Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Ιουνίου 2008, 23:43:37

Τίτλος: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 9 Ιουνίου 2008, 23:43:37
Οι γείτονες μας της ιταλικής χερσονήσου, μίγμα Ετρούσκων, Ρωμαίων, Λομβαρδών, Oστρογότθων (υπό τον βασιλιά Θεοδώριχο) αλλά και Ελ της Μεγάλης Ελλάδας, κρατούν ψηλά τα σκήπτρα της ιατρικής λαμογιάς, όπως φαίνεται από το παρακάτω link του blog του Μάκη :
http://www.zougla.gr/news.php?id=2388
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 10 Ιουνίου 2008, 00:01:10
Τς, τς, τς. Τι γίνεται σε άλλα κράτη! Πέφτω από τα σύννεφα! ( Αγαπημένη και συνηθισμένη (γιατί άραγε; ) έκφραση των τελευταίων χρόνων)
Ευτυχώς εμείς είμαστε απόγονοι του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού!

Συνάδελφος, που σπούδασε στην Ιταλία μου έλεγε προ ημερών ότι ο Γενικός/Οικογενειακός γιατρός αμείβεται με 5-6 χιλιάδες € ανά μήνα, μόνο για πρωινό ωράριο. Το επιβεβαιώνουν συνάδελφοι φορουμίστες που γνωρίζουν τα της Ιταλίας;
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Αυγούστου 2008, 17:13:06
Αντιδράσεις στην Τουρκία για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρεία:
http://www.zougla.gr/news.php?id=6928
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, 23:12:43
Δημοσίευμα της Καθημερινής,  17-09-08       
 
Αυστραλία: 1.500 θάνατοι το χρόνο λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία

Πάνω από 1.500 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στα αυστραλιανά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κρεβατιών αποκαλύπτει έρευνα του Αυστραλοασιατικού Κολλεγίου Εκτάκτων Περιστατικών.
Σύμφωνα με έκθεση, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ιατρικού συνεδρίου που έγινε στη Μελβούρνη την Παρασκευή, ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων με μικρές επιπλοκές στην υγεία τους, πεθαίνουν λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Ηλικιωμένοι, άτομα με ψυχασθένειες και άτομα που μεταφέρονται τις βραδινές ώρες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν σήμερα, αναφέρθηκε στο συνέδριο, αν είχαν δεχθεί τη σωστή θεραπεία εγκαίρως και δεν περίμεναν επί ώρες σ' έναν πάγκο του τμήματος εκτάκτων περιστατικών μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής κ. Ντριού Ρίτσαρντσον, που είναι και ο συγγραφέας της έκθεσης, ανέφερε ότι μία ματιά στις 10 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, στα 20 τμήματα εκτάκτων περιστατικών της Βικτώριας έδειξε ότι πάνω από 200 ασθενείς περίμεναν για πάνω από οκτώ ώρες στα έκτακτα περιστατικά για ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή που από το 2002-2007 ο αριθμός των κρεβατιών στα νοσοκομεία της χώρας παρέμεινε ο ίδιος, τα έκτακτα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 38%.

Ο κ. Ρίτσαρντσον αποκάλυψε ότι, ακόμα και οι ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα περιστατικών με μικροπροβλήματα διατρέχουν κίνδυνο της τάξης του 70%, να πεθάνουν λόγω του χάους που επικρατεί στα τμήματα αυτά.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/09/2008_248568
 
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Τ.Μαλλές στις 18 Σεπτεμβρίου 2008, 10:09:18
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο κ. Ρίτσαρντσον αποκάλυψε ότι, ακόμα και οι ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα περιστατικών με μικροπροβλήματα διατρέχουν κίνδυνο της τάξης του 70%, να πεθάνουν λόγω του χάους που επικρατεί στα τμήματα αυτά.[/i]


Μήπως αυτό να το λέμε σε κάθε "άρρωστο" με μικροπροβλήματα που είναι βιαστικός στα ΤΕΠ;
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: D-Michalis στις 18 Σεπτεμβρίου 2008, 15:04:35
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο κ. Ρίτσαρντσον αποκάλυψε ότι, ακόμα και οι ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα περιστατικών με μικροπροβλήματα διατρέχουν κίνδυνο της τάξης του 70%, να πεθάνουν λόγω του χάους που επικρατεί στα τμήματα αυτά.[/i]
Μήπως αυτό να το λέμε σε κάθε "άρρωστο" με μικροπροβλήματα που είναι βιαστικός στα ΤΕΠ;

Μήπως ο κ. Ρίτσαρντσον (ή όποιος το αναδημοσίευσε, αν εκείνος το έχει διευκρινίσει) θα έπρεπε να μας πεί και τι εννοεί «μικροπροβλήματα»?
Πώς δηλαδή εγώ αμα έχω ένα θλαστικό που δεν αιμορραγεί πιά ή με την σπαστική μου κολίτιδα ή με το κοινό κρυολόγημα ή με την απορύθμιση της πίεσής μου ή …ή…  θα έχω 70% πιθανότητες να καταλήξω?
Ο μόνος τρόπος είναι να σκάσω από την έλλειψη υπομονής μου ή να κόψω τις φλέβες μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ας σοβαρευτούμε. Το άρθρο αναφέρονταν σε ανθρώπους που πρέπει να καταλάβουν κάποιο κρεβάτι, αλλά, ελλείψει τους, παραμένουν «ξεξρεβάτωτοι» -άρα και χωρίς την έναρξη ενδεδειγμένης αντιμετώπισης- στους χώρους των ΤΕΠ επί μακρόν. Αυτό είναι σοβαρό, ακόμη και για μή μείζονα προβλήματα υγείας. Αυτό είναι που κάνει την αυξημένη πιθανότητα θνητότητας και όχι η αναμονή για ένα «μικροπρόβλημα»
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 23 Οκτωβρίου 2008, 17:52:11
Εγκυος πέθανε έπειτα από περιπλάνηση σε επτά νοσοκομεία (E.T.)
Πέμπτη, 23.10.08

Ο θάνατος μιας 36χρονης εγκύου, την οποία είχαν αρνηθεί να περιθάλψουν επτά νοσοκομεία του Τόκιο, προκάλεσε έντονες συζητήσεις για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον ιαπωνικό τύπο.

