Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαΐου 2024, 07:15:20

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Στην Σουηδία κυκλοφορούν ήδη γενόσημα του Xarelto, π.χ. το

Rivaroxaban Stada

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2
Έσπασε η πατέντα του Xarelto ( rivaroxaban)
3
Gallbladder Ultrasound Normal Vs Abnormal Image Appearances Comparison | Gallbladder Pathologies USG

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
Gallbladder Ultrasound Probe Positioning | Transducer Placement & Scanning | Abdominal USG

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
5
Εδώ μια πιο ψύχραιμη περιγραφή του claw back:

Ο όρος Clawback σημαίνει την επιστροφή χρηματικού ποσού από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς το δημόσιο, και συγκεκριμένα προς τον ΕΟΠΥΥ ή/και το Υπουργείο Υγείας, και προκύπτει ετησίως από την υπέρβαση του προκαταβολικά προκαθορισμένου ορίου του προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

6
Χρήσιμες πληροφορίες / Ποια είναι η διαφορά μεταξύ claw back και rebate;
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 16 Μαΐου 2024, 23:21:24 »
Αντιγράφω από ανάρτηση Μικροβιολόγου στο facebook στις 11/05/2024:

Το claw back είναι η υποχρεωτική επιστροφή των χρημάτων που θα έπρεπε να πάρουμε προς τον ΕΟΠΠΥ, ενώ το rebate είναι η κλιμακωτή έκπτωση Επι του συνολικού τζίρου.
7
Θέματα Ειδικευομένων / Απ: Εξετάσεις για άμεση έναρξη ειδικοτητας.
« Τελευταίο μήνυμα από gortsos3 στις 16 Μαΐου 2024, 20:54:59 »
Θα διαφωνήσω κάθετα. Η επετηρίδα είναι μεν άδικη, αλλά ταυτόχρονα και η μοναδική αδιάβλητη μέθοδος. Στη χώρα του "γνωρίζω τον τάδε" και του "ξέρεις ποιος είμαι 'γω ρε" αδιάβλητη μέθοδος δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο "ο μπαμπάς, η μαμά κι εγώ". Και αυτοί οι "εγώ"  θα παίρνουν τις θέσεις φιλέτα, σπρώχνοντας πιο πίσω και τους αριστούχους και αυτούς που πραγματικά αξίζουν και περιμένουν ήδη για μία θέση στη δερματολογία ή στην οφθαλμολογία. Θυμηθείτε λίγο το Ερρίκος Ντυνάν και ποιοι ενδιαφερόταν για να δίνει ειδικότητα. Θυμηθείτε λίγο ποιοι συμφοιτητές/τριες τελείωναν τη σχολή με 'Άριστα" εκτός από τους πραγματικούς αριστούχους. Θυμηθείτε πόσοι ερχόταν με μεταγραφές και στη συνέχεια τελειώσανε με άριστα. Όλοι αυτοί, αν τους προσθέσετε μαζί με τους αριστούχους εξωτερικού θα είναι το 20% που ψάχνουμε.
Α, να μη ξεχάσω πως έρχονται και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που φέρνουν μαζί τους και την ειδικότητα στα ιδιωτικά νοσοκομεία...
8
16-05-2024 ertnews

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Προσφορά  και ζήτηση στην πράξη...

Άρα ένα από τα εξής δύο:
- αύξηση προσφοράς (ιατρών και χώρων) ώστε να υπάρχει και προσωπικό που θα διεκπεραιώνει ταχύτερα τα περιστατικά, αλλά και χώροι γι'αυτό το σκοπό. Προσωπικά δεν ξέρω πως μπορεί πχ ο ταλαίπωρος παθολόγος (μάλλον) που βρίσκεται στο χώρο να κάνει ακρόαση πνεύμονα με τα dB, που σίγουρα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή.
- μείωση ζήτησης δηλαδή των άσχετων περιστατικών που πάνε στο νοσοκομείο γιατί δεν θέλουν/έχουν να πληρώσουν εξωτερικό γιατρό. Ο οικογενειακός γιατρός -ιδίως όπως σχεδιάστηκε- αποκλείεται να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να φανταστούμε κι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί με ομαδικά ασφαλιστήρια, που κατευθύνονται σε κλινικές και γενικά στον ιδιωτικό τομέα, σημαντικό μέρος των οποίων θα πήγαινε επίσης στην εφημερία. Αυτά προ 10ετίας δεν ήταν τόσο διαδεδομένα και παλαιότερα ακόμα λιγότερο.
10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, ουσία λίγη.
Απλά ο καθείς χρησιμοποιεί επιλεκτικά υλικό για να υποστηρίξει το εκάστοτε επιχείρημά του.
2009-2013, δεν υπήρξε εφημερία παθολογικού που να μην ήταν έτσι.

Προφανώς και δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας και αντιμετώπισης των ασθενών το 2009-2013, σύμφωνα μ´ αυτό που περιγράφετε.
Σας διαβεβαιώ ότι και πριν 25 χρόνια (1999-2001) παρόμοιες συνθήκες επικρατούσαν στα επειγοντα παθολογικού  3βάθμιου νοσοκομείου της Θες/νίκης.
Η όποια ουσια λοιπόν βρίσκεται, στην καταγραφή της διατήρησης, της ίδιας χαώδους κατάστασης και των ίδιων άθλιων συνθηκών για ασθενείς και εργαζόμενους επι σειρά δεκαετιών, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις όλων των υπουργών από τότε, περί ενίσχυσης, αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ και οποίας άλλης μπουρδας τους έρχεται πρόχειρη στο μυαλό.
Περισσότεροι από 12.500 άνθρωποι παίρνουν καθημερινά το κατώφλι ενός ΤΕΠ πανελλαδικά.
Ας γίνει κάτι ώστε να διατηρούν στοιχειωδώς την όποια αξιοπρέπεια τους, ειδικά τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10