Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στο δημόσιο τομέα => Μήνυμα ξεκίνησε από: esrgp στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 08:55:53

Τίτλος: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: esrgp στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 08:55:53
Αγαπητοί συνάδελφοι στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να εκδοθεί άδεια για κατοχη κυνηγετικού όπλου αναφέρεται ότι χρειάζεται ιατρική βεβαίωση από ιατρό παθολόγο ή νευρολόγο-ψυχίατρο. Ωστόσο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνονταν δεκτά και πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από γενικούς ιατρούς. Στην πρωτεύουσα του νομού όπου υπάγεται το ΠΙ όπου εργάζομαι συνέβη να μην γίνει αποδεκτό το πιστοποιητικό που εξέδωσε συνάδελφος σε έναν συμπολίτη μας ,σύμφωνα με τον υπάλληλο δεν ισχύει πιστοποιητικό από γενικό ιατρό. Ωστόσο εγώ γνωρίζω πως σε πολλές επαρχιακές περιοχές δεν υπήρχε πρόβλημα με το να υπογράφει γενικός ιατρός αυτό το χαρτί. Μήπως γνωρίζετε κάτι επί του θέματος;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 09:53:10
Στην Καβάλα όπου εργάζομαι σαν ιδιώτης, υπέγραψα Ιατρική βεβαίωση για έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Γενικά σε περιπτώσεις που υποψιάζομαι ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα αν θα δεχτούν υπογραφή από Γενικό Ιατρό, δεν χρησιμοποιώ το συνηθισμένο σφραγιδάκι μου, που για να μη πιάνει πολύ χώρο, γράφει μόνο Γενικός Ιατρός. Αντί αυτού χρησιμοποιώ μια πιο μεγάλη σφραγίδα που έχω, που γράφει ειδικευμένος Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός. Όσο και αν ακούγεται περίεργο νομίζω ότι βοηθά.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: fanisgp στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 12:47:02
ουτε στην κορινθια υπαρχει καποιο προβλημα με τις βεβαιωσεις απο γενικο ιατρο
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: timex στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 15:10:13
Και στο νομό Ιωαννίνων δέχονται βεβαιώσεις απο γενικό ιατρό.
Το ξέρω γιατί έδιναν οι γενικοί στο ΚΥ που έκανα αγροτικό.

Πάντως αυτό είναι ένα πρόβλημα.Αν δεν γίνει κάτι πάντα θα υπάρχουν διάφοροι που θα αμφισβητούν τους γενικούς ιατρούς.
Πρόσφατα πήγα σε φαρμακείο για να πάρω μια κρέμα που μου έδωσε η δερματολόγος του νοσοκομείου αλλά μου την έγραψε στο βιβλιάριο ο γενικός ιατρός που έκανε τότε δερματολογία. Πάω λοιπόν στο φαρμακείο και η φαρμακοποιός μου είπε το θεϊκό ...ο γενικός γιατρός δεν μπορεί να διαγνώσει ακμή και πως δίπλα απο τη διάγνωση πρέπει να γράφει ΟΠ, όπως οι αγροτικοί! Φυσικά της τόνισα(ήμουν έτοιμη να την ξεμαλλιάσω) ότι αυτό δεν ισχύει, ότι ο γενικός ιατρός μπορεί να διαγνώσει ακμή, όπως και πολλά άλλα , οτι ΟΠ βάζουν μόνο οι αγροτικοί και να ξανακοιτάξει τα τεφτέρια της γιατί μάλλον είναι νέα στο κουρμπέτι και δεν ξέρει τι της γίνεται! Μετά πήρα τηλέφωνο μια φίλη μου φαρμακοποιό και μου επιβεβαίωσε τα πιο πάνω.

Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 15:45:51
Γνωμάτευση για κυνηγετικό όπλο δίνει μόνο ψυχίατρος. Ούτε παθολόγος, ούτε γενικός ιατρός.
Αλλά....
Σε περιοχές που είναι απομακρυσμένες ή η πρόσβαση είναι δύσκολη (άντε όρισε τα αυτά τώρα.... λάστιχο γίνονται) γίνεται δεχτή και από γενικό ιατρό ή παθολόγο. Αυτή είναι η οδηγία που δυστυχώς δεν την έχω πρόχειρη να την σκανάρω. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι και νομος.

Σχετικά με τα γνωστά "Γνωμάτευση του κ. Χ, ειδικότητας Υ, θέση Ζ, βαθμού ΖΖ" στις συνταγές:
Το προεδρικό διάταγμα που αναφέρει την συγκεκριμένη "μεθόδευση" είναι αυτό για τις υποχρεώσεις ιατρών, ελεγκτών, φαρμακοποιών και η συγκεκριμένη μεθόδευση αφορά ΜΟΝΟ τους μη έχοντες ειδικότητα και τους αγροτικούς ιατρούς.
Ακόμη και ο νόμος για την φαρμακευτική μεταρρύθμιση του Μαϊου 2006 που επίσης αναφέρει ότι ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να γράψει χρόνια φάρμακα άλλης ειδικότητας (εφόσον το επιθυμεί) και υπάρχει γνωμάτευση ιατρούς συναφούς με τα φάρμακα ειδικότητας, δεν το ζητάει για τους ειδικευμένους.
Όσοι γενικοί ιατροί ή παθολόγοι γράφουν στην συνταγή "Γνωμάτευση του χχχχχχ....." και νομίζουν ότι την ευθύνη την έχει ο κ. χχχχχ πλανώνται οικτρώς γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο πουθενά και απλώς αυτοσχεδιάζουν για να μην πω: "Τυφλός φαρμακοποιός, τυφλόν ιατρό οδηγεί". Η ευθύνη της συνταγής βαρύνει πάντα αυτόν που την υπογράφει. Σε ειδικές περιπτώσεις φαρμάκων πχ forsteo μαζί με την συνταγή πηγαίνει φωτοτυπία της γνωμάτευσης ορθοπεδικού σε κάποια ταμεία πχ ΙΚΑ και τίποτα περισσότερο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυ&
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 15:48:29
timex: Και γιατί παρακαλώ δεν πήγες απ' την αρχή στη φίλη σου; Ε;
Και πως είσαι τόσο σίγουρη ότι επρόκειτο για φαρμακοποιό και όχι για βοηθό που μόλις τώρα ξεκίνησε την πρακτική της; Η στάση της να φέρει προσκόμματα στην εκτέλεση μιας συνταγής, δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα σύμφωνη με την επικρατούσα ιδεολογία και πρακτική στον εν λόγω κλάδο.
Και κάτι ακόμη: Τί σημαίνει "ΟΠ"; Έχω δει διάφορες πατέντες, αλλά αυτή πρώτη φορά τη συναντάω. Πάλι καλά που δεν γράφετε πάνω στις συνταγές "ΠΑΣ" (Γιάννινα.)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: timex στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 22:48:39
Είμαι 1000000% σίγουρη ότι ήταν η φαρμακοποιός που είχε το φαρμακείο.
Δεν πήγα απο την αρχή στη φίλη μου γιατί είναι αρκετά μακριά!
ΟΠ=οξύ περιστατικό (εσείς τι βάζετε; )
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 3 Φεβρουαρίου 2009, 23:48:21
Μάλιστα! Η φαρμακοποιός είχε την απαίτηση η ακμή να χαρακτηριστεί ΟΠ (Οξύ Περιστατικό)!!!. Έτσι δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει τη συνταγή ε; Φτάνει να πέφτει το παραδάκι και να μην υπάρχει κίνδυνος να "κοπεί" η συνταγή και η ιατρική δεοντολογία ας πηγαίνει περίπατο!
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Φεβρουαρίου 2009, 15:18:25
Προς αποκατάσταση της υπόληψης των φαρμακείων της εν λόγω πολέως, όταν χρειάστηκα φαρμακείο πήγα σε ένα στην Καλούτσιανη και δεν μου έφερε πρόβλημα.

Χμμμ... εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποτελεσματικό μέσα στην απλότητα του το σχήμα:
Ειδικός ιατρός = μπορεί να γράφει συνταγές.
Αγροτικός και Γενικός ιατρός = μπορούν μόνο να επαναλαμβάνουν συνταγές ειδικών και να γράφουν οι ίδιοι από ένα κουτί για οξέα περιστατικά (ΟΠ).
Μάλλον επειδή εργάζεται σε αστικό περιβάλλον, η συμπαθής φαρμακοποιός δεν έχει καταλάβει καλά τί σημαίνει σφραγίδα Γενικού ιατρού. Όσοι συνάδελφοι της εργάζονται στην ύπαιθρο και εξαρτώνται από αυτή, ξέρουν πολύ καλά πόσο ψηλά μπορεί να τους ανεβάσει, αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να τους χαλάσει την (πραζολό)σουπα.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: timex στις 4 Φεβρουαρίου 2009, 17:45:50
Μα δεν είπα ότι όλα τα φαρμακεία κάνουν το ίδιο!
Μία έκανε αυτό το πρόβλημα.Πήγα στο φαρμακείο 50 μέτρα  πιο κάτω και όλα ήταν οκ.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυ&
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 4 Φεβρουαρίου 2009, 19:36:30
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πήγα στο φαρμακείο 50 μέτρα πιο κάτω

Χμμ... Είναι αλήθεια ότι σε πολλές πόλεις τα φαρμακεία βρίσκονται παντού και όπου και να σταθείς (ακόμη και στο μπαλκόνι μου) δεν έχεις παρά να κοιτάξεις στις 4 κατευθύνσεις για να δεις και από ένα (τουλάχιστο) φαρμακείο σε ακτίνα λίγων δεκάδων μέτρων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλα δουλεύουν ικανοποιητικά και μερικά πολύ ικανοποιητικά.
Κάποτε κυριαρχούσε το κόκκινο χρώμα στα φώτα και στις επιγραφές, ενώ τώρα έχει παραχωρήσει τη θέση του στο πράσινο από νέον. Άλλωστε, η ανακαίνιση ενός φαρμακείου, σαν μιας "μικρομεσαίας" επιχείρησης, επιδοτείται γενναιόδωρα. Τέσπα. Σόρυ που φίκα το thread.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 30 Αυγούστου 2009, 22:27:22
Όσο κι αν έψαξα , δε βρήκα σχετικό θέμα .Η ερώτησή μου είναι , ενώ υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας link με θέμα την προτυποποίηση εντύπων ενιαίας λειτουργίας των νοσοκομείων , ξέρει κανένας αν υπάρχει αντίστοιχη προτυποποίηση αντίστοιχα , για τα έντυπα των κέντρων υγείας?
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 8 Ιουνίου 2012, 18:03:02
Σήμερα μου τηλεφώνησαν από την Αστυνομία Καβάλας και μου είπαν ότι δεν δέχονται Ιατρική Βεβαίωση για έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου από Γενικό Ιατρό αλλά μόνο από Ειδικό Παθολόγο ή Ψυχίατρο.

Νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε ως Γενικοί Ιατροί, μέσω των συλλογικών μας οργάνων.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: parpar στις 8 Ιουνίου 2012, 18:27:10
Γενικος ιατρος ή παθολογος μπορουν να δωσουν βεαιωση για οπλοκατοχη οταν δεν υπάρχει στην περιοχή ψυχίατρος.
Να δίνεται ομως μεγαλη προσοχη διοτι εχουν υπάρξει περιστατικα που καποιος ξεφυγε απο την λογικη και αρχισε να πυροβολει αδιακριτως σε καταστηματα τραπεζες και λοιπα .Και αν μπλεξεις με το νομο θα ταλαιπωρηθεις πιθανον για πολλά χρονια.
Σε γνωστους , που γνωριζω την πορεια τους μεσα στο χρονο , (οικογενεια - παιδια - δουλεια - χαρακτηρα ....) θα εδινα.
Σε καποιον που εμφανιζεται μπροστά μου για αυτο το λογο μονο χωρίς να τον ξερω , πιθανοτατα θα τον παρεπεμπα σε ψυχιατρο .
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 8 Ιουνίου 2012, 21:37:36
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συνημμένο στην υπ' αριθ. 3009/2/20 - στ από 7.1.94 απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Ο υπογεγραμμένος ιατρός, αφού εξέτασα τον
........................................................................
(αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του εξετασθέντος), πιστοποιώ ότι ο εξετασθείς δεν παρουσιάζει εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοολούχα ποτά και δεν πάσχει από οποιαδήποτε ψυχική ή άλλη νόσο, που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδίου ή τρίτων προσώπων και, για τους λόγους αυτούς, δεν υπάρχει κώλυμα για χορήγηση στον ανωτέρω αδείας κατοχής κυνηγετικού όπλου.

........................................ 199.........
Ο Ιατρός

(Τίθεται υπογραφή και σφραγίδα)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Ιουνίου 2012, 21:47:44
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
δεν παρουσιάζει εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοολούχα ποτά και δεν πάσχει από οποιαδήποτε ψυχική ή άλλη νόσο,

...επίσης, δεν απατά τη σύζυγό του.

Μα τρελοί είναι; Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος για όλα τα παραπάνω;  ???
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: timex στις 9 Ιουνίου 2012, 13:13:47
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα μου τηλεφώνησαν από την Αστυνομία Καβάλας και μου είπαν ότι δεν δέχονται Ιατρική Βεβαίωση για έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου από Γενικό Ιατρό αλλά μόνο από Ειδικό Παθολόγο ή Ψυχίατρο.

Νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε ως Γενικοί Ιατροί, μέσω των συλλογικών μας οργάνων.

