεται εκτος του ωραριου του, να παρεχει οποιαδηποτε ωρα της ημερας ή της νυχτας, τις υπηρεσιες του, δωρεαν, με δικα του εξοδα μετακινησης, προκειμενου να μην χρειαστει να επανδρωθει ποτέ σωστα το ΕΣΥ και να εκτος απο τους πολυ χαμηλα αμοιβομενα ιατρους, να αρχισει επιτελους να βασιζεται και σε καθολου αμοιβομενους ιατρους, αυτος ο ιατρος ειναι απαθης και με λιγα λογια αναλγητο τσογλανι...
Οι ιατρικοι συλλογοι θα επρεπε να απαντησουν αμεσα στον ανωνυμο φυσικα αρθρογραφο της λασπης...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 14 Ιανουαρίου 2015, 14:53:37
Το νοσοκομείο έχει επιστημονικό συμβούλιο το οποίο και έκρινε μάλλον την εφημερία ως ασφαλή. Αντί να αναζητούνται ευθύνες και να ασκείται κριτική κατά ατόμων, το σωστό θα ήταν να αναζητηθούν οι υπαίτιοι της κατάστασης στα συλλογικά συμβουλευτικά όργανα της διοίκησης, όπως είναι το επιστημονικό συμβούλιο.

Ακόμα κι αν η διοίκηση του νοσοκομείου όμως έλαβε απόφαση για μη εφημέρευση μικροβιολόγου παρά την αντίθετη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου, αυτό οφείλει να βγάλει μια ανακοίνωση ώστε να προστατέψει το επιστημονικό κύρος των αποφάσεών του και να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 14 Ιανουαρίου 2015, 17:32:44
Με την επιφύλαξη πάντα να μην είχε η μικροβιολόγος καμιά εφημερία ετοιμότητας και αρνήθηκε να προσέλθει γιατί τότε υπάρχει θέμα.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 14 Ιανουαρίου 2015, 23:03:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Το ότι εκτελούνται εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς την παρουσία ειδικού και δίνονται αποτελέσματα χωρίς την υπογραφή (έστω) ειδικού δεν χρειάζεται σχολιασμό; Κολλήσαμε στο "πλακάκι";
- Απευθύνθηκαν σε ιδιώτες μικροβιολόγους; Αν ναι, οι αρνητικές απαντήσεις που (υποθέτω) έλαβαν δεν χρειάζονται σχολιασμό; Ο ιδιώτης (που μάλιστα θα πληρωθεί για την υπηρεσία του) έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί ενώ ο γιατρός του ΕΣΥ (που δεν θα πληρωθεί για την υπηρεσία του αφού δεν έχει εφημερία) δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί;
- "Τότε οι γονείς του μικρού εσπευσμένα, μιας και η υγεία του παιδιού τους βρισκόταν σε κίνδυνο, πήγαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να του κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές εξετάσεις." Η υγεία του παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο (σύμφωνα με το άρθρο) αλλά μπορούν να το τρέχουν με ιδιωτικό μέσο (δε βλέπω καμιά αναφορά για διακομιδή με ασθενοφόρο) από την Κοζάνη στη Θεσσαλονίκη.
 
Δλδ εφημερία νοείται μόνο με παρουσία Ειδικού μικροβιολόγου ; Ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας δεν συμβαίνει αυτό.

Γνωρίζετε ότι σε άλλες χώρες ΔΕΝ υπάρχει αυτή η Ειδικότητα (της Μικροβιολογίας) ;

Γιατί να μην δει το πλακάκι ο εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 14 Ιανουαρίου 2015, 23:05:39
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί να μην δει το πλακάκι ο εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος ;

...ή ακόμη και η ίδια η Παιδίατρος που ξεκίνησε τη φασαρία;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 14 Ιανουαρίου 2015, 23:18:58
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δλδ εφημερία νοείται μόνο με παρουσία Ειδικού μικροβιολόγου ; Ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας δεν συμβαίνει αυτό.
Γνωρίζετε ότι σε άλλες χώρες ΔΕΝ υπάρχει αυτή η Ειδικότητα (της Μικροβιολογίας) ;
Γιατί να μην δει το πλακάκι ο εφημερεύων Ειδικός Παθολόγος ;
- Όπως λες στα περισσότερα νοσοκομεία τα αποτελέσματα βγαίνουν από παρασκευαστές, ότι βγάλει ο αναλυτής. Το ΕΝΥ από μια παρακέντηση ποιος θα το δει αν δεν εφημερεύει μικροβιολόγος; Θα περαστεί κι αυτό στον αναλυτή; (Πολλοί το κάνουν έτσι. Είναι αξιόπιστο; )
- Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων πρέπει να έχουν μια υπογραφή. Υποτίθεται ότι κάποιος πρέπει να δει όσα βγάζουν τα μηχανήματα, να τα υπογράψει κι αν δει κάτι "περίεργο" να το ψάξει. Όχι όπως γίνεται σχεδόν παντού να παίρνεις ένα σκέτο χαρτί. Αν ο αναλυτής "τρελαθεί" και βγάλει άλλα αντί άλλων καθαρίζουμε με ένα: "έκανε λάθος το μηχάνημα"; Στο νοσοκομείο της Χίου οι μικροβιολόγοι κάθονται και βλέπουν μια-μια τις γενικές που βγάζει το μηχάνημα κι αν δουν κάτι περίεργο (π.χ. αναστροφή, υψηλά ή χαμηλά αιμοπετάλια κλπ) βάζουν πλακάκι χωρίς να τους το ζητήσει ο κλινικός. Ξέρω ιδιώτες μικροβιολόγους που βάζουν πλακάκι σε όλες τις γενικές άσχετα αν βγάζει ο αναλυτής φυσιολογικά αποτελέσματα.
- Από την εκπαίδευση στην ειδικότητα των παθολόγων και των παιδιάτρων από που προκύπτει ότι έχουν μάθει να βλέπουν πλακάκι;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 14 Ιανουαρίου 2015, 23:41:22
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
- Από την εκπαίδευση στην ειδικότητα των παθολόγων και των παιδιάτρων από που προκύπτει ότι έχουν μάθει να βλέπουν πλακάκι;

Πρόσφατα έμαθα ότι οι Παθολόγοι εκπαιδεύονται (ή εκπαιδεύονταν?) να βλέπουν πλακάκι.

Κάνω λάθος ; Έχουμε κάποιον παθολόγο εδώ να μας το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει ;

Στο νοσοκομείο που είμαι, πλακάκι στρώνουν μόνο αν τους το ζητήσουμε.
Στα μεγάλα Αθηναϊκά Νοσοκομεία, συχνά Ειδικός υπάρχει μόνο μέχρι κάποια ώρα ή και καθόλου, πλακάκι βλέπει ο Ειδικεύομενος, τώρα το αν η υπογραφή του δεν έχει ουδεμμία νομική ισχύ άλλου παπά ευαγγέλιο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 15 Ιανουαρίου 2015, 07:43:37
Τελικά έχεις δίκιο για τους παθολόγους.
Εδώ λέει ότι μέχρι ακτινογραφία πρέπει να διδαχθεί να εκτελεί ή να "διαβάζει";
Πάντως το πρόβλημα ήταν του παιδίατρου οπότε ο παθολόγος δεν εμπλέκεται.
Παράθεση
24. ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Απαιτείται άσκηση 5 ετών στην Παθολογία.

1ο και 2ο έτος: Να δοθεί έμφαση στην κλινική εξέταση (ιστορικό και σημειολογία) και στην κλινική αξιολόγηση των συνήθων εργαστηριακών εξετάσεων. Επίσης να διδαχθούν οι συνήθεις διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την κλινική εξέταση (παρακεντήσεις, οφθαλμοσκόπηση, εξέταση περιφερικού αίματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακα κλπ.). Να τους δίνεται πρωτοβουλία στην επίλυση και το χειρισμό συνήθων προβλημάτων.
http://www.isth.gr/?page=2618#24
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 17 Μαρτίου 2015, 08:35:13
Μυτιλήνη: Πατέρας ξυλοκόπησε ειδικευόμενη γιατρό.

Ένας πατέρας ξυλοκόπησε άγρια το βράδυ της Παρασκευής (13/3/2015) μία ειδικευόμενη γιατρό του νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Ο λόγος της βίαιης επίθεσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης της Μυτιλήνης, ήταν η καθυστέρηση της ειδικευόμενης γιατρού να εξετάσει την κόρη του που  είχε εποχική γρίπη και ήταν εμπύρετη.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας αρχικά επιτέθηκε φραστικά στην γιατρό γιατί δεν άντεχε να περιμένει μέχρι να γίνει η εξέταση και στη συνέχεια ξαφνικά επιτέθηκε με μανία στην ειδικευόμενη και την ξυλοκόπησε άγρια. Το αποτέλεσμα της επίθεσης είναι, η ειδικευόμενη γιατρός, να νοσηλεύεται με κακώσεις στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην εξέταση της ασθενούς με τους γιατρούς να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

http://www.docmed.gr/mitilini-pateras-xilokopise-idikevomeni-giatro/ (http://www.docmed.gr/mitilini-pateras-xilokopise-idikevomeni-giatro/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Μαρτίου 2015, 09:48:18
Πουθενά δεν αναφέρεται έγκληση-μήνυση (οι ελαφρές σωματικές βλάβες διώκονται κατ' έγκληση) της ειδικεύομενου.

Κρίμα αν την βγάλει έτσι τελικά ο πατέρας, άντε με μία συγγνώμη.

Είμαι υπέρ της ποινικής δίωξης σε συνδυασμό με μια καλή αγωγούλα.

Τέρμα οι τζάμπα μαγκιές σε νέους επιστήμονες που αμοίβονται με πενιχρές αμοιβές επειδή εκεί απλά μας παίρνει.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 17 Μαρτίου 2015, 10:07:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πουθενά δεν αναφέρεται έγκληση-μήνυση (οι ελαφρές σωματικές βλάβες διώκονται κατ' έγκληση) της ειδικεύομενου.

Κρίμα αν την βγάλει έτσι τελικά ο πατέρας, άντε με μία συγγνώμη.

Είμαι υπέρ της ποινικής δίωξης σε συνδυασμό με μια καλή αγωγούλα.

Τέρμα οι τζάμπα μαγκιές σε νέους επιστήμονες που αμοίβονται με πενιχρές αμοιβές επειδή εκεί απλά μας παίρνει.

Άρθρο 315 του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

α) αν οι προκληθείσες βλάβες είναι απλές, επικίνδυνες ή βαριές δεν το γνωρίζουμε.
Ασχέτως του μεγέθους της σωματικής βλάβης η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως όταν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. Το ότι ο ειδικευόμενος έχει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου νομίζω ότι δεν έχει σχέση και η δίωξη και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αυτεπάγγελτα.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Μαρτίου 2015, 10:13:10
Προφανώς και η ειδικεύομενη, εργαζόμενη σε Δημόσιο Νοσοκομείο και εκτελώντας τα καθήκοντα της Εφηρεύουσας Ιατρού ΤΕΠ εμπίπτει στις παραπάνω διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό που μένει είναι να δούμε την αντίδραση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: D-Michalis στις 17 Μαρτίου 2015, 15:50:10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άρθρο 315 του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

Αυτό, όταν πρόκειται για τα νοσοκομεία, κανείς δεν το τηρεί.
Ίσως γιατί η κοινωνία μας έχει μπολιαστεί με την νοοτροπία ότι ο τσαμπουκάς είναι απλά παραλλαγή της φυλής μας. (κάτι με φουστανέλες και φράγκο, και από κάτω σαρίκι δηλαδή)

Επανειλημμένα περιστατικά στην θητεία μου, όπου κλίθηκε η αστυνομία, απαιτούσαν να προσφύγει στην αστυνομία ο «θιγόμενος» εγκαταλείποντας την υπηρεσία του, για κατάθεση μήνυσης.
Ακόμη και όταν το έκανα εγκαίρως, κωλυσιέργησαν να ενεργήσουν στο 24ωρο πριν τη λήξη του αυτοφώρου.
Και δεν υπήρχαν μόνο βρισιές και παρακώλυση, αλλά και τραυματισμοί και υλικές φθορές.

Όταν απευθύνθηκα στον εισαγγελέα ως δ/ντης του ΚΥ απαιτώντας εξηγήσεις, μου είπε «όχι, δεν κινείται αυτεπάγγελτα». Του ανέφερα πως εγώ ξέρω ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία. «όχι δεν είναι έτσι» επανέλαβε.
Μα καλά του λέω, αν θυμώσω δηλαδή εγώ με αυτά που μου λέτε και χειροδικήσω εναντίον σας –γιατί αισθάνομαι ότι χάνω το δίκιο μου- δεν θα συλληφθώ?
Θα πρέπει εσείς να πάτε στην αστυνομία να μου κάνετε μήνυση? «ναι μου λέει, αλλιώς δεν θα διωχθείς».

Είναι φανερό ότι με θεωρούσε μα@άκα, αλλιώς πώς μπορεί ένας εισαγγελέας να λέει τέτοια?
Αλλά αν θεωρεί εμένα έτσι (που κατά τεκμήριο κάτι θα καταλαβαίνω) σκέφτεστε πώς θεωρεί κάποιους άλλους !!

Όταν με τέτοιου ήθους και συνεπείας στην εκτέλεση καθήκοντος δικαστικούς περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας, μετά μας φταίει η «Σαρία» των μουσουλμάνων !!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 17 Μαρτίου 2015, 15:59:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν με τέτοιου ήθους και συνεπείας στην εκτέλεση καθήκοντος δικαστικούς περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας, μετά μας φταίει η «Σαρία» των μουσουλμάνων !!
Την επόμενη φορά που θα εξετάσεις μουσουλμάνα απουσία του συζύγου της και έρθει ο σύζυγος και σου καρφώσει μια μαχαιριά, να ξέρεις ότι η Σαρία θα τον βγάλει και θύμα είτε κάνεις μήνυση είτε όχι.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 18 Μαρτίου 2015, 19:07:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πουθενά δεν αναφέρεται έγκληση-μήνυση (οι ελαφρές σωματικές βλάβες διώκονται κατ' έγκληση) της ειδικεύομενου.

Κρίμα αν την βγάλει έτσι τελικά ο πατέρας, άντε με μία συγγνώμη.

Είμαι υπέρ της ποινικής δίωξης σε συνδυασμό με μια καλή αγωγούλα.

Τέρμα οι τζάμπα μαγκιές σε νέους επιστήμονες που αμοίβονται με πενιχρές αμοιβές επειδή εκεί απλά μας παίρνει.

Άρθρο 315 του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.

α) αν οι προκληθείσες βλάβες είναι απλές, επικίνδυνες ή βαριές δεν το γνωρίζουμε.
Ασχέτως του μεγέθους της σωματικής βλάβης η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως όταν πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. Το ότι ο ειδικευόμενος έχει σύμβαση ιδιωτικού δικαίου νομίζω ότι δεν έχει σχέση και η δίωξη και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αυτεπάγγελτα.

Τελικά έκανα λάθος, χρειάζεται να καταθέσει μήνυση ο/η ειδικευόμενος/η.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 18 Μαρτίου 2015, 20:54:51
      Νυν υπουργός πίστευε (πιστεύει ακόμα; ) ότι μας ψεκάζουν. Αν και έγινε υπουργός δεν καταφερε να σταματήσει τους αεροψεκασμούς, αφού ίσως αυτοί αποτελούν εξήγηση σε πολλές πτυχές της ζωής στην Ελλάδα: Ξυλοδαρμό ιατρών και νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Φλώρινας καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων  (http://neaflorina.blogspot.gr/2015/03/blog-post_787.html)
   Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φλώρινας το βράδυ της Τρίτης 17 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα συνοδοί επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια έδειραν άγρια δυο γιατρούς της χειρουργικής κλινικής που εφημέρευαν, καθώς και την νοσηλεύτρια των εξωτερικών ιατρείων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
   Αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, δέχονται φραστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς από εξαγριωμένους ασθενείς και συνοδούς.
   Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Φλώρινας είμαστε στην ίδια πλευρά με τους ασθενείς και ότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους, πολλές φορές ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής μας. Θεωρούμε άδικο, η οργή των ασθενών να στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες και δεν φέρουν καμία μα καμία ευθύνη για την λειτουργία και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία.
   Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι η ισοπέδωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η οικονομική ανέχεια των συμπολιτών μας οδήγησε σε αυξημένη προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά από την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
   Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Φλώρινας, λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις προσωπικού και διαρκώς μειούμενη χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής των περικοπών στην υγεία. Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε πέρυσι, 3 Σεπτεμβρίου, στο Παμφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο.
   Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι εμείς πρώτοι αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.
   Πρέπει να γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες μας ότι τέτοιου είδους περιστατικά και συμπεριφορές είναι κατακριτέα και δεν γίνονται αποδεκτά.
   Ζητούμε από την Διοίκηση να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο και να πράξει ότι προβλέπεται για την προάσπιση της ασφάλειας των εργαζομένων, οι οποίοι εκτίθενται καθημερινά σε τέτοιες καταστάσεις.
   Καταγγέλλουμε λοιπόν την επίθεση στους συναδέλφους μας, και προχωρούμε αύριο 19 Μαρτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, σε δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Το Σωματείο Εργαζομένων   Για την Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ   Η Νοσοκομειακή Επιτροπή

   ΥΓ: Τα σχόλια που ακολουθούν έχουν σχετικό ενδιαφέρον... Στο τέλος αναφέρεται οτι πιθανόν δεν τπήρχε ξυλοδαρμός !!! Μήπως τελικά μας ψεκάζουν;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 18 Μαρτίου 2015, 21:47:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά έκανα λάθος, χρειάζεται να καταθέσει μήνυση ο/η ειδικευόμενος/η.
Επειδή δεν είναι ΔΥ ; Αν δλδ την πέσει σε αγροτικό ή Επιμελητή Γ.Ι που θεωρούνται Δ.Υ κινείται η αυτεπάγγελτη διαδικασία ;

Στις περιπτώσεις που αναφέρει ο D-Michalis ήταν επίσης ειδικεύομενος-η ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 18 Μαρτίου 2015, 21:53:45
Σε περίπτωση που γίνει καταστροφή δημόσιας περιουσίας?
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: samsok στις 19 Μαρτίου 2015, 00:00:29
τα σχολια παντως ειναι ολα τα λεφτα....τελικά αυτο το επαγγελμα προσφερεται για να βγαζουν τα απωθημενα τους απο υπουργοι μεχρι και ....κλητηρες.Κακο μεν που εγινε ο ξυλοδαρμος λενε οι μισοι αλλα καλα τους εκανε για να μαθουν!!!
τωρα αν πρεπει ή όχι να γινει αυταπαγγελτη δίωξη δεν γνωριζω ,αλλα οι συνάδελφοι που εμπλέκονται πρέπει να κυνηγησουν τους πάντες νομικά,ακόμα και την διοίκηση του νοσοκομείου που τους αφήνει απροστάτευτους  κοινώς να το κάνουν Κούγκι που λέει και μια ψυχή (αν και εμπιστοσύνη δεν έχω καμία στην δικαιοσύνη)....
Κατα την διάρκεια της ειδικότητας θυμάμαι  αρκετα περιστατικά (Πανεπ.Νοσοκομειο) στα ΤΕΠ που συνηθως   αυξανόταν κατακόρυφα όταν τύχαινε να δημοσιέυεται κάποιο σκάνδαλο χρηματισμου ιατρου στα ΜΜΕ(ως γνωστό μόνο οι γιατροι τα παιρνουν)  λες και ερχόταν φτιαγμένοι για καυγά!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Μαρτίου 2015, 10:24:23
Χμ... Οκτώ ( 8 ) συγγενείς συνόδευαν ένα παιδί. Μάλλον έχουμε να κάνουμε με τη γνωστή πληθυσμιακή υποομάδα.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κατεβαίνουν σύσσωμοι και με κατάλληλο εξοπλισμό όλοι οι ιατροί του Νοσοκομείου (με εξαίρεση φυσικά όσους είναι μέσα στα χειρουργεία) ώστε να πετυχαίνουμε στιγμιαία αριθμητική υπεροχή επί του αντιπάλου στο πεδίο της μάχης και να αναμετρηθούμε μαζί του όχι ως μεμονωμένα άτομα αλλά ενωμένοι σαν μια ρωμαϊκή λεγεώνα, λειτουργώντας ως θεσμοθετημένη Ομάδα Περιφρούρησης του Νοσοκομείου (Hospital Guarding Squad). Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνουμε και καλύτερη αντιμετώπιση ενώπιον της Δικαιοσύνης, αφού δεν είναι δυνατό να καταδικαστούν όλοι οι ιατροί ενός Νοσοκομείου ταυτόχρονα, και να κλείσει το Νοσοκομείο. Βέβαια, για να πετύχει το εγχείρημα απαιτείται προετοιμασία, συντονισμός και διατήρηση του αξιόμαχου της HGS με τακτικές ασκήσεις.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Μαρτίου 2015, 13:54:44
Αδιανόητη τοποθέτηση του κ. Ξανθού για τις επιθέσεις και τα περιστατικά bullying σε βάρος των ιατρών:
- φαίνεται να κατανοεί και να δικαιολογεί την αγανάκτηση των δραστών
- ενδιαφέρεται για να νιώθουν ασφάλεια οι δράστες αλλά όχι και τα θύματα
- ενδιαφέρεται μόνο για τα δικαιώματα των δραστών - οι ιατροί δεν έχουν δικαιώματα
- στοχοποιεί τους ιατρούς, παρουσιάζοντας τους στην κοινή γνώμη ως "αλεξικέραυνα αγανάκτησης"
- αποφεύγει να ζητήσει την τιμωρία των δραστών

Ανακοίνωση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σχετικά με ξυλοδαρμό ειδικευόμενης γιατρού από συγγενή ασθενούς στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2015/03/blog-post_56.html)

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
 18 Μαρτίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το περιστατικό ξυλοδαρμού της ειδικευόμενης γιατρού από συγγενή ασθενούς στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σήμερα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας έχουν υποβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα παροχών υγείας και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους γιατρούς και τους εργαζόμενους όσο και τους ασθενείς. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να αναδιοργανωθεί το ΕΣΥ έτσι ώστε  οι γιατροί να μπορούν να ασκήσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι ασθενείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία.

 Ήδη έχουμε προχωρήσει σε ενέργειες που θα ενισχύσουν την στελέχωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό (παράταση της θητείας των ειδικευόμενων και επικουρικών γιατρών, προσλήψεις σε ΜΕΘ, σχεδιασμός στοχευμένων  προσλήψεων στις δομές υγείας, απλοποίηση του τρόπου επιλογής των επικουρικών γιατρών). Παράλληλα, δρομολογούμε τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων του Ασθενή που λειτουργούν μέσα στα νοσοκομεία. Ο ρόλος τους- σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη- θα είναι να προασπίζουν τα δικαιώματα των ασθενών οι οποίοι θα έχουν στο πλάι τους έναν σημαντικό σύμμαχο.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουμε αφενός την προστασία του αυτονόητου δικαιώματος των πολιτών στην ισότιμη υγειονομική πρόσβαση και στην αξιοπρεπή περίθαλψη και αφετέρου θα στηρίξουμε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που πολλές φορές μετατρέπονται σε «αλεξικέραυνα» της αγανάκτησης των πολιτών εξαιτίας των ανεπαρκειών που παρατηρούνται στο δημόσιο σύστημα υγείας.»
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: D-Michalis στις 19 Μαρτίου 2015, 17:20:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στις περιπτώσεις που αναφέρει ο D-Michalis ήταν επίσης ειδικεύομενος-η ;

Ήταν ΕΣΥτες
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: samsok στις 19 Μαρτίου 2015, 18:47:59
κανενα γραφειο προστασιας του προσωπικου θα κανει???
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Μαρτίου 2015, 22:07:13
Δείρε και εσύ έναν γιατρό ή νοσηλευτή. Μπορείς! (http://www.eidikeuomenoi.gr/2015/03/deire-kai-esy-sto-esy/)

Ναι! Τώρα μπορείς και εσύ να δείρεις έναν γιατρό ή νοσηλευτή, χωρίς καμία συνέπεια!
 
Ήθελες πάντα να εκτονωθείς απέναντι στο απελπιστικά εκνευριστικό και ανεπαρκές Δημόσιο;  Δεν μπορούσες να βρεις αφορμή στην εφορία για να ξεκινήσεις καυγά; Ήθελες να πετάξεις ένα βαρύ αντικείμενο σε κάποιον βουλευτή αλλά φοβόσουν την προσωπική του φρουρά;

Έχουμε τη λύση για εσένα! Οι άυπνοι, νηστικοί, και αγύμναστοι γιατροί και νοσηλευτές είναι ο ιδανικός στόχος!
(προσοχή στους νοσοκόμους: είναι γεροδεμένοι από τα βάρη που σηκώνουν)

Θα μας πείτε «μα καλά, δεν έχουν security στα νοσοκομεία»; Μην Αδυναμο χέρι γιατρού ή νοσηλευτή.Nosileutis. Ειδικευόμενος eidikeyomenos eidikeuomenos ανησυχείτε, οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν φροντίσει να προσλάβουν μόνο άτομα 18 ετών με 400€ και καμιά νομική κάλυψη – δε θα σας ενοχλήσει κανείς.

«Ναι, αλλά δε θα έχει αστυνομία κάπου;». Κι όμως, σε περιβάλλον με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες δεν έχει ούτε έναν! Τους έχουν στείλει να φυλάνε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τα βουλευτικά γραφεία.

«Κι άμα φωνάξουν την αστυνομία και δεν προλάβω να φύγω;» Απλά θα ζητήσουν από τους δαρμένους να αφήσουν τη βάρδια και να πάνε στο τμήμα για να καταθέσουν μήνυση εναντίον σου. Με τις ελλείψεις στο προσωπικό το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει αντικαταστάτης για να φύγουν.

«Δεν κατάλαβα καλά, η αστυνομία δεν κάνει από μόνη της αυτόφωρες διαδικασίες;». Επειδή δεν ήταν παρόντες και άρα βασίζονται σε μαρτυρίες, όσο και να χτυπάνε το κεφάλι τους κάτω οι εργαζόμενοι το μόνο που θα κάνουν είναι να πάρουν καταθέσεις. Ή τουλάχιστον έτσι λένε. Δεν τα έχουν ιδιαίτερα καλά με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώνουν γρήγορα με την εξέταση των κρατούμενων που φέρνουν (που συνήθως καθυστερεί επί ώρες).

«Κι αν τελικά φύγουν από τη βάρδια και μου κάνουν μήνυση;». Τα έχουν τόσο χαμένα από το διάβασμα και το άγχος που δεν ξέρουν ούτε λάστιχο να αλλάξουν, πόσο μάλλον να οργανώσουν μια σωστή νομική κίνηση. Όσον αφορά τους δικηγόρους: μη φοβάσαι – συνήθως δεν έχουν λεφτά να προσλάβουν δικηγόρο γιατί είναι επί μήνες απλήρωτοι. Άσε που από φόβο για αντίποινα ή βαρεμάρα για το δικαστικό μπλέξιμο η πλειοψηφία δεν κάνει ποτέ ούτε αναφορά του συμβάντος στον διοικητή του νοσοκομείου.

«Οι άλλοι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους δε θα μου κάνουν κακό;». Μέχρι τώρα οι μόνες αντιδράσεις που κάνουν είναι δίωρες στάσεις εργασίας (για να κάνουν διάλλειμα από τη δουλειά) που έχουν τραγική συμμετοχή [δες πχ αυτήν ΕΔΩ ]

«Καλά, οι διοικητές και το υπουργείο ξέρουν ότι είναι τόσο εύκολο να μπουκάρεις στα νοσοκομεία;». Εννοείται ότι το ξέρουν, αφού έχουν γίνει πάρα πολλά περιστατικά. Θα μπορούσε πχ ο υπουργός υγείας να συναντηθεί με τον διοικητή της αστυνομίας και να απαιτήσει τη φύλαξη των νοσοκομείων και την έκδοση ειδικών οδηγιών προς τις εταιρείες security (πχ να τους επιτρέπει να σε πετάξουν έξω αν χρειαστεί  και να οργανώνουν την ενημέρωση και τις ενέργειες της αστυνομίας – τα αυτονόητα δηλαδή). [Για να γελάσεις, δες την αντίδραση του υπουργείου σε δεύτερο ξυλοδαρμό σε μια εβδομάδα ΕΔΩ ]

Τι περιμένεις λοιπόν; Δείρε και εσύ κάποιον εργαζόμενο σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας! Είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να στοχοποιήσεις την αγανάκτησή σου από τις ελλείψεις, την ταλαιπωρία, τα νεύρα από το μεθύσι που έχεις, τη στεναχώρια σου για την αρρώστια, , ή ό,τι άλλο σε απασχολεί!

Γρήγορα, πριν αρχίσουν να δίνουν στους Υγειονομικούς άδεια οπλοφορίας μαζί με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!

Προειδοποίηση: το άρθρο αυτό αποτελεί σάτιρα ενάντια στο κύμα ξυλοδαρμών που έχει σαρώσει την Ελληνική Υγεία τα τελευταία χρόνια, και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπει κανέναν πολίτη στο να ασκήσει βία έναντι σε κάποιον άλλον.

Πείτε μας τη δική σας εμπειρία βίας (σωματικής και ψυχικής) στο χώρο της Υγείας, αφήνοντας σχόλιο παρακάτω ή γράφοντας στο twitter με το #deirekaiesystoESY
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: D-Michalis στις 20 Μαρτίου 2015, 23:31:13
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας απέναντι στα φαινόμενα βίας στους υγειονομικούς χώρους, όχι μόνο δεν στέκονται στο ύψος του ρόλου τους, αλλά απεναντίας τα ενθαρρύνουν με τις απαράδεκτες δηλώσεις τους

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες επεισοδίων τυφλής βίας σε κάμποσα νοσηλευτικά ιδρύματα (νοσοκομεία και Κ.Υ.)
Άνθρωποι που αντί πολιτισμένα να περιμένουν να λάβουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, ασχημονούν, χειροδικούν, εξυβρίζουν και βανδαλίζουν γιατί κατά την κρίση τους δεν εξυπηρετήθηκαν γρήγορα ή καταλλήλως.
Γιατροί και νοσηλευτές που αριθμούν λιγότερους από τους μισούς των απαιτουμένων, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών με ότι δυνάμεις διαθέτουν. Υγειονομικοί που καλούνται να εργάζονται επί συνεχόμενες 24 ώρες δεν δικαιούνται να χαλαρώσουν ούτε στιγμή, μένοντας παράλληλα απλήρωτοι επί μήνες.
Γιατροί που ότι απόμεινε από την επιστημονική τους οντότητα είναι η προσωπική τους υπόσταση, ενώ οι εργασιακές τους σχέσεις και οι συνθήκες εργασίας, προσομοιάζουν όχι σε επιστημόνων, αλλά σε δουλοπαροίκων άλλων εποχών.