Ο γυναικολόγος του θύματος είχε ζητήσει από νοσοκομείο του Τόκιο την επείγουσα εισαγωγή της εγκύου επειδή υπέφερε από ασυνήθιστα έντονους πονοκεφάλους, αλλά η κλινική αρνήθηκε ισχυριζόμενη ότι δεν υπήρχε εφημερεύων μαιευτήρας. Η ασθενής στη συνέχεια αναζήτησε περίθαλψη σε άλλα έξι νοσοκομεία, τα οποία επίσης αρνήθηκαν να την περιθάλψουν.

Τελικά γέννησε το μωρό της και χειρουργήθηκε για εγκεφαλική αιμορραγία, αλλά πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

Η είδηση είχε μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο, γιατί τα νοσοκομεία που αρνήθηκαν να περιθάλψουν το θύμα βρίσκονταν στην ιαπωνική πρωτεύουσα όπου υποτίθεται ότι παρέχονται οι καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Η Ιαπωνία μαστίζεται από έλλειψη γιατρών και κυρίως γυναικολόγων, ειδικότητα που οι γιατροί αποφεύγουν λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας και του αυξημένου κινδύνου αγωγών.

Η έλλειψη γυναικολόγων, ιδιαίτερα στην ιαπωνική ύπαιθρο, έγινε αντικείμενο δημόσιου διαλόγου ύστερα από μια σειρά περιστατικών, όπου έγκυες γυναίκες απεβίωσαν επειδή κανένα νοσοκομείο δεν δέχθηκε να τις περιθάλψει. Τον Αύγουστο του 2006, μία έγκυος πέθανε στη δυτική επαρχία Νάρα, ύστερα από περιπλάνησή της σε 18 νοσοκομεία!

Σύμφωνα με κρατική έρευνα, 2.452 έγκυες γυναίκες δεν μπόρεσαν να τύχουν περίθαλψης σε δύο ή περισσότερα ιαπωνικά νοσοκομεία, μεταξύ 2004 και 2006.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=57286
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 25 Οκτωβρίου 2008, 12:46:01
Το έχουμε δει σε ταινία του Quentin Tarantino (Sin City), αλλά ένας Βρεττανός "συνάδελφος" (!) το αντέγραψε στην πράξη. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το ιατρικό σώμα (και) στη Γηραιά Αλβιώνα;
http://2.bp.blogspot.com/_BCsaeWGNwNI/SQIeUwOiiCI/AAAAAAAAhJw/9pY25tqVDWQ/s1600-h/doc.jpg
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Νοεμβρίου 2008, 23:35:41
Στο έγκριτο -όσο και απολαυστικό- NHS Blog Doctor, o συντάκτης-συνάδελφος Dr Crippen σήμερα τα έβαλε με τις επαναλαμβανόμενες συνταγές για... λαζάνια, πέννες, ψωμάκια και βάσεις για πίτσα, όλα ελεύθερα από γλουτένη, που οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη λαμβάνουν στη Μ. Βρεττανία δωρεάν! 'Οχι ότι διαφωνεί, όπως γράφει, με το πνεύμα της υποστήριξης από τo NHS όσων πασχόντων βρίσκονται πραγματικά σε ανάγκη, αλλά, συνεχίζει, οι επαναλαμβανόμενες παρόμοιες συνταγές καταντούν σε βάρος των φορολογουμένων και των πόρων του NHS.


Wednesday, November 19, 2008
The Coeliac scam
posted by Dr John Crippen at 7:10 PM

I have from time to time written about the coeliac disease outrage. Anyone diagnosed as having gluten sensitivity is entitled to free prescriptions for the rest of their life for gluten free food. Courtesy of the taxpayer. Most (not all) gluten free food is more expensive than “ordinary” food. Big Pharma and their clients dine out on this big time. One of the leading suppliers is Juvela. They have a website devoted to flogging their goods.

OK, I am not suggesting that patients with coeliac disease should not have some support from the NHS in case of genuine financial need - though frankly I can think of more deserving cases. But like all family doctors in the country I am both cynical and angry about repeat prescription demands like this:

Juvela Gluten-Free Lasagne 250 grams x 2 £5.80
Schar Gluten-Free Grissinis Breadsticks 150 grams £1.95
Wellfoods Gluten Free Burger Buns 4 Buns x 7 £19.95
Schur Gluten Free Pizza Bases (2) 150g x 14 £70.00
Glutafin Pasta Spirals 500g x 4 £22.76
Glutafin Gluten-Free Crip Bread 250g x 3 £11.82
Glutafin Macaroni Penne 500g x 4 £22.76

This is an abuse of the taxpayers. It is the sort of approach to healthcare that is bringing the NHS to its knees and preventing more resources going into, for example, drugs for the treatment of cancer. Have a Grissini.

