Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων => Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Δ. Κουναλάκης στις 13 Μαρτίου 2008, 06:02:16
-
Τα βιβλία δεν μπορούν να καούν. Οι ιδέες δεν μπορούν να φυλακιστούν. Η ιστορία αποδεικνύει ότι ο λογοκριτής και ο ιεροεξεταστής πάντα χάνουν. Το μόνο όπλο κατά των κακών ιδεών είναι καλύτερες ιδέες.
Άλφρεντ Γκρίσγουολντ (Αμερικανός ιστορικός)
-
Κάποιοι είπαν… (και κάποιοι τους είχαν ήδη απαντήσει):
-Στα 18 έχεις μέλλον, στα 25 πρόβλημα, στα 40 εμπειρία και στα 50 ιστορία.
(Χοσέ Μπαρόζο, Ευρωπαίος Επίτροπος)
Απάντηση από: Λάμπρος Κωνσταντάρας, ηθοποιός:
-Τι 30, τι 40, τι 50.
-Για πρώτη φορά βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή ιστορικής συμφωνίας για το εργασιακό των ιατρών. (Έλληνας Υπουργός Υγείας)
Απάντηση από: Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας), μορφή του '21:
-Δεν θα περάσει αντουφέκιστος.
-Θα εισηγηθώ κάθε επιστημονική εταιρία που έχει μέλη Γ.Ι., να συνδράμει οικονομικά την Ένωση Γ.Ι. (Υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές για το Δ.Σ. της Ένωσης Γ.Ι.)
Απάντηση από: Homer Simpson, ήρωας tv κόμικ:
-Δεν έχει σημασία τί χρώμα έχουν τα m&ms (σ.σ. χρωματιστά σοκολατένια κουφέτα), αφού όλα στο τέλος μετατρέπονται στο ίδιο χρώμα.
-
''Η πολιτική είναι γένους θηλυκού''
Ειπώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπηλιωτόπουλο.
-
Με άρθρο γένους θηλυκού προσφωνούμε και τις τραβεστί. Η πολιτική λοιπόν είναι κάτι παραγωγικό (γένους θηλυκού) αν την ασκούν παραγωγικοί άνθρωποι, ενώ είναι εξάμβλωμα, αν την ασκούν σοφιστές και σκοταδιστές. διαλέξτε λοιπόν γιατί το ερώτημα δεν είναι το "τι είναι η πολιτική" αλλά "τι είναι οι πολιτικοί"?
-
Eπίσης έχει ειπωθεί:
-Του έβαλαν δονητή.
*(εννοούσε απινιδωτή)
-
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
-
"Ο γάμος είναι ένα υπέροχο πράγμα, γιατί δύο άνθρωποι αποφασίζουν ν' αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματα της ζωής τους, που δεν θα είχαν προκύψει αν δεν είχαν παντρευτεί."
"Όταν κάνεις μια προσευχή δεν πρέπει να περιμένεις ανταπόκριση, γιατί τότε παύει να είναι προσευχή και γίνεται αλληλογραφία."
Όσκαρ Ουάιλντ, Άγγλος συγγραφέας.
-
- Θα προχωρήσουμε σε επανίδρυση του κράτους.
('Ελληνας Πρωθυπουργός)
Απάντηση (σε άπταιστα greek-german) από: Πωλ Μπράιτνερ, παλαίμαχος γενειοφόρος Γερμανός ποδοσφαιριστής:
- Mit klanen nicht wafen avgen.
-
"Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν" - Oscar Wilde
"Ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που προχωράει τη σκέψη του άφοβα ως το τέλος" -Λέων Μπλουμ
-
.
-
" Η ζωή μας δίνει αυτά που διεκδικούμε κι όχι αυτά που αξίζουμε."
-ανώνυμο μέλος της γενιάς των 700 ευρώ
-
Περί Κυβερνοχώρου
"Ο απαλλαγμένος από τους ασφυκτικούς νόμους περί Τύπου κυβερνοχώρος φιλοξενεί σήμερα τον πιο ζωντανό διάλογο στη χώρα. Με τις υπερβολές του και τις κακίες του. Αλλά επίσης και με τα διαμάντια του. Και όποιος έχει κρίση ξεχωρίζει εύκολα την ήρα από το στάρι."
Μανδραβέλης Πάσχος, άρθρο «Άποψη –Ζοντανός Διάλογος» στην Καθημερινή, 19-3-2008
-
- Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις.
(Ουμπέρτο Έκο, ιταλός σημειολόγος, υποννοώντας ότι οι ειδήσεις παράγονται, εν πολλοίς, από τους δημοσιογράφους)
Συμπλήρωση από: Έλληνας Γ.Ι. :
- Και όταν οι γιατροί βρίσκονται σε απεργία, δεν υπάρχουν "περιστατικά".
-
Ο αγράμματος του 21ου αιώνα δεν θα είναι αυτός που δεν μπορεί να διαβάσει και να γράψει, αλλά αυτός που δεν μπορεί να μάθει, να ξεχάσει και να ξαναμάθει.
Alvin Toffler (http://en.wikipedia.org/wiki/Alvin_Toffler)
-
Ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται με δύο ομάδες των 11 παικτών, και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία.
Γκάρι Λίνεκερ, διεθνής άγγλος ποδοσφαιριστής.
-
Οποιαδήποτε προσπάθεια αποκωδικοποίησης της μνημειώδους-σουρρεαλιστικής-καλτ αγόρευσης που έκανε στη Βουλή για τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, προειδοποιώ, είναι μάταιη. Στο παρακάτω απόσπασμα εξηγεί για ποιό λόγο δεν λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας με αποτέλεσμα να μην σωθεί ο Κρόνιος Λόφος στην Αρχαία Ολυμπία. Δεν είναι αστείο, η ομιλία είναι καταχωρημένη στα πρακτικά της Βουλής!
«Σας ζητώ να εκτιμήσετε... ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε... ειλικρινώς σας ζητώ να εκτιμήσετε... ότι πάσχουμε... ως κράτος... ως κοινωνία... ως διοικητική δομή... από τους εργάτες -εντός εισαγωγικών- του πεδίου!
Ποιος θα δει την κομμένη γράνα; Γράνα! Που σημαίνει υδ-ρα-γω-γός! Που καταστρέφει το νερό! Τοοο.. έδαφος! Και ύστερα γλείφει και κόβει την άσφαλτο! Και θα έρθουμε εμείς ύστερα... οι Συβαρίτες πολιτικοί της μαλθακότητας και της τρυφηλότητας και των σχεδιασμάτων... έχασαν... έχασαν από τον Κρότωνα... Θα έρθουν οι Συβαρίτες πολιτικοί να πουν: Εδώ, τα δισεκατομμύρια... στην Τσακώνα πρέπει να καταβληθούν τάχιστα! Γιατί ο δρόμος Τριπόλεως - Καλαμάτας κάνει εξ' αιτίας της διακοπής απ' το νερό... Αλλά και στη Μαλακάσα το ίδιο έγινε!»
-
Ούτε η Πυθία δε θα το έλεγε καλύτερα...με μία κατάλληλη χορογραφία, μπαίνει άνετα σε τραγωδία -όπως και έγινε δηλαδή...
-
Οι πολλοί νόμοι σε μια χώρα είναι, όπως οι πολλοί γιατροί, σημείο αδυναμίας κι αρρώστιας.
Βολταίρος, 1694-1778
- Στην Ελ έχουμε και απ' τα δυο.
-
Λέγεται ότι όταν ο Βολταίρος ήταν στα τελευταία του, πήγε στο κρεβάτι του ένας ιερέας και τον προέτρεψε: «Αρνήσου τον Σατανά και όλα του τα έργα!». Οπότε ο φιλόσοφος του απάντησε με προσήνεια: «Καλέ μου φίλε, δεν είναι ώρα να κάνω εχθρούς...»
-
«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
«…Εφ´οσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση (Άργος, 11 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 1829)
-
«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
«…Εφ´οσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση (Άργος, 11 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 1829)
Ναι αλλά τότε δεν υπήρχαν:
Το μαγαζιά στο Κολωνάκι.
Η Ψαρρού στη Μύκονο με τις ξαπλώστρες.Φήμες ότι η πρώτη σειρά από τις ξαπλώστρες μισθώνεται με 8000 ευρώ παρακαλώ ετησίως.
Οι βιλες με πισίνα, έστω κι άν δεν υπάρχει σταγόνα νερό στη περιοχή.
Τα 4τροχα θηρία των 3500-5000 κυβικών με τετρακίνηση.
Τα μπουζουξίδικα στην Ιερά Οδό και στη παραλιακή.
Οι λουλουδούδες με τα πανέρια στα μαγαζιά.
Οι εταιρείες security για να σε προστατεψουν από τους αγανακτισμένους και πένητες.
Οι ... ξανθιές δίμετρες τόσο εγχώριες, όσο και αλλοδαπές.
Τα αεροπορικά ταξίδια για διακοπές στα ακριβότερα μέρη του κόσμου.
