Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 16:01:33

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Ενδιαφέροντα Links / www.loimoxeis.gr
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 14:28:25 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2
- Πως μπορεί ένας ασθενής να ζητήσει από το Νοσοκομείο τον φάκελο νοσηλείας του;

- Κάνει αίτηση στο Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου, και μετά από κάποιες ημέρες τον τηλεφωνούν και έρχεται και τον παίρνει.

(έτσι τουλάχιστον έκανε ασθενής μου, στο τοπικό μας Νοσοκομείο. Τον τηλεφώνησαν να έρθει να τον πάρει μετά από περίπου 10 ημέρες).
3
protagon.gr
Λένα Παπαδημητρίου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
4
Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα / Απ: Κορονοϊός ( COVID-19 )
« Τελευταίο μήνυμα από pzogr στις Χθες στις 16:59:45 »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ίσως λίγο δύσκολο να συγκρίνεις 5 περιστατικά covid και 1 γρίπης. Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του ότι η διάμεση ηλικία των αποβιωσάντων ήταν 81, αναρωτιέμαι αν φτάνουμε με ασφάλεια και επιστημονική συνέπεια σε κάποιο συμπέρασμα.
Χωρίς να γνωρίζουμε εμβολιαστική κατάσταση, καθόλου στοιχεία για το περιστατικό της γρίπης.
Και με 77 εισαγωγές μάλλον δεν έχει ''εξαφανιστεί πρακτικά'' μιας και κυκλοφορούν 1000άδες αδήλωτα περιστατικά.
Τα δε διαγράμματα του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα δείχνουν τη γρίπη σε υψηλότερα επίπεδα επιπολασμού, η αξιοποίηση των στοιχείων αυτών όμως δεν μπορεί να γενικευτεί μιας και δεν προκύπτει από ευρύ δείγμα ή καν τυχαιοποιημένες πηγές.
Για το περιστατικό της γρίπης που χάθηκε δε βρίσκω λεπτομέρειες.
Ειρήσθω εν παρόδω, στοιχεία μιας εβδομάδας.

Προφανώς δεν μίλησα για επιστημονικό συμπέρασμα. Όσοι βλέπουμε μεγάλο όγκο περιστατικών λοιμώξεων έχουμε παρατηρήσει (τουλάχιστον στην Αθήνα, που εργάζομαι) ότι τα τεστ covid είναι κατά κανόνα αρνητικά (σε αντίθεση με ό,τι γινόταν πριν λίγο καιρό), ενώ γρίπη Β πχ ήταν πάρα πολλά θετικά. Είναι σαν τον βοσκό που βλέπει τα σύννεφα και ξέρει τον καιρό  ;)
5
13-04-2024 apnews.com

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
6
13/04/2024 ertnews

Τρεις επιστήμονες μοιράζονται τα «μυστικά» της μακροζωίας

Η πρόοδος στον τομέα της φαρμακολογίας έχει αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να μας απαλλάξει από τις ασθένειες, οι οποίες εμφανίζονται πλέον πολύ νωρίτερα στη ζωή και σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους σε σχέση με το παρελθόν. Είναι αναπόφευκτο αυτό; Όχι απαντούν οι ειδικοί, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επιστημονικά αποδεδειγμένα tips για μακρά και καλή ζωή. Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πραγματοποιείται στους Δελφούς 10-13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Τα τελευταία 70 χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης έχει μεγαλώσει, κυρίως χάρη στα καλά φάρμακα που διαθέτουμε. Ωστόσο, το ψυχο-κοινωνικό στρες είναι παντού παρόν ξεκινώντας ήδη από την εμβρυική κιόλας ηλικία, ενώ νωρίς στη ζωή ξεκινούν επίσης η υπερβαρότητα και η παχυσαρκία» ανέφερε ο Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ένα τρίτο των παχύσαρκων και υπέρβαρων στην ηλικία των 50 ετών έχουν το πλήρες μεταβολικό σύνδρομο κι άλλο ένα τρίτο έχουν μερικό μεταβολικό σύνδρομο, ενώ η χρόνια ενεργοποίηση του συστήματος του στρες συνδυάζεται με την αύξηση της κορτιζόλης και των φλεγμονωδών κυτοκινών, επισήμανε ο κος Χρούσος. Τι σημαίνει αυτό; Ψυχοσωματικά, κατάθλιψη, εξαρτήσεις, αντικοινωνική συμπεριφορά, μείωση λίμπιντο, κούραση, πόνος, αύξηση βάρους, φλεγμονές, ανοσοποιητική δυσλειτουργία, υπογονιμότητα, καρδιαγγειακή νόσος, άνοια, οστεοπενία, πρόωρη γήρανση, προδιάθεση για μολύνσεις και ανάπτυξη καρκίνου, μεταξύ άλλων. Τι μπορούμε να κάνουμε για να ζούμε περισσότερο και καλά; Ανατρέχοντας στον Ιπποκράτη, ο κος Χρούσος ανέφερε: διατροφή, άσκηση, ύπνος, κανονική συχνότητα ύπνου και γευμάτων, διαχείριση του στρες. «Εφαρμόζοντας από νωρίς αυτά τα απλά πράγματα, έχεις ένα ανθεκτικό ξεκίνημα για την ζωή».

«Έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε το προσδόκιμο επιβίωσης. Τι γίνεται όμως με τα χρόνια που ζούμε χωρίς ασθένεια ή αναπηρία; Φαίνεται πως αυτό δεν το καταφέραμε» ανέφερε η Καλλιόπη Καλαϊτζή, MD Founder & chief medical officer, The longevity & wellbeing clinic, Greece, επισημαίνοντας ότι από τα 56 εκ. θανάτων που κατέγραψε ο ΠΟΥ το 2015, τα 40 οφείλονταν σε νοσήματα που μπορούν να προληφθούν. Γιατί συμβαίνει αυτό; «Φαίνεται πως τα συστήματα υγείας είναι περισσότερο συστήματα ασθένειας και λιγότερο συστήματα υγείας, παρότι αυτό που προσδιορίζει την πιθανότητα να πεθάνουμε νωρίς έχει να κάνει μόνο κατά 10% με το σύστημα υγείας. Ένα 40% έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής κι ένα 30% έχει να κάνει με τη γενετική. Άρα όλα μας τα χρήματα τα δίνουμε σε αυτό το 10% και κλείνουμε τα μάτια στο 90% που μπορεί να παίζει σημαντικότερο ρόλο» τόνισε. Κι αν το να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής μας φαίνεται ακριβό σε ατομικό επίπεδο, για τα συστήματα υγείας στην πραγματικότητα συνιστά εξοικονόμηση πόρων. Κάποιοι λένε ότι μπορούμε να το πετύχουμε στο μέλλον με τα φάρμακα. Τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα; Μελέτες δείχνουν πως «το να μην έχεις καπνίσει ποτέ, να έχεις φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος (BMI ≤23), η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, η υγιεινή (μεσογειακή) διατροφή και η φυσική δραστηριότητα για 30 λεπτά την ημέρα» μπορούν να προσφέρουν έως και 43 επιπλέον υγιή χρόνια ζωής, κατέληξε.

Παίρνοντας τον λόγο ο Θοδωρής Φέσσας, Πρόεδρος, Quest Holdings ανέφερε ότι το 50% των δαπανών υγείας αφορά στην αντιμετώπιση μόλις πέντε μακροχρόνιων ασθενειών, με το 20% του ΑΕΠ στις ΗΠΑ να απορροφάται από το σύστημα υγείας. «Άρα ένας υγιής πληθυσμός, πέρα από την ελάφρυνση των εξόδων υγείας, προσφέρει και στην οικονομία αφού υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά εργασίας» συμπλήρωσε, τονίζοντας τα οφέλη που έχει η τεράστια πρόοδος της τεχνολογίας για να ζούμε περισσότερο και καλύτερα. Σε επίπεδο διάγνωσης για παράδειγμα, η ετήσια MRI θα μπορούσε να εντοπίσει μία ασθένεια πριν εκδηλωθεί ή στα αρχικά της στάδια, ενώ τα wearables θα μπορούσαν να μας προφυλάξουν από καρδιαγγειακά επεισόδια, ανέφερε ο κος Φέσσας.

Την συζήτηση συντόνισε η Βίκυ Φλέσσα, Κλασική Φιλόλογος, Δημοσιογράφος, ΕΡΤ, Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
7
ΕΟΠΥΥ / Απ: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Χθες στις 07:28:58 »
01/09/2014 Σύγκριση τιμών αιματολογικών εξετάσεων σε Ελλάδα και Σουηδία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
8
Γιατρέ, μια υπογραφή θέλω μόνο...

14/04/2024

Αρχαία Ολυμπία: Κατέρρευσε και πέθανε στον τερματισμό του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Impact of the timing of metformin administration on glycaemic and glucagon-like peptide-1 responses to intraduodenal glucose infusion in type 2 diabetes: a double-blind, randomised, placebo-controlled, crossover study

Results
There was a treatment-by-time interaction for metformin in reducing plasma glucose levels and increasing plasma GLP-1 and insulin levels (p<0.05 for each). The reduction in plasma glucose levels was greater when metformin was administered at t = −60 or −30 min vs t = 0 min (p<0.05 for each), and the increases in plasma GLP-1 levels were evident only when metformin was administered at t = −60 or −30 min (p<0.05 for each). Although metformin did not influence insulin sensitivity, it enhanced glucose-induced insulin secretion (p<0.05), and the increases in plasma insulin levels were comparable on the 3 days when metformin was given.

Conclusions/interpretation
In well-controlled metformin-treated type 2 diabetes, glucose-lowering by metformin is greater when it is given before, rather than with, enteral glucose, and this is associated with a greater GLP-1 response. These observations suggest that administration of metformin before meals may optimise its effect in improving postprandial glycaemic control.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
14-04-2024 protagon.gr

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10