Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: Harper στις 12 Ιανουαρίου 2009, 19:08:20

Τίτλος: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Harper στις 12 Ιανουαρίου 2009, 19:08:20
Καλησπέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Είχα κάποτε ακούσει-ή διαβάσει κάπου,δεν θυμάμαι-πως είναι δυνατόν για κάποιον γενικό ιατρό που εργάζεται ως επιμελητής μετά από κάποιο διάστημα άσκησης των καθηκόντων του-αν δεν κάνω λάθος αναφέροταν μετά τα 2 χρόνια-αν το επιθυμεί,να ζητήσει απόσπαση από το ΚΥ όπου ανήκει διοικητικά σε εξειδικευμένη κλινική νοσοκομείου ώστε να ειδικευθεί-μετεκπαιδευθεί σε αντικείμενο της αρεσκείας του πχ υπέρηχοι,καρδιολογία,ρευματολογία κτλ...

Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος ξέρει κάτι πιο συγκεκριμένο και έγκυρο να μας ενημερώσει(πιστεύω οι Κουναλάκης-Πατρωνάκης που είναι "μανούλες" σε κάτι τέτοια να έχουν κάτι στη φαρέτρα τους)

Ευχαριστώ!



Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 12 Ιανουαρίου 2009, 19:56:20
Θέματα και Τομείς Μετεκπαίδευσης στη Γ.Ι.
Πρόκειται για την Απόφαση 13 της 63ης Ολομέλειας ΚΕΣΥ/8-6-89, σχετικά με θέματα και Τομείς Μετεκπαίδευσης στη Γ.Ι.
Σε εφαρμογή αυτής της απόφασης, εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Δ2β/20696/89.
(πλήρες κείμενο Υπ. Αποφ. και Απόφ. ΚΕΣΥ. Επισυνάπτεται ως «metekpaidefsigi-KESY-1989.pdf»).

Επίσης οι Γ.Γ. μπορούν να μετεκπαιδευτούν και σε υπερηχογραφία, όπως προβλέπεται στο  Π.Δ. 228-2000  (έχει επισυναφτεί στο link που παραθέτω κατωτέρω) "Άδεια εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων..", όπου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λήψη άδειας για εκτέλεση υπερηχογραφημάτων σε κάθε ειδικότητα (συμπεριλαμβανόμενης και της Γ.Ι.).

Αναφορές για το υπέρηχο θα βρείς εδώ: http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,658.msg4060/topicseen.html#msg4060 (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,658.msg4060/topicseen.html#msg4060)

Διαδικασία:
1.   Δεν προβλέπεται συγκεκριμένο διάστημα μετά το διορισμό σου για μετεκπαίδευση, ωστόσο, πριν τη διετία, ως δημόσιος υπάλληλος, είσαι «υπό δοκιμήν» και πιθανόν να είναι ευκολότερο να βρούν πατήματα να σου αρνηθούν μία μετεκπαίδευση.
(πριν υποβάλεις το αίτημα είναι σκόπιμο να έχεις έγγραφη κατ’ αρχάς αναφορά αποδοχής σου από το τμήμα που ενδιαφέρεσαι να πάς, την οποία είναι σκόπιμο να επισυνάψεις στην αίτησή σου.)
2.   Αιτήσαι προς το Δ.Σ. του Νοσοκομείου διά της Δ/σης του κ.Υ. η οποία, με αιτιολογημένη εισήγηση (θετική ή αρνητική) διαβιβάζει την αίτησή σου στο Νοσοκομείο.
3.   Το Δ.Σ., αφού ζητήσει έγγραφη θέση από την επ. επιτροπή, λαμβάνει απόφαση για το θέμα σε συνεδρίασή του την οποία –θετική ή αρνητική- οφείλει να διαβιβάσει στο ΚΕΣΥ.
4.   Το ΚΕΣΥ με τη σειρά του εκδίδει απόφαση. Ποτέ δεν εκδίδει απόφαση αρνητική, αν έχει θετικές εισηγήσεις και το αντικείμενο περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντά σου.
5.   Η μεγάλη δυσκολία ειδικά σε ορισμένα Τμήματα είναι 1. ότι ή είναι λίγα ή δεν έχουν οριστεί καθόλου τα Τμήματα που μπορούν να εκπαιδεύσουν (π.χ. Γηριατρική, Υπέρηχοι), 2. Ότι πολλοί δεν δέχονται Γ.Γ. για εκπαίδευση με το «έτσι θέλω».

Καλή επιτυχία
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Harper στις 12 Ιανουαρίου 2009, 21:13:35
Ευχαριστώ πολύ κ.Μιχάλη!
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 12 Ιανουαρίου 2009, 22:03:25
 Δείτε επίσης το άρθρο 74 του 2071/02 που επισυνάπτω. Εαν υπηρετείτε σε άγονη & προβληματική περιοχή έχετε προτεραιότητα στην αίτηση σας
για εκπαιδευτική άδεια. (Π.Δ. 131/87, N.1759/88 άρθρο 43 παρ. 3, www.esy-agona.blogspot.com και στη σχετική ενότητα του forum)
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 21 Μαρτίου 2010, 22:25:28
Ξέρει κανένας για τους τομείς εκπαίδευσης στην παθολογία και σε ποιά απόφαση του ΚΕΣΥ υπάρχει σχετικό?
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Μαρτίου 2010, 22:38:44
Αγαπητέ Άρη, εκτός από το ΦΕΚ που ορίζει τα σχετικά με την μετεκπαίδευση στους υπερήχους -6 μήνες (δεν το έχω πρόχειρο, αλλά αν δεν το έχεις, μπορώ να σου το βρώ) και το περί διαβητολογίας (1 έτος) προσωπικά δε γνωρίζω άλλο σχετικό κείμενο ΚΕΣΥ ή Νόμου
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 21 Μαρτίου 2010, 22:52:36
Σας ευχαριστώ. Είναι και οι λοιμώξεις, απλά έψαχνα να τα βρω αν υπάρχουν κάπου όλα μαζί συγκεντρωμένα.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Μαρτίου 2010, 22:56:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σας ευχαριστώ. Είναι και οι λοιμώξεις, απλά έψαχνα να τα βρω αν υπάρχουν κάπου όλα μαζί συγκεντρωμένα.

Δίκαιο έχεις. Ίσως και κάποια άλλα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Αν όμως δεν υπάρχει απόφαση ΚΕΣΥ -που νομίζω δεν υπάρχει- τότε μη τα ψάχνεις όλα μαζί. Δε νομίζω ότι σε νόμο, Π.Δ. ή Υπ. Απόφαση θα τα έβαζαν όλα όσα κατά καιρούς θεσπίστηκαν.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 21 Μαρτίου 2010, 23:45:27
Αν υπάρχει για τους γενικούς γιατρούς , θα υπάρχει και για τις άλλες ειδικότητες οπότε και για τους παθολόγους.
Ευχαριστώ πάντως.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 22 Μαρτίου 2010, 00:41:54
Βασικά είναι σκόρπια Άρη γιατί τα περισσότερα δεν αφορούν μόνο τους παθολόγους αλλά και άλλες ειδικότητες. Αντίθετα, στην γενική ιατρική υπάρχει ένα ΦΕΚ αποκλειστικά για την γενική ιατρική και το κοινό για τους υπερήχους.
Επίσης, υπάρχει ΦΕΚ σχετικά με την εξειδίκευση στη ΜΕΘ για την παθολογία.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 22 Μαρτίου 2010, 00:46:59
Ευχαριστώ κ.Κουναλάκη. Οπότε ανακεφαλαιώνοντας είναι για την παθολογία διαβήτης, υπέρταση, λοιμώξεις , ΜΕΘ, υπέρηχοι. Απλά μου έχει υπωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι τομείς μετεκπαίδευσης αλλά παντού υπάρχει άγνοια. Μάλλον μόνο στο ΚΕΣΥ πρέπει να γνωρίζουν.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 23 Μαρτίου 2010, 21:21:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης, υπάρχει ΦΕΚ σχετικά με την εξειδίκευση στη ΜΕΘ για την παθολογία.

Προς αποφυγή συγχύσεων η ΜΕΘ δεν είναι μετεκπαίδευση, αλλά εξειδίκευση, κάτι σαν άλλη υπό-ειδικότητα. Λαμβάνεις την ιδιότητα του μοναδίστα. Επίσης και η Διαβητολογία (για τους παθολόγους -1 έτος), ενώ για τους Γ.Γ. είναι μετεκπαίδευση (6 μήνες)
Ακόμη, υπάρχει (για πολλές όμως ειδικότητες και το ΕΠΙ-ΕΚΑΒ και η Γεροντολογία, αλλά αυτά είναι «εξειδικεύσεις» και όχι μετεκπαιδεύσεις.

Επί της ουσίας βέβαια εκπαίδευση είναι όλα, αλλά με τις μετεκπαίδεύσεις δεν λαμβάνεις την ιδιότητα του «Μοναδίστα», «Επειγοντολόγου», «Γηριάτρου» κ.λ.π, κάτι που ισχύει για τις εξειδικεύσεις.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 14 Ιουλίου 2010, 14:32:25
Τομείς μετεκπαίδεσυσης παθολόγων (Υπ.απόφαση Δ2β/5094 7-3-1998)
-Μονάδα εντατικής παθολογικής φροντίδας
-Λοιμώδη νοσήματα
-Γηριατρική
-Αρτηριακή υπέρταση
-Σακχαρώδης διαβήτης
-Κλινική γενετική
-Μεταβολικές διαταραχές
-Επαγγελματικά νοσήματα ιατρικής εργασίας
-Πληροφορική
-Υπερηχοτομογραφία
-Κλινική αναοσολογία
-Κλινική επιδημιολογία-κλινική στατιστική
-Κλινική ηπατολογία
-Χημειοθεραπεία κακοηθών νεοπλασιών
-Κλινική φαρμακολογία-κλινικές μελέτες
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Harper στις 15 Ιουλίου 2010, 00:25:16
Αλήθεια ΑΡΗ,πέρα από αυτό εδώ το site ΠΦΥ απορώ αν μπαίνεις και σε άλλα site παθολογίας όπου κάνεις ανάλογες αναρτήσεις.Επειδή με ενδιαφέρει σαν επισκέπτης υγείας-όπως δηλώνω στο προφίλ μου- θα σε πείραζε να μοιραστεις μαζί μας κάποιο από αυτά για να δω και καμμιά από τις υπόλοιπες πραγματικά ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σου?Δε νομίζω να έχεις αντίρρηση να μοιραστείς τα φώτα σου με συναδέλφους σου της ΠΦΥ.

Επίσης,με το μπαρδόν,έχω και κανά δυό απορίες...
1.αλήθεια,πως αποφάσισες να ποστάρεις σε αυτή την ενότητα 3 μήνες μετά την τελευταία τοποθέτηση?
2.Το site όπως εύστοχα έχεις πει είναι ΠΦΥ...μου κάνει ξέρεις εντύπωση που οι δηλωθέντες παθολόγοι-ακόμη και με ψευδώνυμα-είναι ελάχιστοι.Απορώ μήπως μπαίνουν πολλοί σαν επισκέπτες και απλά δε το αντιλαμβανόμαστε αλλά σε αυτη την περίπτωση γεννάται το ερώτημα ΓΙΑΤΙ?

Λεπροί ειμαστε εδώ μέσα?

Α...και κάτι άσχετο για να γελάσουμε...μην το προσωποποιήσει κανείς.Όταν ήμαστε πιτσιρίκια στην αλάνα που παίζαμε ήταν ένα παιδί που δε το πολυγουστάραμε τα υπόλοιπα.Βασικά δε το πολυπαίζαμε αλλα αυτό είχε αναπτύξει μια τακτική ,ήτοι,όταν πηγαίναμε κάπου τσουπ ερχόταν απρόσκλητος και γινόταν κολιτσίδα και όσο και να θέλαμε να το αποφύγουμε είχε γίνει σκιά μας.Στην πορεία αρχίσαμε να τον συνηθίζουμε και μερικές φορές τον παίζαμε και αυτόν έστω και αν δε τον πηγαίναμε και πολυ.Με την τακτική όμως της προσκολλήσεως που είχε έντεχνα αναπτύξει κατάφερε να παίζει σε μερικά παιχνίδια έστω και αν ποτέ για κάποιους από εμάς δεν έγινε απόλυτα αποδεκτός.Τον συνάντησα τις προάλες και μου τα έλεγε...
Τώρα όμως τι διάολο τα αναφέρω αυτά?Το ξέχασα...συγγνώμη...Ελα παναγία μου...Που να σφίξουν και οι ζέστες!!!
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 15 Ιουλίου 2010, 12:39:12
Νομίζω ότι βρήκε την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση έστω και λίγο λανθασμένα και καλώς μετά και από τρεις μήνες την έβαλε.
Είναι η Δ2β/5094 17-3-1988 που περιγράφει τα μετεκπαιδευτικά αντικείμενα και τα κέντρα μετεκπαίδευσης για τις ειδικότητες Χειρουργικής, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας, ΜΕΘ και Παθολογανατομικής και το επισυνάπτω.