You may agree. You may not. The writers on the Coeliac Message board do not. They are outraged. They think they should have life long freebies. Take a look at their views here. What a shame they do not discuss it in a more open forum.

Labels: bringing the NHS to its knees, coeliac disease, freebies

http://nhsblogdoc.blogspot.com/
Τίτλος: Πόσο άνθρωποι είμαστε τελικά?
Αποστολή από: D-Michalis στις 9 Ιανουαρίου 2009, 22:25:08

5 στα 165 παιδιά που πέθαναν στην Αυστραλία, πέθαναν λόγω ναρκωτικών που τους έδωσαν οι γονείς τους !!!

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/01/2009_262618 (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/01/2009_262618)

«… … σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal of Australia και η οποία εξετάζει τα αίτια θανάτου 165 παιδιών στη Νέα Νότια Ουαλία, διαπιστώθηκε ότι μόνο τα πέντε από τα 165 παιδιά πέθαναν επειδή τους δόθηκαν ναρκωτικά και συγκεκριμένα το ναρκωτικό μεθαδόνη. … …»
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Φεβρουαρίου 2009, 15:46:36
Παραιτήθηκε ο υπουργός υγείας ...των ΗΠΑ.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/02/2009_266072
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 4 Φεβρουαρίου 2009, 17:24:13
Διακομιστή, μια απορία: Η παραίτηση του Υπουργού Υγείας των ΗΠΑ για χρέη (εμμέσως δηλ για λόγους ευθιξίας), που κολλάει με τον τίτλο του θέματος "Συμβαίνουν και αλλού...";  Συμβαίνουν και στο Ελλάντα;
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Φεβρουαρίου 2009, 19:46:50
Χμ, να και κάτι άλλο που συμβαίνει αλλού, αλλά δεν θα συνέβαινε στην Ελ.
Νομίζω ότι η Ιαπωνία ( ή "Η Απονία" ) έχει ξαναπαίξει στο ίδιο thread για τον ίδιο λόγο. 
Μήπως οι Ελ γιατροί κρατούν υψηλότερα τον κώδικα των αξιών από τους σαμουράι συναδέλφους τους;

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_5709.html
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Φεβρουαρίου 2009, 18:00:19
Το ίδιο θέμα:
http://www.zougla.gr/news.php?id=23034
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 5 Φεβρουαρίου 2009, 20:10:54
Τανάλια αντί οδοντιάτρου ( ; )
http://troktiko.blogspot.com/2009/02/13_05.html
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 13 Μαρτίου 2009, 14:18:49
Από το μπλογκ troktiko:

Τρεις άνθρωποι, οι δύο γιατροί, κατηγορούνται στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο της Αν Νικόλ Σμιθ που βρέθηκε νεκρή πριν δύο χρόνια από υπερβολική δόση φαρμάκων.Το υπουργείο Δικαιοσύνης της πολιτείας ανακοίνωσε πως κατηγορούμενοι είναι ο παθολόγος Σαντίπ Καπούρ, η ψυχίατρος Κριστίν Ερόσεβιτς και ο πρώην σύντροφος της Σμιθ δικηγόρος Χάουαρντ Στερν. "Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται ότι συστηματικά έδιναν φάρμακα που χρειάζονται συνταγή στην Αν Νικόλ Σμιθ, τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος ιατρικός λόγος.

Ο θάνατος της Σμιθ, πρώην κουνελάκι του Playboy, που έγινε γνωστή από την δικαστική διαμάχη με τα παιδιά του κατά 63 χρόνια μεγαλύτερου συζύγου της, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του 20χρονου γιού της.

Σύμφωνα με τη νεκροψία, η πρώην στάρλετ πέθανε όταν πήρε κατά λάθος μεγάλη δόση φαρμάκων. Η έρευνα έδειξε ότι η Σμιθ έπαιρνε την περίοδο πριν πεθάνει αντικαταθλιπτικά, αντιβιοτικά, μεθαδόνη, παυσίπονα και χάπια για το αδυνάτισμα.

Ο Στερν που είχε σχέσεις με την Σμιθ το 2006 διεκδίκησε την πατρότητα της κόρης της, όμως το τεστ DNA έδειξε πως πατέρας της μικρής Ντανιελίν, που ήταν έξι μηνών όταν πέθανε η μητέρα της, είναι ο Λάρι Μπίρκχεντ φωτογράφος από το Λος Αντζελες.
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Μαρτίου 2009, 15:16:19
Είναι να μη σου τύχει.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=260246

Εκείνο που δεν μας λέει το άρθρο, είναι πώς να αναγνωρίσουμε "εγκαίρως" ότι μια κάκωση κεφαλής μπορεί να οδηγήσει στο εν λόγω σύνδρομο.
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Harper στις 20 Μαρτίου 2009, 18:21:34
θα μπορούσε να λέγεται και απλώς "Φωτεινό διάλειμμα",πχ σε μια επισκληρίδιο.Αλλά όταν άσχετοι ομιλουν για άσχετα τότε είναι που δημιουργούνται οι μύθοι...Έλεος!!!
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Μαΐου 2009, 10:40:33
Περιττή συνταγογράφηση, άχρηστες διαγνωστικές εξετάσεις και αδικαιολόγητες χειρουργικές επεμβάσεις συμβαίνουν και στη γειτονική .............
http://troktiko.blogspot.com/2009/05/37_9213.html
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Μαΐου 2009, 13:15:12
Δεύτερο "Συμβαίνουν και αλλού" σε ένα πρωινό:

Αυτή τη φορά από το ΝΗS blog, που σχολιάζει με καυστικό τρόπο την καμπάνια "Think Farmacy First - Σκέψου πρώτα το Φαρμακείο" που αποσκοπεί στην απευθείας διάθεση φαρμάκων από Φαρμακεία για μια σειρά από κοινές παθήσεις σε όσους είναι πάνω από 60 ή δικαιούνται δωρεάν περίθαλψη λόγω χαμηλού εισοδήματος. Βέβαια, η διαφορά στην Ελ τύπου εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα είναι ότι κατόπιν ο Ασφαλισμένος θα επισκέπτεται και τον ιατρό για το γνωστό "ξέπλυμα." Ας δούμε πώς προβάλλεται η νέα πρωτοβουλία:

Think Pharmacy First

Sometimes when you or your family are unwell, you may not need to make an appointment to see your GP (family doctor). Your local community pharmacist is a trained medical professional who can provide free advice on the best treatment for a wide range of illnesses and minor ailments.

As well as free medical advice, your local community pharmacy can now also provide free medication for some illnesses and minor ailments under a new scheme called Think Pharmacy First. Think Pharmacy First allows people who recieve free prescriptions to go straight to their pharmacist to recieve treatment without needing to visit their GP to get a prescription first.

The scheme is available to adults who are entitled to free prescriptions on the grounds of low income and their children along with all people aged 60 or over.
What can I get free treatment for?

Free treatment is available for the following health conditions:

Coughs
Colds
Sore throats
Headaches
Earaches
Heartburn or indigestion
Stomach upsets
Colic (babies)
Thrush
Cystitis (for women)
Head lice
Eczema or dermatitis
Nappy rash
Diarrhoea
Constipation
Conjunctivitis (sticky eye)
Warts
Chicken pox
Verrucas
Threadworm

Where is Think Pharmacy First available?

You can go to any pharmacy across Newcastle, North Tyneside and Northumberland to use the Think Pharmacy


Αξιοσημείωτο είναι πως η ικανότητα διαχείρισης αυτών των παθήσεων, θα πιστοποιείται με σεμινάριο 12 ημερών.

Ολόκληρο το δημοσίευμα στο:
http://nhsblogdoc.blogspot.com/2009/05/vulgarity-at-local-chemists-shop.html
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 18 Μαΐου 2009, 17:06:28
Ρίξτε και μια ματιά σ'αυτό:
http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_1023.html
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 20 Μαΐου 2009, 22:10:08
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι να μη σου τύχει.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=260246

Όταν ο γιατρός γίνεται ...Κόναν:
http://troktiko.blogspot.com/2009/05/black-and-decker.html

Το θέμα είναι -αν το αποφασίσεις- να τρυπήσεις στη σωστή πλευρά, καθώς, ως γνωστό, υπάρχουν και τα counter-coup αιματώματα...
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 20 Μαΐου 2009, 23:02:46
Για να χρησιμοποιήσω τους γρίφους του γέροντα: "Υπάρχουν και τα Black & Decker, Κόναν".
Βέβαια ο συντάκτης της αναφοράς βάπτισε τον GP σε αγροτικό γιατρό!
Τίτλος: Απ: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: flone στις 20 Μαΐου 2009, 23:13:15
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν ο γιατρός γίνεται ...Κόναν:
http://troktiko.blogspot.com/2009/05/black-and-decker.html

Το θέμα είναι -αν το αποφασίσεις- να τρυπήσεις στη σωστή πλευρά, καθώς, ως γνωστό, υπάρχουν και τα counter-coup αιματώματα...

"Emergent decompression with placement of a burr hole may be necessary when neurosurgical consultation is unavailable. For patients showing rapid deterioration with clinical signs of impending herniation, place a burr hole on the side of the dilating pupil. In the absence of a CT scan, place the burr hole 2 finger widths anterior to the tragus of the ear and 3 finger widths above the tragus of the ear"
http://emedicine.medscape.com/article/1137065-diagnosis

Το ζήτημα της πλευράς που πολύ σωστά θέτει ο διακομιστής ανακύπτει λόγω των "false localizing signs" (http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=14106730)
Γι' αυτό, τις ηρωικές εποχές που ακούγαμε στα αμφιθέατρα "εκεί στο αγροτικό που θα σας φωνάξουνε για τοκετό" ή "εκεί στο αγροτικό που θα σας δώσουν εντολή για νεκροτομή" κλπ κλπ, θυμάμαι πως λέγανε ότι οι τρύπες πρέπει να γίνουνε κι απ' τις δυο πλευρές.

Πάντως, ο καθηγητής μας στην ειδικότητα (αφού στο αγροτικό δεν είχε γίνει τίποτε από τα παραπάνω) έλεγε:
"Όταν ο άρρωστος πάει καλά, όλοι λένε <δόξα τω θεώ που τον έσωσε>, όταν κάτι πάει στραβά λένε <τους φονιάδες τους γιατρούς που τον φάγανε>".
Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν "συμβαίνει και αλλού".
Θα είχε ενδιαφέρον να αναζητηθεί η άποψη ενός Ν/Χ (και μετά ενός...καλού δικηγόρου)
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Ιουλίου 2009, 18:59:22
Οι συνταγογραφικές ατασθαλίες του Michael Jackson, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα, περιλαμβάνουν "...σωρεία ψευδωνύμων για τη σύνταξη συνταγών" καθώς και "συμπλήρωση συνταγών από το Φαρμακείο, αφήνοντας το όνομα κενό."
http://www.tmz.com/2009/07/02/jackson-drug-aliases/

Ανάμεσα στα ψευδώνυμα, ήταν το Omar Arnold και αυτό του διάσημου αλκοολικού συγγραφέα Jack London http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_London (http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_London), που μάλιστα φέρεται να πέθανε (το 1916) από κατάχρηση μορφίνης που έπαιρνε για την αντιμετώπιση κωλικών λόγω ουρολιθίασης.

