Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: dotf στις 5 Μαΐου 2022, 19:21:26

Τίτλος: Συστέγαση παιδίατρου με άλλες ειδικότητες
Αποστολή από: dotf στις 5 Μαΐου 2022, 19:21:26
Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι γενικά δυνατή η συστέγαση (και όχι το κοινό ιατρείο) ενός παιδιάτρου με άλλες ειδικότητες με ξεχωριστές άδειες, ωστόσο με διαφορετικές ώρες λειτουργίας. Στην περίπτωση της συστέγασης με διαφορετικές ώρες λειτουργίας δεν μπορουν να χρησιμοποιηθούν από κοινού χώροι όπως το WC; Έχοντας διαβάσει τη νομοθεσία που μπορόυσα να βρω μέχρι τώρα δεν μπορώ να εξακριβώσω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τα εξεταστήρια θα είναι διαφορετικά για κάθε ειδικότητα, όμως ο χώρος αναμονής και το WC θα είναι κοινό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια.
Τίτλος: Απ: Συστέγαση παιδίατρου με άλλες ειδικότητες
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 5 Μαΐου 2022, 19:31:08
Είναι διαφορετικές οι προδιαγραφές του χώρου αναμονής μεταξύ παιδιών και ενηλίκων. Δεν νομίζω ότι μπορείτε να έχετε το ίδιο χώρο αναμονής σε διαφορετικές ώρες.
Τίτλος: Απ: Συστέγαση παιδίατρου με άλλες ειδικότητες
Αποστολή από: dotf στις 5 Μαΐου 2022, 20:05:24
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν μπορώ να βρώ κάποια νομοθεσία που να περιγράφει ειδικές τεχνικές προδιαγραφές για παιδιατρικό ιατρείο, υπάρχουν γενικές τεχνικές προδιαγραφές για τα ιδιωτικά ιατρεία μόνο. Ειδικά αναφέρεται μόνο η αναγκαιότητα ύπαρξης WC ασθενών σε συγκεκριμένες ειδικότητες, μια εκ των οποίων είναι και η παιδιατρική.
Τίτλος: Απ: Συστέγαση παιδίατρου με άλλες ειδικότητες
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Μαΐου 2022, 00:06:52
@dotf  Το πιο απλό είναι να κάνετε ένα έγγραφο ερώτημα στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, γιατί αυτός έτσι και αλλιώς θα σας δώσει (ή όχι) την άδεια λειτουργίας.