Οι παθολόγοι είναι για την Ελλάδα και αυτοί μέρος της ΠΦΥ ως αποτέλεσμα των γεγονότων που περιγράφω εδώ (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,131.msg12148.html#msg12148) σαν ανέκδοτο. Είναι καλοδεχούμενοι σε αυτό το φόρουμ και νομίζω ότι ο Άρης δεν ταιριάζει με το παράδειγμα και την ιστορία σου.

Θα προτιμούσα να μείνουμε στα γεγονότα και στα θέματα και όχι στα πρόσωπα.

Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Harper στις 15 Ιουλίου 2010, 17:47:10
Ξερεις,το να προσπαθεί να σβήσει καποιος τη φωτιά ανάβοντας άλλη μια είναι και αυτό είναι  μια τεχνική...απλά δεν είναι το στυλ μου.

θα to θεωρούσα πιο polliticaly correct αν έσβηνες το μήνυμά μου και πριν λάβεις το εκωφαντικό "ευχαριστώ" του ΑΡΗ μου ζητούσες για λόγους fair play να ζητήσω συγγνώμη θεωρώντας ότι ξεπέρασα κάποια όρια σε σχεσή με τους κανόνες του φόρουμ.
Αυτό που κάνεις όμως,δηλ. το να κλείνεις το μάτι ταυτόχρονα και στον ΑΡΗ και σε εμένα(με τις αναφορές σου σε λήψη ειδικότητας από παθολόγους στην ενότητα humor)μου θυμίζει έντονα το διαίρει και βασίλευε και είναι μια μάλλον θολωμένη θέση και κατά την ταπεινή μου αποψη δεν χαρακτηρίζει άτομο που αξίζει το σεβασμό μου.Αλλά αυτό αφορά και πάλι εμένα...

Αν ο ΑΡΗΣ σου έστειλε προσωπικό μήνυμα μπορώ να καταλάβω.Αν λειτούργησες αυτόνομα τότε σε αφήνω στην κρίση των υπολοίπων...

Σε παρακαλώ απλά να διαγράψεις το μήνυμά μου και αν πρόσβαλα τον ΑΡΗ λειτουργώντας με εμπάθεια ζητώ συγνώμη για τη δημοσιοποίηση των συναισθημάτων μου όχι όμως και για τα ίδια τα συναισθήματά μου.
Δε σβήνω εγώ το μήνυμα που έστειλα γιατί το fair play απαιτεί όσοι διαβάσουν το παρόν μήνυμα να δουν και αυτό που προηγήθηκε.Επομένως το αφήνω στην κρίση σου σαν admin τασσόμενος με απόλυτη πειθώ στις επιθυμίες σου σαν admin και τους κανόνες του φόρουμ που πιθανά παραβίασα

Εχω μάθει στη ζωή μου να είμαι straight.Aυτο μου έχει στοιχήσει πολλάκις και ενίοτε το έχω μετανιώσει αλλά σίγουρα λιγότερο από οσο αν επέλεγα το δρόμο της διπλωματίας στην καθημερινότητά μου.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: mirto saritzoglou στις 27 Οκτωβρίου 2010, 15:25:16
Σε κάποια ομιλία του ο κ. Δημητρης Κουβελας στο Α.Π.Θ σχεικα με την ειδικοτητα της γενικης ιατρικη ανεφερε ότι μπορει κανεις να εξειδικευτει-μετευκπαιδευτει (δεν θυμαμαι πως ακριβως το εθεσε) στη Φυσική Ιατρική Αποκατασταση. Γνωριζει κανεις κατι σχετικο?
Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΔΗΜΗΤΡΗΣ στις 2 Νοεμβρίου 2010, 22:01:52
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους  βρίσκομαι στο τέλος της ειδικότητας και θέλω να κάνω εξειδίκευση στην γηριάτρικη όμως η σημερινή επίσκεψη μου στην διεύθυνση επαγγελμάτων υγείας  με μπέρδεψε παρά με βοήθησε . Στην ερώτηση μου για τις εξειδικεύσεις μου είπαν ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση για την Γενική Ιατρική σχετικά με τις εξειδικεύσεις σε διάφορα τμήματα και ότι ακόμα και αν κάποιος διευθυντής μου υπογράψει κάποιο χαρτί παρακολούθησης αυτό δεν προσμετράει στον τίτλο μου δηλ. Γένικος  Ιατρός – Γηρίατρος ή π.χ Γενικός Ιατρος –Διαβητολόγος  για να το χρησιμοποιήσω στο ιατρείο μου. Οπότε και η ερώτηση μου που μπορώ να κάνω την εξειδίκευση της Γηριατρικής στο εξωτερικό δεν μπορούσε να απαντηθεί γιατί δεν υπάρχει σχετική απόφαση που να ορίζει ποια νοσοκομεία είναι κατάλληλα και ποια όχι για την απόκτηση κάποιας εξειδίκευσης πλην των υπερήχων.Παρακαλώ πολύ στην βοήθεια σας γιατι πελάγωσα και έχω και διάβασμα μπροστά μου . Ευχάριστω.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Ν.ΔΗΜΟΥ στις 2 Νοεμβρίου 2010, 23:38:37
Για την Γηριατρική ο καταλληλος για να σας ενημερώσει εινα ο κ. Σπαθαράκης  Γιώργος  Γενικός Ιατρός-  ΓΗΡΙΑΤΡΟΣ  Δ/της Κ.Υ. ΙΤΕΑΣ
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Harper στις 19 Ιουνίου 2011, 13:07:22
Θα παρακαλούσα τον κ Κουναλάκη να σβήσει τα μηνύματα μου σε αυτή την ενότητα που καταφέρονται εναντίον του @ΑΡΗ γιατί ομολογουμένως γράφηκαν τότε υπό κατασταση συναισθηματικής φόρτισης -προκατάληψης και καχυποψίας προς ένα νέο-μαχόμενο-διεκδικητικό και αλλότριας ειδικότητας user-συνάδελφο.
Έκτοτε όμως και διαβάζοντας περιοδικά τον @ΑΡΗ έχω αναθεωρήσει και αισθάνομαι άσχημα για όσα έγραψα τότε!

Νομίζω ως παθών και μετανοημένος --και όχι ως δήθεν σοφός --πως καλό θα είναι που και που να διαβάζουμε πράγματα που έχουμε γράψει στο παρελθόν και καλό θα είναι να τα καταδικάζουμε αν δε μας αντιπροσωπεύουν πλέον.Είμαστε άνθρωποι και τα λάθη είναι στη φύση μας.Προσωπικά έτυχε να διαβάσω σήμερα τα όσα είχα γράψει παλαιοτερα επειδή χρειάστηκε να βρώ το ΦΕΚ μετεκπαιδεθυσης Γ.Ι..

Αυτά από μένα και ταυτόχρονα μια συγγνώμη στον @ΑΡΗ έστω και καθυστερημένα!
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Αχιλλέας.Κ στις 23 Αυγούστου 2011, 19:12:16
Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος σε ποια νοσοκομεία μπορεί να γίνει μετεκπαίδευση στον σακχαρώδη διαβήτη?Σε διαβητολογικό ιατρείο ή σε διαβητολογικό κέντρο?
Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: rigormortis στις 31 Δεκεμβρίου 2012, 22:22:42
καλώς σας βρήκα κατ'αρχήν !

η πρώτη εντύπωση που μου δίνεται , είναι ότι το όλο θέμα με τις μετεκπαιδεύσεις δυστυχώς είναι πολύ "φλού" & αόριστο
και είναι κρίμα γιατί απασχολεί πολλούς συναδελφους...
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 1 Ιανουαρίου 2013, 11:24:21
 Θαρρώ πως τo θες στο πιάτο:
 http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,709.msg4399/topicseen.html#msg4399
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: rigormortis στις 1 Ιανουαρίου 2013, 20:12:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θαρρώ πως τo θες στο πιάτο:
 http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,709.msg4399/topicseen.html#msg4399
Οκ σας ευχαριστώ για το πιάτο !
αλλά το είχα διάβασει

απλά ακόμα και σ'αυτό το link που παραθέτετε υπάρχουν  στοιχεία που επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μου περί ανοργανωσιάς στον τομέα της μετεκπαίδευσης πχ :

Η μεγάλη δυσκολία ειδικά σε ορισμένα Τμήματα είναι 1. ότι ή είναι λίγα ή δεν έχουν οριστεί καθόλου τα Τμήματα που μπορούν να εκπαιδεύσουν (π.χ. Γηριατρική, Υπέρηχοι), 2. Ότι πολλοί δεν δέχονται Γ.Γ. για εκπαίδευση με το «έτσι θέλω».

όταν φτάσω στο στάδιο της μετεκπαίδευσης  θα μπορέσω να εκφέρω πιο συγκεκριμένη άποψη
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Πατρωνάκης Μάνος στις 1 Ιανουαρίου 2013, 21:00:47
 Τουλάχιστον όσο αφορά τη μετεκπαίδευση στην υπερηχητική απεικόνιση δίδει κάθε κλινική που εκδίδει και Ειδικότητα Ακτινολογίας. Εν πρώτοις
οφείλετε να πιστοποιήσετε εγγράφως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετείτε ότι γίνεστε δεκτός για μετεκπαίδευση από
τον Διευθυντή της Ακτινολογικής όπως και από το Διευθυντή Ι. Υπηρεσίας του αντίστοιχου Νοσοκομείου με τελικό αποδέκτη το ΚΕΣΥ. Η μετεκπαίδευση
μπορεί να γίνει και τμηματικά ούτως ώστε να μην προκύπτουν κενά στην υπηρεσία σας. Η ανοργανωσιά είναι επιφανειακή, σημασία έχουν οι διαπροσωπικές
σχέσεις, γνωριμίες και σαφώς η αλληλοεκτίμηση.
 Για τη Γηριατρική δεν ξέρω, καθ' ότι σε άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι καθ' εαυτή Ειδικότητα και όχι μετεκπαίδευση ή εξειδίκευση.
 Ανάλογη ανοργανωσιά -θα συμφωνήσω μαζί σας- υπάρχει και στο θέμα της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής από το ΕΚΑΒ. Παρ' ότι νομοθετικά
πληρεί τις προϋποθέσεις δεν αναγνωρίζεται ως εξειδίκευση αλλά ως απλή μετεκπαίδευση.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Dott.diMG στις 2 Ιανουαρίου 2013, 12:30:47
Θα παρακαλούσα συναδέλφους που έχουν κάνει το ΕΠΙ του ΕΚΑΒ να μας πουν 1-2 πραγματάκια για το θέμα.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 13 Φεβρουαρίου 2013, 13:23:03
Δυστυχώς όπου κι αν απευθύνθηκα για εκπαίδευση στους υπέρηχους βρήκα ερμειτικά κλειστές πόρτες από Διευθυντές ακτινολογικών τμημάτων Ε.Σ.Υ.Μάλιστα μου είπαν ότι υπάρχει κεντρική οδηγία από την Ακτινολογική Εταιρεία για άρνηση εκπαίδευσης Γ.Ι. για συντεχνιακούς λόγους....
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: timex στις 17 Νοεμβρίου 2013, 00:49:04
Παλιά είχα δει προκηρύξεις για εξειδίκευση σε ΜΕΘ που έγραφαν αναισθησιολόγο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή γενικό γιατρό.
Ξέρετε αν ως γενικοί γιατροί μπορούμε να κάνουμε εξειδίκευση σε ΜΕΘ;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 17 Νοεμβρίου 2013, 10:24:15
Γενικό χειρουργό, όχι γενικό ιατρό.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Αναγνώστου Ι. στις 17 Νοεμβρίου 2013, 10:34:25
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παλιά είχα δει προκηρύξεις για εξειδίκευση σε ΜΕΘ που έγραφαν αναισθησιολόγο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή γενικό γιατρό.
Ξέρετε αν ως γενικοί γιατροί μπορούμε να κάνουμε εξειδίκευση σε ΜΕΘ;
Βάση ΦΕΚ αυτοί που μπορούν να κάνουν εξειδίκευση σε Μ.Ε.Θ πλην παιδιατρικών,είναι οι γιατροί των ειδικοτήτων Παθολογίας,Καρδιολογίας,Πνευμονολογίας,Χειρουργικής και Αναισθησιολογίας.
Για τις θέσεις των Μ.Ε.Θ των παιδιατρικων νοσοκομείων γιατροι των ειδικοτήτων Παιδιατρικής και Παιδοχειρουργικής.Επίσης γιατροί των ειδικοτήτων Καρδιολογίας,Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας,εφόσον όμως έχουν εργασθεί μετά τη λήψη της ειδικότητας για χρονικό διάστημα 18 μηνών στις ειδικότητες αυτές ,σε παιδιατρικό νοσοκομείο.
Σε Μ.Ε.Ν. Νεογνών μόνο Παιδίατροι.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Νοεμβρίου 2013, 13:32:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παλιά είχα δει προκηρύξεις για εξειδίκευση σε ΜΕΘ που έγραφαν αναισθησιολόγο ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή γενικό γιατρό.
Ξέρετε αν ως γενικοί γιατροί μπορούμε να κάνουμε εξειδίκευση σε ΜΕΘ;
Βάση ΦΕΚ αυτοί που μπορούν να κάνουν εξειδίκευση σε Μ.Ε.Θ πλην παιδιατρικών,είναι οι γιατροί των ειδικοτήτων Παθολογίας,Καρδιολογίας,Πνευμονολογίας,Χειρουργικής και Αναισθησιολογίας.
Για τις θέσεις των Μ.Ε.Θ των παιδιατρικων νοσοκομείων γιατροι των ειδικοτήτων Παιδιατρικής και Παιδοχειρουργικής.Επίσης γιατροί των ειδικοτήτων Καρδιολογίας,Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας,εφόσον όμως έχουν εργασθεί μετά τη λήψη της ειδικότητας για χρονικό διάστημα 18 μηνών στις ειδικότητες αυτές ,σε παιδιατρικό νοσοκομείο.
Σε Μ.Ε.Ν. Νεογνών μόνο Παιδίατροι.

