Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: nart στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, 18:55:14

Τίτλος: Στάση εργασίας
Αποστολή από: nart στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, 18:55:14
Kαλησπέρα!
Σχετικά με το νομικό καθεστώς που αφορά στη στάση εργασίας θα μπορούσα να έχω κάποια πληροφόρηση?Όπως πχ υπάρχει παρακράτηση μισθού, κάποιες κυρώσεις αργότερα κλπ?
Ευχαριστώ θερμά!
Τίτλος: Απ: Στάση εργασίας
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, 07:36:53
 Σχετικά με το θέμα έχει εκδοθεί η Γνωμοδότηση 276/10 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία:
 α) Οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλομένων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες.
 β) Οι ανωτέρω ιατροί δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβαίνουν σε επίσχεση της μελλοντικής τους εργασίας.
 γ) Ο ως άνω χρόνος δεν υπολογίζεται για την καταβολή σ' αυτούς επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική τους εξέλιξη, καθώς
     και για τη μισθολογική εξέλιξη όσων εξ αυτών υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας.
Τίτλος: Απ: Στάση εργασίας
Αποστολή από: nart στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, 08:02:39
Καλημέρα και ευχαριστώ θερμά για την απάντηση!Στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζομαι οι Ειδικευόμενοι ιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασιας εδώ και περίπου δυο εβδομάδες και θα ξεκινήσουμε και οι ειδικοί στάσεις εργασιας τετράωρες την εβδομάδα που ακολουθεί.Το νομικό πλαίσιο που αφορά στην επίσχεση εργασιας,αφορά και στη στάση εργασίας?
Τίτλος: Απ: Στάση εργασίας
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2014, 08:24:19
 Η παραπάνω γνωμοδότηση αφορά τους γιατρούς ΕΣΥ. Περαιτέρω διευκρινίσεις μόνο ο Νομικός σας σύμβουλος είναι σε θέση να εκφέρει.