Σε αυτούς λοιπόν τους υγειονομικούς, άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τον τρόπο που δουλεύουν, συμπεριφέρονται ως να ήταν τα υποχείριά τους. Απαιτούν να είναι «κλαρίνο» στην πόρτα να τους περιμένουν. Και παράλληλα απαιτούν να ασχοληθούν με αυτούς κατά προτεραιότητα, θεωρώντας -μαζί με την απαξίωση των υγειονομικών- και την ανάγκη των παρόντων και ασθενούντων συνανθρώπων τους, υποδεέστερη της δικής τους, απαιτούντες να εξυπηρετηθούν πρώτοι και με τον τρόπο που εκείνοι θεωρούν ενδεδειγμένο.
Την ίδια ώρα και για τους ίδιους λόγους αν απευθυνθούν σε ιδιωτικά ιατρεία, περιμένουν όσο και αν χρειαστεί, χωρίς να βγάζουν άχνα, αποκαλύπτοντας το ψυχοκοινωνικό τους διαταραγμένο στάτους.
Και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δυστυχώς είναι πολίτες που χωρίς καμία εκπαίδευση θεωρούν εαυτούς ικανούς να κρίνουν το έργο –απόρροια εκπαίδευσης- ενός επιστήμονα. Είναι οι ίδιοι που, αν και συνήθως δεν έχουν πληρώσει για την κοινωνική αλληλεγγύη (εισφορές, φόροι κ.λπ) ούτε ένα ευρώ, αρθρώνουν με κομπασμό το μνημειώδες «σε πλερώνω».

Και σε όλα αυτά έρχονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι της υγείας να σχολιάσουν «οι γιατροί γίνονται το αλεξικέραυνο της αγανάκτησης των πολιτών» από τα όσα τραβούν, εμμέσως πλήν δηλώνωντας σαφώς ότι κατανοούν –και άρα συμφωνούν- τις ενέργειες αυτές.
Όμως κοι κρύβεστε θρασιδήλως εκεί που έπρεπε να υψώνετε ανάστημα. Και τούτο διότι:
Πρώτον: Το αλεξικέραυνο σκοπό έχει να μην πέσει ο κεραυνός σε χρήσιμους χώρους και προκαλέσει καταστροφή, αλλά σε ουδέτερο υλικό και να αποσβεστεί. Άρα δέχεστε ανερυθρίαστα ότι οι υγειονομικοί είναι άχρηστο –ουδέτερο- υλικό, κάτι σαν σάκοι του μπόξ για να εκτονώνεται η κοινωνική οργή. Μπράβο σας.
Δεύτερον: Η αγανάκτηση που γέννησε τον κοινωνικό κεραυνό –σε όσες περιπτώσεις υπάρχει- προέρχεται από τις «φορτίσεις» που εσείς οι πολιτικοί δημιουργείτε στους πολίτες με τις ισοπεδωτικές σας πολιτικές. Μήπως αν κατευθύνονταν στους γεννήτορές τους οι κεραυνοί αυτοί θα είχαν κάποια καλύτερα αποτελέσματα? Αλλά βεβαίως προτιμάτε να μένετε στο απυρόβλητο και να καλλιεργείτε τους πολίτες να στρέφουν την οργή τους σε δομές που σηκώνουν το βάρος της στήριξης της κοινωνίας. Μιάς κοινωνίας που εσείς ασελγείτε επάνω της, μόνο και μόνο για να μείνετε εσείς στο απυρόβλητο.

Όσο για τους προπηλακισθέντες γιατρούς και υγειονομικούς, ούτε κουβέντα.
Γι’ αυτούς ούτε λυπάστε, ούτε συμπάσχετε, ούτε και εκδηλώνετε το παραμικρό ενδιαφέρον να πάρετε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων της ντροπής που παραπέμπουν σε υποσαχάρια χώρα.

Απ’ εναντίας ενθαρρύνετε τα θρασύδειλα ανθρωπάκια να «εκτονώνονται» στους επιστήμονες λειτουργούς (για να την κάνετε κατσίκα εσείς), υποθάλποντας τον τραμπουκισμό και προσβάλλοντας τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για τους συνανθρώπους τους, απλήρωτοι και με συνθήκες δουλοπαροικίας.
Το ότι κάποιοι μπορεί να είναι αδιάφοροι και να μην ανταποκρίνονται στο πραγματικό τους ρόλο, δεν σας δίδει κανένα δικαίωμα κύριοι να προσβάλετε τους υγειονομικούς έτσι και να τους πετάτε βορά στο στόμα των ανθρωπόμορφων θηρίων, ενθαρρύνοντας παράλληλα την αυτοδικία, πρακτικές που παραπέμπουν στον μεσαίωνα και σε ορισμένα σημερινά θεοκρατούμενα κράτη.

Όταν δια στόματος υπουργών δικαιολογείται –και εμμέσως ενθαρρύνεται -ο τραμπουκισμός και η αυτοδικία, δυστυχώς, δεν μπορώ να περιμένω παρά μόνο την συνέχιση της παρακμής σε αυτή την κοινωνία και σε αυτό το πολιτικό σύστημα που φαίνεται να διαψεύδει τις πρόσφατα γεννηθείσες ελπίδες μας, αφού με παλιά υλικά και παλιές αποικιοκρατικές αντιλήψεις, ευαγγελίζεται την επανεκκίνηση της κοινωνίας και την «ανάσταση».
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Απριλίου 2015, 22:59:13
Κεραυνός στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το αλεξικέραυνο λειτούργησε αποτελεσματικά.
http://www.ygeianet.gr/box/cal/47571.pdf
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 14 Απριλίου 2015, 12:52:42
   Μου άρεσε η γλαφυρή παρουσίαση του περιστατικού...
«Τα ’σπασαν» στο Κ.Υ. Αγιάς! - ΙΣ Λάρισας: Ο τραμπουκισμός και η βαρβαρότητα δεν θα περάσουν (http://medispin.blogspot.gr/2015/04/blog-post_162.html)
 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘΗΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
 * Αναγκαία η ενίσχυση του Κέντρου, ιδίως ενόψει καλοκαιριού
 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)  Του Νίκου Γουργιώτη
   Γης Μαδιάμ έκαναν το Κέντρο Υγείας Αγιάς, ξημερώματα Κυριακής του Πάσχα, άτομα που ευρισκόμενα σε κατάσταση μέθης αναζήτησαν σ’ αυτό ιατρική φροντίδα.
   Φροντίδα, η οποία απλόχερα τους εδόθη από τον αγροτικό ιατρό και τη νοσηλεύτρια, οι οποίοι ήταν εκείνη τη στιγμή στη θέση τους, όπως άλλωστε όφειλαν και όπως ασφαλώς οφείλει να είναι ο... καθένας που υπηρετεί σε τέτοιες θέσεις ευθύνης και σέβεται τον εαυτό του, τον συνάνθρωπό του και τον ιατρικό του όρκο.
   Κατατρομαγμένοι και τρομοκρατημένοι, δίχως καμιά προστασία ελλείψει φύλακα, αφού ο μοναδικός που υπάρχει δεν μπορεί να καλύψει όλες τις βάρδιες, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συνέβαινε, αλλά και ένα δεύτερο αρκετά σοβαρό περιστατικό που εκείνη την ώρα παρουσιάστηκε.
    Το μεθύσι, όμως, ήταν αδύνατο, όπως φαίνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, να νικηθεί από τις υπερπροσπάθειες γιατρού και νοσηλεύτριας. Τα εν λόγω μεθυσμένα άτομα ξέφυγαν από κάθε αυτοέλεγχο. Άρχισαν να σπάνε τα τζάμια των παραθύρων, να βρίζουν, να χτυπάνε πόρτες, να πετάνε πράγματα από ιατρικούς πάγκους και γραφεία κάτω στο πάτωμα, να αναποδογυρίζουν καροτσάκια, να φτάνουν ως και στο σπάσιμο ενός φορείου. Μέσα σ’ αυτό το απείρου κάλλους πολεμικό σκηνικό τραμπουκισμού και βαρβαρότητας, από τη μανία και τη θολούρα τους κόπηκαν στα χέρια και όλα, τοίχοι, πόρτες, πατώματα, γέμισαν αίματα (λες να κάνουν μήνυση ότι τους έδειραν; ).
    Άνδρες, κατόπιν, του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος επενέβησαν και το συμβάν πήρε τον δρόμο των ανακρίσεων και της Δικαιοσύνης. (πάλι καλά... Φαντάζομαι αφου δεν έδειραν μόνο το γιατρό, θα υπήρξε αυτόφωρο για ...φθορά ξένης περιουσίας)
   Το ακραίο αυτό περιστατικό δείχνει περίτρανα την ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με φύλακες που θα καλύπτουν όλες τις βάρδιες. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο αγροτικός γιατρός ήταν άντρας. Υπάρχουν νύχτες, όμως, που τρεις γυναίκες, μία επιμελήτρια, μία αγροτικός και μία νοσηλεύτρια καλούνται να αντιμετωπίσουν απροστάτευτες τον καθένα μεθυσμένο, εξαρτημένο ή οποιονδήποτε προβληματικό που θα τους χτυπήσει το κουδούνι. Ο φόβος είναι μεγάλος, πολύ μεγάλοι είναι και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν όπως φάνηκε και από το συμβάν της Κυριακής.
    Δυστυχώς, όπως όλη η κοινωνία της Αγιάς βλέπει, κάτι που περιέργως δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν οι υπεύθυνοι φορείς, το Κέντρο Υγείας της περιοχής βρίθει προβλημάτων. Χωρίς προστασία, χωρίς καμιά ασφάλεια, χωρίς οδηγούς (αλλά με πληθώρα παρκαρισμένων ασθενοφόρων), χωρίς νοσηλευτές (τέσσερις έχουν, πια, μείνει από τουλάχιστον επτά που θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να λειτουργούν στοιχειωδώς οι βάρδιες), χωρίς μόνιμη κάλυψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, με ανεπαρκέστατη γραμματειακή υποστήριξη, χωρίς εικοσιτετράωρη καθαριότητα (με το ιδιωτικό συνεργείο να καλύπτει μία βάρδια και την καθαρίστρια του δημοσίου να κάνει χρέη τηλεφωνήτριας και υποδοχής στο τηλεφωνικό κέντρο και στη ρεσεψιόν), με μερόνυχτα χωρίς θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου, με τόσες και τόσες, λοιπόν, δυσκολίες, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καλείται – με όση φιλοτιμία, πια, τους έχει απομείνει – να καλύψει τις ανάγκες μιας τεράστιας περιοχής που σε λίγο καιρό θα επωμιστεί και τις ανάγκες χιλιάδων λουόμενων των παραλίων της.
    Προφανώς, κάτι πρέπει να γίνει! Οι αρμόδιοι έχουν τον λόγο. Για πράξεις...
 ----------------------------------------------------------------------
 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 14 Απριλίου 2015 «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»    -  Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
    Ο τραμπουκισμός και η βαρβαρότητα δεν θα περάσουν
   Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια τραμπουκισμού και βαρβαρότητας που έλαβαν χώρα προχθές την Κυριακή του Πάσχα στο Κ.Υ. Αγιάς και έπληξαν υγειονομικό προσωπικό και δημόσιες δομές.
   Προφανώς το επεισόδιο αυτό εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο κλίμα επιθετικότητας εναντίον γιατρών και λοιπού προσωπικού στο ΕΣΥ και τα ΚΥ, που άρχισε να καλλιεργείται από «ορισμένους κύκλους» δήθεν αγανακτισμένων πολιτών και άρχισε να λαμβάνει πανελλήνιες διαστάσεις.
   Καλούμε αμέσως τον κάθε αρμόδιο να λάβει μέτρα προστασίας των λειτουργών υγείας, αλλά και των δημόσιων δομών. Οι προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού αποτελεί μονόδρομο, πριν αρχίσουν να πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας και η κατάσταση ξεφύγει από τα όρια της.
 Για τον Ι.Σ.Λ.   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ             ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ
Τίτλος: Πτολεμαΐδα: Νέο κρούσμα βίας σε γυναίκα γιατρό.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 1 Ιουνίου 2015, 11:33:50
Πάντως από τις αντιδράσεις της φαίνεται ότι η συνάδελφος είχε την ετοιμότητα να επικοινωνήσει με αυτούς που έπρεπε και μπράβο της.

01/06/2015

Νέο κρούσμα βίας απέναντι σε γιατρό εν ώρα εργασίας, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αυτή τη φορά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Θύμα της απρόκλητης επίθεσης είναι η μία από τους δύο παιδιάτρους που στελεχώνουν το Παιδιατρικό τμήμα του Μποδοσάκειου, η κα Στέλλα Φουντούλη, η οποία δέχθηκε την αναίτια οργή και ύβρεις από τον πατέρα ενός μωρού 8 μηνών από το Αντίγονο Φλώρινας, που νοσηλευόταν με βρογχιολίτιδα στην Παιδιατρική, επειδή χρειάστηκε να βάλει κι άλλα παιδάκια που έχρηζαν νοσηλείας στον θάλαμο που νοσηλευόταν το παιδάκι.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης στην Παιδιατρική κλινική, όταν άρχισαν να στρώνονται κρεβάτια στον τετράκλινο θάλαμο που νοσηλευόταν το παιδάκι για την εισαγωγή τριών ακόμη παιδιών. Η μητέρα του παιδιού διαμαρτυρήθηκε, επειδή χρησιμοποιούσε το ένα κρεβάτι για να ξεκουράζεται η ίδια και δήλωσε ότι θα φωνάξει τον σύζυγό της «που είναι και οξύθυμος!»

Πράγματι, κάλεσε τον άντρα της, ο οποίος κατέφθασε ωρυόμενος και άρχισε να βρίζει και να απειλεί την παιδίατρο επειδή δεν θα έμενε κρεβάτι για να ξεκουράζεται η σύζυγός του. Απαιτούσε επίμονα να βολέψουν τα παιδιά που έπρεπε να εισαχθούν για νοσηλεία σε άλλους θαλάμους- που ήταν όλοι γεμάτοι- και απειλούσε λέγοντας «θα δείτε τι έχετε να πάθετε αύριο», «θα σας κανονίσω…».

Με δική του ευθύνη μάλιστα πήρε το παιδί του από την κλινική που νοσηλευόταν, χωρίς να δίνει σημασία στη γιατρό που του έλεγε ότι δεν μπορεί να πάρει το παιδί διότι έχει πυρετό και δύσπνοια. Στην προσπάθειά του μάλιστα να πάρει το παιδί τράβηξε και ξήλωσε τον ορό από το χεράκι του μωρού, καθώς δεν άφηνε κανέναν να το αγγίξει και με το που πλησίασε η γιατρός για να βοηθήσει ο πατέρας όρμηξε σε εκείνη και στην προσπάθειά του να την απωθήσει τής έστρεψε το χέρι προξενώντας της διάστρεμμα.

Αμέσως ενημερώθηκε η ασφάλεια (σεκιούριτι) και η διοίκηση του νοσοκομείου (τηλεφωνικά) και κλήθηκε η αστυνομία, ενώ η γιατρός πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκε η κακοποίηση του χεριού της και καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων.

Μιλώντας στον «Π» η κα Φουντούλη, εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το συμβάν αυτό, την ώρα μάλιστα που η θέση της είναι στο Κέντρο Υγείας Σερβίων όπου και κατοικεί. «Δεν είναι δυνατόν να πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα στα Σέρβια, να κάνω 11 και 12 εφημερίες τον μήνα, να γυρίζω κατάκοπη στο σπίτι μου κάνοντας κάθε μέρα 60 χιλιόμετρα για να πάω σπίτι μου και να υφίσταμαι και τέτοιου είδους επιθέσεις.» Εξέφρασε μάλιστα το παράπονό της για το γεγονός ότι «είμαστε απροστάτευτοι οι γιατροί στον κάθε οξύθυμο συνοδό ασθενή επειδή δεν μπορούμε να ικανοποιούμε την κάθε παράλογη απαίτησή του. Δεν μπορεί να γινόμαστε ράκη από 2 και 3 συνεχόμενες εφημερίες και να δεχόμαστε πίεση και από όσους προσέρχονται στην κλινική.»

Η κα Φουντούλη ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει άμεσα μήνυση για το περιστατικό στην αστυνομία, χωρίς να απεμπολεί η ίδια το δικαίωμά της για υποβολή μήνυσης εναντίον του οξύθυμου πατέρα που τής επιτέθηκε.

Το περιστατικό καταγγέλλει και ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, ο οποίος ζητά επίσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου να καταθέσει, ως οφείλει, μήνυση εναντίον του δράστη, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση επίθεσης που δέχθηκε μια Αφρικανή γιατρός στα Επείγοντα του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς «μόνο εάν υπάρξει καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών θα μπορούν οι γιατροί να εργάζονται με ασφάλεια και χωρίς φόβο.»

Με δήλωσή του στον «Π» ο αναπλ. διοικητής των νοσοκομείων Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας- Μαμάτσειο Κοζάνης, Νίκος Αντωνάκης, ανέφερε ότι «σε προφορική επικοινωνία που είχε ο πατέρας του παιδιού ζήτησε συγνώμη από τη διοίκηση και τους γιατρούς για το περιστατικό.» Επισήμανε πάντως ότι έχει δώσει εντολή στο νομικό σύμβουλο του νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

http://e-ptolemeos.gr/

http://www.docmed.gr/ptomelaida-neo-krousma-vias-se-gineka-giatro/
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 1 Ιουνίου 2015, 15:55:27
Που είναι η σύλληψή του και αυτόφωρο; Ή κλασσικά ο τσάμπα μάγκας εξαφανίστηκε μέχρι να παρέλθει η προθεσμία;
Και το τραγικό είναι ότι το παιδί του ήταν άρρωστο αλλά εκείνος εξαφανίστηκε από κοντά του για να μην συλληφθεί!

Οι αναφορές της γιατρού ότι κάνει 60 χιλιόμετρα κλπ με αφήνουν αδιάφορο. Δηλαδή αν τις "έτρωγε" γιατρός που έμενε δίπλα στο νοσοκομείο θα ήταν διαφορετικά;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 2 Ιουνίου 2015, 14:31:29
Δεν πρέπει να ξαφνιάζουν τέτοιες συμπεριφορές (ψευτονταηλίκια και Λούης για να παρέλθει το αυτόφωρο). Αναμενόμενες, έχουμε παράδοση -ως λαός- στην τζάμπα μαγκιά.

Το θέμα είναι μέχρι πότε θα περνούν χωρίς συνέπειες. Μόνο αν υπάρξει ΦΥΛΑΚΑ καταλαβαίνουν τέτοιοι τύποι.

Έπειτα τα ξανθοπουλαίικα περί απόστασης που διανύει, πολλών εφημεριών που κάνει και άλλα τινά είναι μειωτικά για την γιατρό.
Απλά πρέπει να τιμωρούνται τέτοιες συμπεριφορές, τέρμα.

Απ' την άλλη, φοβάμαι ότι ο Διοικητής δεν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (λόγω δεσμών με την τοπική κοινωνία).
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: iceman στις 2 Ιουνίου 2015, 19:23:25
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Απ' την άλλη, φοβάμαι ότι ο Διοικητής δεν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (λόγω δεσμών με την τοπική κοινωνία).

αν ομως η ιατρος "χτυπησει" καμια αναρρωτικη λογω του διαστρεμματος και μεινει η τοπικη κοινωνια με κλειστη παιδιατρικη θα κλαιει μετα ο διοικητης..........
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 3 Ιουνίου 2015, 09:25:55
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απ' την άλλη, φοβάμαι ότι ο Διοικητής δεν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων (λόγω δεσμών με την τοπική κοινωνία).
αν ομως η ιατρος "χτυπησει" καμια αναρρωτικη λογω του διαστρεμματος και μεινει η τοπικη κοινωνια με κλειστη παιδιατρικη θα κλαιει μετα ο διοικητης..........
Δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί του. Ούτως ή άλλως ,με 2 παιδίατρους δεν καλύπτεται ο μήνας χωρίς να ξεθεώσεις τους εργαζόμενους - δουλοπάροικους....
Μπορεί να αποσπάσει και κανένα φουκαρά από ΠΕΔΥ - ΚΥ - ΠΙ ή ότι άλλο του 'ρθει στο κεφάλι εκείνη την ώρα. >:(
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Ιουλίου 2015, 18:53:52
AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξύλο στο ΤΣΑΥ (http://www.farmakopoioi.blogspot.gr/2015/07/a_20.html)!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κτίριο του ΤΣΑΥ στην Αχαρνών, κάτι που ήταν θέμα χρόνου με το λαϊκό προσκύνημα των τελευταίων ημερών για την πτώση ασφαλιστικής κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 15.00 οι ασφαλισμένοι που περίμεναν πάνω από 4 ώρες ενημερώθηκαν από τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης ότι δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν και ότι θα έπρεπε να δοκιμάσουν την τύχη τους άλλη μέρα. Αμέσως το εξαγριωμένο πλήθος με μπροστάρη έναν γιατρό κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διευθυντής αλλά η παρέμβαση του δεν ήταν αρκετή. Eπεσαν αρκετές... ψιλές και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα "γαλλικά". Έτσι χρειάστηκαν 4 αστυνομικοί για να λήξει το περιστατικό και ο γιατρός απομακρύνθηκε από το κτίριο.

Πολύ πιθανόν να έχουμε επανάληψη του σκηνικού τις επόμενες μέρες μιας και το ΤΣΑΥ της Αθήνας εξυπηρετεί με ελάχιστους υπαλλήλους όλους τους υγειονομικούς ελεύθερους επαγγλεματίες της χώρας για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 20 Ιουλίου 2015, 20:58:55
Τι παρακμιακά σκηνικά είναι αυτά ;

Αν καταλήξω ως συνταξιούχος ιατρός να στηνόμαι στην Αχαρνών και πλακώνομαι στο ξύλο με άλλα παππούδια, καλύτερα να αλλάξω επάγγελμα...  :-\
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Ιουλίου 2015, 23:59:40
Δεν το κατάλαβες.
Δεν πλακώνονται τα παπούδια. Πλακώνονται οι εν' ενεργεία ασφαλισμένοι (κυρίως τα νεούδια) που θέλουν να αλλάξουν ασφαλιστική κατηγορία.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 21 Ιουλίου 2015, 11:03:14
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι παρακμιακά σκηνικά είναι αυτά ;...
   Όταν θα πας στο ΤΣΑΓΙ και θα διαπιστώσεις (συγγνώμη για τον Ενικό αλλά το θέμα με έχει βγάλει πολλάκις απο τα ρούχα μου και όχι μόνο εμένα) ότι πρέπει να καταθέσεις ξανά (και ξανά γιατί θα χαθούν) τα ίδια χαρτιά γιατί ο φάκελος είναι στο αρχείο και ποιος να τον ψάξει τώρα... (έτσι λένε στη Λάρισα οι υπάλληλοι), θα γίνεις και εσύ παρακμιακός.... Το ΤΣΑΥ (και γενικά οι ΦΚΑ) είναι ο ορισμός της παρακμής.
    Και η διαφορά στις ασφαλιστικές κατηγορίς είναι μια χήνα ετησίως, σε κανένα νέο δεν περισσεύει...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 18 Αυγούστου 2015, 19:54:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πόσο συχνά ακούμε "θα σου κάνω μήνυση ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ"

Όποιος κάνει μήνυση ...θα «το πληρώνει» δέκα φορές παραπάνω! (http://greece-salonika.blogspot.com/2015/08/blog-post_449.html)

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων και την αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την πολιτική αγωγή.

Όπως είναι γνωστό, με.. νομοθετήματα αυξήθηκε από τα 10 στα 100 ευρώ το παράβολο που θα πληρώνει ο κάθε πολίτης όταν καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία ή σε Αστυνομικό Τμήμα.
Να σημειωθεί, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση παραβόλου κατά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, μεταξύ των άλλων, όταν αυτή αφορά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και τα εγκλήματα της ενδοοικογενειακής βίας.
Ακόμα, το τέλος πολιτικής αγωγής που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αυξήθηκε από τα 10 στα 50 ευρώ.
Σύμφωνα με ΣτΕ, το παράβολο κατά την κατάθεση των μηνύσεων και το τέλος πολιτικής αγωγής δεν αποτελούν φορολογικά βάρη κατά την έννοια του άρθρου 78 του Συντάγματος που καθορίζει τον ορισμό του φόρου, καθώς «έχουν το χαρακτήρα δικαστικών τελών με σημαντικά στοιχεία ανταποδοτικότητας».
Κατόπιν αυτού, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός των 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ υποστηρίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι το επίμαχο παράβολο αποτελεί φόρο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, 19:41:08
50 άτομα προπηλάκισαν ιερέα στην Χαλκιδική (http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/50-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE)
Από άμβωνος είχε απευθύνει έκκληση για ομοψυχία στις Σκουριές

Ιερέας στο χωριό Στρατονίκη Χαλκιδικής δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μια ομάδα περίπου 50 ατόμων πήγε στις 10.30 το βράδυ στο σπίτι του ιερωμένου και εξαγριωμένοι ζήτησαν το λόγο από τον ιερά, που, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Κυριακή από άμβωνος είχε μιλήσει για ομοψυχία, καλώντας τους πιστούς να σταματήσουν να διχάζονται για το θέμα της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Οι πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν πιστολιές άντε μετά να μη τους δώσεις τη μαγνητική για το γόνατο που ζητάνε και εκσφενδονίστηκαν πέτρες δεν επιβεβαιώνονται από τις αστυνομικές αρχές. Ο ιερέας φέρεται να κάλεσε την αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε συλλήψεις, καθώς, ο ιερέας φέρεται να κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί την τιμωρία των εν λόγω ατόμων.
Τίτλος: Απ: Aγριότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Δεκεμβρίου 2015, 13:10:43
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού γιατρός μέσα στο νοσοκομείο «Αττικόν», για μία …συνταγή γυαλιών (http://gorganews.gr/eidhseis/thima-agriou-xilodarmou-giatros-mesa-sto-nosokomio-attikon-gia-mia-sintagi-gialion/)

Άγριος ξυλοδαρμός σημειώθηκε χτες το βράδυ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο  «Αττικόν». Προκλήθηκαν ζημιές ύψους 15.000 ευρώ και τραυματίστηκε σοβαρά ένας οφθαλμίατρος.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης, στις 9 το βράδυ, 25χρονη επισκέφτηκε το οφθαλμολογικό του νοσοκομείου, το οποίο βρισκόταν σε εφημερία, ζητώντας άδεια χορήγησης γυαλιών οράσεως.
Μετά από παραπομπή του γιατρού να έρθει την επόμενη μέρα, καθώς τα εφημερεύον νοσοκομεία αναλαμβάνουν κρίσιμα περιστατικά, η γυναίκα επέστρεψε στο οφθαλμολογικό με ένα άντρα, του οποίου τα στοιχεία δεν βγήκαν στην δημοσιότητα.

Ο άντρας, αφού ζήτησε το λόγο από το γιατρό γιατί δεν χορήγησε τη συνταγή γυαλιών, άρχισε να τον χτυπάει με μπουνιές στο πρόσωπο, σπάζοντας ταυτόχρονα ότι έβρισκε μπροστά του, προκαλώντας υλικές ζημιές τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα για τις πρώτες βοήθειες ενώ υπεβλήθη και σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθούν οι όποιες βλάβες.
Η διοικητής  του Αττικού νοσοκομείου ,Ευαγγελία Γιαννακάκου, δήλωσε στο iefimerida, πως το προσωπικό του νοσοκομείου νιώθει απροστάτευτο, ενώ η ασφάλεια δεν επαρκεί για να ελέγξει τη τεράστια έκταση του νοσοκομείου.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 3 Δεκεμβρίου 2015, 13:52:06
Δεν διαβάσαμε τίποτα για μηνύσεις. Κατανοώ την γενικότερη κατάσταση, την βιώνω μάλιστα στην δουλειά μου κι στους δρόμους της Αθήνας (όπου ο κόσμος έχει αποθρασυνθεί εντελώς κι για ψύλλου πήδημα είναι έτοιμος για καβγά, έχει-δεν έχει δίκιο), αλλά οι γιατροί δεν μπορούν να είναι τα αμορτισέρ απόσβεσης των προβλήματων της κοινωνίας επειδή έχει δημιουργηθεί η εικόνα σε πολύ κόσμο ότι είμαστε "προνομιούχοι" επειδή κάποιοι φακελλάκηδες πλούτισαν στο παρελθόν.

Προφανώς η διοίκηση του νοσοκομείου θα αδιαφορήσει, οπότε η μοναδική οδός που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η βεβαίωση των κακώσεων απ' το βιβλίο συμβάντων, η εξέταση από ιατροδικαστή (δεν γνωρίζω αν αυτή παραγγέλνεται απ΄τον εισαγγελέα υπηρεσίας), κι η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.

Ο σκοπός δεν είναι πρέπει να είναι η φυλάκιση κανενός, αλλά η καταβολή χρηματικής αποζημίωσης προς γνώσιν κι συμμόρφωσιν ότι οι τσαμπουκάδες κοστίζουν, κι μάλιστα ακριβά.