Νομίζω πως πρέπει να τους ρωτήσεις βάσει ποιου νόμου δεν τη δέχονται;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Ιουνίου 2012, 22:48:29
Εγώ πάντως τέτοιες εποχές δεν θα το στενοχωριόμουν καθόλου.....
Δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει την επόμενη....
feature=player_embedded
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Οκτωβρίου 2012, 15:32:58
Σήμερα έμαθα ότι στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, το γραφείο που είναι υπεύθυνο για την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου είναι το Γραφείο Ασφαλείας.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 30 Οκτωβρίου 2012, 16:17:34
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα έμαθα ότι στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, το γραφείο που είναι υπεύθυνο για την έκδοση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου είναι το Γραφείο Ασφαλείας.

Στη είσοδο του κτιρίου της αστυνομίας στην περιοχή μου υπάρχει η ακόλουθη ανακοίνωση: "Όσοι προσέρχονται για δήλωση κυνηγετικού όπλου, να έχουν το όπλο λυμένο"!
Καλού κακού ε;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Harper στις 30 Οκτωβρίου 2012, 16:53:39

Μια ντριπλα παντως που μπορει να κανει ο ιατρος μετα πολλαπλες πιεσεις ειναι η εξης(μας το ειχε πει ο διευθυνης οταν εκανα αγροτικο)

Σημερα.....ταδε του μηνος...εξετασα τον κυριο...ταδε...και με τα μεσα που διαθετω διαπιστωσα πως δεν πασχει απο ενεργο ψυχοπαθολογια ή άλλη σωματικη νοσο  οποτε με τα σημερινα δεδομενα προκυπτει πως δεν υπαρχει κωλυμα για χορηγηση σε αυτον αδειας κατοχης κυνεγητικου οπλου.Δεν μπορω βεβαιως να αποφανθω για τη μελλοντικη του σωματικη και ψυχιατρικη κατασταση

Ο ιατρος


Δεν ξερω αν βοηθαει αλλα ξενοιαζεις με τον ασθενη που σε πρηζει και μεταφερεις κομματι ευθυνης σε αυτους που με την ανωθεν συνταξη αποφασισουν να του χορηγησουν οπλο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 30 Οκτωβρίου 2012, 16:57:20
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μια ντριπλα παντως που μπορει να κανει ο ιατρος μετα πολλαπλες πιεσεις ειναι η εξης(μας το ειχε πει ο διευθυνης οταν εκανα αγροτικο)

Σημερα.....ταδε του μηνος...εξετασα τον κυριο...ταδε...και με τα μεσα που διαθετω διαπιστωσα πως δεν πασχει απο ενεργο ψυχοπαθολογια ή άλλη σωματικη νοσο  οποτε με τα σημερινα δεδομενα προκυπτει πως δεν υπαρχει κωλυμα για χορηγηση σε αυτον αδειας κατοχης κυνεγητικου οπλου.Δεν μπορω βεβαιως να αποφανθω για τη μελλοντικη του σωματικη και ψυχιατρικη κατασταση

Ο ιατρος


Δεν ξερω αν βοηθαει αλλα ξενοιαζεις με τον ασθενη που σε πρηζει και μεταφερεις κομματι ευθυνης σε αυτους που με την ανωθεν συνταξη αποφασισουν να του χορηγησουν οπλο.

Αυτή η τρίπλα πάει πίσω 7 χρόνια για μένα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι υποψήφιοι ερχόντουσαν με την ακριβώς ανάποδη γνωμάτευση που τους χορηγούσε η ασφάλεια και την απαίτηση να συμπληρώσω αυτή και όχι κάποια άλλη. Εκεί, σφύριζα λήξη του αγώνα και τους έστελνα να την υπογράψει οποιος άλλος το θέλει και ουχί εγώ.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Harper στις 30 Οκτωβρίου 2012, 17:06:59
παντως αξιζει να το προσπαθησει κανεις και αν εν τελει μας φερουν εγγραφο απο την αστυνομια με συγκεκριμενη δομη ,πολυ απλα εξηγουμε στον ασθενη πως εμεις μπορουμε να δωσουμε το εγγραφο μονο με τη μορφη που του το δωσαμε οποτε πλεον ειναι μονοδρομος το να επισκεφθει ψυχιατρο.Τουλαχιστον η γευση που θα μεινει στον ασθενη ειναι πως δεν τον απορριψαμε εξ αρχης και το πιθανοτερο να τα βαλει με το ρημαδι το παλιοσυστημα που τον ταλαιπωρει.Και ομιλωντας ωμα:ειδικα για οσους δουλευουμε στο ΕΣΥκαι δεν κλυδωνιζεται ενδεχομεη πελατειακη σχεση  τα πραγματα ειναι πιο ευκολα.

Και στην τελικη ας ειχε η ιδια η αστυνομια τους ψυχιατρους της να αποφανθουν εκεινοι μετα απο καθε αιτηση ενδιαφερομενου.
Αλλα θα μου πειτε εδω δεν εχουν αλλα και αλλα
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 30 Οκτωβρίου 2012, 22:17:49
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μια ντριπλα παντως που μπορει να κανει ο ιατρος μετα πολλαπλες πιεσεις ειναι η εξης(μας το ειχε πει ο διευθυνης οταν εκανα αγροτικο)

Σημερα.....ταδε του μηνος...εξετασα τον κυριο...ταδε...και με τα μεσα που διαθετω διαπιστωσα πως δεν πασχει απο ενεργο ψυχοπαθολογια ή άλλη σωματικη νοσο  οποτε με τα σημερινα δεδομενα προκυπτει πως δεν υπαρχει κωλυμα για χορηγηση σε αυτον αδειας κατοχης κυνεγητικου οπλου.Δεν μπορω βεβαιως να αποφανθω για τη μελλοντικη του σωματικη και ψυχιατρικη κατασταση

Ο ιατρος


Δεν ξερω αν βοηθαει αλλα ξενοιαζεις με τον ασθενη που σε πρηζει και μεταφερεις κομματι ευθυνης σε αυτους που με την ανωθεν συνταξη αποφασισουν να του χορηγησουν οπλο.
Ευχαριστούμε για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε αυτό το λεπτό θέμα.
Δεν ξέρω αν φανεί χρήσιμη η δική μου σύνταξη:
"Ο κ. ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ του ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ετών ΧΧ κάτοχος του υπ' αριθ. ΧΧ ΧΧΧΧΧΧ ΑΔΤ, εξετάσθηκε σήμερα στο ιατρείο μου και ευρέθη κλινικώς υγιής κατά την παρούσα φάση. Δεν αναφέρει ιστορικό ψυχικής νόσου, ούτε κάτι ανάλογο τεκμαίρεται από την εξέτασή του με τις γνώσεις και τα μέσα που διαθέτω ως ιατρός ειδικότητας άλλης πλην της ψυχιατρικής.
Η παρούσα βεβαίωση χορηγείται για δελτίο κατοχής όπλου."

Η διατύπωσή μου δείχνει ότι η πλησιέστερη ειδικότητα πλην ψυχιάτρων που μπορεί να χορηγήσει τέτοιες βεβαιώσεις είναι οι γενικοί γιατροί για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευσή τους κατά την ειδίκευση.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Οκτωβρίου 2012, 22:49:03
Κάτι άλλο που έμαθα σήμερα από την αστυνομία, είναι ότι αυτοί που έχουν όπλο αλλά δεν το θέλουν άλλο είτε γιατί δεν είναι κυνηγοί πλέον είτε για άλλο λόγο, έχουν δύο εναλλακτικές λύσεις:

ή

1)   να πουλήσουν το όπλο

ή

2)   να καταθέσουν το όπλο στην αστυνομία.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: ΑΡΗΣ στις 30 Οκτωβρίου 2012, 23:15:46
Δεν αναφέρει ιστορικό ψυχική νόσου. Είναι σαν να λέμε δεν αναφέρει ιστορικό οπιασδήοτε νόσου κι εγώ δεν είμαι σε θεση να διαγνώσω κάτι τέτοιο άρα εγώ αναιρώ το ρόλο μου ως γιατρό. Επιπλέον δεν τον παραπέμπω στον αρμόδιο γιατρό, αφού εγώ κρίνω ότι είμαι αναρμόδιος, και έτσι αναιρώ και το ρόλο μου στο σύστημα να κατευθύνω και να εξυπηρετήσω τον πολίτη. Ο ασθενής θέλει ένα πιστοποιητικό ότι δεν πάσχει από ψυχική νόσο. Αν κάνεις μια απλή συζήτηση μαζί του καταλαβαίνεις αν πάσχει ή όχι από ψυχική νόσο. Τι μας φοβίζει? Ότι εμπλέκεται το όπλο? Κι ότι αν δεν πάσχει από ψυχική νόσο αποκλείεται να σκοτώσει άνθρωπο? Όλοι όσοι σκοτώνουν δηλαδή έχουν ψυχική νόσο? Ότι ενώ δεν πάσχει από ψυχική νόσο και το βεβαιώσαμε εμείς, μπορεί να σκοτώσει και μετά ο δικηγόρος του προκειμένου να του ελαφρύνει τη ποινή να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να τον βγάλει τρελλό? Κι ότι μπορεί να βγει με ψυχικές διαταραχές, αντίθετα με το δικό μας πιστοποιητικό? Και μετά θα πρεπέι να λογοδοτήσουμε γιατί εγώ έκρινα ότι είναι ψυχικά υγιής ενώ κάποιος ψυχίατρος έκρινε το αντίθετο? Αυτή είναι η επιστημονική μας κρίση. Έτσι έκρινα εγώ και όπως θέλει ας κρίνει ο άλλος. Αν υπάρχει τόση ευθυνοφοβία καλύτερα να παραπεμφθεί ο πολίτης για να εξυπηρετηθεί παρά να τον ξεγελούμε δίνοντας πιστοποιητικά γραμμένα σαν χρησμοί της Πυθίας. Ας έχουμε το θάρρος της διατύπωσης της επιστημονικής μας κρίσης.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Harper στις 30 Οκτωβρίου 2012, 23:43:09
Ο πολιτης που ερχεται για να ζητησει αδεια κατοχης κυνεγητικου οπλου δεν ερχεται  ως ασθενης για ζητησει τη βοηθεια σου σε κατι ιατρικο που τον απασχολει  αλλα με ενα και μονο συγκεκριμενο σκοπο:να λαβει το οπλο του.
Αυτος λοιπον ο πολιτης μπορει στο απώτερο παρελθον να εχει περασει μια μειζωνα καταθλιψη ή να ειχε εμφανισει καποτε ενα μειζων ψυχωσικο επεισοδιο ή να ηταν-ειναι χρηστης ουσιων-αλκοολ που σε συνδυασμο -ή και χωρις-με καποια διαταραχη προσωπικοτητας μπορει ευκολα στον περιορισμενο χρονο μας και σε συνδυασμο με το οχι και τοσο εμπειρο ματι ενος μη ψυχιατρου να μας ξεφυγει
Θα μου πεις:μα ετσι δε γινεται δουλεια και δαιμονοποιουμε τα πάντα.Η θεση η προσωπικη μου ειναι η εξης:ασθενεις που απο καιρο τους παρακολουθω ,ξερω πανω-κατω το περιβαλλον τους και εχω πληρη αποψη για το ιατρικο ιστορικο τους ,ναι σε αυτους εχω δωσει πιστοποιητικα
Ασθενεις ομως που ερχονται μια στις τοσο στο ιατρειο και δεν τους ξερω επαρκως ή γενικα τους θεωρω πιο ευεξαπτους-απροβλεπτους ως προσωπικοτητες από το μεσο ορο ή μπαινουν 11 το πρωι στο ιατρειο και μυριζουν αλκοολ -σορρυ αν ακουγεται ρατσιστικο-τους παραπεμπω αλλου.Οχι γιατι δεν εχω το θαρρος διατυπωσης επιστημονικης κρισης αλλα γιατι εχω μαθει να λειτουργω ξεροντας τα ορια μου κ εκει που δεν ειμαι σιγουρος θα παραπεμψω.Το οτι εχω διακομισει στο νοσοκομειο  σε εφημερια μου στο ΚΥ περιστατικα με προκαρδιο αλγος-ελειψει τροπονινης- ή κακωσεις πχ μυοσκελετικες -ελειψει ακτινολογικου-εστω κ αν αυτα εκ των υστερων απεδειχθησαν αθωα δε σημαινει πως οφειλα να τα παρω πανω μου επι αμφιβολιων.Εξάλλου ποτε κανενα απο αυτα τα περιστατικα δεν κριθηκε "αθωο' αφου δεν περασε στο νοσοκομειο απο εξονυχιστικο ελεγχο

Και ειλικρινα δε μου αρεσει αυτο που κανει το επισημο κρατος.Για να εχει καλλυμενα τα νωτα του μεταθετει τις ευθυνες του και αιντε σε ποιον θα κατσει η ζαρια.Ας γινοταν οπως με τις αδειες-διπλωματα των οδηγων αυτοκινητων,να προαπαιτειτο επισκεψη σε ψυχιατρο.Γιατι στην Ελλαδα δεν ειναι και ολιγοι οι κυνηγοι

Εν κατακλειδι:οποιος νιωθει ανετα ας χορηγει βεβαιωσεις για οπλα.Οποιος πάλι δε νιωθει ανετα ας μη το κανει.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 31 Οκτωβρίου 2012, 16:03:32
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν αναφέρει ιστορικό ψυχική νόσου. Είναι σαν να λέμε δεν αναφέρει ιστορικό οπιασδήοτε νόσου
Έχει διαφορά. Εγώ δεν είμαι παντογνώστης, ούτε καν στην ειδικότητά μου. Ένα κράτος που δέχεται από μένα υπογραφή, ας την αξιοποιήσει ως ορίζει ο νόμος (σύμφωνα με το τι θα έπραττε ο μέσος γιατρός στη θέση μου).
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Harper στις 31 Οκτωβρίου 2012, 16:29:00
Επισης θεωρω σχιζοφρενικο το εξης:
το επισημο κρατος με εμπιστευεται ως γενικο ιατρο-παθολογο να γνωματευσω απουσια ψυχικης νοσου ενω οταν ερθει η ωρα να συνταγογραφησω αντιψυχωσικα φαρμακα μου ζηταει γνωματευση ψυχιατρου

Με λενε Ριζο και οπως θελω το γυριζω...
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 10 Μαΐου 2013, 17:54:35
10/05/2013.
Η Εφημερίδα των Συντακτών.
Του Κώστα Ζαφειρόπουλου.