Ήδη, οι επίμαχες συνταγές του Μ. J. βρίσκονται στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας:
http://www.tmz.com/2009/07/03/top-prosecutors-hunting-for-jackson-rx/

Πού να είχαν και ΕΚΑΣ, χωρίς να το δικαιούται...
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν (και) αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 11 Οκτωβρίου 2009, 20:03:40
Από το blog troktiko:
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5910.html

Τον Νοέμβριο, στην γειτονική Τουρκία πραγματοποιήθηκε μια έρευνα σε δείγμα 4.362 συνταξιούχων.Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν μια εικόνα αποκαρδιωτική για τους συνταξιούχους γείτονες, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το 10% των συνταξιούχων που πήραν μέρος στην έρευνα δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν κρέας, ενώ το 48% αγοράζει κρέας λιγότερο του ενός κιλού. Ημερησίως έχουν την δυνατότητα αγοράς μιας φραντζόλας ψωμιού το 8% ,το 47% αγοράζει από 1-3 φραντζόλες για την οικογένεια του και το 33% από 4-6 φραντζόλες. Το 50% του δείγματος κάνει συνεχή χρήση φαρμάκων, το 48% παρά την θεραπευτική αγωγή δεν αναρρώνουν ποτέ , ενώ το 40% επισκέπτεται συχνότατα τον γιατρό η νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Δεν μας λέει όμως αν οι εκζανέδες (φαρμακεία) χορηγούν και φάρμακα χωρίς συνταγές.
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Μαΐου 2012, 19:46:34
Διαφθορά στα νοσοκομεία της Γερμανίας; Δεν το πιστεύουμε! (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=43085&Itemid=86)       
28-05-2012

 Οι Γερμανοί μας κατηγορούν για διαφθορά και παράνομο χρηματισμό αλλά όπως φαίνεταιν αυτοί έχουν τη χάρη.Το ένα στα τέσσερα νοσοκομεία της Γερμανίας καταβάλλει πριμ σε γιατρούς για την παραπομπή ασθενών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Ταμείων (GKV) αποκαλύπτει ότι στη Γερμανία λειτουργεί ένα σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου γιατροί που παραπέμπουν σε συγκεκριμένα νοσοκομεία ασθενείς εισπράττουν χρηματικό «μπόνους».

«Συνθήκες που παραπέμπουν στη Μαφία»

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για θέματα δημόσιας υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, έκανε λόγο για «συνθήκες που παραπέμπουν στη Μαφία» και οι οποίες βλάπτουν κυρίως τους ασθενείς. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Ιατρικών Συλλόγων, Φρανκ-Ούλριχ Μοντγκόμερι, χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» τη μελέτη και κατηγόρησε τους συντάκτες της ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος του ιατρικού κόσμου.

Την έρευνα διενήργησε ο επιστήμονας Κάι Μπούσμαν από το Economy & Research Center του Πανεπιστημίου Χάλε-Βίτενμπεργκ με βάση δημοσκοπήσεις που είχε πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Ερευνών Emnid σε δείγμα χιλίων γιατρών, διευθυντικών στελεχών νοσοκομείων και άλλων εμπλεκομένων στον κλάδο της δημόσιας υγείας.

«Η διαφθορά στο σύστημα υγείας συνιστά ένα θεμελιώδες πρόβλημα»

Ένα παρόμοιο σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το 2009. Και στην περίπτωση αυτή είχαμε να κάνουμε με νοσοκομεία που μοίραζαν πριμ σε γιατρούς που παρέπεμπαν τους ασθενείς τους για εγχειρήσεις και εξετάσεις σε αυτά. Συστάθηκαν τότε και κάποια «γραφεία εξυγίανσης», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Η ειδική εντεταλμένη της γερμανικής κυβέρνησης, Χέλγκα Κουν Μένγκελ, έκανε τότε λόγο για «εγκληματικές πρακτικές». Ωστόσο, πολύ σύντομα η υπόθεση ξεχάστηκε. Το γιατί δεν μπορεί να το εξηγήσει ο Φλόριαν Λαντς, που τάσσεται υπέρ της εκπόνησης σαφών κανόνων, προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιου είδους πρακτικές δωροδοκίας.
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: timex στις 28 Μαΐου 2012, 23:25:34
Τωρα που θα ειναι τοσοι Ελληνες εκει θα τους μαθουν κι αλλα....
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 28 Μαΐου 2012, 23:39:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τωρα που θα ειναι τοσοι Ελληνες εκει θα τους μαθουν κι αλλα....

Oι Γερμανοί κατέκτησαν την Ελλάδα με το ευρώ, αλλά οι Έλληνες τους Γερμανούς με τη λαμογιά.
(Όπως λέγονταν κάποτε για τους Ρωμαίους με τα όπλα και τους Έλληνες με το πνεύμα.)
 
Τίτλος: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Όμηρος στις 23 Ιουνίου 2012, 12:27:28
Γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το ΕΣΥ μπορούν να δέχονται “δώρα” ως και 10.000 ευρώ!

