Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Χρήσιμες πληροφορίες => Μήνυμα ξεκίνησε από: odysseasa στις 16 Δεκεμβρίου 2010, 18:51:04

Τίτλος: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: odysseasa στις 16 Δεκεμβρίου 2010, 18:51:04
Γνωρίζετε αν απο το 5 προς 1 στο δημόσιο εξαιρούνται οι γιατροί σαφώς?

Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: αφροδιτη στις 16 Δεκεμβρίου 2010, 19:00:24
Συνάδελφε κι εγώ είχα την ίδια απορία και κάποιος μου είπε οτι ισχύει για αυτούς που μπαίνουν στο δημόσιο μέσω ασεπ και όχι για εμάς........
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: αννουλα στις 16 Δεκεμβρίου 2010, 19:08:33
Επισημη ενημερωση απο τους Ιατρικους συλλογους και απο τη Νοσοκομειακη ενωση των ιατρων θα υπαρξει για αυτο το θεμα;ή παλι κοιμουνται τον υπνο του μακαρίου;
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 16 Δεκεμβρίου 2010, 21:54:47
«Οι άλλοι 1700 δεν προλαβαίνουν να τοποθετηθούν μέσα σε 20 ήμερες που τελειώνει ο χρόνος» λέει ο κ. Βαρνάβας και εξηγεί: «Επειδή λοιπόν από 1η Ιανουαριου 2011 μπαίνουμε και εμείς στο καθεστώς μια πρόσληψη προς πέντε συνταξιοδοτήσεις, πιστεύω ότι αυτές οι θέσεις δεν θα συμπληρωθούν ούτε τον επόμενο χρόνο. Οπότε για ποια ολοήμερα νοσοκομεία να μιλήσουμε όταν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε την πρωινή βάρδια, καθώς σε πολλές κλινικές υπάρχει μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς!».

http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=20096
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: Gatekeeper στις 16 Δεκεμβρίου 2010, 23:24:29
Ο έλεγχος του 5 προς 1 πραγματοποιείται απο το Γενικό Λογιστήριο.
Εαν οι 1700 θέσεις των νοσηλευτών έχουν εγκριθεί απο το λογιστήριο εντός του 2010 προφανώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ 5 - 1 ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΟΧΙ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 23 Δεκεμβρίου 2010, 01:21:29
Συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της ΟΕΝΓΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο συζήτησης υπήρξε το πρόσφατο σχέδιο νόμου, αλλά και οι εξελίξεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στο χώρο της υγείας.

Παράθεση
Ζητήσαμε εξηγήσεις για το μέλλον των 2000 θέσεων γιατρών μετά την επιβολή του κανόνα 1/5 από την τρόικα. Από πλευράς του κ. Λοβέρδου υπήρξε δέσμευση (η οποία μάλιστα επαναλήφθηκε τρείς φορές) ότι κάθε θέση που προκηρύχθηκε ή θα προκηρυχθεί μέχρι 31/12/10 δεν εμπίπτει στον κανόνα 1/5. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τον υπουργό θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, κριθεί ή βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας για διορισμό δεν κινδυνεύουν να απολεσθούν.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: αννουλα στις 23 Δεκεμβρίου 2010, 11:26:54
ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!!!οτι μεχρι τις 31-12-10 δεν υπαρχει περιορισμος το ξερουμε.....
ΜΕΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??ΠΗΡΑΝ ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΕΜΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΙ Η ΟΧΙ???ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ 1 ΠΡΟΣ 5 ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;;
διοτι αν δεν ερθουν οι 2000 γιατροι κ νομιζουν οτι με το υπαρχον προσωπικο θα λειτουργησουν τα ολοημερα ειναι βαθια νυχτωμενοι......
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 30 Δεκεμβρίου 2010, 20:37:55
Οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης κ.λπ. θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία-μητρώα.
Του μέτρου αυτού εξαιρούνται:
i) Οι προβλέψεις θέσεων των ειδικευόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του ν.δ. 2592/53 ιατρών, καθώς και οι θέσεις των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.
ii) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού των πολιτικών γραφείων των μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων (άρθρο 55 π.δ. 63/2005). Στον προϋπολογισμό όλων των υπουργείων έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την πλήρωση των θεσμοθετημένων θέσεων προσωπικού των γραφείων της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων) και οι αρμόδιες ΥΔΕ μπορούν να παρέχουν τις 8
απαραίτητες για τη δημοσίευση των πράξεων διορισμού βεβαιώσεις ύπαρξης πιστώσεων.
iii) Οι θέσεις δημοσιογράφων για τη στελέχωση των γραφείων τύπου και δημοσίων σχέσεων υπουργείων (παρ. 2 άρθρο 67 ν. 1943/91).
iv) Οι αριθμητικές προβλέψεις θέσεων προσωπικού του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, με εξαίρεση την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκτέλεση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 (http://www.docman.gr/Download/5802.aspx)
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: laertis στις 30 Δεκεμβρίου 2010, 21:30:43
 
