Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση) => Μήνυμα ξεκίνησε από: Argirios Argiriou στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, 15:15:13

Τίτλος: Πάγια εντολή στην τράπεζα για να πληρώνεται το ΙΚΑ της γραμματέος μας;
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, 15:15:13
Πάγια εντολή στην τράπεζα για να πληρώνεται το ΙΚΑ της γραμματέος μας;

Θα το ήθελα πολύ για λόγους ευκολίας αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν μπορεί να γίνει στην πράξη.
 
Ο λόγος είναι ότι το ποσό που πληρώνουμε στο ΙΚΑ δεν είναι σταθερό κάθε μήνα αλλά αλλάζει ανάλογα με το αν πρέπει τον συγκεκριμένο μήνα να πληρώσουμε ως εργοδότες στο ΙΚΑ πλέον της σταθερής μηνιαίας εισφοράς και επίδομα αδείας (συνήθως τον Αύγουστο) ή δώρο Χριστουγέννων / Πάσχα.
 
Σε σχετική ερώτησή μου σε δύο λογιστές αλλά και σε μια υπάλληλο του τοπικού ΙΚΑ Καβάλας η απάντηση είναι ότι ακριβώς για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω δεν είναι δυνατόν να βάλουμε πάγια εντολή για να πληρώνεται το ΙΚΑ της γραμματέος μας αφού το ποσό δεν είναι σταθερό κάθε μήνα, και έτσι πρέπει να το πληρώνουμε κάθε μήνα ξεχωριστά.

Έκανα μια σκέψη, για την ακρίβεια να πληρώνουμε με πάγια εντολή την βασική μηνιαία εισφορά στο ΙΚΑ και να προσθέτουμε τους μήνες που χρειάζεται, τα επιδόματα/δώρα που αντιστοιχούν σε αυτούς τους μήνες αλλά όσοι από τους παραπάνω ειδικούς ρώτησα, μου είπαν ότι δεν γίνεται.
Τίτλος: Απ: Πάγια εντολή στην τράπεζα για να πληρώνεται το ΙΚΑ της γραμματέος μας;
Αποστολή από: tasath στις 15 Σεπτεμβρίου 2012, 01:27:27
Μια ιδέα:
Δεν ξέρω αν πληρώνετε το ΙΚΑ απευθείας η μέσω π.χ. του λογιστή σας (σύνηθες).
Αν λοιπόν γνωρίζετε εκ των προτέρων τα ποσά των επόμενων μηνών και έχετε web banking, μπορείτε να καταχωρήσετε μεταφορές στο λογαριασμό του με μελλοντική ημερομηνία. Κάποιες τράπεζες μάλιστα δεν κάνουν δέσμευση του ποσού και αυτό διευκολύνει. Φυσικά, όποτε θέλετε ακυρώνετε προγραμματισμένες μεταφορές.