Μετά-τσαμπουκαλίδικες συγγνώμες κι κλάψες για την κακιά στιγμή και για την οικονομική κρίση, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 3 Δεκεμβρίου 2015, 15:07:32
Απ' ό,τι ξέρω, δεν χρειάζεται μήνυση, οι διαδικασίες κινούνται αυτεπάγγελτα, όταν συμβεί κάτι τέτοιο έναντι δημοσίου λειτουργού.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 3 Δεκεμβρίου 2015, 17:10:23
 Εχει τραβήξει αρκετά πια το σχοινί με παρόμοια περιστατικά ανάρµοστης, υβριστικής συµπεριφοράς, βιοπραγιών έως και τραυματισμούς συναδέλφων.
Το Υπουργείο Υγείας ανέκαθεν τηρούσε τη στάση των εγκάθετων Διοικητών που αλλού κοίταζαν ή ακολουθούσαν τη τακτική του σασμού και της
οmertà. Aπό ένα σημείο και μετά η ηγεσία του τωρινού Υπουργείου ηθικά οφείλει να πάρει θέση και όσον αφορά ανάλογα περιστατικά αλλά και όσο
αφορά τη κατάχρηση των ΤΕΠ από περιστατικά που αντιμετωπίζονται στα τακτικά ιατρεία.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 9 Δεκεμβρίου 2015, 19:52:58
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, το ζουμί βρίσκεται στην συνέχεια...

Giannis Kalliatsos wrote:
Παράθεση
ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Μετα την επιθεση του ψευτονταη -ψευτομπραβου εναντιον του συναδελφου γνωριζοντας οτι δεν μπορει να αμυνθει μιλησα με την διοικητρια του Νοσοκομειου ζητωντας της να στηριχθει ο συναδελφος και να κινηθει εναντιον του ψευτομαγκα και το νοσοκομειο νομικα..
Μου ειπε η διοικητρια οτι αφου συνεληφθη ο ξεφτιλας εκανε μηνυση και στον γιατρο ο οποιος κρατηθηκε στο αυτοφωρο μεχρι το πρωι του Σαββατου..
Προφανως για να αποθαρρυνθει να συνεχισει..
Στη συνεχεια αφου δεν επιασε και αυτο.ο ψευτομαγκας ζητησε συγνωμη και παρακαλεσε να τα βρουν ως αλλη Μαρια Μαγδαληνη ωστε να μην ''καταστραφει το παιδι''
Το νοσοκομειο και ο συναδελφος ορθως αρνηθηκαν,,
Την Παρασκευη ειναι η ακροαση -αν δεν απεργησουν- και τονισα το εξης..
Ολη η νομικη υπηρεσια του ΙΣΑ θα παραστει η κι εγω -η οποιος αλλος μπορει ζητωντας την παραδειγματικη του τιμωρια φερνοντας και στο επομενο ΔΣ την προταση ο ΙΣΑ να καλυψει τα δικαστικα του εξοδα..
Ζητησα επισης να παραμεινει το νοσοκομειο στην διεκδικηση μεγαλου χρηματικου ποσου απο το ''παιδι'' ωστε να δοθει μνμ σε ολα τα ''παιδια'' που θελουν να εντυπωσιασουν σαν ''παιδια ''το αμορε τους διαλυτοντας ιατρεια και χτυπωντας γιατρους μπροστα στα ματια μικρωνβ κοριτσιων..
Αλγεινη εντυπωση προκαλει η αγνοια του υπουργου ο οποιος δηλωσε οτι δεν γνωριζει..
Μαλιστα η διοικηση του νοσοκομειου ανεφερε οτι ημασταν οι μονοι που ενδιαφερθηκαν για την υποθεση περα απο τα καναλια..
Ζηταμε τροποποιηση νομοθεσιας και αυστηρο πλαισιον για ταραχες σε νοσοκομεια ..
Χιλια μπραβο στον συναδελφο που στο ονομα του ισως μπορεσουμε να αλλαξουμε πραγματα..

Προσωπικά δεν με ξαφνιάζει η συνέχεια, το έχω δει πολλές φορές το pattern, επιδεικνύουμε τζάμπα μαγκιά εκεί που (νομίζουμε ότι) μας παίρνει, κι όταν τα πράγματα σοβαρέψουν κι απειλούμαστε με καταδίκες, κλαιγόμαστε ότι καταστρέφεται η οικογένειά μας.

Άποψή μου: να το τραβήξει μέχρι τέλους ο συνάδελφος κι να δημοσιευτεί κι η δικαστική απόφαση.

Όσον αφορά τα δικαστικά έξοδα του συναδέλφου, κανονικά πρέπει να τα καλύψει η ασφάλεια νομικής προστασίας (αν έχει) ή ο ΙΣΑ.
Τίτλος: Αγριότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Δεκεμβρίου 2015, 09:59:05
Δικαστήριο αύριο για τον τραμπούκο του Αττικού νοσοκομείου (http://www.eidikeuomenoi.gr/2015/12/dikastirio-attiko/)

“Μετα την επιθεση του ψευτονταή – ψευτομπράβου εναντιον του συναδελφου γνωριζοντας οτι δεν μπορει να αμυνθει μιλησα με την διοικητρια του Νοσοκομειου ζητωντας της να στηριχθει ο συναδελφος και να κινηθει εναντιον του ψευτομαγκα και το νοσοκομειο νομικα.

Μου ειπε η διοικητρια οτι αφου συνεληφθη ο ξεφτιλας εκανε μηνυση και στον γιατρο ο οποιος κρατηθηκε στο αυτοφωρο μεχρι το πρωι του Σαββατου..
Προφανως για να αποθαρρυνθει να συνεχισει..
Στη συνεχεια αφου δεν επιασε και αυτο ο ψευτομαγκας ζητησε συγνωμη και παρακαλεσε να τα βρουν ως αλλη Μαρια Μαγδαληνη ωστε να μην ”καταστραφει το παιδι’‘.


Το νοσοκομειο και ο συναδελφος ορθως αρνηθηκαν,,


Την Παρασκευη ειναι η ακροαση -αν δεν απεργησουν- και τονισα το εξης:
Ολη η νομικη υπηρεσια του ΙΣΑ θα παραστει η κι εγω -η οποιος αλλος μπορει ζητωντας την παραδειγματικη του τιμωρια φερνοντας και στο επομενο ΔΣ την προταση ο ΙΣΑ να καλυψει τα δικαστικα του εξοδα..


Ζητησα επισης να παραμεινει το νοσοκομειο στην διεκδικηση μεγαλου χρηματικου ποσου απο το ”παιδι” ωστε να δοθει μνμ σε ολα τα ”παιδια” που θελουν να εντυπωσιασουν σαν ”παιδια”  το αμορε τους διαλυοντας ιατρεια και χτυπωντας γιατρους μπροστα στα ματια μικρων κοριτσιων..


Αλγεινη εντυπωση προκαλει η αγνοια του υπουργου ο οποιος δηλωσε οτι δεν γνωριζει.
Μαλιστα η διοικηση του νοσοκομειου ανεφερε οτι ημασταν οι μονοι που ενδιαφερθηκαν για την υποθεση περα απο τα καναλια..

Ζηταμε τροποποίηση νομοθεσίας και αυστηρο πλαισιο για ταραχες σε νοσοκομεια.
Χιλια μπραβο στον συναδελφο που στο ονομα του ισως μπορεσουμε να αλλαξουμε πραγματα..“
Τίτλος: Ρωσία: Γιατρός σκοτώνει με μια γροθιά ασθενή μέσα σε νοσοκομείο που είχε παρενοχ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Ιανουαρίου 2016, 19:56:13
Στην Ρωσία φτάσαν στο άλλο άκρο !!

09/01/2016

Ρωσία: Γιατρός σκοτώνει με μια γροθιά ασθενή μέσα σε νοσοκομείο που είχε παρενοχλήσει νοσοκόμα.

http://www.docmed.gr/rosia-giatros-skotoni-me-mia-grothia-astheni-mesa-se-nosokomio-pou-iche-parenochlisi-nosokoma/
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 18 Ιανουαρίου 2016, 11:42:25
Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε Κέντρο Υγείας δίπλα σε σχολείο στην Τουρκία. Μαρτυρία για άτομο ζωσμένο με εκρηκτικά...  (http://www.mixanitouxronou.gr/ekrixi-se-scholiko-sigkrotima-ke-se-kentro-igias-stin-tourkia/)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ιατρικό κέντρο, κοντά σε σχολείο στη μεθοριακή επαρχία Κίλις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε αξιωματούχος, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί. Οι αρχές ερευνούν αν η έκρηξη προκλήθηκε από βλήματα όλμου που ερρίφθη από τη Συρία, όπως δήλωσε αξιωματούχος....

Η τουρκική εφημερίδα Haberturk αναφέρει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από οβίδα που ερρίφθη από τη Συρία και έπεσε σε περίβολο του σχολείου. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία....
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Φεβρουαρίου 2016, 20:24:06
Ηλικιωμένος πυροβόλησε υπάλληλο μέσα στο ΚΕΠ Γερακίου Λακωνίας (http://astrosnews.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%83/)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του έγκυρου Λακωνικού portal ειδήσεων apela.gr, ένας άνδρας 75 περίπου ετών, από το Γεράκι Λακωνίας, μπήκε στο ΚΕΠ Γερακίου περίπου στη 1:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου και έχοντας ένα περίστροφο στην κατοχή του πυροβόλησε τρεις φορές μία 40χρονη υπάλληλο του ΚΕΠ και την τραυμάτισε στο χέρι.

Δύο άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο, ειδοποίησαν την αστυνομία και ύστερα συνελήφθη.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον ηλικιωμένο σε αυτή την πράξη είναι άγνωστοι.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γερακίου για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και ύστερα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Αυτήν την ώρα Εισαγγελέας μεταβαίνει στο Γεράκι για έρευνες.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 5 Φεβρουαρίου 2016, 20:41:20
Παίζει να ήταν κι πιστόλι καθώς ο μέσος Έλληνας δημοσιογράφος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πιστόλι απ' το περίστροφο, αλλά απορία: πως βρίσκεται στην κατοχή 75χρονου ένα όπλο χειρός ;

Το πιθανότερο σενάριο είναι να είναι συνταξιούχος αστυνομικός ή στρατιωτικός, καθώς μου φαίνεται χλωμό να το είχε νόμιμα ως μέλος σκοπευτικού ομίλου ή να το αγόρασε στην μαύρη.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Φεβρουαρίου 2016, 21:59:24
Μπορεί να ήταν και η κουμπούρα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, μια και μιλάμε για Μάνη.
Οι συνταξιούχοι αστυνομικοί δλδ, διατηρούν το υπηρεσιακό τους όπλο;
Κι εδώ στη Μακεδονία μπορείς να συναντήσεις ασφαλισμένους που εκτός από κυνηγετικά όπλα έχουν και κειμήλια από τον Μακεδονικό αγώνα ή νεότερα όπλα από τον ανταρτοπόλεμο εμφύλιο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 5 Φεβρουαρίου 2016, 22:16:53
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι συνταξιούχοι αστυνομικοί δλδ, διατηρούν το υπηρεσιακό τους όπλο;
Εξ' όσων γνωρίζω ναι.
Γνωρίζω αρκετούς συνταξιούχους αστυνομικούς κι στρατιωτικούς που τα διατηρούν. Δεν νομίζω να παρανομούν όλοι αυτοί.

Φυσικά τον παππού θα τον ξεσκίσουν, παράνομη οπλοφορία κι οπλοχρησία, βαριές σωματικές βλάβες, είναι στο έλεος τους Εισαγγελέα να μην τον στείλει στην στενή ως το τέλος της ζωής του.

Δεν πρόσεξα ότι είναι Μάνη, οπότε εξηγείται η ευρεία οπλοκατοχή.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 6 Φεβρουαρίου 2016, 07:36:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι συνταξιούχοι αστυνομικοί δλδ, διατηρούν το υπηρεσιακό τους όπλο;
Εξ' όσων γνωρίζω ναι.
Γνωρίζω αρκετούς συνταξιούχους αστυνομικούς κι στρατιωτικούς που τα διατηρούν. Δεν νομίζω να παρανομούν όλοι αυτοί.
Φυσικά τον παππού θα τον ξεσκίσουν, παράνομη οπλοφορία κι οπλοχρησία, βαριές σωματικές βλάβες, είναι στο έλεος τους Εισαγγελέα να μην τον στείλει στην στενή ως το τέλος της ζωής του.
Δεν πρόσεξα ότι είναι Μάνη, οπότε εξηγείται η ευρεία οπλοκατοχή.

Η περιοχή (Μάνη - Κρήτη) όπως και η συνταξιοδότηση από τα σώματα ασφαλείας εξηγεί ,αλλά δεν δικαιολογεί ούτε νομιμοποιεί την οπλοκατοχή.
Κανείς εισαγγελέας δεν θα φερθεί χωρίς επιείκεια σε 75χρονο, που ανεξαρτήτως ποινής ,μετά από κανα 2 χρονάκια αυτή θα μετατραπεί σε κατ' οίκον περιορισμό ,λόγω '' επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του ".

Ο αστυνομικός υποχρεούται να παραδίδει τον ατομικό οπλισμό του στην Υπηρεσία του : στ)Όταν λήγει η υπηρεσιακή του σχέση.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1321&Itemid=0&lang= (http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1321&Itemid=0&lang=)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 6 Φεβρουαρίου 2016, 10:39:02

Ο έρωτας όπλισε το χέρι του ηλικιωμένου στα ΚΕΠ.
Την άρνηση της να ενδώσει στο ερωτικό κάλεσμα του 82χρονου συγχωριανού της φαίνεται πως πλήρωσε με τρεις σφαίρες, η 42χρονη χήρα και μητέρα δυο ανήλικων παιδιών στο Γεράκι Λακωνίας, το πρωί της Παρασκευής.

Ουδέν σχόλιο...

http://www.gazzetta.gr/plus/article/872997/o-erotas-oplise-heri-toy-ilikiomenoy-sta-kep (http://www.gazzetta.gr/plus/article/872997/o-erotas-oplise-heri-toy-ilikiomenoy-sta-kep)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 6 Φεβρουαρίου 2016, 21:49:52
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο έρωτας όπλισε το χέρι του ηλικιωμένου στα ΚΕΠ....]
    Είναι αστείο αλλά με το που διάβασα την είδηση χθες σκέφτηκα το ερωτικό πάθος....
  Λοιπόν: ""Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού που μέχρι πρότινος αγνοούσαν τις απειλές του ηλικιωμένου φαίνεται πως κρύβουν μια ανησυχία για την ψυχική του υγεία, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο δράστης τα έχει χαμένα. .... Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος στόχος του δράστη ήταν ο  άνδρας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα ΚΕΠ καθώς τον θεώρησε εραστή της γυναίκας.  ""   Λοιπόν πολύ εύκολα θα βρεθεί στο τρελάδικο (βλέπω σίγουρο οργανικό ψυχοσύνδρομο) και ίσως κατ' οίκον περιορισμό (αν έχει κάποιον να τον προσέχει). Ειναι 82, όχι νιάτο 75...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 6 Φεβρουαρίου 2016, 23:59:43
Κοτσονάτος ο παππούς, στα 82 του να γουστάρει 40άρα, κι όταν τρώει την χυλόπιτα, θα ξεπλύνει την ντροπή με το περίστροφο ως Μανιάτης...  ;D

Πως δεν βγήκε με το Sten με καμμιά 100άρα γεμιστήρα να θερίσει όποιον βρει μπροστά του "τυφλωμένος απ΄το ερωτικό πάθος" ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 7 Φεβρουαρίου 2016, 09:33:27
Σαν Λάκων οφείλω να διορθώσω πως το Γεράκι δεν έχει καμία σχέση με Μάνη.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δημήτριος στις 7 Φεβρουαρίου 2016, 18:28:39
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σαν Λάκων οφείλω να διορθώσω πως το Γεράκι δεν έχει καμία σχέση με Μάνη.
Ως Συλλάκων συμφωνώ και επαυξάνω. Εδώ που τα λέμε πάντως πολύ κοτσονάτος πρέπει να ήταν ο παππούς.
Κι αυτή η κακιά η ώρα τι μπορεί να φέρει ενίοτε...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Φεβρουαρίου 2016, 00:10:11
10/02/2016

Φαρ-ουέστ στο Νοσοκομείο Βέροιας – Νοσηλευόμενος τραυμάτισε σοβαρά ιερομόναχο-γιατρό και νοσηλευτή!!!

Εικόνες φαρ-ουέστ εξελίχθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου. Νοσηλευόμενος στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, ο οποίος είχε νοσηλευτεί και στο παρελθόν για ψυχολογικά προβλήματα, σε κατάσταση αμόκ όρμησε στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων και τα έκανε λίμπα!!!
Την ώρα εκείνη στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων εφημέρευε ιατρός ο οποίος είναι και ιερομόναχος και κάνει την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Βέροιας.
Ο νοσηλευόμενος επιτέθηκε στον ιατρό-ιερομόναχο με απίστευτη μανία, τον γρονθοκόπησε επιφέροντάς του κάταγμα στη μύτη και πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο.
Νοσηλευτής που επενέβη για να προστατέψει τον ιατρό-ιερομόναχο, δέχτηκε κι αυτός πολλαπλά χτυπήματα και τραυματίστηκε σοβαρά.
Στη συνέχεια ο δράστης πήρε ένα χειρουργικό ψαλίδι κι άρχισε να καταστρέφει ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό.
Όταν ξέσπασε το μένος του, τηλεφώνησε στο κέντρο ραδιοταξί και με ταξί έφυγε από το νοσοκομείο. Δεν πήγε όμως πολύ μακριά, καθώς είχε ήδη ενημερωθεί η αστυνομία και συνελήφθη μέσα στο ταξί.
Ο ιατρός-ιερομόναχος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, ενώ σοβαρά τραύματα φέρει και ο νοσηλευτής.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό έθεσε για ακόμη μια φορά επί τάπητος, το ζήτημα της ασφάλειας του νοσοκομείο Βέροιας, κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Και το ζήτημα αυτό θάφτηκε κάτω από το χαλί των περικοπών προς ικανοποίηση των μνημονιακών εντολών (!?).

Πηγή. http://www.verianet.gr/post/38704:far-oyest-sto-nosokomeio-beroias-nosileyomenos-traymatise-sobara-ieromonaxo-giatro-kai-nosileyti!!!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 11 Φεβρουαρίου 2016, 12:20:59
Δεν πρόκειται φυσικά να στραφεί ο ιερομόναχος κατά του βιοαιπραγούντα, αφού μάλιστα είναι ψυχικώς διαταραγμένο άτομο.

Πάντως, κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις για το πρόβλημα γιατί έχει εξελιχθεί σε μάστιγα κι τα security παίζουν ουσιαστικά τον ρόλο πορτιέρη (χωρίς muscles) μπες, βγες εσύ.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: md στις 11 Φεβρουαρίου 2016, 12:37:59


Πάντως, κάποιος πρέπει να πάρει αποφάσεις για το πρόβλημα γιατί έχει εξελιχθεί σε μάστιγα κι τα security παίζουν ουσιαστικά τον ρόλο πορτιέρη (χωρίς muscles) μπες, βγες εσύ.
[/quote]


Σε προ κρισης εποχες παντως,οταν ρωτησα security-γλαστρα ποιος ο λογος υπαρξης του αφου δεν εκανε τιποτα απολυτως ενω με απειλουσε χρηστης σε στερητικο απαντησε οτι ειναι υπευθυνος για την προστασια του χωρου και ουχι του προσωπικου! :-\
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 11 Φεβρουαρίου 2016, 13:37:37
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
Νοσηλευτής που επενέβη για να προστατέψει τον ιατρό-ιερομόναχο, δέχτηκε κι αυτός πολλαπλά χτυπήματα και τραυματίστηκε σοβαρά.
Στη συνέχεια ο δράστης πήρε ένα χειρουργικό ψαλίδι κι άρχισε να καταστρέφει ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό....
   Επειδή τραυμάτισε νοσηλευτή (...δημόσια περιουσία) και κατέστρεψε και δημόσιο υλικό δεν το βλέπω να τη γλιτώνει πολύ εύκολα. Για τον τραυματισμό του συναδέρφου αν είναι βαρύς δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα αυτεπάγγελτης (απο τον εισαγγελέα) κατηγορίας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
... security-γλαστρα ... ειναι υπευθυνος για την προστασια του χωρου και ουχι του προσωπικου! :-\
   Στη Βέροια ούτε αυτό δεν το έκανε η γλάστρα... Fail
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 2 Μαρτίου 2016, 08:51:54
Επεισόδιο με τραυματισμό υπαλλήλου στο ΙΚΑ (http://lefkadapress.gr/protoselida/episodio-me-travmatismo-ipallilou-sto-ika/)
01/03/2016

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν λίγο στο ΙΚΑ της Λευκάδας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του υπαλλήλου Ν.Ψ ο οποίος μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι. Νωρίς το πρωί ο Κ. Φ επισκέφθηκε το ΙΚΑ όπου ζητούσε επίμονα να δει τον διευθυντή που απουσίαζε. Οι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν ότι θα επιστρέψει αργότερα και αποχώρησε. Λίγο πριν τις 9.30 επέστρεψε όπου τον ενημέρωσαν ότι ακόμη δεν έχει πάει στο γραφείο του.


Τότε και με το ΙΚΑ γεμάτο κόσμο έριξε την τζαμαρία (φωτο) και πέταξε βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι του άτυχου υπαλλήλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Κανένας στο ΙΚΑ δεν γνωρίζει ακόμη τι ήθελε ο μαινόμενος επισκέπτης  ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα. Ο υπάλληλος Ν.Ψ εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου αφού αντιμετωπίστηκε του γίνονται  περαιτέρω εξετάσεις.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 3 Μαρτίου 2016, 13:14:02
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.... και με το ΙΚΑ γεμάτο κόσμο έριξε την τζαμαρία (φωτο) και πέταξε βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι του άτυχου υπαλλήλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Κανένας στο ΙΚΑ δεν γνωρίζει ακόμη τι ήθελε ο μαινόμενος επισκέπτης  ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.
   Πλήρως αστοιχείωτος ο δράστης. Δεν κάνεις τέτοια πράγματα στο ΙΚΑ (μάλλον ΠΕΔΥ) αλλά μόνο στα νοσοκομεία. Εκεί οι τραυματισμοί ειδικά γιατρών (και ειδικά ειδικευόμενων) δεν κοστίζουν τίποτα. Τώρα δυστυχώς γι αυτόν, το λάθος μάλλον θα πληρωθεί...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 3 Μαρτίου 2016, 15:30:03
Αν κρίνω από τη ταμπέλα "Παροχές ασθενείας", μάλλον αποτελούν γραφεία ΙΚΑ κι όχι ΠΕΔΥ.
Φαντάζεστε να είχε σπάσει αυτή ο χοντρή τζαμαρία και να είχε κόψει κανέναν στη μέση; Που θα κρυβόταν τότε ο μάγκας;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 3 Μαρτίου 2016, 16:26:53
Συνήθως η μαγκιά φθάνει μέχρι του σημείου να αντιμετωπίσει κάποιος σοβαρή ποινή φυλάκισης.

Μετά αναλαμβάνει η κλάψα, μεροκαματιάρης είμαι, τα παιδιά μου ποιός θα τα θρέψει αν πάω φυλακή, κι πόσο άδικη είναι η κενωνία που "στέλνει στην φυλακή τα μικρά ψάρια κι όχι τους μεγάλους".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εκεί οι τραυματισμοί ειδικά γιατρών (και ειδικά ειδικευόμενων) δεν κοστίζουν τίποτα.
Δεν είναι όλοι οι ειδικεύομενοι το ίδιο.
Ναι, ο 25άρης συνήθως ψαρώνει, αλλά μια γνωστή 30φεύγα που συνέχιζε (είχε κάνει Ειδικότητα στο εξωτερικό) παθολογική Ειδικότητα σε μεγάλο αθηναϊκό, όταν απειλήθηκε με μήνυση στο ΤΕΠ, ζήτησε εκείνη τα στοιχεία του συγγενούς να τον μηνύσει η ίδια.
Ακόμα τον ψάχνει...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Μαρτίου 2016, 22:44:36
Αντιγράφω σημερινή φωτογραφία/δημοσίευση από την ομάδα Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στο facebook:

Η λεζάντα γράφει "Αν νομίζεις ότι μπορείς να επιτεθείς σε ιατρό, νοσηλευτή, ή διασώστη, θα σου δώσουμε μέχρι 14 χρόνια για να το ξανασκεφτείς. Οι Υγειονομικοί μας είναι εδώ για να βοηθήσουν, όχι για να χτυπηθούν".
Πρόκειται για αφίσα από την εκστρατεία στην Αυστραλία για την αποθάρρυνση της ενδονοσοκομειακής βίας, θεσπίζοντας παράλληλα νομοθεσία που διπλασιάζει την ποινή για επίθεση σε δημόσιους υπαλλήλους.
Δεδομένου του ότι διαθέτουμε ήδη στην Ελλάδα ένα από τις πλέον αυστηρά νομοθετικά πλαίσια στην Ευρώπη (δίχως βέβαια να εφαρμόζεται ποτέ), μήπως να βγάζαμε μόνοι μας παρόμοιες αφίσες;
http://www.eidikeuomenoi.gr/2016/03/australia/


(https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12928300_1726722057541288_99492684304378986_n.jpg?oh=abee43be634018e70fdf9716d81aec54&oe=578E26EA)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 31 Μαρτίου 2016, 13:08:13
Γιατί δεν βγάζει και εδώ το Υπουργείο Υγείας μια παρόμοια αφίσα σε συνδυασμό με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι ορισμένες παραδειγματικές καταδίκες που θα στείλουν τους τζάμπα μάγκες στην στενή κι θα περάσουν έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ;

Οι Σύλλογοι των Ειδικεύομενων που είναι συνήθως οι κύριοι στόχοι (αν και όχι οι μοναδικοί) τι κάνουν ;

Μέχρι πότε θα γίνονται σάκκοι του μποξ άνθρωποι που αμοίβονται με κλάσμα των χρημάτων που παίρνουν συναδέλφοι τους σε προηγμένες χώρες επειδή η κοινωνία έχει στοχοποιήσει τους φακελλάκηδες ιατρούς ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 31 Μαρτίου 2016, 13:52:57
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατί δεν βγάζει και εδώ το Υπουργείο Υγείας μια παρόμοια αφίσα σε συνδυασμό με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι ορισμένες παραδειγματικές καταδίκες που θα στείλουν τους τζάμπα μάγκες στην στενή κι θα περάσουν έτσι το μήνυμα στην κοινωνία ;
Οι Σύλλογοι των Ειδικεύομενων που είναι συνήθως οι κύριοι στόχοι (αν και όχι οι μοναδικοί) τι κάνουν ;...
   Τα ίδια να ξαναλέμε; Οι ειδικευόμενοι είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είλωτες (έτσι αντιμετωπίζονται και απ' τους διευθυντές τους), δεν είναι Δ/Υ (άμεσοι ψηφοφόροι) οπότε γιατί ν' ασχοληθεί ο κάθε υπουργός.
   Εξάλλου πρέπει να υπάρχει κάποιος (είλωτας) στον οποίο να εκτονώνεται ο θυμός των ασφαλισμένων. Αν ο θυμός μαζεύεται γίνεται επικίνδυνο...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Απριλίου 2016, 10:19:04
42χρονος σε αμόκ επιτέθηκε με σφυρί στο Α.Τ. Σκιάθου (http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/42%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%BA-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%86%CF%85%CF%81%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%84-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%85)
Προκάλεσε ζημιές και τραυμάτισε ελαφρά τον αξιωματικό υπηρεσίας

Κρατώντας ένα σφυρί στο χέρι και ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, ένας 42χρονος Σκιαθίτης εισέβαλε το βράδυ της Παρασευής στο Αστυνομικό Τμήμα της Σκιάθου, επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και προκάλεσε ζημιές.

Ο 42χρονος άρχισε να σπάει με το σφυρί που κρατούσε τα τζάμια της εισόδου του Αστυνομικού Τμήματος, τα τζάμια στο γραφείο του διοικητή, αλλά και του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας, ο οποίος τραυματίστηκε, ευτυχώς, ελαφρά, από τα θραύσματα των σπασμένων τζαμιών. Ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, ο δράστης κατάφερε μέσα στον πανικό να φύγει από το Αστυνομικό Τμήμα και να χαθεί στα σοκάκια της Χώρας. Ωστόσο, με συντονισμένες έρευνες, οι αστυνομικές αρχές της Σκιάθου κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί για τα προβλήματα αυτά. Ο 42χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 8 Μαΐου 2016, 22:52:21
New England Journal of Medicine, April 28, 2016

Teaching Topic

Violence against Health Care Workers

REVIEW ARTICLE

Workplace Violence against Health Care Workers in the United States.
J.P. Phillips

Health care workplace violence is an underreported, ubiquitous, and persistent problem that has been tolerated and largely ignored. According to the Joint Commission, a major accrediting body for health care organizations, institutions that were once considered to be safe havens are now confronting “steadily increasing rates of crime, including violent crimes such as assault, rape, and homicide.” Although metal detectors may theoretically mitigate violence in the health care workplace, there is no concrete evidence to support this expectation.

Clinical Pearls

Clinical Pearl Which one of the four categories of workplace violence is most common in the health care setting?
Experts have classified workplace violence into four types on the basis of the relationship between the perpetrator and the workplace itself. Most common to the health care setting is a situation in which the perpetrator has a legitimate relationship with the business and becomes violent while being served by the business (categorized as a type II assault). The highest number of such assaults in U.S. workplaces each year are directed against health care workers. These episodes are characterized by either verbal or physical assaults perpetrated by patients and visitors against providers.

Clinical Pearl

Are there evidence-based approaches to preventing health care workplace violence?

Most studies on workplace violence have been designed to quantify the problem, and few have described research on experimental methods to prevent such violence. The most recent critical review of the literature in 2000 identified 137 studies that described strategies to reduce workplace violence. Of these studies, 41 suggested specific interventions, but none provided empirical data showing whether or how such strategies worked. Only 9 studies, all of which were health care–related, reported data on interventions. Even so, the conclusion of the 9-study review was that each of the studies used weak methods, had inconclusive results, and used flawed experimental designs. A review of nursing literature had similar conclusions: all the studies showed that after training, nurses had increased confidence and knowledge about risk factors, but no change was seen in the incidence of violence perpetrated by patients. There is a lack of high-quality research, and existing training does not appear to reduce rates of workplace violence.