Με χαρακτηριστική ευκολία εκδίδει σε ομοϊδεάτες πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας, τρελόχαρτα και βεβαιώσεις κατάθλιψης για αναβολές από δικαστήρια. Εχει κληθεί σε απολογία, αλλά αποφεύγει να απαντήσει, επικαλούμενς ασθένεια
 
→Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχηγείο της Αστυνομίας, τα τελευταία 4 χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν κατά 51% οι άδειες οπλοφορίας (1.908 το 2012 από 1.260 το 2008)
 
Τους δίνουν πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, τους χορηγούν άδειες οπλοφορίας, τους αθωώνουν στα δικαστήρια και μετά «καταδικάζουν» τις πράξεις βίας εκφράζοντας την ανησυχία τους για την έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων.
 
Τετάρτη 23 Μαΐου 2012. Ψυχίατρος της 4ης Ψυχιατρικής Κλινικής Δαφνίου, πρώην νεοδημοκράτης και υποψήφιος της Χ.Α. στις δημοτικές εκλογές του 2010, χορηγεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας του δύο πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε 2 άτομα που και μόνον η όψη τους παραπέμπει στη συγκεκριμένη ναζιστική πολιτική οργάνωση, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες-γιατροί. Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου τον καλεί να απολογηθεί ύστερα από αναφορά που γίνεται από τον διευθυντή της 9ης Ψυχιατρικής Κλινικής Θ. Μεγαλοοικονόμου, αλλά ο εν λόγω γιατρός εδώ και έναν χρόνο αποφεύγει να απαντήσει, επικαλούμενος ασθένεια.
 
Η γενική συνέλευση των γιατρών στο ΨΝΑ είχε έγκαιρα καταγγείλει τον ψυχίατρο στις 8/2/2012 για τις ανοιχτά φιλοχουντικές θέσεις που προέβαλε σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel. «Τέτοιες θέσεις όχι μόνο δεν εκφράζουν τους γιατρούς και τους εργαζομένους του ΨΝΑ, αλλά αποτελούν κατάφωρη προσβολή στην παράδοση των αγώνων που έχουν δοθεί στον χώρο του ΨΝΑ και γενικότερα της κοινωνίας για δημοκρατικές διεκδικήσεις και ελευθερία ασθενών και εργαζομένων, ενάντια σε κάθε απολυταρχικό θεσμό και κάθε παραβίαση των δημοκρατικών κατακτήσεων όλου του λαού». Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν αντέδρασε άμεσα.
 
Δεν ήταν όμως η πρώτη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο συγκεκριμένος γιατρός.
 
Τον Δεκέμβριο του 2011 η υποψήφια βουλευτής της Χ.Α. και διαβόητη «αγανακτισμένη» κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα, Θέμις Σκορδέλη, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός Αφγανού μετανάστη. Η Σκορδέλη παρουσιάζει βεβαίωση ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής», η δίκη της αναβάλλεται για τρίτη φορά. Ο ψυχίατρος που υπογράφει τη γνωμάτευση δεν είναι άλλος από τον ίδιο ψυχίατρο στο ΨΝΑ Δαφνί. Παρά τις… τάσεις αυτοκαταστροφής, η ίδια κατεβαίνει στις εκλογές. Η υπόθεση της Σκορδέλη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί (έχει πάρει 7 αναβολές).
 
Αύξηση στις άδειες οπλοφορίας
 
«Ξεκάθαρα ο άνθρωπος αυτός είχε όπλο στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Του κρατούσαν τα χέρια μπροστά και προσπαθούσε να το βγάλει». Ενας βουλευτής της Χ.Α., επικαλούμενος τη βουλευτική του ασυλία, προσπερνά την αστυνομία και προσπαθεί να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθήνας. Ο αυτόπτης μάρτυρας διακρίνει με τρόμο το όπλο του βουλευτή της Χ.Α., Γ. Γερμενή.
 
Δεν είναι μια σκηνή από μια Πολιτεία του αμερικανικού Νότου αλλά από το κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν από το Πάσχα του 2013.
 
Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχηγείο της αστυνομίας, τα τελευταία 4 χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης αυξήθηκαν κατά 51% οι άδειες οπλοφορίας (1.908 το 2012 από 1.260 το 2008).
 
Το εξωφρενικό είναι πως για να πάρει κάποιος άδεια οπλοφορίας αρκεί ένα πιστοποιητικό ψυχικής υγείας, το οποίο μπορεί να χορηγηθεί από οποιονδήποτε ψυχίατρο, νευρολόγο, ακόμα και παθολόγο! Η αστυνομία ως υπεύθυνη για τη χορήγηση της άδειας οπλοφορίας, παρότι διαθέτει ψυχιάτρους, εξετάζει μόνο τους λόγους για τους οποίους κάποιος κάνει την αίτηση και όχι την ίδια την ψυχική κατάσταση του αιτούντος.
 
Πιστοποιητικά για πλάκα!
 
«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολα οι ψυχίατροι εκδίδουν καθημερινά σχεδόν πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, πολλά από τα οποία έχουν στόχο την απόκτηση άδειας οπλοφορίας», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο ψυχίατρος στο Δαφνί Θ. Μεγαλοοικονόμου, ο οποίος προτείνει την αυστηροποίηση (αν όχι κατάργηση) της διαδικασίας. «Μπορεί ο ψυχίατρος, έτσι αβασάνιστα, να το “παίζει” απλώς “διεκπεραιωτικός” και “ουδέτερος”, αλλά ταυτόχρονα και εγγυητής (ενώπιον του νόμου και της κοινωνίας) της “σωστής” και “ψύχραιμης” χρήσης του όποιου όπλου από τον οποιονδήποτε που εξετάζει μια φορά στο εξωτερικό ιατρείο – μοιράζοντας, δηλαδή, πιστοποιητικά σε όποιον του ζητήσει, χωρίς να υπόκειται σε κανένα έλεγχο;».
 
Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχιατρικής, ριζικά αντίθετη στην οποιαδήποτε χορήγηση όπλων, εξηγεί σε ανακοίνωσή της ότι «η Ψυχιατρική και οι ψυχίατροι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα μέσα για να μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια εάν ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο ή άλλο φονικό όργανο και πολύ περισσότερο να βεβαιώσουν ότι το πρόσωπο αυτό σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις θα αντιδράσει σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου και τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις που επικρατούν».
 
Ο ψυχίατρος μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «δεν πρέπει να φέρει όπλο», αλλά δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «μπορεί να φέρει όπλο». Είναι δεδομένο, εξηγούν οι ψυχίατροι, ότι στο πλαίσιο μιας ψυχιατρικής εξέτασης, όσο εμπεριστατωμένη και αν είναι αυτή και όσες δοκιμασίες κι αν χρησιμοποιηθούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί η δυνατότητα και η ικανότητα για ψύχραιμη αντίδραση ενός ατόμου τη στιγμή που θα εμπλακεί στη χρήση του όπλου.

 
Η έκδοση πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας την εποχή της έξαρσης της κοινωνικής βίας όχι μόνο του λεγόμενου κοινού εγκλήματος, αλλά κυρίως αυτής που βασίζεται στο κοινωνικό μίσος και στις δολοφονικές, ρατσιστικές βιαιοπραγίες, δεν μπορεί να μην τυγχάνει της προσοχής της πολιτείας αλλά και των αρμόδιων οργάνων των ψυχιατρικών κλινικών. Την επόμενη φορά μπορεί να μην έχουμε απλώς έναν μώλωπα σε ένα 12χρονο κορίτσι.
 
………………………………………………………………..
 
«Ελληνική» αιμοδοσία στο Κρατικό Νίκαιας
 
Η επιχείρηση αιμοδοσίας… φρέσκου ελληνικού αίματος συνεχίστηκε χθες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με πρωινή επιδρομή περίπου 60 χρυσαυγιτών στο τμήμα αιμοδοσίας. Μάλιστα τράβηξαν και φωτογραφίες με το σόου, προφανώς για να εμπλουτίσουν φωτογραφικά τις «κοινωφελείς» δράσεις τους. Βέβαια, όσοι δουν τις φωτογραφίες δεν θα γνωρίζουν προφανώς ότι μόνο δέκα από αυτούς έδωσαν αίμα αφού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό ότι το αίμα θα πάει σε όποιον το έχει ανάγκη. Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, τα στοιχεία του οποίου είναι σε γνώση της «Εφ.Συν.», μας ενημέρωσε ότι δεν τόλμησαν να πουν κουβέντα μετά τη σαφή αυτή δήλωση του ιατρικού προσωπικού.
 
Το σόου και οι ψιλοτραμπουκισμοί έγιναν έξω για ευνόητους λόγους δημοσιότητας άλλης μιας «καλής» πράξης στη ναζιστική σειρά μόνο για Ελληνες. Εννοείται ότι όπου κατάφεραν να δώσουν αίμα οι χρυσαυγίτες, μια και σε πολλές περιοχές εμποδίστηκαν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε απαίτησή τους για την παροχή του αίματος αποκλειστικά σε Ελληνες.


http://www.efsyn.gr/?p=47785

Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Μαρτίου 2015, 14:53:20
04/03/2015.

Δείτε σχετική επιστολή του συναδέλφου κ. Δημήτρη Μιχάλη:


Έκδοση Πιστοποιητικών από Γ.Γ.

http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,6218.msg54982.html#msg54982
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Απριλίου 2016, 22:56:34
Σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία οι Γενικοί Ιατροί είναι αυτοί που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για να κρίνουν ποιοι μπορούν, από Ιατρικής άποψης, να οπλοφορούν.

Το ίδιο γνωρίζω ότι ισχύει και στην Σουηδία και την Νορβηγία.

Τι ξέρουν όμως οι Κουτόφραγκοι από Υγεία;

( Προς τιμήν της πάντως, η Αστυνομία της Καβάλας δέχεται εδώ και κάποιους μήνες και πάλι σχετικά Πιστοποιητικά και από Γενικούς Ιατρούς).


GPs to monitor mental health of all patients who own guns.


http://www.pulsetoday.co.uk/clinical/mental-health/gps-to-monitor-mental-health-of-all-patients-who-own-guns/20031412.article
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 2 Απριλίου 2016, 23:13:04
Εδώ έχω ενστάσεις.....
Εκεί δεν τον εκδίδει ο γενικός ιατρός. Το εκδίδει ο οικογενειακός τους ιατρός. Έχει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 3 Απριλίου 2016, 18:53:06
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εδώ έχω ενστάσεις.....
Εκεί δεν τον εκδίδει ο γενικός ιατρός. Το εκδίδει ο οικογενειακός τους ιατρός. Έχει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά

Θα συμφωνήσω με το πνεύμα του Δημήτρη. Προσωπικά εκδίδω πιστοποιητικά για άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε άτομα που παρακολουθώ μακροχρόνια ή που ξέρω προσωπικά.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Απριλίου 2016, 08:20:53
Και εγώ συμφωνώ ότι πρέπει να είναι ο Οικογενειακός τους Ιατρός.

Και για αυτό απορώ που σε κάποιες περιοχές δεν δέχονται βεβαιώσεις Γενικών Ιατρών που είναι κατεξοχήν συνυφασμένοι με την έννοια του Οικογενειακού Ιατρού.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Tom Papas στις 27 Ιουλίου 2016, 17:46:45
Μερικά αστυνομικά τμήματα μας παίζουν πινκ πονκ για το που ανήκουμε σύμφωνα με τον αριθμό της οδούς που μένουμε και γινόμαστε λιώμα στον ήλιο στους δρόμους καθως δεν έχουμε μέσο μετακίνησης.
Λοιπόν εγώ έχω κληρονομήσει κυνηγετικό δίκανο από τον πατέρα μου, έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς.
ΔΕΝ το θέλω. Θέλω ΜΟΝΟ να το πουλήσω. Λεει εξέταση απο ειδικό παθολόγο ή ψυχίατρο. Μαλιστα σε ενα αστυνομικό τμήμα διαβασα σε εναν πίνακα ΟΧΙ συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ !! Ελπίζω να είναι λάθος !
Εγώ τώρα είμαι ανασφάλιστος και το μόνο έχω είναι ο ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ μου. Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό ιατρό, ούτε χρήματα για ιατρό, χρήματα γενικώς !
Τελικά σε ποιο ιατρο να πάω; Μπορω να κλείσω ή όχι ραντεβού με ιατρό του ΕΟΠΥΥ από το τηλέφωνο να τελειώσει το θέμα; και τι ειδικότητα;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 27 Ιουλίου 2016, 18:24:24
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μερικά αστυνομικά τμήματα μας παίζουν πινκ πονκ για το που ανήκουμε σύμφωνα με τον αριθμό της οδούς που μένουμε και γινόμαστε λιώμα στον ήλιο στους δρόμους καθως δεν έχουμε μέσο μετακίνησης.
Λοιπόν εγώ έχω κληρονομήσει κυνηγετικό δίκανο από τον πατέρα μου, έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς.
ΔΕΝ το θέλω. Θέλω ΜΟΝΟ να το πουλήσω. Λεει εξέταση απο ειδικό παθολόγο ή ψυχίατρο. Μαλιστα σε ενα αστυνομικό τμήμα διαβασα σε εναν πίνακα ΟΧΙ συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ !! Ελπίζω να είναι λάθος !
Εγώ τώρα είμαι ανασφάλιστος και το μόνο έχω είναι ο ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ μου. Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό ιατρό, ούτε χρήματα για ιατρό, χρήματα γενικώς !
Τελικά σε ποιο ιατρο να πάω; Μπορω να κλείσω ή όχι ραντεβού με ιατρό του ΕΟΠΥΥ από το τηλέφωνο να τελειώσει το θέμα; και τι ειδικότητα;

Η εξέταση δεν καλύπτεται στα πλαίσια των δωρεάν ραντεβού των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Από κει και πέρα, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε όποιο γιατρό θέλετε, παθολόγο ή ψυχίατρο, ανεξάρτητα αν είναι συμβεβλημένος ή όχι.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Ιουλίου 2016, 18:49:05
Να συμπληρώσω:
Και οποιοδήποτε γιατρό στις δημόσιες δομές ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ ή ΕΟΠΥΥ ) και Νοσοκομείων.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Tom Papas στις 27 Ιουλίου 2016, 19:01:43
Τωρα πια πολυ αργα, εκλεισα ραντεβου σε  παθολογο ΠΕΔΥ.
Επαναλαμβανω, ειμαι ΑΝΕΡΓΟΣ. δεν εχω λεφτα για κανενα ιατρο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 27 Ιουλίου 2016, 20:02:04
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τωρα πια πολυ αργα, εκλεισα ραντεβου σε  παθολογο ΠΕΔΥ.
Επαναλαμβανω, ειμαι ΑΝΕΡΓΟΣ. δεν εχω λεφτα για κανενα ιατρο.

