Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Περιθωριακός στις 17 Νοεμβρίου 2011, 12:25:42

Τίτλος: ΟΑΕΔ-τρεις λαλουν και δυο χορευουν
Αποστολή από: Περιθωριακός στις 17 Νοεμβρίου 2011, 12:25:42
Τον ιανουαριο τελειωνοντας ειδικοτητα μπηκα στο ταμειο ανεργιας. Το διεκοψα τον Μαιο για εναρξη ελευθερου επαγγελματος (τουριστοιατρειο) το οποιο και διεκοψα τον Σεπτεμβριο.
Στον ΟΑΕΔ μια κυρια με διαβεβαιωνε οτι δεν δικαιουμαι συνεχιση του επιδοματος εφοσον δεν υπαρχει απολυση μετα την διακοπη, παρα το οτι απο τον ενα χρονο που δικαιουμουν επιδομα πητα μονο 4 μηνες.
Σημερα, μετα προτροπη συναδελφου, ξαναπηγα και μου ειπαν οτι ειχα καθε δικαιωμα να παιρνω αυτο το επιδομα, αλλα τωρα ειμαι εκπροθεσμος (>60 μερες μετα την διακοπη ) οποτε με λιγα λογια εχω μια απωλεια περιπου 2000ε!! Απο λαθος καποιας που χωρις να ξερει απλα εδωσε μια -λαθος- πληροφορια να ξεμπερδευει.
Δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος τροπος να αντιδρασω σε αυτο αλλα αν καποιος εχει καποια ιδεα καλοδεχουμενη.
Ειναι απαραδεκτο να στερεις απο εναν ανεργο με οικογενεια το μοναδικο στηριγμα που δικαιουται επειδη βαριεσαι να το ψαξεις!!
Τίτλος: Απ: ΟΑΕΔ-τρεις λαλουν και δυο χορευουν
Αποστολή από: Γ.Κτιστάκης στις 17 Νοεμβρίου 2011, 14:09:01
Το Υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των σχέσεων Κράτους - Πολίτη και την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη Δημόσια Διοίκηση, έχει εισάγει το θεσμό της λειτουργίας των Ειδικών Επιτροπών Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας.
 
Κύρια αποστολή των Επιτροπών αυτών είναι η αποζημίωση των πολιτών σε περιπτώσεις κακοδιοίκησης και ειδικότερα, όταν οι υποθέσεις τους δεν διεκπεραιώνονται, εντός των προβλεπόμενων, από την ισχύουσα νομοθεσία, προθεσμιών. Οι Επιτροπές αποτελούνται από Συμβούλους ή Παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή του Νομικού Συμβουλίου και από υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών ή της Περιφέρειας, αντίστοιχα.
 
Προκειμένου να καταβληθεί η ως άνω αποζημίωση οι πολίτες υποβάλλουν αίτηση σε ειδικό έντυπο στη Διεύθυνση Σχέσεων Κράτους - Πολίτη της ΓΓΔΔ & ΗΔ του Υπουργείου Εσωτερικών, για θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων, ή στην Ειδική Επιτροπή που λειτουργεί στην έδρα κάθε Περιφέρειας, για θέματα υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών, από την παρέλευση της προθεσμίας που ορίζεται για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης ή την οριστική απάντηση.
Για τον καθορισμό του ύψους της καταβλητέας πλήρους αποζημίωσης λαμβάνονται υπόψη:
 •το μέγεθος της περιουσιακής ζημίας και της ηθικής βλάβης που προκλήθηκε από την καθυστέρηση
 •οι συνθήκες στις οποίες οφείλεται η καθυστέρηση
•το τυχόν υφιστάμενο σχετικό πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η απόφαση της Επιτροπής, που εκδίδεται μέσα σε δύο μήνες από την υποβολή της σχετικής αίτησης και μετά από εξέταση της συνδρομής των ανωτέρω προϋποθέσεων, κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο, καθώς και στην υπηρεσία που δεν ενήργησε μέσα στη νόμιμη προθεσμία και αποτελεί εντολή καταβολής στον πολίτη του ορισθέντος ποσού.
 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 1943/1991, όταν η Επιτροπή αποφασίσει την καταβολή χρηματικού ποσού σε βάρος του οικείου φορέα, η υπόθεση εισάγεται στο υπηρεσιακό συμβούλιο και όπου δεν υπάρχει, στο διοικητικό συμβούλιο, για να εξετασθεί αν υπάρχει υπαιτιότητα υπαλλήλων και αν διαπιστωθεί, κινείται εις βάρος τους πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του κάθε φορέα.
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή, άμεση, έγκυρη και άρτια ενημέρωση των πολιτών τόσο για τα δικαιώματά και τις δυνατότητες που τους παρέχονται όταν η Διοίκηση δεν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία όσο και για τις υποχρεώσεις που αυτή έχει, τα Γραφεία των Γενικών Γραμματέων όλων των Περιφερειών της χώρας, θα αναρτήσουν την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Ενημέρωση των Πολιτών για το ρόλο και τη λειτουργία των Ειδικών Επιτροπών Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας» (Ιούνιος 2008), σε ειδική σελίδα στους ιστοτόπους τους και σε συνεργασία με τη Γραμματεία των Επιτροπών θα αναρτούν τις αποφάσεις που εκδίδονται από την Ειδική Επιτροπή που λειτουργεί στο χώρο ευθύνης τους.
 
Το θεσμικό πλαίσιο καθώς και το ειδικό έντυπο της αποζημίωσης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, (www.gspa.gr > Δημόσια Διοίκηση > Σχέσεις Κράτους - Πολίτη > Λειτουργία Ειδικών Επιτροπών). Στην ίδια διεύθυνση βρίσκονται οι ακριβείς Διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και τα ονόματα των Γραμματέων και των δεκατριών (13) Ειδικών Επιτροπών
Τίτλος: Απ: ΟΑΕΔ-τρεις λαλουν και δυο χορευουν
Αποστολή από: Περιθωριακός στις 17 Νοεμβρίου 2011, 19:27:29
Κ. Κιστακη ακουγεται ενδιαφερον, αν και απο παρομοιους οργανισμους (καταναλωτων, παραπονων, συνηγορο του πολιτη) δεν εχω δει την ανταποκριση που οι τιτλοι τους προιδεαζουν.
Θα τους τηλεφωνησω αυριο να δω τι θα μου πουν!