Morning Report Questions

Q. Are certain health care workers or certain health care settings particularly vulnerable to workplace violence?

A. Certain hospital environments are more prone to type II workplace violence than are other settings. The emergency department and psychiatric wards are the most violent, and well-studied, hospital environments. Since rates of assault correlate with patient-contact time, nurses and nursing aides are victimized at the highest rates. Emergency department nurses reported the highest rates, with 100% reporting verbal assault and 82.1% reporting physical assault during the previous year. Physicians are also frequent targets of type II workplace violence; approximately one quarter of emergency medicine physicians reported being targets of physical assault in the previous year. All employees who work in inpatient psychiatric environments are at higher risk for targeted violence than are other health care workers. Rates of workplace violence against physicians in psychiatric settings may be even higher than those in emergency department settings, with 40% of psychiatrists reporting physical assault in one study.

Q. What is known about perpetrators of health care workplace violence, and what are some potential solutions?

A. The characteristic that is most common among perpetrators of workplace violence is altered mental status associated with dementia, delirium, substance intoxication, or decompensated mental illness. In some studies, researchers have postulated that patients with a previous history of violence are at increased risk for committing violence toward staff members; however, this association remains unproven. Among strategies for individual workers that have been proposed to reduce workplace violence are training in aggression de-escalation techniques and training in self-defense. Recommendations for target hardening of infrastructure include the installation of fences, security cameras, and metal detectors and the hiring of guards. Perhaps most important are recommendations that health care organizations revise their policies in order to improve staffing levels during busy periods to reduce crowding and wait times, decrease worker turnover, and provide adequate security and mental health personnel on site. The importance of recognizing verbal assault as a form of workplace violence cannot be overlooked, since verbal assault has been shown to be a risk factor for battery. The “broken windows” principle, a criminal-justice theory that apathy toward low-level crimes creates a neighborhood conducive to more serious crime, also applies to workplace violence. When verbal abuse and low-level battery are tolerated, more serious forms of violence are invited.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 26 Μαΐου 2016, 00:36:16
Update:
Kαι σε άλλες χώρες υπάρχει πρόβλημα με περιστατικά βίας κατά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά υπάρχει πολιτική ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ.

Ειδικά οι Άγγλοι έχουν ιδιαίτερα πρωτόκολλα, και ελέχθη ότι όποιος ξεκινάει δουλειά σε βρετανικό νοσοκομείο ενημερώνεται για την πολιτική και τις ακριβείς διαδικασίες σε περίπτωση ενδονοσοκομειακής βίας.

Κάποια poster που μπορεί να βρει κάποιος πρόχειρα:
(http://www.southportandormskirk.nhs.uk/news/UserFiles/Image/Hands%20Abuse%20web.jpg)
(http://leftfootforward.org/images/2010/12/Violence-in-the-NHS-large.jpg)

Βασικά, προ της γενικότερης διάλυσης της κοινωνίας μας ουδείς ενδιαφέρεται, γιατί:

- οι Ιατρικοί Σύλλογοι ποιούν την νήσσαν, δυστυχώς πολλοί ιατροί είναι ιδιώτες και το θέμα δεν τους ενδιαφέρει (άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω)

- η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση έχει καταστήσει τους ιατρούς σάκους του μποξ για την υπόλοιπη κοινωνία, λόγω της έξωθεν κακής μαρτυρίας για τον κλάδο (περιστατικά χρηματισμού στο παρελθόν, πλαστών πτυχίων, ατιμωρησία κτλ)

- οι ιατροί δεν εμφανίζουν ΕΝΙΑΙΑ στάση για το θέμα, αν απαιτούσαμε και ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΜΕ για το πρόβλημα, ΚΑΤΙ θα γινόταν.
Αντ' αυτου, κατάδικες με ανακοινώσεις και ως εκεί.

ΑΝ το νομικό πλαίσιο άλλαζε, ΔΕΝ απαιτούνταν να εγκαταλείψει κάποιος το νοσκομείο, το αδίκημα γίνονταν ΑΥΤΟΦΩΡΟ και έμπαιναν παρόμοια posters στους χώρους υποδοχής (ΤΕΠ, Εξωτερικά Ιατρεία κτλ.), μαζί με παραδειγματικές καταδίκες και επακόλουθη δημοσιότητα, πιστεύω ότι το πρόβλημα θα ελαχιστοποιούνταν.

* Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμμία περίπτωση δεν επιζητώ καταδίκες και εγκλεισμό ατόμων μειωμένου καταλογισμού (ναρκομανείς, μέθυσοι, ψυχικά ασθενείς).
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 29 Ιουνίου 2016, 13:19:15
ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ   Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό εν ώρα εργασίας  (http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/asthenis_epitethike_se_giatro_en_ora_ergasias-64399438/)
Νέο περιστατικό βίας σε γιατρό εν ώρα εργασίας, κατήγγειλε τη Τρίτη το ΚΙνημα Νέων Ιατρών.

   Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων Κοζάνης , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βίας.
   Σύμφωνα με το Κίνημα, «το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι».
   Όπως εξηγεί, η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. «Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του». Και καταλήγουν οι νέοι γιατροί «η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας».
   ΥΓ: Δεν περιγράφει το άρθρο καθόλου το περιστατικό, έχει μόνο μια εικόνα από τον τραυματισμό:
(http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160629/engine/newego_LARGE_t_1101_54697462_type13145.jpg)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΧΡΗΣΤΟΣ Π στις 30 Ιουνίου 2016, 11:47:43
Άρθρο 315 παρ. 2. του Π.Κ.
2. Αν στην περίπτωση του άρ. 308 ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και η πράξη τελέστηκε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως.
 Πρέπει επιτέλους σ αυτή τη χώρα να εφαρμόζονται οι νόμοι. Άν η αστυνομία ξεχνά καποια πραγματα πρέπει να τους τα υπενθυμίζουμε!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 20 Αυγούστου 2016, 09:52:23
Το μεροκάματο του τρόμου.

Το σοβαρό αυτό θέμα ξαναφέρνει στο «φως» η βίαιη επίθεση ενός ασθενούς στο προσωπικό του ΤΕΠ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εφημερίας, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ασθενής που βρισκόταν σε κατάσταση διέγερσης, επιτέθηκε βίαια στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που προσπάθησαν να τον εξετάσουν, εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο όπως μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας νευρολόγος, καθώς και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα. Από τη μανία του δεν γλύτωσαν ούτε οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να βοηθήσουν.

http://virus.com.gr/merokamato-tou-tromou/ (http://virus.com.gr/merokamato-tou-tromou/)

http://www.gatzoli.gr/2016/08/19/%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF/ (http://www.gatzoli.gr/2016/08/19/%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Αυγούστου 2016, 10:46:53
Παράθεση
Σημειώνεται πως στο ΠΓΝΑ υπάρχει επί 24ωρου παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό η έντασή του όμως υπερέβαινε σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη τις αρμοδιότητές τους καθώς δεν έχουν δικαίωμα άσκησης βίας ή συλλήψεων

Ποιες είναι αλήθεια οι δυνατότητες του προσωπικού εταιρειών φύλαξης; Να κάνουν προφορικές συστάσεις και να καλέσουν την αστυνομία;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 20 Αυγούστου 2016, 11:39:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιες είναι αλήθεια οι δυνατότητες του προσωπικού εταιρειών φύλαξης; Να κάνουν προφορικές συστάσεις και να καλέσουν την αστυνομία;
Ναι. Ουδεμμία άλλη δυνατότητα έχουν απ΄τον Νόμο. Οι σεκιουριτάδες στην Ελλάδα φυλάττουν χώρο, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Μία άγνωστη δυνατότητα στον πολύ κόσμο είναι το citizen's arrest, δλδ τον τύπο που ξέφυγε μπορούσε να τον ακινητοποιήσει ένας ή περισσότεροι πολίτες μέχρι να έρθει η Αστυνομία, αλλά το νομικό πεδίο σε κάτι τέτοιο είναι τόσο ασαφές, που όσο καλές προθέσεις και να έχει κάποιος και όσο και αν προσπαθήσει να ασκήσει την ελάχιστη νόμιμη βία, μπορεί ουσιαστικά να βρεθεί μπλεγμένος αν ο κατηγορούμενος έχει έναν τσακάλι δικηγόρο και του τραβήξει μια μηνυσούλα για σωματικές βλάβες.
Και εκεί δεν έχεις το κράτος από πίσω σου, όπως ο αστυνομικός. :P

Γενικά είμαστε απροστάτευτοι, και όσο η χώρα κατρακυλά προς την κατεύθυνση failed state αυτό θα γίνεται όλο και φανερότερο, δλδ γενικευμένη ανομία με την ανοχή των Αρχών, ενώ ασφάλεια θα απολαμβάνουν μόνο κρατικοί αξιωματούχοι και όσοι ιδιώτες μπορούν να πληρώσουν γι' αυτήν.
Τίτλος: Χαλκίδα: Ξυλοκόπησε τον εφημερεύοντα ιατρό λόγω μεγάλης αναμονής.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 25 Αυγούστου 2016, 16:19:25
25/08/2016


Ένα άγριο επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στα επείγοντα του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ανάμεσα στον εφημερεύοντα γιατρό και έναν μεσήλικα ασθενή που πονούσε στην κοιλιά και διαμαρτυρόταν έντονα για την πολύωρη αναμονή να εξεταστεί!

Όπως αποκαλύπτει το eviazoom.gr, το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή (21-08-2016) μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων ασθενών και επισκεπτών του νοσοκομείου. Ο μεσήλικας άνδρας δέχτηκε αρχικά τις παρατηρήσεις του γιατρού να μην φωνάζει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καβγάς ανάμεσα τους που κατέληξε τελικά στην άσκηση σωματικής βίας.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ασθενής χτύπησε με μπουνιές (μάλλον δεν ήταν και τόσο άρρωστος) τον εφημερεύοντα γιατρό και άμεσα παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να τον απομακρύνουν, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε για να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς στο νοσοκομείο μετέβησαν λίγο αργότερα αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκίδας.

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από τον γιατρό (αν έκαναν έτσι όλοι οι Ιατροί που γίνονται θύματα βίας στους τόπους εργασίας τους, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά) και η υπόθεση πλέον έχει λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

https://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/halkida-xylokopise-ton-efimereyonta-iatro-logo-megalis-anamonis
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 25 Αυγούστου 2016, 22:06:34
Λέγεται ότι ήταν μεθυσμένος, αλλά κατά τα άλλα, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί το αδίκημα της επίθεσης/σωματικών βλαβών σε υγειονομικό από κατ' έγκληση σε αυτόφωρο, καθώς αποτελούμε ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα εργαζομένων.

Έπειτα είναι και η εντύπωση που αποκομίζει ο καθένας με το που εισέρχεται σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο, οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα έπρατταν τα ίδια σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 19 Οκτωβρίου 2016, 20:25:40
Λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – “Θα με σκότωναν (http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Laiki-orgi-gia-toys-pleistiriasmoys-Epeisodia-sti-THessaloniki-THa-me-skotonan-leei-i-Proedros-ton-Symvolaiografon-vids/666537)” λέει η Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων [vids]

Τα φώτα της δημοσιότητας πρέπει όμως κάποτε να στραφούν και προς τον ανώνυμο ιατρό που είναι μόνιμα εκτεθειμένος ως βορά των διαθέσεων του πλήθους και μάλιστα χωρίς την παρουσία αστυνομικής δύναμης για να τον προστατεύει.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 19 Οκτωβρίου 2016, 20:37:06
Κάποιος -ανώνυμος- κύριος από κάτω γράφει:
Παράθεση
Στην Χρυσή Αυγή μας στέλνουν οι πολιτικάντηδες, με όλα αυτά που κάνουν, μειώνουν τους μισθούς και δεν μπορούμε πλέον να ξεπληρώσουμε τα δάνεια και μας παίρνουν τα σπίτια. Κόλπο ήταν από την αρχή.Από το πασόκ και μετά.
Χρυσή Αυγή ρε, εκεί θα πάμε όλοι, δεν πάει άλλο, ως εδώ ήταν, φτάνει πιά η κοροιδία των πολιτικών.
Άρα η χρεωκοπία της χώρας ήταν κόλπο, ενώ τους μισθούς τους μειώνουν οι πολιτικοί επίτηδες, προφανώς θα μπορούσαν μόνο να τους αυξάνουν, αλλά επειδή είναι και αυτοί στο "κόλπο", τους μειώνουν για να τους πάρουν τα σπίτια.
Τα ποιά ; Τα σπιτια "τους" που δεν είναι και τόσο "τους" μιας και έχουν κτιστεί με χρήματα της τράπεζας.
Μάλιστα.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί συνωμότησαν όλοι το 2009 για να υπαχθεί η χώρα στο Μνημόνιο, πριν ήταν καλά και τους ψηφίζαμε σε αντάλλαγμα για κάποιον διορισμό-ρουσφέτι, το 2009 τι συνέβη και αυτό το συμβόλαιο (αμοιβαία επωφελούς συναλλαγής) "έσπασε" ;
Αυτό δεν χωράει το πτωχό μου μυαλό.  :-\
Τίτλος: Σκυλίτσειο. Απείλησε με μαχαίρι γιατρό στα ΤΕΠ.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 24 Νοεμβρίου 2016, 20:04:49
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Πόσο μακριά είμαστε από το να θρηνήσουμε θύματα; Το περιστατικό που συνέβη χθες στο “Σκυλίτσειο” με πρωταγωνιστή κάποιον μετανάστη χρήστη ουσιών, όπως εκτιμάται, δείχνει πως το ¨κακό” δεν αργεί να γίνει.

Μετανάστης ή πρόσφυγας υπό την επήρεια φαρμάκων ή άλλων ουσιών, περίμενε να εξεταστεί στα επείγοντα του ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ. Όταν όμως τον πλησίασε ο γιατρός για να τον εξετάσει, του έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όπως ήταν φυσικό προσπάθησαν να προφυλαχθούν κλείστηκαν στο δωμάτιο και τηλεφώνησαν την αστυνομία και την ασφάλεια του νοσοκομείου. Η αστυνομία συνέλαβε τον “θερμόαιμο” αφού πρώτα είχε ακινητοποιηθεί και του είχε αφαιρεθεί το μαχαίρι. Όπως ανέφεραν στο politischios.gr, σε κάποια στιγμή κάθισε και άφησε κάτω το μαχαίρι, ένας από την ασφάλεια του νοσοκομείου το απομάκρυνε κλωτσώντας το και μετά τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί”.

Το περιστατικό πάντως γενικότερα έχει θέσει σε συναγερμό το νοσηλευτικό και όχι μόνο προσωπικό του Νοσοκομείου που ζήτησαν ήδη από την εταιρεία φύλαξης να ελέγχει περισσότερο όσους θέλουν να μπουν στον χώρο του Νοσοκομείου.

http://www.politischios.gr/koinonia/toys-apeilise-me-mahairi
http://www.docmed.gr/tous-apilise-macheri/
Τίτλος: Συνοδός ασθενούς χτύπησε και δάγκωσε γιατρό!
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Ιανουαρίου 2017, 21:57:05
02/01/2017

Ο γιατρός - που βρέθηκε την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο- υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους


Στο πόδι σηκώθηκαν τα ξημερώματα της παραμονής της πρωτοχρονιάς γιατροί και νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όταν πατέρας και γιος, που μόλις είχαν μεταφέρει τραυματισμένο τον μικρότερο γιο της οικογένειας, τα έκαναν γυαλιά - καρφιά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
 
Πάνω στον καβγά, ξυλοκόπησαν και έναν γιατρό που περνούσε τυχαία από τον διάδρομο, ενώ ο γιος φέρεται να τον δάγκωσε και στο μάγουλο, όταν προσπάθησε να τους ηρεμήσει.
 
Το σκηνικό συνεχίστηκε και όταν έφτασε η αστυνομία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και γιος και δύο ακόμα συγγενείς τους, πιάστηκαν στα χέρια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι στο τέλος κατάφεραν και τους έβαλαν χειροπέδες!
 
Μόνο ως απίστευτο μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό ξυλοδαρμού που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της παραμονής της πρωτοχρονιάς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
 
Συγγενείς ασθενούς, τον οποίο μόλις είχαν μεταφέρει με δικό τους όχημα μεθυσμένο και τραυματισμένο στο κεφάλι και στο πρόσωπο, τα έκαναν γυαλιά καρφιά και μάλιστα ο ένας εξ' αυτών δάγκωσε και έναν γιατρό στο μάγουλο.
 
"Πρωταγωνιστές" του καβγά ήταν ένας 60χρονος πατέρας και ο 20χρονος γιος του, ενώ τραυματίας ήταν ο νεότερος γιο της οικογένειας.
 
Πατέρας και γιος, που ήταν φανερά εκνευρισμένοι, μόλις πάτησαν το πόδι τους στο νοσοκομείο θύμιζαν ταύρους σε υαλοπωλείο.
 
Εκτός εαυτού φώναζαν και έβριζαν τους πάντες. Οι γιατροί πήραν τον τραυματία στα επείγοντα για να περιποιηθούν τα τραύματά του, ενώ οι άλλοι δύο συνέχιζαν τον εξάψαλμο.
 
Εκείνη την στιγμή ένας ειδικευόμενος γιατρός που είχε κληθεί για άλλο περιστατικό στα Τ.Ε.Π., είδε τους δύο άνδρες εκτός εαυτού και στην προσπάθεια του να τους ηρεμήσει, του επιτέθηκαν. Τον έβρισαν, χειροδίκησαν ενώ ο ένας εκ των δύο τον δάγκωσε στο μάγουλο.
 
Οι αστυνομικοί πέρα από τον πατέρα και τον γιο, συνέλαβαν και δύο ακόμα νεαρούς συγγενείς τους που μπλέχτηκαν στον καβγά, ενώ χθες με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ρεθύμνου, αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Ο γιατρός -που βρέθηκε την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο- υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για: εξύβριση, πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, συκοφαντική δυσφήμηση, φθορά δημόσιας περιουσίας, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα κλοπής και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
 
Σε ότι αφορά τέλος στον ασθενή, αυτός σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την χειρουργική κλινική που νοσηλεύεται.

http://www.cretalive.gr/crete/synodos-asthenoys-chtyphse-kai-dagkose-giatro
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Ιανουαρίου 2017, 22:01:26
Με αφορμή το περιστατικό που περιγράφεται στο προηγούμενο post αντιγράφω δημοσίευση (02/01/2016) του συμφορουμίστα Γενικού Ιατρού (και νυν Διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου) κ. Δημήτρη Μιχάλη στον τοίχο του στο facebook:

Χειροδικίες και «τσαμπουκάδες» στις δομές υγείας
Με αφορμή το ακόλουθο δημοσίευμα, αξίζει να ενσκήψουμε στο φαινόμενο αυτό που βασιλεύει τη χώρα μας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες που προσέρχονται στα νοσοκομεία (κυρίως στα επείγοντα) συμπεριφέρονται απαράδεκτα. Αυτό για πολλούς λόγους.
Κάποιοι από το πολύ άγχος για το συμβάν.
Εδώ η ευθύνη των υγειονομικών να τους κατατοπίσουν, ενημερώσουν για τα πραγματικά δεδομένα και να τους ηρεμήσουν, είναι καθοριστική.
Κάποιοι γιατί μέσα από τις δυσκολίες που θα συναντίσουν (αναπόφευκτες ή απόρροια αμελείας υπαλλήλων), ξυπνάει το μένος τους για ένα άδικο κράτος που συναντούν συνέχεια μπροστά τους.
Και εδώ ο εκπολιτισμός του κράτους ως παρόχου υπηρεσιών (συνολικά) είναι αυτό που θα έδιδε τη λύση.
Κάποιοι γιατί βρέθηκαν μπροστά σε έναν αδιάφορο και ανεύθυνο λειτουργό που για κείνον η δουλειά του είναι «αγγαρεία» και όχι λειτούργημα. Και αυτό είναι εύκολα αντιληπτό από τον έχοντα ανάγκη πολίτη.
Εδώ μόνο η απομόνωση τέτοιων ¨λειτουργών¨ από τους λοιπούς και η αρμόζουσα τιμωρία μπορούν να θεραπεύσουν την πληγή.
Κάποιοι γιατί έχουν μάθει στη ζωή τους στο «εδώ και τώρα» και αδιαφορώντας για την σοβαρότερη κατάσταση άλλων συμπολιτών τους που προηγούνται, απαιτούν να είναι αυτοί η απόλυτη προτεραιότητα.
Εδώ δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ψυχοκοινωνική παθολογία και λίγα μπορούν να γίνουν με τον ενδεδειγμένο χειρισμό, αν και ενδείκνυται να τον δοκιμάζουμε.
Κάποιοι άλλοι γιατί εκ φύσεως (είτε έχοντας κάκιστη παιδεία είτε αποτελούντες διαταραγμένες υποκοσμιακές προσωπικότητας, γνωστοί και ως «κουραδόμαγκες»), αγνοούν κάθε κανόνα κοινωνικής προσαρμογής και συλλογικότητας.
Μαζί τους και αυτοί που πιωμένοι θεωρούν δεδομένη την μοναδικότητά τους.
Σαν τους τελευταίους ήταν και αυτοί που έκαναν το σκηνικό στο Ρέθυμνο.
Και ο εισαγγελέας τους απεύθυνε κατηγορία για «.. φθορά δημόσιας περιουσίας, αντίσταση κατά της αρχής, … και διατάραξη οικιακής ειρήνης». Μάλιστα.
Και μετά τους άφησε ελεύθερους !! !!
Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα επικρατούν και επιβιώνουν με πρώτο ένοχο –κατά την εκτίμησή μου- την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Και εννοώ ότι σε όποια χώρα του κόσμου με στοιχειώδες πολιτικά σταθερό σύστημα αν γίνει κάτι τέτοιο,
1ον: Συλλαμβάνεσαι άμεσα και αντιμετωπίζεις σοβαρές κατηγορίες περί διατάραξης της ομαλής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
Πού είναι αυτή η κατηγορία εδώ? ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!
2ον: Οδηγείσαι στο αυτόφωρο. Πόσες φορές γίνεται αυτό εδώ? Σχεδόν ποτέ, όπως στην περίπτωσή μας που «… αφέθηκαν ελεύθεροι».
3ον: Διώκεσαι αυτεπάγγελτα. Αν προσέξατε στο δημοσίευμα αναφέρει « .. ο γιατρός υπέβαλε μήνυση…». ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Όχι κύριοι. Ο γιατρός για να υποβάλει μήνυση πρέπει να εγκαταλείψει το νοσοκομείο. Και πρέπει να μείνει και κρατούμενος ή και να πάει στο αυτόφωρο, γιατί πάντα ο δράστης βάζει και εκείνος μήνυση εναντίον του γιατρού (δασκαλεμένος από τους δικηγόρους για να κωλυσιεργήσει). Ακόμη, ο γιατρός εκθέτει τον εαυτό του σε στοχοποίηση από τον δράστη για μελλοντική εκδικητική δράση.
Όλα αυτά συνεπώς υπηρετούν ένα σύστημα που αποτρέπει το θύμα από το να υποβάλει μήνυση.
Αλλά και τέλος γιατί ο γιατρός να υποβάλει μήνυση? Η συμπεριφορά αυτή στρέφεται εναντίον μία ολόκληρης δομής και ενός δημόσιου συστήματος.
Άρα να υποβάλει ο Διοικητής π.χ.
Έλα μου ντε. Ούτε αυτός μπορεί αφού κατά την κρατούσα νομολογία δεν είναι αυτός ο έχων άμεσο «έννομο συμφέρον».

Απλά: Η μπές μπροστά γιατρέ και βγάλε το φίδι από την τρύπα, ή άσε το μάγκα να αλωνίζει. Και τούτο το τελευταίο είναι που υπηρετεί τελικά το σύστημά μας. Γιατί όμως? Και τελικά ποιο φίδι θα βγάλει όταν οι ποινές που θα αντιμετωπήσει ο «μάγκας» είναι τέτοιες που μάλλον θα τον αποθρασυνόσουν παρά θα τον συνετίσουν?
Δυστυχώς όμως, κατά καιρούς δια στόματος υπουργών δικαιολογείται –και εμμέσως ενθαρρύνεται -ο τραμπουκισμός και η αυτοδικία, όπως είχα γράψει και παλιότερα (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=924647737568468&id=100000697527360)
Κοντολογίς, η ποινικοποίηση της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και ειδικά τόσο ευαίσθητης (που σήμερα αντιμετωπίζεται ως διατάραξη οικιακής γαλήνης !!) και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία και με αυστηρή αντιμετώπιση, είναι η λύση που θα έκανε τους «κουραδόμαγκες» να περιορίσουν τη μαγκιά τους και θα προστάτευε τους ασθενείς από το ζόφο τέτοιων συμπεριφορών και τους υγειονομικούς από το σχεδόν καθημερινό ακραίο μπούλινγκ που αντιμετωπίζουν.
Όμως αυτά για να τα διευθετήσουμε απαιτείται να διαθέτουμε πολιτισμό ως σύστημα.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι νομιμοποιούμαι να ισχυριστώ πως δεν διαθέτουμε εδώ και μερικές δεκαετίες.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 2 Ιανουαρίου 2017, 23:09:20
Τι αξίζει η ζωή ενός εργαζόμενου σε δημόσια δομή; Πάντα είχα αυτή την απορία. Όσο περνάνε τα χρόνια, βλέπω ότι για κάποιους ιθύνοντες αξίζει ελάχιστα. Λίγα ψηφαλάκια αξίζουν περισσότερο.
Όσο για τους οξυδερκείς συναδέλφους, είναι νομίζω απλό να καταλάβουν ότι πολλά κοινωνικά πειράματα εξαρτώνται από τα γονίδια του πληθυσμού μελέτης. Και όταν δεν μπορείς να μετρήσεις γονίδια, σε τέτοια πειράματα διαβάζεις την ιστορία του παρελθόντος στον πληθυσμό μελέτης. Μετά επιστρέφεις και δεν αφήνεις τα προσωπικά σου όνειρα να σου αλλοιώνουν την εικόνα της πραγματικότητας.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 3 Ιανουαρίου 2017, 05:08:42
Εν τω μεταξύ στην μακρινή Αυστραλία παίζουν τέτοια spots στην TV...

Αssault isn't part of the job. It's a crime - Hospital (φυλάκα ΜΕΧΡΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ)


Δυστυχώς όσα γράφονται είναι σωστά.
Όποιο αδίκημα τους ενδιαφέρει (π.χ αντίσταση κατά της Αρχής) είναι ΑΥΤΟΦΩΡΟ αδίκημα ενώ η βιαιοπραγία κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν είναι, πραγματικά ό,τι να ναι, και ένδειξη του πόσο έχει απαξιωθεί το έργο του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Απ΄την στιγμή που έχουμε τέτοιες τραγικές ηγεσίες στον κλάδο οι οποίες δεν κλείνουν τα νοσοκομεία για ένα τόσο σοβαρό θέμα παρά μόνο για οικονομικά και συνταξιοδοτικά (ειδικά μάλιστα των πλέον προνομιούχων ασφαλισμένων προ 1993), τι ακριβώς περιμένετε να δείτε ;

Φυσικά και είναι εκ των πραγμάτων "αντιλαϊκή" ενέργεια, περισσότερα ψηφαλάκια μαζεύουν με το να έχουν τους γιατρούς σάκκους του μποξ...

Γιατί οι Έλληνες πολιτικάντηδες, εξ' από ανέκαθεν αυτό κοιτούν, μετρούν τα κουκιά για τα ψηφαλάκια.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Ιανουαρίου 2017, 11:56:37
Επεισόδιο με ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Νάξου
Παράθεση
Το γεγονός ότι δεν υπήρχε εφημερία στο ασθενοφόρο του νοσοκομείου Νάξου "πλήρωσε" μια νοσοκόμα της μονάδας υγείας του νησιού, όπου "μια κάτοικος" έβγαλε πάνω της, όλη της την αγανάκτηση...

Το περιστατικό, όπως κατήγγειλε στο naxostimes.gr, η προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού, συνέβη ξημερώματα Δευτέρας όταν κάτοικος του νησιού τηλεφώνησε στα επείγοντα του νοσοκομείου Νάξου και ζήτησε ασθενοφόρο για να μεταφέρει κάποιο γνωστό της, ο οποίος ήταν αναίσθητος στο έδαφος και όπως είπε "μπορεί να έχει πάθει εγκεφαλικό ή να είναι ακόμα και νεκρός"...

Η νοσοκόμα που εφημέρευε, εξήγησε ότι δεν υπήρχε εκείνη την ώρα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και να προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον ασθενή με άλλο όχημα. Επίσης έδωσε την εναλλακτική λύση να κληθεί η αστυνομία και να τον μεταφέρει (όπως και έγινε)...

Η συνέχεια εκτυλίχτηκε λίγο αργότερα, περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα, στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών όταν η πολίτης μπήκε μέσα και ζήτησε να μάθει "με ποια κοπέλα" είχε μιλήσει νωρίτερα στο τηλέφωνο. Όταν η νοσοκόμα είπε "μαζί μου", εξαγριωμένη και αγανακτισμένη, της επιτέθηκε φραστικά αλλά και με τα χέρια ξυλοκοπώντας την. Η νοσοκόμα πήγε να προφυλαχτεί στο θάλαμο των νοσοκόμων αλλά η εξαγριωμένη πολίτης την ακολούθησε και μέχρι εκεί, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να την ξυλοκοπήσει. Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν και εκτόνωσαν την κατάσταση. Ωστόσο, ο ασθενής δεν είχε κάτι σοβαρό αφού διαγνώστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, αντιμετωπίστηκε άμεσα η περίπτωση του και πήγε στο σπίτι του.

Σε έξαλλη κατάσταση για το παραπάνω περιστατικό ήταν τη Δευτέρα το μεσημέρι η προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Νάξου Άννα Κάβουρα, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει σε αυτό που είχε συμβεί.
Σε δηλώσεις της στο naxostimes.gr αναρωτήθηκε "πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να εισβάλει στο νοσοκομείο και να επιτίθεται σε μια εργαζόμενη που κάνει τη δουλειά της και δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το γεγονός ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να μεταφέρει κάποιον ασθενή; Από που προστατευόμαστε εμείς;".