                                      To ότι εξαιρούνται οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί από τον προυπολογισμό του 2011 είναι αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε να γίνει προς το παρών διαφορετικά. Τι θα ισχύσει όμως  για τους Γενικούς Ιατρούς που διορίζονται σε θέσεις Αγροτικών και η θέση  αυτόματα μετατρέπεται σε θέση Επιμελητή.
                                      Αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε θεωρείται πρόσληψη στο ΕΣΥ περνά από γενικό λογιστήριο, εκδίδεται ΦΕΚ διορισμού κλπ. Θα συμπεριλαμβάνεται στον κανόνα 5 προς 1 ή θα εξαιρείται με βάση το παραπάνω έγγραφο.




                                                                                                                                 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: kefalidisg στις 31 Δεκεμβρίου 2010, 11:22:15
   Πάντως δεν δημιουργούνται νέες θέσεις αφού καταργείτε μια (αυτή του αγροτικού) και απλώς μετατρέπεται σε επιμελητού. Σίγουρα αυτό μπορεί να επιβαρύνει κάπως τον προυπολογισμό, αλλά η ουσία δεν είναι να μην δημιουργηθούν νέες θέσεις; ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει!!
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: matakias στις 31 Δεκεμβρίου 2010, 15:39:45
http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2010/dekembrios/d.t.-synenteyksi-toy-ypoyrgoy-ygeias-koinonikis-allileggyis-k.-andrea-loberdoy-sto-r-s-net-radio


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσουμε κάτι άλλο κ. Υπουργέ. Οι προσλήψεις που έχουν βγει στη δημοσιότητα για τους γιατρούς θα τρέξουν, έτσι δεν είναι, ανεξάρτητα από …

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Για τους νοσηλευτές, κυρίως, που είναι θέμα γραφειοκρατίας θα τους πάρουμε. Για τους γιατρούς είναι θέμα αξιολόγησης των νοσοκομείων, ποιον γιατρό θα προσλάβουν.Οι καθυστερήσεις από το 2009 βαραίνουν τα νοσοκομεία.

                   Και μάλιστα έκανα και μια σχετική τροπολογία στη Βουλή και απλοποίησα τη διαδικασία, για να πάνε πιο γρήγορα και στο χέρι τους είναι να προσληφθούν οι γιατροί. Πρέπει, όμως, να ξέρετε ότι το σύστημα υγείας δεν πάσχει από έλλειψη ιατρικού προσωπικού …

Οπότε μάλλον 5-1 για ΟΛΟΥΣ τους επιμελητές(-τριες).
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 4 Ιανουαρίου 2011, 14:14:04
Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το Υπουργείο όπως πάντα.....(μέρες που είναι δε βρίζω).

Ο κ. Μπραβάκος προϊστάμενος Ν.Π. του Υπουργείου θα απαντήσει αύριο αφού συζητήσει το θέμα με την ηγεσία.

