Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
4 Μαΐου 2024, 10:39:03

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Πολιτιστικό στέκι / J.S. Bach - Easter Oratorio, BWV 249
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 10:53:36 »

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
Έστειλα το παρακάτω email στις 03/05/2024 στον Υπουργό Υγείας, στην Διεύθυνση Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας και στον ΕΟΦ ( g-adonis at otenet.gr
cc:   farmaka at moh.gov.gr,
president at eof.gr ):


Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη και τον ΕΟΦ:

Τα Tabl. Voltaren, το Coll. Tobrex, το Tabl. Lonarid-N, το Tabl. Lonalgal, το Tabl. Cyclacur (δηλαδή βασικότατα και φθηνά φάρμακα) δεν τα καλύπτει πλέον ο ΕΟΠΥΥ
(θερμή παράκληση προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ: Μην σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα. Διατιμήστε τα έτσι ώστε να συμφέρει όσους τα πουλούν να τα πουλούν αλλά ας εξακολουθήσουν να είναι αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ. Αλλιώς αναγκαζόμαστε εμείς οι Κλινικοί Ιατροί, να συνταγογραφούμε παρόμοια νεότερα φάρμακα που είναι λιγότερο δοκιμασμένα και πολλαπλάσιας αξίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την Υγεία του κόσμου και τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ).

Με τιμή,

 

Αργύριος Αργυρίου

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λουντ Σουηδίας

και

Ειδικότητα στην Γενική – Οικογενειακή Ιατρική στο Λινκοπινγ Σουηδίας

Δαγκλή 4, Καβάλα, TK 654 03

Τηλ. 2510 23 11 41  ή 69 78 68 27 22
3
02/05/2024

Τα Tabl. Voltaren, το Coll. Tobrex, το Lonarid-N, το Tabl. Lonalgal, το Tabl. Cyclacur δεν τα καλύπτει πλέον ο ΕΟΠΥΥ

(θερμή παράκληση προς το Υπουργείο Υγείας: Μην σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα. Διατιμήστε τα έτσι ώστε να συμφέρει όσους τα πουλούν να τα πουλούν αλλά ας εξακολουθήσουν να είναι αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
Πολιτιστικό στέκι / Easter music: the 14 greatest classical pieces
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 2 Μαΐου 2024, 16:36:19 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5
Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ / Το "fast-food" της υγείας...
« Τελευταίο μήνυμα από Δ. Κουναλάκης στις 2 Μαΐου 2024, 16:09:00 »
Οι  Γαλλοι δίνουν τους καλύτερους μισθούς αν ξέρεις καλά γαλλικά για να  προσελκύσουν ιατρούς εκτός Γαλλίας. Για τον θέμα των χαμένων ραντεβού  όμως, δεν είναι κάτι περίεργο ή καινούργιο. Έχουμε περάσει σε κάτι άκρως  ενδιαφέρον που θα αλλάξει την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλο τον κόσμο.  Οι ΗΠΑ το μελετούν εδώ και καιρό και αλλάζει την ΠΦΥ.

Το  ονομάζω "fast-food" της υγείας: Ο μέσος πολίτης πλέον σε πολλές χώρες  του κόσμου (στην Ελλάδα είναι σύνηθες), θέλει ΑΜΕΣΑ, σε ότι ώρα το  θυμηθεί και τον βολεύει μια απρόσωπη πρώτη αντιμετώπιση και θεραπεία,  ακόμη κι του κοστίσει μακροπρόθεσμα. Θα το ψάξει σε ότι είναι άμεσα  προσβάσιμο και εύκολο. Στην Ελλάδα συχνά είναι τα φαρμακεία ή ο πρώτος  διαθέσιμος ιδιώτης ιατρός που δέχεται άμεσα συχνά μέσω πλατφόρμας. Αν  μιλάμε για ιατρό, η ειδικότητα επιλέγεται κατ εκτίμηση από τον ασθενή.  Είναι το αντίστοιχο βρώμικο "hot-dog" που μπορεί να γίνει διάρροια αλλά  το ρισκάρεις.