Κύριε Αναγνώστου, μήπως έχετε το σχετικό ΦΕΚ;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Αναγνώστου Ι. στις 18 Νοεμβρίου 2013, 15:40:04
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κύριε Αναγνώστου, μήπως έχετε το σχετικό ΦΕΚ;

Παράγραφος 3 της υπουργικής απόφασης αριθμός ΔΥγ/οικ 52680 ΦΕΚ (802/Β/93) <<Διαδικασία και τρόπος διορισμού ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στις πολυδύναμες ΜΕΘ και ΜΕΝ Νεογνών.>>
Εκτοτε γίνανε διάφορες τροποποιήσεις όπως η Υ10α/Γ.Π.οικ.52646/29-5-2002 (ΦΕΚ 702/10-6-2002/τ.Β΄) χωρίς όμως να αλλάξουν οι ειδικότητες των ιατρών που μπορούν να εξειδικευθούν στις ΜΕΘ και ΜΕΝΝ.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: jo στις 8 Δεκεμβρίου 2013, 13:15:52
Καλημερα ,
Ειμαι καινουρια στο Forrum  και  θα  ηθελα να ρωτήσω σχετικά με τη μετεκπαίδευση και πως θα μάθω ποια είναι τα εκπαιδευτικά κέντρα .Μένω στη Λάρισα όπου υπάρχει και Γενικό νοσοκομείο και πανεπιστημιακό .Υπάρχει κάποιος σχετικός κατάλογος ή ιστοσελίδα από όπου θα μπορούσα να πάρω πληροφορίες ; Επίσης πως θα μπορούσα να μάθω τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές άδειες;
Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Αναγνώστου Ι. στις 8 Δεκεμβρίου 2013, 16:39:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημερα ,
Ειμαι καινουρια στο Forrum  και  θα  ηθελα να ρωτήσω σχετικά με τη μετεκπαίδευση και πως θα μάθω ποια είναι τα εκπαιδευτικά κέντρα .Μένω στη Λάρισα όπου υπάρχει και Γενικό νοσοκομείο και πανεπιστημιακό .Υπάρχει κάποιος σχετικός κατάλογος ή ιστοσελίδα από όπου θα μπορούσα να πάρω πληροφορίες ; Επίσης πως θα μπορούσα να μάθω τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές άδειες;
Ευχαριστώ

Καλώς μας ήρθες.Για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,709.msg4399/topicseen.html#msg4399
καθώς επίσης κι εδώ http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,5140.msg43854.html#msg43854
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: samsok στις 14 Μαΐου 2014, 13:35:49
ξερει κανεις που θα μπορουσε ενας γενικος ιατρος να εκπαιδευθει στην σπειρομετρηση ?ξερω οτι η ΕΛΕΓΕΙΑ διοργανωνε σεμιναρια για την διαχειρηση της ΧΑΠ αλλα φετος δεν ειδα να εχει προγραμματισθει κατι,η μονη λυση που βλεπω ειναι να ζητησω προσωπικη χαρη απο φιλο πνευμονολογο ....
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Μαΐου 2014, 15:23:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ξερει κανεις που θα μπορουσε ενας γενικος ιατρος να εκπαιδευθει στην σπειρομετρηση ?ξερω οτι η ΕΛΕΓΕΙΑ διοργανωνε σεμιναρια για την διαχειρηση της ΧΑΠ αλλα φετος δεν ειδα να εχει προγραμματισθει κατι,η μονη λυση που βλεπω ειναι να ζητησω προσωπικη χαρη απο φιλο πνευμονολογο ....

Spirometry - Family Medicine Video, COPD, Asthma and More!


Spirometry


Performing spirometry in primary care.


Spirometry Procedure


Pulmonary Function Testing (PFT) Explained Clearly! 1 of 5 (και τα υπόλοιπα της σειράς αυτής που βρίσκονται εύκολα στο youtube).

Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: samsok στις 15 Μαΐου 2014, 19:49:46
 ;D τα βιντεακια τα ειχα δει , εννοουσα live (οχι streaming)!
Τίτλος: Μετεκπαίδευση στην Επείγουσα Ιατρική
Αποστολή από: Gatekeeper στις 18 Ιουνίου 2014, 22:06:51
Το Ιδρυμα Νιαρχου σε συνεργασία με το New York Hospital Queens τρέχει πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Επείγουσα Ιατρική διάρκειας 12 εβδομάδων στην Νεα Υόρκη .
Πληροφορίες επισυνάπτω.
Για αιτήσεις απευθύνεστε στον Dr Radeos συντονιστή του προγράμματος στο εξής email :
msr9007@nyp.org

Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Dott.diMG στις 19 Ιουνίου 2014, 22:30:26
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξειδίκευση γιατρών Παθολόγων και Παιδιάτρων στην Λοιμωξιολογία
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: silvertaur στις 11 Ιουλίου 2014, 16:57:13
Καλησπερα σας, θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1) νοειται εξειδικευση κατα τη διαρκεια της ειδικοτητας ή χωρις να εχει παρει καποιος τον τιτλο ειδικοτητας; Γνωριζω 2 τετοιες περιπτωσεις που παρακολουθουν 1 φορα την εβδομαδα διαβητολογικο ιατρειο στα ρεπο τους

2)αφου λαβει καποιος τον τιτλο ειδικοτητας πρεπει πρωτα να απευθυνθει στο ΚΕΣΥ για να μαθει ποια τμηματα-κλινικες αναγνωριζει για την εξειδικευση που τον ενδιαφερει ή μπορει να παρακολουθησει το διαστημα που απαιτειται και αφου λαβει το χαρτι παρακολουθησης απο τον διευθυντη της κλινικης-τμημστος το στελνει προς αναγνωριση στο ΚΕΣΥ;

3)η παρακολουθηση γινεται μετα απο αιτηση προς το Επιστημονικο Συμβουλιο του νοσοκομειου αφου εχει εγκριθει απο τον διευθυντη του τμηματος-κλινικης ή απαιτειται μονο η εγκριση του διευθυντη ή υπαρχει καποια αλλη διαδικασια;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Dott.diMG στις 19 Ιουλίου 2014, 14:51:15
Ελληνική Εταιρία Management Υπηρεσιών Υγείας (http://www.eemyy.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=el)

(16ο Πανελλήνιο Συνέδριο 17-18 Οκτ. 2014.)
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: silvertaur στις 6 Αυγούστου 2014, 13:07:13
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπερα σας, θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1) νοειται μετεκπαιδευση κατα τη διαρκεια της ειδικοτητας ή χωρις να εχει παρει καποιος τον τιτλο ειδικοτητας; Γνωριζω 2 τετοιες περιπτωσεις που παρακολουθουν 1 φορα την εβδομαδα διαβητολογικο ιατρειο στα ρεπο τους

2)αφου λαβει καποιος τον τιτλο ειδικοτητας πρεπει πρωτα να απευθυνθει στο ΚΕΣΥ για να μαθει ποια τμηματα-κλινικες αναγνωριζει για την εξειδικευση που τον ενδιαφερει ή μπορει να παρακολουθησει το διαστημα που απαιτειται και αφου λαβει το χαρτι παρακολουθησης απο τον διευθυντη της κλινικης-τμημστος το στελνει προς αναγνωριση στο ΚΕΣΥ;

3)η παρακολουθηση γινεται μετα απο αιτηση προς το Επιστημονικο Συμβουλιο του νοσοκομειου αφου εχει εγκριθει απο τον διευθυντη του τμηματος-κλινικης ή απαιτειται μονο η εγκριση του διευθυντη ή υπαρχει καποια αλλη διαδικασια;

Το πρωτο θεμα ειναι εξαιρετικα σοβαρο..να υποθεσω πως κανενας δεν ξερει ή δεν θελει να πει αν επιτρεπεται μετεκαιδευση κατα τη διαρκεια της ειδικοτητας;

Για τα αλλα 2 ρωτω οποιον εχει κανει μετεκπαιδευση ποια διαδικασια ακολουθησε. Προσωπικα προτιθεμαι να κανω μετεκπαιδευση χωρις να χρειαστει εκπαιδευτικη αδεια (κατα τη διαρκεια της ανεργιας δηλαδη) οποτε ειμαι πιο απλη περιπτωση.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Dott.diMG στις 7 Αυγούστου 2014, 14:51:51
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ελληνική Εταιρία Management Υπηρεσιών Υγείας (http://www.eemyy.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=el)

(16ο Πανελλήνιο Συνέδριο 17-18 Οκτ. 2014.)

Σχετικά ΠΜΣ:
Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (http://www.nsph.gr/default.aspx?page=meta_programmadioikisiygeias) Από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Διοίκηση Μονάδων Υγείας (http://www.eap.gr/dmy.php) Από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Διοικητική Επιστήμη και Πληροφοριακά Συστήματα (http://mais.teikav.edu.gr/) Από το ΤΕΙ Καβάλας.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: silvertaur στις 7 Αυγούστου 2014, 21:23:44
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ελληνική Εταιρία Management Υπηρεσιών Υγείας (http://www.eemyy.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=el)

(16ο Πανελλήνιο Συνέδριο 17-18 Οκτ. 2014.)

Σχετικά ΠΜΣ:
Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (http://www.nsph.gr/default.aspx?page=meta_programmadioikisiygeias) Από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Διοίκηση Μονάδων Υγείας (http://www.eap.gr/dmy.php) Από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Διοικητική Επιστήμη και Πληροφοριακά Συστήματα (http://mais.teikav.edu.gr/) Από το ΤΕΙ Καβάλας.
ξαναρωταω..τρολαρεις ή ειναι εκ γενετης;;;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 7 Αυγούστου 2014, 23:08:07
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
1) νοειται εξειδικευση κατα τη διαρκεια της ειδικοτητας ή χωρις να εχει παρει καποιος τον τιτλο ειδικοτητας; Γνωριζω 2 τετοιες περιπτωσεις που παρακολουθουν 1 φορα την εβδομαδα διαβητολογικο ιατρειο στα ρεπο τους
Αναγνωρισμένη εξειδίκευση που προβλέπει ειδικότητα σαφώς και δεν γίνεται πριν να αποκτήσεις τίτλο ειδικότητας. Από εκεί και πέρα, σε κανένα δεν απαγορεύεται να μάθει κάτι περισσότερο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2)αφου λαβει καποιος τον τιτλο ειδικοτητας πρεπει πρωτα να απευθυνθει στο ΚΕΣΥ για να μαθει ποια τμηματα-κλινικες αναγνωριζει για την εξειδικευση που τον ενδιαφερει ή μπορει να παρακολουθησει το διαστημα που απαιτειται και αφου λαβει το χαρτι παρακολουθησης απο τον διευθυντη της κλινικης-τμημστος το στελνει προς αναγνωριση στο ΚΕΣΥ;
Κάθε κέντρο αναγνωρίζεται με ανάλογη δημοσίευση σε ΦΕΚ. Στο ΦΕΚ ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο δίδεται η εξειδίκευση. Τα εκ των υστέρων δεν ξέρω να είναι νόμιμα. Ρώτα σε κάθε εκπαιδευτικό κέντρο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3)η παρακολουθηση γινεται μετα απο αιτηση προς το Επιστημονικο Συμβουλιο του νοσοκομειου αφου εχει εγκριθει απο τον διευθυντη του τμηματος-κλινικης ή απαιτειται μονο η εγκριση του διευθυντη ή υπαρχει καποια αλλη διαδικασια;
Βλέπε παραπάνω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
....
ξαναρωταω..τρολαρεις ή ειναι εκ γενετης;;;
Μπορείς να εξηγήσεις αυτή τη συμπεριφορά σου;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: silvertaur στις 7 Αυγούστου 2014, 23:27:59
Μετεκπαιδευση εννοουσα στο νουμερο 1.

