Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 15 Απριλίου 2018, 22:40:18

Τίτλος: Τι έδειξε η νεκροτομή ενός bodybuilder που έπαιρνε στεροειδή αναβολικά κ αυξητικ
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 15 Απριλίου 2018, 22:40:18
Ο Rich Piana (https://en.wikipedia.org/wiki/Rich_Piana) ήταν ένας bodybuilder που παραδεχόταν δημοσίως ότι έπαιρνε στεροειδή αναβολικά και αυξητική ορμόνη.

Πέθανε ξαφνικά στα 46 του χρόνια.

Να τι έδειξε η Ιατροδικαστική Έκθεση μετά την νεκροτομή:


Τίτλος: Απ: Τι έδειξε η νεκροτομή ενός bodybuilder που έπαιρνε στεροειδή αναβολικά κ αυξητικ
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 15 Απριλίου 2018, 22:56:35
Να σημειώσουμε σκόρπια:

- σχεδόν ΟΛΟΙ οι νέοι που πηγαίνουν γυμναστήριο γνωρίζουν τι σημαίνουν οι λέξεις Dianabol και Winstrol.
Και αν δεν γνωρίζουν, θα μάθουν γιατί στα γυμναστήρια θα δουν κάποιους υπέρ το δέον "τουμπανιασμένους" και θα ρωτήσουν, ενώ υπάρχει πάντα και το Ιντερνετ.

- τυπικά αυτές οι ουσίες είναι απαγορευμένες στην χώρα μας, αλλά προσωπικα τις έχω δει να πωλούνται ακόμα και σε μαγαζιά, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παραγγελθούν και μέσω Ιντερνετ.

- Προσωπικά στους πλέον αποφασισμένους προτείνω να κάνουν κύκλους και να παρακολουθούνται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ από κάποιον ΙΑΤΡΟ που θα ελέγχει ηπατική και νεφρική λειτουργία κτλ.

Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, άπαξ και δεν έχετε ασχοληθεί με το θέμα ΜΗΝ ΕΚΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟΨΗ συνάδελφοι, δεν γίνεται να χαρακτηρίζετε ως "αναβολικά" τα συμπληρώματα διατροφής (πρωτεϊνη, κρεατίνη, BCAA κ.α), γιατί αυτό δείχνει ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΙΑ, και έτσι απλά τον χάσατε τον αθλούμενο.

Και πιστέψτε με, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ καθοδήγηση, γιατί δεν γνωρίζουν τι ζημιά μπορούν να κάνουν σε συκώτι, νεφρά, καρδιά.

Στο θέμα μας τώρα, ο συχωρεμένος Rich Piana έκανε εκτεταμένη και συνεχή χρήση αναβολικών, το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, οπότε ιδού τα αποτέλεσματα.

Υπόψιν ότι ο συγκεκριμένος δεν κατέβαινε σε αγώνες, αλλά έγινε διάσημος (και πουλούσε τα προϊόντα του) μέσω των κοινωνικών δικτύων και του Youtube.