Το γραφείο του υπουργού με παρέπεμψε στον κ. Μπραβάκο και όταν ανέφερα πως δε γνωρίζει με παρέπεμψε στην κα Αρβανίτου (προϊσταμένη στο τμήμα ειδικευομένων) μπερδεύοντας τους Γενικούς Ιατρούς με τους ειδικευόμενους και στη συνέχεια μου είπαν να επικοινωνήσω με τον προϊστάμενο του τμήματος αγροτικών που δυστυχώς αγνοούσαν πως εδώ και ενάμιση χρόνο δεν τοποθετήθηκε κανείς. Όταν τους είπα πως καλά είναι να οργανωθούν και να βγάλουν μία ανακοίνωση μου είπαν πως αύριο θα έχει ενημερωθεί ο κ. Μπραβάκος και θα απαντήσει.

Τι οργάνωση να περιμένεις σε ένα γραφείο που διορίσθηκαν το τελευταίο διάστημα κάθε καρυδιάς καρύδι ως "ειδικός συνεργάτης" και δεν έχουν χώρο να καθίσουν.

Τέσπα, αύριο πιστεύω να δώσει απάντηση στο θέμα ο κ. Μπραβάκος την οποία και θα δημοσιεύσω εδώ.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: odysseasa στις 7 Ιανουαρίου 2011, 17:10:25
Από την ημέρα που εγραψες συνάδελφε για την επικοινωνία σου με τον κ Μπραβάκο και τους λοιπούς στο Υπουργείο, μπαίνω 3 φορές ημερισίως στο φορουμ-χωρίς υπερβολή- περιμένοντας τα νεα. Είναι οτι σημαντικότερο για εμας τους Γενικούς γιατρούς να γνωρίζουμε τι θα γίνει με τους διορισμούς μας στα ΠΙ απο εδώ και στο εξής. Υποθέτω πως δεν είχες κάτι νεότερο...
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 7 Ιανουαρίου 2011, 17:21:37
Την Τετάρτη πήρα ξανά τηλέφωνο αλλά αν και προσπάθησα 5-6 φορές η "κοπρίτισσα" γραμματέας δεν απάντησε στο τηλέφωνο.
Σήμερα επέμενα....και δυστυχώς απάντησε. Αφού ήθελε να της εξηγήσω ξανά περί του θέματος κάτι που δεν ήταν δυνατόν να κάνω ξανά επειδή είμαι σίγουρος πως δε θα καταλάβει μία τελειόφοιτος δημοτικού κράτησε τα στοιχεία μου και θα επικοινωνήσει ο κύριος Μπραβάκος τη Δευτέρα μαζί μου..
Αν τη Δευτέρα δε λάβω απάντηση τηλεφωνικώς θέλω να πιστεύω πως θα μου απαντήσει ο οποιοσδήποτε αρμόδιος "κοπρίτης" που βρίσκεται εκεί μέσα αφού την Τρίτη θα βρίσκομαι Αθήνα.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: αφροδιτη στις 7 Ιανουαρίου 2011, 22:20:57
καλη επιτυχια συνάδελφε.....περιμένουμε με αγωνία τα νέα .......κι εγω στην ιδια κατασταση βρισκομαι
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: laertis στις 7 Ιανουαρίου 2011, 23:11:14

