Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 4 Απριλίου 2016, 22:19:26

Τίτλος: Νομικά ακάλυπτοι οι Ιατροί που μετέχουν στα ΚΕΠΑ ;
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Απριλίου 2016, 22:19:26
Αντιγράφω, χθεσινό (03/04/2016) διάλογο συναδέλφων από την ομάδα Ι.Σ. ΠΙΣ στο facebook:

- ΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΠΑ.

Συναδελφος στο ΠΕΔΥ θα περασει απο ΕΔΕ με ερωτημα την απολυση για ποιο λογο νομιζετε;Η γιατρος μετεχοντας στην τριμελη πρωτοβαθμια επιτροπη ΚΕΠΑ εδωσε απο κοινου βεβαια ενα ποσοστο χ αναπηριας.Η οικογενεια προσεφυγε στη δικαιοσυνη πριν την επανεξεταση απο τη δευτεροβαθμια επιτροπη η οποια αυξησε το ποσοστο.Αυτο εγινε πριν τρια χρονια η δικη εχει αναβληθει ,οι συγγενεις ζητουν υψηλη αποζημιωση και η ΥΠΕ της γιατρου προχωραει στην ΕΔΕ με το ερωτημα της απολυσης.Οι αλλοι 2 γιατροι ειχαν αποχωρησει απο το ΠΕΔΥ οποτε ουτε γατα ουτε ζημια.Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο γιατι ποινικοποιει την κριση των γιατρων στις επιτροπες αναπηριας παρ' ολο που η δευτεροβαθμια ειναι για να διορθωσει πιθανες αδικιες.
Το προβλημα το συζητησαμε με τον προεδρο της Ομοσπονδιας κ. Π.Ψυχαρη και αποφασισαμε να το ενταξουμε στα προς συζητηση θεματα της επομενης ολομέλειας.

- Με εκπλησει η ΕΔΕ νομιζα πως ο Κατρουγκαλος κατηργησε το νομο Μητσοτακη.Βεβαια οπως γνωριζεται παντα ειχαμε προβλημα νομικης καλυψης στα ΚΕΠΑ.ειναι καιρος να το λυσουμε,μαζι με την ασφαλιστικη καλυψη σε περιπτωση ατυχηματος οταν βγαινουμε εκτος εδρας-αρκει να μην τρωγομαστε μεταξυ μας βεβαιως βεβαιως-.

Τίτλος: Απ: Νομικά ακάλυπτοι οι Ιατροί που μετέχουν στα ΚΕΠΑ ;
Αποστολή από: Denominator στις 4 Απριλίου 2016, 22:22:44
Αν δεν υπάρχει δόλος σε συνάδελφο γιατί να απολυθεί;