Αρκούν διακομιστή ή να γράψω και άλλα; ;D ;D ;D
Συμπέρασμα
Σε λάθος εποχή γεννήθηκε ο Καποδίστριας. :)
-
Λέγεται ότι ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε κάποτε τον εξής διάλογο με τον εαυτό του:
Εαυτός Όσκαρ: Εσύ είσαι εσύ;
Όσκαρ: Ναι, εγώ είμαι εγώ.
Εαυτός Όσκαρ: Και εγώ είμαι εγώ.
Όσκαρ: Ε, τότε κάποιος από τους δυο μας πρέπει να φύγει!
-
Το άλογο θα μείνει για πάντα, ενώ το αυτοκίνητο είναι μόνο ένας νεωτερισμός, μια φούσκα.
Ένας τραπεζίτης στις αρχές του 20ου αιώνα.
Ό,τι μπορούσε να εφευρεθεί, έχει εφευρεθεί.
Ο επικεφαλής του Αμερικανικού γραφείου ευρεσιτεχνιών (1899)
Δεν έχει σημασία τι θα κάνει. Δεν θα καταφέρει ποτέ του τίποτα.
Ένας από τους δασκάλους του Αϊνστάιν
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο μέλλον μπορεί να ζυγίζουν κάτω από δεκαπέντε τόνους.
Από το περιοδικό POPULAR MECHANICS, τo 1949.
Νομίζω ότι υπάρχει μια παγκόσμια αγορά για, ενδεχομένως, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Thomas Watson, 1874-1956 (Το είπε το 1953...)
Ο φωνογράφος δεν έχει καμιά απολύτως εμπορική αξία.
Τόμας Έντισον, 1847-1934 (εφευρέτης του φωνογράφου)
Δηλαδή, θα κάνετε ένα πλοίο να πλεύσει αντίθετα στον άνεμο και στα ρεύματα, ανάβοντας μια φωτιά κάτω από το κατάστρωμα; Σας παρακαλώ, δεν θέλω να χάνω το χρόνο μου ακούγοντας τέτοιες ανοησίες.
Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821
(Αναφερόμενος στην εφεύρεση του ατμόπλοιου)
640 ΚΒ μνήμη νομίζω ότι είναι αρκετά για όλους.
Bill Gates (μεγάλη "πατάτα", σύμφωνοι. Ποιος όμως είχε αντίθετη άποψη εκείνη την εποχή;)
Η πτήση μηχανών βαρύτερων από τον αέρα είναι αδύνατη.
Lord Kelvin, 1824-1907
Το ταξίδι με τρένο δεν είναι δυνατό, επειδή με τέτοιες ταχύτητες, ελλείψει αέρα, οι επιβάτες θα πέθαιναν από ασφυξία.
Κάποιος Βρετανός πανεπιστημιακός στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα.
Το τηλέφωνο είναι μια ενδιαφέρουσα εφεύρεση, αλλά ποιος θα 'θελε να το χρησιμοποιήσει;
Rutherford B. Hayes,1822-1893, Πρόεδρος ΗΠΑ (μετά την παρουσίαση της νέας εφεύρεσης του τηλεφώνου το 1876)
Η ενέργεια που παράγεται από τη διάσπαση ενός ατόμου είναι αμελητέα. Όποιος περιμένει μια νέα μορφή ενέργειας από τις μεταμορφώσεις του ατόμου, είναι φαντασιόπληκτος.
Ernest Rutherford,1871-1937 (λίγο μετά την πρώτη διάσπαση του ατόμου που πέτυχε ο ίδιος)
Πυρηνοκίνητες οικιακές συσκευές θα είναι πραγματικότητα σε δέκα χρόνια.
Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας το 1956
Η παγκόσμια αγορά για φωτοτυπικά μηχανήματα είναι, το πολύ, 5000 κομμάτια.
Έγγραφο της ΙΒΜ σχετικά με πιθανή συνεργασία με την XEROX το 1959.
Η τηλεόραση δεν έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει σε καμιά αγορά πάνω από έξι μήνες. Οι άνθρωποι σύντομα θα βαρεθούν να κοιτούν ένα ξύλινο κουτί κάθε βράδυ.
Darryl Zanuck,1902-1979 (πρόβλεψη του 1946...)
Αν δεν πετύχουμε, διατρέχουμε τον κίνδυνο να αποτύχουμε.
Ντον Κουέηλ, Αμερικανός αντιπρόεδρος
Μπα, έχετε και εσείς μαύρους;
Τζώρτζ Μπους, γ.1946 ...προς το Βραζιλιάνο πρόεδρο.