                      Σε όσους συνάδελφους έχει βγεί ΦΕΚ διορισμού μέχρι και 31/12/2010 σίγουρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι τι θα γίνει με τους διορισμούς σε θέσεις που ήδη έχουν κριθεί ή προκηρυχθεί το 2010 και εκκρεμεί η έγγκριση τους από το Γενικό λογιστήριο ώστε να βγεί το ΦΕΚ.
                      Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όταν ρωτάς όμως στο Υπουργείο οι περισσότεροι σου απαντούν ότι όλα είναι στον αέρα. Ίσως θα έπρεπε όσοι είμαστε σε αυτή την κατάσταση να πιέσουμε τους αρμόδιους στο Υπουργείο ώστε να μας ενημερώσουν υπεύθυνα.
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα όσοι έχουμε την δυνατότητα να επισκεπτόμαστε οι ίδιοι το υπουργείο και να ενδιαφερόμαστε από τους αρμόδιους σε ποιό στάδιο είναι τα χαρτιά μας.
                      Είναι σαφώς καλύτερα από την τηλεφωνική επικοινωνία
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: Harper στις 8 Ιανουαρίου 2011, 12:56:54
Και δεν είναι μόνο το θέμα με τις θέσεις των αγροτικών ιατρών που καταλαμβάνουν Γενικοί Ιατροί.Ας πούμε για χάριν κουβέντας πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και πως για κάθε Γεν Ιατρό που καταλαμβανει θέση σε Π.Ι. απλά βαπτίζεται η θέση σε θέση επιμελητή Β' και η ζωή συνεχίζεται.

Σε περίπτωση όμως που ένας Γενικός Ιατρός σε Περιφ.Ιατρείο παραιτηθεί και αυτόματα η θέση του "χηρεύει" -όχι ως αγροτικού ιατρού αλλά ως επιμελητή Β'-τότε στην νέα προκύρηξη της θέσης μέσω ΣΚΕΙΟΠΝΙ πλέον,θα  ισχύει το 5:1?
Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο λογικά από εδώ και πέρα για κάθε 5 Γ.Ι. που παραιτούνται για Χ λόγους από κάποια περιφερειακά ιατρεία θα προσλαμβάνεται μόνο ένας.
Και απορώ ειλικρινά με ποιά κριτήρια θα επιλέξουν σε ποιό από τα 5 διαφορετικά μέρη-περιφερειακά ιατρεία (Π.χ.Κρήτη-Ρόδος- Αττική-Μακεδονία-Θεσσαλία) θα προκηρύξουν τη νέα θέση...
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: Gatekeeper στις 8 Ιανουαρίου 2011, 17:16:25
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ 5 - 1 ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΟΧΙ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.


Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: kefalidisg στις 8 Ιανουαρίου 2011, 19:06:18
  Και τι γίνεται με τους Γενικούς Γιατρούς που για οικογενειακούς λόγους πρέπει να μετακομίσουν στο άλλο άκρο της Ελλάδας και ''εξοθούνται'' σε παραίτηση για να διεκδικίσουν την άλλη θέση; και γιατί αυτό συμβαίνει μόνο σε αυτούς; και που είναι οι συλλογοί μας να μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να μην βρεθούμε επι ξύλου κρεμάμενοι;
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 10 Ιανουαρίου 2011, 13:00:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και δεν είναι μόνο το θέμα με τις θέσεις των αγροτικών ιατρών που καταλαμβάνουν Γενικοί Ιατροί.Ας πούμε για χάριν κουβέντας πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και πως για κάθε Γεν Ιατρό που καταλαμβανει θέση σε Π.Ι. απλά βαπτίζεται η θέση σε θέση επιμελητή Β' και η ζωή συνεχίζεται.
Απάντηση πήρα...αλλά πόσο υπεύθυνη είναι δε γνωρίζω αφού είναι τηλεφωνική. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Στις εξαιρέσεις μάλλον ο νομοθέτης δε γνώριζε τη διαφορά αγροτικού ιατρού υπόχρεου ή θητείας με τον Γενικό Ιατρό οπότε εξαιρεί τους αγροτικούς ιατρούς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Γενικοί Ιατροί.

