Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Ιανουαρίου 2022, 19:26:48

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Εκλογή από τη βάση; Το οχυρό έπεσε
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 24 Ιανουαρίου 2022, 00:04:11 »
21-01-2022
Του Κοινωνιολόγου, Γιώργου Σιακαντάρη.


Τελικά όπως όλα δείχνουν και το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην εκλογή από τη βάση της ηγεσίας έπεσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από εισήγηση του κ. Τσίπρα οδηγείται στην εκλογή ηγέτη και κεντρικής Επιτροπής απευθείας από τα μέλη του Κόμματος με καθολική ψηφοφορία, με ενιαία λίστα.  Και ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν στον δρόμο που χάραξε στα καθ’ ημάς ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολούθησε η ΝΔ. Όλα αυτά φαντάζουν πολύ δημοκρατικά. Η άμεση δημοκρατία στην πράξη. Καιρός οι «δημοκράτες όλου του κόσμου» να πανηγυρίσουν. Πόσο όμως και είναι δημοκρατική μια τέτοια εκλογή;

Πρώτα τα αριστερά κόμματα ανακάλυψαν την εκλογή από τη βάση. Πότε; Το Γαλλικό Σοσιαλιστικό και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας την «ανακάλυψαν» όταν είδαν πως η κομματική ταύτιση μειωνόταν ανάμεσα στους ψηφοφόρους τους τη στιγμή που αυτά είχαν μετατραπεί από κόμματα ιδεών σε πολυσυλλεκτικά και από εκεί σε κόμματα καρτέλ. Η εκλογή από τη βάση ήταν η απάντηση σε μια τριπλή αλλαγή: τη μείωση του αριθμού των κομματικών μελών, την υψηλή εκλογική κινητικότητα από το ένα κόμμα- καρτέλ στο άλλο και τη χαμηλότερη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές. Αλλαγές που μειώνουν τον χρόνο διατήρησης στην εξουσία κάθε νέας κομματικής ηγεσίας. Το μέσο που «εφευρέθηκε» για απάντηση στις παραπάνω αλλαγές ήταν η δήθεν δημοκρατική εκλογή από τη βάση. Η απάντηση στη «ρευστή μετανεωτερική κοινωνία» ήταν η ρευστοποίηση και της εκλογής ηγεσίας. Οι ψηφοφόροι πλέον καταργούν την έννοια του μέλους του κόμματος και την αντικαταστούν με την έννοια του θαυμαστή του νέου ηγέτη, μέχρι να παλιώσει γρήγορα ο νέος και να έρθει ο νέος νέος. Η εκλογή από τη βάση προβάλλεται ως απάντηση στον κατά Ρόμπερτ Μίχελς «σιδηρούν νόμο της ολιγαρχίας» που θέλει η πολιτική να μετατρέπεται σε  μήτρα κυριαρχίας των εκλεγμένων επί των εκλογέων, των αντιπροσώπων επί των αντιπροσωπευόμενων. Επιτυγχάνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Τον επιτείνει και διευρύνει. Η εκλογή από τη βάση μετατρέπει τον φίλο του κόμματος σε καταναλωτή κομμάτων που μπορεί να επιλέγει προϊόντα απ’ όποιο καλάθι, συγγνώμη κόμμα θέλει. Γεννιέται έτσι ο ηγέτης Βοναπάρτης. Αυτή η εξέλιξη βαυκαλίζει τους ψηφοφόρους ότι γίνονται κυρίαρχοι επί των κυρίαρχων τους. Όπως έγραφε πάλι ο Μίχελς ο βοναπαρτισμός «αναγνωρίζει τόσο απόλυτα τη λαϊκή θέληληση ώστε της παρέχει το δικαίωμα της αυτοχειρίας». Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς νίκησε την Ντόρα Μπακογιάννη. Και δεν θέλω να φανταστώ τι θα συνέβαινε με την εκλογή από τη βάση στην περίπτωση Σημίτη- Τσοχατζόπουλου. Η εκλογή από τη βάση επιτείνει αυτό που με σύγχρονους πολιτικούς όρους ονομάζεται «προεδροποίηση της πολιτικής». Μια ασφαλιστική δικλείδα που εφαρμόζουν SPD  και Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι η εκλογή μόνο από τα μέλη. Έξη μήνες πριν τις εκλογές κλείνει η λίστα μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Όσοι γραφούν μετά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Στα καθ’ ημάς όμως ο καθένας μπορεί να ψηφίσει σε όποιο κόμμα θέλει ή και σ’ όλα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα φαίνεται να είναι χειρότερα απ’ ότι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ακόμη και η ΚΕ θα εκλέγεται απευθείας. Γεγονός που θα την κάνει απόλυτο φερέφωνο του ηγέτη που θα έρχεται κάθε φορά «καβάλα στο κύμα». Έτσι όμως δεν εκλέγεται ηγέτης αλλά πρόσωπο. Αυτή η προσωποκρατία μετατρέπει τον «κομματικό υποστηρικτή» σε θαυμαστή. Θαυμαστής που εύκολα αλλάζει τόσο πρόσωπο όσο και κόμμα θαυμασμού. Και να που ο περίφημος εκδημοκρατισμός ακυρώνει τους απαραίτητους διαμεσολαβητικούς θεσμούς ανάμεσα στην ηγεσία και τη «βάση». Έτσι η δημοψηφισματική δημοκρατία ακυρώνει την αντιπροσωπευτική.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
22
21-01-2022

