Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Clemence στις 8 Οκτωβρίου 2009, 20:35:20

Τίτλος: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: Clemence στις 8 Οκτωβρίου 2009, 20:35:20
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παραπάνω ερώτημα και σας παραπέμπω στο άρθρο που με έκανε να αναρωτηθώ:

http://www.madata.gr/index.php/33/36/31003.html

και κάτι ακόμα που βρήκα ψάχνοντας:

The Silent Killer: Honorof, Ida and McBean, E.: Vaccination the silent killer (U.S.A.) Honor Publications, P.O. Box 346, Cutten, CA 95534, U.S.A.
 
Υπάρχει μια καταπληκτική ομολογία στο προτεινόμενο αυτό βιβλίο.
 
Η Ελλάδα στο τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω οικονομικών δυσκολιών αδυνατούσε ή αδιαφόρησε για την αγορά εμβολίων. Ετσι στην Ελλάδα δεν εμφανίστηκαν κρούσματα Ισπανικής γρίππης και δεν σημειώθηκαν θάνατοι από αυτήν την πανδημία.
 
Η συγγραφέας που επέζησε των εμβολιασμών παραθέτει στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η λεγόμενη Ισπανική γρίππη ήταν παρενέργεια των εμβολίων γρίππης και (παρα)τύφου. Συνολικά 20.000.000 άνθρωποι ΠΈΘΑΝΑΝ σε όλο το κόσμο από το εμβόλια αυτό.  Οι γιατροί των στρατοπέδων διαπιστώνοντας τις τρομερές παρενέργειες που βίωσαν οι επίστρατοι Αμερικανοί πολίτες και προφανώς σε συνεννόηση με το καρτέλ του Ροκφέλλερ βάφτισαν τη παρενέργεια αυτή "Ισπανική γρίππη" με εντελώς αστήριχτα επιδημιολογικά στοιχεία, μόνο για να σώσουν την υπόληψη τους. Δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι η γρίππη ξεκίνησε από την Ισπανία, μια χώρα που δεν συμμετείχε στο πόλεμο και δεν είχε λόγο να εκδηλώσει μια τέτοια πανδημία.
 
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς γιατί η ελληνική κυβέρνηση της εποχής αρνηθηκε τους εμβολιασμούς. Είναι ενδιαφέρον και κάνουμε έκκληση στους ασχολούμενους με ιστορικά έγγραφα να προσκομίσουν τα στοιχεία αυτά.
 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
 
ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


http://www.eoniosiniohos.gr/dialogos/index.php?topic=1281.0
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: iGP στις 8 Οκτωβρίου 2009, 21:22:43
Δάγγειος πυρετός : http://www.cdc.gov/Dengue/ (http://www.cdc.gov/Dengue/)

Spanish flu : http://www.cdc.gov/ncidod/eid/vol12no01/05-0979.htm (http://www.cdc.gov/ncidod/eid/vol12no01/05-0979.htm)

Δε βλέπω καμία σχέση.

Πρώτο εμβόλιο για γρίπη : http://www.lhncbc.nlm.nih.gov/apdb/phsHistory/health_news.html (http://www.lhncbc.nlm.nih.gov/apdb/phsHistory/health_news.html)

Ψάξε για "hoax"  ;) και θα δεις!  :D
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 8 Οκτωβρίου 2009, 21:25:31
χμμμ.... Δεν ξέρω με πιο παρατσούκλι είχαν ονομάσει την ισπανική γρίππη στην Ελλάδα γενικότερα πάντως εγώ προσωπικά έχω ακούσει τους παπουδες μου να την αναφέρουν σαν ισπανική γρίπη και έχω και κάποιους "πρόγονους" που πέθαναν από αυτή κατά τα λεγόμενα τους.

Υπάρχει μια ομάδα ιών η οποία ονομάζεται "dengue viruses" και η οποία μεταδίδεται κατά κύριο λόγο με το κουνούπι Aedes albopictus.
Μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ: http://www.cdc.gov/ncidod/dvbid/arbor/albopic_new.htm

Αυτο που ονομάζεται δάγγειος πυρετός στις δικές μου γνώσεις συμπίπτει με αυτό που περιγράφεται εδώ: http://www.cdc.gov/Dengue/

Δεν νομίζω ότι φτιάχτηκε εμβόλιο για την ισπανική γρίπη και ο συγκεκριμένος ιός φαίνεται ότι κρατήθηκε και μελετήθηκε πρόσφατα το γονιδίωμα του με αποτέλεσμα να θεωρηθεί από κάποιους ότι η παρούσα επιδημία σχετίζεται με αυτόν ειδικά.
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για αυτό εδώ: BMJ 1997;314:919 (29 March)

Τώρα το συγκεκριμένο φόρουμ θα προτιμούσα να μην το σχολιάσω και να παραμείνω κόσμιος.
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: iGP στις 8 Οκτωβρίου 2009, 22:09:33
Παράθεση
Δάγγειος πυρετός : http://www.cdc.gov/Dengue/

Spanish flu : http://www.cdc.gov/ncidod/eid/vol12no01/05-0979.htm

Και σας έχω πει κύριε Κουναλάκη : όταν προσυνεννοούμαστε, να μην ποστάρουμε και οι δύο!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: Clemence στις 8 Οκτωβρίου 2009, 22:31:33
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις, οφείλω ίσως να διευκρινήσω ότι δεν μπέρδεψα τις δυο ασθένειες (είμαι και μικροβιολόγος  ;D) αλλά δεν είχε τύχει να ξανακούσω ότι μπορεί κάπου κάποτε στη χώρα μας να τις έμπλεκαν (έστω σαν ονομασία).

Το site δεν το γνωρίζω και δεν έχω άποψη. Το βρήκα αφού είχα ήδη γράψει το αρχικό μήνυμα μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση και είπα να το αναφέρω.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 8 Οκτωβρίου 2009, 22:32:22
ωχχ συγνώμη iGP....
είχα ήδη γράψει το μήνυμα μου για τον δάγγειο όταν μου έβγαλε ότι είχατε δημοσιεύσει το μήνυμα σας.
Είδα ότι το ένα είναι ίδιο και είπα να μην το διορθώσω και έβαλα το δευτερο από τα bookmarks μου στο άλλο θέμα να έχω δει που παραπέμπει το link στο μήνυμα σου.
Έπρεπε να το είχα δει... πάντως ταυτόχρονα ψάχναμε και βλέπαμε τα ίδια κείμενα...  
Συγνώμη και πάλι, ήρθα δεύτερος....
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: iGP στις 8 Οκτωβρίου 2009, 22:36:02
Τα  μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!!
(iGP σκύβει, να μη φάει τις λεμονόκουπες στη μούρη) ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: Δ. Κουναλάκης στις 9 Οκτωβρίου 2009, 00:07:12
Forum όπου αυτή η ιστορία με την ταύτιση δαγγείου πυρετού και ισπανικής γρίπης είναι ορατή (και ίσως και πιστευτή):

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=6097
http://www.schizas.com/site3/el/i-ellada-glytose-apo-tin-ispaniki-grippi.html
http://www.zortal.gr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=46353&forum=10&post_id=1229763
http://andronianoi.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html

Τίτλος: Απ: ''Ισπανική γρίπη'' = ''Δάγγειος πυρετός'' για τους παλιούς?
Αποστολή από: Clemence στις 24 Ιουνίου 2014, 22:00:53
http://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%94%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE.4182/ (http://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%94%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE.4182/)

Πηγή: WHO 2009 (www.zougla.gr)

 ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Δάγγειος πυρετός
Αποστολή από: GirousisN στις 12 Ιουλίου 2014, 08:19:50
Νέο εμβόλιο για το δάγγειο πυρετό προσφέρει ανοσοποίηση σε ποσοστά 56 - 88 % αναφέρει εργασία που δημοσιεύθηκε στο Lancet.

http://www.gavialliance.org/Library/News/Statements/2014/Dengue-fever-vaccine-results-published-in-Lancet/ (http://www.gavialliance.org/Library/News/Statements/2014/Dengue-fever-vaccine-results-published-in-Lancet/)

http://press.thelancet.com/denguevaccine.pdf (http://press.thelancet.com/denguevaccine.pdf)