Ο Μάρτιος (τέλος του μήνα τα αποτελέσματα, αποστολή διορισμών υπόχρεων τέλη Φεβρουαρίου) είναι....κοντά και θα φανεί σε ΦΕΚ η αξιοπιστία της απάντησης.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Ιανουαρίου 2011, 14:30:23
ΤΗΕ DOORS - Five to one (5:1)

Five to one, babe
One in five
No one here
Gets out alive

Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: odysseasa στις 10 Ιανουαρίου 2011, 16:40:33

Ο Μάρτιος (τέλος του μήνα τα αποτελέσματα, αποστολή διορισμών υπόχρεων τέλη Φεβρουαρίου) είναι....κοντά και θα φανεί σε ΦΕΚ η αξιοπιστία της απάντησης.
[/quote]

Η προκύρηξη ελαβε χωρα το 2010 για τις θέσεις στις οποίες αναφέρεσαι. Μετά την επόμενη προκύρηξη ενδεχομένως να είναι διαφορετικά τα πραγματα....
Α και τα ΦΕΚ για τον διορισμό ΓΙ καθυστερούν συγκριτικά με αυτα των ΑΙ
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: laertis στις 10 Ιανουαρίου 2011, 18:24:39

                          Για τους Αγροτικούς Ιατρούς δεν χρειάζεται ΦΕΚ διορίζονται απλά με απόφαση Υπουργού, για τους Γενικούς όμως είναι απαραίτητο επειδή είναι πρόσληψη στο ΕΣΥ
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 28 Ιανουαρίου 2011, 17:07:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Και δεν είναι μόνο το θέμα με τις θέσεις των αγροτικών ιατρών που καταλαμβάνουν Γενικοί Ιατροί.Ας πούμε για χάριν κουβέντας πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και πως για κάθε Γεν Ιατρό που καταλαμβανει θέση σε Π.Ι. απλά βαπτίζεται η θέση σε θέση επιμελητή Β' και η ζωή συνεχίζεται.
Απάντηση πήρα...αλλά πόσο υπεύθυνη είναι δε γνωρίζω αφού είναι τηλεφωνική. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Στις εξαιρέσεις μάλλον ο νομοθέτης δε γνώριζε τη διαφορά αγροτικού ιατρού υπόχρεου ή θητείας με τον Γενικό Ιατρό οπότε εξαιρεί τους αγροτικούς ιατρούς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Γενικοί Ιατροί.

Ο Μάρτιος (τέλος του μήνα τα αποτελέσματα, αποστολή διορισμών υπόχρεων τέλη Φεβρουαρίου) είναι....κοντά και θα φανεί σε ΦΕΚ η αξιοπιστία της απάντησης.
Οι Γενικοί Ιατροί που θα επιτύχουν να καταλάβουν κάποια θέση στην τελευταία προκήρυξη Π.Ι. & Κ.Υ. (αποτελέσματα Δευτέρα πρωί) δεν εντάσσονται στην κατηγορία 5 προς 1 και θα διοριστούν κανονικά.
Δ/ντης Γραφείου Υπουργού Υγείας.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Ιανουαρίου 2011, 19:08:26
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
στην τελευταία προκήρυξη

Δηλαδή από την επόμενη προκήρυξη ...το χάος;  ???
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 31 Ιανουαρίου 2011, 17:37:04
Όχι, απλά αναφέρθηκα στην τελευταία προκήρυξη για την οποία τέθηκε και το ερώτημα.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δε περιλαμβάνει τις θέσεις των Γενικών Ιατρών που λαμβάνουν θέσεις μέσω των προκηρύξεων στην αναλογία 5 προς 1.
Τίτλος: Απ: 5 προς 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 6 Φεβρουαρίου 2011, 21:46:31
Παρακαλούνται οι διαχειριστές του forum να διορθώσουν τον τίτλο της ενότητας αυτής σε "10 προς 1"

Παράθεση
Μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις
Ακύρωση της προηγούμενης δέσμευσης ότι για κάθε 5 αποχωρήσεις θα προσλαμβάνεται ένας εργαζόμενος. Στο νέο μνημόνιο θα προβλέπεται ότι για κάθε 8 ή 10 αποχωρήσεις θα προσλαμβάνεται ένας.
http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,2437.msg16017/topicseen.html#msg16017
Τίτλος: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: D-Michalis στις 7 Φεβρουαρίου 2011, 00:24:17
Σωστός
Τίτλος: Απ: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: alfie στις 9 Φεβρουαρίου 2011, 00:27:51
Δεν μειώνονται περαιτέρω οι προσλήψεις στο Δημόσιο -
Παραμένει σε ισχύ ο κανόνας «ένα προς πέντε» -Απέρριψε το ενδεχόμενο ο Γ. Ραγκούσης μετά τη συνάντηση με την τρόικα
 