   Και μετά οι γερμανοί μας λένε εμάς διεφθαρμένους. Δικαστική απόφαση των γερμανικών δικαστηρίων λέει ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το γερμανικό ΕΣΥ μπορούν να δέχονται "δώρα" από φαρμακευτικές εταιρίες ύψους ως και 10.000 ευρώ
    Οι Γερμανοί ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας τους και αποδέχονται χάρες, δώρα, ή και ακόμα και διακοπές από φαρμακευτικές εταιρίες που έχουν αξία ως και 10.000 ευρώ δεν μπορούν να διωχθούν για διαφθορά, αποφάνθηκε γερμανικό δικαστήριο χθες, παίρνοντας μια απόφαση η οποία θεωρείται ιστορική.

   Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ιατροί οι οποίοι έχουν συμβληθεί με το γερμανικό ΕΣΥ δεν μπορούν να υπάγονται στο δικαιικό πλαίσιο που διέπει τη συμπεριφορά των δημοσίων λειτουργών σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με τις φαρμακευτικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να διωχθούν από το δικαστικό σύστημα εάν συνταγογραφούν φάρμακα εταιριών που τους προσφέρουν διάφορες χάρες και δώρα.

   Σε μία από τις υποθέσεις τις οποίες αφορά η υπόθεση, ένας γιατρός έλαβε 10.000 ευρώ ως αμοιβές για διαλέξεις που δεν έκανε ποτέ με αντάλλαγμα να συνταγογραφεί ένα συγκεκριμένο σκεύασμα. Στον ιατρό και στον εμπορικό αντιπρόσωπο της φαρμακευτικής εταιρείας επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά ο εμπορικός αντιπρόσωπος άσκησε έφεση.

   "Με αυτό τον τρόπο, οι ασθενείς δεν μπορούν να είναι εντελώς βέβαιοι ότι μια συνταγή έχει αμιγώς ιατρικά κριτήρια ή εάν επηρεάζεται από τη στρατηγική πωλήσεων μιας φαρμακευτικής εταιρίας", επισήμανε η ένωση ασφαλιστικών φορέων GKV, επικρίνοντας την απόφαση.

   Οι κατηγορίες σε βάρος Γερμανών ιατρών περί διαφθοράς αντιμετωπίζονται με βάση τον κώδικα δεοντολογίας τους. Ωστόσο τα μέτρα που προβλέπει είναι μακράν επιεικέστερα από ό,τι προβλέπει ο νόμος.

   Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας υπεραμύνθηκε της απόφασης που έλαβε το δικαστήριο, λέγοντας ότι οι συμβεβλημένοι ιατροί δεν είναι εκπρόσωποι των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, αλλά εργάζονται με μια σχέση μερικής απασχόλησης γι' αυτά. Μια απόφαση περί του αντιθέτου θα ήταν παραπλανητική, είπε, προσθέτοντας πως "δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε το status quo της αυτοαπασχόλησης".

   Ο πρόεδρος της γερμανικής ιατρικής ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι καλωσόρισε την απόφαση, δηλώνοντας ότι οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το γερμανικό ΕΣΥ δεν είναι ούτε υπάλληλοι ούτε λειτουργοί κάποιου δημόσιου οργανισμού.

   Ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαφθορά στο σύστημα υγείας της Γερμανίας είναι εκτεταμένη, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να ενθαρρύνουν συνεχώς τους γιατρούς να συνταγογραφούν ακριβά σκευάσματα αντί για γενόσημα.

   Οι φορείς υποχρεωτικής ασφάλισης στη Γερμανία, οι οποίοι προσφέρουν κάλυψη για την περίθαλψη των εννέα στους δέκα πολίτες στη χώρα, ξόδεψαν τουλάχιστον 30,2 δισ. ευρώ για φάρμακα το 2011
Πηγή :http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=147544&catid=7 (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=147544&catid=7)
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 10 Ιανουαρίου 2013, 20:30:04
09/01/2012  Health Daily.

ΚΙΝΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ 400 ΦΑΡΜΑΚΑ

 Ισχύ από τον Φεβρουάριο

Η Κίνα αναµένεται να µειώσει πάνω από 20% τις τιµές σε 400 περίπου φάρµακα
που αφορούν ασθένειες του αναπνευστικού, πυρετό και πόνο. Η συγκεκριµένη
κίνηση που αναµένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο έχει ως στόχο να
καταστήσει τα φάρµακα οικονοµικά πιο προσβάσιµα. Πρόκειται για την τέταρτη
µείωση τιµών από το 2011 ενώ παράλληλα, γίνεται στο πλαίσιο µεταρρυθµίσεων
που θεσπίστηκαν από το 2000 και που έχουν ως βασικό στόχο να κάνουν το
σύστηµα υγείας της χώρας πιο φθηνό και προσβάσιµο στους πολίτες.
Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθµίσεων της Κίνας (NDRC) δήλωσε
σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο τελευταίος κύκλος περικοπών στις τιµές
των φαρµάκων περιλαµβάνει 20 ευρείες κατηγορίες φαρµάκων, αλλά
και εξειδικευµένα φάρµακα.
Ο Υπουργός Υγείας της Κίνας Chen Zhu δήλωσε σχετικά µε το θέµα ότι:
«Το Εθνικό Σύστηµα Υγείας συνεχίζει να είναι πολύ ακριβό και εξακολουθεί
να υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος για την ανάρµοστη χρήση των φαρµάκων».
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Νοεμβρίου 2014, 00:15:26
November 7, 2014

Growing Use of Cardiac Stress Testing in the U.S.