Περι εκπαιδευτικων κεντρων το γνωριζα,αλλα λειπει η ουσια, δηλαδη ποια ειναι αυτα; εχουν δημοσιευτει σε ΦΕΚ; Αναφερομαι στις μετεκπαιδευσεις της δικης μας ειδικοτητας και μονο οπως αλλωστε λεει και ο τιτλος του θεματος
Καποιος που εχει κανει μετεκπαιδευση μπορει να βοηθησει ουσιαστικα σχετικα με τη διαδικασια;

Οσο για τη συμπεριφορα φανταζομαι αφορα τον χρηστη που spamαρει-τρολαρει διαρκως, γνωστη πρακτικη αναλογων users σε αλλα sites που θελουν ειτε να αποπροσανατολιζουν ειτε να φαινεται παντα το δικο τους μηνυμα τελευταιο (τωρα αν ειναι ασχετο το μηνυμα-οπως αυτο περι λοιμωξιολογιας ή αυτο περι εταιριας management υγειας- ειναι αλλη ιστορια).
Ρητορικη ερωτηση: τα ασχετα μηνυματα ειναι spam-τρολ ή οχι;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 7 Αυγούστου 2014, 23:37:52
Από πότε είναι άσχετα μεταπτυχιακά προγράμματα που απευθύνονται και σε γενικούς ιατρούς.
Αν θέλεις να μάθεις τι είναι trolling διάβασε εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_%28%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF%29
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: silvertaur στις 8 Αυγούστου 2014, 10:23:50
Θα συστησω καλυτερη αναγνωση του μηνυματος μου. Ανεφερα 2 χαρακτηριστικα μηνυματα τρολ-spam του συγκεκριμενου που ειναι ασχετα με τον τιτλο του θεματος.Οποτε μαθηματα περι τρολινγκ παρακαλω σε οσους δεν διαβαζουν προσεκτικα.

Επισης δε θελει πολυ μυαλο να καταλαβει καποιος οτι σε 3 μηνυματα μου σε ελαχιστη ωρα εβαλε τα spam του (απο 1 μηνυμα εκατερωθεν δε φαινεται γιατι προφανως επενεβη ο διαχειριστης) με προφανη σκοπο σε αυτο το θεμα να φαινεται παντα τελευταιο το μηνυμα του, γνωστη τακτικη που ακολουθειται και σε αλλα sites. Επαναλαμβανομενη συμπτωση (3 φορες και μαλιστα ταχυτατη) ως γνωστον παυει να ειναι συμπτωση.

Αλλως αν ακολουθησω εγω και αλλοι την τακτικη του σε καθε θεμα θα αρεσει στους υπολοιπους χρηστες πουν θετουν ερωτηματα ουσιας;

Επι της ουσιας τωρα, οποιος εχει κανει μετεκπαιδευση και μπορει και θελει να βοηθησει ουσιαστικα θα ηταν εξαιρετικα χρησιμο για ολους.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Dott.diMG στις 8 Αυγούστου 2014, 21:41:36
Πρώτα απ’ όλα συνάδελφε όπως θα γνωρίζεις το φόρουμ έχει εγγράψει >4 χιλ. μέλη. Ως εκ τούτου πότε ένα ΠΜΣ έχει ή όχι ενδιαφέρον για κάποιους δεν συμβαδίζει κατ’ ανάγκη με το δικό σου ενδιαφέρον.
Μετά την αναφορά μου στο management ρώτησαν κάποιοι συνάδελφοι κατ’ ιδίαν αν ξέρω κάτι σχετικό οπότε και συμπλήρωσα το παραπάνω θέμα με 2-3 ΠΜΣ. Δεν είναι βέβαια στις εξειδικεύσεις με βάση το ΦΕΚ για Γ.Ι. αλλά είναι αντικείμενο που ενδιαφέρει σαν μετεκπαίδευση πολλούς συναδέλφους και ιδίως εκείνους που δουλεύουν σε δομές όπου υπάρχει ιεραρχία (και όχι μόνο). Από την άλλη, εάν είναι ή όχι άσχετο το θέμα με τη Λοιμωξιολογία  θα σε παραπέμψω στους συναδέλφους που έκαναν 38 φορές λήψη στο θέμα.
Ο χρόνος δε που το ποστάρισα έχει να κάνει με το πότε ευκαιρώ και (με συγχωρείς αν σε απογοητεύω) καθόλου με το post σου. Μήπως θα έπρεπε να σε ρωτήσω πρώτα? Ποιος σου είπε ότι όταν θέτεις ένα ερώτημα σε μία ενότητα απαγορεύεται από κάτω να ανεβάσει κανείς τίποτα μέχρι να λάβεις απάντηση? Αν θέλει κάποιος να σου απαντήσει κάνει παράθεση παρακάτω στο ερώτημά σου και σου απαντάει, όπως το έκανε ο Δ. Κουναλάκης.
Βρες μου έναν έστω και χαζό λόγο που θα είχα «να αποπροσανατολίσω» το φόρουμ για να μην σου απαντήσει. Λες να μην ενδιαφέρει και μένα τον ίδιο η απάντηση που θα λάβεις από κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο?
Οι δε αναφορές σου με μια ψιλή από παραλήρημα περί spam-τρολ κλπ ομολογώ ότι με διασκέδασαν. Θα μπορούσα αντί για το παραπάνω κείμενο να σου απαντήσω μόνο με την φράση: «πως με κατάλαβες βρε τσακαλάκι?». Άλλωστε είναι "γνωστή η τακτική για να φαίνεται τελευταίο το μήνυμά του". Με ήξερες και από χθές συνάδελφε και βγάζεις τόσο αβίαστα συμπεράσματα? Ξεπέζεψε λίγο από την ιδέα ότι εσύ θέτεις θέματα ουσίας ενώ οι άλλοι έχουν όρεξη για παιχνιδάκια.
Ελπίζω να υπερέβαλες πάνω στον εκνευρισμό σου. Παρακαλώ να προσέχεις προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (τύπο εκ γενετής και τα συναφή) οι οποίοι ήταν και ο λόγος που σου απάντησα. Πάντως δεδομένου ότι οφείλουμε στο φόρουμ να μην αντιδικούμε "επί προσωπικού" σταματάω εδώ.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Denominator στις 9 Αυγούστου 2014, 15:33:26
Ως προς τα spam/troll συμφωνώ με τον Κουναλάκη.
Αν κάποιος έχει κάτι ειδικότερο για τη ΓΙ, ας το αναφέρει.
Τα επί προσωπικού σε ΡΜ.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: anagnostou1 στις 21 Οκτωβρίου 2014, 11:32:12
Μπορει καποιος να μου πει οταν το ΚΕΣΥ δωσει την τελικη του εγκριση για την μετεκπαιδευση, αυτη πρεπει να αρχισει αμμεσα η΄υπαρχει καποιο χρονικο οριο μεχρι να αρχισω? δηλ αν παρω εγκριση τον Δεκεμβριο μπορω να αρχισω Μαρτιο?
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Οκτωβρίου 2014, 11:58:04
Το ΚΕΣΥ αποφασίζει για το αν, πόσο και που
Για το πότε αποφασίζει η υπηρεσία σου
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: anagnostou1 στις 21 Οκτωβρίου 2014, 12:16:32
οταν λετε υπηρεσια εννοειτε το κεντρο που με δεχεται η΄το ΚΥ που υπηρετω?
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 21 Οκτωβρίου 2014, 18:10:46
Εννοούσα την υπηρεσία σου με βάση τις ανάγκες της. Βέβαια χρειάζεται το διάστημα που σε "ελευθερώνει" η υπηρεσία σου να μπορεί να σε δεχτεί και το κέντρο εκπαίδευσης. Με απλά λόγια χρειάζεται συντονισμός που νομίζω πρέπει να πέσει στην πλάτη σου.
Το ΚΕΣΥ, ενέκρινε, τελείωσε σε αυτή τη φάση.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: anagnostou1 στις 21 Οκτωβρίου 2014, 22:59:03
Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 31 Οκτωβρίου 2014, 11:23:52
Ποιος ο ρολος της Εταιρειας Παθολογιας Βορειου Ελλαδας και η σχεση της με τους Γενικους Γιατρους ;;;;;;;;;;;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 31 Οκτωβρίου 2014, 11:27:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιος ο ρολος της Εταιρειας Παθολογιας Βορειου Ελλαδας και η σχεση της με τους Γενικους Γιατρους ;;;;;;;;;;;
Γι αυτο τζαμπα η συζητηση και κομμενες οι ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ @ΑΡΗ
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Denominator στις 31 Οκτωβρίου 2014, 11:40:38
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποιος ο ρολος της Εταιρειας Παθολογιας Βορειου Ελλαδας και η σχεση της με τους Γενικους Γιατρους ;;;;;;;;;;;
Γι αυτο τζαμπα η συζητηση και κομμενες οι ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ @ΑΡΗ

?
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: anagnostou1 στις 31 Οκτωβρίου 2014, 13:29:10
??????????????????
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: silvertaur στις 1 Νοεμβρίου 2014, 19:24:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μπορει καποιος να μου πει οταν το ΚΕΣΥ δωσει την τελικη του εγκριση για την μετεκπαιδευση, αυτη πρεπει να αρχισει αμμεσα η΄υπαρχει καποιο χρονικο οριο μεχρι να αρχισω? δηλ αν παρω εγκριση τον Δεκεμβριο μπορω να αρχισω Μαρτιο?

Συναδελφε (ή οποιος αλλος γνωριζει) ρωτησες μηπως αφου τελειωσεις τη μετεκπαιδευση πως αυτη αναγνωριζεται;
Προσωπικα προ 10ημερου που βρεθηκα στην Αθηνα και ειχα παει και στο ΚΕΣΥ αλλα και στο Υπουργειο, η απαντηση που ελαβα ειναι πως η βεβαιωση του Διευθυντη του Τμηματος (ή της κλινικης) που μετεκπαιδευτηκες αρκει και δεν χρειαζεται να την επικυρωσει-αναγνωρισει το Υπουργειο ή το ΚΕΣΥ.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: anagnostou1 στις 1 Νοεμβρίου 2014, 22:36:18
Οντως ετσι ειναι Συναδερφε. Το θεμα τωρα ειναι απο οτι εμαθα σημερα απο ανθρωπο του υπουργειου , τουλαχιστον οσο αναφορα την μετεκπαιδευση στον διαβητη, οτι πανε εμας τους Γενικους πανε να μας βγαλουν εκτος και να κανουν μονο παθολογοι παιδιατροι και ενδοκρινολογοι και στο τελος να παιρνουν με εξετασεις την εξειδικευση επισημα και με τον νομο που λενε. Γινονται συνεχεια συσκεψεις στο υπουργειο με τους συλλογους τους γιαυτο το θεμα και ασκουν πολυ πιεση να τελειωσει το θεμα γρηγορα. Για μας ομως τι κανουν οι δικοι μας???????????? Τι κανει η ενωση μας?????????????? ΤΙΠΟΤΑ περα βρεχει.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 2 Νοεμβρίου 2014, 00:15:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οντως ετσι ειναι Συναδερφε. Το θεμα τωρα ειναι απο οτι εμαθα σημερα απο ανθρωπο του υπουργειου , τουλαχιστον οσο αναφορα την μετεκπαιδευση στον διαβητη, οτι πανε εμας τους Γενικους πανε να μας βγαλουν εκτος και να κανουν μονο παθολογοι παιδιατροι και ενδοκρινολογοι και στο τελος να παιρνουν με εξετασεις την εξειδικευση επισημα και με τον νομο που λενε. Γινονται συνεχεια συσκεψεις στο υπουργειο με τους συλλογους τους γιαυτο το θεμα και ασκουν πολυ πιεση να τελειωσει το θεμα γρηγορα. Για μας ομως τι κανουν οι δικοι μας???????????? Τι κανει η ενωση μας?????????????? ΤΙΠΟΤΑ περα βρεχει.
Ρωτηστε τον ΑΡΗ Παθολογο-Οικογενειακο Γιατρο !!
Τα ξερει πολυ καλα "εκ των εσω" και απο τους κολλητους του...... ;) ;)
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 2 Νοεμβρίου 2014, 00:31:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οντως ετσι ειναι Συναδερφε. Το θεμα τωρα ειναι απο οτι εμαθα σημερα απο ανθρωπο του υπουργειου , τουλαχιστον οσο αναφορα την μετεκπαιδευση στον διαβητη, οτι πανε εμας τους Γενικους πανε να μας βγαλουν εκτος και να κανουν μονο παθολογοι παιδιατροι και ενδοκρινολογοι και στο τελος να παιρνουν με εξετασεις την εξειδικευση επισημα και με τον νομο που λενε. Γινονται συνεχεια συσκεψεις στο υπουργειο με τους συλλογους τους γιαυτο το θεμα και ασκουν πολυ πιεση να τελειωσει το θεμα γρηγορα. Για μας ομως τι κανουν οι δικοι μας???????????? Τι κανει η ενωση μας?????????????? ΤΙΠΟΤΑ περα βρεχει.
Ρωτηστε τον ΑΡΗ Παθολογο-Οικογενειακο Γιατρο !!
Τα ξερει πολυ καλα "εκ των εσω" και απο τους κολλητους του...... ;) ;)
Σύνολο: 22 (Ορατοί: 18, Κρυφοί: 4)
Gateopener, Denominator, iceman, thepap, kopritis, Δ. Κουναλάκης, D-Michalis, mandreou, Αδαμάντιος Σκούφαλος, dimik, medicus, jimdros73, spyros, Γ Παπαγεωργίου, pzogr, schumifer, ΑΡΗΣ, Αναγνώστου Ι.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Denominator στις 2 Νοεμβρίου 2014, 00:37:36
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οντως ετσι ειναι Συναδερφε. Το θεμα τωρα ειναι απο οτι εμαθα σημερα απο ανθρωπο του υπουργειου , τουλαχιστον οσο αναφορα την μετεκπαιδευση στον διαβητη, οτι πανε εμας τους Γενικους πανε να μας βγαλουν εκτος και να κανουν μονο παθολογοι παιδιατροι και ενδοκρινολογοι και στο τελος να παιρνουν με εξετασεις την εξειδικευση επισημα και με τον νομο που λενε. Γινονται συνεχεια συσκεψεις στο υπουργειο με τους συλλογους τους γιαυτο το θεμα και ασκουν πολυ πιεση να τελειωσει το θεμα γρηγορα. Για μας ομως τι κανουν οι δικοι μας???????????? Τι κανει η ενωση μας?????????????? ΤΙΠΟΤΑ περα βρεχει.
Ρωτηστε τον ΑΡΗ Παθολογο-Οικογενειακο Γιατρο !!
Τα ξερει πολυ καλα "εκ των εσω" και απο τους κολλητους του...... ;) ;)

Θα παρακαλούσα να αποφεύγονται αναρτήσεις μηνυμάτων που να περέχουν υπαινιγμούς. Κάτι τέτοιο μορεί να γίνει σε επίπεδο προσωπικών μηνυμάτων.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 2 Νοεμβρίου 2014, 00:40:28
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οντως ετσι ειναι Συναδερφε. Το θεμα τωρα ειναι απο οτι εμαθα σημερα απο ανθρωπο του υπουργειου , τουλαχιστον οσο αναφορα την μετεκπαιδευση στον διαβητη, οτι πανε εμας τους Γενικους πανε να μας βγαλουν εκτος και να κανουν μονο παθολογοι παιδιατροι και ενδοκρινολογοι και στο τελος να παιρνουν με εξετασεις την εξειδικευση επισημα και με τον νομο που λενε. Γινονται συνεχεια συσκεψεις στο υπουργειο με τους συλλογους τους γιαυτο το θεμα και ασκουν πολυ πιεση να τελειωσει το θεμα γρηγορα. Για μας ομως τι κανουν οι δικοι μας???????????? Τι κανει η ενωση μας?????????????? ΤΙΠΟΤΑ περα βρεχει.
Ρωτηστε τον ΑΡΗ Παθολογο-Οικογενειακο Γιατρο !!
Τα ξερει πολυ καλα "εκ των εσω" και απο τους κολλητους του...... ;) ;)

Θα παρακαλούσα να αποφεύγονται αναρτήσεις μηνυμάτων που να περέχουν υπαινιγμούς. Κάτι τέτοιο μορεί να γίνει σε επίπεδο προσωπικών μηνυμάτων.
Ok Βασιλη!!
Το σταματω εδω δια παντως..
Ζητω συγγνωμη απο ολους....

Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 12 Νοεμβρίου 2014, 12:51:56
WTF???? :o :o :o :o ;D ;D
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Denominator στις 12 Νοεμβρίου 2014, 13:03:19
Μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 12 Νοεμβρίου 2014, 13:13:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
WTF???? :o :o :o :o ;D ;D
Σωτηρόπουλος Αλέξιος (http://www.greekdiabetesforum.gr/el/alexis-sotiropoulos/)
Ο Αλέξιος Σωτηρόπουλος είναι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος-Διαβητολόγος & Γενικός Ιατρός, Γ΄ Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου Γ. Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».
Ακολουθεί το βιογραφικό.
ΥΓ: μμμ ενδιαφέρον ??? : 2008-2012: Λήψη τίτλου Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής
21-02-2006 έως 12-07-2012: Επιμελητής A΄ του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος & Διαβητολογικού Κέντρου Γ. Ν.Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων»
Ίσως πήρε ...εκπαιδευτική άδεια
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 12 Νοεμβρίου 2014, 14:11:21
Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι....

http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,1135.0.html
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: D-Michalis στις 12 Νοεμβρίου 2014, 14:22:39
Εχει κάνει όντως Γ.Ι. για τους δικούς του λόγους
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 12 Νοεμβρίου 2014, 14:24:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εχει κάνει όντως Γ.Ι. για τους δικούς του λόγους
Η χρηση δυο ειδικοτητων;;;;;
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 13 Νοεμβρίου 2014, 11:40:18
Επιστολή ΕΛΕΓΕΙΑ προς Υπουργό κ. Βορίδη

http://www.elegeia.gr/latest-news/announcements/298-2014-11-13-07-26-05?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: samsok στις 13 Νοεμβρίου 2014, 19:35:22
οι πιεσεις στα υπουργεια δεν γινονται μονο με επιστολες.....θεωρω οτι η ειδικοτητα μας βαλλεταια απο παντου και εμεις  εχουμε μεινει παρα πολυ πισω σε επιπεδο ανττιδρασεων και πιθανως θα το πληρωσουμε πολυ ακριβα...
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 16 Νοεμβρίου 2014, 20:41:54
16/11/2014
Επιστολή διαμαρτυρίας της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής
Προς:
-   Πρόεδρο Συλλόγου Διαβητικών του Ν. Δράμας,
Κοινοποίηση προς:
-   Υπουργό Υγείας
-   Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
-   Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαβητικών
-   Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας
Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής αποτελεί τον επίσημο φορέα που εκπροσωπεί και προασπίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γενικών Ιατρών στην Ελλάδα. Η Γενική/ Οικογενειακή Ιατρική αποτελεί μια μοναδική ιατρική ειδικότητα και η μοναδικότητα της έγκειται κύρια στη εντελώς διαφορετική, με όλες τις άλλες ειδικότητες, σχέση που αναπτύσσει ο Γενικός Ιατρός με τον ασθενή του. Μια διαχρονική σχέση, «από την κούνια έως το τάφο» συμμάχου- συνεταίρου (partner) με κοινό στόχο την επίτευξη και τη διατήρηση της καλής υγείας του ασθενούς, των μελών της οικογένειας του και της κοινότητας μέσα στην οποία αυτός διαβιεί! Εστιάζει, αντί στην νόσο στην υγεία, αντί στην θεραπεία της νόσου στην πρόληψη της, αντί στην αντιμετώπιση της ασθένειας στην προαγωγή της υγείας. Περνά από τα μεμονωμένα προβλήματα στην ολιστική προσέγγιση του ασθενούς και από την περιστασιακή και αποσπασματική φροντίδα στην συνεχή. Ο οικογενειακός γιατρός αποτελεί την πυξίδα (navigator) του ασθενούς μέσα στο πολυδαίδαλο σύστημα υγείας, συντονίζει σαν μαέστρος την φροντίδα του, όταν σε αυτή πρέπει να εμπλακούν και άλλοι επαγγελματίες υγείας και δρα συχνά σαν συνήγορος (advocate), αλλά και σαν προστάτης αυτού από την υπερδιάγνωση και την υπερθεραπεία, που πολλές φορές εγκυμονεί η φροντίδα από υπερεξειδικευμένους ιατρούς- η έννοια της τεταρτογενούς πρόληψης. Ο ασθενής δεν είναι για τον οικογενειακό γιατρό του άλλη μια χολή, ένα έντερο, ούτε μια σκλήρυνση κλπ, αλλά ο Μιχάλης, η κυρία Μαρία κλπ. Δεν είναι τυχαίο πως ο ένας, από τους δυο μόνο, καθηγητές ιατρικής στην οργανωτική επιτροπή του “3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών. Patients in power. Στρατηγική υγείας: σχεδιάζοντας μαζί με τους ασθενείς”, ήταν ο μοναδικός, δυστυχώς, στην Ελλάδα Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Χρήστος Λιονής.
Μετά από όλα αυτά, είναι μεγάλη η έκπληξη και συνάμα η αγανάκτηση που νιώσαμε, βλέποντας έναν τοπικό σύλλογο ασθενών να διακινεί έγγραφα προς ιατρικούς συλλόγους, το ΥΥΚΑ και αλλού και να υποστηρίζει θέσεις αβάσιμες, επιστημονικά, αλλά και νομικά, καθώς και παράλληλα συκοφαντικές για τους Γενικούς Ιατρούς. Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τους σκοπούς που επιτελούν, καθώς και για πιθανούς κακούς συμβούλους του. Μήπως άραγε συνδυάζεται με το πρόσφατα (μεταγενέστερο των… καταγγελιών) διατυπωμένο αίτημα προς το ΥΥΚΑ παθολόγων, ενδοκρινολόγων και παιδιάτρων για σύσταση εξειδίκευσης στη διαβητολογία με αποκλεισμό των Γενικών Ιατρών, που πιθανώς θα επιθυμούσαν να εξειδικευτούν περεταίρω στο σακχαρώδη διαβήτη, από αυτή;
Στο έγγραφο σας προς τον Ι.Σ. Δράμας με ΑΠ 79/ 18/8/2014 αναφέρεστε σε: … παραπλάνηση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία τους από προτεινόμενες θεραπείες από μη εξειδικευμένους στο σακχαρώδη διαβήτη ιατρούς… δείχνοντας τους Γενικούς Γιατρούς.
Επίσης αναφέρεστε σε υπ’ αριθ. Πρωτ. Υ1/Γ.Π.οικ. 84366/7-7-2010 έγγραφο του ΥΥΚΑ, Γεν. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής τμήμα Β, που ρητά ορίζει πως «δεν προβλέπεται η εξειδίκευση των Γενικών Ιατρών στο Σακχαρώδη Διαβήτη και ταυτόχρονα ορίζει τις ειδικότητες της Παθολογίας, της Παιδιατρικής και της Ενδοκρινολογίας ως τις μοναδικές ειδικότητες για μετεκπαίδευση στο σακχαρώδη διαβήτη».
Επίσης στο έγγραφο σας με ΑΠ 81/ 28/8/2014 προς τον Π.Ι.Σ. ανάμεσα σε άλλα αναφέρετε: …προσπάθειες του συλλόγου διαβητικών του ν. Δράμας , ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, σχετικά με την επιστημονική ιδιότητα των γενικών ιατρών… οι οποίοι εξακολουθούν να παρακολουθούν και να διαφοροποιούν τη φαρμακευτική αγωγή των διαβητικών, την οποία έχει προτείνει ειδικός (παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, ενδοκρινολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη...Αποδεχόμαστε την ιδιότητα των ειδικών (γλώσσα λανθάνουσα…) να διαγνώσουν το σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και να συνταγογραφούν φάρμακα και αναλώσιμα για το σακχαρώδη διαβήτη, αλλά όχι να παρακολουθούν συστηματικά και να προτείνουν φαρμακευτικές αγωγές…