Δεν θα τροποποιηθεί επί τα χείρω ο κανόνας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντησή του με το κλιμάκιο της τρόικας που επισκέπτεται την Αθήνα. Ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι οι δανειστές μας δεν έθεσαν ποτέ θέμα αλλαγής του κανόνα σύμφωνα με τον οποίο για κάθε πέντε δημόσιους υπαλλήλους που αποχωρούν προσλαμβάνεται ένας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που ο υπουργός διέψευσε, η τρόικα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει μία πρόσληψη για κάθε επτά αποχωρήσεις.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου. Εκτίμησε ότι το μισθολογικό κόστος θα περιοριστεί σημαντικά από την εφαρμογή του "ένα προς πέντε".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, πέρυσι αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι και στη θέση τους θα προσληφθούν περίπου 10.500. Σε αυτούς προσμετρούνται και οι 2.800 υπαλληλοι του ΟΣΕ που θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες. Διευκρίνισε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα προσληφθούν είναι και οι επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και οι τελειόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης - Αυτοδιοίκησης.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2013 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει περιοριστεί κατά 200.000.

Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στο υπουργείο, ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι δεν προέκυψαν διαφωνίες παρατηρήσεις ή ενστάσεις στις πολιτικές που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ενημερώθηκαν για την πορεία υλόποίησης του "Καλλικράτη" και το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Για το τελευταίο, σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό και δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα να  μπει σε εφαρμογή η βάση δεδομένων για την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από www.enet.gr
Τίτλος: Απ: 5 προς 0 (σύμφωνα με το αξιωμα Μπακογιάννη)
Αποστολή από: alfie στις 3 Μαρτίου 2011, 23:39:56
Παρακαλούνται οι διαχειριστές να υπακούσουν και να σεβαστούν τις επιταγές του Μητσοτακέικου και να μετονομάσουν το τόπικ αυτό σε "5 προς 0"...  ;)

Look who's talking now...?

Το απόλυτο «πάγωμα» των προσλήψεων στο δημόσιο ζήτησε την Πέμπτη από τη Λαμία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας χαρακτηριστικά «το 5 προς 1 να γίνει 5 προς 0».Όπως επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, «κανείς δεν μιλά για τους 645.000 ανέργους ιδιωτικού τομέα,...
αλλά πολλοί μιλάνε για τα παιδιά του δημόσιου, της ΕΘΕΛ του ΟΣΕ κλπ».

http://fimotro.blogspot.com/2011/03/blog-post_1581.html
Τίτλος: Απ: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 23 Μαρτίου 2011, 12:56:56
- Αλλάζει η αναλογία προσλήψεων στο Δημόσιο – 1 πρόσληψη για 7 αποχωρήσεις
- Σενάρια να μειωθούν από 300 σε 200 οι βουλευτές

από εδώ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=70023&catid=13)
Τίτλος: Απ: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 23 Μαρτίου 2011, 13:23:16
Εκπομπή: Πρώτη Γραμμή-ΣΚΑΪ (http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=212287)
Τίτλος: Απ: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 24 Μαρτίου 2011, 12:45:12
Νέο ψαλίδι στις προσλήψεις (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4623881)

Με το σταγονόµετρο θα γίνονται στο εξής οι προσλήψεις στο Δηµόσιο, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να αυστηροποιήσει τον κανόνα του 1 προς 5 (πρόσληψη προς συνταξιοδοτήσεις) και να τον κάνει πιθανότατα 1 προς 7. Πρόκειται για ένα από τα µέτρα που εξετάζεται στο πλαίσιο του µεσοπρόθεσµου προγράµµατος (2012-2015)

και είναι πιθανό να εφαρµοστεί από φέτος, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τη µαύρη τρύπα του προϋπολογισµού. Οπως είναι γνωστό, ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε προχθές την πρόθεση της κυβέρνησης να πάρει επιπλέον µέτρα 1,7 δισ. ευρώ για φέτος, προκειµένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις του προϋπολογισµού. Το κλείσιµο της στρόφιγγας των προσλήψεων θα µπορούσε να εξοικονοµήσει ένα σηµαντικό µέρος αυτού του ποσού. Οπως διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτησή µας ο υφυπουργός Οικονοµικών Φίλιππος Σαχινίδης, «αν χρειαστεί θα το δούµε, δεν µπορώ να το αποκλείσω». Επίσης, ένα άλλο πιθανό µέτρο για τα 1,7 δισ. ευρώ είναι η επίσπευση της εφαρµογής του ενιαίου µισθολογίου, που προγραµµατίζεται κανονικά για την 1/1/2012, αλλά είναι πιθανό να έρθει νωρίτερα, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες και αν είναι πρακτικά εφαρµόσιµο κάτι τέτοιο. Από την πλευρά των εσόδων, η κυβέρνηση αποκλείει µέτρα όπως η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και µια νέα έκτακτη εισφορά και επενδύει ελπίδες στα προσδο κώµενα οφέλη από την αναδιοργάνωση των εφοριών και την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής. Το σχετικό νοµοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες από σύσσωµη την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από ονοµαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι βουλευτές των κοµµάτων της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων στο νοµοσχέδιο περιλαµβάνεται η διάταξη που αφορά την αυστηροποίηση των ποινών για τους φοροφυγάδες.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΆ.
Η συζήτηση του νοµοσχεδίου ολοκληρώθηκε χθες τα ξηµερώµατα µε την ψήφιση τροπολογίας µε την οποία προβλέπεται να µη χορηγείται µέσω των ΔΟΥ δηµοτική φορολογική ενηµερότητα σε όσους χρωστούν στους ΟΤΑ.
Τίτλος: Απ: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: alfie στις 14 Μαΐου 2011, 20:55:22
"...Ο υπουργός Εσωτερικών, που είχε χθες συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, διαβεβαίωσε μετ' επιτάσεως ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου στο στενό δημόσιο τομέα και ότι δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα από τους τροϊκανούς.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι θα περιοριστούν στο μισό οι συμβασιούχοι από φέτος μέχρι και το 2015, και αυτή η απόφαση θα φέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέχρι και 600 εκατομμύρια ευρώ το τρέχον έτος και 1,8 δισ. συνολικά την επόμενη τριετία.

Στις προσλήψεις ισχύει ήδη στην πράξη η αναλογία 1 προς 10 καθώς από τις 10.600 προσλήψεις που υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν το 2011 βάσει των αποχωρήσεων του προηγούμενου έτους (53.000 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2010) έχουν εγκριθεί μόνον 1.145 στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 1.583 μετατάξεις από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με προγραμματισμό να γίνουν συνολικά 4.000 μετατάξεις από τις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 ανέρχονται σε 6.500, υπερβαίνοντας αντίστοιχα τον αριθμό των 5.800 που ήταν το 2010. "

Aπό εδώ (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=274983)
Τίτλος: Απ: 5 προς 0...
Αποστολή από: alfie στις 19 Μαΐου 2011, 23:13:09
Στον Economist η αλήθεια, στη Βουλή τα παραμύθια (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=276623)

Με ένα χρόνο καθυστέρηση η κυβέρνηση αποδέχεται την αρχική πρόταση της τρόικας και προχωράει ακόμα και σε απολύσεις εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ «παγώνει» τις προσλήψεις για μία τετραετία.
Τίτλος: Απ: 5 προς 0...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Μαΐου 2011, 01:12:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ενώ «παγώνει» τις προσλήψεις για μία τετραετία.