Allan S. Brett, MD reviewing Ladapo JA et al. Ann Intern Med 2014 Oct 7.

For patients without known coronary disease, stress testing with imaging has increased considerably during the past 2 decades.

Concern has been growing that cardiac stress testing — especially with imaging — often is performed unnecessarily. Researchers used data from U.S. national ambulatory surveys to track trends in use of these procedures between 1993 and 2010 among patients without known coronary disease.

During this 18-year period, the average rate of stress testing overall increased from 28 tests to 48 tests per 10,000 outpatient visits. The proportion of stress tests done with imaging (either nuclear or echocardiographic) increased from 59% to 87%. Applying multisociety appropriateness guidelines to testing performed between 2005 and 2010, the researchers estimated that 14% of stress tests without imaging and 30% of tests with imaging would be “rarely appropriate.” More frequent stress testing was not associated with any particular patient or provider characteristics or specific patient risk factors.

COMMENT

These results should not surprise primary care clinicians or cardiologists. Although the data don't tell us exactly when overuse (or underuse) of stress testing occurs, a reasonable conclusion is that stress tests with imaging are ordered excessively. Some of this testing undoubtedly is driven by economic incentives (e.g., cardiologists whose practices own nuclear imaging equipment). Finally, note that this study only included patients without previously diagnosed coronary disease; my anecdotal experience is that excessive testing can be even more striking in patients with asymptomatic or stable coronary disease whose physicians order “routine” follow-up nuclear stress testing every year or two.

 Editor Disclosures at Time of Publication
CITATION(S):

Ladapo JA et al. Physician decision making and trends in the use of cardiac stress testing in the United States: An analysis of repeated cross-sectional data. Ann Intern Med 2014 Oct 7; 161:482. (http://dx.doi.org/10.7326/M14-0296)
- See more at: http://www.jwatch.org/na35948/2014/11/07/growing-use-cardiac-stress-testing-us?query=etoc_jwgenmed#sthash.v8plL4x2.dpuf
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 23 Αυγούστου 2015, 17:32:50
Και στις ΗΠΑ (και όχι μόνο στην Ελλάδα) οι Ιατροί φαίνεται να έχουν άγνοια για τις χονδρικές τιμές των φαρμάκων και την συμμετοχή των ασθενών.

Βέβαια στην Ελλάδα θα μιλάγαμε μάλλον για Λιανικές τιμές και όχι για Χονδρικές, μια και στην χώρα μας όποιος έχει λεφτά πάει και παίρνει σχεδόν όποιο φάρμακο θέλει από το φαρμακείο ακόμη και χωρίς συνταγή. (δεν χρειάζεται να είναι έμπορος)


August 20, 2015

Co-Payments and Average Wholesale Price Vary Widely and Unpredictably for Topical Corticosteroids

Thomas L. Schwenk, MD reviewing Skojec A et al. JAMA Dermatol 2015 Aug 19.

Drugs of the same potency vary several-fold in average wholesale price.

Physicians often are unaware of the cost to patients of medications they prescribe. The cost of topical corticosteroids was explored using a national pharmaceutical database that provided a patient's actual co-payment and the average wholesale price for topical corticosteroids of varying potencies.

For all topical corticosteroids, the cost per gram varied widely by amount of medication dispensed. For example, average co-pay for triamcinolone acetonide 0.1% was 12 times higher for a 15-g tube (US$0.24/g) than for a 454-g container ($0.02/g). Co-pays for branded drugs were three to five times higher than co-pays for generic drugs; average co-pay for 60-g clobetasol propionate 0.05% was $32.55 for a branded form versus $7.42 for a generic. Co-pays for corticosteroids of similar potency (e.g., clobetasol propionate 0.05% and fluocinonide acetonide 0.05%) were similar (about $7 for a 60-g tube) but the average wholesale price was 10-fold higher for branded clobetasol vs. generic fluocinonide ($319 vs. $33).

Comment

These data illustrate the many problems physicians face in trying to prescribe topical corticosteroids (and likely, most other classes of medication) in a cost-effective fashion. Co-payment data are not widely and conveniently available. Some patients actually might be paying full retail prices if they have insurance plans with high deductibles. A physician might be asked to refill a medication started (and extolled) by another physician but known to be much more expensive than alternatives. (και αν δεν το βιώνουμε και εμείς στην Ελλάδα...). We will continue to struggle with prescribing sensibly until price transparency is achieved.

Editor Disclosures at Time of Publication

    Disclosures for Thomas L. Schwenk, MD at time of publication Editorial boards UpToDate

Citation(s):

    Skojec A et al. Variation in the cost of generic topical corticosteroids. JAMA Dermatol 2015 Aug 19; [e-pub]. (http://dx.doi.org/10.1001/jamadermatol.2015.2394)

- See more at: http://www.jwatch.org/na38815/2015/08/20/co-payments-and-average-wholesale-price-vary-widely-and?query=etoc_jwgenmed&jwd=000100032085&jspc=GP#sthash.miM8PHnG.dpuf


Η μετάφραση κάποιων ορολογιών από τα Αγγλικά στα Ελληνικά:

wholesale price  = χονδρική τιμή

retail price        =  λιανική τιμή

a patient's actual co-payment  = co-payment = co-pay = η εισφορά του ασθενούς στην αγορά του φαρμάκου

beneficiary       = ο δικαιούχος (στην περίπτωση του παραπάνου άρθρου θα το μεταφράζαμε στα Ελληνικά "ασφαλισμένος")

brand name drugs = branded drugs = πρωτότυπα φάρμακα

generic drugs  =  γενόσημα φάρμακα

A physician might be asked to refill a medication started (and extolled) by another physician = ανανέωση συνταγών που έχει ξεκινήσει άλλος Ιατρός = "συνταγογράφηση "

Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 28 Αυγούστου 2016, 09:46:20
26/08/2016

Trump Doctor Wrote Health Letter in Just 5 Minutes as Limo Waited.

http://www.nbcnews.com/news/us-news/trump-doctor-wrote-health-letter-just-5-minutes-limo-waited-n638526

Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Αυγούστου 2018, 16:18:11
02 August 2018

Swedish police kill man with Down's syndrome carrying toy gun.

https://www.bbc.com/news/world-europe-45050933 (https://www.bbc.com/news/world-europe-45050933)
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 27 Νοεμβρίου 2019, 22:50:44
27/11/2019

Τουρκία: Βίντεο – Αφού δεν έδινε βεβαίωση ο γιατρός… βρισιές και κεφαλιά !

https://tourkikanea.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/giatros/?fbclid=IwAR0fhsydk2ibSjDrm_SmV4u0UedUfyR4g1MtcFmj6DHnBleyQHcnYI4bS7s (https://tourkikanea.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/giatros/?fbclid=IwAR0fhsydk2ibSjDrm_SmV4u0UedUfyR4g1MtcFmj6DHnBleyQHcnYI4bS7s)
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 20 Απριλίου 2021, 08:28:21
19/04/2021

Αυστρία: «Πόλεμος» γιατρών και φαρμακοποιών για τα εμβόλια.

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=557188 (https://www.bankingnews.gr/index.php?id=557188)
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, 11:18:54
05/09/2021 Καθημερινή.

Ιταλία: Νοσηλεύτρια εμβολίαζε εικονικά φίλους και συγγενείς αντιεμβολιαστές

Παύθηκε των καθηκόντων της και θα περάσει από πειθαρχικό

Ιταλίδα νοσηλεύτρια, η οποία εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Τρεβίζο, παύθηκε τον καθηκόντων της, θα περάσει από πειθαρχικό και η δράση της είναι αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Σύμφωνα με τον Τύπο, φέρεται να έκανε ότι εμβολίαζε κατά του κορωνοϊού φίλους και συγγενείς της που ήταν, όμως, αντιεμβολιαστές. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, πετούσε το σκεύασμα μέσα σε μπαμπάκι.

Όπως διέρρευσε, μάρτυρες πρόσεξαν ότι η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια επέλεγε πάντα την πιο απομονωμένη θέση του εμβολιαστικού κέντρου, ώστε οι συνάδελφοί της να μην μπορούν να βλέπουν από κοντά τι έκανε.

Οι αντιεμβολιαστές, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν, υπολογίζεται ότι μπορεί να μην υπερβαίνουν τους είκοσι. Στο μεταξύ, όμως, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν «πράσινο πάσο εμβολιασμένου».

Η φερόμενη ως άκρως επικίνδυνη νοσοκόμα δεν είχε εκφραστεί ποτέ κατά των εμβολίων και η ίδια είχε υποβληθεί, χωρίς κανένα πρόβλημα σε εμβολιασμό κατά της covid 19.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

https://www.kathimerini.gr/world/561487534/italia-nosileytria-emvoliaze-eikonika-filoys-kai-syggeneis-antiemvoliastes/?fbclid=IwAR0l82PTxO9E1PW7PFQAXK5z3dE-261u0XuhAMoi1efs0Y35B41SU-GfRiw (https://www.kathimerini.gr/world/561487534/italia-nosileytria-emvoliaze-eikonika-filoys-kai-syggeneis-antiemvoliastes/?fbclid=IwAR0l82PTxO9E1PW7PFQAXK5z3dE-261u0XuhAMoi1efs0Y35B41SU-GfRiw)
Τίτλος: Σακάτεψε στον ξύλο γιατρό επειδή έκανε κοπλιμάν στη γυναίκα του
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Οκτωβρίου 2021, 18:58:46
30/10/2021

https://www.in.gr/2021/10/30/world/sakatepse-ston-ksylo-giatro-epeidi-ekane-kopliman-sti-gynaika-tou/ (https://www.in.gr/2021/10/30/world/sakatepse-ston-ksylo-giatro-epeidi-ekane-kopliman-sti-gynaika-tou/)
Τίτλος: Απ: Συμβαίνουν και αλλού...
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 13 Ιουνίου 2022, 00:41:22

Βραζιλία: Τα έκανε λαμπόγυαλο σε οδοντιατρείο επειδή νόμιζε πως του έβαλαν τσιπάκι στο δόντι

https://www.in.gr/2022/06/12/go-fun/perierga/vrazilia-ta-ekane-lampogyalo-se-odontiatreio-epeidi-nomize-pos-tou-evalan-tsipaki-sto-donti/?fbclid=IwAR2ffdPsdb6PPmYyuojm2eOTAGTBJiRagS9a467IUbqJJNn6_DEOXg-HGS8 (https://www.in.gr/2022/06/12/go-fun/perierga/vrazilia-ta-ekane-lampogyalo-se-odontiatreio-epeidi-nomize-pos-tou-evalan-tsipaki-sto-donti/?fbclid=IwAR2ffdPsdb6PPmYyuojm2eOTAGTBJiRagS9a467IUbqJJNn6_DEOXg-HGS8)