Υπάρχει εγκύκλιος που προβλέπει τι ισχύει για ανάλογες γνωματεύσεις: http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,193.msg40140.html#msg40140
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 27 Ιουλίου 2016, 22:16:40
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λοιπόν εγώ έχω κληρονομήσει κυνηγετικό δίκανο από τον πατέρα μου, έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς.
ΔΕΝ το θέλω. Θέλω ΜΟΝΟ να το πουλήσω.
καλύτερα να ρωτήσετε μήπως εάν το μεταβιβάσετε άμεσα, δεν χρειάζεται για εσάς η όλη διαδικασία που έχει και παράβολα αν θυμάμαι καλά.
Εναλλακτικά, εάν έχει συναισθηματική αξία για εσάς, μπορείτε να ζητήσετε την "απενεργοποίηση" του. Έτσι, μπορείτε να το έχετε χωρίς διατυπώσεις, αλλά δεν θα πυροβολά.
Κανένας ιατρός σε δημόσια δομή δεν είναι υποχρεωμένος να σας υπογράψει γνωμάτευση.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Tom Papas στις 28 Ιουλίου 2016, 04:00:50
Δηλαδη για παραδειγμα σε ποια κρατικα νοσηλευτικα ιδρυματα μπορω να παω και με τι διαδικασία για να παρω γνωματευση; Ραντεβου; στα εκτακτα;
Μενω Πειραιά. Αλλα προκειμενουν να τελειωνω γρηγορα ας παω οπουδηποτε υπαρχει προσβαση στις δημοσιες συγκοινωνιες.
Με οριο σαν αποσταση το... θριασιο ! Τι να παρω, ψυχιατρο ή παθολόγο;  :)
Στο μεταξύ με παιζουν πινκ πονκ τα ΑΤ Δραπετσωνας και Κερατσινιου για το ποιο ειναι αρμοδιο λογο του αριθμου της οδου!
Δεν έχει καμια συναισθημαιτκη αξία ! Αν δεν ειχα οικονομικο προβλημα μπορει και να το κρατουσα να εβγαζα ολα τα χαρτια και να κυνηγουσα που και που πολυ λιγες φορες αγριογουρουνο το οποιο ειναι εξαιρετικά νόστιμο !
Τι εννοεις "εαν μεταβιβάσετε άμεσα"; Δωρεάν; Αν ειναι ετσι καλυτερα να το παρατησω στο αστυνομικο τμήμα.
UPDATE
Eκλεισα ραντεβου για Παρασκευη με ψυχιατρο. Θα παρω τα σφραγισμενο φακελο με τα αποτελεσμστα αν ειμαι ικανος να φέρω οπλο ή τελειως παλαβος ! :D μετα μενουν τα ηλεκτρονικα παραβολα (δυο των 3 ευρω) και με ολα τα χαρτια και το δικανο, λυμενο στη θηκη, στο ΑΤ Κερατσινιου !
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, 15:45:06

08/09/2016

Έγγραφο με ημερομηνία 8/9/16 από την Αστυνομία που ενημερώνει ότι οι Γενικοί Ιατροί δικαιούνται να χορηγούν πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας

(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14344193_10154535618359322_6597676337333788459_n.jpg?oh=82d163acca73a7846eb5ab801e26178b&oe=587E204B)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Tom Papas στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, 02:40:11
Πήρα την άδεια κατοχής. Τωρα προσπαθω να πουλήσω το κυνηγετικό δίκανο καθως δεν προκειται νε βγω στο κυνηγι για τροφή ! Συντομα τουλάχιστον εκτος αν ο Τσιπρας ή οι επομενοι πολιτικοι φαληρισουν την Ελλαδα οποτε θα πρεπει να κυνηγαμε και να κανουμε κηπους με λαχανικα να τρωμε ! Τελικά ήθελε ενα μονο παράβολο των 3 ευρω.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: GirousisN στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, 08:50:29
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
08/09/2016
Έγγραφο με ημερομηνία 8/9/16 από την Αστυνομία που ενημερώνει ότι οι Γενικοί Ιατροί δικαιούνται να χορηγούν πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας

Δυσαρέσκεια και ανησυχία προκαλεί στους κόλπους των ψυχιάτρων η απόφαση του Υπουργού Υγείας να αδειοδοτήσει κι άλλες ιατρικές ειδικότητες για τη χορήγηση πιστοποιητικών οπλοφορίας.

http://virus.com.gr/tora-pistopiitika-oploforias-ke-apo-genikous-giatrous/ (http://virus.com.gr/tora-pistopiitika-oploforias-ke-apo-genikous-giatrous/)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Gatekeeper στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, 09:39:02
Την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας , δεν την βρήκαμε ...
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, 12:55:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δυσαρέσκεια και ανησυχία προκαλεί στους κόλπους των ψυχιάτρων η απόφαση του Υπουργού Υγείας να αδειοδοτήσει κι άλλες ιατρικές ειδικότητες για τη χορήγηση πιστοποιητικών οπλοφορίας.

http://virus.com.gr/tora-pistopiitika-oploforias-ke-apo-genikous-giatrous/ (http://virus.com.gr/tora-pistopiitika-oploforias-ke-apo-genikous-giatrous/)

Εύστοχο σχόλιο του συνάδελφου Γενικού Ιατρού Δημήτρη Μιχάλη στο facebook στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ :

Λέει ο κ. "δεν είναι απλώς θέμα προστασίας των συμφερόντων των ψυχιάτρων..."
και παραλείπει το "είναι πρωτίστως θέμα προστασίας του μεριδίου της πίτας"
Ο ασθενής στην υπηρεσία της οικονομικής ανέλιξης και ευμάρειας των ομάδων.
Ο συντεχνιασμός στην δόξα του.
Το έχουμε δεί από πολλές ειδικότητες.
Ομολογώ όμως ότι από την συγκεκριμένη περίμενα άλλο επίπεδο.

Όσο για τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ξεχνούν και εκείνοι και εμείς ότι η συνεχής επαφή με τον υποψήφιο, είναι η καλύτερη εκπαίδευση και η καλύτερη πηγή γνώσης και αντίληψης για την ψυχική του υγεία.
Θα τολμούσα δε να αναστρέψω το όλο story και να πώ ότι, ειδικά για τους ανθρώπους που παρακολουθεί ο Γ.Γ., είναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να έχει άποψη για την ψυχική του υγεία και τα όρια αντοχών της προσωπικότητάς του, ζητούμενο μέγα στην οπλοφορία.
Αλλά αυτά για να τα στοχαστείς, πρέπει να αφαιρέσεις το στόκο του συντεχνιασμού από την φαιά σου ουσία, πράγμα δύσκολο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, 16:58:49
Στην Μεγάλη Βρετανία πάντως αυτοί που γράφουν Ιατρικά Πιστοποιητικά καταλληλότητας για οπλοκατοχή είναι οι Γενικοί Ιατροί.

25/07/2014

GPs to share more information with police on firearms licence suitability.


http://www.pulsetoday.co.uk/your-practice/practice-topics/legal/gps-to-share-more-information-with-police-on-firearms-licence-suitability/20007368.fullarticle
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, 18:22:14
Και ένα καινούριο σχόλιο του συναδέλφου Γενικού Ιατρού Δημήτρη Μιχάλη στον τοίχο του στο facebook σήμερα, το οποίο το αναδημοσιεύω εδώ μετά από άδειά του:

Άδεια οπλοφορίας και η ψευδαίσθηση της ασφαλούς διάγνωσης των ψυχικών διαταραχών
Συνήθως αυτή την άδεια την έδιδαν ως τώρα οι ψυχίατροι και οι παθολόγοι.
Πάγιο και λογικό αίτημα της επιστημονικής κοινότητας ήταν η χορήγησή τους από τον προσωπικό / οικογενειακό γιατρό. Οι απειλούμενοι αντιτείνουν το ¨μικρό¨ διάστημα εκπαίδευσης στην ψυχιατρική αυτών των γιατρών, αποκρύπτοντας ότι τούτο είναι το επιστημονικά ορθόν, μιάς και η συνεχής επαφή με τον υποψήφιο, είναι η καλύτερη εκπαίδευση και η καλύτερη πηγή γνώσης και αντίληψης για την ψυχική του υγεία.
Θα τολμούσα δε να αναστρέψω το όλο story και να πώ ότι, ειδικά για τους ανθρώπους που παρακολουθεί ο Γ.Γ., είναι ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να έχει άποψη για την ψυχική του υγεία και τα όρια αντοχών της προσωπικότητάς του, ζητούμενο μέγα στην οπλοφορία.
Αλλά αυτά για να τα στοχαστείς, πρέπει να αφαιρέσεις το στόκο του συντεχνιασμού από την φαιά σου ουσία, πράγμα δύσκολο.
Από την άλλη σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, αυτό το αυτονόητο ισχύει και λειτουργεί έτσι.
Τελικά η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο. Να δέχεται τα πιστοποιητικά των γενικών /οικογενειακών γιατρών.
Όμως αυτό μοιραία αφαιρεί κομμάτι της πίτας από «ειδήμονες» και εξεγείρει τα «επιστημονικά τους» αισθήματα.
Λέει π.χ. ο κ. Χ (ψυχίατρος): "δεν είναι απλώς θέμα προστασίας των συμφερόντων των ψυχιάτρων..."
και παραλείπει να πεί το "είναι πρωτίστως θέμα προστασίας του μεριδίου της πίτας"
Ο ασθενής στην υπηρεσία της οικονομικής ανέλιξης και ευμάρειας των ομάδων.
Ο συντεχνιασμός στην δόξα του.
Το έχουμε δεί από πολλές ειδικότητες.
Ομολογώ όμως ότι από την συγκεκριμένη περίμενα άλλο επίπεδο.
Λέει ο κ. Ψ (ο επόμενος ψυχίατρος, υπερασπιστής της επιστήμης): «Με τόσο περιορισμένη εκπαίδευση στην Ψυχιατρική η ακαδημαϊκή μου θέση είναι ότι αυτού του είδους οι πράξεις είναι εκτός των πραγματικών σας δυνατοτήτων», κάνοντας πώς δεν αντιλαμβάνεται τα ανωτέρω εκτεθέντα.
Η ακαδημαϊκή σας θέση λοιπόν κ. ακαδημαϊκέ?
Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα κύριε. Με την ακαδημαϊκή σας «οχύρωση» αγνοείτε την κοινωνική πραγματικότητα.
Το ίδιο συνέβη και προ ετών με τον επίσης ακαδημαϊκό ψυχίατρο που νόμιζε πως η ειδικότητα της Γ.Οι.Ι. είναι δωράκια για όποιον κρίνουμε εμείς και ότι μπορούσε να την χαρίζει σε όποιον ήθελε.
Αν έχετε τέτοιους προσωπικούς γιατρούς στο μυαλό σας, ξεχάστε το γιατί με τις ενέργειες μη ακαδημαϊκών επιστημόνων που σέβονται την νομιμότητα και δεν την καλύπτουν με το πέπλο της ¨ακαδημαϊκής» άχνης, επήλθε τημωρία της χώρας μας γι’ αυτό από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και ακυρώθηκε ο σχετικός νόμος.
Τώρα στην αγορά υπάρχουν καταρτισμένοι και ικανοί γενικοί / οικογενειακοί γιατροί και μπορούν να σταθούν εκεί που οφείλουν με σεβασμό και στην επιστήμη και στον πολίτη.
Όταν ταμπουρώνεται κανείς πίσω από την «αυθεντία» της ακαδημαϊκής του ιδιότητας, αγνοώντας τα κοινωνικοϊατρικά δρώμενα, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η καθημερινή συναναστροφή του πρωτοβάθμιου γιατρού με τον πολίτη είναι το καλύτερο σχολείο και αξιοποιώντας τις επιστημονικές του γνώσεις είναι ο καταλληλότερος επιστήμονας να οσμιστεί την ψυχική διαταραχή.
Σείς είστε ο καταλληλότερος να την ταυτοποιήσετε.
Στο να τεθεί η υποψία όμως, ας βγούμε από την προσωπική μας «ακαδημαϊκή» φυλακή και ας δούμε και των άλλων τις προσεγγίσεις.
Εκτός αν χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας (π.χ. Αγγλία), δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Υ.Γ.1. Ως χθές που οι παθολόγοι δικαιούντουσαν να δίνουν αν και δεν εκτέθηκαν σε ψυχιατρική εκπαίδευση ούτε μέρα, πού ήταν η ακαδημαϊκή σας «εγρήγορση»?
Υ.Γ.2. Για να μη παρεξηγηθώ, θεωρώ πως και οι παθολόγοι της κοινότητας είναι ικανοί, εφόσον επιθυμούν να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση, να χειριστούν και οσμιστούν την ψυχική διαταραχή, άρα και να χορηγήσουν τα σχετικά πιστοποιητικά.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 17 Σεπτεμβρίου 2016, 19:36:12
Κάπου διάβασα για άδεια οπλοφορίας, αν υπάρχει άνθρωπος με πτυχίο Ιατρικής που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την άδεια οπλοφορίας (που έχουν μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και εξαιρετικά λίγοι ιδιώτες όπως βουλευτές συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι κτλ) απ΄την άδεια οπλοκατοχής που μπορεί να βγάλει σχεδόν ο οποιοσδήποτε αν εγγραφεί σε σκοπευτικό Όμιλο, μάλλον δεν πρέπει να γνωματεύει για καμμία απ ΄τις δύο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: md στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, 15:04:03
Με τον κινδυνο να με...κραξετε,καθως σε ενα φορουμ πρωτοβαθμιας υγειας τα περισσοτερα μελη ειναι λογικο να ειναι γ.ιατροι..
Ολοι οι γ.γ δηλ.ειναι ηθικα ανωτερα πλασματα που ενδιαφερονται πρωτιστως για την εξυπηρετηση του ασθενη τους και οχι να ...ροκανισουν πιτες?
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: timex στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 06:22:50
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με τον κινδυνο να με...κραξετε,καθως σε ενα φορουμ πρωτοβαθμιας υγειας τα περισσοτερα μελη ειναι λογικο να ειναι γ.ιατροι..
Ολοι οι γ.γ δηλ.ειναι ηθικα ανωτερα πλασματα που ενδιαφερονται πρωτιστως για την εξυπηρετηση του ασθενη τους και οχι να ...ροκανισουν πιτες?