Μεγάλα διηγήματα, στην ΕΡΤ1 Δεύτερη πρεμιέρα για τις τρεις σειρές βασισμένες στην Ελληνική Λογοτεχνία

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
23
06-01-2022

«Καταστροφές και θρίαμβοι»: Ο Στάθης Καλύβας για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
24
Ηχοβολέας του Doppler. Πόσα Mhz πρέπει να είναι;

The requirements from the Doppler probe is to have an appropriate frequency that meets the measurement requirements. Thus, for the Doppler measurement of the smaller, more superficial vessels such as the DP (Dorsalis Pedis) or PT (Posterior Tibial), a 10 MHz or 8 MHz probe is used, while for larger or deeper vessels, the 4 MHz probe is preferred.

Δείτε σχετική φωτογραφία εδώ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
25
Όντως ΟΤ αλλά θεωρώ ενδιαφέροντα, ίσως να μπορούν να μεταφερθούν στο κοβιντοθέμα από διαχειριστή.
Αν εννοείτε ότι η αυξημένη θνητότητα οφείλεται τουλάστιχον εν μέρει στην υπερκόπωση συμφωνούμε σαφώς.
Ο λόγος όμως της υπερκόπωσης είναι η αυξημένη νοσηρότητα, κι εκεί θεωρώ ότι ευθύνεται σημαντικά η εμβολιαστική κάλυψη, συνυπολογιζόμενης και της ψευδούς δήλωσης εμβολιασμού-νόσησης.
Δεν έχω τόσο πρόχειρα τα δεδομένα για τους άνω των 60 αν και πλέον δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν.
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εγώ βλέπω μέχρι και εβδομάδα 45 2021 περίπου 11% διαφορά στους άνω των 60. Οι καμπύλες των πλήρως εμβολιασμένων στο my world in data στο σύνολο του πληθυσμού δείχνουν επίσης μία διαφορά από 6-9% αλλά η Σουηδία αργεί σε σχέση με την Ελλάδα σε κάθε επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης προς τους νεότερους. Και η απότομη άνοδος της εμβολιαστικής κάλυψης των άνω των 60 ετών στην Ελλάδα με σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες από την ανακοίνωση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού μάλλον συνηγορεί υπέρ της σχετικής διαφοράς κάλυψης μέχρι πρόσφατα.
Αν ο αντίλογος εδώ είναι ότι η διαφορά είναι μικρή, ίσως κάπου εκεί μέσα να βρίσκεται το επίπεδο κάλυψης που απαιτείται για να δούμε κάποιου βαθμού προστασία αγέλης.

Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά τους προηγούμενους μήνες σε οδήγησε στην πλημμύρα βαριά νοσούντων. Και σαφώς ένα σύστημα υγείας με περιορισμένους πόρους θα κλατάρει πιο γρήγορα. Δεν το προστατέψαμε όμως αυτό το σύστημα. Από τους ιβερμεκτινάκηδες μέχρι τους εναλλακτικούς και τα μιάσματα που τα παίρνουν για ψευδείς εμβολιασμούς.
26
20-01-2022

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
28
Πολιτιστικό στέκι / Θάλαμος αριθμός 6 του Άντον Τσέχωφ
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 23 Ιανουαρίου 2022, 00:01:45 »


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
29
22/01/2022

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
30
Πολιτιστικό στέκι / Η γραμμή των οριζόντων
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις 22 Ιανουαρίου 2022, 10:35:50 »
Το καράβι αφήνει την Καβάλα πίσω του και κατευθύνεται προς την Λήμνο.
 
Στο βάθος η υποβλητική σκιά του Άθωνα.

Φίλε, Parsalidis George σε ευχαριστούμε για την φωτογραφία.
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 10