Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 16 Απριλίου 2026, 22:27:53
-
Ertnews, 16-04-2026
Ελένη Ραυτοπούλου
Ποινική δίωξη σε γιατρό του Βόλου για θανατηφόρα έκθεση ασθενών την περίοδο της πανδημίας
Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της έκθεσης κατά συρροή ασκήθηκε σε γιατρό του Βόλου, για πράξεις που φέρονται να διαπράχθηκαν την περίοδο του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσαν στην ΕΡΤ Βόλου επίσημοι ιατρικοί κύκλοι, η υπόθεση οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Εφετείου Λάρισας.
Η παραπομπή έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου και αφορά περιστατικά που τοποθετούνται χρονικά από τις 12 έως 13 Οκτωβρίου 2021 και από τις 2 έως 7 Δεκεμβρίου 2021, εν μέσω της πανδημίας.
Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών για αντιεπιστημονικές πρακτικές με αναφορές για χορήγηση συνδυασμών αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρίνης σε ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς και για αποτροπή μεταφοράς τους σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση, να επέλθει και θάνατος.
Η άσκηση της δίωξης έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας από τον οποίο επιβληθηκε στο παρελθόν, η πειθαρχική ποινή της αφαίρεσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος στον εν λόγω γιατρό.
https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/poiniki-dioksi-se-giatro-tou-volou-gia-thanatifora-ekthesi-asthenon-tin-periodo-tis-pandimias/
-
Να ήταν ο μόνος...
-
Ας αρχίσουμε από κάπου, και ελπίζω να συνεχίσει, με όλους τους πτυχιούχους ψεκασμένους που πήραν κόσμο στο λαιμό τους (και συνεχίζουν απτόητοι)