Ναι, ενδιαφέρονται για την εξυπηρέτηση του ασθενούς. Και ξέρεις γιατί; Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι μεγάλες πόλεις αλλά και  τα χωριά στα άγρια βουνά και στα νησιά.
Προσωπικά δε θέλω να δίνω βεβαίωση. Μετά από αυτή την απόφαση μπορείς να μου βρεις τρόπο να μη το κάνω χωρίς να τσακώνομαι με όλο το χωριό;

Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 08:20:21
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προσωπικά δε θέλω να δίνω βεβαίωση. Μετά από αυτή την απόφαση μπορείς να μου βρεις τρόπο να μη το κάνω χωρίς να τσακώνομαι με όλο το χωριό;


Μετά από εξέταση είναι δικαίωμα του ασθενούς να ζητήσει γνωμάτευση με το αποτέλεσμα αυτής. Αν για κάποιο λόγο ο γιατρός τον θεωρήσει ακατάλληλο π.χ. για οπλοκατοχή μπορεί να το αιτιολογήσει.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 12:39:11
Και μια πιο ευκρινής φωτοτυπία του εγγράφου. Το ίδιο έγγραφο φαίνεται ακόμη καλύτερα στο επισυναπτόμενο pdf, (κάτω - κάτω σε αυτή την δημοσίευση ).

(https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14344698_10210600765398074_7202625971158470146_n.jpg?oh=0e9a03f4c15447b077bafc8b5233a87c&oe=586BE513)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Γιάννης Ιωάννου στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 13:34:39
Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να αναρτήσει την απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας με αριθμ. Γ4β/Γ.Π./οικ. 65080/26.08.2016 με την οποία καθορίζεται ότι η πιστοποίηση της κατάστασης της ψυχικής υγείας των αιτούντων άδειας οπλοφορίας μπορεί πλέον να γίνει και από ιατρούς της ειδικότητας Γενικής Ιατρικής. Δε μου έρχεται και τόσο ωραίο να πληροφορούμαστε από την αστυνομία για έγγραφα του Υπ. Υγείας.
Εξ' άλλου αν γίνει μια στραβή και κάποιος του οποίου την βεβαίωση έχει χορηγήσει Γενικός Ιατρός αποδειχθεί ότι δεν ήταν ικανός για οπλοκατοχή θα ήθελα να ήξερα ακριβώς πως θα είναι κατοχυρωμένος νομικά ο Ιατρός. Αν το πιο πάνω έγγραφο έχει ισχύ Υπουργικής Απόφασης (είναι υπογεγραμμένο από τον Υπουργό) και αναφέρεται στο νόμο 2168/1993 ή τροποποιεί την ΥΑ Αριθ.3009/2/23α/Β696/1994 που δίνει τις λεπτομέρειες περί του ποιος έχει το δικαίωμα να δίνει την άδεια κατοχής κυνηγετικού και αυτό θα ήθελα πραγματικά να το γνωρίζω.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: md στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 13:46:04

Εξ' άλλου αν γίνει μια στραβή και κάποιος του οποίου την βεβαίωση έχει χορηγήσει Γενικός Ιατρός αποδειχθεί ότι δεν ήταν ικανός για οπλοκατοχή θα ήθελα να ήξερα ακριβώς πως θα είναι κατοχυρωμένος νομικά ο Ιατρός.


Δεν ειναι,οπως δεν ηταν και οι ψυχιατροι τοσα χρονια,εξ"ου και οι "συντεχνιακα"ψηλες αμοιβες...
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 14:04:29
18/09/2016

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής (επισυνάπτεται υπό την μορφή pdf ).

Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 20:33:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
18/09/2016

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής (επισυνάπτεται υπό την μορφή pdf ).



Το δελτίο σχηματοποιεί μία πολύ ωραία πρόταση: Να υπάρχει λίστα ιατρών οι οποίοι δέχονται να εκδίδουν βεβαιώσεις οπλοκατοχής και αυτό να γίνει στα πλαίσια γενικότερης αναθεώρησης του νομικού πλαισίου, τόσο ως προς τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτει ο κάθε ιατρός όσο και ως προς το τι θα πρέπει να ελέγξει ενδελεχώς σε κάθε υποψήφιο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, 21:28:17
Μάιος 2009.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΖΑΒΑΡΑ

Στο τεύχος 103 των « Τετραδίων Ψυχιατρικής» δημοσιεύτηκε η επιστολή του συναδέλφου κ. Θ. Μεγαλοοικονόμου που απευθυνόταν μεταξύ άλλων και στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και αφορούσε στην επεκτεινόμενη εμπλοκή των ψυχιάτρων και της ψυχιατρικής γενικότερα στις διαδικασίες χορήγησης από τις αρχές οπλοφορίας και σε ιδιωτικούς οργανισμούς.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΨΕ στη συνεδρίασή του της 20-2-2009 συζήτησε επισταμένα το όλο ζήτημα από κάθε πλευρά του και μετά από σχετική εισήγηση του συναδέλφου-ψυχιάτρου κ. Χάρη Βαρουχάκη κατέληξε ομοφώνα στην απόφαση που συνημμένα σας παραθέτω.
Θέσεις της ελληνικής ψυχιατρικής εταιρείας στο ζήτημα των αδειών οπλοφορίας
Η ΕΨΕ θεώρει αναγκαίο να ανακοινώσει δημόσια τις θέσεις της στα ζητήματα που σχετίζονται από την εμπλοκή των ψυχιάτρων (και των ψυχολόγων) σε ζητήματα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στις διαδικασίες χορήγησης άδειας σε πρόσωπα να φέρουν όπλα και στα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους.
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στην κοινή γνώμη για τις δυνατότητες της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας και δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι αυτές οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες, η δε παρέμβαση των αντιστοίχων επαγγελματιών απαραίτητη και ευεργετική για την επίλυση παντός είδους προβλημάτων.
Έχει έτσι δημιουργηθεί και συνεχώς καλλιεργείται ένα κλίμα υπερβολικών και πολλές φορές ανεδαφικών προσδοκιών και απαιτήσεων μέχρι του σημείου να ζητούν από εμάς όχι μόνο να ερμηνεύσουμε κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά ακόμα και την πιο ακραία ή και ειδεχθή , αλλά και να προβλέψουμε με ασφάλεια τον τρόπο που ένα πρόσωπο θα αντιδράσει στο μέλλον στις οποιεσδήποτε συνθήκες.
Τέτοιες προσδοκίες έχουν μάλιστα καταγράφει και σε διατάξεις θετού Δικαίου όπου π.χ. «ειδικές επιτροπές» καλούνται να ερευνήσουν με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζόμενων την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις» και να «αποφανθούν για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου». Και φαίνεται ότι ανάλογες διατάξεις προωθούνται και επεκτείνονται και στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάλληλοι ιδιωτικών οργανισμών θα μπορούν να φέρουν όπλα με την ευλογία και την συγκατάθεση αναλόγων «Ειδικών Επιτροπών».
Κύριες αίτιες αυτής της κατάστασης είναι :
1. Η εγγενής αδυναμία να οριστεί με τρόπο γενικά αποδεκτό το «φυσιολογικό» και τα όριά του
2. Η συγκεχυμένη αντίληψη της κοινής γνώμης και όχι μόνο για το γνωστικό αντικείμενο και τις δυνατότητες και διαφορές της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας, τα απαραβίαστα όρια της κάθε μιας και το κοινό πεδίο τους στη θεωρία και στην πρακτική
3. Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων ψυχιάτρων, ψυχολόγων και δημοσιογράφων που σπεύδουν να υπηρετήσουν τις ανάγκες της τηλεθέασης και δεν διστάζουν με αντάλλαγμα την προβολή τους ή και τα ιδιοτελή επαγγελματικά τους συμφέροντα να ερμηνεύουν ως ειδικοί τα ανερμήνευτα, και να αποκαλύπτουν δήθεν ως αυθεντίες και με ζηλευτή ευκολία και σιγουριά ακόμα και τα πιο μύχια και σκοτεινά κίνητρα της συμπεριφοράς των ανθρώπων, άγνωστα και απροσπέλαστα σε όλους τους άλλους.
4. Το γεγονός ότι τέτοιες αντιλήψεις και προσδοκίες προωθούν τα επαγγελματικά συμφέροντα των αντιστοίχων επαγγελματιών, κάποιοι από τους οποίους προβάλλουν μειωμένη αντίσταση στις πιέσεις που τους ασκούνται ή αυθορμήτως και απρόσκλητοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εκεί που δεν χρειάζονται ή ίσως είναι και επιζήμιες.
Αποτέλεσμα αυτής της σύγχυσης είναι και η συνεχώς επεκτεινόμενη απαίτηση εμπλοκής των ψυχιάτρων σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση πυροβόλων όπλων.
Επί των σχετικών ζητημάτων η Ελληνική Ψυχιατρική εταιρεία θεωρεί λοιπόν αναγκαίο να καταστήσει γνωστές στη κοινή γνώμη και στις αρμόδιες αρχές τις θέσεις της που συνοψίζονται ως εξής:
1. Η ψυχιατρική και οι ψυχίατροι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα μέσα για να μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια εάν ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο ή άλλο φονικό όργανο και πολύ περισσότερο να βεβαιώσουν ότι το πρόσωπο αυτό σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις θα αντιδράσει σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου και τις περί δικαίου και ηθικής, αντιλήψεις που επικρατούν. Η αδυναμία ασφαλούς εκτίμησης και πρόβλεψης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη σε συνθήκες όπου το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, συναισθηματική απίσχνανση, χλευασμό των ιδανικών, έκπτωση των αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και πολιτική πενία και καθημερινά και συνεχώς επιδεινούμενα φαινόμενα υπέρμετρης, άλογης και όχι σπάνια ανθρωποκτόνου βίας. Πιστεύουμε επίσης ότι ούτε η ψυχολογία , ούτε άλλη επιστήμη διαθέτει τέτοιες δυνατότητες. Επομένως τέτοια ερωτήματα και μάλιστα με τόσο απόλυτο τρόπο δεν πρέπει να τίθενται, εάν δε τίθενται οι ερωτώμενοι οφείλουν να δηλώνουν εξ αρχής την αδυναμία τους να απαντήσουν με ασφάλεια και το μεγάλο κίνδυνο οι όποιες εκτιμήσεις τους να αποδειχτούν τραγικά λανθασμένες.
2. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ψυχίατρος βασισμένος στις γνώσεις και στην εμπειρία του, μπορεί από τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης ενός προσώπου, τις πληροφορίες που αφορούν το ιστορικό του και άλλα προσιτά σε αυτόν στοιχεία, να διαπιστώσει και να βεβαιώσει την ύπαρξη ψυχικής διαταραχής και τη σοβαρότητά της και μερικές φορές, άλλα όχι πάντοτε, τον αυξημένο κίνδυνο να προβεί ο πάσχων σε πράξεις μεγάλης βίας κατά προσώπων. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ψυχίατρος οφείλει να ενημερώσει τον πάσχοντα για τον αυξημένο αυτό κίνδυνο και να του συστήσει να μη φέρει όπλα ούτε να τα φυλάσσει σε μέρη εύκολα προσιτά.
3. Η μη διαπίστωση κατά τα ανωτέρω ψυχικής διαταραχής δεν σημαίνει ότι τέτοια διαταραχή δεν υπάρχει, ούτε, πολύ περισσότερο, ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον. Η βεβαίωση επομένως ότι δεν διαπιστώθηκε ψυχική διαταραχή δεν ισοδυναμεί με πιστοποιητικό ψυχικής υγείας, όπως πολλοί κακώς συμπεραίνουν. Ο ψυχίατρος μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο άτομο «δεν πρέπει να φέρει όπλο» , άλλα δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «πρέπει να φέρει όπλο». Η ΕΨΕ συνιστά επομένως στους ψυχιάτρους να καθιστούν σαφές προς όλους και προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων και πρακτικών ότι όταν βεβαιώνουν ότι δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη ψυχικής διαταραχής στον εξετασθέντα δεν βεβαιώνουν εξ αντιθέτου ότι διαπίστωσαν την ψυχική του υγεία.
4. Η ΕΨΕ επομένως είναι ριζικά αντίθετη στην οποιαδήποτε πρακτική επέκτασης της χορήγησης όπλων και πολύ περισσότερο σε πρόσωπα που είναι υπάλληλοι ιδιωτικών οργανισμών. Και μάλιστα με την εμπλοκή στις σχετικές διαδικασίες επαγγελματιών της ψυχικής υγείας γιατί αυτό θα έδινε μια επίφαση εγγύησης ότι η χρήση τους θα ήταν νόμιμη και μόνο στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

http://www.psych.gr/documents/taneatisepse/TaNeaEPSE02.pdf (http://www.psych.gr/documents/taneatisepse/TaNeaEPSE02.pdf)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, 14:40:27
Μυτιλήνη: Ένας 84χρονος απείλησε μετανάστες με καραμπίνα (http://www.skai.gr/news/greece/article/325472/mutilini-enas-84hronos-apeilise-metanastes-me-karabina/#ixzz4L0LfTWZL)
Μεταξύ άλλων
Παράθεση
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 84χρονος, που είναι ιδιοκτήτης παρακείμενου ελαιοκτήματος, επιτέθηκε απρόκλητα στους μετανάστες και κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αν και νόμιμα κατείχε το όπλο, το οποίο όμως κατασχέθηκε.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, 18:44:04
Παραθέτω παρακάτω πως διατυπώνουν στο Κέντρο Υγείας Δημητράνας σχετική βεβαίωση με επιστημονικά σωστό, κατά την γνώμη μου, τρόπο:

(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14440956_10210664775278281_3611512068455546719_n.jpg?oh=99d95928a62f28dfa8743572263b46f1&oe=587C99D7)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, 19:56:11
Βασισμένος στο προηγούμενο, χρησιμοποιώ αυτό:

Ιατρικό πιστοποιητικό

Ονοματεπώνυμο:

ΑΜΚΑ ή ΑΔΤ:

Με βάση το ιστορικό, τη συνέντευξη και την παρούσα κατάσταση ψυχικής και σωματικής υγείας, ο ανωτέρω δύναται χωρίς εμφανή ή προβλέψιμο κίνδυνο για τον εαυτό του ή τους συνανθρώπους του να αποκτήσει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων καθώς και ο μεταβλητός και απρόβλεπτος χαρακτήρας της ανθρώπινης φύσης και υγείας. Ως εκ τούτου, η παρούσα γνωμάτευση δεν δύναται να αποτελέσει εγγυητικό έγγραφο για τη μελλοντική πιθανότητα ο αιτών/ουσα να εμφανίσει κάποια νόσο ή διαταραχή.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, 10:17:11
Το έγγραφο της Δημητσάνας γράφει "Ιατρική Βεβαίωση για άδεια κυνηγιού" που είναι λάθος. Εμείς δίνουμε για άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου. Άδεια κυνηγιού (διάρκειας ενός έτους και με τα αντίστοιχα -τσουχτερά- παράβολα) εκδίδεται από άλλες υπηρεσίες.
Θεωρώ ότι όσο πιο πολλά γράφουμε για να "καλυφθούμε" τόσο πιθανότερο είναι να μην το δεχθεί κάποια υπηρεσία. Θα μου πείτε, αυτό δε μας νοιάζει ιδιαίτερα.
Προσωπικά γράφω "εξετάστηκε και, κατά τη στιγμή της εξέτασης, βρέθηκε να μην πάσχει από σωματικό ή ψυχικό νόσημα που να μην επιτρέπει την κατοχή κυνηγετικού όπλου"
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: GirousisN στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, 11:56:12
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το έγγραφο της Δημητσάνας γράφει "Ιατρική Βεβαίωση για άδεια κυνηγιού" που είναι λάθος. Εμείς δίνουμε για άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου. Άδεια κυνηγιού (διάρκειας ενός έτους και με τα αντίστοιχα -τσουχτερά- παράβολα) εκδίδεται από άλλες υπηρεσίες.
Θεωρώ ότι όσο πιο πολλά γράφουμε για να "καλυφθούμε" τόσο πιθανότερο είναι να μην το δεχθεί κάποια υπηρεσία. Θα μου πείτε, αυτό δε μας νοιάζει ιδιαίτερα.
Προσωπικά γράφω "εξετάστηκε και, κατά τη στιγμή της εξέτασης, βρέθηκε να μην πάσχει από σωματικό ή ψυχικό νόσημα που να μην επιτρέπει την κατοχή κυνηγετικού όπλου"

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

Ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν και με τον ισχυρισμό πως ΔΕΝ αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα.

Σύμφωνα με όσα είχε δημοσιεύσει στις 12 Φεβρουαρίου 2015 το ygeia360.gr, "από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών του ΕΣΥ είχε απαλλαγεί ουσιαστικά πρόσφατα με... έγγραφη επίπληξη ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") Κώστας Παρασχάκης για σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων στα οποία είχε υποπέσει!
Ο Κώστας Παρασχάκης, ο οποίος διατηρούσε τότε στενές σχέσεις με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου σε τρίμηνη παύση καθηκόντων για χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς και σε αφαίρεση του δικαιώματος άσκησης των καθηκόντων του ως συντονιστή διευθυντή επί δύο έτη για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.
Ο ψυχίατρος προσέφυγε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών ΕΣΥ, το οποίο μείωσε τις ποινές του σε... έγγραφη επίπληξη!".

Σημειωτέον ότι ο «ψυχίατρος της Χ.Α.» ήταν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012.

http://www.ygeia360.gr/el/health-politics/item/23158-katadikasthhke-o-neonazi-psyxiatros-toy-dafnio%C3%8F%C2%8D-gia-tis-plastes-bebaiwseis-pros-oploforia-se-stelexh-ths-xryshs-a (http://www.ygeia360.gr/el/health-politics/item/23158-katadikasthhke-o-neonazi-psyxiatros-toy-dafnio%C3%8F%C2%8D-gia-tis-plastes-bebaiwseis-pros-oploforia-se-stelexh-ths-xryshs-a)
http://www.efsyn.gr/arthro/poini-15-mines-me-anastoli-ston-psyhiatro-tis-ha (http://www.efsyn.gr/arthro/poini-15-mines-me-anastoli-ston-psyhiatro-tis-ha)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, 18:41:38
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

Ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν και με τον ισχυρισμό πως ΔΕΝ αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα.....
   Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον ψυχίατρο, αλλά τι σημαίνει "ψευδείς βεβαιώσεις" (σύμφωνα με το κατηγορητήριο ή μάλλον, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους). Οι άνω αναφερθέντες (και Α. Γκλέτσος; Ο δήμαρχος; ) ήταν ψυχοπαθείς ή σωματικά ανάπηροι και βεβαίωσε λάθος ο γιατρός; Αντιστρέφοντας σε ερώτηση την bold παρατήρηση άνω, αντιμετωπίζουν αυτοί κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα επίσημα διαγνωσθέν; Ήταν ανίκανοι να οπλοφορούν; Τι ακριβώς παράνομο έκανε;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, 18:23:56
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

Ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν

Tί ακριβώς σημαίνει "οπλοφορώ"; Ότι δηλαδή μπορώ να αγοράσω και να έχω μαζί μου στο Κολωνάκι ή στην Πλατεία Συντάγματος ένα πιστόλι;

Και τί σχέση έχει η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου (μπερέτα, δίκανο, αεροβόλο...) που ισχύει μόνο για τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και μόνο σε περιοχές όπου η θήρα επιτρέπεται από τις αρμόδιες Αρχές;

Μήπως η "άδεια οπλοφορίας" είναι τελικά κάτι διαφορετικό από την "άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου";
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, 11:26:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως η "άδεια οπλοφορίας" είναι τελικά κάτι διαφορετικό από την "άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου";
   Άδεια οπλοφορίας δικαιολογητικά (http://www.dikaiologitika.gr/dikaiologitika/som-asfaleias/13394/adeia-oploforias-dikaiologitika)
....
ii.    Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας νευρολόγου - ψυχιάτρου ή παθολόγου από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου. (είναι απο το 2013, ίσως σήμερα δέχονται απο ΓΙ)
....κλπ...
Παρατηρήσεις.
 i.    Η άδεια εκδίδεται στις Διευθύνσεις Ασφαλείας και Αστυνομικές Διευθύνσεις.
 ii.    Το ιατρικό πιστοποιητικό παραδίδεται από τον ιατρό στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένου φακέλου. Η αρμόδια για την έκδοση της άδειας Αστυνομική Αρχή ελέγχει το απαραβίαστο του φακέλου και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό του οποίου ο φάκελος έχει παραβιασθεί. Αποδεκτά γίνονται και τα ιατρικά πιστοποιητικά που εκδίδονται από γιατρούς των ως άνω ειδικοτήτων και δημόσιων νοσοκομείων όλων των κρατών - μελών της Ε.Ε.. Ισχύει για όσο χρόνο ισχύει η άδεια για την οποία εκδόθηκε. Προσκόμιση νέου πιστοποιητικού απαιτείται σε περίπτωση που ο κάτοχος της άδειας αυτής ζητήσει τη χορήγηση άλλης προβλεπομένης από τις διατάξεις του Ν. 2168/1993 (Φ.Ε.Κ. 147/Α'/1993) αδείας, μετά παρέλευση τριετίας από την έκδοση του τελευταίου πιστοποιητικού. Κατ' εξαίρεση, η αρμόδια αστυνομική αρχή δύναται κατά το χρόνο ισχύος της χορηγηθείσας άδειας να ζητήσει την προσκόμιση νέου ιατρικού πιστοποιητικού άλλου ιατρού ή κρατικού νοσοκομείου, αν έχει αμφιβολίες για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου.
... κλπ...


    Από 16/5/16 όσοι θέλουν άδεια δίνουν και εξετάσεις πρακτικές (συναρμολόγηση όπλου κλπ) και θεωρητικές (τι σφαίρες παίρνει το Magnum του επιθεωρητή Κάλαχαν και άλλα τέτοια). Δείτε εδώ: Στην καθιέρωση ειδικών εξετάσεων από αρμόδια επιτροπή για τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε πολίτες  (http://www.odigostoupoliti.eu/adia-oploforias-gia-atomiki-asfalia/) ... έχει και το ερωτηματολόγιο για τις σφαίρες. (http://www.astynomia.gr/images/stories/2016/prokirikseis16/18052016-erotimatologia_oploforia.pdf)

   ΥΓ: Συμπερασματικά ακόμα δεν κατάλαβα γιατί καταδικάστηκε ο άνω ψυχίατρος (με πιο σκεπτικό). Μήπως έπρεπε να καταδικαστεί και ο αστυνομικός που εξέδωσε την άδεια;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 9 Οκτωβρίου 2016, 23:07:14
Ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας περί της πιστοποίησης ψυχικής υγείας για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

http://www.psych.gr/index.php?view=article&id=960%3A2016-10-06-16-27-18&format=pdf&lang=el


Αθήνα 6/10/2016
Αρ. Πρωτ. 318

Ανακοίνωση περί πιστοποίησης ψυχικής υγείας για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

Με την γνωμοδότηση Νο 13 της 255ης συνεδρίας του ΚΕΣΥ / 20.5.2016 και στη συνέχεια την υπουργική απόφαση Γ4β/Γ.Π./οικ 65080 / 26.8.2016 επεκτάθηκε η δυνατότητα πιστοποίησης της ψυχικής υγείας για την έκδοση αδειών οπλοκατοχής και στους γενικούς γιατρούς, επεκτείνοντας την άδεια που έδινε ο ν. 2186/1993 στους παθολόγους. Η Ελληνική Αστυνομία έθεσε εσπευσμένα σε εφαρμογή αυτή την απόφαση, με έγγραφο της 4.9.2016.

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την απόφαση αυτή, καθώς οι γενικοί γιατροί καλούνται να πιστοποιήσουν κάτι για το οποίο δεν έχουν λάβει εκπαίδευση – οι γενικοί γιατροί 3 μήνες στοιχειώδους εκπαίδευσης στην ψυχιατρική, 6 μήνες οι νευρολόγοι και καθόλου οι ειδικοί παθολόγοι. Στην πράξη αυτό ισοδυναμεί με περιθωριοποίηση και
ουσιαστική ακύρωση της πιστοποίησης της ψυχικής υγείας, καθόλου επιθυμητή για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η οπλοκατοχή.

Στην καθημερινή πρακτική, η δυνατότητα σχετικής πιστοποίησης που δίδεται από τον νόμο 2186 /1993 σε παθολόγους (και κατ’ επέκταση στους γενικούς γιατρούς με την απόφαση
αυτή), εκτός των νευρολόγων-ψυχιάτρων, δεν έχει ευρεία αποδοχή, καθώς στην πράξη πολλοί επιθυμούν τη μεγαλύτερη ασφάλεια της γνωμάτευσης ενός ψυχιάτρου, σε θέματα ψυχικής υγείας.

Σας τονίζω την απροθυμία των ιατρών, συμπεριλαμβανομένων των ψυχιάτρων να χορηγούν αυτά τα πιστοποιητικά δεδομένου ότι η ψυχιατρική εξέταση αποτυπώνει την παρούσα
ψυχική κατάσταση του ασθενούς και δεν παρέχει πρόβλεψη για το μέλλον. Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία δέχεται συχνά αιτήματα ψυχιάτρων για την έκδοση οδηγιών που να
διευκολύνουν αυτή την εξέταση. Για το λόγο αυτό εξέδωσε λεπτομερείς οδηγίες στις 19/2/2009.

