Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Ιουλίου 2024, 12:21:13

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
Γεωργιάδης: Καλύπτονται τα κενά ιατρών στα περισσότερα νοσοκομεία - Δεν αποσύρει τη διάταξη
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3
Εφόσον το σύστημα έχει τα στοιχεία της προηγούμενης χορήγησης και έτσι κι αλλιώς τα ελέγχει πριν την έκδοση γνωμάτευσης, μήπως θα έπρεπε να βγαίνει ο αριθμός αυτόματα από το σύστημα και να υπάρχει κι ένα μήνυμα ενημέρωσης για την ημερομηνία επόμενης γνωμάτευσης;
4
Α.Γεωργιάδης: Κάνει ένα βήμα πίσω – «Δεν θα εκδώσω την απόφαση για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5
Ενημέρωση για την συνταγογράφηση του freestyle Libre2


    Το σύστημα συνταγογράφησης ξεκλείδωσε από τις 12/7/2024 και δίνει τη δυνατότητα έκδοσης μιας γνωμάτευσης 7 αισθητήρων σε όλους τους ασθενείς, υφιστάμενους και νέους, που είναι δικαιούχοι αποζημίωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς μπορούν να λάβουν άμεσα συνταγή για 7 αισθητήρες, ακόμα και αν έχουν πρόσφατα συνταγογραφήσει ξανά αισθητήρες. Μετά από την έκδοση της 1ης συνταγής από το ξεκλείδωμα του συστήματος, στη συνέχεια θα μπορείτε να εκδίδετε νέα συνταγή σε κάθε ασθενή μετά από 85 ημέρες από την έκδοση της προηγούμενης.
    Η μόνη περίπτωση συνταγογράφησης λιγότερων
    από 7 αισθητήρων είναι για τους ασθενείς που έχουν υπόλοιπο μικρότερο των 7 αισθητήρων για να συμπληρώσουν το 12μηνο πλαφόν των 26 αισθητήρων που δικαιούνται. Αυτοί οι ασθενείς μπορούν να συνταγογραφήσουν μόνο την υπολειπόμενη ποσότητα έως τη συμπλήρωση του ετήσιου πλαφόν.
    Παρακαλούμε, λάβετε υπ’ όψιν ότι από δω και στο εξής κατά τη συνταγογράφηση του FreeStyle Libre 2 με κωδικό 41960, θα προσυμπληρώνεται αυτόματα η ποσότητα μηνός με 7 αισθητήρες, η οποία θα μπορεί να μειωθεί σε περίπτωση που ο ασθενής έχει υπολειπόμενη ποσότητα μικρότερη των 7 αισθητήρων από το ετήσιο πλαφόν.
    Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό η συνταγογράφηση να γίνεται πάντα για 7 αισθητήρες σε όλους τους ασθενείς, αν φυσικά το υπόλοιπό τους έως το 12μηνο πλαφόν των 26 αισθητήρων το επιτρέπει, ώστε να καλύπτονται πλήρως για όλο το επόμενο διάστημα των 85 ημερών, μέχρι να επιτρέψει το σύστημα έκδοση νέας γνωμάτευσης.
    Μόνο σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η συνταγογράφηση 7 αισθητήρων, να δοκιμάζετε με μειούμενες ποσότητες αισθητήρων (δηλ. 6,5,4,3 κτλ), έως την ποσότητα που θα επιτρέψει το σύστημα την έκδοση γνωμάτευσης. Σύντομα θα εμφανίζεται μήνυμα στο σύστημα που θα σας ενημερώνει πόσοι αισθητήρες επιτρέπεται να συνταγογραφηθούν κάθε φορά, εάν αυτοί είναι λιγότεροι από 7.
    Σε περίπτωση που συνταγογραφηθούν λιγότεροι από 7 αισθητήρες, παρόλο που η υπολειπόμενη ποσότητα από το ετήσιο πλαφόν επιτρέπει τη συνταγογράφηση 7 αισθητήρων, οι ασθενείς ενδέχεται να μείνουν ακάλυπτοι για αρκετές μέρες, καθώς δε θα επιτρέπεται να πάρουν νέα γνωμάτευση για 7 αισθητήρες παρά μόνο όταν συμπληρωθούν 85 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της τελευταίας γνωμάτευσης.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα είναι σημαντικό να προγραμματίζετε με τον ασθενή σας την επόμενη συνταγογράφηση έγκαιρα, μετά τη συμπλήρωση των
85 ημερών από την έκδοση της τελευταίας γνωμάτευσης, ώστε να διασφαλίσετε επάρκεια αισθητήρων για τους ασθενείς σας.