Υπάρχει αναγνωρισμένη εξειδίκευση διαβητολογίας στην Ελλάδα; Σαφέστατα ΌΧΙ.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των δικηγόρων κ. Αναπλιώτου και κ. Παπαευαγγέλου (21-4-2008) σε ερώτημα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας για το αν μπορεί η διαβητολογία να αναγνωριστεί ως εξειδίκευση της ενδοκρινολογίας ή άλλης ιατρικής ειδικότητας « Η διαβητολογία δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωριστεί στη χώρα μας, ούτε ως τίτλος ιατρικής ειδικότητας, ούτε ως εξειδίκευση και για το λόγο αυτό η χρήση του τίτλου «διαβητολόγος» από ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας είναι μη νόμιμη, αφού πρόκειται για χρήση τίτλου ανύπαρκτου». Στο άρθρο 21 του ν. 3580/2007 (ΦΕΚ Α 134/ 18.6.2007) ορίζεται πως με υπουργική απόφαση που εκδίδεται μετά από πρόταση του ΚΕ.Σ.Υ. καθορίζεται η ονομασία, το περιεχόμενο και οι προϋποθέσεις απόκτηση τίτλου εξειδίκευσης από ιατρούς που κατέχουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας. Προς ενημέρωση σας η μόνη αναγνωρισμένη εξειδίκευση είναι αυτή στις Μ.Ε.Θ. και στις Μ.Ε.Ν. νεογνών.
Εμπίπτει ο Σακχαρώδης Διαβήτης στο γνωστικό αντικείμενο της Γενικής Ιατρικής; Σαφέστατα ΝΑΙ
Στα αντικείμενα της εκπαίδευσης στη Γενική Ιατρική είναι η διαχείριση των συνήθων χρόνιων νοσημάτων στη κοινότητα. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σαφέστατα είναι ένα από τα συνηθέστερα χρόνια νοσήματα. Ο πρόσφατος άλλωστε ιδρυτικός νόμος του Π.Ε.Δ.Υ. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4238 «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και λοιπές διατάξεις» επιχειρεί να θέσει το Γενικό Ιατρό θεμέλιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ορίζει πως «οι Οικογενειακοί Ιατροί παρέχουν δέσμη υπηρεσιών υγείας η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση των πλέον συχνών χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων στην κοινότητα, των μειζόνων παραγόντων κινδύνου και των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και αποκατάστασης, και εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διασύνδεση με άλλους ειδικούς ιατρούς του Τοπικού Δικτύου κατά περίπτωση, καθώς και με τα Νοσοκομεία Αναφοράς. Καθήκοντα Οικογενειακού Ιατρού μπορούν να ασκούν όλοι οι ιατροί με τίτλο ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής».
Μπορούν να μετεκπαιδευθούν οι Γενικοί Γιατροί στο Σακχαρώδη Διαβήτη; Σαφέστατα ΝΑΙ, όπως και οι Παθολόγοι, οι Παιδίατροι και οι Ενδοκρινολόγοι, με διαφορετική όμως διαδικασία.
Στην υπουργική απόφαση Αριθ. Δ2β/οικ. 31915, ΦΕΚ Β 657/ 17-10-1990, «Θέματα και τομείς μετεκπαίδευσης γιατρών ΕΣΥ για τις ειδικότητες παθολογίας, παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας στο σακχαρώδη διαβήτη» καθορίστηκε ο χρόνος μετεκπαίδευσης αυτών στο σακχαρώδη διαβήτη στο ένα έτος. Αντίστοιχα στην υπουργική απόφαση Αριθ. Δ2β/ 20696, ΦΕΚ Β 613/ 23-8-1989, «Θέματα και τομείς μετεκπαίδευσης γιατρών ΕΣΥ για την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής», στα θέματα και τομείς μετεκπαίδευσης περιλαμβάνει τα «συνήθη χρόνια νοσήματα και παθήσεις» και σε αυτά το διαβήτη. Καθορίζει δε τη διάρκεια της μετεκπαίδευσης στο διαβήτη ως τρίμηνη.
Είναι υποχρεωμένος ο Γενικός Ιατρός να αντιγράφει τις συνταγές- να συνηγορεί άκριτα- με τη φαρμακευτική αγωγή που συστήνει κάποιος άλλος ιατρός;
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3418/2005 (Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας) στο άρθρο 3 περί της ηθικής και επιστημονικής ανεξαρτησίας του ιατρού ορίζεται, πως:
1. Κάθε ιατρός απολαύει κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, επιστημονικής ελευθερίας και ελευθερίας της συνείδησής του, παρέχει δε τις ιατρικές του υπηρεσίες με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
2. Ο ιατρός ενεργεί με βάση:
α) την εκπαίδευση που του έχει παρασχεθεί κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, την άσκησή του για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη ιατρική του εκπαίδευση,
β) την πείρα και τις δεξιότητες που αποκτά κατά την άσκηση της ιατρικής και
γ) τους κανόνες της τεκμηριωμένης και βασισμένης σε ενδείξεις ιατρικής επιστήμης.
3. Ο ιατρός, κατά την άσκηση της ιατρικής, ενεργεί με πλήρη ελευθερία, στο πλαίσιο των γενικά αποδεκτών κανόνων και μεθόδων της ιατρικής επιστήμης, όπως αυτοί διαμορφώνονται με βάση τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Έχει δικαίωμα για επιλογή μεθόδου θεραπείας, την οποία κρίνει ότι υπερτερεί σημαντικά έναντι άλλης, για τον συγκεκριμένο ασθενή, με βάση τους σύγχρονους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, και παραλείπει τη χρήση μεθόδων που δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση.
Είναι σαφές πως ο κάθε ιατρός, Γενικός Ιατρός ή άλλος εξειδικευμένος ιατρός είναι απόλυτα ελεύθερος να επιλέξει την θεραπευτική αγωγή που θεωρεί πως είναι η κατάλληλη για τον ασθενή (εξατομίκευση), αλλά και σύμφωνη με τις κατευθυντήριες οδηγίες. Στην επιλογή αυτή μάλιστα είναι απαραίτητο να λάβει υπόψη τις προτιμήσεις του ασθενούς του, αφού πρώτα τον ενημερώσει κατάλληλα, ώστε η τελική απόφαση για την αγωγή να είναι κοινή- informed, shared decision. Φυσικά αυτό δεν συνεπάγεται άκριτη συμμόρφωση του ιατρού σε οδηγίες άλλου γιατρού, ακόμα και αν συνηγορεί για αυτό ο ασθενής, καθώς αυτός είναι ο υπόλογος τόσο για αστοχία της αγωγής, για τυχόν παρενέργειες της (νομική ευθύνη), όσο και για τυχόν ασυμφωνία με τις κατευθυντήριες οδηγίες σε έλεγχο από τον ΕΟΠΥΥ κλπ. Να σας περιγράψω μερικές περιπτώσεις αντιδιαβητικών αγωγών «ειδικών» που κόπηκαν κατά τη συνταγογράφηση από Γενικούς Ιατρούς: μετφορμίνη σε ασθενή με κρεατινίνη 4mg/dl, GLP-1 ανάλογο σε παχύσαρκο μη διαβητικό που βαπτίστηκε διαβητικός, συνδυασμός σταθερού μίγματος ινσουλινών με βασική ινσουλίνη, συνδυασμός τριών από του στόματος φαρμακευτικών ουσιών και ινσουλίνης κ.α. Μήπως στις περιπτώσεις αυτές, τόσο ο ασθενής, όσο και το σύστημα υγείας τελικά προστατεύθηκαν μέσω της παρέμβασης του γενικού γιατρού (σε άλλες… δυτικές χώρες θα τους απαγορευόταν η συνταγογράφηση από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση…);
Από την άλλη πλευρά στην περίπτωση κακής πρακτικής (malpractice) ή ακόμα χειρότερα διαφθοράς, τόσο από γενικό ιατρό ή από άλλο εξειδικευμένο γιατρό είμαστε κάθετοι, να τιμωρηθεί!
Για να δούμε τι λένε οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση του διαβήτη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας απευθύνονται σύμφωνα με τους συγγραφείς της «στους γιατρούς κάθε ειδικότητας που ασχολούνται θεραπευτικά με διαβητικούς ασθενείς».
Στις πρόσφατες (7/2013) κατευθυντήριες οδηγίες, που έχουν εκδοθεί από το Joslin Diabetes Center (USA)- τη Μέκκα της Διαβητολογίας, σχετικά με το πότε πρέπει να παραπέμπεται ο διαβητικός ασθενής από τον γιατρό της ΠΦΥ σε ειδικό διαβητολόγο και σε σχέση με τη γλυκαιμική ρύθμιση ορίζεται σαν ένδειξη «η μη εκπλήρωση του εξατομικευμένου στόχου γλυκοζυλιωμένης του παρά την εντατικοποιημένη αγωγή του για διάστημα 6 μηνών ή η παραμονή της γλυκοζυλιωμένης του σε επίπεδα άνω του 8 μετά από 6 μήνες αγωγής» http://www.joslin.org/Referral_Guidelines_8_6_13(1).pdf Συνεπώς αν ο Γενικός Γιατρός δεν παραπέμπει τον ασθενή του στις παραπάνω περιπτώσεις σε εξειδικευμένο διαβητολογικό κέντρο κάνει malpractice και έχει νομική ευθύνη.
Κλείνοντας, η πλειοψηφία των ασθενών που διαγιγνώσκονται με διαβήτη θα φέρουν την κατάσταση αυτή για την υπόλοιπη ζωή τους, και όπως και σε άλλες χρόνιες καταστάσεις, οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις που επηρεάζουν τον έλεγχο και τα αποτελέσματα είναι στα χέρια των ίδιων των ασθενών. Το κλειδί για την επιτυχία στη θεραπεία του Διαβήτη στην ΠΦΥ είναι η αποτελεσματική εκπαίδευση του ασθενούς και η εμπλοκή του ασθενούς σε μια συνεργασία αυτοδιαχείρισης, εφαρμόζοντας τις δεξιότητες και τις θεραπευτικές επιλογές που παρέχονται από τους επαγγελματίες υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνητικές επιπλοκές του Διαβήτη, είναι σημαντικό η υποστήριξη αυτή να αποτελεί έναν συνδυασμό δεξιοτήτων αρκετών διαφορετικών επαγγελματιών υγείας- Γενικών Ιατρών, Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Διαιτολόγων, Ψυχολόγων κλπ. Κάποιες φορές παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς (ειδικούς Διαβητολόγους, Οφθαλμιάτρους, Ποδιάτρους, Νευρολόγους, Νεφρολόγους, Σεξολόγους, Ψυχιάτρους κλπ) που εδράζονται στην κοινότητα ή σε νοσοκομεία είναι απαραίτητη. Το πνεύμα που πρέπει να διαπνέει τη διαχείριση του Διαβήτη πρέπει να είναι: Διαχείριση του διαβητικού χωρίς τοίχους. Η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φροντίδα θα πρέπει να είναι ελεύθερη σε όποιον την έχει ανάγκη. Όταν κάποιος μια δεδομένη στιγμή χρειάζεται τις ειδικές δεξιότητες κάποιου επαγγελματία υγείας θα πρέπει να μπορεί να τις βρει (Br J Cardiol. 2010;17(3):138-141).
Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω, να ανακαλέσετε τους ισχυρισμούς σας και να μην προβείτε ξανά σε ενέργειες που απαξιώνουν τον σημαντικότατο φορέα που εκπροσωπείτε και τους συλλόγους ασθενών γενικότερα.
Ο Πρόεδρος,
Ανάργυρος Μαριόλης

Ο Γενικός Γραμματέας,
Ευάγγελος Φραγκούλης
www.joslin.org
JOSLIN.ORG
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 16 Νοεμβρίου 2014, 21:46:51
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των δικηγόρων κ. Αναπλιώτου και κ. Παπαευαγγέλου (21-4-2008) σε ερώτημα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας για το αν μπορεί η διαβητολογία να αναγνωριστεί ως εξειδίκευση της ενδοκρινολογίας ή άλλης ιατρικής ειδικότητας « Η διαβητολογία δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωριστεί στη χώρα μας, ούτε ως τίτλος ιατρικής ειδικότητας, ούτε ως εξειδίκευση και για το λόγο αυτό η χρήση του τίτλου «διαβητολόγος» από ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας είναι μη νόμιμη, αφού πρόκειται για χρήση τίτλου ανύπαρκτου».

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνητικές επιπλοκές του Διαβήτη, είναι σημαντικό η υποστήριξη αυτή να αποτελεί έναν συνδυασμό δεξιοτήτων αρκετών διαφορετικών επαγγελματιών υγείας- Γενικών Ιατρών, Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Διαιτολόγων, Ψυχολόγων κλπ. Κάποιες φορές παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς (ειδικούς Διαβητολόγους, Οφθαλμιάτρους, Ποδιάτρους, Νευρολόγους, Νεφρολόγους, Σεξολόγους, Ψυχιάτρους κλπ) που εδράζονται στην κοινότητα ή σε νοσοκομεία είναι απαραίτητη. Το πνεύμα που πρέπει να διαπνέει τη διαχείριση του Διαβήτη πρέπει να είναι: Διαχείριση του διαβητικού χωρίς τοίχους. Η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φροντίδα θα πρέπει να είναι ελεύθερη σε όποιον την έχει ανάγκη.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 16 Νοεμβρίου 2014, 22:51:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των δικηγόρων κ. Αναπλιώτου και κ. Παπαευαγγέλου (21-4-2008) σε ερώτημα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας για το αν μπορεί η διαβητολογία να αναγνωριστεί ως εξειδίκευση της ενδοκρινολογίας ή άλλης ιατρικής ειδικότητας « Η διαβητολογία δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωριστεί στη χώρα μας, ούτε ως τίτλος ιατρικής ειδικότητας, ούτε ως εξειδίκευση και για το λόγο αυτό η χρήση του τίτλου «διαβητολόγος» από ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας είναι μη νόμιμη, αφού πρόκειται για χρήση τίτλου ανύπαρκτου».

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνητικές επιπλοκές του Διαβήτη, είναι σημαντικό η υποστήριξη αυτή να αποτελεί έναν συνδυασμό δεξιοτήτων αρκετών διαφορετικών επαγγελματιών υγείας- Γενικών Ιατρών, Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Διαιτολόγων, Ψυχολόγων κλπ. Κάποιες φορές παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς (ειδικούς Διαβητολόγους, Οφθαλμιάτρους, Ποδιάτρους, Νευρολόγους, Νεφρολόγους, Σεξολόγους, Ψυχιάτρους κλπ) που εδράζονται στην κοινότητα ή σε νοσοκομεία είναι απαραίτητη. Το πνεύμα που πρέπει να διαπνέει τη διαχείριση του Διαβήτη πρέπει να είναι: Διαχείριση του διαβητικού χωρίς τοίχους. Η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φροντίδα θα πρέπει να είναι ελεύθερη σε όποιον την έχει ανάγκη.
Εννοει Διαβητολογικα Κεντρα Γ τυπου.Αλλα ειδες;;;Λεγε,λεγε,λεγε,τοσες δεκαετιες εγινε συνηθεια.Σαν τη Lacta ενα πραμα!!
Επι της ουσιας κατι;;;;
Τίτλος: MSc Family Medicine
Αποστολή από: Gatekeeper στις 4 Φεβρουαρίου 2015, 22:20:24
http://med.unic.ac.cy/education/master-of-science-in-family-medicine

Η επερχόμενη εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας  στην Κύπρο  θα αποτελέσει αναπόφευκτα μια  βαρυσήμαντη αλλαγή στην οργάνωση και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ασθενείς της Κύπρου.

Οι γενικοί/οικογενειακοί ιατροί, όπως σε όλα τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας αφού θα αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής με το σύστημα υγείας (gatekeepers). Τα προσόντα, δεξιότητες και το επίπεδο γνώσεων τους θα είναι σημαντικά στοιχεία για την πρόληψη, την πρώτη διάγνωση και τη συνεχή διαχείριση των ασθενειών.  Θα διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο για τα ακολουθούμενα στάδια φροντίδας των ασθενών, όπως την παραπομπή τους σε ειδικούς ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας.   Ένας αποτελεσματικός προσωπικός/ οικογενειακός ιατρός θα είναι σε θέση να κατανοεί και να υποστηρίζει τους ασθενείς του διαχρονικά, ενεργώντας ως σύμβουλος και συνήγορος.

Με ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Οικογενειακή Ιατρική και με την εμπειρογνωμοσύνη  που τη χαρακτηρίζει, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνδράμει στην προσπάθεια για την όσο ομαλότερη εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας στην Κύπρο και ταυτόχρονα αυξάνει τα πρότυπα ποιότητας στον τομέα αυτό.  Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από οικογενειακούς ιατρούς με την ακαδημαϊκή υποστήριξη ειδικών εμπειρογνωμόνων στους τομείς της νοσοκομειακής και ιατρικής εκπαίδευσης.

Με την επιτυχή συμπλήρωση του πρώτους έτους το πρόγραμμα προσφέρει Δίπλωμα (postgraduate)  στην Οικογενειακή Ιατρική ενώ με επιπλέον 6 μήνες μαθημάτων προσφέρεται Μεταπτυχιακό (MSc) στην Οικογενειακή Ιατρική. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και η  πρώτη ομάδα ιατρών θα  έχει την πρώτη αξιολόγηση το Φεβρουάριο 2015.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας συνεργάζεται με το Βασιλικό Κολέγιο Γενικών/Οικογενειακών  Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Royal College of General Practitioners) ώστε το πρόγραμμα σπουδών και η αξιολόγηση του να μπορούν να διαπιστευτούν σύμφωνα με το παγκόσμιο πρότυπο του MRCGP (Membership of the Royal College of General Practitioners).

Οι ιατροί που ενδιαφέρονται για το Postgraduate  Δίπλωμα ή και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  www.med.unic.ac.cy ή να καλέσουν το 22-471900 για περισσότερες πληροφορίες.

- See more at: http://www.sigmalive.com/lifestyle/health/202281/protoporiako-metaptyxiako-oikogeneiakis-iatrikis-stin-kypro#sthash.nqIWJv3H.dpuf
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 19 Ιανουαρίου 2016, 19:38:19
Λίγο εκτός θέματος αφού το θέμα αφορά εξειδίκευση στη λοιμωξιολογία παθολόγων και παιδιάτρων.
Όμως αν κρίνω από το έγγραφο (http://www.ygeianet.gr/images/site/1502/50067_large/loimvjiologia.pdf) που έχει αναρτηθεί στη διαύγεια απαιτούνται κάποια τυπικά προσόντα (πτυχίο, βεβαίωση αγροτικού, τίτλος ειδικότητας, ταυτότητα) και αν κατάλαβα καλά η επιλογή θα γίνει μετά από συνέντευξη.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 9 Φεβρουαρίου 2017, 13:20:38
ΣΤΑ ΟΠΛΑ !!!!!!

http://www.ede.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81/
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Gateopener στις 11 Φεβρουαρίου 2017, 11:16:33
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΣΤΑ ΟΠΛΑ !!!!!!

http://www.ede.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%81/
Βλέπω ότι η τεράστιας σημασίας αυτή η εξέλιξη περνά ασχολίαστη....
Μάλλον η σελίδα έχει καταληφθεί από οικογενειακούς Παθολόγους......
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 11 Φεβρουαρίου 2017, 21:26:12
@Gateopener Προσωπικά δεν νομίζω ότι πρόκειται για τεράστιας σημασίας εξέλιξη.

Από την στιγμή που η ΕΔΕ είχε στο παρελθόν βγάλει αυτή (http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,5804.msg65154.html#msg65154) την ανακοίνωση εγώ νιώθω ότι με καλύπτει.

Στο συγκεκριμένο θέμα αυτά που έγραψε πρόσφατα ο συνάδελφος, Γενικός Ιατρός, Γιώργος Κτιστάκης εκφράζουν και εμένα:

http://argiriou.blogspot.gr/2017/02/blog-post_11.html (http://argiriou.blogspot.gr/2017/02/blog-post_11.html)
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 21 Φεβρουαρίου 2017, 00:02:12
Ανακοίνωση ΕΔΕ – Διευκρίνηση προς Γενικούς Ιατρούς Δημοσιεύτηκε στις 20/02/2017  (http://www.ede.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%b4%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9/)

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας  διαστρέβλωσης των πάγιων θέσεων της ΕΔΕ όσον αφορά την απόκτηση της εξειδίκευσης στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Συγκεκριμένα, με την αποσπασματική παρουσίαση της πάγιας πρότασης την οποία κατέθεσε εκ νέου η ΕΔΕ στα πλαίσια της διαβούλευσης για τις εξειδικεύσεις των διαφόρων ειδικοτήτων, επιχειρήθηκε να καταδειχθεί ότι η εταιρεία μας δήθεν στρέφεται εναντίον της μετεκπαίδευσης των Γενικών Ιατρών στο Σακχαρώδη Διαβήτη.
Προκειμένου να διαλευκανθούν τα γκρίζα σημεία που δημιουργήθηκαν από αυτήν την προσπάθεια, η οποία προβληματίζει έντονα ως προς την σκοπιμότητα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε τα εξής σημεία:
Μέλη της ΕΔΕ είναι ένας μεγάλος αριθμός Γενικών Ιατρών, οι οποίοι συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και παρουσιάζουν το επιστημονικό τους έργο σε συνέδρια και ημερίδες.
Βάσει ΦΕΚ (657 τεύχος Β, 17-10-1990 και 378 τεύχος Β, 22 Ιουνίου 1990), την παρούσα χρονική στιγμή η εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη μπορεί να αποκτηθεί από τους Παθολόγους και τους Παιδιάτρους. Για τους Γενικούς Ιατρούς προβλέπεται μετεκπαίδευση και όχι εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Η πρόταση την οποία καταθέσαμε, και η οποία είναι αναρτημένη στο σύνολό της στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ, σκοπό έχει τον σαφή ορισμό του χρόνου και του τρόπου καθώς και των κέντρων που θα χορηγούν την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, με σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την παροχή καλύτερης ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς με διαβήτη.
Τέλος, η ΕΔΕ τιμά τους γενικούς ιατρούς και αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο τους στη διάγνωση του διαβήτη και στην έναρξη ιατρικής φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλά άλλα κράτη. Μάλιστα, πάγια θέση της ΕΔΕ είναι η κατοχύρωση της μετεκπαίδευσης των Γενικών Ιατρών στο Σακχαρώδη Διαβήτη σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις και η επέκταση του χρονικού διαστήματος σε 6 μήνες για την καλύτερη δυνατή μετεκπαίδευση τους.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: pzogr στις 21 Φεβρουαρίου 2017, 02:07:25
Εξειδίκευση δεν γνωρίζω να προβλέπεται κι απ'ό,τι έχω συζητήσει και με διάφορους προέδρους και υψηλόβαθμα μέλη της ΕΔΕ μάλλον δεν είναι κι εύκολο να γίνει γιατί υπάρχει η μοιρασιά της πίττας μεταξύ παθολόγων κι ενδοκρινολόγων. Οι ενδοκρινολόγοι τη θέλουν κατ'αποκλειστικότητα και με απαγόρευση στους άλλους να ασχολούνται με το διαβήτη (!). Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι κι αυτή η μετεκπαίδευση αφορά αποκλειστικά σε ιατρούς εκτός ιδιωτικού τομέα ή για την ακρίβεια σε ιατρούς ΕΣΥ. Κανονικά οι κακοί ιδιώτες δεν έχουν δικαίωμα να μπουν σε κρατικό νοσοκομείο έστω κι αν θα ήταν μια άμισθη απασχόληση και προφανώς δεν έχουν και δικαίωμα να την επικαλούνται...

Οι μόνες επίσημες εξειδικεύσεις παθολόγων που γνωρίζω είναι η λοιμωξιολογία και η εντατικολογία (ΜΕΘ). Σε έγγραφο του ΚΕΣΥ που είχα δει παλαιότερα η εκπαίδευση στο ΣΔ αναφέρεται ως "μετεκπαίδευση".
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 21 Φεβρουαρίου 2017, 06:18:50
Ενδιαφέρουσα, κατά την γνώμη μου, άποψη του Γενικού Ιατρού Δημήτρη Καρανάσιου που την δημοσίευσε στις 21/02/2017 στην ομάδα "ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ελεύθερο Βήμα" στο facebook:

''ΔΥΟ ΓΑΙΔΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ .......... ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ !!!''

Σε συνέχεια προηγούμενης τοποθέτησής μου πάνω στο θέμα ''ΣΔ στην Ελληνική μπανανία....διαχείριση από ποιον και πως ?''

οφείλω να ομολογήσω ότι η παραπληροφόρηση συνεχίζεται εκατέρωθεν: (και έχει απόλυτο δίκιο ο Spiros Galanis σε προηγούμενο σχόλιό του)

1ον: είναι ΣΑΦΕΣ πως ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ στο ΣΔ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην Ελλάδα (Για να δείτε το εν λόγω ΦΕΚ, τοποθετείστε 657, τόμος Β΄, 1990 στο link: http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13 (http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13)
παρά μόνο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!! για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στο παραπανω ΦΕΚ...

2ον: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στον ΣΔ κάνουν επίσης και οι ΓΙ στα ίδια κέντρα...(άρα σε τι διαφέρουν από τις άλλες ειδικότητες?)

3ον: Σε επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ το Νοέμβριο του 2014 προς το Σύλλογο ασθενών με ΣΔ διευκρινίζονται σαφώς τα ακόλουθα:
''ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Σαφέστατα ΌΧΙ.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των δικηγόρων κ. Αναπλιώτου και κ. Παπαευαγγέλου (21-4-2008) σε ερώτημα της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας για το αν μπορεί η διαβητολογία
να αναγνωριστεί ως εξειδίκευση της ενδοκρινολογίας ή άλλης ιατρικής ειδικότητας « Η διαβητολογία δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωριστεί στη χώρα μας, ούτε ως τίτλος ιατρικής
ειδικότητας, ούτε ως εξειδίκευση και για το λόγο αυτό η χρήση του τίτλου «διαβητολόγος» από ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας είναι μη νόμιμη, αφού πρόκειται για χρήση τίτλου
ανύπαρκτου». Στο άρθρο 21 του ν. 3580/2007 (ΦΕΚ Α 134/ 18.6.2007) ορίζεται πως με υπουργική απόφαση που εκδίδεται μετά από πρόταση του ΚΕ.Σ.Υ. καθορίζεται η ονομασία,
το περιεχόμενο και οι προϋποθέσεις απόκτηση τίτλου εξειδίκευσης από ιατρούς που κατέχουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας. Προς ενημέρωση σας η μόνη αναγνωρισμένη
εξειδίκευση είναι αυτή στις Μ.Ε.Θ. και στις Μ.Ε.Ν. νεογνών.'' (και πλέον και στη Λοιμωξιολογία) ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ !!!
''ΕΜΠΙΠΤΕΙ Ο ΣΔ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ; Σαφέστατα ΝΑΙ
Στα αντικείμενα της εκπαίδευσης στη Γενική Ιατρική είναι η διαχείριση των συνήθων χρόνιων νοσημάτων στη κοινότητα. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σαφέστατα είναι ένα από τα συνηθέστερα χρόνια νοσήματα. Ο πρόσφατος άλλωστε ιδρυτικός νόμος του Π.Ε.Δ.Υ. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4238 «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και λοιπές διατάξεις» επιχειρεί να θέσει το Γενικό Ιατρό θεμέλιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και
ορίζει πως «οι Οικογενειακοί Ιατροί παρέχουν δέσμη υπηρεσιών υγείας η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση των πλέον συχνών χρόνιων νοσημάτων και καταστάσεων στην
κοινότητα, των μειζόνων παραγόντων κινδύνου και των υπηρεσιών φροντίδας υγείας και αποκατάστασης, και εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διασύνδεση με άλλους ειδικούς ιατρούς του Τοπικού Δικτύου κατά περίπτωση, καθώς και με τα Νοσοκομεία Αναφοράς. Καθήκοντα Οικογενειακού Ιατρού μπορούν να ασκούν όλοι οι ιατροί με τίτλο ειδικότητας
Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής''
''ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΔ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ; Σαφέστατα ΝΑΙ,
όπως και οι Παθολόγοι, οι Παιδίατροι και οι Ενδοκρινολόγοι, με διαφορετική όμως διαδικασία.
Στην υπουργική απόφαση Αριθ. Δ2β/οικ. 31915, ΦΕΚ Β 657/ 17-10-1990, «Θέματα και τομείς μετεκπαίδευσης γιατρών ΕΣΥ για τις ειδικότητες παθολογίας, παιδιατρικής και ενδοκρινολογίας στο σακχαρώδη διαβήτη» καθορίστηκε ο χρόνος μετεκπαίδευσης αυτών στο σακχαρώδη διαβήτη στο ένα έτος.
Αντίστοιχα στην υπουργική απόφαση Αριθ. Δ2β/ 20696, ΦΕΚ Β 613/ 23-8-1989, «Θέματα και τομείς μετεκπαίδευσης γιατρών ΕΣΥ για την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής», στα θέματα και
τομείς μετεκπαίδευσης περιλαμβάνει τα «συνήθη χρόνια νοσήματα και παθήσεις» και σε αυτά το διαβήτη. Καθορίζει δε τη διάρκεια της μετεκπαίδευσης στο διαβήτη ως τρίμηνη''


'' Για να δούμε ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΔ , στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας απευθύνονται σύμφωνα με τους συγγραφείς της «στους γιατρούς κάθε ειδικότητας που ασχολούνται θεραπευτικά με διαβητικούς ασθενείς». Στις πρόσφατες (7/2013) κατευθυντήριες οδηγίες, που έχουν εκδοθεί από το Joslin Diabetes Center (USA)- τη Μέκκα της Διαβητολογίας, σχετικά με το πότε πρέπει να παραπέμπεται ο διαβητικός ασθενής από τον γιατρό της ΠΦΥ σε ειδικό διαβητολόγο και σε σχέση με τη γλυκαιμική ρύθμιση ορίζεται σαν ένδειξη «η μη εκπλήρωση του εξατομικευμένου στόχου γλυκοζυλιωμένης του παρά την εντατικοποιημένη αγωγή του για διάστημα 6 μηνών ή η παραμονή της γλυκοζυλιωμένης του σε επίπεδα άνω του 8 μετά από 6 μήνες αγωγής (  http://www.joslin.org/Referral_Guidelines_8_6_13(1).pdf (http://www.joslin.org/Referral_Guidelines_8_6_13(1).pdf)  ) Συνεπώς αν ο Γενικός Γιατρός δεν παραπέμπει τον ασθενή του στις παραπάνω περιπτώσεις σε εξειδικευμένο διαβητολογικό
κέντρο κάνει malpractice και έχει νομική ευθύνη''
ΘΑΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΦΥ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΠΤ.....
Ας ασχοληθούν λοιπόν οι Νοσοκομειακές ειδικότητες (Ενδοκρινολόγοι-Παθολόγοι - Παιδίατροι) που ενδιαφέρονται για το ΣΔ, κυρίως (αλλά όχι βέβαια μόνο) με το τομέα της διαχείρισης του εμμένοντος αρρύθμιστου ασθενούς με ΣΔ. Αν θέλουν να κάνουν και πρωτοβάθμια διαχείριση του ΣΔ αυτό ας το κρίνουν οι ίδιοι. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να αντικαταστήσουν την κατεξοχήν ειδικότητα που διαχειρίζεται το 80% - 90% των ασθενών με ΣΔ στην Ελλάδα, κάνοντας τα στραβά μάτια στα προαναφερθέντα. Και ομιλώ για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. και όχι για ΤΑΜΠΕΛΕΣ ......
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ από τις αντίστοιχες Επιστημονικές Εταιρίες μια σοβαρή επιστολή με προτάσεις συνεργασίας και αρμονικής συνύπαρξης με τους ΓΙ για το καλό των ανθρώπων που πάσχουν από ΣΔ, και όχι προτάσεις μοιράσματος της πίττας κατά το δοκούν συνοδευόμενες από καθωσπρεπισμούς και αυροφροσύνες

Τελειώνοντας, και με συγχωρείτε για το μακρόσυρτο, σας υπενθυμίζω την προσωπική μου στάση επί του θέματος της ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ σε άλλα πεδία των ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ :
Γενικός Ιατρός που κάνει εξειδίκευση, παύει να είναι Γενικός Ιατρός.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Denominator στις 21 Φεβρουαρίου 2017, 10:12:09
Και εγώ αυτά είχα καταλάβει και με εξέπληξε η ΕΔΕ.
Ας μπει μία τάξη σε αυτό το θέμα, διότι ο διαβήτης θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο ως νόσος και οι "ειδικοί" θα είναι όλο και πιο απαραίτητοι...
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: pzogr στις 22 Φεβρουαρίου 2017, 12:17:08
Τελικά ήρθε και τρίτος γάϊδαρος στον ξένο αχυρώνα...  :laugh:
Θα είχε πλάκα να γινόταν με το πάτημα ενός κουμπιού όλοι οι ιδιώτες να γίνουν ΕΣΥτες. Τότε να δω ποιές ειδικότητες θα μάλλωναν για να χαρακτηριστούν οι άλλες ειδικότητες πιο αρμόδιες να βλέπουν ασθενείς με ΣΔ. Θα υπήρχε βέβαια μια εξαίρεση για τους συναδέλφους που έχουν άλλου είδους σχέσεις με το ΣΔ και τα προϊόντα γύρω από το ΣΔ...

Θυμάμαι πάντως από την ειδικότητα να έρχονται ασθενείς με διαβητικό κώμα ή και απλούστερες καταστάσεις κι οι ενδοκρινολόγοι (τις σπάνιες φορές που ασχολήθηκαν) να τα στέλνουν σε μας (παθολόγους) για εισαγωγή!!! Από την άλλη εμείς δεν είχαμε πολλή τριβή (είχαμε μόνο στο τακτικό εξωτερικό ιατρείο για την ακρίβεια - 1 φορά την εβδομάδα max) με την καθημερινή διαχείριση. Τέλος για την εκπαίδευση των γενικών γιατρών να μη σχολιάσω. Τα ξέρετε καλύτερα οι γενικοί γιατροί. Αναφέρομαι στην ειδίκευση γιατί εκεί - υποτίθεται - ότι υπάρχει η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά όπως όλα τα πράγματα στη χώρα μας γίνεται στην τύχη κι αφήνεται στην καλή διάθεση όσων εμπλέκονται.

Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να ξέρουν το διαβήτη και να χειρίζονται τα συνήθη προβλήματα. Η εξειδίκευση και μετεκπαίδευση όμως είναι άλλο πράγμα.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Denominator στις 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:09:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να ξέρουν το διαβήτη και να χειρίζονται τα συνήθη προβλήματα. Η εξειδίκευση και μετεκπαίδευση όμως είναι άλλο πράγμα.

Σωστά!
Τόσο απλό...!
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: kolokas στις 7 Δεκεμβρίου 2017, 23:14:23
Συνάδελφοι καλησπέρα. Μπορεί καποιος επακριβώς να μου πει τη διαδικασία που πρέπει ενας ιδωτης Γενικος ιατρος  να ακολουθήσει για να λαβει την μετεκπαιδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη;;;; και πιο συγκεκριμένα μετα την αποδοχή απο το κεντρο να παρακολουθήσω εκεί ποια διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω;;; στέλνω χαρτιά στο κεσυ;;; επαναλαμβάνω για ιδιωτη που δν κανει χρηση εκπαίδευτικης άδειας.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: timex στις 10 Δεκεμβρίου 2017, 12:24:43
Εχω την εντυπωση οτι ως ιδιωτης δε μπορεις να παρακολουθησεις "επισημα" Σακχαρώδη Διαβήτη. Λέγοντας επίσημα, εννοώ να το αναγνωρίσεις μετά στο ΚΕΣΥ. Καλύτερα όμως να ρωτήσεις στο υπουργείο.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: pzogr στις 10 Δεκεμβρίου 2017, 21:28:17
Επειδή έχω κάνει τη διαδικασία... αν δεν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία (που δεν το πιστεύω) δεν γίνεται να το κάνει κανείς (επισήμως) ως ιδιώτης. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς και πόσο αξιόπιστες είναι οι ταμπέλες "διαβητολόγος" που βλέπει κανείς από'δω κι από'κει. Οι περισσότεροι που το έχουν κάνει ή το κάνουν, το κάνουν με συνεννόηση με τους διαβητολόγους του τμήματος που τους ενδιαφέρει και είναι εντελώς ανεπίσημη παρουσία χωρίς ωράριο ή υποχρεώσεις. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει επισήμως σε πανεπιστημιακές κλινικές ως επιστημονικός συνεργάτης (ξέρω τέτοιο συνάδελφο). Υποψιάζομαι όμως ότι η "μετεκπαίδευση" του διαβήτη δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το ΚΕΣΥ σε μη σχετιζόμενους με το δημόσιο.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 10 Δεκεμβρίου 2017, 22:01:24
Το ΚεΣΥ αφορά μόνο τους γιατρούς ΕΣΥ και γνωματεύει εάν η εξειδίκευση είναι συμβατή με την ειδικότητα και το πόστο τους.....
Για όλους τους υπόλοιπους, το ΚεΣΥ και οι ΥΠΕ είναι κάτι το ανύπαρκτο.
Τίτλος: Απ: ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 28 Φεβρουαρίου 2024, 06:54:28
Η μόνη, από ότι ξέρω, επίσημη εξειδίκευση που μπορεί να κάνει κανείς από την Γενική - Οικογενειακή Ιατρική (αλλά και από : Αναισθησιολογία, Καρδιολογία, Ορθοπαιδική, Εσωτερική Παθολογία, Παιδιατρική, Πνευμονολογία - Φυματιολογία, Χειρουργική, και Χειρουργική Θώρακα) είναι στην Επείγουσα Ιατρική.

ΦΕΚ 1288, 10 Απριλίου 2020.

Διαδικασία τοποθέτησης ειδικευμένων ιατρών για εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική.

https://www.hesem.gr/wp-content/uploads/2020/04/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%98%CE%95%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf (https://www.hesem.gr/wp-content/uploads/2020/04/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%98%CE%95%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής:  www.hesem.gr (http://www.hesem.gr)