Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε νοσηλευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 16 Μαΐου 2008, 23:50:21

Τίτλος: Μετά τις εφημερίες των γιατρών, έρχονται και οι εφημερίες των νοσηλευτών.
Αποστολή από: Αγωνιστική Παρέμβαση στις 16 Μαΐου 2008, 23:50:21
Μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε στην ουσία, τη θέσπιση του θεσμού τηε εφημερίας και για τους Νοσηλευτές.
Συγκεκριμένα είπε τα εξής:"Σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθούμε τη θέσπιση της εφημερίας του νοσηλευτή, ως ελάχιστη μισθολογική αναγνώριση του πράγματι σπουδαίου και υπεύθυνου έργου που επιτελείτε. Υπολογίζουμε, ότι σε πρώτο χρόνο θα αφορά 8.000 με 9.000 νοσηλευτές, με την προοπτική της περαιτέρω επέκτασής του".
Είναι προφανές ότι ο Υπουργός γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του νοσηλευτικού σώματος είναι γυναίκες ,οι περισσότερες με επί πλέον "υποχρεώσεις" μέσα στα πλαίσια της οικογένειάς τους , προσπαθεί να τις δελεάσει λέγοντάς τες.Θα κάνετε την πρωινή βάρδια σας και μετά εναλλακτικά κάποιες από σας, εκ περιτροπής, θα είναι σε εφημερία ετοιμότητας από το σπίτι σας  μέχρι το επόμενο πρωί.
Έτσι εξοικονομεί ένα μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, που με μερικά ψίχουλα για αμοιβή, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να του καλύψει ανάγκες του συστήματος υγείας.Ιδιαίτερα αυτό το μέτρο κατά την άποψή μας θα χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα τμήματα των επαρχιακών νοσοκομείων που τα απογεύματα και βράδια καλύπτουν σε καθημερινή βάση έκτακτα περιστατικά.(π.χ. τμήματα αιμοδοσίας,μονάδες  αιμοκάθαρσης, χειρουργεία, τμήματα αξονικής τομογραφίας ,αλλά και σε Κέντρα Υγείας).Ταυτόχρονα θα κατεβάσει το κατώφλι ασφαλείας των απασχολούμενων νοσηλευτών όπως πχ τις νύχτες ή απογεύματα ανάλογα με τη κίνηση της κάθε κλινικής.Αν έχει περιστατικά θα απασχολεί 2-3 νοσηλευτές.Αν έχει λίγα κατειλημμένα κρεβάτια θα απασχολεί μια νοσηλεύτρια και θα έχει και μία σε ετοιμότητα.
Έτσι... καθαρίζει και με τις προσλήψεις.
Τίτλος: Απ: Μετά τις εφημερίες των γιατρών, έρχονται και οι εφημερίες των νοσηλευτών.
Αποστολή από: D-Michalis στις 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έχει περιστατικά θα απασχολεί 2-3 νοσηλευτές. Αν έχει λίγα κατειλημμένα κρεβάτια θα απασχολεί μια νοσηλεύτρια και θα έχει και μία σε ετοιμότητα.


Αυτό μου μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι.

Πώς εγώ νόμιζα ότι την σήμερον με μία νοσηλεύτρια σε βάρδια βγαίνουν σε πάρα πολλές Κλινικές τα προγράμματα, ακόμη και μέρες που είναι όλα τα κρεβάτια κατειλημμένα?

Μάλλον όμως ακούω παραμύθι, ή αλλιώς εγώ ζω στο παραμύθι μου.

Και τα δύο γλυκά μου φαίνονται !!!