Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 4 Μαρτίου 2013, 23:39:13

Τίτλος: Δούλεψε έξι ημέρες και την έβδομη... αποσυνδέσου.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 4 Μαρτίου 2013, 23:39:13
04/03/2013   www.in.gr

National Day of Unplugging

Δούλεψε έξι ημέρες και την έβδομη... αποσυνδέσου

Στην εβραϊκή παράδοση, το Σάββατο είναι η ευλογημένη ημέρα της ιεροσύνης και της ανάπαυσης μετά από έξι ημέρες δημιουργίας. Τα τελευταία χρόνια, το εβραϊκό δίκτυο Reboot που ιδρύθηκε το 2002 καθιέρωσε την «ημέρα της αποσύνδεσης» ή καλύτερα National Day of Unplugging που γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου στις ΗΠΑ. Από την ώρα που θα δύσει ο ήλιος την Παρασκευή και επί 24 ώρες, οι πιστοί καλούνται να βάλουν στην άκρη smartphone, tablet και PC, κονσόλες και MP3όφωνα και να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Δύσκολο...

Όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, χάνουμε τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας με την μύτη μας χωμένη σε ένα iPhone ή σε ένα Blackberry, γράφοντας Facebook updates και tweets, αποκλείοντας τον εαυτό μας από τον έξω κόσμο μέσα σε μια φούσκα ησυχίας που δημιουργούν τα ακουστικά μας.

Όσοι συμφωνούν, καλούνται να συμμετέχουν στην National Day of Unplugging και ξεκινούν να ζουν μια διαφορετική ζωή: δικτυώνονται με ανθρώπους στην γειτονιά, στις διαδρομές, στην πόλη τους, τρώνε το γεύμα τους χωρίς διακοπές και βρίσκουν το χρόνο να διαβάσουν ένα βιβλίο στο παιδί τους.

Η ομάδα εθελοντών με την χαρακτηριστική επωνυμία Reboot (όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει την επανεκκίνηση του συστήματος) διοργανώνει εκδηλώσεις για το ιερό Σάββατο εν έτει 2013. Εκεί, κατά την είσοδό τους, οι επισκέπτες ελέγχονται και απαλλάσσονται από τις ψηφιακές τους συσκευές στον σταθμό Phone & Device Check-in. Πίνουν βιολογικά αφεψήματα, κάνουν μασάζ, παίζουν επιτραπέζια, φτιάχνουν βραχιολάκια, ζωγραφίζουν. Όσοι ψάχνουν για πληκτρολόγιο, αρκούνται στην παλιά καλή γραφομηχανή συνοδεία herbal drinks και κομπούχα.

Ο αριθμός των πιστών που έκαναν unplug την 1-2 Μαρτίου 2012 δεν έγινε γνωστός, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανέβασαν στον δικτυακό τόπο http://nationaldayofunplugging.com/ μια φωτογραφία όπου εξηγούσαν γιατί εκείνοι έκαναν Unplug. Δείτε τους λόγους τους:


http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231238015