Αυτοί που περιμένουν, ότι η ΕΣΣΔ μπορεί να εγκαταλείψει τον κομμουνισμό, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι που μια γαρίδα θα μάθει να
σφυρίζει.
Νικίτα Χρουστσόφ,1894-1971
Θα περάσουν πολλά χρόνια-όχι στον καιρό μου πάντως- πριν δούμε γυναίκα πρωθυπουργό της Βρετανίας.
Μάργκαρετ Θάτσερ, γ. 1925 (το είπε 10 χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός)
Η μεγάλη αποχή στις εκλογές είναι μια ένδειξη ότι λιγότεροι άνθρωποι πήγαν να ψηφίσουν.
Ντον Κουέηλ, Αμερικανός αντιπρόεδρος
Εμείς στην Αμερική σήμερα είμαστε πιο κοντά στο θρίαμβο επί της φτώχειας από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή στην ιστορία.
Herbert Hoover, 1874-1964 (ειπώθηκε το1928, λίγο πριν το μεγάλο κραχ)
Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι το παρελθόν έχει περάσει.
Τζώρτζ Μπους, γ.1946
Θα έρθει κάποια στιγμή που η τέχνη θα εξοριστεί για τα καλά από τη ζωή μας, που η επιρροή της πάνω στη ζωή θα είναι μηδαμινή.
Friedrich Hegel, 1770-1831
Και με τι ακριβώς ασχολείστε;
Βασίλισσα Ελισάβετ Β'(απευθυνόμενη στους Μπήτλς, την εποχή που μεσουρανούσαν!)
Μπορώ να κάνω ότι θέλετε, αρκεί να μη χρειάζεται να μιλώ.
Linda Evangelista (μοντέλο)
Ο κ. Φρεντ Ασταίρ δεν μπορεί να παίξει, δεν μπορεί να τραγουδήσει, κάνει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λιγάκι.
Εκτίμηση της MGM για τον, τότε, υπό δοκιμή Φρεντ Ασταίρ
Ποιος στην ευχή θα 'θελε να ακούσει ηθοποιούς να μιλούν;
Harry Warner, 1881-1958 (το είπε το 1927, σχετικά με την προοπτική του ομιλούντος κινηματογράφου)
Δεν θα καταφέρεις τίποτε παιδί μου. Πρέπει να γυρίσεις πίσω στο φορτηγό.
Ο πρώτος παραγωγός του Έλβις Πρίσλεϋ, απολύοντάς τον.
Δεν μας αρέσει ο ήχος τους. Τα γκρουπ με κιθάρες είναι ξεπερασμένα.
Το σκεπτικό της απόρριψης των Beatles από δισκογραφική εταιρεία το 1962.
Πιστέψτε με, η Γερμανία δεν είναι σε θέση να αρχίσει πόλεμο.
David Lloyd George, 1863-1945 (το είπε το 1934...)
Τα αεροπλάνα είναι ενδιαφέροντα παιχνίδια,αλλά χωρίς καμιά στρατιωτική αξία.
Ferdinand Foch,1851-1929 (το είπε το 1911, λίγο πριν τον Α' Παγκόσμιο, όπου ήταν αρχιστράτηγος)
Η ιδέα ότι αυτές οι σιδερένιες άμαξες θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν το ιππικό είναι παρανοϊκή. Και σχεδόν αντεθνική.
Άγγλος επιτελικός μετά την επίδειξη ενός τανκ κατά τον Α' Παγκόσμιο.
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από τα πυρηνικά όπλα: να τα χρησιμοποιήσουμε.
Κάποιος ακροδεξιός Αμερικανός
Νομίζω πως ο άνθρωπος και τα ψάρια μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά.
Τζώρτζ Μπους, γ.1946
Δεν είναι ανάγκη να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον επειδή η Δευτέρα Παρουσία έρχεται όπου να 'ναι.
Αποδίδεται στον James Watt, υπουργό Περιβάλλοντος του Ρήγκαν
Εκατό χρόνια από σήμερα δεν θα υπάρχει ούτε μια Βίβλος στον κόσμο. Το τελευταίο αντίτυπο θα βρίσκεται σε κάποιο παλαιοπωλείο.
Βολταίρος, 1694-1778
Για πρώτη φορά στην ιστορία, όλα είναι έτοιμα για τη μάχη του Αρμαγεδώνα και τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.
Ρόναλντ Ρήγκαν, 1911-2004
Είμαστε πιο δημοφιλείς από τον Ιησού Χριστό τώρα. Δεν ξέρω ποιο θα φύγει πρώτα. Το ροκ εν ρολ ή ο χριστιανισμός.
John Lennon, 1940-1980
-
"Θα γίνουμε η Δανία του Βαλκανικού Νότου"
Γ.Α.Π., Ελ Πρωθυπουργός
"Όταν χρωστάς δανεικά, δεν είσαι ελεύθερος"
Γεώργιος Παπακων/νου, Ελ Υπ Οικ
"Αυτά που βλέπω στην Ελ, δεν τα είδα πουθενά αλλού."
Πωλ Τόμσεν, Δανός επικεφαλής του κλιμακίου Δ.Ν.Τ. στην Ελ
-
Ο Χαράλαμπος Βοζίκης (1862-1937) υπήρξε πολιτικός, διετέλεσε βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, υπουργός επισιτισμού και Πρόεδρος της Βουλής.
Ως ενδεικτικός της παλαιοκομματικής νοοτροπίας του, έχει μείνει ο διάλογος του ιδίου με τον Γενικό Γραμματέα της Διοίκησης των Νήσων του Αιγαίου Κ. Τριανταφυλλόπουλο, σχετικά με ένα ρουσφέτι την ικανοποίηση του οποίου ζήτησε ο πρώτος από τον δεύτερο, το οποίο όμως είχε ήδη ικανοποιηθεί :
Βοζίκης: Πότε προλάβατε και διεκπεραιώσατε την αίτηση; Αύτη υπεβλήθη μόλις εχθές!
Τριανταφυλλόπουλος: Και τι μ’ αυτό; Το αίτημα υπήρξε νόμιμον.
Βοζίκης: Και το έλυσες χωρίς να έλθουν να με παρακαλέσουν;
Τριανταφυλλόπουλος: Αφού το αίτημα ήτο νόμιμον.
Βοζίκης: Ώστε έτσι, θα λύωμεν όλας τας υποθέσεις αμέσως, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει η παραμικρά δυσκολία! Δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φαινώμεθα ότι τους λύομε δήθεν άλυτα προβλήματα και ότι θα τους τα παρουσιάζωμεν ως ρουσφέτια;
-
"We are now using the discovery of 12,000 Polish officers, murdered by the GPU, for anti-Bolshevik propaganda on a grand style. We sent neutral journalists and Polish intellectuals to the spot where they were found. Their reports now reaching us from ahead are gruesome."
Εάν σας έλεγα ότι αυτό το έγραψε ο εμπνευστής της προπαγάνδας Dr. Paul Joseph Goebbels θα λέγατε ότι είναι σίγουρα ψεύτικη προπαγάνδα των Ναζί. Έτσι, φάνηκε αρχικά. Όμως, ήταν αλήθεια.
Πρόκειται για το αποτρόπαιο έγκλημα των Σοβιετικών στο Katyn με εντολή του Στάλιν που πρόσφατα γυρίστηκε σε ταινία. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre
Συναφές είναι και το ρεκόρ γκίνες με τον άνθρωπο που έχει εκτελέσει 7000 ανθρώπους έναν-έναν με περίστροφο. Είναι ο Vasili Mikhailovich Blokhin και μπορείτε να δείτε την βιογραφία του εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Vasili_Blokhin
Είναι ο άνθρωπος που δούλεψε για τον τσάρο και κατόπιν για τον Στάλιν από τον οποίο παρασημοφορήθηκε κιόλας. Άλλη μια απόδειξη πως οι βίαιες επαναστάσεις αλλάζουν μόνο πρόσωπα-τυράννους.
-
Ας δούμε και τα δικά μας.
Η ισοπέδωση της Μήλου από τους Αθηναίους όταν οι πρώτοι αποφάσισαν να αποσυρθούν της Συμμαχίας τι ήταν?
Πράξη δημοκρατικού διαλόγου?
-
Ας δούμε και τα δικά μας.
Η ισοπέδωση της Μήλου από τους Αθηναίους όταν οι πρώτοι αποφάσισαν να αποσυρθούν της Συμμαχίας τι ήταν?
Πράξη δημοκρατικού διαλόγου?
Καμιά απολύτως σχέση. Δεν ήταν κίνηση διευθέτησης μιας "ανταρσίας".
according to historian Gerhard Weinberg, is that Stalin wanted to deprive a potential future Polish military of a large portion of its military talent: "It has been suggested that the motive for this terrible step [the Katyn massacre] was to reassure the Germans as to the reality of Soviet anti-Polish policy. This explanation is completely unconvincing in view of the care with which the Soviet regime kept the massacre secret from the very German government it was supposed to impress... A more likely explanation is that... [the massacre] should be seen as looking forward to a future in which there might again be a Poland on the Soviet Union's western border. Since he intended to keep the eastern portion of the country in any case, Stalin could be certain that any revived Poland would be unfriendly. Under those circumstances, depriving it of a large proportion of its military and technical elite would make it weaker."
Αν το θέλεις κι αλλιώς, ο Στάλιν, φρόντιζε πάντα τους "φίλους" του με βάση τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του. Και πέστο πεθερά και στην νύφη.
-
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε.
Τυχερές οι γυναίκες... σύζυγοι γιατρών. ;D ;D
-
«Τα χρέη τῶν πόλεων, πολιτειῶν, χωρῶν, καὶ τῶν κατά μέρος πολιτῶν, ὁπού ἐχρεωστούντο παρθέντα πρὸ πέντε χρόνων καὶ εἰς αυτό τό διάστημα ἐπληρώνετο διάφορον εἰς τοὺς δανειστάς, ἡ παρούσα Διοίκησις τὰ ἀναιρεί καὶ οἱ δανεισταί δὲν ἒχουν νὰ ζητούν εἰς τὸ ἑξῆς μήτε κεφάλαιον, μήτε διάφορον ἀπό τοὺς χρεώστας, ὡσάν ὁπού ἐπήραν τα δάνειά των, διότι διπλώνουν τὰ κεφάλαια εἰς πέντε χρόνους.»
Ρήγας Βελεστινλής, Τα Δίκαια του Ανθρώπου, άρθρον 35
-
Βρες μια δουλειά που την αγαπάς, και θα πάψεις πλέον να θεωρείς ότι δουλεύεις.
Κινέζικη παροιμία.
-
Φρέσκο, το είπε σήμερα ο Λόβερ: «Δεν πιστεύω ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα αμφιβάλλει ότι εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται, ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται μετά να είναι συνάρτηση της πραγματικότητας κι όχι αοριστολογιών».
Καθαρά και ξάστερα.
-
Χάρρυ Κλυν, σε παράσταση του το 1983, στην μπουάτ «Διαγώνιος», με τίτλο «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος»:
"ΤΑ δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνας είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ! Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι. Εδώ και δυο χρόνια (εννοεί το 1981 που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά - σιγά τους Ελληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι – τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης".
Πηγή: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Δημήτρης Ρίζος)
-
Φαίνεται πως η Κάρτα Υγείας είναι παλιά ιστορία........ :D :D :D :D :D :D :D
-
"Υπάρχει μια ρωγμή σε όλα. Από εκεί είναι που μπαίνει μέσα το φως." Leonard Cohen
"Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές." Arthur Clarke
"Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα." Λάο Τσε
-
Τυποεκδοτική: Τα μονοπώλια έρριξαν τις τιμές
Ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99
"«Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.
Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους.......
......
Η κλαδική κρίση, που πλήττει εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον τις εκδόσεις και τα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παράλληλα με τη γενικευμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και παγκόσμια, επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση της εταιρείας. Ο οξύς ανταγωνισμός εντάθηκε. Τα μονοπώλια του κλάδου πρωταγωνίστησαν στην κατακόρυφη πτώση των τιμών, αξιοποιώντας το οπλοστάσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι αστικές κυβερνήσεις.
Η «Τυποεκδοτική» έχασε μεγάλο μέρος των εργασιών της. Σε αυτό συντέλεσε καθοριστικά και η γενικότερη πολιτική επίθεση που έχει δεχτεί από διάφορες κατευθύνσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ιδιότητας του κύριου μετόχου της.
Την περίοδο αυτή, η εταιρεία επιβαρύνθηκε με ζημίες μεγάλου ύψους από τη μη είσπραξη απαιτήσεων που είχε από μεγάλους πελάτες της. Μόνο για το διάστημα 2009 έως και 2011 τα επισφαλή χρέη πελατών της ανήλθαν σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αυτών των χρεών υπερβαίνουν τα 17 εκατ. ευρώ που αποτελούν το συντριπτικό μέρος των απαιτήσεων που έχει η εταιρεία. Την ίδια στιγμή, οι άμεσες υποχρεώσεις της «Τυποεκδοτικής» σε τρίτους, που λήγουν εντός του 2012, ανέρχονται σε 16,8 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κάθετη μείωση των εργασιών της και τα σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που της δημιούργησε η διόγκωση των επισφαλειών από τα χρέη πελατών της, υποχρεώθηκε να λάβει μια σειρά μέτρα που όμως δεν κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση.