Αν κάτι  δεν περάσει ή χειροτερέψει το πρόβλημα, υπάρχει το ραντεβού και η  κλασσική οδός με το γνωστό ή τον "καλό" ιατρό. Και κάποιοι απλά ξεχνάνε  το ραντεβού. Αυτή η λογική του fast-food είναι και η λογική του  τηλεφωνήματος στον ιδιώτη ιατρό, ή του GP at hand του βρετανικού NHS ή  γενικότερα της "τηλε-ιατρικής" (που κλασσικά αγνοούν στον ΠΙΣ). Στις ΗΠΑ  προσπάθησαν να μειώσουν τις αναμονές σε οικογενειακό ιατρό με τους  νοσηλευτές της ΠΦΥ, αλλά είδαν ότι όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι,  συμπεριλαμβανομένων των λύσεων fast-food, κοστίζουν συνολικά το ίδιο με  τον καλο-πληρωμένο καλά εκπαιδευμένο και με μικρό αριθμό δηλωμένων  πολιτών οικογενειακό ιατρό.

Ταυτόχρονα  στις ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα: είναι το direct primary care,  που έχει γυρίσει την πλάτη στις ασφαλιστικές, βασίζεται σε ιατρούς  γενικής ιατρικής ή παθολογίας ή παιδιατρικής, πληρώνεται από τον ασθενή  σε συμβόλαιο ορισμένου χρόνου για άμεση πρόσβαση αν χρειαστεί κάτι.  Σημαντικά λιγότεροι πολίτες ανά ιατρό, και άμεση εξυπηρέτηση. Για τις  ΗΠΑ που δεν υπάρχει αναδιανεμιτικό σύστημα και υποχρεωτική ασφάλιση  ελεγχόμενη από το κράτος, ήταν εύκολο.

Με αφορμή το παρακάτω άρθρο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6
30-04-2024 ertnews

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

e-Καταναλωτής: H πλατφόρμα είναι πλέον διαθέσιμη – Μπείτε και συγκρίνετε τις τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα

Η πλήρως αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι πλέον διαθέσιμη. Μπορείτε να συγκρίνετε τιμές σε εκατοντάδες προϊόντα και να βρείτε σε ποια αλυσίδα supermarket είναι πιο οικονομικές.

Οι τιμές ενημερώνονται καθημερινά στις 10:00.

Κατεβάστε την εφαρμογή e-Καταναλωτής App σε Android και iOS.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος



7
Χαλαρή κουβέντα / Πως γράφουμε. 10 απαράβατοι κανόνες.
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 1 Μαΐου 2024, 21:19:27 »
Δεν ξέρω αν είναι απαράβατοι κανόνες, αλλά πάντως εμένα αυτά τα χαρακτηριστικά, μου αρέσουν:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8
Καθημερινή, 26/04/2024

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
ΕΟΠΥΥ / Απ: Συνταγογράφηση σκιαγραφικών
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 1 Μαΐου 2024, 15:17:10 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Η ΗΔΙΚΑ ενημερώνει ότι "στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από την Τετάρτη 01/05/2024 τα σκιαγραφικά σκευάσματα θα συνταγογραφούνται μόνο από ιατρούς ειδικότητας ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ"

Καλά θα πάει αυτό.....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
newsit 30-04-2024

Γυναικολόγος καταχωρούσε εικονικές επισκέψεις – Πάνω από 23.000 ευρώ η ζημιά του ΕΟΠΥΥ

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, με περισσότερες από 2.000 εικονικές επισκέψεις, είχε στήσει μία γυναικολόγος, με τη συνολική ζημιά του Οργανισμού να ξεπερνά τις 23.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, οι εικονικές επισκέψεις ξεπερνούν τις 2.300 με τη συνολική ζημιά του ΕΟΠΥΥ να ανέρχεται στις 23.480 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η γιατρός αποθήκευε και χρησιμοποιούσε τους ΑΜΚΑ ασφαλισμένων γυναικών, που την είχαν επισκεφτεί για να εξετασθούν στο ιατρείο που διατηρεί στην Αττική, και στη συνέχεια περιοδικά καταχωρούσε επιπλέον επισκέψεις, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, προκειμένου η παράνομη δραστηριότητά της να μην γίνει αντιληπτή επέλεγε τη χρήση ΑΜΚΑ γυναικών μεγάλης ηλικίας.

Χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, η γυναικολόγος ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντας αντίστοιχα το ποσό των 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ 99 ασφαλισμένων γυναικών και καταχωρήθηκαν 2.348 εικονικές επισκέψεις, ενώ η συνολική ζημία του Οργανισμού ανέρχεται στις 23.480 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10