Όπως μας ενημέρωσε, η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης διότι είναι απαράδεκτο να "πληρώνει" ο οποιοσδήποτε άλλος την ανυπαρξία του κράτους, τη στιγμή που το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι σε αυτό -και πόσο μάλλον οι νοσηλεύτριες που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, τον καλύτερο τους εαυτό- δεν ευθύνονται για το ΕΚΑΒ και τις βάρδιες του ασθενοφόρου...
Πηγή: http://www.naxostimes.gr/ygeia/9104-epeisodio-me-ksylodarmo-nosileytrias-sto-nosokomeio-naksou

Ελπίζω να πάρει όντως τον δρόμο της Δικαιοσύνης (το ότι δεν τον πήρε ήδη δεν είναι καλό σημάδι) και να μην έχουμε ξανά τα "που να μπλέκω, μικρή κοινωνία κτλ"

Γιατί αν νομίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές περνάνε χωρίς ντράβαλα, θα το ξανακάνει.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: iceman στις 17 Ιανουαρίου 2017, 19:32:12
ναι τον "δρομο της δικαιοσυνης" για να γινει η δικη μετα απο 2-3 χρονια με την κατηγορια της απλης σωματικης βλαβης και να εισπραξει μια ποινη 5-6 μηνες με αναστολη.....
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Ιανουαρίου 2017, 19:37:42
Η εναλλακτική της γαργάρας είναι καλύτερη ; Βοηθάει κάποιον (εκτός του να μην ταλαιπωρηθεί-ξοδευτεί αν και θύμα) ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: iceman στις 17 Ιανουαρίου 2017, 19:58:01
υπαρχει και η εναλλακτικη να "απαντησεις" (αν μπορεις βεβαια) επι τοπου.........
αλλλος τροπους να καταλαβουν δεν υπαρχει
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 17 Ιανουαρίου 2017, 20:57:00
Εμένα μου κάνει εντύπωση που μια νοσηλεύτρια στα επείγοντα βρέθηκε να απαντάει τηλεφωνικά στην αίτηση για ασθενοφόρο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Ιανουαρίου 2017, 21:14:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
υπαρχει και η εναλλακτικη να "απαντησεις" (αν μπορεις βεβαια) επι τοπου.........
αλλλος τροπους να καταλαβουν δεν υπαρχει

Nα βρεθείς δλδ και κερατάς και δαρμένος (δικαστικά), το έκανε γνωστός-γνωστού στο ΤΕΠ του Γεννηματά και έτρεχε στα Αυτόφωρα...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 17 Ιανουαρίου 2017, 21:55:43
Αυτόφωρο σ' αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνει σχεδόν πάντα και το θύμα αφού συνήθως ο δράστης κάνει κι εκείνος καταγγελία για οτιδήποτε αληθινό ή ψευδές του έρθει στο μυαλό (ή τον συμβουλεύσει γνωστός ή δικηγόρος) π.χ. εξύβριση.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Ιανουαρίου 2017, 22:01:04
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτόφωρο σ' αυτές τις περιπτώσεις πηγαίνει σχεδόν πάντα και το θύμα αφού συνήθως ο δράστης κάνει κι εκείνος καταγγελία για οτιδήποτε αληθινό ή ψευδές του έρθει στο μυαλό (ή τον συμβουλεύσει γνωστός ή δικηγόρος) π.χ. εξύβριση.
Ισχύει, αλλά σκέψου την μετέπειτα δικαστική κατάληξη αν βρεθούν μάρτυρες που θα βεβαιώσουν στο δικαστήριο ότι ο γιατρός κοπάνησε (αδίκως ή όχι δεν έχει σημασία για τον δικαστή) τον τραμπούκο...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 17 Ιανουαρίου 2017, 22:38:51
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
υπαρχει και η εναλλακτικη να "απαντησεις" (αν μπορεις βεβαια) επι τοπου.........
αλλλος τροπους να καταλαβουν δεν υπαρχει

Αν και ακραίο, το περιστατικό είναι αληθινό.  :o :o :o

Τίτλος: Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένοι συνοδοί έδειραν γιατρό και τραυματιοφορέα.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Ιανουαρίου 2017, 23:44:39
18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θύματα ξυλοδαρμού από συνοδούς ασθενούς έπεσαν σήμερα τα ξημερώματα ένας γιατρός και μία τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, στις 4:30 τα ξημερώματα προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσηλευτικού ιδρύματος μία 13χρονη με αναφερόμενη μέθη, συνοδευόμενη από 10 άτομα -όλοι τους Ρομά.

Αρχικά, οι συνοδοί της επιτέθηκαν φραστικά στον ειδικευόμενο ιατρό γενικής ιατρικής, ο οποίος δέχτηκε γροθιά και τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ενώ προσπαθούσε να βάλει την ασθενή σε αμαξίδιο μεταφοράς. Στη συνέχεια τραυμάτισαν στο πρόσωπο και μία τραυματιοφορέα.
Αν και η ασθενής είναι ανήλικη, της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και εκτιμήθηκε η κατάσταση της ως αιμοδυναμικά σταθερή. Ωστόσο, οι συνοδοί συνέχισαν να προκαλούν αναστάτωση στην αίθουσα αναμονής του ΤΕΠ, καθώς εκσφενδόνιζαν καρέκλες και χτυπούσαν την τζαμαρία στο γραφείο κίνησης του ΤΕΠ.

Άμεσα κλήθηκε η υπηρεσία ασφαλείας (security) του νοσοκομείου και η άμεση Δράση (100). Με δύο περιπολικά μεταφέρθηκαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης, όπου ακολούθησαν ο ιατρός και η τραυματιοφορέας προκειμένου να καταθέσουν την μαρτυρία τους, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Η ανήλικη ασθενής διακομίστηκε “Ιπποκράτειο”, όπου λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική γύρω στις 5.20 σήμερα το ξημέρωμα με ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού, κατόπιν σχετικής κλήσης στο ΕΚΑΒ.

http://www.docmed.gr/thessaloniki-methismeni-sinodi-ediran-giatro-ke-travmatioforea/ (http://www.docmed.gr/thessaloniki-methismeni-sinodi-ediran-giatro-ke-travmatioforea/)
Τίτλος: Απ: Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένοι συνοδοί έδειραν γιατρό και τραυματιοφορέα.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 19 Ιανουαρίου 2017, 00:17:56
Άντε να βρεις άκρη  με 10 συνοδούς (ίσως κι αυτούς μεθυσμένους) και ιδιαίτερα Ρομά. Να δούμε αν θα βρεθεί εισαγγελέας να κάνει (εκτός των άλλων) και αυτεπάγγελτη αγωγή για παραμέληση ανηλίκου για την μεθυσμένη ανήλικη.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 19 Ιανουαρίου 2017, 00:42:28
Είναι ένας απ' τους λόγους που κάποιοι αποφύγαμε και αποφεύγουμε τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα έχει αφεθεί να λειτουργεί στα όρια και συχνά εκτός νόμου, δοκιμάστε να περάσετε απ ΄τις περιοχές τους, αν τυχόν τρακάρετε θα λειτουργήσει ο νόμος του ισχυρότερου (μιας και συχνά οδηγούν ανασφάλιστοι και χωρίς δίπλωμα)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 19 Ιανουαρίου 2017, 00:49:12
Η μοναδική λύση είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη φύση του αδικήματος και τις αντίστοιχες ποινές όσον αφορά την επίθεση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό εν ώρα υπηρεσίας.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 19 Ιανουαρίου 2017, 08:29:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η μοναδική λύση είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη φύση του αδικήματος και τις αντίστοιχες ποινές όσον αφορά την επίθεση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό εν ώρα υπηρεσίας.

Έχετε απόλυτο δίκιο. Οι ποινές που αποδίδονται σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι τουλάχιστον φυλάκιση 1 έτους. Το πρόβλημα παραμένει ότι η δίκη αυτή θα γίνει μετά από 5 τουλάχιστον χρόνια και αφού έχουν υπάρξει και 3-4 αναβολές, για κάθε απίθανο λόγο που μπορεί να σκεφθεί ένας δικηγόρος. Τελικά βέβαια η ποινή είναι εξαγοράσιμη ,άρα όλοι τη βγάζουν ''καθαρή''. >:(

Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 308Α
Απρόκλητη σωματική βλάβη
1. Με  φυλάκιση  τουλάχιστον  έξι  μηνών  τιμωρείται  η  απλή σωματική βλάβη (άρθρο 308 παρ.  1, εδ. α) αν έγινε χωρίς πρόκληση  από τον παθόντα.
2. Αν  η  πράξη της προηγούμενης παραγράφου έχει το χαρακτήρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης (άρθρο 309) ή αν σ` αυτήν συμμετείχαν δύο ή περισσότεροι, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
http://www.c00.org/2015/03/greek-penal-code-article-308A.html (http://www.c00.org/2015/03/greek-penal-code-article-308A.html)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 19 Ιανουαρίου 2017, 11:25:50
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απρόκλητη σωματική βλάβη
1. Με  φυλάκιση  τουλάχιστον  έξι  μηνών  τιμωρείται  η  απλή σωματική βλάβη (άρθρο 308 παρ.  1, εδ. α) αν έγινε χωρίς πρόκληση  από τον παθόντα....
   Δε νομίζω ότι η απλή σωματική βλάβη πρέπει να τιμωρείται με μεγαλύτερη ποινή. Θανατική ποινή καταργήθηκε, από τα ισόβια "γλιτώνουν" και οι σατανιστές, 6 μήνες με ένα χρόνο καλά είναι. Αρκεί να γίνεται άμεση εκδίκαση ώστε να μην τιμωρείται (με αναβολές και σπάσιμο νεύρων) ο παθών.
   Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τον Βασίλη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η μοναδική λύση είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη φύση του αδικήματος και τις αντίστοιχες ποινές όσον αφορά την επίθεση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό εν ώρα υπηρεσίας.
   Στις περιπτώσεις αυτές να προστεθεί κάπως (νομικά δεν ξέρω) και η (δυνητική ή και πραγματική) έκθεση ασθενών σε κίνδυνο (ακόμα και απώλεια ζωής) από την παρεμπόδιση του ιατρού ή νοσηλευτή. Να μην θεωρείται απλή σωματική βλάβη.
   Στην άνω περίπτωση δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα; Δεν γίνεται ταχύτατη εκδίκαση. Μήπως οι ανακριτές (μετά την αυτόφωρη ανάκριση) να διατάσσουν κράτηση του δράστη και άμεση δικάσιμο;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 24 Ιανουαρίου 2017, 23:03:53
Πύργος: Ξυλοδαρμός νευροχειρουργού στα επείγοντα του νοσοκομείου (http://www.docmed.gr/pirgos-xilodarmos-nevrochirourgou-sta-epigonta-tou-nosokomiou/)

Πέρα από καταδίκες τι ακριβώς έχουμε ; Κάποια νομοθετική παρέμβαση για το θέμα ; Τι κάνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 24 Ιανουαρίου 2017, 23:42:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πύργος: Ξυλοδαρμός νευροχειρουργού στα επείγοντα του νοσοκομείου (http://www.docmed.gr/pirgos-xilodarmos-nevrochirourgou-sta-epigonta-tou-nosokomiou/)

Πέρα από καταδίκες τι ακριβώς έχουμε ; Κάποια νομοθετική παρέμβαση για το θέμα ; Τι κάνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι ;

Παράθεση
Θα πρέπει δε, θα ληφθούν μέτρα – και οι πληροφορίες λένε ότι η Διοίκηση βρίσκεται στην τελική ευθεία – για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων και προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να βρίσκεται στον τερματισμό; (μετά την τελική ευθεία)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 25 Ιανουαρίου 2017, 09:55:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Θα πρέπει δε, θα ληφθούν μέτρα – και οι πληροφορίες λένε ότι η Διοίκηση βρίσκεται στην τελική ευθεία – για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων και προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να βρίσκεται στον τερματισμό; (μετά την τελική ευθεία)

Άμεση πρόσληψη ''φουσκωτών'' πορτιέρηδων σε όλα τα ΤΕΠ της χώρας, όπως κάθε σοβαρό club που σέβεται τους πελάτες του  ;D.
Σοβαρά τώρα, μόνο η άμεση εκδίκαση και μη οι μετατρέψιμες ποινές σε όλα ανεξαιρέτως τα περιστατικά βίας στους εργασιακούς χώρους ,μπορούν να δράσουν αποτρεπτικά στο μέλλον.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 25 Ιανουαρίου 2017, 10:12:51
Βασικά πρέπει να γίνει αυτόφωρο αδίκημα και όχι κατ΄έγκληση, ώστε να μην αναγκάζεται ο υφιστάμενος την επίθεση να εγκαταλείψει την θέση του και να αποτρέπεται έτσι η δίωξη του άλλου μέρους.
Έτσι παρέρχεται και το Αυτόφωρο.

Όταν γίνει αυτό ενημέρωση με τηλεοπτικά spots και αφίσες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Μην κοιτάτε εμάς, ο περισσότερος κόσμος ακόμα απ΄την τηλεόραση ενημέρωνεται...
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δημήτριος στις 25 Ιανουαρίου 2017, 22:49:05
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βασικά πρέπει να γίνει αυτόφωρο αδίκημα και όχι κατ΄έγκληση, ώστε να μην αναγκάζεται ο υφιστάμενος την επίθεση να εγκαταλείψει την θέση του και να αποτρέπεται έτσι η δίωξη του άλλου μέρους.
Έτσι παρέρχεται και το Αυτόφωρο.

Όταν γίνει αυτό ενημέρωση με τηλεοπτικά spots και αφίσες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Μην κοιτάτε εμάς, ο περισσότερος κόσμος ακόμα απ΄την τηλεόραση ενημέρωνεται...
Στηρίζουμε . Αυτόφωρο, ας γίνει και ιδιώνυμον ...καμία εξαγορά ,καμιά αναστολή και σε όλες τις περιπτώσεις έκτιση της ποινής στη μπουζού για να μαθει.Οχι ρε φίλε δεν θα χτυπάς επειδή σου γουστάρει αυτόν που σκίζεται με οσα πενιχρά μέσα του δίνει πολιτεία  για να σε κάνει καλα  .Το βρήκαμε σαν δικαιολογία κρίση και αηδίες
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 5 Φεβρουαρίου 2017, 23:45:30
Παράθεση
Ο γιατρός στα επείγοντα του ΕΣΥ... διακομίσθηκε στα επείγοντα

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ


Εκείνο το απόγευμα είχε πολλή κίνηση στα επείγοντα. Το νοσοκομείο Αμαλιάδας εφημέρευε με έναν ειδικευμένο παθολόγο και αναγκαστικά υπήρχε αναμονή. Η αντίδραση από συνοδούς ασθενούς δεν άργησε να έρθει. «“Θα περιμένετε κύριοι”, τους λέω. Δεν είχαν υπομονή.

Ορμησαν να με χτυπήσουν και οι τρεις, η ασθενής, ο αδελφός της και ο πατέρας της. Είμαι 17 χρόνια στο νοσοκομείο. Πρώτη φορά μού επιτέθηκαν για να με χτυπήσουν. Λεκτικές επιθέσεις δέχομαι και εγώ και συνάδελφοί μου καθημερινά, αλλά σωματική επίθεση πρώτη φορά», αναφέρει στην «Κ» το θύμα της επίθεσης που έγινε στις 15/1/2017, ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Κώστας Αλεξόπουλος. «Ο κόσμος πλέον δεν έχει υπομονή για λόγους που δεν έχουν πάντα να κάνουν με το νοσοκομείο. Αλλά δεν είναι σωστό να ξεσπάνε σε εμάς. Εμείς απλώς κάνουμε τη δουλειά μας. Προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από τις 6 το πρωί έως το μεσημέρι της επομένης, 30-32 ώρες στο πόδι...», συμπληρώνει.

Μία εβδομάδα μετά, ένας νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Πύργου δέχθηκε γρονθοκοπήματα από συγγενείς τραυματία που εξέταζε εκείνη τη στιγμή. Ο γιατρός υπέστη σοβαρή βλάβη στο αριστερό μάτι. Στο νοσοκομείο Νάξου, στις 16/1/2017, μια νοσηλεύτρια είχε την «ατυχία» να ενημερώσει τηλεφωνικά μια γυναίκα ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για διακομιδή περιστατικού. Λίγη ώρα μετά, η γυναίκα που είχε καλέσει έφθασε στο νοσοκομείο, αναζήτησε τη νοσηλεύτρια, την οποία και κυνήγησε μέσα στα ΤΕΠ για να τη χτυπήσει. Σε μέθη μπορούν να αποδοθούν και τα επεισόδια που προκάλεσαν στις 18/1/2017 δέκα συνοδοί 13χρονης στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον τραυματισμό γιατρού και τραυματιοφορέα, προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην αίθουσα αναμονής.

Τέσσερα «θερμά επεισόδια» σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στα επείγοντα του ΕΣΥ, όπου οι εντεινόμενες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και οι μεγάλες αναμονές οδηγούν πολίτες εκτός ορίων. Η ελλιπής φύλαξη, δε, καθιστά τα νοσοκομεία... ανοχύρωτες πόλεις. «Το φαινόμενο είναι συχνό, ιδιαίτερα σε μεγάλα νοσοκομεία, όπου η αναμονή στις εφημερίες ξεπερνάει τις έξι ώρες», αναφέρει στην «Κ» η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς Ματίνα Παγώνη. «Ομως το προσωπικό δεν φταίει σε τίποτα. Τα επεισόδια γίνονται κυρίως νύχτα και αυτοί που πρέπει να ακούσουν τα προβλήματα, δεν είναι παρόντες. Εμείς φωνάζουμε την ασφάλεια. Αλλες φορές έρχεται αμέσως, άλλες φορές αργεί. Συχνά, οι υπάλληλοι φύλαξης είναι γυναίκες που δεν μπορούν να τα βάλουν με οργισμένους συγγενείς».

«Μέσα στη μεγάλη προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και κάποια απαράδεκτα συμβάντα βιαιοπραγίας», σημειώνει στην «Κ» ο νευροχειρουργός στο Κρατικό Νίκαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Πάνος Παπανικολάου. «Αυτά τα περιστατικά είναι πολύ λίγα σε σχέση με το σύνολο της προσέλευσης, γιατί η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου σέβεται το έργο μας και κατανοεί ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι υγειονομικοί δείχνουν μεγάλη αυτοθυσία μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ελλείψεων προσωπικού και υποχρηματοδότησης. Για την εκδήλωση τέτοιων συμβάντων έχει τεράστια ευθύνη η πολιτεία, που δεν φροντίζει για τη στελέχωση των νοσοκομείων με ειδικό προσωπικό φύλαξης και διοικητική υποστήριξη». Το Κρατικό Νίκαιας, έως πριν από έξι μήνες, είχε μόλις δέκα υπαλλήλους φύλαξης για μια μεγάλη έκταση με πολλά κτίρια. Προσέλαβε άλλους 13 υπαλλήλους, ωστόσο ούτε αυτοί επαρκούν. Το δε νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπως αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος, δεν έχει φύλαξη κατά την απογευματινή βάρδια.
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/894937/article/epikairothta/ellada/o-giatros-sta-epeigonta-toy-esy-diakomis8hke-sta-epeigonta
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δημήτριος στις 18 Μαρτίου 2017, 02:52:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βασικά πρέπει να γίνει αυτόφωρο αδίκημα και όχι κατ΄έγκληση, ώστε να μην αναγκάζεται ο υφιστάμενος την επίθεση να εγκαταλείψει την θέση του και να αποτρέπεται έτσι η δίωξη του άλλου μέρους.
Έτσι παρέρχεται και το Αυτόφωρο.

Όταν γίνει αυτό ενημέρωση με τηλεοπτικά spots και αφίσες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Μην κοιτάτε εμάς, ο περισσότερος κόσμος ακόμα απ΄την τηλεόραση ενημέρωνεται...
Στηρίζουμε . Αυτόφωρο, ας γίνει και ιδιώνυμον ...καμία εξαγορά ,καμιά αναστολή και σε όλες τις περιπτώσεις έκτιση της ποινής στη μπουζού για να μαθει.Οχι ρε φίλε δεν θα χτυπάς επειδή σου γουστάρει αυτόν που σκίζεται με οσα πενιχρά μέσα του δίνει πολιτεία  για να σε κάνει καλα  .Το βρήκαμε σαν δικαιολογία κρίση και αηδίες

 Από ότι βλέπω με πρόλαβε μήνες πριν ο δόκτωρ Βλάσσης Γωγούσης ...άρα έτσι πρέπει να γίνει τελικά όπως τα λέει .
http://www.athina984.gr/2015/12/03/agrios-xylodarmos-giatrou-sto-attikon-gia-mia-syntagh-gyalivn/
Τίτλος: Στην Ινδία οι γιατροί μαθαίνουν πολεμικές τέχνες για να αντιμετωπίζουν τους εξορ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 5 Μαΐου 2017, 21:25:45
04/05/2017

Στην Ινδία οι γιατροί μαθαίνουν πολεμικές τέχνες για να αντιμετωπίζουν τους εξοργισμένους συγγενείς.

Ο ιατρικός σύλλογος υποστηρίζει ότι 3 στους 4 γιατρούς θα δεχθούν μια τέτοια επίθεση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους

Δραστικά μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γιατρών λαμβάνονται στην Ινδία με γιατρούς να αποφασίζουν να μάθουν πολεμικές τέχνες.

Η πρώτη φάση του σχεδίου θα υλοποιηθεί στο κρατικό νοσοκομείο All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί από τις 15 Μαΐου.

Συνολικά 1.500 γιατροί θα κάνουν μαθήματα ταε κβο ντο με τον πρόεδρο του σωματείου τους να δηλώνει ότι «τα κρούσματα βιας σε βάρος μας αυξάνονται και η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για να τα μειώσει».

«Αφού η κυβέρνηση δεν μας προσφέρει επαρκή ασφάλεια, τότε πρέπει εμείς μόνοι μας να πάρουμε μέτρα για να σώσουμε τη ζωή μας και να αποφύγουμε σοβαρούς τραυματισμούς» εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έρευνα του 2016 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet, το 40% των γιατρών σε ένα νοσοκομείο στο Δελχί δέχθηκε επίθεση μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Την ίδια ώρα ο ιατρικός σύλλογος υποστηρίζει ότι 3 στους 4 γιατρούς θα δεχθούν μια τέτοια επίθεση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Από τα πυρά δεν ξεφεύγουν ούτε οι νοσοκόμες και το υπόλοιπο προσωπικό μόνο που τα κρούσματα αυτά είναι λιγότερο συχνά.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τις επιθέσεις με κυριότερους τις μεγάλες ουρές και τη διαφθορά.

Τελευταίο κρούσμα βιας η επίθεση 15 ατόμων σε έναν γιατρό μετά το θάνατο μιας γυναίκας που υπέφερε από χρόνια ηπατική ανεπάρκεια.

http://www.protothema.gr/world/article/676344/stin-india-oi-giatroi-mathainoun-polemikes-tehnes-gia-na-adimetopizoun-tous-exorgismenous-suggeneis/ (http://www.protothema.gr/world/article/676344/stin-india-oi-giatroi-mathainoun-polemikes-tehnes-gia-na-adimetopizoun-tous-exorgismenous-suggeneis/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 22 Μαΐου 2017, 09:07:18
Σοβαρά επεισόδια σε τρία νοσοκομεία σε μια ημέρα!

Το πιο σοβαρό επεισόδιο ήταν αυτό που έγινε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ δυο οικογενειών τσιγγάνων
«Θερμόαιμοι» επισκέπτες και ασθενείς προκάλεσαν επεισόδια σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της χώρας μέσα σε μόλις ένα 24ωρο! Πιο σοβαρό ήταν αυτό που έγινε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ δυο οικογενειών τσιγγάνων.

* Όλα άρχισαν όταν την ώρα που ήταν έτοιμη να γεννήσει μια νεαρή γυναίκα, εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της που είχε μόλις αποφυλακιστεί και επέμενε να μπει στην Γυναικολογική κλινική για να τη δει, παρ’ όλο που η κοπέλα είχε κάνει άλλη σχέση! Οι συγγενείς της προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και ήρθαν αντιμέτωποι με την οικογένεια του νεαρού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με λοστούς και ρόπαλα! Στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός και έφτασαν τρία περιπολικά της Αστυνομίας, με τα πληρώματά τους να βάζουν τέλος στη σύρραξη, αποφεύγοντας πάντως να κάνουν συλλήψεις.

** Στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο, ένας 30χρονος συνοδός ασθενούς εκνευρίστηκε επειδή οι γιατροί καθυστερούσαν να εξετάσουν τον άνθρωπό του και τα έκανε… γυαλιά καρφιά προκαλώντας αναστάτωση! Τελικά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος για φθορές και διατάραξης κοινής ειρήνης.

*** Στο Ηράκλειο, ένας ασθενής ο οποίος απαιτούσε νε εξεταστεί από τους γιατρούς του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών πριν έρθει η σειρά του, επιτέθηκε σε έναν 55χρονο επιμελητή αναισθησιολόγο και τον γρονθοκόπησε! Πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, η κατάσταση εκτονώθηκε και το περιστατικό πήρε τέλος.

http://www.protothema.gr/greece/article/681336/sovara-epeisodia-se-tria-nosokomeia-se-mia-imera/ (http://www.protothema.gr/greece/article/681336/sovara-epeisodia-se-tria-nosokomeia-se-mia-imera/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 1 Ιουνίου 2017, 10:49:48
Θεσσαλονίκη: «Μπούκαρε» σε δημόσια υπηρεσία και έβρισε τον γιατρό (http://www.typosthes.gr/gr/topika/article/131631/thessaloniki-boukare-se-dimosia-upiresia-kai-evrise-ton-giatro-/)
31 Μαϊ 2017

Μπήκε σε δημόσιο ιατρείο, έβρισε τον γιατρό και προκάλεσε φθορές στο χώρο. Ο λόγος για έναν 37χρονο σε δημόσιο Υπηρεσία του τομέα Υγείας στην Καλαμαριά, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2016, ο 37χρονος μετέβη σε δημόσια Υπηρεσία του τομέα υγείας και αφού εξύβρισε τον γιατρό που εξυπηρετούσε ασθενείς κατόπιν προγραμματισμένων συναντήσεων (ραντεβού), προκάλεσε φθορές στο χώρο του ιατρείου.

Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: GirousisN στις 1 Σεπτεμβρίου 2017, 10:26:27
Συνοδός έκανε “τόπι” γιατρό του ΤΕΠ.

Ολοένα και περισσότερο τα “θερμά επεισόδια” σε βάρος του ιατρικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, που γίνονται τα εξιλαστήρια “θύματα” για τις εντεινόμενες ελλείψεις σε προσωπικό/εξοπλισμό και τις μεγάλες αναμονές που προκαλούνται.

Ένα νέο επεισόδιο βίας καταγράφηκε στο ΓΝ Πατρών Νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας”. Θύτης ο συνοδός ασθενή και θύμα ο εφημερεύον ειδικευόμενος γιατρός, που κάλυπτε ταυτόχρονα ανάγκες στα ΤΕΠ και στην Κλινική. Αφορμή η καθυστέρηση τη δεδομένη στιγμή για την εξέταση του ασθενή που περίμενε στα Επείγοντα, ενώ ο γιατρός είχε παραστεί ανάγκη να βρεθεί στην Κλινική.

Την οργή του για την συνεχιζόμενη έκθεση του υγειονομικού προσωπικού σε απαράδεκτο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά του καθώς και για την προσπάθεια υποβάθμισης συχνά των γεγονότων αυτών, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Νέων Ιατρών. Απαιτεί, παράλληλα, τη νομική και κάθε άλλη απαραίτητη αρωγή της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς το γιατρό-θύμα, ενώ ζητά να δοθεί άμεση θεσμική λύση στο αυξανόμενο πρόβλημα της προστασίας των σκληρά εργαζόμενων νοσοκομειακών γιατρών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τη λύπη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στον ειδικευόμενο γιατρό που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας.

“Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας, να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας” τονίζει.

https://virus.com.gr/synodos-ekane-topi-giatro-tou-tep/ (https://virus.com.gr/synodos-ekane-topi-giatro-tou-tep/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων και δακρύζοντες κροκόδειλοι
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 1 Σεπτεμβρίου 2017, 20:11:11
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνοδός έκανε “τόπι” γιατρό του ΤΕΠ.

.. στο ΓΝ Πατρών Νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας”. Θύτης ο συνοδός ασθενή και θύμα ο εφημερεύον ειδικευόμενος γιατρός, που κάλυπτε ταυτόχρονα ανάγκες στα ΤΕΠ και στην Κλινική. Αφορμή η καθυστέρηση τη δεδομένη στιγμή για την εξέταση του ασθενή που περίμενε στα Επείγοντα, ενώ ο γιατρός είχε παραστεί ανάγκη να βρεθεί στην Κλινική.

... εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας.  “Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει παρόμοια φαινόμενα βιαιοπραγίας στους χώρους Υπηρεσιών Υγείας, να απομονώσει έκνομες συμπεριφορές και να προστατέψει με κάθε τρόπο τη ζωή και την ακεραιότητα κάθε εργαζόμενου στον Τομέα Υγείας” τονίζει.
   Όχι γιατρό του ΤΕΠ αλλά γιατρό στα ΤΕΠ. Δεν ξέρω αν υπάρχει αμιγές ΤΕΠ σε κάποιο νοσοκομείο... (βέβαια οι ΓΙ εφημερεύουν στα ΤΕΠ, ποιος ξέρει...).
    Ο συνάδερφος ήταν ειδικευόμενος που κάλυπτε, όπως όλοι μας, τα ΤΕΠ.  Οι ειδικευόμενοι δεν έχουν δικαιώματα γιατρού ΕΣΥ και. όπως το έχουμε ματαπεί, μπορείς να τους δείρεις άφοβα... Το θέμα είναι γιατί ο ειδικός δεν τον κάλυψε ώστε να πάει να εξεταστεί στο ΤΕΠ (όχι πολύ μακριά, εκεί ήταν) και να καταχωρηθεί ως ξυλοδαρμός και μετά άμεσα να πάει στην Ασφάλεια για καταγγελία-μήνυση. Ας τον κάλυπταν και ας έφευγε απο την εφημερία. Θα τολμούσε η διοίκηση να τον εγκαλέσει; (θα μου πείτε θα τον κάλυπτε ο ειδικός; ).
   Ο ΙΣ λέει για καταδίκες και άλλες τέτοιες ...τρίχες. Ε, ναι, και εγώ καταδικάζω ρο συμβάν. Και όλα τα κόμματα επίσης, τζάμπα είναι η καταδίκη. Πιθανόν να το καταδικάζει και ο δράστης (που με πρώτη ευκαιρία θα ξαναδείρει και θα ...ξανακαταδικάσει). Μηνύσεις, νομική κάλυψη και όχι καταδίκες.
   Από την άλλη η διοίκηση του νοσοκομείου χύνει κροκοδείλια δάκρυα, καταδικάζει και εκείνη και ήδη λαμβάνει μέτρα (θα μετακινήσουν τα έπιπλα και τους στατούς των ορών και θα ενισχύσουν το προσωπικό ασφαλείας δλδ θα το διπλασιάσουν -πόσο κάνει δύο φορές το μηδέν; - για διάρκεια ΣΚ να υποθέσω; ):
Παράθεση
Πάτρα: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας μετά την απόπειρα στραγγαλισμού γιατρού (http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/454950)
Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, Θεόδωρος Σερεμέτης καταδικάζει κατηγορηματικά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου. Παράλληλα επισημαίνει ότι ήδη λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα για την αναδιάταξη του χώρου του Τμήματος Επειγόντων και την ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας στο χώρο, ώστε να εκμηδενιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"H Διοίκηση του ΓΝΠ καταδικάζει κατηγορηματικά τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που μάχονται καθημερινά, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπηρετώντας το συνάνθρωπο και σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ την περασμένης Τρίτης στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή ενός εξαίρετου και υποδειγματικού ειδικευόμενου γιατρού, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ εφημέρευε και παρακολουθούσε ασθενείς τόσο στην κλινική, όσο και στα επείγοντα, δέχτηκε απρόκλητα, επίθεση από συνοδό ασθενούς και απόπειρα στραγγαλισμού, καταλήγοντας αναίσθητος στο έδαφος.

Τέτοιου είδους περιστατικά όπου ασθενείς ή συνοδοί επιτίθενται στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι απολύτως καταδικαστέα και η διοίκηση τα αντιμετωπίζει, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με κάθε πρόσφορα ένδικο μέσο.

Λαμβάνονται παράλληλα ιδιαίτερα μέτρα για την αναδιάταξη του χώρου του Τμήματος Επειγόντων και την ενίσχυση του προσωπικού ασφαλείας στο χώρο, ώστε να εκμηδενιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις."
   
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων και δακρύζοντες κροκόδειλοι
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, 00:50:58
Παράθεση
Θύτης ο συνοδός ασθενή και θύμα ο εφημερεύον ειδικευόμενος γιατρός, που κάλυπτε ταυτόχρονα ανάγκες στα ΤΕΠ και στην Κλινική. Αφορμή η καθυστέρηση τη δεδομένη στιγμή για την εξέταση του ασθενή που περίμενε στα Επείγοντα, ενώ ο γιατρός είχε παραστεί ανάγκη να βρεθεί στην Κλινική.

Για τον γιατρό-λάστιχο όλοι οι καταδικάζοντες δεν έχουν να πουν τίποτα ε;

Με την ευκαιρία εφημερεύων κι όχι εφημερεύον. Δεν είναι φαρμακείο!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, 09:38:32
Το γεγονός ότι οι διοικήσεις "ευχαριστούν" τον ταραξία που τους έδωσε την αφορμή να προσλάβουν και άλλους ψηφοφόρους που νομικά δεν έχουν και κανένα περιθώριο να κάνουν κάτι σε μια τέτοια περίπτωση, πως το βλέπετε;
Ούτε αυτή τη φορά είχαμε δήλωση υποστήριξης του υπουργού υγείας, μάλλον δεν ήταν δικός του υπάλληλος.... Ή λέτε να μην δείραν το γιατρό αρκετά;
Μήπως, αντι να προσλαμβάνουν φουσκωτούς (κυριολεκτώ και δεν χρησιμοποιώ την αργκό διάλεκτο), θα ήταν καλύτερα να προσλάβουν καμιά νοσηλεύτρια; Κι αυτή ξέρει να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία σε μια τέτοια περίπτωση.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 21 Δεκεμβρίου 2017, 22:55:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με αφορμή το περιστατικό που περιγράφεται στο προηγούμενο post αντιγράφω δημοσίευση (02/01/2016) του συμφορουμίστα Γενικού Ιατρού (και νυν Διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου) κ. Δημήτρη Μιχάλη στον τοίχο του στο facebook:

Χειροδικίες και «τσαμπουκάδες» στις δομές υγείας
Με αφορμή το ακόλουθο δημοσίευμα, αξίζει να ενσκήψουμε στο φαινόμενο αυτό που βασιλεύει τη χώρα μας.
Δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες που προσέρχονται στα νοσοκομεία (κυρίως στα επείγοντα) συμπεριφέρονται απαράδεκτα. Αυτό για πολλούς λόγους.
Κάποιοι από το πολύ άγχος για το συμβάν.
Εδώ η ευθύνη των υγειονομικών να τους κατατοπίσουν, ενημερώσουν για τα πραγματικά δεδομένα και να τους ηρεμήσουν, είναι καθοριστική.
Κάποιοι γιατί μέσα από τις δυσκολίες που θα συναντίσουν (αναπόφευκτες ή απόρροια αμελείας υπαλλήλων), ξυπνάει το μένος τους για ένα άδικο κράτος που συναντούν συνέχεια μπροστά τους.
Και εδώ ο εκπολιτισμός του κράτους ως παρόχου υπηρεσιών (συνολικά) είναι αυτό που θα έδιδε τη λύση.
Κάποιοι γιατί βρέθηκαν μπροστά σε έναν αδιάφορο και ανεύθυνο λειτουργό που για κείνον η δουλειά του είναι «αγγαρεία» και όχι λειτούργημα. Και αυτό είναι εύκολα αντιληπτό από τον έχοντα ανάγκη πολίτη.
Εδώ μόνο η απομόνωση τέτοιων ¨λειτουργών¨ από τους λοιπούς και η αρμόζουσα τιμωρία μπορούν να θεραπεύσουν την πληγή.
Κάποιοι γιατί έχουν μάθει στη ζωή τους στο «εδώ και τώρα» και αδιαφορώντας για την σοβαρότερη κατάσταση άλλων συμπολιτών τους που προηγούνται, απαιτούν να είναι αυτοί η απόλυτη προτεραιότητα.
Εδώ δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ψυχοκοινωνική παθολογία και λίγα μπορούν να γίνουν με τον ενδεδειγμένο χειρισμό, αν και ενδείκνυται να τον δοκιμάζουμε.
Κάποιοι άλλοι γιατί εκ φύσεως (είτε έχοντας κάκιστη παιδεία είτε αποτελούντες διαταραγμένες υποκοσμιακές προσωπικότητας, γνωστοί και ως «κουραδόμαγκες»), αγνοούν κάθε κανόνα κοινωνικής προσαρμογής και συλλογικότητας.
Μαζί τους και αυτοί που πιωμένοι θεωρούν δεδομένη την μοναδικότητά τους.
Σαν τους τελευταίους ήταν και αυτοί που έκαναν το σκηνικό στο Ρέθυμνο.
Και ο εισαγγελέας τους απεύθυνε κατηγορία για «.. φθορά δημόσιας περιουσίας, αντίσταση κατά της αρχής, … και διατάραξη οικιακής ειρήνης». Μάλιστα.
Και μετά τους άφησε ελεύθερους !! !!
Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα επικρατούν και επιβιώνουν με πρώτο ένοχο –κατά την εκτίμησή μου- την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Και εννοώ ότι σε όποια χώρα του κόσμου με στοιχειώδες πολιτικά σταθερό σύστημα αν γίνει κάτι τέτοιο,
1ον: Συλλαμβάνεσαι άμεσα και αντιμετωπίζεις σοβαρές κατηγορίες περί διατάραξης της ομαλής λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.
Πού είναι αυτή η κατηγορία εδώ? ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!
2ον: Οδηγείσαι στο αυτόφωρο. Πόσες φορές γίνεται αυτό εδώ? Σχεδόν ποτέ, όπως στην περίπτωσή μας που «… αφέθηκαν ελεύθεροι».
3ον: Διώκεσαι αυτεπάγγελτα. Αν προσέξατε στο δημοσίευμα αναφέρει « .. ο γιατρός υπέβαλε μήνυση…». ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Όχι κύριοι. Ο γιατρός για να υποβάλει μήνυση πρέπει να εγκαταλείψει το νοσοκομείο. Και πρέπει να μείνει και κρατούμενος ή και να πάει στο αυτόφωρο, γιατί πάντα ο δράστης βάζει και εκείνος μήνυση εναντίον του γιατρού (δασκαλεμένος από τους δικηγόρους για να κωλυσιεργήσει). Ακόμη, ο γιατρός εκθέτει τον εαυτό του σε στοχοποίηση από τον δράστη για μελλοντική εκδικητική δράση.
Όλα αυτά συνεπώς υπηρετούν ένα σύστημα που αποτρέπει το θύμα από το να υποβάλει μήνυση.
Αλλά και τέλος γιατί ο γιατρός να υποβάλει μήνυση? Η συμπεριφορά αυτή στρέφεται εναντίον μία ολόκληρης δομής και ενός δημόσιου συστήματος.
Άρα να υποβάλει ο Διοικητής π.χ.
Έλα μου ντε. Ούτε αυτός μπορεί αφού κατά την κρατούσα νομολογία δεν είναι αυτός ο έχων άμεσο «έννομο συμφέρον».

Απλά: Η μπές μπροστά γιατρέ και βγάλε το φίδι από την τρύπα, ή άσε το μάγκα να αλωνίζει. Και τούτο το τελευταίο είναι που υπηρετεί τελικά το σύστημά μας. Γιατί όμως? Και τελικά ποιο φίδι θα βγάλει όταν οι ποινές που θα αντιμετωπήσει ο «μάγκας» είναι τέτοιες που μάλλον θα τον αποθρασυνόσουν παρά θα τον συνετίσουν?
Δυστυχώς όμως, κατά καιρούς δια στόματος υπουργών δικαιολογείται –και εμμέσως ενθαρρύνεται -ο τραμπουκισμός και η αυτοδικία, όπως είχα γράψει και παλιότερα (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=924647737568468&id=100000697527360)
Κοντολογίς, η ποινικοποίηση της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και ειδικά τόσο ευαίσθητης (που σήμερα αντιμετωπίζεται ως διατάραξη οικιακής γαλήνης !!) και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία και με αυστηρή αντιμετώπιση, είναι η λύση που θα έκανε τους «κουραδόμαγκες» να περιορίσουν τη μαγκιά τους και θα προστάτευε τους ασθενείς από το ζόφο τέτοιων συμπεριφορών και τους υγειονομικούς από το σχεδόν καθημερινό ακραίο μπούλινγκ που αντιμετωπίζουν.
Όμως αυτά για να τα διευθετήσουμε απαιτείται να διαθέτουμε πολιτισμό ως σύστημα.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι νομιμοποιούμαι να ισχυριστώ πως δεν διαθέτουμε εδώ και μερικές δεκαετίες.

Εύστοχη ανάρτηση συναδέλφου στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ στο facebook στις 21/12/2017:

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΟΣΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ Η ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΙΚΑ,ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ...
Τίτλος: Νοσοκομείο Νάουσας. Αλβανός έσπασε το πόδι παιδιάτρου!
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 28 Δεκεμβρίου 2017, 21:51:37
28/12/2017

Είχε πάει με την οικογένειά του στο νοσοκομείο για εξετάσεις και στη συνέχεια επέστρεψε και ξυλοκόπησε το γιατρό
Σοκ έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός γιατρού, από έναν πατέρα δύο ανηλίκων παιδιών, στο Νοσοκομείο της Νάουσας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Νάουσας και η ΠΟΕΔΗΝ ένας άντρας, αλβανικής καταγωγής, ξυλοκόπησε έναν παιδίατρο μέσα στο χώρου του νοσοκομείου, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι και θλαστικά τραύματα στο κορμί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα το Παιδιατρικό Τμήμα στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια επισκέπτονταν το νοσοκομείο αφού ο γιατρός «παρακολουθεί» τα δύο ανήλικα παιδιά και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Ο γιατρός εξετάζει τα παιδιά και δίνει τις απαραίτητες ιατρικές οδηγίες. Όπως υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων από την πλευρά του ζευγαριού δεν υπήρξε καμία διαμαρτυρία για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και η οικογένεια στη συνέχεια αναχώρησε από το νοσοκομείο.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλονται ο αλβανικής καταγωγής άντρας επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Νάουσας σε έξαλλη κατάσταση, έκλεισε την πόρτα του ιατρίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος παιδίατρος και στη συνέχεια ξυλοκόπησε άγρια τον παιδίατρο. Συγκεκριμένα ο άντρας φέρεται να έσπασε το πόδι του γιατρού και να του προκάλεσε θλαστικά τραύματα στο σώμα.

«Ένας γιατρός υπέστη μια ανόητη και άθλια επίθεση. Έφαγε ξύλο, του έσπασαν το πόδι. Ο γιατρός μου είπε: “είναι παιδιά τα οποία εξετάζω από μωρά τα βλέπω τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή άκουσα το παιδί να βήχει και το εξέτασα”. Μετά απο καμία ώρα περίπου γύρισε πίσω και έδειρε τον γιατρό. Του είπε: “έλα να σου πω”, τον τράβηξε μέσα στο γραφείο, τον απομόνωσε και την ώρα που έκλεινε ο γιατρός πίσω του την πόρτα τον έσπρωξε και τον έριξε κάτω», λέει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου της Νάουσας, Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε μήνυση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου εναντίον του φερόμενου ως δράστη προκειμένου η υπόθεση να ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης. ( (Άρα, τελικά, μπορεί η Διοίκηση ενός Νοσοκομείου να υποβάλλει μήνυση σε τέτοιες περιπτώσεις;  )

«Είναι απαραίτητο η Πολιτεία να μεριμνήσει για την έγκριση κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη φύλαξη των Νοσοκομείων με Security. Οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, φραστικής και σωματικής κι αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.

Παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκύπτουν, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αγωνιζόμαστε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και είναι απαράδεκτο να είμαστε αποδέκτες βίαιων συμπεριφορών. Καταδικάζουμε τη βία που ασκήθηκε στον συνάδελφό μας.

Καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ιατρό μας και καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη, στον ίδιο και την οικογένειά του, στους ασθενείς μας, σε όλους όσους εργάζονται αυτές τις Άγιες μέρες όπως και το προσωπικό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το σωματείο εργαζομένων της Νάουσας σε σχετική του ανακοίνωση.

http://www.protothema.gr/greece/article/745292/naousa-afiniasmenos-pateras-espase-to-podi-giatrou/ (http://www.protothema.gr/greece/article/745292/naousa-afiniasmenos-pateras-espase-to-podi-giatrou/)

(http://www.docmed.gr/wp-content/uploads/2017/12/%CE%9D%CE%91%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%91.jpg)

Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 1 Ιανουαρίου 2018, 17:34:09
Λαμία: Έβγαλε πιστόλι στο θάλαμο του αξονικού τομογράφου
Εδώ (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/lamia-evgale-pistoli-sto-thalamo-toy-aksonikou-tomografoy.5010349.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos8)

Με την ευκαιρία:
"Ακρότητες ασφαλισμένων" ήταν το όνομα που δόθηκε στο θέμα το μακρινό 2010.
Από τότε οι ασφαλισμένοι έχουν μειωθεί δραματικά ενώ έχουν αυξηθεί, εξίσου δραματικά, οι ακρότητες.
Μήπως να το κάναμε "Ακρότητες εξεταζομένων και συνοδών τους";
Τίτλος: Λαϊκό Νοσοκομείο: Γιατρός δέχθηκε επίθεση από συνοδό ασθενή.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Ιανουαρίου 2018, 23:12:54
Δεν πάει άλλο η κατάσταση.


11/01/2018

http://www.docmed.gr/laiko-nosokomio-giatros-dechthike-epithesi-apo-synodo-astheni/ (http://www.docmed.gr/laiko-nosokomio-giatros-dechthike-epithesi-apo-synodo-astheni/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 12 Ιανουαρίου 2018, 12:16:06
Απ΄τους πολιτικούς άκρα του τάφου σιωπή, αλλά αφού δεν μπορούμε να συννενοηθούμε εμείς σαν γιατροί για μια γενική απεργία, δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 13 Ιανουαρίου 2018, 14:37:10
Δεν τον άφησαν να ουρήσει μέσα στο ασθενοφόρο!
Έτσι γίνονται οι επισχέσεις ούρων!
Μυτιλήνη: Λαθρομετανάστης επιχείρησε να ουρήσει σε ασθενοφόρο και γρονθοκόπησε διασώστη! (http://www.docmed.gr/mytilini-lathrometanastis-epichirise-na-ourisi-se-asthenoforo-ke-gronthokopise-diasosti/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 28 Ιουλίου 2018, 12:35:00
Να εφημερεύεις, να τρως τις ψιλές σου και μετά να έρχονται να σε συλλαμβάνουν εν ώρα εφημερίας (και να φεύγεις αναγκαστικά από το νοσοκομείο και την εφημερία) γιατί ο δράστης υπέβαλλε κι αυτός μήνυση για ψευδή καταμήνυση!
Πύργος: Χαμός από 65χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο – Έβρισε γιατρούς. Κατέληξαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα
https://nucleus.gr/?p=10495
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 28 Ιουλίου 2018, 22:02:23
Δυστυχως αυτή ειναι η νομοθεσία μας.

Προφανως θα υπάρξει κάλυψη απ' την διοίκηση. Εγώ πάντως προτιμώ αυτό απ΄το να τις φάω και να πω και ευχαριστώ, μπορείτε να φύγετε τώρα... λογικά θα έχουν υπάρξει μάρτυρες.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: fanisgp στις 29 Ιουλίου 2018, 14:56:42
Επειδή όλοι περάσαμε από εφημερία,ρωτώ χωρίς να δικαιολογώ την βία σε καμία περίπτωση αν σας έχει τύχει να θέλετε να χειροδικήσετε εσείς οι ίδιοι σε συνάδελφο που η με υφος χιλίων καρδιναλίων και μετά από 4 5 ώρες που περιμένει ο κάθε ταλαίπωρος το μόνο που λέει είναι περάστε έξω πως τολμάτε να μ'ενοχλείται ;Αν δεν πέσεις σε τρελό οκ ,θεωρώ ,το έζησα εξάλλου ότι πολλοί συνάδελφοι είναι προκλητικοί.Η εφημερία είναι κάτι ιερό.Όλοι θέλουμε να λουφάρουμε και να αποφύγουμε την λάντζα όχι όμως στην εφημερία. 
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: schumifer στις 29 Ιουλίου 2018, 15:54:18
Είναι αλήθεια ότι έχουμε και τέτοιους συναδέλφους, έκανα ειδικότητα στο Γεννηματάς στην Αθήνα, ανάθεμα αν ήταν πάνω από 1 στους 10. Που και αυτός που σκέφτομαι ήταν σκυλί δουλευταράς, αλλά δε σήκωνε ούτε δευτερόλεπτο εξυπνάδες και πολλώ δε μάλλον επιθέσεις από ασθενείς.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: fanisgp στις 29 Ιουλίου 2018, 16:55:03
Όταν δείχνεις πραγματικό ενδιαφέρον ο ασθενής το εισπράτει το καταλαβαίνει και σου συγχωρεί ακόμη και  το λάθος.Όταν ξερεις ότι εχεις γίνει κομμάτια για τον ασθενή σου με άλλο αέρα  μιλάς και τολμώ να πώ ότι και τον τρελό τον αρχίζεις εσύ στα καντήλια πριν το καταλάβει και έρχεται στα λογικά του.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: schumifer στις 30 Ιουλίου 2018, 00:27:05
Λυπάμαι που δε θα συμφωνήσω μαζί σας, έχω παραδείγματα από αγνώστους και δυστυχώς και γνωστούς που την πέφτουν λεκτικά σε ιατρικό προσωπικό με νταηλίκια και μετά περιγράφουν σε διάφορες περιστάσεις πώς έβαλαν το γιατρό στη θέση του. Ασχέτως του αν ο ασθενής έπρεπε καν να είναι στα επείγοντα νοσοκομείου και ασχέτως αν ο γιατρός είχε λιώσει στη δουλειά
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: fanisgp στις 30 Ιουλίου 2018, 01:30:58
Βεβαίως και υπάρχουν και αυτοί που λέτε και για να μην παρεξηγηθώ ο σκοπός μου ήταν να αναρωτηθούμε για την συμπεριφορά μας απέναντι στον ασθενή.Δεν δικαιολογώ την βία απ' οποιονδήποτε.Απλώς πιστεύω ότι βία υπάρχει και απ'την μεριά μας.Καλυμμένη  με έναν απρόσωπο , ανέκφραστο και δήθεν  πληθυντικό ευγενείας , με την αδιαφορία  μας ακόμη και την υπερβολική χρήση   ορολογίας.Δεν έτυχε να ακούσετε συνάδελφο δήθεν να εξηγεί με επιστημονικό τρόπο στον ταλαίπωρο του δημοτικού;Τέλος πάντων δεν γενικεύω απλώς είχα ένα προσωπικό συμβάν με ασθενή μου που κατέληξε στο κέντρο υγείας αβοήθητος με την συνάδελφο να μιλά στο κινητό για πόσο ψωμί να αγοράσει μόλις θα έφευγε.Η συνοδός του ασθενή, μου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια και δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους της αυτό που έζησε.Και εγώ...
Τίτλος: Κέρκυρα: Ξυλοδαρμός γιατρού στο Νοσοκομείο.
Αποστολή από: Όμηρος στις 10 Αυγούστου 2018, 19:57:44
Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρά η ΕΓΕΣΥΚ καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Μάνο Αντωνάκη, γιατρός του Ακτινολογικού Τμήματος σήμερα το πρωί δέχτηκε επίθεση από συνοδό ασθενή.

Ο κ. Αντωνάκης μιλώντας στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» το βράδυ της Πέμπτης, υποστήριξε ότι «όλα ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί, ασθενής συνοδευόμενη από το σύζυγο της, προσήλθε κατόπιν ραντεβού στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη αξονική τομογραφία. Όταν ενημερώθηκαν από το προσωπικό του τμήματος ότι η εξέταση δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου (η οποία παρουσιάστηκε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας), η εν λόγω κυρία και ο συνοδός της αρχικά επιτέθηκαν λεκτικά στη νοσηλεύτρια της βάρδιας και κατόπιν ο συνοδός εισήλθε στο χώρο εργασίας του προσωπικού και επιτέθηκε στο γιατρό τον οποίο γρονθοκόπησε. Η κατάσταση δεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο μόνο χάρις στην παρέμβαση των παρευρισκομένων και ο συνάδελφος “τη γλίτωσε” με εκχυμώσεις και εκδορές. Η Διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και αναμένουμε να προβεί στις απαραίτητες και αυτονόητες νομικές ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνάκης.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση της η ΕΓΕΣΥΚ τονίζει τα εξής: «Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό συνέβη προ μηνών σε βάρος ειδικευόμενου χειρουργού με θύτη και πάλι συνοδό ασθενούς ο οποίος διαφώνησε με την κρίση του γιατρού ως προς τη θεραπεία της ασθενούς.
α γεγονότα αυτά (τα οποία μόνο μεμονωμένα δεν είναι καθ’ότι οι φραστικές επιθέσεις αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο) αναδεικνύουν τις κυριολεκτικά αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου οι οποίοι βρίσκονται παντελώς εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας, λεκτικής και σωματικής. Αποτελεί ευθύνη του εργοδότη (νοσοκομείο – Υπουργείο) να διασφαλίζει τη σωματική ακεραιότητα του εργαζόμενου στο χώρο εργασίας. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να κινδυνεύεις να φας ξύλο και μάλιστα για ευθύνες που δεν έχεις!

Δεν μπορούμε εδώ να μην αναφέρουμε ότι ευθύνες για τέτοια συμβάντα έχουν και όσοι παρουσιάζουν μια εικόνα ανάταξης και εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου η οποία, προφανώς, δεν ισχύει πάντα. Αν η ταλαιπωρία των πολιτών – χρηστών του νοσοκομείου συνεχίζεται, αυτό δεν οφείλεται στο προσωπικό. Οι ασθενείς να αναζητήσουν ευθύνες και να απαιτήσουν λύσεις από όσους κατέχουν πολιτικές και διοικητικές θέσεις και όχι από τον απλό εργαζόμενο που στηρίζει την λειτουργία αυτού του νοσοκομείου τόσα χρόνια. Ας αναρωτηθούν όσοι θερμόαιμοι προσέρχονται στο νοσοκομείο ποιος αφήνει χωρίς αξονικό τομογράφο 2βάθμιο νοσοκομείο σε νησιωτική περιοχή με πολλαπλάσιο πληθυσμό τους καλοκαιρινούς μήνες και ας απευθυνθούν στη Διοίκηση, την έκτη ΥΠΕ και το Υπουργείο για τα περαιτέρω.

Ο ασθενής από την πλευρά του οφείλει να ξέρει ότι ο γιατρός που έχει απέναντί του έχει διανύσει μια μακρόχρονη διαδρομή κόπων και θυσιών για να φτάσει εδώ που βρίσκεται και το λιγότερο που αξίζει είναι ο σεβασμός και όχι να αντιμετωπίζεται ως ο τελευταίος τυχών.           

Τέλος, το συμβάν αυτό αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την ΑΜΕΣΗ ανάγκη προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου! Αποτελεί ντροπή να μην έχει λυθεί ακόμα αυτό το θέμα και για άλλο ένα καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες Κερκυραίοι και επισκέπτες να στηρίζονται επί της ουσίας σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!                     

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο γιατρό και στη νοσηλεύτρια για την άδικη και αήθη επίθεση που δέχτηκαν».
https://corfutvnews.gr/kerkyra-ksylodarmos-giatrou-sto-nosokomeio-vinteo/ (https://corfutvnews.gr/kerkyra-ksylodarmos-giatrou-sto-nosokomeio-vinteo/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 10 Αυγούστου 2018, 21:07:24
Δεν ξέρω αν προσέξατε, αλλά ο ξυλοκοπηθείς ακτινολόγος περιμένει να στραφεί το νοσοκομείο κατά του νταή, δεν θα το κάνει ο ίδιος, αλλά παρολ' αυτά κλάψα, συγγνώμη, αλλά εγώ δεν προτίθεμαι να παίξω τον ρόλο του Βασιλάκη Καϊλα αν μου συμβεί...

Δεν είναι αυτή η πρέπουσα εικόνα που πρέπει να έχει ο κόσμος για τους γιατρούς στην Ελλάδα.

Τίτλος: Σέρρες: Συγγενής ασθενούς γρονθοκόπησε νοσηλεύτριες.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Οκτωβρίου 2018, 23:43:23
04/10/2018

http://www.wepost.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook (http://www.wepost.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook)
Τίτλος: Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό (φωτό)
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 13 Νοεμβρίου 2018, 16:15:05
13//11/2018

https://karditsapress.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/19-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1/18309-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C?fbclid=IwAR2EM3YmzO1PukI73RSa-TEB-lfsYUztO_9lx7BE_a7RBs8hVRSwdErgHHE (https://karditsapress.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/19-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1/18309-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C?fbclid=IwAR2EM3YmzO1PukI73RSa-TEB-lfsYUztO_9lx7BE_a7RBs8hVRSwdErgHHE)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: DrGuni στις 13 Νοεμβρίου 2018, 16:25:34
Και  να ήταν πρώτη  φορά στο συγκεκριμένο ΚΥ. Ήμουν νιος και γέρασα
Ρομα μεθυσμένος και με HCV λοιμωξη είχε κοψει  την κερκιδική μετά από γροθιά σε τζαμαρία  και  <<ψέκαζε  >> παντού, ανάμεικτα με  εμέσματα  , φεστιβάλ βιολογικών υγρών.
Τίτλος: Απ: Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό (φωτό)
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 16 Νοεμβρίου 2018, 14:09:41
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
13//11/2018

Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό
   Υπάρχει και η άλλη (πολιτική γαρ) άποψη:


Τμήμα από ΕΔΩ: (http://medispin.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html) Άλλη διάσταση δίνει ο Παναγιώτης Χαρίτος

Άλλη διάσταση επί του θέματος δίνει ο Παναγιώτης Χαρίτος, αντιδήμαρχος του Δήμου Σοφάδων που γράφει σε ανάρτησή του στο facebook.

Γιατροί στο ΕΣΥ Σοφάδων άφησαν ασθενή αβοήθητο για μια ώρα.

Ειλικρινά ντρέπομαι για τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδουν ορισμένοι χωρίς να έχουν έγκυρες πηγές. Οι γιατροί άφησαν τον άνθρωπο αβοήθητο για μια 1 ώρα και κληρώθηκαν (μάλλον κλειδώθηκαν) στο γραφείο ιατρείο τους και τον άφησαν αιμόφυρτο με κίνδυνο να χάσει πολύ αίμα  ::). Αυτή είναι η αλήθεια και θέλω να την αποκαταστήσω. Όπως ακριβώς την κατέγραψαν οι δύο μάρτυρες που ήταν εκεί. (φαντάζομαι οι συνοδοί ΡΟΜΑ του μεθυσμένου)

Ζητάω ένορκη διοικητική εξέταση από το διοικητική του νοσοκομείου Σοφάδων για την υπόθεση.

Ωστόσο καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και προέρχεται. Αν είχε συμβεί αυτό που διαδίδουν ορισμένοι χωρίς να έχουν έγκυρες πηγές τότε θα υποστήριζα ακριβώς το αντίθετο.

Αλλά επειδή ακριβώς στο ΕΣΎ Σοφάδων 85 χρόνια δεν είχαμε τέτοια περαστικά γιατί πολύ απλά είχαμε διοικητές που ήταν δίπλα στους ανθρώπους χωρίς προκαταλήψεις, ρατσιστικές αντιλήψεις και μισαλλοδοξίες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα αίματα είναι από τον ασθενή και όχι από τους γιατρούς όπως θέλουν να διαδώσουν ορισμένοι.

Επιτέλους πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να μην στιγματίζουμε ολόκληρη κοινότητα (ψηφοφόρων) με ψευδείς ειδήσεις που διαστρεβλώνουν και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας.

Επειδή πρόκειται για άπειρους νοσηλευτές και γιατρούς άφησαν ένα περιστατικό καθημερινής ρουτίνας να εξελιχτεί σε υπόθεση για ειδησεογραφική κατανάλωση μόνο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους γιατρούς του Γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας που σε δύο λεπτά κλείσανε την υπόθεση.

Πηγή: https://www.alithianews.gr
Τίτλος: Απ: Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό (φωτό)
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 16 Νοεμβρίου 2018, 20:08:07
Σε φωτογραφίες (https://www.protothema.gr/greece/article/838551/eikones-sok-methusmenos-roma-traumatise-giatro-sto-kedro-ugeias-sofadon/) που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βλέπω 4 γυναίκες στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (δεν ξέρω αν υπήρχαν άλλες ή αν υπήρχαν και άντρες).
Επίσης ο ένας "συνοδός" έχει σκισμένα ρούχα. (γιατί άραγε; Μήπως τον έκανε έτσι ο μεθυσμένος; )
4 γυναίκες λοιπόν* από τη μια μεριά και 3 άντρες από την άλλη, ο ένας σίγουρα μεθυσμένος ή/και τι άλλο (δεν ξέρουμε για τους άλλους), σε κατάσταση διέγερσης, να "ψεκάζει" αίμα (με ό,τι αυτό σημαίνει και περιέχει) παντού και να επιτίθεται σε όλους.
"Είδε ο τρελός το μεθυσμένο και φοβήθηκε" λέει ο σοφός λαός.

*και 4 άντρες να ήταν στη θέση τους αμφιβάλλω αν θα έκαναν κάτι διαφορετικό. Εκτός αν είχαν διάθεση για ξύλο.

Υ.Γ.: Να θέσω και μια απορία στον αντιδήμαρχο: Αν τύχαινε να πάει ένα σοβαρό περιστατικό π.χ. έμφραγμα στο ΚΥ την ίδια στιγμή ή λίγο μετά τι θα γινόταν; Θα είχαν το περιστατικό μέσα στο χώρο με τα αίματα; Θα είχαν το μεθυσμένο να δέρνει και τον εμφραγματία;
Τίτλος: Απ: Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό (φωτό)
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 16 Νοεμβρίου 2018, 20:56:51
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....
4 γυναίκες λοιπόν* από τη μια μεριά και 3 άντρες από την άλλη, ο ένας σίγουρα μεθυσμένος ....
...
Υ.Γ.: Να θέσω και μια απορία στον αντιδήμαρχο: Αν τύχαινε να πάει ένα σοβαρό περιστατικό π.χ. έμφραγμα στο ΚΥ την ίδια στιγμή ή λίγο μετά τι θα γινόταν; Θα είχαν το περιστατικό μέσα στο χώρο με τα αίματα; Θα είχαν το μεθυσμένο να δέρνει και τον εμφραγματία;
   Τώρα ξέρεις εσύ από τη Χίο :) και δεν ξέρει ο αντιδήμαρχος που τον ψηφίζουν εκεί... Άκου έμφραγμα... Δύο λεπτά έπρεπε να ασχοληθούν με τον μεθυσμένο και θα έβλεπαν μετά τον εμφραγματία. Αλλά οι γιατροί ήταν ανάγωγοι και πιθανότατα (το χειρότερο) όχι ψηφοφόροι Σοφάδων.
   Πέρα από την άνω πλάκα και απ' αυτά που λέει ο αντιδήμαρχος έκαναν σύσκεψη που δεν τον κάλεσαν (κρίμα) και αποφάσισαν ότι: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων  Μετά τα κρούσματα βίας εις βάρος γιατρών (https://www.thessaliatv.gr/news/65857/thorakizetai-to-kentro-ugeias-sofadon/)    (να ελέγχουν περιστατικά που δεν γίνονται, δυστυχώς δεν περιμένω ότι κάτι θα αλλάξει)
Τίτλος: Απ: Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό (φωτό)
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 16 Νοεμβρίου 2018, 21:55:54
Παράθεση
Επειδή πρόκειται για άπειρους νοσηλευτές και γιατρούς άφησαν ένα περιστατικό καθημερινής ρουτίνας να εξελιχτεί σε υπόθεση για ειδησεογραφική κατανάλωση μόνο.
Αυτή την καθημερινή ρουτίνα έχετε εκεί;
Τίτλος: Απ: Έπεσε ξύλο στο Κ.Υ Σοφάδων - Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό (φωτό)
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 16 Νοεμβρίου 2018, 22:18:04
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Επειδή πρόκειται για άπειρους νοσηλευτές και γιατρούς άφησαν ένα περιστατικό καθημερινής ρουτίνας να εξελιχτεί σε υπόθεση για ειδησεογραφική κατανάλωση μόνο.
Αυτή την καθημερινή ρουτίνα έχετε εκεί;
Έγραψες!  :) :laugh:
Τίτλος: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Νοεμβρίου 2018, 12:08:33
16-11-2018

Από το facebook στις 17/11/2018:

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον ΙΣ Καρδιτσας και ιδιως στον προεδρο και Γενικο Ιατρο Telis Spanias για την αμεση αμεση κινητοποιηση ολου του κρατικου μηχανισμου που πρεπει να εμπλακει σε περιπτωσεις βιαιοπραγιας σε υγειονομικο προσωπικο. Θεωρω πως αν δεν ειχε κανει κινησεις σαν προεδρος του ΙΣ να προασπισει τα συμφεροντα των ιατρων, νοσηλευτων και λοιπου προσωπικου, θα ειχαμε παλι μια απο τα ιδια δλδ απαθεια και ωχαδερφισμος της κρατικης μηχανης. Συγχαρητηρια Τελη που εκανες κοσμο να σηκωθει απο τις καρεκλες του και να δωσει λυσεις στο πολυπαθο ΚΥ Σοφαδων!

https://karditsapress.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/19-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1/18395-%C2%AB%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD?fbclid=IwAR3yw0e8sB0s773gd4fsx4eTdieWELN9SqL-hgzUDE7kHep-BgA2K0hA1bg (https://karditsapress.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/19-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1/18395-%C2%AB%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD?fbclid=IwAR3yw0e8sB0s773gd4fsx4eTdieWELN9SqL-hgzUDE7kHep-BgA2K0hA1bg)
Τίτλος: Απ: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 18 Νοεμβρίου 2018, 12:21:07
Παράθεση
Όπως αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε από τον κ. Αντωνίου άμεσα θα αυξηθούν οι βάρδιες των security και συγκεκριμένα θα είναι διπλές το απόγευμα και το βράδυ.
Το επίμαχο βράδυ δεν είχε security; κι αν είχε, τι έκανε; Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να καλέσει την αστυνομία αν διαβάσουμε επίσης
Παράθεση
Σημείωσαν επίσης πως η Αστυνομία οφείλει να έχει αυξημένο ρόλο καθώς οι security σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις.

Παράθεση
Επιπλέον αναμένεται η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καταγραφής.
Σύννομο;
Τίτλος: Απ: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 18 Νοεμβρίου 2018, 19:52:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Επιπλέον αναμένεται η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καταγραφής.
Σύννομο;
Αν καταγράφει ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους με την απαραίτητη ΣΗΜΑΝΣΗ, γιατί να μην ειναι ;

Έτσι βάζεις και στο σπίτι σου.

Να μην τα ξαναλέμε, τα security στην Ελλάδα προστατεύουν ΧΩΡΟΥΣ και όχι ανθρώπους. Και αυτούς στο πλαίσιο του να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.
Οτιδήποτε άλλο κάνουν, μπλέκουν νομικώς.
Τίτλος: Απ: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Νοεμβρίου 2018, 21:22:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να μην τα ξαναλέμε, τα security στην Ελλάδα προστατεύουν ΧΩΡΟΥΣ και όχι ανθρώπους. Και αυτούς στο πλαίσιο του να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.
Οτιδήποτε άλλο κάνουν, μπλέκουν νομικώς.

Ε, τότε τζάμπα θα τα πληρώσουν τα security. Τηλέφωνο στην Αστυνομία μπορεί να πάρει και το υγειονομικό προσωπικό.
Τίτλος: Απ: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 19 Νοεμβρίου 2018, 00:33:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Επιπλέον αναμένεται η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καταγραφής.
Σύννομο;
Αν καταγράφει ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ χώρους με την απαραίτητη ΣΗΜΑΝΣΗ, γιατί να μην ειναι ;

Έτσι βάζεις και στο σπίτι σου.

Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό από πλευράς προσωπικών δεδομένων, σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Ακριβώς επειδή δεν είναι το σπίτι σου.
Παράθεση
Νοσοκομεία: Η λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και λοιπούς χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες υγείας για το σκοπό της ασφάλειας προσώπων και αγαθών πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στα σημεία εισόδου και εξόδου, στους χώρους ταμείων ή χώρους κρίσιμων εγκαταστάσεων (π.χ. ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, αποθήκες ιατροφαρμακευτικού υλικού κ.λπ.) όπου, κατ' αρχήν, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ένας επισκέπτης ή ασθενής. Οι κάμερες δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να ελέγχουν την κίνηση στις αίθουσες αναμονής, τα κυλικεία και τους χώρους εστίασης, τους διαδρόμους του νοσοκομείου, τους θαλάμους ασθενών, τους θαλάμους εξέτασης ή ιατρικών επεμβάσεων, τις τουαλέτες και τα λουτρά, τα γραφεία ιατρών και τους χώρους εργασίας του λοιπού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
επομένως κάμερες μόνο στην είσοδο και στην  έξοδο. Για το τι θα γίνει ή έγινε "πιο μέσα" δε μπορεί να υπάρξει καταγραφή.
Από εδώ (https://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 19 Νοεμβρίου 2018, 00:43:25
Ε, τότε να ζητηθεί άδεια απ΄την ΑΠΠΔ.

Δεν νοείται η ύπαρξη καμερών μόνο σε εισόδους/εξόδους, χωρίς να καταγράφεις τι συμβαίνει εντός (εννοείται ότι δεν μιλάμε για μέσα στα... εξεταστήρια)

Δυστυχώς Αργύρη δεν γνωρίζω γιατί ζητάνε security και πως ακριβως νομίζουν ότι θα τους προστατεύσουν απ΄την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις (Ηλεία, Θήβα και αλλού) δημιουργούν προβλήματα μεταξύ άλλων και σε υγιειονομικές δομές.
Τίτλος: Απ: «Θωρακίζεται» το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 19 Νοεμβρίου 2018, 01:05:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ε, τότε να ζητηθεί άδεια απ΄την ΑΠΠΔ.

Δεν νοείται η ύπαρξη καμερών μόνο σε εισόδους/εξόδους, χωρίς να καταγράφεις τι συμβαίνει εντός (εννοείται ότι δεν μιλάμε για μέσα στα... εξεταστήρια)

Δυστυχώς Αργύρη δεν γνωρίζω γιατί ζητάνε security και πως ακριβως νομίζουν ότι θα τους προστατεύσουν απ΄την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις (Ηλεία, Θήβα και αλλού) δημιουργούν προβλήματα μεταξύ άλλων και σε υγιειονομικές δομές.

Λες να δώσει ποτέ άδεια η ΑΠΠΔ να γίνεται καταγραφή μέσα στο ΚΥ; Αφού η ίδια αρχή το απαγορεύει.
Και με πιθανή αιτιολόγηση στο αίτημα για εξαίρεση: "Επειδή μας οι Ρομά κάνουν φασαρίες και ενίοτε μας δέρνουν"
Λες να συνηγορήσει σε ένα τέτοιο "ρατσιστικό" αίτημα; Με την καμία.

Οι security δημιουργούν ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας σε όσους δεν ξέρουν το καθεστώς που τους διέπει. Οι Ρομά όμως ξέρουν ότι οι security είναι γλάστρες.
Ένα (https://www.protothema.gr/greece/article/839741/argos-epithesi-roma-se-giatrous-kai-fulaka-nosokomeiou/)
Δύο (https://trikalavoice.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-security-%CE%BF%CF%87%CF%84%CF%8E-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA/)
Τρία (https://www.tilegrafima.gr/nea/korinthos-epithesi-roma-se-security-tou-proastiakou/)
Τέσσερα (https://www.kirkinews.gr/en/kirkinews/news/5823/%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D-%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%91-%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%98%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%99-%CE%A3%CE%95-%CE%A6%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F-SECURITY-%CE%94%CE%95%CE%9D-%CE%A5%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99-%CE%A3%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%91!-%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%91-%CE%A3%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%A6%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A3-SECURITY-%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%91-SECURITY.htm)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 6 Ιανουαρίου 2019, 08:03:29
«Μπούλινγκ» (και) στα ελληνικά νοσοκομεία: Εκτεταμένος ο εκφοβισμός σε γιατρούς και νοσηλευτές  (https://www.protothema.gr/zoi/article/852497/bouling-kai-sta-ellinika-nosokomeia-ektetamenos-o-ekfovismos-se-giatrous-kai-nosileutes/)

Μην διαβάσετε το άρθρο αλλά τα σχόλια... νομίζω όποιος δεν έχει φύγει απ΄την χώρα και θέλει/μπορεί, καλό θα ήταν να το κάνει.

Το κλασσικό σύμπλεγμα των Ελλήνων για τους γιατρούς, μετατρέπεται σε φθόνο !
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 6 Ιανουαρίου 2019, 12:20:28
Η άποψη του έλληνα πολίτη για τους γιατρούς είναι γνωστή. Και νομίζω ότι η κατάσταση βελτιώνεται χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ: Δύο συστήματα φτιάχνονται ένα κρατικό και ένα ιδιωτικό. Στο κρατικό θα μείνουν όσοι (επαγγελματίες υγείας και πολίτες) δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Στο ιδιωτικό (μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών) θα πάνε όσοι θέλουν και όσοι μπορούν (επαγγελματίες υγείας και πολίτες). Απλά πράγματα.
Τίτλος: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΕΣΥ: Ασθενής μαχαίρωσε προϊσταμένη κλινικής.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 16 Ιανουαρίου 2019, 22:17:21
Εύστοχο σχόλιο πρώην Διοικητή Νοσοκομείου, μη Ιατρού, σε ομάδα στο facebook, στις 16/01/2019:

ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...
της παντελούς έλλειψης επιστημονικής οργάνωσης και διοίκησης, της περιφρόνησης του επαγγελματικού management των νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Αντί να προσπαθούν ν΄ αποκρύψουν την πραγματικότητα οι Διοικητές, ας αναρωτηθούν, γιατί δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά στα ιδιωτικά νοσοκομεία ή ακόμη και στα δημόσια που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά ;

16/01/2019
Της Παναγιώτας Καρλατήρα.


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΕΣΥ: Ασθενής μαχαίρωσε προϊσταμένη κλινικής.

Αν και η νοσηλεύτρια γλίτωσε με λίγα ράμματα στον μηρό, προβληματισμό δημιουργεί η σιωπηρή στάση που κράτησε η διοίκηση του νοσοκομείου επιχειρώντας να μην λάβει έκταση το συμβάν
Το ότι οι επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο των ασθενών και των συγγενών τους, εισπράττοντας στην πραγματικότητα μέσα από τις λεκτικές αλλά και σωματικές επιθέσεις που δέχονται τις αντιδράσεις για το ανεπαρκές και φθίνον ΕΣΥ, δεν είναι πια είδηση. Όταν, όμως, η επίθεση γίνεται εναντίον νοσηλεύτριας, στην καρδιά ενός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους, είναι σχεδιασμένη και οργανωμένη και με βασικά της όπλα -απολύτως κυριολεκτικά- δύο μαχαίρια, και το κυριότερο, δεν απασχολεί καθόλου τη διοίκηση του νοσοκομείου, τότε και είδηση αποτελεί και κώδωνας κινδύνου χτυπά για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ για τις συνθήκες εργασίας τους και την ασφάλειά τους.

Η καταγγελία που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr -όπως και τα στοιχεία της καταγγέλλουσας τα οποία δεν δημοσιοποιούνται για ευνόητο λόγο- σοκάρει και προβληματίζει. Προϊσταμένη νευραλγικής κλινικής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας δέχθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου, κι ενώ πήγαινε στην εργασία της, επίθεση λεκτική και στη συνέχεια με μαχαίρια.

Δράστης της επίθεσης ήταν ένας από τους νοσηλευόμενους της κλινικής ο οποίος ενώ είχε χειρουργηθεί και ανάρρωνε, έφυγε από την κλινική χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Το συμβάν της «λαθραίας» αποχώρησης του, όπως καταγράφηκε στην κλινική, προβλημάτισε βεβαίως τον γιατρό και τη νοσηλεύτρια αλλά δεν είχαν κάποιο τρόπο να το ελέγξουν περαιτέρω. Η …φυγή έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Η επικεφαλής της κλινικής είδε τον ασθενή να κάθεται το πρωί της Δευτέρας στο σαλονάκι έξω από την κλινική. Ωστόσο, όπως περιγράφει στο ygeiamou.gr, μόλις τον καλημέρισε, δέχθηκε επίθεση σωματική και λεκτική και στη συνέχεια ο δράστης έβγαλε μαχαίρι! Τα λεπτά που ακολούθησαν με τη νοσηλεύτρια να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, της φάνηκαν αιώνας όπως λέει.
Ο 55χρονος χειρουργημένος ασθενής της ξέσκισε τη στολή, την κυνήγησε και στο τέλος την τραυμάτισε στο μηρό. Του έπεσε όμως κάτω το μαχαίρι και τότε έβγαλε άλλο!

«Σώθηκα από τα μαχαίρια που κουβαλούσε επάνω του διότι αιφνιδιάστηκε όταν άνοιξε η πόρτα από την κλινική. Εμένα με τράβηξαν κάτω οι συνάδελφοι από τον 2ο όροφο που στο μεταξύ είχαν ανεβεί επάνω από τις φωνές μου και τον δράστη τον συνέλαβε η Αστυνομία, αφού τον κυνήγησε μέσα στο νοσοκομείο», ολοκληρώνει την περιγραφή της η νοσηλεύτρια, για την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε και από την οποία διέφυγε με μικρό σωματικό, αλλά με μεγάλο ψυχικό, τραύμα.

Υποβλήθηκε σε ράμματα στον μηρό και παρέμεινε στο νοσοκομείο για δύο 24ωρα. Ωστόσο, γνωρίζει καλά αυτό που οι συνάδελφοί της στα επείγοντα δεν της είπαν ευθέως: ότι στάθηκε πολύ τυχερή που το μαχαίρι του 55χρονου δεν την τραυμάτισε στη μηριαία αρτηρία.

Περίεργη διοικητική σιωπή

Δεν στάθηκε όμως εξίσου τυχερή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση που είχε από τη διοίκηση του νοσοκομείου: όχι μόνο δεν την επισκέφθηκε κανένας από τη διοίκηση τις δυο ημέρες της νοσηλείας της, αλλά η σιωπηρή «γραμμή» του νοσοκομείου ήταν να μη λάβει έκταση το συμβάν.

Οι κακές γλώσσες το αποδίδουν σε μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες όπου θα παραστεί και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλοι είπαν ότι θα στιγματίσει το νοσηλευτικό ίδρυμα ένα μεμονωμένο, όπως το χαρακτηρίζουν συμβάν.

Το ότι αυτό το συμβάν κατάφερε ένα καίριο πλήγμα σε εργαζόμενη πρώτης γραμμής αλλά και στις συνθήκες φύλαξης και ασφάλειας του νοσοκομείου, κρίθηκε λιγότερο σημαντικό από την ωραιοποιημένη εικόνα που θέλουν να παρουσιάζουν οι επικεφαλής του.

https://ygeiamou.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/4578/ektos-elegchou-i-katastasi-sto-esi-asthenis-macherose-proistameni-klinikis/?fbclid=IwAR0GesoNBznMtqBNSU3xA1w64nWW07Y78T7W7XkDxkPlBCp14DPOXlagSkY#.XD8MpQRTxTQ.facebook (https://ygeiamou.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/4578/ektos-elegchou-i-katastasi-sto-esi-asthenis-macherose-proistameni-klinikis/?fbclid=IwAR0GesoNBznMtqBNSU3xA1w64nWW07Y78T7W7XkDxkPlBCp14DPOXlagSkY#.XD8MpQRTxTQ.facebook)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 15 Μαΐου 2019, 22:31:36
Εκνευρισμένος πατέρας ξέσπασε πάνω στο ασθενοφόρο και τους διασώστες του ΕΚΑΒ
Συνελήφθη από την Αστυνομία, εκτός ένα ασθενοφόρο, πρόβλημα στις βάρδιες

Ο εκνευρισμός ενός 40χρονου πατέρα Αλβανικής υπηκοότητας, προκάλεσε επίθεση σε εργαζόμενο του ΕΚΑΒ, βλάβη σε ασθενοφόρο και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του από την Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν στις 12.00 περίπου το μεσημέρι σε ένα από τα σχολεία του Βουνακίου όταν για άγνωστους λόγους λιποθύμησε 10 χρονος μαθητής.

Οι Δάσκαλοι ειδοποίησαν τους γονείς του και το ΕΚΑΒ, που σύμφωνα με την καταγραφή  συμβάντων έφθασε στο Σχολείο σε 8 λεπτά.

Προφανώς ο χρόνος φάνηκε αιώνας στον πατέρα, που έφθασε πρώτος, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και στην κυριολεξία εκτός εαυτού επιτέθηκε αρχικά στον συνοδηγό διασώστη και στην συνέχεια άρχισε να γρονθοκοπεί το μπροστινό τζάμι του ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα στην ουσία να το θέσει εκτός λειτουργίας.

Το παιδί τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα, αλλά το ασθενοφόρο τέθηκε εκτός λειτουργίας, πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα αφού μέχρι και την επισκευή του θα υπάρχουν τώρα δύο μόνο ασθενοφόρα στην βάρδια.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ το ΕΚΑΒ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται: “Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο βίας κατά του πληρώματος του ΕΚΑΒ και την πρόκληση υλικών ζημιών του ασθενοφόρου, που λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία σε όλα τα περιστατικά ανεξαιρέτως.

Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και συνολικά οι αρμόδιοι θα πράξουν τα αυτονόητα”.

https://www.alithia.gr/koinonia/ekneyrismenos-pateras-xespase-pano-sto-asthenoforo-kai-toys-diasostes-toy-ekav
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 16 Μαΐου 2019, 07:39:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Η Αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, που οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ το ΕΚΑΒ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται: “Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο βίας κατά του πληρώματος του ΕΚΑΒ και την πρόκληση υλικών ζημιών του ασθενοφόρου, που λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία σε όλα τα περιστατικά ανεξαιρέτως.


https://www.alithia.gr/koinonia/ekneyrismenos-pateras-xespase-pano-sto-asthenoforo-kai-toys-diasostes-toy-ekav

Πάντως, είναι δεύτερη φορά που διαβάζω, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για αυτόφωρο σε παρόμοιο περιστατικό. Ας ελπίσουμε ότι η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε σε τέτοια περιστατικά βίας, και δεν τα ανέχεται έτσι εύκολα πλέον.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 17 Μαΐου 2019, 13:31:45
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......ενώ το ΕΚΑΒ Χίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται: “Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο βίας κατά του πληρώματος του ΕΚΑΒ και την πρόκληση υλικών ζημιών του ασθενοφόρου, .....
Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και συνολικά οι αρμόδιοι θα πράξουν τα αυτονόητα”..
   Ελπίζω ότι στα αυτονόητα είναι και η αγωγή του ΕΚΑΒ για φθορά περιουσίας του και η αγωγή των διασωστών για πρόκληση σωματικής βλάβης. Οι ίδιοι είναι αρμόδιοι, ποιους αρμοδίους επικαλούνται λοιπόν;
   Η άνω ανακοίνωση νιώθω να περιέχει κάποια αποποίηση ευθυνών (για αγωγή) από μέρους τους... (ας κινηθεί ο εισαγγελέας όχι εμείς που φάγαμε το ξύλο)
Τίτλος: 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 23 Μαΐου 2019, 17:44:58
22/05/2019

http://www.ekabnews.gr/2019/05/10.html?fbclid=IwAR3uj8syv_pxKNEHF-SD10rKFP6dUDK5YST-cPwcqF4uafZlghxcYA4yx94 (http://www.ekabnews.gr/2019/05/10.html?fbclid=IwAR3uj8syv_pxKNEHF-SD10rKFP6dUDK5YST-cPwcqF4uafZlghxcYA4yx94)
Τίτλος: Απ: 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό
Αποστολή από: Δημήτριος στις 23 Μαΐου 2019, 21:51:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
22/05/2019

http://www.ekabnews.gr/2019/05/10.html?fbclid=IwAR3uj8syv_pxKNEHF-SD10rKFP6dUDK5YST-cPwcqF4uafZlghxcYA4yx94 (http://www.ekabnews.gr/2019/05/10.html?fbclid=IwAR3uj8syv_pxKNEHF-SD10rKFP6dUDK5YST-cPwcqF4uafZlghxcYA4yx94)

 Μετατροπή τον εν λόγω αδικήματος σε ιδιώνυμο χθες ... φυλακιση χωρίς αναστολή και χωρίς εξαγορά και στην τελική παροχή κοινωνικής εργασίας σε νοσοκομεία η συναφή ιδρύματα ..έτσι να σας πονάει το τελευταίο κτηνάνθρωποί.
 Τι τα θές, άμα θέλει το κράτος τα πάντα μπορείκάνει, το κράτος φτιάχνει τον πολίτη το κράτος τον χαλάει, ψέματα;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 23 Μαΐου 2019, 23:34:07
Μήπως ανήκαν σε "ευαίσθητη" κοινωνική ομάδα ; Συνήθως αυτοί είναι τόσο αντράκια που πάνε 10vs1.

Νομίζω ότι ο συνάδελφος πρέπει να στραφεί με μηνύσεις και κατά της διοίκησης που είναι απούσα.

Το νοσοκομείο δεν υπάγεται στην 2η ΔΥΠΕ ; Η διοίκησή της δεν έχει να πεί τπτ επί του θέματος ;
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 24 Μαΐου 2019, 00:27:49
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως ανήκαν σε "ευαίσθητη" κοινωνική ομάδα ; Συνήθως αυτοί είναι τόσο αντράκια που πάνε 10vs1.

Νομίζω ότι ο συνάδελφος πρέπει να στραφεί με μηνύσεις και κατά της διοίκησης που είναι απούσα.

Το νοσοκομείο δεν υπάγεται στην 2η ΔΥΠΕ ; Η διοίκησή της δεν έχει να πεί τπτ επί του θέματος ;
Τζάμπα θα τους δώσουν και ΕΣΠΑ;
Τίτλος: Απ: 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 24 Μαΐου 2019, 13:58:17
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
22/05/2019
http://www.ekabnews.gr/2019/05/10.html?fbclid=IwAR3uj8syv_pxKNEHF-SD10rKFP6dUDK5YST-cPwcqF4uafZlghxcYA4yx94 (http://www.ekabnews.gr/2019/05/10.html?fbclid=IwAR3uj8syv_pxKNEHF-SD10rKFP6dUDK5YST-cPwcqF4uafZlghxcYA4yx94)
   To CNN τα περιγράφει λίγο διαφορετικά (https://www.cnn.gr/news/ellada/story/177690/xylodarmos-giatroy-stin-efimeria-toy-genikoy-nosokomeioy-nikaias), τι να πιστέψει κανείς;
Παράθεση
Ξυλοδαρμός γιατρού στην εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
Διονυσία Προκόπη   18:03 Τετάρτη, 22 Μαίου 2019

Ένας ειδικευόμενος χειρουργός δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων, κατά τη διάρκεια της εφημερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (22/05/2019).

Τα δέκα άτομα, τα οποία φορούσαν κράνη, εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχαν κληθεί από συνοδό τραυματία, σύμφωνα με το διοικητή του ΓΝ Νίκαιας, Θύμιο Γεωργόπουλο. Αφού απείλησαν το γιατρό, ένας από την ομάδα τον χτύπησε στη μύτη με το κράνος, τραυματίζοντάς τον.

Ο ασθενής είχε προσέλθει στην εφημερία, γύρω στις 02:00, τραυματισμένος από μαχαίρι και εκνευρισμένος επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά, ειδοποίησε τα άτομα αυτά για να κάνουν φασαρία, προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ. Ο κ. Γεωργόπουλος, πάντως, αναφέρει πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για «χούλιγκαν».

Τα δέκα άτομα αποχώρησαν αμέσως, πριν έρθει η αστυνομία. Μετά τη φυγή των εισβολέων στο νοσοκομείο προσήλθε ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας, ενώ ενημερώθηκε και η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στη θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το νοσοκομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γεωργόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Κούρλας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο και ενημέρωσαν τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Πολάκης έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις, ενώ μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).


Με τη σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών, η εφημερία του νοσοκομείου συνεχίστηκε κανονικά.
   Δεν κατάλαβα το "ο γιατρός έφυγε από το νοσοκομείο". Περιποίηση και καταγραφή των χτυπημάτων και άμεσα (έφυγε που έφυγε απο την εφημερία) καταγγελία και αγωγή στο ΑΤ. Στην περίπτωση υπάρχει και "ηθικός αυτουργός" (ο μαχαιρωμένος, ας ελεγχθούν οι τηλ. κλήσεις του) οπότε θα βρεθεί κάποια άκρη αν θελήσει ο εισαγγελέας να ασχοληθεί.
   Εγώ πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανείς (ούτε ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε) δεν θέλει να γίνει τίποτα. Κανείς δεν θέλει να μπλέξει....
Τίτλος: Ρομά τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Μαΐου 2019, 17:44:02
27-05-2019

https://www.healthpharma.gr/news/roma-ta-ekanan-gyalia-karfia-sto-kentro-ygeias-megaron/?fbclid=IwAR0CRJHRBIcxS185vQP1EP9TKbkIGu7aEIpKfeIu5JFouoy7c5ZUq3Hi5tc (https://www.healthpharma.gr/news/roma-ta-ekanan-gyalia-karfia-sto-kentro-ygeias-megaron/?fbclid=IwAR0CRJHRBIcxS185vQP1EP9TKbkIGu7aEIpKfeIu5JFouoy7c5ZUq3Hi5tc)
Τίτλος: Φορέας του AIDS δάγκωσε γιατρό στο Βενιζέλειο!
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Ιουνίου 2019, 16:27:27
27/06/2019

https://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/foreas-toy-aids-dagkose-giatro-sto-venizeleio?fbclid=IwAR2RyNZKCIgWctB8N82afI1DPmojQbAVw418vlGWc6LRcMSJcyQ-_1JhZxs#sthash.uQvMEgMg.1nfuV2TM.dpbs (https://www.ekriti.gr/kriti-irakleio/foreas-toy-aids-dagkose-giatro-sto-venizeleio?fbclid=IwAR2RyNZKCIgWctB8N82afI1DPmojQbAVw418vlGWc6LRcMSJcyQ-_1JhZxs#sthash.uQvMEgMg.1nfuV2TM.dpbs)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 28 Ιουνίου 2019, 17:45:59
Δημοσίευση του συναδέλφου Δημήτρη Μιχάλη στον τοίχο του στο facebook στις 28/06/2019. Την αναδημοσιεύω μετά από άδειά του:

Βιαιοπραγίες Εναντίον Υγειονομικών

Πρό ημερών στο Αγρίνιο, τώρα στην Κρήτη. Χθές, αύριο κάπου αλλού.

Πολυπαραγοντικό φαινόμενο, αλλά τρεις οι λύσεις

1. Οργάνωση του Συστήματος με σεβασμό στον πολίτη -ασθενή. Όλες οι προσπάθειες πάντα επικεντρώνονται στην βελτίωση της υλικοτεχνικής δομής και της στελέχωσης.
Μηδενική κεντρική πρωτοβουλία για βελτίωση -τροποποίηση λειτουργιών και ασθενοκεντρικής επανεκκίνησης του Συστήματος.
Και όσοι τοπικά το επιχειρήσουν, το μόνο που κερδίζουν, είναι η μήνη. Ποιών? Οι παροικούντες στις Ιερουσαλήμ του ΕΣΥ γνωρίζουν.

2. Παιδεία πολιτών που να εμπεδώσει την αρχή της δικαιοσύνης και όχι της αυτοδικίας.
Θέμα που μπορεί να αναλυθεί σε άρθρα επί άρθρων, αλλά στο οποίο προσωπικά δεν βλέπω να μπορούμε να ποντάρουμε για χρόνια πολλά ακόμη.

3 και άμεσα αποτελεσματικό:Θα πρέπει το αδίκημα αυτό να γίνει άμεσα ιδιώνυμο αδίκημα για λόγους που μπορούν να αναλυθούν σε πολλές επί μέρους συνιστώσες και εκφεύγουν του παρόντος.

Θα πρέπει κάποτε οι γιατροί και γενικά οι υγειονομικοί να απαιτήσουν δυναμικά την υπαγωγή της βιαιοπραγίας στα ιδιώνυμα αδικήματα.
Να κατέβουν στην ανάγκη σε απεργία διαρκείας -μετά από αυστηρές προειδοποιήσεις- έως ότου γίνει ιδιώνυμο η βιαιοπραγία σε υγειονομικό.
Για τους εφοριακούς μιά χαρά το έκαναν ιδιώνυμο.
Εμείς ας εξαπολύουμε κριτικές από τα πληκτρολόγια μας. Έτσι θέλει το σύστημα.
Να εκτονωνόμαστε και εμείς με τα πληκτρολόγια και αυτοί με τη βιαιότητα. Ιδιώνυμο όμως γιατί δεν γίνεται και γιατί το ανεχόμαστε?
Απλά επειδή είμαστε έρμαια των επιλογών μας. Των κομματικών συνδικαλιστών μας που υποστηρίζουν τα δίκαιά μας, χωρίς να πατάνε στους εργασιακούς χώρους και χωρίς να τους ακουμπά τίποτε από τα δίκαιά μας.
Και πειθήνια όργανα των πολιτικών μας πατρόνων.
Θυμάμαι ακόμη υπουργό υγείας που δικαιολογούσε τους βιαιοπραγούντες με το "έ, εκτονώνονται οι άνθρωποι".

Ο ωχαδερφισμός, η τζάμπα μαγκιά, η λαϊκίστικη προσέγγιση των πολιτικών και οι μαχητές των πληκτρολογίων θα είναι παρόντα για πολύ ακόμη.
Και ας βαυκαλιζόμαστε με το "μένουμε Ευρώπη".

Γι΄ αυτό στο ίδιο έργο θεατές θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμη.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 29 Ιουνίου 2019, 14:23:11
https://www.neakriti.gr/article/kriti/lasithi/1549202/sok-stin-ierapetra-75hronos-asthenis-se-katastasi-amok-epitethike-se-giatro/

Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (διοικήτρια),
Γ.Ν. – Κ.Υ Ιεράπετρας (υποδιοικητής),
Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου,
ΟΕΝΓΕ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ), καταγγέλλει την αδικαιολόγητη επίθεση-χειροδικία που δέχθηκε ο καθόλα
ευσυνείδητος και ευγενικός γιατρός, διευθυντής  ΩΡΛ του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, από ασθενή, με αιτία την «καθυστέρηση» στην εξέταση
του τελευταίου.
Το γεγονός αυτό, το οποίο δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο  – οι φραστικές επιθέσεις εναντίον του προσωπικού των νοσοκομείων από
ασθενείς ή από συνοδούς αποτελούν συχνό φαινόμενο  - καταδεικνύει την έλλειψη ασφάλειας στα νοσοκομεία, αφού οι εργαζόμενοι σε
αυτά, είναι απολύτως εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι σε εκδηλώσεις βίας  λεκτικής και ενίοτε σωματικής.
Σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, η εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων. Στην προκειμένη
περίπτωση, την ευθύνη έχουν  το Νοσοκομείο και το Υπουργείο, που πρέπει να κινούνται άμεσα ενάντια στους δράστες αυτών των επιθέσεων, 
μέσω της νομικής οδού.
Για την μικρή ή μεγαλύτερη ταλαιπωρία, για τις όποιες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών, η ευθύνη πρέπει να ζητηθεί στους
έχοντες ανώτερες πολιτικές και διοικητικές θέσεις και όχι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζεται
με αυταπάρνηση, με εξοντωτικούς πολλές φορές ρυθμούς και προσπαθεί με κάθε θυσία να κρατήσει όρθια την δημόσια υγεία σε τραγικά
υποστελεχωμένες δομές.
Η ΕΝΙΛ κάθετα αντιτίθεται  σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού αυτοματισμού και ψεύτικων αντιπαραθέσεων
(ασθενείς και οικείοι εναντίον γιατρών και νοσηλευτών) :

·   Απαιτούμε από τις διοικήσεις να εξασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων. 
·   Απαιτούμε επίσης, την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με το αναγκαίο προσωπικό.
·   Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο για την άδικη επίθεση που δέχθηκε.
·   Σε συμφωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, προκηρύσσουμε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 3 Ιουλίου, από τις 11.00
μέχρι το πέρας του ωραρίου, στα πλαίσια αγωνιστικής δράσης και διαμαρτυρίας.
Άγιος Νικόλαος 26 Ιουνίου 2019.
Για το Δ.Σ. της ΕΝΙΛ:
Ο Πρόεδρος, Ηλίας Βασιλαράς                                                                    Ο Γραμματέας, Κώστας Καραταράκης
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 29 Ιουνίου 2019, 17:55:53
Έχοντας κάνει ειδικότητα σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου για να μπεις, περνάς την πύλη, αφήνεις στοιχεία ταυτότητας και αν παρεκτραπείς ανά πάσα στιγμή μπορείς να φωνάξεις την ασφάλεια του νοσοκομείου (το οποίο στην ουσία είναι στρατιωτική μονάδα), μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα με την εικόνα που αντίκρυσα στα πολιτικά νοσοκομεία έτσι χύμα που μπαίνει κανεις και σε περίπτωση που χρειαστείς κάποια βοήθεια σε κάποιο συμβάν ασφαλείας είσαι στην ουσία μόνος σου καθώς οι security φυλάττουν εγκαταστάσεις και δεν έχουν ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δικαίωμα να περιορίσουν ή ακόμα χειρότερα να συλλάβουν κάποιον που θα παραφερθεί.

Απ' την άλλη, το θεωρώ απίθανο να αλλάξει κάτι, απλά θα γκρινιάζουμε ιντερνετικώς !
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Denominator στις 30 Ιουνίου 2019, 18:52:51
Στον αντίποδα αν πας να επισκεφτείς κάποιον ασθενή σε νοσοκομείο του εξωτερικού (αφήστε που αυτό είναι λιγάκι ασυνήθιστο από μόνο του), εκτός του ότι θα διασταυρώσουν τα στοιχεία σου, θα σε αφήσουν να περιμένεις σε ειδικό χώρο μέχρι να πάρουν τη συναίνεση του ασθενή ότι αποδέχεται την επίσκεψή σου - κι ας είσαι ο πιο κοντινός συγγενής.
(Αυτά γίνονται τουλάχιστον δυο δεκαετίες πριν, δεν είναι τωρινή κατάσταση λόγω GDPR...)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 3 Ιουλίου 2019, 14:42:42
Από e-mail του: ΙΑΤΡΙΚΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΛΑΣΙΘΙΟΥ
11:13 π.μ.  3/7/19
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ!
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας καλούμε τους συναδέλφους Νοσοκομειακούς ιατρούς σε συμβολική 4ωρη στάση εργασίας σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ) την Τετάρτη 3 Ιουλίου, από τις 11.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.
Τίτλος: Patient-Induced Trauma: Hospitals Learn to Defuse Violence
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Δεκεμβρίου 2019, 13:25:52
December 11, 2019

https://www.medscape.com/viewarticle/922483?src=soc_fb_191213_mscpedt_news_mdscp_violence&faf=1#vp_1 (https://www.medscape.com/viewarticle/922483?src=soc_fb_191213_mscpedt_news_mdscp_violence&faf=1#vp_1)
Τίτλος: Γυναίκα που συνόδευε τη μητέρα της επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια και υπάλληλο στα επε
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Ιανουαρίου 2020, 23:26:19
09/01/2020

Γυναίκα που συνόδευε τη μητέρα της επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια και υπάλληλο στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι κατά τη γενική εφημερία που βρισκόταν σε εξέλιξη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύνμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr μια 37χρονη γυναίκα που συνόδευε τη μητέρα της στα επείγοντα περιστατικά ήρθε σε αντιπαράθεση με νοσηλεύτρια την ώρα που η ασθενής επρόκειτο να εξεταστεί.

Η 37χρονη ήθελε να μπει μαζί με τη μητέρα της στο εξεταστήριο, ωστόσο, η νοσηλεύτρια της εξήγησε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό. Η συνοδός εξαγριώθηκε και επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια τραυματίζοντας την με τα νύχια της και ρίχνοντας τη με δύναμη στο κρεβάτι εξέτασης. Όταν, δε, στο εξεταστήριο έφθασε η υπάλληλος εταιρείας security η συνοδός της επιτέθηκε τραβώντας την από τα μαλλιά και ρίχοντας την κάτω.

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου που κάλεσε την Αστυνομία. Τα τρία εμπλεκόμενα άτομα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Παύλου Μελά, όπου υπέβαλαν εκατέρωθεν μηνύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η νοσηλεύτρια όσο και η υπάλληλος security πέρασαν από τον θάλαμο βραχείας νοσηλείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, πριν αποχωρήσουν από το νοσοκομείο.

«Τα περιστατικά βίας στο νοσοκομείο δυστυχώς είναι καθημερινότητα για εμάς τους εργαζόμενους. Έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά αλλά όλο αυτό πρέπει να σταματήσει», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παναγιώτης Τουχτίδης.


Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-peristatiko-xilodarmou-kata-tin-efimeria-sto-papageorgiou?fbclid=IwAR2rISvhRAzaNXWKKilXYXNfRR9xltdhPwZBx7gozR02nPwY5lIa966E7ZU (https://www.voria.gr/article/thessaloniki-peristatiko-xilodarmou-kata-tin-efimeria-sto-papageorgiou?fbclid=IwAR2rISvhRAzaNXWKKilXYXNfRR9xltdhPwZBx7gozR02nPwY5lIa966E7ZU)

Τουλάχιστον στο Παπαγεωργίου: «Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου που κάλεσε την Αστυνομία. Τα τρία εμπλεκόμενα άτομα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Παύλου Μελά, όπου υπέβαλαν εκατέρωθεν μηνύσεις.» Δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες άμεσες αντιδράσεις οι Διοικήσεις των Κρατικών μας Νοσοκομείων.

Θυμάστε μια επική δήλωση του Ξανθού όπου ούτε λίγο ούτε πολύ δικαιολογούσε τέτοιες βιαιοπραγίες σαν αποτέλεσμα της Οικονομικής Κρίσης στον ψυχισμό του Λαού...(αθάνατη Ελληνική αριστερά...)
Τίτλος: Κ.Υ. Μεγάρων :Ρομά στα πλάκωσε στα μπουκέτα ιατρό
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Φεβρουαρίου 2020, 22:59:35
Αν προτείνεις να μπουν κάμερες, είσαι φασίστας... Καταπατάς τα ανθρώπινα δικαιώματα...

07/02/2020


Κέντρο Υγείας Μεγαρων :Ρομά στα πλάκωσε στα μπουκέτα ιατρό.

Επίθεση από ρομα δέχτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ιατρός στο κέντρο υγείας Μεγαρων,επειδή ( σύμφωνα με απόλυτα διασταύρωνες δημοσιογραφικές πληροφορίες )ζήτησε να εξετάσει μόνο τον ασθενή ενώ οι αθίγγανοι επέμεναν να μπουν και επτά (7) στο ιατρείο.

Όπως ήταν φυσικό η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα ο ένας εκ των αθίγγανων να γρονθοκοπήσει στο πρόσωπο τον ιατρό και να φύγει ανεμπόδιστα .

Πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους του κέντρου υγείας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο ( στα 2 τουλάχιστον σκηνικά )που το Σάββατο μαζί με αλλά τρία άτομα είχε επισκεφθεί και πάλι το κέντρο υγείας όταν μεθυσμένος προκάλεσε μεγάλες φθορές στο χειρουργικό ιατρείο .

Από ότι μάθαμε το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το προσωπικό ειδοποίησε την αστυνομία η οποία ακόμα…. έρχεται !

Η ζωές των ανθρώπων που υπηρετούν στο Κέντρο υγείας Μεγάρων,και όχι μόνο κινδυνεύουν από την συγκεκριμένη ομάδα.

http://www.e-megara.gr/%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83/?fbclid=IwAR2FvJJukfUjQ_Kg1wn59MLLR3mn08vPYi0RNaL0UR2Iiol9JBnLjMh5Mw0 (http://www.e-megara.gr/%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83/?fbclid=IwAR2FvJJukfUjQ_Kg1wn59MLLR3mn08vPYi0RNaL0UR2Iiol9JBnLjMh5Mw0)
Τίτλος: Νοσοκ.Χαλκίδας: Ανήλικος με τον πατέρα του ξυλοφόρτωσαν νοσηλευτές και προσωπικό
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Φεβρουαρίου 2020, 23:03:09
05/02/2020

Για άγνωστο λόγο ανήλικος συνοδευόμενος από τον πατέρα του επιτέθηκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Χαλκίδας, σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους προς της διοίκηση του νοσοκομείου να ενισχυθεί η φύλαξη, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την περασμένη Κυριακή 3/2 το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου Χαλκίδας προσήλθε ανήλικος συνοδευόμενος από τον πατέρα του. Προφανώς εξαιτίας του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ο νεαρός με τον πατέρα του επιτέθηκαν στο προσωπικό.

"Για άγνωστο λόγο, επιτέθηκαν και χτύπησαν δυο νοσηλεύτριες, το φύλακα βάρδιας και μια συνοδό, φωνάζοντας, βρίζοντας και δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του τμήματος. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, που παρά την έλλειψη προσωπικού και τις αντίξοες συνθήκες, ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους, για άλλη μια φορά έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού", αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους.

Εργαζόμενοι νοσοκομείου Χαλκίδας: "Η διοίκηση κωφεύει"
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επανειλημμένα έχουν επισημάνει τα περιστατικά βίας και ανομίας που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Xαλκίδας, χωρίς, όμως η διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των υποδομών.

"Δυστυχώς υπήρξε και νέο επεισόδιο. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ζητήσει από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να ενισχυθεί η φύλαξη των χώρων. Το αίτημα μας δεν ικανοποιήθηκε, με αποτέλεσμα το αναφερόμενο συμβάν. Δεν θα ανεχθούμε πλέον παρόμοια περιστατικά, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα αλλά και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και παράλληλα θα κινηθούμε νομικά".

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χαλκδίας απαιτούν άμεσα να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης του Νοσοκομείου και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, "ώστε να προστατεύεται το προσωπικό, πριν θρηνήσουμε θύματα", όπως τονίζουν.


https://www.iatropedia.gr/eidiseis/nosokomeio-chalkidas-anilikos-me-ton-patera-tou-ksylofortosan-nosileftes-kai-prosopiko/126814/?fbclid=IwAR3ulxzr31eRIktzOs-6NcCFQwzSPJXr9jgX3_vgVEu0_Of7BnXgtgZdg-I (https://www.iatropedia.gr/eidiseis/nosokomeio-chalkidas-anilikos-me-ton-patera-tou-ksylofortosan-nosileftes-kai-prosopiko/126814/?fbclid=IwAR3ulxzr31eRIktzOs-6NcCFQwzSPJXr9jgX3_vgVEu0_Of7BnXgtgZdg-I)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 20 Οκτωβρίου 2021, 15:44:09
Γράφει πολύ σωστά συνάδελφος, σε Ιατρική Ομάδα του facebook στις 19/10/2021:

Το νοσοκομείο (η διοίκηση του) δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο σαν να μη το αφορά : κάθε ξυλοδαρμός ή άλλη επίθεση σε ιατρό ή λοιπό προσωπικό, συνιστά παρακώλυση της λειτουργίας του ιδίου του νοσοκομείου, που αποτελεί ποινικό αδίκημα
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 21 Οκτωβρίου 2021, 00:35:08
Στην Σουηδία το Δικαστήριο κατέληξε (20/10/2021) ότι τα Νοσοκομεία μπορούν να έχουν κάμερες και να μαγνητοσκοπούν στην είσοδο των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ( ΤΕΠ ) καθώς και στον χώρο αναμονής καθώς και σε διαδρόμους.

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/10/domstol-pa-vgrs-linje-sjukhus-far-kamerabevaka-med-inspelning/ (https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/10/domstol-pa-vgrs-linje-sjukhus-far-kamerabevaka-med-inspelning/)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 16 Μαΐου 2022, 23:22:02
16/05/2022

Σαλαμίνα: Πήγαν να σώσουν άνθρωπο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και έφαγαν ξύλο

https://www.in.gr/2022/05/16/greece/salamina-pigan-na-sosoun-anthropo-ergazomenoi-tou-ekav-kai-efagan-ksylo/ (https://www.in.gr/2022/05/16/greece/salamina-pigan-na-sosoun-anthropo-ergazomenoi-tou-ekav-kai-efagan-ksylo/)
Τίτλος: Κοζάνη: Έκανε… γυαλιά καρφιά το Κέντρο Υγείας
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Νοεμβρίου 2022, 00:01:39
02/11/2022 Ertnews

Στο Eισαγγελέα Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 ο 66χρονος, ο οποίος σήμερα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εισέβαλε στο κτήριο όπου συστεγάζεται το Κέντρο Υγείας με ιατρεία του ΙΚΑ, σπάζοντας με λοστό τόσο τη τζαμαρία στην είσοδο όσο και στον προθάλαμο.


Ο δράστης, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προχώρησε στην πράξη αυτή, καθώς δεν εξυπηρετήθηκε σε αίτημα του, αποχώρησε χωρίς να προβεί σε κάτι άλλο.

Λίγα λεπτά μετά, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του (πάλι καλά... ) με τις κατηγορίες, της διατάραξης λειτουργίας Υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας και οπλοφορίας.

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-ekane-gyalia-karfia-to-kentro-ygeias/ (https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-ekane-gyalia-karfia-to-kentro-ygeias/)
Τίτλος: Εχουν ξεφυγει στις Μοιρες
Αποστολή από: Sentinel στις 11 Ιανουαρίου 2023, 00:17:44
https://www.cretalive.gr/kriti/ti-leei-o-giatros-toy-ky-moiron-gia-tin-epithesi-eis-baros-toy
Τίτλος: Απ: Εχουν ξεφυγει στις Μοιρες
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 13 Ιανουαρίου 2023, 08:16:42
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
https://www.cretalive.gr/kriti/ti-leei-o-giatros-toy-ky-moiron-gia-tin-epithesi-eis-baros-toy

Γράφει συνάδελφος Γενικός Ιατρός του ΕΣΥ στις 12/01/2023 σε Ιατρική ομάδα του facebook:

Μετά το σοκαριστικό περιστατικό στο ΚΥ Μοιρών και επειδή συνομίλησα με πολλούς συναδέλφους, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: Η βιαιοπραγία κατά δημοσίου υπαλλήλου εν ώρα υπηρεσίας που προκαλεί κακώσεις εγείρει την άσκηση ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ που ξεκινά με την αναφορά ή την κατάθεση του παθόντα και είναι ανεξάρτητης της επιθυμίας του για μήνυση ή όχι κατά του δράστη. Η λόγω ή έργω εξύβριση απαιτεί την μήνυση από τον παθόντα για να ασκηθεί δίωξη. Με την κατάθεση και την ενημέρωση του εισαγγελέα υπηρεσίας ξεκινά και το 2ήμερο του Αυτοφώρου. Η αγωγή για ηθική βλάβη κλπ, είναι θέμα των πολιτικών δικαστηρίων και είναι ξεχωριστό από το ποινικό μέρος και επαφίεται στον παθόντα αν θα ασκηθεί Αγωγή ή όχι για αποζημίωση.  Η μηνυτήρια αναφορά της Υπηρεσίας (εν προκειμένω 7η Υ.Πε) είναι συμπληρωματική και όχι απαραίτητη ΑΛΛΑ στηρίζει ηθικά τον εργαζόμενο ιατρό και προφανώς ασκείται (φαντάζομαι) και κατά της διατάραξης του χώρου εργασίας . ΥΓ:  η μηνυτήρια αναφορά είναι κατά αγνώστων ενώ η μήνυση στρέφεται κατά συγκεκριμένου προσώπου...ΔΥΣΤΥΧΩΣ στις εποχές που ζούμε πρέπει να τα γνωρίζουμε και αυτά.....

Η πηγή της φωτογραφίας με το άρθρο 308, 309 κτλ είναι ο Ο ποινικός κώδιξ εν ισχύ

(https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/324109333_879784980023711_2958418194146895972_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeFwui7eUdiL0Vh3y6q_cA9bxu6U06xDaUvG7pTTrENpS6aiY51kGY24zhfUrMNf4Tw&_nc_ohc=kWbehzRQ98wAX8FQodl&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=00_AfCfOIKM6KXq9nVJHWrSPivq0AEec5Jf8za3Ze6m4lDkhw&oe=63C6E99B)
Τίτλος: Γυναίκα πλάκωσε στο ξύλο γιατρό επειδή αρνήθηκε να της δώσει «μαϊμού» αναρρωτική
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 23 Ιουνίου 2023, 16:53:28

Πολύ καλά τα είπε ο συνάδελφος παρόλο που τον διακόπτανε συνεχώς.


23/06/2023

Γυναίκα πλάκωσε στο ξύλο γιατρό επειδή αρνήθηκε να της δώσει «μαϊμού» αναρρωτική για να μην πάει στην εφορευτική επιτροπή (vid)

https://www.gazzetta.gr/plus/2232899/gynaika-plakose-sto-xylo-giatro-epeidi-arnithike-na-tis-dosei-maimoy-anarrotiki-gia-na?fbclid=IwAR1pbuo4ICkOH8Hg6zcZ4Itdqj2zsdaLkKA9osv0hzV1181gRTT23K24OpI (https://www.gazzetta.gr/plus/2232899/gynaika-plakose-sto-xylo-giatro-epeidi-arnithike-na-tis-dosei-maimoy-anarrotiki-gia-na?fbclid=IwAR1pbuo4ICkOH8Hg6zcZ4Itdqj2zsdaLkKA9osv0hzV1181gRTT23K24OpI)
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: ΝΩΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ στις 24 Ιουνίου 2023, 01:31:14
NAI, ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??
Η ΥΠΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ???
ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ???
ΟΧΙ.
(ΩΣ "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ" ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!)
ΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΙΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ.
ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΥΠΕ, ΘΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ.
ΚΑΙ ΠΟΥ??? ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Οκτωβρίου 2023, 22:43:05
Αυτά είναι...Μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί φεύγουν οι Γιατροί από το ΕΣΥ...Όχι δεν είναι μόνο τα λίγα λεφτά

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Ένα ακόμη περιστατικό ξυλοδαρμού εις βάρος εργαζομένου σε δημόσια δομή υγείας έρχεται να προστεθεί στη μακριά και συνεχώς αυξανόμενη λίστα βίας κατά των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 5/10/23 που συνάδελφος Παιδοχειρουργός εν ώρα υπηρεσίας σε γενική εφημερία του Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία» έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή. Ο εν λόγω συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, αφού δημιούργησε αναστάτωση στο χώρο των Επειγόντων περιστατικών, αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του. Κατά τη διαρκεια του περιστατικού, να σημειωθεί, πως τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι λοιποί συνοδοί ασθενών παρέμεναν κρυμμένοι εξαιτίας του φόβου τους,  παρακολουθώντας μια πράξη ξυλοδαρμού αμέτοχοι. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, παρέμεινε κι αυτό κρυμμένο χωρίς  να συμμετέχει στο γεγονός αυτό επικαλούμενο την έλλειψη διακαιοδοσίας του.
 Έπειτα από κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων ο εν λόγω δράστης προσήχθη, αφού η συνάδελφος έδωσε τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για το περιστατικό, με την προϋπόθεση ότι μετά τη λήξη της εφημερίας της θα μεταβεί στο τμήμα για καταγγελία. Τέσσερις ώρες μετά, τόσο το τμήμα Αμπελοκήπων όσο και η ΓΑΔΑ, την ενημέρωσαν πως ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, αφού η ίδια δεν παρίστατο  τη στιγμή της προσαγωγής του για να δώσει κατάθεση. Επιπρόσθετα αρνήθηκαν να δώσουν τα προσωπικά στοιχεία του δράστη για να κατατεθεί μήνυση εναντίον του. Να σημειωθεί ότι η συνάδελφος λόγω γενικής εφημερίας του νοσοκομείου αδυνατούσε να αφήσει το πόστο της τη στιγμή του συμβαντος για να μεταβεί στο τμήμα, καθώς και το ότι σε περίπτωση έκτατου περιστατικού το νοσοκομείο δε θα την κάλυπτε νομικά. Την ίδια ημέρα η συνάδελφος επέστρεψε στο χώρο εργασίας με σκοπό να ενημερώσει το διοικητή του νοσοκομείου για το συμβάν, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τη συναντήσει. Μονάχα οι τομεάρχες  του νοσηλευτικού προσωπικού κατέγραψαν το περιστατικό, τη ρώτησαν λεπτομέρειες για το συμβάν, το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί, τον ακριβή διάλογο ο οποίος πιθανόν εξοργησε τον ασθενή κι αναζήτησαν μάρτυρες για να επιβεβαιώσουν το γεγονός.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού εντός του έτους στο χώρο των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου μας, με το πρώτο θύμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί.
Ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου αισθανόμαστε εκτεθειμένοι και εξοργισμένοι με το γεγονός. Για μία ακόμη φορά γίνεται εμφανής
• η ανάγκη για πλήρη νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς  που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
• η αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού
• η ανεπαρκής φύλαξη του νοσοκομείου Γ.Ν.Παίδων «Η Αγία Σοφία»
• ο ανεπαρκέστατος κρατικός μηχανισμός που κατ’ επανάληψη αφήνει ελεύθερους δράστες, ενώ με τόση ευκολία στοχοποιεί τα θύματα.
Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παίδων  « η Αγία Σοφία» καταγγέλλουν
• τη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία αρνείται να αναλάβει ευθύνες και να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.
• την αστυνομία που ήταν ουσιαστικά απούσα
• τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος ενώ είναι ενήμερος για τα περιστατικά βίας που σημειώνονται σε Δημόσιες  Δομές Υγείας δε λαμβάνει μέτρα αποσόβησης αυτών. 
Οι εργαζόμενοι των Χειρουργικών και  Παιδιατρικών Τμημάτων
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Οκτωβρίου 2023, 22:51:29
Εγώ πάντως αν, ως Ιατρός του Νοσοκομείου, έτρωγα ξύλο από ασθενή κατά την διάρκεια της εργασίας μου στο Νοσοκομείο, δεν θα έκανα μήνυση μόνο στον ασθενή ή στον συγγενή του ασθενούς.

Θα έκανα μήνυση και στο Νοσοκομείο γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 14 Οκτωβρίου 2023, 10:38:05
Το ότι το thread "ακρότητες ασφαλισμένων" έχει φτάσει 15 σελίδες, μιλά από μόνο του. Δεν μπορώ να μην αντιπαραθέσω τι σημαίνει zero tolerance στον πολιτισμένο κόσμο: συνάδελφός μου ενημέρωσε στο group chat πως σε τηλεσυνεδρία είχε έναν αγενή ασθενή. Ο team leader ζήτησε από τη συνάδελφο τα στοιχεία του ασθενή και σε δέκα λεπτά μας ενημέρωσε πως του έστειλε γράμμα, πως αποκλείστηκε δια παντός από τις υπηρεσίες μας.
Τίτλος: Απ: Ακρότητες ασφαλισμένων
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Δεκεμβρίου 2023, 22:05:00
Οι αλλαγές που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 168, παράγραφος 4, Άρθρο 25) αποτελούν επιτέλους ένα σημαντικό βήμα:

(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/407915961_10161452430558919_4559578831718275734_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_eui2=AeFYmMYL_ltGD91qk-kUBwZdTvKsZMaNOatO8qxkxo05q1EQtj-mb3XhZpX7v_KyfN4&_nc_ohc=KVCZa3woYj4AX-4pLNR&_nc_ht=scontent.fath2-1.fna&oh=00_AfDUDjuZ_MjTlkETYBrwAB4WxhurpHBmz8eU_rayQ6FsIg&oe=65860501)