Πρακτικά, όταν ο ασθενής σας τοποθετεί τον 7ο αισθητήρα θα πρέπει να έχει προγραμματιστεί η συνταγογράφηση των επόμενων 7 αισθητήρων, ώστε να προλάβει στις επόμενες 13 ημέρες να πάρει τη γνωμάτευση, να την εκτελέσει και να προμηθευτεί τους νέους αισθητήρες.

Οι ασφαλισμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συνταγογράφηση μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΠΥΥ στο edapy@eopyy.gov.gr και να ζητούν διευκρινίσεις για τη συνταγογράφησή τους.

Επίσης, μπορούν να ανατρέχουν στις προηγούμενες γνωματεύσεις τους ή να συνδέονται στον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας τους (ΦΑΥ) και να ανακαλούν το ιστορικό συνταγογράφησης. Όσοι εξυπηρετούνται απευθείας από την εταιρεία ΑΒΒΟΤΤ, μπορούν να ρωτούν στο τηλεφωνικό μας κέντρο για το ιστορικό των γνωματεύσεών τους.
6
Ο Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της βουλής τόνισε πώς δεν αποσύρεται η διάταξη για τους ιδιώτες λέγοντας
χαρακτηριστικά η ρύθμιση δεν αποσύρεται. Παράλληλα επισήμανε πώς "θα υπάρχει ΕΣΑΕΙ και για τον επόμενο
υπουργό"
(Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Από τις δηλώσεις αυτές βεβαίως καταδεικνύεται το ήθος του τηλεβιβιλιοπώλη υπουργού ο οποίος ανερυθριαστα δηλώνει ότι εργαλειοποιεί την αφαίρεση του δικαιώματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται εφεξής ως μοχλός  εκβιασμού κατά του ιατρικού σώματος.


Η επίμαχη διάταξη που προκειται να ψηφιστεί και που θα νομιμοποιεί την επίταξη των ιδιωτών γιατρών έχει πολλαπλούς στόχους. Η πολιτική εξουσία (βαυκαλίζεται ότι) θα έχει εφεξής τη δυνατότητα:


Να επιβάλλει στους ιδιώτες παθολόγους και γενικούς την αναγκαστική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να προχωρήσει το μνημονιακό μέτρο του προσωπικού γιατρού.

Να αναγκάσει τους γιατρούς να συμπληρώνουν και να τηρούν -σε ρόλο γραμματέα- τον ιατρικό φάκελο των ασφαλισμένων

Να δημιουργηθεί νομικό προηγούμενο ώστε να επεκταθεί η επίταξη και σε άλλες ειδικότητες  πχ καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, κτλ) για να καλυφθουν αλα Γκρέκα τα κενά σε μεγάλα δευτεροβάθμια Νοσοκομεία

Να αλλάζει κατά το δοκούν το καθηκοντολόγιο των συμβεβλημένων ιδιωτών.

Το παράνομο/παράλογο του εγχειρήματος, που δεν έχουν καταλάβει ο Άδωνης, ο πολιτικός του προϊστάμενος και οι εξ' εσπερίας εντολείς τους, είναι ότι καταργώντας τη συνταγογράφηση, καταργούν στην πράξη το ιατρικό επάγγελμα, κάτι που βέβαια δεν γίνεται.

Ο γιατρός θα συνταγογραφεί πάντα, είτε σε πήλινη πλάκα είτε σε πάπυρο, είτε σε περγαμηνή,  είτε σε...χαρτοπετσέτα. Το τι θα την κάνει το κράτος και ο φαληρισμένος ΕΟΠΥΥ την συνταγή, είναι καθαρά  διαδικαστικό θέμα και το πρόβλημα είναι του κράτους και του ΕΟΠΥΥ και όχι του γιατρού. Εάν δε προκληθεί σωματική βλάβη ή θάνατος από αμέλεια, την πλήρη ευθύνη θα φέρουν οι ως άνω "διαχειριστές" της....χαρτοπετσέτας.


Παντως αυτό το ΕΣΑΕΙ μου φαίνεται αρκούντως περίεργο. Κάτι...σαν "γλωσσα λανθάνουσα". Έχω δε την  αίσθηση ότι η έγνοια της κυβέρνησης για τα προβλήματα των άγονων νοσοκομείων είναι καθαρά προσχηματική. Μάλιστα με τις μέχρι τώρα ενέργειές της φαίνεται να επιζητά την αποψίλωσή τους. Τα έχει αφήσει να σήπονται αργά, επιρρίπτοντας μάλιστα την ευθύνη στους "κακους" γιατρούς που τα εγκαταλείπουν.

Και λέω, βρε παιδί μου μήπως όλα αυτά γίνονται τελικά (με έξωθεν εντολές)  για την πανδημία 2.0 - της γρίππης των πτηνών-  που "ψήνεται"* (διατυμπανίζεται ως σίγουρη δηλαδή γιατί την έχει δεί ο ΠΟΥ στο φλυτζάνι) ώστε επικαλούμενος στο μέλλον ο όποιος υπουργός την "πανδημική"  κρίση για να επιστρατεύει όποτε του καπνίσει (αλλοιώς θέλω να το πώ αλλά δεν κάνει) τους ιδιώτες γιατρούς που θα στελεχώνουν  καταναγκαστικά τα κέντρα /κλιμάκια εμβολιασμού  και τα νοσοκομεία που πάλι θα προσπαθούν να "επιπεδώσουν την καμπύλη";


Ποδοσημειώσεις (footnotes):

1. Υπενθυμίζω ότι επί COVID οι ιδιώτες γιατροί είχαν εξαναγκαστεί σε εμβολιασμό με τη φήμη της απειλής της αφαίρεσης της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

2. Πρόσφατα (19/7) η American Medical Association, άλλαξε την "επιχειρησιακή ορολογία" αναμένοντας την επειγουσα προσωρινή έγκριση από τον FDA της χρήσης των mRNA εμβολίων κατά της γρίππης των πτηνών**).

3. Να 'το και το προπαρασκευαστικό συνέδριο με θέμα μεταξύ άλλων τη διαχείρηση των μαζικών απωλειών ανθρώπινων ζωών απο την πουλο-γρίππη. ***

4. Καί "μες τη σύγχιση" που έλεγε και ο ΚΥΡ, ο συνεταίρος του Κυριάκου, ο Κασσελάκης, "έφαγε" τον Πολάκη που ήταν ο μόνος που την έλεγε στον Μπουμπούκο. :'(



* Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

** Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

***Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
7
Ενδιαφέροντα Links / Απ: www.artsonprescription.org
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 25 Ιουλίου 2024, 15:43:01 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8
Ενδιαφέροντα Links / www.artsonprescription.org
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 25 Ιουλίου 2024, 15:41:21 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Από Παρασκευή 26/7/2024 έως και Δευτέρα 29/7/2024, οι ιδιώτες, ΔΕΝ συνταγογραφούμε τίποτε (εκτός αντιβιοτικών).

Αν το εφαρμόσουμε όλοι θα φανεί.
10
Γενική συζήτηση / Απ: Κινήσεις απελπισίας για τα κενά στο ΕΣΥ
« Τελευταίο μήνυμα από GirousisN στις 25 Ιουλίου 2024, 11:18:47 »
Παράθεση
ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΗΔΙΚΑ ΑΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΩ (ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΑΛΛΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ)

ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ:

Ήδη ο πρώην τηλεπωλητής που εχει σαν στόχο την πλήρη αποδόμηση της υγείας, ξεκίνησε τη γνωστή του τακτική του διαίρει και βασίλευε. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του, οι νοσοκομειακοί ιατροί δεν θα συμμετέχουν στην απεργία από τη συνταγογράφηση που έχει προκηρύξει ο ΠΙΣ για τις 26 και 29/07/2024.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από την άλλη δεν ξεχνάει και τα δωράκια στους καθηγητές ιατρικής  : να συνεχίσουν την εργασία τους και μετά τα 70.
Ιδιωτικά πανεπιστήμια ετοιμάζονται, που να βρίσκουμε τώρα διδακτικό προσωπικό….

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οποίος μου παραθέσει ένα καλό λόγο, γιατί κάποιος σημερινός ή μελλοντικός απόφοιτος ιατρικής θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα στη χωρα μας, για να του καθορίζει ο Αδωνις τη ζωή του εσαεί,και όχι στο εξωτερικό, θα χαρώ πολύ να τον ακούσω.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10