Αιτούμαστε :

- Την αναστολή εφαρμογής αυτής της υπουργικής απόφασης, έως ότου προσδιοριστούν με σαφήνεια τα προαπαιτούμενα για την έκδοση αυτών των πιστοποιητικών.

- Προτείνουμε την παραπομπή στην Επιτροπή Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ ή την άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας από το Υπουργείο Υγείας, με τα ερωτήματα:

α) Ποιοι μπορούν να γνωματεύσουν με επάρκεια για ζητήματα ψυχικής υγείας ;

β) Τη σύνταξη καταλόγου κριτηρίων στη βάση των οποίων μπορούν να δίνονται αυτά τα πιστοποιητικά.

Από το 2015 (απόφαση αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη, 29.12.2015) έχει θεσπιστεί τεστ 30 ερωτήσεων για την εκτίμηση των γνώσεων των υποψηφίων για τη
λειτουργία και την ορθή χρήση των όπλων. Δεν μπορεί η ψυχιατρική εξέταση να μην απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να αποφαίνεται μόνο γενικόλογα για την ψυχική υγεία, που προϋποθέτει η ικανότητα οπλοφορίας

γ) Την άμεση σύνταξη οδηγιών του Υπουργείου Υγείας προς όσους εκδίδουν αυτά τα πιστοποιητικά, αλλά και προς όσους τα παραλαμβάνουν.

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία διαθέτει την τεχνογνωσία για να αναλάβει αυτό το έργο εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 10 Οκτωβρίου 2016, 07:16:48
Παράθεση
....................επεκτάθηκε η δυνατότητα πιστοποίησης της ψυχικής υγείας για την έκδοση αδειών οπλοκατοχής και στους γενικούς γιατρούς, επεκτείνοντας την άδεια που έδινε ο ν. 2186/1993 στους παθολόγους. Η Ελληνική Αστυνομία έθεσε εσπευσμένα σε εφαρμογή αυτή την απόφαση, με έγγραφο της 4.9.2016.

θα ήταν ενδιαφέρον να μας δείξει η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία την αντίστοιχη αντίδρασή της στο παρελθόν (αν συνέβη και πότε) για τους παθολόγους οι οποίοι, όπως η ίδια αναφέρει, δεν εκπαιδεύονται καθόλου στην ψυχιατρική!
Αντέδρασαν τόσο εσπευσμένα όπως τώρα ή μήπως οι πολυπληθείς εταιρείες παθολογίας αποτέλεσαν αποτρεπτικό παράγοντα αντίδρασης;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 10 Οκτωβρίου 2016, 07:38:30
Το όλο σκηνικό είναι κωμικό !

Ως μη εκπαιδευθείς στην Ψυχιατρική απορώ: ποιός γνωρίζει καλύτερα το ψυχιατρικό ιστορικό του αιτούντος να πάρει κυνηγετικό όπλο, ο ψυχίατρος που θα τον δει μία και μοναδική φορά (όταν θα πάει να πάρει την βεβαίωση) ή ο γενικός ιατρός που γνωρίζει τον συγκεκριμένο άνθρωπο για χρόνια ;

Φυσικά αυτό έχει δύο ερμηνείες, όταν κάποιον τον γνωρίζεις (στην επαρχία) δύσκολα μπορείς να του αρνηθείς αυτό που σου ζητά, αλλά αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα της ελληνικής επαρχίας.

Εν τέλει, τι συμβαίνει στην Εσπερία ;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 10 Οκτωβρίου 2016, 08:55:03
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
......
................

Εν τέλει, τι συμβαίνει στην Εσπερία ;

Στην Μεγάλη Βρετανία πάντως αυτοί που γράφουν Ιατρικά Πιστοποιητικά καταλληλότητας για οπλοκατοχή είναι οι Γενικοί Ιατροί.

25/07/2014

GPs to share more information with police on firearms licence suitability.


http://www.pulsetoday.co.uk/your-practice/practice-topics/legal/gps-to-share-more-information-with-police-on-firearms-licence-suitability/20007368.fullarticle (http://www.pulsetoday.co.uk/your-practice/practice-topics/legal/gps-to-share-more-information-with-police-on-firearms-licence-suitability/20007368.fullarticle)



Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 10 Οκτωβρίου 2016, 18:45:27
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το όλο σκηνικό είναι κωμικό !
...... ο ψυχίατρος που θα τον δει μία και μοναδική φορά (όταν θα πάει να πάρει την βεβαίωση) ή ο γενικός ιατρός που γνωρίζει τον συγκεκριμένο άνθρωπο για χρόνια ;....
    Δυστυχώς πολλές φορές αποδεικνύεται ότι ούτε η σύζυγος (ή ο σύζυγος, που υποτίθεται ότι ξέρουν "τον άνθρωπό τους" αλλά δεν μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση οπλοκατοχής) δεν γνωρίζει καλά τον ενδιαφερόμενο.... Και αυτή η "παρούσα ψυχική κατάσταση" πως φαίνεται; Υπάρχει αντικειμενικός τρόπος; (εκτός αν στηριζόμαστε στο ιστορικό φαρμάκων ή νοσηλείας οπότε μπορώ και εγώ να δώσω πιστοποιητικό - άσε που δεν θέλω). Αν στηριζόσαστε σε "ψυχολογικά τεστ" μάλλον αρμόδιοι θα είναι οι ψυχίατροι (εκτός αν περιλαμβάνονται αυτά τα "τεστ" στην ύλη της ψυχιατρικής για την ειδικότητα του ΓΙ).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην Μεγάλη Βρετανία πάντως αυτοί που γράφουν Ιατρικά Πιστοποιητικά καταλληλότητας για οπλοκατοχή είναι οι Γενικοί Ιατροί.
   Σε περιπτώσεις που κάποιος θα πάρει το όπλο και θα καθαρίσει πεντέξι στην Αγγλία ή έστω στη Σουηδία (πού έχεις αναφέρει ότι επίσης τις εκδίδουν οι ΓΙ τις άδειες) και μετά τον βγάλουν τραλαλά, κατηγορεί κανείς τον γιατρό που έδωσε το κυνηγόχαρτο;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 10 Οκτωβρίου 2016, 19:16:08
Τείνω να σχηματίσω την άποψη ότι η άδεια θα πρέπει να δίνεται κατόπιν θετικής γνωμοδότησης και του οικογενειακού ιατρού (όταν θα προβλεφθεί...) και του ψυχίατρου.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 21 Οκτωβρίου 2016, 21:41:31
Τώρα ευτούνος εδώ (http://www.newsit.gr/ellada/Apostratos-astynomikos-skotose-idioktiti-gymnastirioy-stin-Panormoy-meta-apo-agrio-kayga-Pige-spiti-pire-to-oplo-kai-ton-ektelese/667176) είχε:

α) άδεια οπλοφορίας
β) άδεια οπλοκατοχής ή
γ) άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 21 Οκτωβρίου 2016, 22:08:47
Άδειες οπλοφορίας δίδεται σε ενεργά μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. ΟΧΙ σε απόστρατους.
Κατ΄εξαίρεση η Κρατική Ασφάλεια επιτρέπει σε βουλευτές, μεγαλοδημοσιογράφους ή όποιον τους αποδείξει ότι απελείται η ζωή του.

Αυτό είναι πρόβλημα και με τις συνοδείες ασφαλείας VIP στην Ελλάδα και γι' αυτό προτιμούν να απασχολούν (παράτυπα) και κάποιον αστυνομικό, οι υπόλοιποι λεγόμενοι και "σωματοφύλακες" κανονικά δεν μπορούν να οπλοφορούν.
Άντε φύλαξε σημαντικό πρόσωπο χωρίς όπλο...  :-\
Κάποιος άλλος, άσχετος, πολίτης, ακόμα και πολύ βυσματωμένος, ΔΕΝ μπορεί να πάρει πλέον άδεια οπλοφορίας, και όσοι είχαν έτσι πρόσφατα τους τις μετέτρεψαν σε οπλοκατοχής.

Τα διάφορα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι μετά τον καυγά πήγε στο σπίτι του και πήρε το όπλο του. Άρα είχε άδεια οπλοκατοχής.
Άδεια οπλοκατοχής είναι σχετικά εύκολο να βγάλεις αλλά προορίζεται για να κάνεις βολές σε σκοπευτήριο και όχι να "καθαρίζεις" αυτόν με τον οποίο μάλωσες για το γκομενάκι στο γυμναστήριο (δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο αλλά γενικά) ή για την προτεραιότητα στον δρόμο, δλδ το όπλο εκτός σκοπευτηρίου πρέπει να μεταφέρεται λυμμένο και σε ειδική θήκη.
Τώρα, οι απόστρατοι αστυνομικοί ή και στρατιωτικοί, υποχρεούνται όταν αποστρατευτούν να παραδώσουν το υπηρεσιακό τους όπλο. Αυτοί όμως εγγράφονται σαν μέλη σε σκοπευτικούς Συλλόγους και συνεχίζουν έτσι να οπλοκατέχουν νομιμότατα.
Προφανώς και το κάνουν περισσότερο για λόγους ασφαλείας και αυτοάμυνας (αν και περισσότερο μπελά θα βρεις αν το χρησιμοποιήσεις και αυτοί το γνωρίζουν καλύτερα απ΄όλους) και όχι... αθλητικούς !

Το αν οπλοφορούν κιόλας, κάτι προφανώς παράνομο, δεν το γνωρίζω.

Υ.Γ
Αφού μιλάμε για εννιάρι πιστόλι προφανώς δεν είναι άδεια κυνηγετικού όπλου, εκτός και κάποιοι κυνηγούν μπεκάτσες με πιστόλια που έχουν πολύ μικρό δραστικό βεληνεκές...  :)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 23 Οκτωβρίου 2016, 18:37:54
Τελικά κατηγορείται (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/xrysaygiths-syntaksiouxos-astynomikos-hmoyn-se-amyna-moy-epitethhke.4333249.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget) για παράνομη οπλοχρησία. Άρα η κατοχή του όπλου ήταν "νόμιμη".
Σημειώνεται επίσης ότι είναι συνταξιούχος από την ηλικία των 51 ετών αν και το άρθρο επιμένει να τον χαρακτηρίζει "ηλικιωμένο" στην τρέχουσα ηλικία των 60 ετών! Εμ βέβαια, αν κάποιος είναι ήδη 9 χρόνια στη σύνταξη θα είναι ηλικιωμένος!

Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 23 Οκτωβρίου 2016, 19:23:47
Στην Γερμανία (που μας δανείζει για να καταβάλλεται η σύνταξη του εν λόγω κυρίου και να έχει χρόνο να πηγαίνει στο γυμναστήριο) οι αστυνομικοί συνταξιοδοτούνται στα 62 !

Κατά τα άλλα υποστηρίζει πως του επιτέθηκε ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου όταν αφού λογόφεραν, πήγε σπίτι του, πήρε το όπλο του, επέστρεψε και τον πυροβόλησε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντα.

Και αυτό υποστηρίζει ότι ήταν "αυτοάμυνα"...
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 31 Οκτωβρίου 2016, 12:33:04
Επειδή η ΠΦΥ είναι για πρίγκηπες και όχι για παλιολινάτσες...
Κιουρία λαίδη ζητάει συγγνώμη που ξεφώνησε τον GP του NHS επειδή της ζήτησε να του σκάσει 40λιρο προκειμένου να της βγάλει άδεια όπλου (gun licence).


Countess apologises for calling NHS a 'disgrace' after being charged £40 for gun licence medical reference (http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/27/countess-apologises-for-calling-nhs-a-disgrace-after-being-char/)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 22 Νοεμβρίου 2016, 21:58:47
Πυροβόλησε τον νοικάρη του στο κεφάλι για οικονομικές διαφορές (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/pyrovolhse-ton-noikarh-toy-sto-kefali-gia-oikonomikes-diafores.4385644.html?utm_source=Sport24&utm_medium=footer_article&utm_campaign=24MediaWidget)
80χρονος με καραμπίνα ο δράστης
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 22 Νοεμβρίου 2016, 22:26:42
Αυτός δλδ είχε άδεια ;

Στα περισσότερα χωριά οι κατέχοντες κυνηγετικά όπλα έχουν δουν γιατρό εδώ και πολλά χρόνια, μην πω δεκαετίες... :)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 9 Δεκεμβρίου 2016, 22:44:25
(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15055671_1144000722380380_1435489420403288677_n.jpg?oh=addad4da3a7ae98c50c764b9896a2194&oe=58BB64A6)

και ένα παρόμοιο έγγραφο:

(https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/994748_10208021246309229_737600566195046709_n.jpg?oh=a492d618e49d819a4e75ef623f0b6472&oe=58C149EE)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 11 Δεκεμβρίου 2016, 21:30:41
Στο αρχικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που δημοσιεύθηκε εδώ
http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,754.msg63197.html#msg63197
γράφουν:
"Μετά από σχετική αλληλογραφία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας, με το (β) έγγραφό της, το οποίο αποστέλλεται συνημμένα, ενημερωθήκαμε ότι εγκρίθηκε η χορήγηση σχετικών πιστοποιητικών από ιατρούς Γενικής Ιατρικής."

Το σόι αλληλογραφία και ενημέρωση ήταν αυτή όταν τώρα έρχονται και αναιρούν (και σωστά αφού το ΚΕΣΥ εισηγείται) το αρχικό έγγραφό τους;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: samsok στις 9 Οκτωβρίου 2017, 12:07:27
τελικα ξερει κανεις τι γινεται με τα πιστοποιητικα ?σημερα μου επεστρεψαν ενα απο το Αστ. τμημα  ενω  απο τον  9/2017 μεχρι τωρα τα δεχοταν κανονικα....
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: fanisgp στις 9 Οκτωβρίου 2017, 17:39:31
Από λάθος σας τα δέχονταν. Δεν μπορεί ο γεν. ιατρος να χορηγεί πιστοπ.για όπλο!
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Οκτωβρίου 2017, 16:19:02
Μια περίληψη, του που βρισκόμαστε σήμερα, από ανάρτηση του Γενικού Ιατρού Ευάγγελου Φραγκούλη, με ημερομηνία 12/10/2017, σε σχετική συζήτηση στην ομάδα ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook:

Καλημέρα σε όλους. Σας τα έχω πει πολλές φορές, θα σας τα ξαναπώ για α μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και για να στρέφετε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση σας εκεί που πρέπει. Ο νόμος που ισχύει, βάση υπουργικής απόφασης του υπουργού δημοσίας τάξης είναι 20 ετίας και προβλέπει τις ειδικότητες παθολόγου και νευρολόγου-ψυχίατρου (μια ειδικότητα τότε)... Μετά από παρεμβάσεις της Ένωσης το θέμα έφθασε στο ΚΕΣΥ που γνωμοδότησε θετικά για να δίνουμε και οι γενικοί γιατροί γνωματεύσεις... Το ΥΥΚΑ έστειλε εγκύκλιο στα αστυνομικά τμήματα να δέχονται και από εμάς τις γνωματεύσεις...Εν συνεχεία κατλάβαν πως αυτό ήταν παράνομο αν πρώτα δεν εκδιδόταν νέα υπουργική απόφαση που να τροποοιεί την παλιά και έστειλαν νέα εγκύκλιο να μην δέχονται από γενικούς γιατρούς...Έτσι σταμάτσησαν να δέχονται και τα τμήματα που μέχρι τότε παράνομα δεχόταν... Εδώ και ένα έτος παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα εναρμονίζει το νόμο με τη γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ... Αποτέλεσμα οι πολίτες ποθ θέλουν να εκδώσουν άδεια κυνηγετικού όπλου να ταλαιπωρούνται ειδικά στην επαρχία πάρα πολύ... Οι πιέσεις και οι αντιδράσεις σας στους πολιτικούς σας άρχοντες, ώστε να η απόφαση να μην καθυστερήσει άλλο....
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 13 Νοεμβρίου 2018, 16:40:55
Το δημοσιεύω μετά από άδεια του συναδέλφου Νίκου Καλαϊτζόγλου.

(https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46150225_2014718295308614_4373497568961757184_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=a91de439207193e821ba48f75aa66b7c&oe=5C6F0800)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 13 Νοεμβρίου 2018, 18:50:57
Ο συνάδελφος καταννοεί ότι άλλο οπλοκατοχή κυνηγετικού όπλου και άλλο οπλοφορία που στην Ελλάδα αφορά ελάχιστους ;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: pzogr στις 13 Νοεμβρίου 2018, 20:16:30
Έχω δεχτεί πάμπολλες φορές ερώτημα για το αν χορηγώ τη σχετική άδεια. Δεν θυμάμαι αν έχω δώσει έστω και 1 (μία) και αν το έχω κάνει για αυτή τη 1, θα έχει γίνει σε άτομο που γνωρίζω προσωπικά. Θυμάμαι μάλιστα ότι μια φορά κάποιος με απείλησε...!!! επειδή δεν του έδινα τη σχετική γνωμάτευση, που είναι ομολογουμένως πολύ καλή τακτική για να πείσει ένα γιατρό να βεβαιώσει για την ψυχική του υγεία  ::)
Πραγματικά όμως απορώ που κάποιος μπήκε στη διαδικασία να κάνει τόσες ενέργειες και να ζητά η ειδικότητά του να εμπλακεί σε κάτι με το οποίο μπορεί να μπλέξει πολύ περισσότερο από τα χρήματα που προσδοκά να βγάλει.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 18 Μαρτίου 2019, 22:32:41
(https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53873385_10156988273409424_53842259778469888_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=105be38ed53d8c78001ed678b3e0b854&oe=5D198492)

(https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/54514706_10156988273759424_1437682766954102784_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=efefaa921e94a73a45e0f383aa9f129e&oe=5D0284C0)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 17 Απριλίου 2019, 19:10:00
Το δημοσιεύω μετά από άδεια του συναδέλφου κ. Καλαϊτζόγλου.


(https://scontent.fskg3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/57325144_2239925206121254_5269541765404164096_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fskg3-1.fna&oh=bb9812ea7aa71d4a8f4c9f2bc874f14c&oe=5D2FB3B2)
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Οκτωβρίου 2019, 20:16:18
Εύστοχο, κατά την γνώμη μου, σχόλιο ιδιώτη Γεν. Ιατρού από τα Τρίκαλα σε σχετική συζήτηση σε Ιατρική Ομάδα του Facebook στις 02-10-2019:

επειδή κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια (και δεν βλέπω να τελειώνει και ποτέ μιας και ως κράτος κρεμόμαστε ακόμη στα δέντρα) θα σας πω δυο παραδείγματα.
 
1) Πριν μερικά χρόνια οι συνάδελφοι ψυχίατροι του νομού Τρικάλων είχαν αιτηθεί από την εισαγγελία να ορισθουν στον πίνακα για ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες και όμορες ειδικότητες και συγκεκριμένα ζητούσαν νευρολόγους και γενικούς γιατρούς) η εισαγγελία με την σειρά της έστειλε το έγγραφο στον ιατρικό σύλλογο και ο ιατρικός σύλλογος έκανε ερώτημα στον ΠΙΣ.
Η νομική υπηρεσία του ΠΙΣ απεφάνθη ότι Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη μπορεί να κάνει μόνο ο ψυχίατρος.
Γιατί έγινε αυτό?
Γιατί τότε στο νοσοκομείο των Τρικάλων υπηρετούμε μόνο ένας ψυχίατρος ο οποίος βρισκόταν σε ειδική άδεια. Άρα γιοκ ψυχίατρος δημοσίου. Τα Τρίκαλα από την άλλη έχουν κλειστό καταστήματα κράτησης ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας. Οπότε η ανάγκη για ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ητω μεγάλη.
Φυσικά κανείς συνάδελφος δεν ήθελε να χάνει την ροή του ιατρείου του και να τρέχει σε αυτά κατανοητό. Βέβαια τότε οι γενικοί γιατροί σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ψυχιάτρους δεν ήταν μόνο ικανοί να ξεχωρίσουν αν υφίσταται ή όχι ψυχική νόσος αλλά να συνταξουν ολόκληρη πραγματογνωμοσύνη.
 
Περιστατικό 2

Αρνήθηκα σε ασθενή μου να δώσω βεβαίωση για οπλοκατοχή. Τον συγκεκριμένο όπως και την οικογένειά του την έβλεπα χρόνια . Δεν είχε κάτι παθολογικό.
Η σύζυγος του σε μια κουβέντα μου είχε αναφέρει ότι μια δυο φορές τον χρόνο έχει βίαια ξεσπάσματα αλλά κατά τα άλλα είναι "χρυσός" άνθρωπος.
Την βεβαίωση την πήρε από ψυχίατρο μιας και ο άνθρωπος όντος δεν είχε κάτι παθολογικό.
Μετά ένα χρόνο περίπου απείλησε το οικογενειακό του περιβάλλον και έγινε δικογραφία μεταξύ άλλων για οικογενειακή βία.
Θα μου πείτε σιγά σε όλους θα μπορούσε να συμβεί.
Όχι δεν θα μπορούσε να συμβεί στον γενικό γιατρό γιατί η σχέση του τόσο με το άτομο - ασθενή οσο και με την ίδια την οικογένεια είναι εντελώς διαφορετική.
Εν κατακλείδι αν το θέλετε και έτσι είναι λογικό το μένος κάποιον συναδέλφων. Πολλά ιατρεία πληρώνουν το ενοίκιο με τέτοιου είδους βεβαιώσεις, με ένα τεστ ΠΑΠ, με οσφυαλγιες και εν γένει , με πράξεις αμιγώς πρωτοβάθμιας που παντού και παγκοσμίως γίνονται από τον γενικό γιατρό.
Δεν μπορώ να κρατήσω κακία σε κανένα συναδελφο η επιβίωση είναι μείζον θέμα.
Αλλά αν κάποιος μπαίνει στα χωράφια του άλλου αυτός σίγουρα δεν είναι ο γενικός γιατρός , μάλλον το αντίθετο γίνεται.
Καλημέρα σε όλους.
Όσο δεν υπάρχουν θεσμικά πλαίσια πάντα θα υπάρχουν αυτά.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Medicine Man στις 29 Οκτωβρίου 2020, 14:26:19
Αλλαξε από 23/10/2020 ο νόμος για το πιστοποιητικό υγείας για κυνηγετικό όπλο. Οι γενικοί γιατροί δικαιούνται, όπως και οι παθολόγοι και νευρολόγοι. Μεγάλοι χαμένοι όλοι αυτοί που θα αναζητούν ψυχίατρο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά.
.......«3) Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου, καθώς και πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή νευρολόγου ή γενικής ιατρικής, από το οποίο να προκύπτει η απουσία οργανικών νοσημάτων και συνεπώς η σωματική ικανότητα και καταλληλότητα του ενδιαφερομένου να φέρει όπλο. Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων. Η αρμόδια για την έκδοση της άδειας αστυνομική αρχή ελέγχει το απαραβίαστο των φακέλων και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελος του παραβιάσθηκε.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-opla-ekrektika-puromakhika/koine-upourgike-apophase-3009-2-177-a.html

Κοινή Υπουργική Απόφαση 3009/2/177-α - ΦΕΚ 4705/Β/23-10-2020
Τροποποίηση των: α) υπό στοιχεία 3009/2/20-στ'/07.01.1994«Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών χορήγησης αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων και συναφή θέματα» (Β' 41), β) υπό στοιχεία 3009/2/28-γ'/16.06.1994 «Όροι ασφαλούς

Άρθρο 1

Τροποποίηση της υπό στοιχεία 3009/2/ 20-στ'/07.01.1994 απόφασης Υπουργού Δημόσιας Τάξης

1.Από την παρ. 1 του άρθρου 1 διαγράφεται η φράση: «κατηγορίας Α».

2.Η υποπερίπτωση 2 της περ. α'της παρ. 1 του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του ενδιαφερόμενου ότι δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2168/1993. Στην ίδια δήλωση, αναφέρεται πόσα ακόμα κυνηγετικά όπλα κατέχει ο δηλών, ως και ότι το προς αγορά όπλο πληροί τις αναγραφόμενες, στη διάταξη της περίπτωσης ι' της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2168/1993, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.».

3.Η υποπερίπτωση 3 της περ. α'της παρ. 1 του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«3) Πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας ψυχιάτρου, από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερομένου, καθώς και πιστοποιητικό ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή νευρολόγου ή γενικής ιατρικής, από το οποίο να προκύπτει η απουσία οργανικών νοσημάτων και συνεπώς η σωματική ικανότητα και καταλληλότητα του ενδιαφερομένου να φέρει όπλο. Τα ως άνω πιστοποιητικά παραδίδονται από τους ιατρούς, στο πρόσωπο που ζήτησε την εξέτασή του εντός σφραγισμένων φακέλων. Η αρμόδια για την έκδοση της άδειας αστυνομική αρχή ελέγχει το απαραβίαστο των φακέλων και δεν παραλαμβάνει πιστοποιητικό που ο φάκελος του παραβιάσθηκε.

Τα ως άνω πιστοποιητικά δεν απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας αγοράς όπλου για θήρα, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι κάτοχος άλλου όπλου για θήρα και δεν έχει παρέλθει τριετία από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας αυτής.

Από την υποχρέωση προσκόμισης των ανωτέρω πιστοποιητικών, εξαιρούνται οι υπηρετούντες ως μόνιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, ως κατέχοντες υπηρεσιακά όπλα.».
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Γιώργος Κανελλόπουλος στις 30 Οκτωβρίου 2020, 12:33:07
Έφτιαξα αυτό το πρότυπο σε Α5, μπορείτε ελεύθερα να το κατεβάσετε και να το τροποποιήσετε. Προσοχή, το κενό εντυπάκι του ιατρείου μου έχει τυπωμένη τη λέξη ημερομηνία, οπότε μπορεί να χρειαστεί να την προσθέσετε.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 30 Οκτωβρίου 2020, 14:33:14
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έφτιαξα αυτό το πρότυπο σε Α5, μπορείτε ελεύθερα να το κατεβάσετε και να το τροποποιήσετε. Προσοχή, το κενό εντυπάκι του ιατρείου μου έχει τυπωμένη τη λέξη ημερομηνία, οπότε μπορεί να χρειαστεί να την προσθέσετε.

Σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο.
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Νοεμβρίου 2020, 19:34:12
ΦΕΚ 4705 από 23/10/2020 άρθρο 1.3

(το εδάφιο μπορείτε να το δείτε λίγο πιο πάνω).
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: StGeorg στις 4 Νοεμβρίου 2020, 10:24:00
Ερώτηση: Κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να σφραγίσουμε το φάκελο ή απλά ταχυδρομικός φάκελος με την κόλλα του; Βάζουμε π.χ. σφραγίδα πουθενά;
Τίτλος: Απ: Ιατρικη βεβαιωση για εκδοση αδειας κατοχης κυνηγετικου οπλου
Αποστολή από: Denominator στις 4 Νοεμβρίου 2020, 14:35:09
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ερώτηση: Κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να σφραγίσουμε το φάκελο ή απλά ταχυδρομικός φάκελος με την κόλλα του; Βάζουμε π.χ. σφραγίδα πουθενά;
Προσωπικά έκλεινα το φάκελο και υπέγραφα και σφράγιζα στο σημείο που κλείνει ο φάκελος εδώ και πολλά χρόνια και δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα.