Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Χρήσιμες πληροφορίες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 24 Νοεμβρίου 2021, 07:17:45

Τίτλος: Οδηγίες για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 24 Νοεμβρίου 2021, 07:17:45
23-11-2021

https://emvolio.gov.gr/odigies-gia-ton-programmatismo-tis-anamnistikis-dosis?fbclid=IwAR2Fu2ivfp3jLV3xwayb84oD7RTR63rzXhclY_uCg_dy_NN8o9ENeLItkZw (https://emvolio.gov.gr/odigies-gia-ton-programmatismo-tis-anamnistikis-dosis?fbclid=IwAR2Fu2ivfp3jLV3xwayb84oD7RTR63rzXhclY_uCg_dy_NN8o9ENeLItkZw)
Τίτλος: Απ: Οδηγίες για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 26 Νοεμβρίου 2021, 11:45:24
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
23-11-2021
Οδηγίες για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης (https://emvolio.gov.gr/odigies-gia-ton-programmatismo-tis-anamnistikis-dosis?fbclid=IwAR2Fu2ivfp3jLV3xwayb84oD7RTR63rzXhclY_uCg_dy_NN8o9ENeLItkZw)
    ""Περίπτωση 3η:
1η δόση με εμβόλιο Pfizer, Moderna ή Astra Zeneca  --> 2η δόση με εμβόλιο J&J
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δε συστήνει τον εμβολιασμό με αναμνηστική δόση.""
   Η άνω είναι η μόνη περίπτωση που δεν συστήνεται αναμνηστική δόση, μάλλον οι άνω είναι οι πιο άνοσοι απ' όλους, και ίσως πιο τυχεροί (και το περίεργο είναι ότι η αρχική δόση μπορεί να είναι και με Astra εμβόλιο δλδ ανάλογο με το J&J).  Ξεφεύγει μάλλον από το αντικείμενο της συζήτησης να βρούμε τι υπάρχει στο σκεπτικό της επιτροπής, αλλά καμιά ιδέα;
   ΠΡΟΣΘΗΚΗ: και αφού είναι τόσο καλή; η άνω ανοσία, γιατί δεν συστήνουν σε αυτούς που έκαναν πλήρη mRNA, επαναληπτική (3η δόση) με J&J  (αφού τότε θα ανήκουν στην άνω περιγραφείσα περίπτωση); Μόλις είδα ότι το CDC προτείνει (https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/clinical-considerations/covid-19-vaccines-us.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fvaccines%2Fcovid-19%2Finfo-by-product%2Fclinical-considerations.html#considerations-covid19-vax-booster): ""All other persons aged ≥18 years may receive a single COVID-19 vaccine booster dose (Pfizer-BioNTech, Moderna, or Janssen) ≥6 months after completion of their primary mRNA vaccine series based on their individual benefits and risks""  (δεν αποκλείει το JJ)