Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση) => Μήνυμα ξεκίνησε από: Gatekeeper στις 5 Οκτωβρίου 2013, 14:10:24

Τίτλος: Αυξάνονται στο 26% οι κρατήσεις για τα “μπλοκάκια”
Αποστολή από: Gatekeeper στις 5 Οκτωβρίου 2013, 14:10:24
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=243076&catid=13

“Χαστούκι” στους ελεύθερους επαγγελματίες δίνει η απαίτηση της τρόικας για αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για αύξηση από το 20% στο 26% της παρακράτησης φόρου εισοδήματος για τους αμειβόμενους με μπλοκάκια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους άλλους παρέχουν επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις ή επιτηδευματίες.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, οι δανειστές ζητούν επίσης την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η ηγεσία του υπ. Οικονομικών είναι πιθανό να αποδεχθεί τα νέα αυτά μέτρα τα οποία αναμένεται να αποδώσουν πρόσθετα έσοδα 150-200 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του '14.

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις ενδέχεται να περιληφθούν στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Τίτλος: Απ: Αυξάνονται στο 26% οι κρατήσεις για τα “μπλοκάκια”
Αποστολή από: pzogr στις 5 Οκτωβρίου 2013, 14:53:30
Αν δεν κάνω λάθος το ποσό αυτό είναι προκράτηση φόρου κι όχι φορολόγηση του ποσού. Αν τελικά ο φόρος που θα υπολογιστεί με βάση το ετήσιο εισόδημα είναι μικρότερος του ποσού που προκρατήθηκε τότε θα το πάρουμε πίσω σαν επιστροφή. Κάνω λάθος;
Τίτλος: Απ: Αυξάνονται στο 26% οι κρατήσεις για τα “μπλοκάκια”
Αποστολή από: tasath στις 5 Οκτωβρίου 2013, 22:32:29
Απολύτως σωστό, απλά αυξάνουν την παρακράτηση (προκαταβολή) του φόρου.
Μεταξύ μας δεν είναι κακή ιδέα να το πάνε στο 26% που αντιστοιχεί στην πρώτη βαθμίδα της κλίμακας για ελεύθερους επαγγελματίες (μέχρι 50.000 ευρώ).
Συνεπώς στο τέλος του έτους, αν τύχει και έχεις μειώσεις είτε στο φορολογ. εισόδημα είτε στο φόρο, θα έχεις θεωρητικά επιστροφή.
Μην ξεχνάς όμως το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο αλληλεγγύης.