Η προσφυγή της «Τυποεκδοτικής» στο άρθρο 99 είναι ένα έσχατο βήμα άμυνας, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες που κάνει για την εξυγίανσή της και εν τέλει τη διάσωσή της. Η υπαγωγή της στη διαδικασία αυτή θα της επιτρέψει να συμφωνήσει με τους πιστωτές της (Τράπεζες και Προμηθευτές) σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ικανοποιήσεως των απαιτήσεών τους και να μπορέσει να εφαρμόσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταστρώσει.
.......
Πηγή: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=440676
Λίγα στοιχεία για την Τυποεκδοτική:
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011. Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών λήξεως των δόσεων. Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων της επιχείρησης.
Διάρθρωση μετοχικού κεφαλαίου
Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε έντεκα εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσια είκοσι ευρώ (11.458.220,00 €), διαιρούμενο σε ένδεκα εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσιες είκοσι (11.458.220) κοινές ονομαστικές μετοχές.
Η μετοχική σύνθεση της Τυποεκδοτικής Α.Ε.
Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε 11.389.472 μετοχές (ποσοστό 99,40%), ο κ. Ιορδάνης Α. Μενεμενόγλου, επικεφαλής της επιχείρησης επί σειρά ετών, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%), ο κ. Στέφανος Λουκάς, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%) και ο κ. Χρ. Καράτσαλος 22.916 μετοχές (ποσοστό επίσης 0,20%). Σύνολο 11.458.220 μετοχές.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1977 και σήμερα έχει στην κυριότητά της ένα συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 19.907 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 33.419,00 τ.μ. και χρησιμοποιείται ως βιομηχανική μονάδα εκτυπώσεων τόσο του «Ριζοσπάστη» και των άλλων κομματικών εντύπων, όσο και εφημερίδων ή άλλων εντύπων άλλων επιχειρήσεων.
Πηγή: http://www.tovima.gr/media/article/?aid=440597
-
Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους.
"Χαλίλ Γκιμπράν, "ο Κήπος του Προφήτη" - 1923 (http://gutenberg.net.au/ebooks05/0500581h.html)
Άρα έβλεπε την Ελλάδα του σήμερα;
-
«Και τις καταθέσεις σας θα δεσμεύσουμε και τις γυναίκες σας θα δεσμεύσουμε και μπορεί ακόμα να δεσμεύσουμε και τους άντρες σας» ανέκραξε η εκλεγείσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθήνας κυρία Νάντια Βαλαβάνη, από τις πολλές ερωτήσεις που τις γίνονται, όπου πάει και όπου σταθεί, εάν αληθεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμεύσει τις τραπεζικές καταθέσεις.
Η κυρία Βαλαβάνη, ενθυμήθηκε το σύνθημα που επικρατούσε στη Νοεμβριανή Επανάσταση στη Γερμανία (κατά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου), όταν οι επαναστάτες για να φοβίσουν τον κόσμο τοιχοκόλλησαν αφίσες στις οποίες έγραφαν: «Θα δεσμεύσουμε τις γυναίκες σας εάν δεν ενταχθείτε μαζί μας».
Πηγη: ΒΗΜΑτοδότης: Όταν πείνασε η κυρία Μέρκελ (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=459497&h1=true)
-
Quiz:
Ποιος είπε ".... ο λαός ..... πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα.";
Σε συνθήκες κρίσης τελικά λέγονται μεγάλες αλήθειες.....
-
Quiz:
Ποιος είπε ".... ο λαός ..... πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα.";
Η Παπαρήγα (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42911&Itemid=131); Ή μήπως το ξεπατίκωσε από κανέναν άλλο;
-
Quiz:
Ποιος είπε ".... ο λαός ..... πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί. Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα.";
Η Παπαρήγα (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42911&Itemid=131); Ή μήπως το ξεπατίκωσε από κανέναν άλλο;
Εγώ το διάβασα από εδώ: http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6872216
και ομολογώ ότι δεν περίμενα αυτή τη γλώσσα από την κα Παπαρήγα. Είχα συνηθίσει σε άλλο τρόπο έκφρασης.
-
Not a valid youtube URL
-
Χαίρομαι, Δημήτρη, που ανέβασες αυτό το πασίγνωστο στους Ξανθιώτες βίντεο.
Δε θα έλεγα ότι είναι σοκαριστικό - απλά απεικονίζει την πραγματικότητα.
Φυσικά για ορισμένους η πραγματικότητα είναι σοκαριστική.
Είναι συνήθως αυτοί οι οποίοι υποκρίνονται ότι τα πάντα είναι για το καλό μας.
-
Κάποιες φορές μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.
Ράλλης Θεόδωρος (1852 - 1909)
"Η λεία"
(http://www.pfy.gr/forum/index.php?action=dlattach;topic=106.0;attach=3662)
-
"Δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές"
Cristobal Montoro 05.06.2012 (http://www.reuters.com/article/2012/06/05/us-spain-economy-idUSBRE8540BD20120605)
Να υποθέσω ότι η αντίδραση των αγορών θα είναι να γίνουν πιο καχύποπτες και πιο σκληρές με την Ισπανία;
Κάτι ανάλογο δεν συνέβηκε με Παπανδρέου και την Ελλάδα το 2009;
-
Κορυσχάδες (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%83%CF%87%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%95%CF%85%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82) & ΠΕΕΑ (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%95%CE%95%CE%91)
Πηγή: http://www.zougla.gr/blog/article/549036
-
«Μη μιλάτε για την κρίση... Να μιλάτε για τις λύσεις»
Τάδε έφη σε έλληνα πολιτικό ο Luiz Inácio Lula da Silva, πρωθυπουργός της Βραζιλίας για 2 τετραετίες, με το (αριστερό) του εργατικό κόμμα να κερδίζει για τρίτη συνεχή φορά τις εκλογές αφού είχε εφαρμόσει πρώτα το μνημόνιο του ΔΝΤ, μια από τις ελάχιστες επιτυχημένες παρεμβάσεις του ΔΝΤ σε χώρες υπό οικονομική κρίση.
-
"Ο παππούς είχε γεράσει πολύ. Τα πόδια του δεν τον πήγαιναν, τα μάτια του δεν έβλεπαν, τ’ αυτιά του δεν άκουγαν. Δόντια δεν είχε. Κι όταν έτρωγε, του χυνόταν το φαγητό. Ο γιος του και η νύφη του δεν τον έβαζαν πια μαζί τους στο τραπέζι, αλλά του ’διναν να φάει πάνω στη μεγάλη χτιστή χωριάτικη θερμάστρα, όπου πλάγιαζε.
Κάποτε που του βάλανε να φάει στο πήλινο πιάτο, του ξέφυγε από τα χέρια, έπεσε κι έσπασε. Η νύφη του άρχισε τότε να τον μαλώνει πως όλα τα χαλάει στο σπίτι και σπάει τα πιάτα. Τέλος, του είπε πως απ' εδώ και πέρα θα του έδιναν να τρώει στην ξύλινη γαβάθα. Ο παππούς αναστέναξε μόνο και δεν είπε τίποτα.
Μια μέρα ο άντρας με τη γυναίκα του παρακολουθούσαν που ο γιος τους μαστόρευε κάτι, σκαλίζοντας ένα μικρό κούτσουρο. Ο πατέρας λοιπόν τον ρώτησε:
«Τι φτιάχνεις εκεί, γιε μου;».
Κι ο μικρός απαντά:
«Φτιάχνω μια μεγάλη γαβάθα, πατερούλη. Όταν εσύ κι η μάνα μου γεράσετε, θα σας ταΐζω σ’ αυτήν τη γαβάθα».
Ο άντρας κι η γυναίκα του κοιτάχτηκαν και δάκρυσαν. Ένιωσαν ντροπή που είχαν προσβάλει τον παππού. Κι από τότε τον βάλανε να τρώει μαζί τους στο τραπέζι και τον πρόσεχαν, όπως πρέπει."
Λέων Τολστόι
(http://www.harunyahya.com/image/stories_for_thinking_children_1/grandfather_and_grandson.jpg)
-
"Medicine is an art based on science."
Dr. William Osler (1849-1919), a Professor of Medicine at Johns Hopkins. School of Medicine, U.S.A.
-
From inability to let alone;from too much zeal for the new and
contempt for what is old;from putting knowledge before wisdom,
and science before art and cleverness before common sense;
from treating patients as cases;and from making the cure of the disease
more grievous than the endurance of the same ,Good Lord,
deliver us.
-- Sir Robert Hutchison
(Το παραπάνω βρίσκεται ως «εισαγωγικό σημείωμα» στη διάσημη σειρά
βιβλίων: Current Medical Diagnosis & Treatment εκδ LANGE )
Μετά απο τόσα χρόνια είναι παντα επίκαιρο.
-
(http://img145.imageshack.us/img145/2311/salkr.jpg)
-
(https://1.bp.blogspot.com/-1xp7nU7TzDo/Xb8vB6s7KmI/AAAAAAAAAro/0Dpuis0eSwYjLP99wnFxu-xXnV002uCVACLcBGAsYHQ/s1600/Dryden.jpg)