Mε το ρημάδι το ηλικιακό όριο των 45 για επιμελ. Β' τί θα γίνει; Δεν πρέπει να μεγαλώσει;

Στον απόηχο όλων αυτών των φαιδροτήτων με τις 0 προσλήψεις ιατρών και ΕΚΑΒιτών, θα πρότεινα να μετασχηματιστεί η Βουλή σε ένα συμβουλευτικό σώμα με max 15 άτομα, και ως κυβερνητικοί επιτετραμμένοι της Τρόικας, να αναλάβουν 3 άτομα, κατά το πρότυπο της Αντιβασιλείας επί Όθωνα, ήτοι:
- ένα άτομο (Joerg von Maurer) σύμβουλος επικρατείας
- ένας  (Joseph Armansberg) εσωτερικών και διοίκησης και
- ένας (Charles Heydek) για στρατό και σώματα ασφαλείας.
Έτσι κι αλλιώς, όλοι τους είναι από περιττοί έως επιζήμιοι.   
Τίτλος: ...ενώ «παγώνει» τις προσλήψεις για μία τετραετία...
Αποστολή από: Denominator στις 20 Μαΐου 2011, 10:56:41
...ενώ «παγώνει» τις προσλήψεις για μία τετραετία...
Αγαπητοί μου, θα σας αναφέρω το παράδειγμα της Παθολογικής της Ξάνθης που το γνωρίζω. Έχουν αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης, τρεις συνάδελφοι τους προηγούμενους μήνες. Έμειναν έτσι άλλοι τρεις, με τη διευθύντρια να αποχωρεί και αυτή σε λίγους μήνες. Αν είναι έτσι τα ποράγματα, πολύ φοβούμαι ότι η μία από τις δύο επιμελήτριες Β' που θα μείνουν, θα φύγει τρέχοντας (μπορεί να έχει οικονομική διέξοδο), ενώ η άλλη θα χρισθεί κάποια στιγμή ...διευθύντρια του εαυτού της... Κι όλα αυτά στους προσεχείς μήνες. Εγώ λέω να βάλουμε ταμπέλα έξω από την πόρτα της κλινικής που νά λέει κάτι αντίστοιχο με το παλιό "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΣ", αν και αυτό ήδη έχει αλλάξει (πρόσφατα με διαβεβαίωσε φίλος ότι σε bar του γειτονικού στην Ξάνθη Smoljan είδε μία ταμπέλα που έγραφε "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ"). Μπορούμε βέβαια να απευθυνθούμε στον Ερυθρό Σταυρό, στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, στην AKUT, γιατί όχι και σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις όπως η Κούβα (που ύμνησε ο αθεόφοβος Michael Moore στο κινηματογραφικό μνημείο "Sicko" που ξεβράκωσε το υγειονομικό σύστημα των ΗΠΑ) που μπορεί να στείλει ακμαιότατους επιστήμονες και ανθρωπ[ιστές, μαθημένους να ζουν με ελάχιστα παραπάνω από τις κατσαρίδες της Αβάνας...
Τίτλος: 10-> πρός 1
Αποστολή από: alfie στις 10 Ιουνίου 2011, 08:33:05
Παρακαλώ να αλλάξει ο τίτλος του τόπικ σε "10-> προς 1" , μιας και χθες κλείδωσε και επίσημα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η οριστική αναλογία*.

"10-> προς 1"

*Ειδικότερα, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Βουλή στις 30 Ιουνίου, εμπεριέχει δυσοίωνες προβλέψεις για την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας καθώς και «μαχαίρι» τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

• Προσλήψεις 1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 έως το 2015.


πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=73134&catid=11
Τίτλος: Απ: 5->8->10->? πρός 1
Αποστολή από: kefalidisg στις 10 Ιουνίου 2011, 09:45:20
  Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν θα γίνουν άλλοι διορισμοί στο δημόσιο μια και με το 1/10 καλύπτονται ίσα ίσα οι ανάγκες διορισμών των παραγωγικών σχολών της αστυνομίας, στρατού, ναυτικού κτλ....