Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γενικά => Νομικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: thanos1975 στις 28 Ιανουαρίου 2011, 18:31:15

Τίτλος: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: thanos1975 στις 28 Ιανουαρίου 2011, 18:31:15
Καλησπέρα,

Έχω ΦΕΚ διορισμού για θέση Επιμ. Β αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι ο δεύτερος στην κατάταξη προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της απόφασης του συμβουλίου κρίσεως (η διαφορά μας ήταν >3% και η απόφαση ομόφωνη αλλά δικαίωμά του!) . Εγώ θα αναλάβω υπηρεσία τις επόμενες ημέρες, αλλά αναρωτιέμαι τι θα μου συμβεί σε περίπτωση που ο άλλος υποψήφιος κερδίσει την προσφυγή. Απολύομαι ?, ξανασυνεδριάζει το συμβούλιο ?, παραμένω σε προσωποπαγή θέση ? Επιπλέον, έχουν περάσει πάνω από 40 ημέρες από τη συνεδρίαση του συμβουλίου και απ'ότι γνωρίζω δεν έχει κινήσει κάποιες διαδικασίες. Ως πότε έχει αυτό το δικάιωμα ? Ελπίζω κάποιος συνάδελφος να μπορεί να δώσει απαντήσεις!

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: Gatekeeper στις 28 Ιανουαρίου 2011, 20:18:22
Ας προσφύγει.
Τα δικαστήρια ασχολούνται με την νομιμότητα της διαδικασίας όχι με την αξιολόγηση αυτή καθεαυτή.
Πχ. εαν διορίσουν έναν παθολόγο έναντι ΓΙ σε αμιγές ΚΥ, υπάρχει σαφης νομολογία και αποφάσεις ΣτΕ που θα δικαιώσουν τον ΓΙ.
εαν ο Χ ιατρός πήρε 1,5% παραπάνω από τον Ψ ιατρό διοτι είχε κάνει το ταδε rotation, δεν θα ασχοληθούν διότι δεν έχει σχέση με την νομιμότητα της διαδικασίας.
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: Lidi στις 1 Φεβρουαρίου 2011, 19:16:41
Προϋπόθεση για την προσφυγή του είναι να έχει καταθέσει νόμιμα και εμπρόθεσμα ένσταση.
Αν αυτό έχει συμβεί τότε έχει δικαίωμα αίτησης ακύρωσης εντός 60 ημερών από της κοινοποιήσεως σε αυτόν των πρακτικών του Συμβουλίου.
Πιθανόν να έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης και να μην το γνωρίζεις.
Πάντως και σε κάθε περίπτωση παρότι η ακυρωτική διαδικασία είναι τυπική, υπεισέρχεται και  στην ουσία ελέγχοντας την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και τα όρια διακριτικής ευχέρειας του Συμβουλίου κατά την συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων. Εάν ο συνυποψήφιός σου δικαιωθεί, η υπόθεση θα αναπεμφθεί στη Διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση. Εάν η νέα κρίση τον φέρει πρώτο, εσύ δυστυχώς θα χάσεις τη θέση σου.
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: DrG στις 13 Μαΐου 2011, 23:57:52
Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν η προσφυγή κατά της απόφασης του συμβουλίου επιλογής μπορεί να ''κολήσσει'' την διαδικασία διορισμού αν δεν έχει βγει ΦΕΚ, με ποιο τρόπο και σε ποιες φάσεις; Επίσης η αίτηση ακύρωσης από ποιον κρίνεται στο υπουργείο και με ποια διαδικασία;
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: D-Michalis στις 15 Μαΐου 2011, 21:35:08
Μετά την κρίση, μόνον η δικαστική οδός υφίσταται με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.
Όλα κυλούν ομαλά για την προκήρυξη, έως ότου γίνει η δίκη.
Από το αποτέλεσμα της δίκης (που συνήθως βρίσκει τον "αντίπαλο" ήδη διορισμένο) εξαρτώνται τα επόμενα βήματα.
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: DrG στις 15 Μαΐου 2011, 22:32:49
Ευχαριστώ.
Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει κάποιος αναστολή πρόσληψης δηλαδή πριν εκδικαστεί η υπόθεση με αυτό που λένε αίτηση ακύρωσης?
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 15 Μαΐου 2011, 22:45:09
Έτσι ξέρω κι εγώ, ότι δηλαδή η διαδικασία του διορισμού συνεχίζει απρόσκοπτα όσες προσφυγές/ενστάσεις και αν υπάρξουν.
Αν τώρα κάποτε εκδικαστεί μια προσφυγή και δικαιωθεί ο προσφεύγων (σπανίως συμβαίνει αυτό), τότε διατηρείται (φυσικά) ο πρώτος στην θέση του και προσλαμβάνεται και ο δεύτερος με νέα, προσωποπαγή θέση.
Αυτά βέβαια τον παλιό, "καλό" καιρό.
Τίτλος: Απ: προσφυγή κατά απόφασης συμβουλίου κρίσεων Επιμ. Β΄
Αποστολή από: D-Michalis στις 15 Μαΐου 2011, 23:52:57
Σαν «αίτηση ακύρωσης» προφανώς εννοείς τα ασφαλιστικά μέτρα. Και αυτά είναι δικαστική προσφυγή, κάτι όμως που έχει το χαρακτήρα του επείγοντος και εκδικάζεται άμεσα.
Βγαίνει μια απόφαση του τύπου «να σταματήσουν οι διαδικασίες έως να γίνει το τακτικό διοικητικό δικαστήριο (που προαναφέραμε) γιατί μοιάζει να ευσταθούν οι αιτιάσεις του προσφεύγοντος». Μόνο τέτοια απόφαση μπορεί να βγεί στα ασφαλιστικά, αλλά η πραγματική απόφαση για το τι είναι δίκαιο και τι θα γίνει, βγαίνει αργότερα (πόσο?) από το τακτικό δικαστήριο που ακολουθεί.

Η μόνη περίπτωση να σταματήσει η διαδικασία είναι να υπάρχει σαφής παρατυπία (αντιληπτή και από τις υπηρεσίες του υπουργείου που προωθούν τα αποτελέσματα του συμβουλίου κρίσης προς διορισμό). Τότε, αυτοί οι ίδιοι, με αιτιολόγηση της παρατυπίας που διαπιστώνουν, αναπέμπουν την θέση για νέα κρίση λόγω μη τήρησης των τυπικών προβλεπομένων.
Επισημαίνω όμως ότι, ούτε προβλέπεται από τη νομοθεσία δική σου παρέμβαση –επισήμανση για αυτό στην σχετική υπηρεσία, ούτε μπαίνουν σε λεπτομέρειες που μπορεί να επικαλείσαι στην ένστασή σου. Απλά ελέγχουν το απολύτως τυπικό (π.χ. να ολοκληρώθηκε η κρίης με λιγότερους από τους προβλεπόμενους συμμετέχοντες, να μην υπάρχουν εισηγήσεις στο φάκελο, να κρίθηκε για κατάληψη γιατρός με ειδικότητα που δεν αναφέρονταν στην προκήρυξη κ.λ.π. Τέτοια πράγματα μόνον.