Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 10 Μαρτίου 2009, 10:35:10

Τίτλος: Υψηλά τα ποσοστά κακοποίησης των παιδιών στη χώρα μας.
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 10 Μαρτίου 2009, 10:35:10
08/03/2009
Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

 
 
    Κακοποίηση υφίσταται το 2% των ανηλίκων στην Ελλάδα, σωματική τιμωρία το 66% ενώ ένα ποσοστό της τάξης 5-6,5% εκτίθεται σε σεξουαλική βία. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης κατά την ομιλία του στη διημερίδα "Ανήλικοι σε βίαιο περιβάλλον", που ολοκληρώθηκε σήμερα στα Τρίκαλα.

    Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο κ.Νικολαϊδης και ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός συνηγόρου για τα δικαιώματα του παιδιού, αναφέρθηκαν στο ρόλο του συνηγόρου του παιδιού στην προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων και στην βία κατά ανηλίκων.

    Ο κ. Μόσχος αφού μίλησε διεξοδικά για το θέμα της βίας, σημείωσε ότι σήμερα η εκπαίδευση δεν διαθέτει την κατάλληλη υποστήριξη από ειδικούς, ώστε να αντεπεξέλθει στα σύγχρονα ζητήματα της βίας.

    Τη διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού" Κλιάφα, διοργάνωσε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Τρικάλων με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.

    Η διημερίδα, που την παρακολούθησαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς και γονείς, ολοκληρώθηκε με το εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς.