Καθώς, με πρώτον τον ΟΠΑΔ, τα ταμεία θεσμοθετούν την υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών, μπαίνω στον πειρασμό να σημειώσω κάποιες διαπιστώσεις και σκέψεις σχετικά με το σύστημα.
Το e-diagnosis είναι μία on-line εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, αφού πιστοποιηθεί μέσω username/password (που είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στο e-syntagografisi) να εκδόσει παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων και εντολές ιατρικών πράξεων.
Έχοντας χρησιμοποιήσει την εφαρμογή συστηματικά επί περίπου 4 μήνες, μπορώ να πω ότι είναι πολύ λιγότερο "έξυπνη" και πρακτική από αυτό που θα μπορούσε. Αυτο οφειλεται κυρίως στο ότι:
1) Δεν παρουσιάζει ευελιξία ανάλογα με το χρήστη (π.χ. θα ήταν χρήσιμο να αναγνωρίζει την ειδικότητα του ιατρού και να προτείνει ένα panel εξετάσεων και ιατρικών πράξεων σχετικών με την ειδικότητα, έτσι ώστε να επιλέγονται με εύκολο τρόπο, χωρίς βέβαια να στερεί τη δυνατότητα για επιλογή μιας πιο σπάνιας εξέτασης).
2) Απαιτεί την αναζήτηση και την επιλογή μίας κάθε φορά εξέτασης ή ιατρικής πράξης (εκτός σπανίων εξαιρέσεων π.χ. στην περίπτωση αναζήτησης του λήμματος "χοληστ" το σύστημα θα αναδείξει τόσο την ολική χοληστερίνη όσο και τις HDL/LDL).
3) Δεν υπάρχει καμμία ευελιξία ως προς την αναζήτηση (π.χ. αν θέλει κανείς να συμπληρώσει εξέταση σακχάρου και βάλει στην αναζήτηση το λήμμα "σάκχαρο" δε θα λάβει παρά μία εξέταση για ΕΝΥ - ενώ το επιθυμητό αναδεικνύεται με τη χρήση του λήμματος "σακχάρου").
4) Δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύονται τα στοιχεία των ασθενών (ταμείο, σχέση ασφαλισμένου, ΑΜ) ώστε να μην ξαναζητώνται από το σύστημα σε επόμενη έκδοση παραπεμπτικού.
5) Δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσουμε παλιότερο παραπεμπτικό που έχουμε εκδόσει. Κατά συνέπεια θα πρέπει να σώζουμε κάθε .pdf δημιουργώντας το δικό μας αρχείο.
6) Δεν υπάρχει τρόπος να αναζητήσουμε παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από άλλους ιατρούς. Έτσι δε γνωρίζουμε τι εξετάσεις έχουν γίνει.
7) Δε γνωρίζουμε ποιος εκτέλεσε το παραπεμπτικό. Με τον τρόπο αυτό δε γνωρίζουμε πού να αναζητήσουμε παλαιότερες εξετάσεις ώστε να αποφύγουμε άσκοπες επαναλήψεις, σε περίπτωση που δεν τις έχει ο ασθενής.
Θα ήταν καλό να έχουμε τις εμπειρίες ορισμένων συναδέλφων που έχουν ασχοληθεί με την ηλεκτρονική έκδοση παραπεμπτικών διότι από τον Αύγουστο μπορεί αυτό το θέμα να αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα.
Τα παραπάνω σχόλια Βασίλη είναι πολύ σημαντικά και αν υπάρχει τρόπος να τα στείλεις με email σε αυτούς που φτιάχνουν το e-diagnosis, πιστεύω ότι θα τους βοηθούσε να κάνουν το e-diagnosis πιο λειτουργικό.Επειδή τα περισσότερα από αυτά κινούνται σε επίπεδο elementary για επαγγελματίες, δύο είναι οι πιθανότητες που δικαιολογούν την παραμονή των προβληματικών σημείων: Ή οι υπεύθυνοι δεν είναι επαγγελματίες, ή (δυστυχώς το πιο πιθανό) κάπου αποσκοπούν.
Δεν ξέρω αν εκεί που λέει υπογραφή προμηθευτή και υπογραφή Ελεγκτή Ιατρού πρέπει υποχρεωτικά να μπούνε υπογραφές.Στη θέση "υπογραφή ελεγκτή ιατρού" υπογράφει ο ελεγκτής (ΟΠΑΔ για πάνω από 150 ευρώ, ΙΚΑ σε κάθε περίπτωση).
Μήπως το σύστημα κολλούσε σήμερα και σε κανέναν άλλο εκτός από εμένα; >:(Φυσικά! Απ΄ ότι φαίνεται το σύστημα κατά τις ώρες αιχμής δε σηκώνει τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ, οπότε φανταστείτε τι θα γίνει όταν προστεθεί και το ΙΚΑ.
Ηλεκτρονική επίσκεψη κάνουμε πατώντας την επίσκεψη και επιλέγοντας από τις εξετάσεις επιπλέον την 1η ή 2η επίσκεψη στο ιατρείο.Αυτό που λες ήθελα να το κάνω εδώ και τόσο καιρό αλλά η δική μας ΥΠΑΔ δε δέχεται αυτή τη διαδικασία. Αν και καταφανώς έχεις δίκιο, δεν έχει βγει και κάποια εγκύκλιος που να σχολιάζει την εγκυρότητα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών που αφορούν ιατρικές επισκέψεις και ιατρικές πράξεις. Στον αυτόματο πιλότο κι αυτό. Ο κανόνας της μέγιστης εντροπίας.
Κόβουμε το χαρτάκι και αντί να γράψουμε 1η ή 2η επίσκεψη συμπληρώνουμε τον κωδικό του παραπεμπτικού με την εξέταση "1η επίσκεψη"
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:Από τα έως τώρα γνωστά:
1) Αν ο ασφαλισμένος έρθει απλά για εξέταση πώς κρατάω την επίσκεψη? Μόνο από το βιβλιάριο ή κανω κάτι και μέσω e-diagnosis?
2) Αν ο ασφαλισμένος έρθει μόνο για φάρμακα, τότε πώς θα κόψω την επίσκεψη αφού όταν δηλώνω ότι είναι επίσκεψη και πατάω ολοκλήρωση παραπεμπτικού, μου ζητάει "Αιτία παραπομπής για εξετάσεις"?
αυτή η ρημάδα η β12 που ακριβώς την βρίσκουμε στο e-diagnosis?Aν μπορεί κανείς να βοηθήσειTη βάζουμε ακριβώς έτσι: "β12" και μας βγάζει επιλογή μόνο με RIA [48ΠΥΡ00 (15,29 €): Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIA], την οποία μπορεί να εκτελέσει οποιοδήποτε εργαστήριο.
Τι έγινε ρε παιιδά σήμερα το πρωί? Προσπαθούσα να γράψω κάποιες εξετάσεις και όλο με πετούσε εκτός συστήματος και ζητούσε όνομα χρήστη και κωδικό πάλι!!! Για να γράψω 10 εξετάσεις, μου πήρε 40 λεπτά!!! Και προχτές το βράδυ στις 7 είχε ΤΡΟΜΕΡΗ καθυστέρηση. Από την στιγμή που πατούσα το (+) για ιατρικές εξετάσεις μέχρι να μου ανοίξει το ευρετήριο για να κάνω αναζήτηση περνούσε μισό λεπτό. Και μετά μέχρι να βρεί και να καταχωρήσει την εξέταση, άλλα 2 λεπτά περίπου. Ο άνθρωπος είχε φρικάρει που περίμενε τόση ώρα. Έχετε κανένα νέο για το αν έχουν αναφέρει τίποτα για βελτίωση των server γιατί πρέπει να λάβουμε και υπόψη μας ότι πολλοί γιατροί είναι σε διακοπές τώρα. Και τον Σεπτέμβρη θα γίνει της κολάσεως αν πηγαίνει έτσι. Πρίν τα μανάβικά θα έρχομαι για να περνάω εξετάσεις!!!Δεν είναι πολύ καλός τρόπος για:
Και μην πώ για το 1135 που δεν σηκώνει κανείς το ακουστικό! Είμαι στην αναμονή και ξαφνικά σαν να πέφτει η γραμμή!!!
Δεν είναι πολύ καλός τρόπος για:
1) Να εκνευριστεί ο γιατρός,
2) Να σπάσει ο τσαμπουκάς του δημοσίου υπαλλήλου που νομίζει ότι το βιβλιάριό του είναι ισάξιο καρνέ επιταγών,
3) Να μειωθούν οι δαπάνες για τα εργαστηριακά;
Η δυνατότητα παράκαμψης των ηλεκτρονικών εφαρμογών στην περίπτωση του ΟΠΑΔ αφορά μόνο το 10% των έκτακτων (!) εκείνων περιπτώσεων, κατά τις οποίες δεν μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικές συνταγές/παραπεμπτικά και σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ιατρική γνωμάτευση (!) που να εξηγεί τους λόγους της παρέκκλισης.
Έχει κανείς κάποιο παρόμοιο πρόβλημα? Πως μπορούμε να ενημερώσουμε για τα προβλήματα που βλέπουμε τους υπεύθυνους του e-diagnosis γιατί στο 1135 δεν το σηκώνουν εδώ και ώρες που προσπαθώ να καλέσω!Πρόβλημα έχει όλη η Ελλάδα και το 1135 το ξἐρει. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί ή θέλει να το λύσει.
1)Το να εκνευριστεί ο γιατρός να σου πώ την αλήθεια μου, δεν το έπιασα.Συστηματικός εκνευρισμός ιατρού (κυρίως σε περίπτωση έλλειψης γραμματείας) = μεταβολή/επέκταση ωραρίου, προσθήκη εργασίας κατ' οίκον, σκέψη για κατάργηση σύμβασης κ.λ.π. - περισσότερη ανάλυση δε χρειαζεται, φαντάζομαι.
...
Όσον αφορά το 10% εκτάκτων περιπτώσεων, είναι καθαρά γιατί θα είναι επίσκεψη κατ' οίκον. Ο ΟΠΑΔ δικαιολογεί κατ'οίκον επισκέψεις το 10% των πρώτων επισκέψεων στο Ιατρείο. και το 30% των πρώτων για τις δεύτερες στο ιατρείο. Κοινώς, ένα "Κατ'οίκον επίσκεψη" αν γράψεις, νομίζω ότι θα είναι αρκετό.
Σήμερα μάλλον είναι η χειρότερη μερα για το e-diagnosis! έχετε εσείς κάποια ενημέρωση αν πρέπει να γραφουμε τον αρ. του παραπεμπτικού στο μικρο βιβλιαριο του ασφαλισμένου ή αν πρέπει να επισυνάπτουμε και κανένα αντίγραφο των εξετάσεων;Ακολουθήστε ότι λέει στις πληροφορίες: Σε ένα φύλλο του βιβλιαρίου γράψτε "ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ", τον αριθμό του παραπεμπτικού και την αξία των εξετάσεων που εμφανίζονται κάτω δεξιά στο παραπεμπτικό. Δίνετε δύο αντίγραφα του παραπεμπτικού στον ασθενή και κρατάτε ένα εσείς.
Μετά από επικοινωνία με το 11131, μου είπαν ότι το e-diagnosis δεν λειτουργεί σήμερα λόγω προσπάθειας αναβάθμισης. Νεότερα την Δευτέρα!Τα νεότερα είναι ότι και πάλι η εφαρμογή κολλάει τις ώρες αιχμής.
Ήθελα να κάνω μια πρακτική ερώτηση: τι κάνετε οι υπόλοιποι ιδιώτες όταν το e-diagnosis δεν λειτουργεί; Γράφετε χειρόγραφη συνταγή στον ΟΠΑΔ με παράλληλη αιτιολόγηση, αδιαφόρωντας για το ποσοστό 10% που αναφέρει ή όχι;Τι άλλο μπορεί να γίνει;
προχωράει πέρα από το στάδιο της καταχώρησης στοιχείων.... απλά δεν λειτουργεί το παράθυρο αναζήτησης και πρέπει αν ψάξεις την κάθε εξέταση αλφαβητικά από την λίστα!Πολύ σωστός συνάδελφε!!! Τελικά αυτό το e-diagnosis όλο και μας εκπλήσσει... Δεν το βαριέσαι ποτέ!
Ευτυχώς γιατί τελευταία παράγινε εύκολη η καταχώρηση παραπεμπτικού σε σημείο που είχα αρχίσει να βαριέμαι...
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σύντομα πριν επιλέξεις μια εξέταση θα πρέπει πρώτα να απαντήσεις σε ένα κουίζ δυσκολίας ανάλογης με το κόστος της εξέτασης...
Και φυσικά στις τρεις λάθος απαντήσεις το παραπεμπτικό …ακυρώνεται!!!
Να και κάτι καινούριο :Είναι δεδομένο ότι το e-diagnosis διαβάζει το thread. Θετικό για την ώρα, θα έλεγα.
"Η ομάδα του e-diagnosis ζητάει την κατανοήσή σας για πιθανά θέματα της εφαρμογής που δυσχεραίνουν το έργο σας. Λόγω συνεχών αναβαθμίσεων, η εφαρμογή θα μείνει εκτός λειτουργίας για την υπόλοιπη ημέρα."
Η FT4 αγνοείται... (πόσο χρόνο μπορεί να κάνει κανείς να διορθώσει ένα νούμερο;)Αποκαταστάθηκε η έλλειψη και υπάρχει πλέον κανονικά η ελεύθερη θυροξίνη (FT4) σωστά τιμολογημένη.
Σύμβαση αναβάθμισης του e-diagnosis από τον ΟΠΑΔ, με ημερομηνία 02/12/2011:Πρόκειται για τρεις σημαντικές αλλαγές.
http://www.opad.gr/Article/DisplayArticle?id=fa12ec4f-c19f-4e03-8a53-e37623cd375b
Mία ακόμη αλλαγή επήλθε:Αντιγράφω από το ΦΕΚ του ΕΟΠΥΥ:
Αντί για "σχέση ασφάλισης" (άμεσος/έμμεσος) δηλώνουμε τώρα "ποσοστό συμμετοχής" (0% για άμεσα ασφαλισμένους, χήρες κ.λ.π. και 25% για τους υπόλοιπους).
Με τον ΕΟΠΥΥ βέβαια αυτό πρέπει να διορθωθεί πάλι.
Διαβάζοντας τον απολογισμό του ΟΠΑΔ 2011 που αναρτήθηκε στο site του οργανισμού, μου έκανε εντύπωση ότι στα επόμενα σχέδια είναι η καθιέρωση online έγκρισης για τα παραπεμπτικά που θα εκδίδονται !!Είναι κάτι που σχολιάστηκε στο forum, που ως γνωστόν διαβάζεται από την ΗΔΙΚΑ.
Στο e diagnosis η συμμετοχή πλέον είναι είτε 0% είτε 15% ???
τι ισχύει?
Στο e diagnosis η συμμετοχή πλέον είναι είτε 0% είτε 15% ???
τι ισχύει?
Πήρα σήμερα (05/01/2012) τηλέφωνο σε δύο ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια εδώ στην Καβάλα. Και τα δύο μου είπαν ότι για την ώρα θα επιλέγουμε αν πρόκειται για άμεσα (0%) ή έμμεσα (25%) ασφαλισμένο, θα εκτυπώνουμε τις εξετάσεις που θέλουμε και μετά όταν παίρνουν αυτά τα παραπεμπτικά οι μικροβιολόγοι θα σβήνουν τα ποσοστά με στυλό και θα γράφουν 15%.
Στο e diagnosis η συμμετοχή πλέον είναι είτε 0% είτε 15% ???
τι ισχύει?
Πήρα σήμερα (05/01/2012) τηλέφωνο σε δύο ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια εδώ στην Καβάλα. Και τα δύο μου είπαν ότι για την ώρα θα επιλέγουμε αν πρόκειται για άμεσα (0%) ή έμμεσα (25%) ασφαλισμένο, θα εκτυπώνουμε τις εξετάσεις που θέλουμε και μετά όταν παίρνουν αυτά τα παραπεμπτικά οι μικροβιολόγοι θα σβήνουν τα ποσοστά με στυλό και θα γράφουν 15%.
Μα δεν υφίσταται πλέον η επιλογή 25% στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Μόνο 0% και 15%
Σήμερα (05/01/2012) παρατήρησα ότι όταν μπαίνω στο e-diagnosis και εισαγάγω αιματολογικές εξετάσεις που πιάνουν πάνω από 7 γραμμές τότε μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:
"Μπορείτε να εισάγετε μέχρι και επτά (7) γραμμές ανά παραπεμπτικό."
Για να γράψει κανείς περισσότερες εξετάσεις πρέπει να ξαναγράψει κανείς τα στοιχεία του ασθενούς.
Πρόκειται μάλλον για ένα κόλπο, ώστε να μας αποτρέπουν από το να παραγγέλνουμε πολλές εξετάσεις.
Σήμερα (05/01/2012) παρατήρησα ότι όταν μπαίνω στο e-diagnosis και εισαγάγω αιματολογικές εξετάσεις που πιάνουν πάνω από 7 γραμμές τότε μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:
"Μπορείτε να εισάγετε μέχρι και επτά (7) γραμμές ανά παραπεμπτικό."
Για να γράψει κανείς περισσότερες εξετάσεις πρέπει να ξαναγράψει κανείς τα στοιχεία του ασθενούς.
Πρόκειται μάλλον για ένα κόλπο, ώστε να μας αποτρέπουν από το να παραγγέλνουμε πολλές εξετάσεις.
Μα δεν υπάρχει πλέον ΟΑΕΕ.Σήμερα (05/01/2012) παρατήρησα ότι όταν μπαίνω στο e-diagnosis και εισαγάγω αιματολογικές εξετάσεις που πιάνουν πάνω από 7 γραμμές τότε μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:
"Μπορείτε να εισάγετε μέχρι και επτά (7) γραμμές ανά παραπεμπτικό."
Για να γράψει κανείς περισσότερες εξετάσεις πρέπει να ξαναγράψει κανείς τα στοιχεία του ασθενούς.
Πρόκειται μάλλον για ένα κόλπο, ώστε να μας αποτρέπουν από το να παραγγέλνουμε πολλές εξετάσεις.
Αυτό ισχύει μόνο σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ (κάτι που έτσι κι αλλιώς ίσχυε και πριν ΕΟΠΥΥ).
Μα δεν υπάρχει πλέον ΟΑΕΕ.Σήμερα (05/01/2012) παρατήρησα ότι όταν μπαίνω στο e-diagnosis και εισαγάγω αιματολογικές εξετάσεις που πιάνουν πάνω από 7 γραμμές τότε μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:
"Μπορείτε να εισάγετε μέχρι και επτά (7) γραμμές ανά παραπεμπτικό."
Για να γράψει κανείς περισσότερες εξετάσεις πρέπει να ξαναγράψει κανείς τα στοιχεία του ασθενούς.
Πρόκειται μάλλον για ένα κόλπο, ώστε να μας αποτρέπουν από το να παραγγέλνουμε πολλές εξετάσεις.
Αυτό ισχύει μόνο σε ασφαλισμένο του ΟΑΕΕ (κάτι που έτσι κι αλλιώς ίσχυε και πριν ΕΟΠΥΥ).
Για να γράψει κανείς περισσότερες εξετάσεις πρέπει να ξαναγράψει κανείς τα στοιχεία του ασθενούς.
Για να γράψει κανείς περισσότερες εξετάσεις πρέπει να ξαναγράψει κανείς τα στοιχεία του ασθενούς.
Δοκίμασε στο πεδίο ¨Α/Α Παραπεμ.¨ μπροστά από κάθε εξέταση, κάθε 7η εξέταση να αλλάζεις αριθμό 01, 02, 03 κτλ και θα δεις ότι δεν χρειάζεται να ξαναγράψεις τα στοιχεία του ασθενούς.
Στην περίπτωση κατά την οποία η εξέταση στην οποία παραπέμπετε διενεργείται σε ξεχωριστό τμήμα (π.χ. Α/Α, Υπερηχογραφήματα, μαγνητικές τομογραφίες, κ.λπ.) θα πρέπει να δημιουργήσετε δεύτερο παραπεμπτικό επιλέγοντας τον αριθμό από την επιλογή που δίνεται αριστερά της καταχωρημένης εξέτασης προκειμένου να τυπώνεται ξεχωριστά, κατά τα πρότυπα της αναγραφής στο βιβλιάριο (π.χ εάν έχουμε τρεις αιματολογικές εξετάσεις και δυο ακτινολογικές, στις μεν αιματολογικές το Α/Α παραπεμ θα πρέπει να δείχνει τον αριθμό 1 και στις δε ακτινολογικές τον αριθμό 2).
Ξέρει κανένας συνάδελφος πώς γράφεται ηλεκτρονικά η υπερηχομαστογραφία? Δεν υπάρχει πουθενά. Μήπως δεν διακαιολογείται?Δε γράφεται γιατί δεν περιλαμβάνεται στα αντίστοιχα ΦΕΚ κοστολόγησης εξετάσεων.
Ξέρει κανένας συνάδελφος πώς γράφεται ηλεκτρονικά η υπερηχομαστογραφία? Δεν υπάρχει πουθενά. Μήπως δεν διακαιολογείται?Δε γράφεται γιατί δεν περιλαμβάνεται στα αντίστοιχα ΦΕΚ κοστολόγησης εξετάσεων.
Ναι το γράφω εδώ και δύο μήνες, το δέχονται όλα τα εργαστήρια.Αυτό που αναφέρετε δε γίνεται δεκτό από τους ελεγκτές στην εκκαθάριση δαπανών γιατί δε στηρίζεται σε ΦΕΚ.
Αφού τα ηλεκτρονικά παραπεμπτικά δεν θέλουν θεώρηση.π.χ. στο ΕΤΑΑ.
Τι εννοείτε?Εννοώ ότι στα ταμεία εκτός ΕΟΠΥΥ (ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΥΕΘΑ κ.λ.π.) τα παραπεμπτικά εκδίδονται χειρόγραφα και χρήζουν θεώρησης.
Αναφορικά με το 0% ή το 15% ως συμμετοχή του ασθενούς στις εξετάσεις: Από τους πιο ενημερωμένους μικροβιολόγους στην Καβάλα, μου πρότεινε να βάζω 15% σε όλα τα παραπεμπτικά, και σε περίπτωση που ο ασθενής πάει να κάνει τις εξετάσεις στο ΙΚΑ, στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας, τότε απλώς δεν πληρώνει τίποτε. (Αυτό βέβαια ήταν η προσωπική γνώμη του μικροβιολόγου αυτού).Ρώτησε και το Λογιστήριο του Νοσοκομείου. Πιστεύω ότι θα έχει άλλη άποψη. Αν βέβαια αποκτήσει την ευχέρεια ο εκτελών να κάνει την τιμολόγηση και να τροποποιεί το ποσοστό (που είναι και το πιο σωστό) το πρόβλημα λύνεται απευθείας.
Σήμερα πρόσεξα ότι προστέθηκε ως επιλογή ποσοστού συμμετοχής το 25%.Μήπως ετοιμάζουν κάτι για τα αναλώσιμα? Αναστολή του ΕΟΠΥΥΥΥ την θεωρώ απίθανη (πρέπει να γραφέι όλη η νομοθεσία απο την αρχή).
Έχει κανείς ιδέα γιατί; Μπαίνουν στην ηλεκτρονική παραπεμπτικογραφία και ταμεία που λειτουργούν με το παλιό καθεστός (π.χ ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΥΕΘΑ) ή κάνουμε ασκήσεις αναστολής του ΕΟΠΥΥ;
Και γιατί να βάλουν το 25% στο diagnosis και όχι στο syntagografisis; Δηλαδή θα γράφουμε τα φάρμακα για τον ΣΔ στο syntagografisis και μετά τα αναλώσιμα στο diagnosis ; Αφού κανονικά για να δικαιολογούνται τα αναλώσιμα πρέπει να είναι γραμμένα στην ίδια συνταγή με αντιδιαβητική αγωγή !Σήμερα πρόσεξα ότι προστέθηκε ως επιλογή ποσοστού συμμετοχής το 25%.Μήπως ετοιμάζουν κάτι για τα αναλώσιμα? Αναστολή του ΕΟΠΥΥΥΥ την θεωρώ απίθανη (πρέπει να γραφέι όλη η νομοθεσία απο την αρχή).
Έχει κανείς ιδέα γιατί; Μπαίνουν στην ηλεκτρονική παραπεμπτικογραφία και ταμεία που λειτουργούν με το παλιό καθεστός (π.χ ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΥΕΘΑ) ή κάνουμε ασκήσεις αναστολής του ΕΟΠΥΥ;
Αλήθεια ποιός σκέφθηκε τον τίτλο "Αγαπημένες εξετάσεις"; Θα μπορούσε να είναι "Συχνές εξετάσεις" ή "Συνήθεις (κατά ειδικότητα) εξετάσεις".Θα μπορούσε να είναι επίσης "πακέτο" ή, πιο γλαφυρά, "πακετάκι".
Αυτό το "Αγαπημένες Εξετάσεις" λειτουργεί ή είναι μόνο για μόστρα;Ίσως και εγώ. Έτσι, τις είχα ονομάσει κάποια στιγμή σε πρόταση που είχα κάνει, με εναλλακτική την έκφραση "πακέτα εξετάσεων". Επιπλέον, η έκφραση My favorites είναι εμφανής στα windows για τέτοιες περιπτώσεις.
Έχετε βρει τρόπο να προσθέσετε εξετάσεις σ' αυτή την κατηγορία; Αν ναι, πώς;
Αλήθεια ποιός σκέφθηκε τον τίτλο "Αγαπημένες εξετάσεις"; Θα μπορούσε να είναι "Συχνές εξετάσεις" ή "Συνήθεις (κατά ειδικότητα) εξετάσεις".
Πως μεταφέρουμε λοιπόν εξετάσεις από την γενική κατηγορία, στην κατηγορία "Αγαπημένες";Mόλις μπούμε στο αρχικό μενού (με τα έξι μεγάλα εικονίδια), επιλέγουμε το πάνω αριστερά (με το γιατρό). Έτσι οδηγούμαστε στην "καρτέλα ιατρού" και επιλέγουμε από κάτω τις "Αγαπημένες εξετάσεις". Η εφαρμογή μας βάζει σε μία σελίδα όπου μπορούμε να προσθέσουμε τις εξετάσεις που θέλουμε να εμφανίζονται ως "αγαπημένες" πατώντας το πράσινο σταυρουδάκι δίπλα στο "ιατρικές εξετάσεις". Αυτό γίνεται με το ίδιο τρόπο που παλιά γράφαμε ένα παραπεμπτικό. Στη συνέχεια μπορούμε να μπούμε (από την επιλογή "Καταχώρηση") με το ΑΜΚΑ του ασθενή που θέλουμε και να επιλέξουμε το αστεράκι δίπλα στις "Αγαπημένες εξετάσεις", οπότε και θα μεταφερθούμε στη λίστα που ορίσαμε. Προσοχή: Οι επιλογές μας φαίνονται ομαδοποιημένες και κάθε φορά θα πρέπει να ανοίγουμε τη συγκεκριμένη ομάδα για να εμφανιστούν αναλυτικά όλες οι εξετάσεις. Με την ίδια διαδικασία (μέσω της καρτέλας ιατρού) μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε εξετάσεις από τις "Αγαπημένες".
Ευχαριστώ για την απάντηση (γι' αυτό έβαλα "Συμφωνώ").- Στη γενική αίματος κλικάρετε και MCV, MCH, MCHC, μέτρηση αιμοπεταλίων; Όχι, δε χρειάζεται.
Σαν νέος στην εφαρμογή θα ήθελα επιπλέον βοήθεια σε μερικές (μπορεί να σας φανούν αστείες) απορίες:
- Στη γενική αίματος κλικάρετε και MCV, MCH, MCHC, μέτρηση αιμοπεταλίων; Όχι, δε χρειάζεται.
Στη γενική αίματος εξ΄ορισμού συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι δείκτες. Με τον τρόπο που αναφέρετε είναι σα να ζητάμε δύο φορές το ίδιο πράγμα. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε να γράψετε χειρόγραφα αυτά που λέμε για να διαπιστώσουμε αν θα εγκριθούν στον έλεγχο. Επίσης, ας λάβουμε υπόψη ότι οι δείκτες δεν προσδιορίζονται άμεσα: αν έχουμε τις τιμές της αιμοσφαιρίνης, του αιματοκρίτη και του αριθμού των ερυθρών βγαίνουν όλοι κάνοντας την κατάλληλη διαίρεση με ένα απλό κομπτιουτεράκι. Είναι κάτι παρόμοιο με την LDL. Κανείς δεν κάνει άμεσο προσδιορισμό (και δε χρειάζεται, αν η ολική χοληστερίνη δεν υπερβαίνει τα 400 mg/dl). Τέλος, οι εργαστηριακοί έχουν δίκιο για τις τιμές πολλών από τις εξετάσεις, αλλά αυτό δε νομίζω ότι πρέπει να επηρεάζει τον τρόπο άσκησης της ιατρικής και την επιλογή των εξετάσεων.- Στη γενική αίματος κλικάρετε και MCV, MCH, MCHC, μέτρηση αιμοπεταλίων; Όχι, δε χρειάζεται.
Ευχαριστώ ξανά για την απάντηση.
Δεν βάζετε τα παραπάνω για λόγους οικονομίας;
Γιατί βλέπω:
Γενική εξέταση αίματος (αιμοσφαιρίνη - αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων, αριθμός λευκών και τύπος αυτών, μετά προσδιορισμού αιματοκρίτου ΗΤ) 2,88 €
MHC 0,53€
MCHC 0,53€
MCV 0,53€
Αιμοπεταλίων μέτρηση 1,76€
Αιμοσφαιρίνη Hb 1,76€ (αν και αυτό περιλαμβάνεται στη γενική αίματος απ' ότι βλέπω)
Επομένως αν προσθέσουμε και τα παραπάνω (εκτός Hb) είμαστε 2,88+0,53+0,53+0,53+1,76= 6,23€ Για πράγματα που ούτως ή άλλως τα μετράει ο μικροβιολόγος (θα μου πείτε τα μετράει το μηχάνημα). Γιατί να μην πληρώνεται αυτή τη διαφορά 3,35€ ανά γενική αίματος;
Ξέρει κανένας συνάδελφος πώς γράφεται ηλεκτρονικά η υπερηχομαστογραφία? Δεν υπάρχει πουθενά. Μήπως δεν διακαιολογείται?Δε γράφεται γιατί δεν περιλαμβάνεται στα αντίστοιχα ΦΕΚ κοστολόγησης εξετάσεων.
Στους υπερήχους επιλέγεις 0ΥΠΕ00 (8,28 €): Υπέρηχοι (u/s) Α-MODE και B-MODE για πλήρη εξέταση ανεξαρτήτως οργάνου (Βιοφυσικό PROFIL) και στα σχόλια γράφεις μαστών άμφω, το επιλέγεις δύο φορές , επίσης αυτόν γράφεις και για τον θυρεοειδή.
Η σελίδα γράφει:Από το Μάρτιο του 2011 αυτό γράφει.
ΝΕΟ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
Ένα άλλο παράδειγμα αειφορίας στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η παραμονή της επισήμανσης: "Αγαπητοί χρήστες της εφαρμογής,Η σελίδα γράφει:Από το Μάρτιο του 2011 αυτό γράφει.
ΝΕΟ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
Είναι σαν την αειφόρο ανάπτυξη.
Η σελίδα γράφει:Φαντάζομαι είδατε όλοι την δήλωση του αγαπητού αντιπροέδρου (Σουλιώτη) ""Δηλαδή κάθε συμβεβλημένος γιατρός θα καταγράφει, είναι μια απλή διαδικασία τριών δευτερολέπτων, ένα τικ κάνει στην εφαρμογή, κάθε επίσκεψη προκειμένου να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε αν κάποιος γιατρός έχει κλείσει τον αριθμό των επισκέψεων που δικαιούται και μετά ασκώντας ...κλπ"" .
ΝΕΟ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
(Για τους τυχερούς που θα καταφέρουν να μπουν. Κι αν καταφέρουν να μπουν, θα καταφέρουν να μείνουν συνδεδεμένοι; )
Φανταστείτε να μην ήταν αναβαθμισμένη η εφαρμογή!!!!!
Συμβαίνει και σε σας σήμερα η "νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή" να μην βγάζει με τίποτα εργαστηριακές αιματολογικές-αιμοδοσίας κι όταν βάλετε οποιοδήποτε κείμενο στο κουτάκι της αναζήτησης (π.χ. τη λέξη "αίματος" ή "ορού") να σας βγάζει ως αποτέλεσμα την αρχική σελίδα;
Συμβαίνει και σε σας σήμερα η "νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή" να μην βγάζει με τίποτα εργαστηριακές αιματολογικές-αιμοδοσίας κι όταν βάλετε οποιοδήποτε κείμενο στο κουτάκι της αναζήτησης (π.χ. τη λέξη "αίματος" ή "ορού") να σας βγάζει ως αποτέλεσμα την αρχική σελίδα;Nαι, αν σε παρηγορεί αυτό.
Συμβαίνει και σε σας σήμερα η "νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή" να μην βγάζει με τίποτα εργαστηριακές αιματολογικές-αιμοδοσίας κι όταν βάλετε οποιοδήποτε κείμενο στο κουτάκι της αναζήτησης (π.χ. τη λέξη "αίματος" ή "ορού") να σας βγάζει ως αποτέλεσμα την αρχική σελίδα;Nαι, αν σε παρηγορεί αυτό.
Συμβαίνει και σε σας σήμερα η "νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή" να μην βγάζει με τίποτα εργαστηριακές αιματολογικές-αιμοδοσίας κι όταν βάλετε οποιοδήποτε κείμενο στο κουτάκι της αναζήτησης (π.χ. τη λέξη "αίματος" ή "ορού") να σας βγάζει ως αποτέλεσμα την αρχική σελίδα;
γροθιά απεκαπ
Αφού η αναβαθμισμένη εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης ασφαλισμένου (κοινώς e-diagnosis) βρίσκεται στην πιλοτική Φάση Α' όπως γράφουν στη σελίδα εισόδου (επειδή έκανε να φορτώσει γύρω στα 5 λεπτά γι' αυτό κι έπεσε το μάτι μου εκεί και το διάβασα, πριν τελικά με "πετάξει" πάλι έξω) αναρωτιέμαι σε τι φάση ήταν πριν την αναβάθμιση!Στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής, λέει ότι είναι σε: "ΦΑΣΗ Γ’ : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ".
Εδώ και 2 ώρες προσπαθώ να βγάλω παραπεμπτικά εξετάσεων για 2 ασθενείς που τα κράτησα το πρωί για να διευκολύνω τους ασθενείς αφού το σύστημα δεν δούλευε (και δεν δουλεύει).Tα ίδια και χειρότερα. Αν δεν κάνουν κάτι άμεσα, θα ξυπνάμε τα χαράματα... (Είναι η ώρα με την ελάχιστη κίνηση).
Home work λοιπόν.
Πριν λίγο είχα φτάσει μια ανάσα από το να καταχωρήσω το ένα!!!
Όμως μόλις πάτησα το κουμπί "καταχώρηση", το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλισμένου είχε αντίθετη άποψη και μου ζήτησε να ξανακάνω login!!!
ως συνηθως το e-diagnosis δεν δουλευε χθες προχθες και σημερα ..οποτε εγραψα σε μπλοκ εξετασεων του ικα σε 1 ασθενη χθες .σημερα ηρθε και μου πεταξε το παραπεμπτικο γιατι ο μικροβιολογος του ειπε οτι δεν περναει...???????????.....ερωτηση¨εγω κανω λαθος η ο συναδελφος μικροβιολογος?δεν ισχυει το παραπεμπτικο του ικα?και δευτερη ερωτηση.Εαν ειμαι πολυ τυχερη και μπω σημερα και τις γραψω ηλεκτρονικα ,πρεπει να κοψω μηδενικη αποδειξη γιατι τον ασθενη τον ειδα χθες και οχι σημερα και θα υπαρχει ηλεκτρονικη καταχωρηση σημερα ενω εγω τον εχω καταχωρησει στα χθεσινα περιστατικα?
Q10
Πώς αναγράφονται οι παρακλινικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ;
Οι παρακλινικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ αναγράφονται:
• σε ηλεκτρονικά παραπεμπτικά (δεν απαιτείται θεώρηση)
• σε χειρόγραφα παραπεμπτικά μόνο από συμβεβλημένους με τον
ΕΟΠΥΥ γιατρούς (όταν δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα).
Αναγράφονται στο μπλοκ παραπεμπτικών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή, εάν ο
γιατρός δεν διαθέτει μπλοκ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις αναγράφει στο
συνταγολόγιο του ιατρείου του. Θεωρούνται εντός δέκα (10) ημερών
από τον αρμόδιο ελεγκτή ιατρό, και εκτελούνται εντός μηνός από τη
θεώρηση (απαιτείται θεώρηση σε ποσά άνω των 100 euro).
To (pot)e diagnosis λειτουργεί σπάνια σε ώρες κανονικού ωραρίου.Την εκ νέου "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ" δεν μπορείς να την αποφύγεις, εγώ όταν χρειάζονται περισσότερες από μία συνταγές στον ίδιο ασθενή
Αυτό που τώρα τελευταία κάνω και έχει κάπως βοηθήσει είναι να μαζεύω τα προτειθέμενα παραπεμπτικά της ημέρας
και να τα γράφω μεταμεσονύκτια.Αν και όχι πάντα το σύστημα δουλεύει της πρώτες πρωινές ώρες ::)
**Μια ερώτηση σχετικά με το e syntagografisi : Υπάρχει τρόπος αφού ολοκληρώσεις την συνταγογράφηση μιας συνταγής ( 3 σκευάσματα max)
να ξανασυμπληρώσεις νέα συνταγή του ιδίου αρρώστου ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να μπείς εκ νέου στη "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ" ;;.Μεγάλη σπατάλη χρόνου
όταν θελεις περισσότερες απο μία συνταγές στον ίδιο ασθενή
Σήμερα το e-diagnosis παρουσιάζει μία σημαντική βελτίωση ως προς την ανταπόκριση και την ταχύτητα.Πληρωτέα η επίσκεψη.Τί εννοεί; Οτι ο ασθενής πλήρωσε για αυτήν;
Επίσης έχει προστεθεί η ερώτηση: "Θέλετε να κατωχυρωθεί σαν πληρωτέα η επίσκεψη;", η απάντηση της οποίας καταγράφεται στο παραπεμπτικό.
Επίσης κάθε φορά που εμφανίζονται οι επιλογές μίας αναζήτησης το λήμμα εμφανίζεται πλέον με κόκκινους χαρακτήρες.
Σήμερα το e-diagnosis παρουσιάζει μία σημαντική βελτίωση ως προς την ανταπόκριση και την ταχύτητα.Πληρωτέα η επίσκεψη.Τί εννοεί; Οτι ο ασθενής πλήρωσε για αυτήν;
Επίσης έχει προστεθεί η ερώτηση: "Θέλετε να κατωχυρωθεί σαν πληρωτέα η επίσκεψη;", η απάντηση της οποίας καταγράφεται στο παραπεμπτικό.
Επίσης κάθε φορά που εμφανίζονται οι επιλογές μίας αναζήτησης το λήμμα εμφανίζεται πλέον με κόκκινους χαρακτήρες.
Εγω πάντως απάντησα «οχι» ???
Μπερδευτήκατε αρκετά;Aπλά... πρέπει να το τσεκάρουμε ΠΑΝΤΑ.
Μπερδευτήκατε αρκετά;Aπλά... πρέπει να το τσεκάρουμε ΠΑΝΤΑ.
σε επικοινωνια με το e-diagnosi τσεκαρουμε ΝΑΙ οταν ο ασθενης εξεταζεται με τον ΕΟΠΠΥ.οταν κοβουμε αποδειξη δεν τσεκαρουμε τιποτα για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπαινουμε στο e-diagnosi. το ΟΧΙ λοιπον μενει για την περιπτωση που γραφουμε εξετασεις σε εκτος ΕΟΠΠΥ ασφαλισμενο και αναγκαστικα θα μπουμε στο e-diagnosiΝαι, αλλά όταν γράφουν παραπεμπτικό σε ένα ασθενή του ΕΟΠΥΥ οι μη συμβεβλημένοι δεν πρέπει να τσεκάρουν το "ΝΑΙ";
σε επικοινωνια με το e-diagnosi τσεκαρουμε ΝΑΙ οταν ο ασθενης εξεταζεται με τον ΕΟΠΠΥ.οταν κοβουμε αποδειξη δεν τσεκαρουμε τιποτα για τον απλουστατο λογο οτι δεν μπαινουμε στο e-diagnosi. το ΟΧΙ λοιπον μενει για την περιπτωση που γραφουμε εξετασεις σε εκτος ΕΟΠΠΥ ασφαλισμενο και αναγκαστικα θα μπουμε στο e-diagnosi
Πήρα σήμερα (21.02.2012) στις πληροφορίες του e-diagnosis ( στο τηλέφωνο 1135 ) και μίλησα με την κ. Σταμάτη Αγγελική η οποία μου εξήγησε τα εξής:Μπορεί να μας πει η κυρία Σταμάτη γιατί πρέπει να κάνουν 50.000 γιατροί την ίδια ερώτηση σε ένα τετραψήφιο αριθμό που θέλει μέσο όρο αναμονής για απάντηση 40 λεπτά;
Όταν βγαίνει η εικόνα που γράφει: "Θέλετε να καταχωρηθεί σαν πληρωτέα επίσκεψη;"
Τότε απαντούμε ΝΑΙ μόνο όταν πρόκειται για ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που έρχεται σε συμβεβλημένο Ιατρό του ΕΟΠΥΥ όπου ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει τίποτε γιατί είναι μέσα στους 200 ασθενείς/μήνα.
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις (αυτοί οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν τον Ιατρό από την τσέπη τους) απαντούμε ΟΧΙ.
Μερικές μέρες μετά την κατακραυγή, προσετέθη ένα μήνυμα προ της καταχώσησης του παραπεμπτικού ως εξής:Πήρα σήμερα (21.02.2012) στις πληροφορίες του e-diagnosis ( στο τηλέφωνο 1135 ) και μίλησα με την κ. Σταμάτη Αγγελική η οποία μου εξήγησε τα εξής:Μπορεί να μας πει η κυρία Σταμάτη γιατί πρέπει να κάνουν 50.000 γιατροί την ίδια ερώτηση σε ένα τετραψήφιο αριθμό που θέλει μέσο όρο αναμονής για απάντηση 40 λεπτά;
Όταν βγαίνει η εικόνα που γράφει: "Θέλετε να καταχωρηθεί σαν πληρωτέα επίσκεψη;"
Τότε απαντούμε ΝΑΙ μόνο όταν πρόκειται για ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ που έρχεται σε συμβεβλημένο Ιατρό του ΕΟΠΥΥ όπου ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει τίποτε γιατί είναι μέσα στους 200 ασθενείς/μήνα.
Για όλες τις άλλες περιπτώσεις (αυτοί οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν τον Ιατρό από την τσέπη τους) απαντούμε ΟΧΙ.
Δεν είναι πολύ απλό να το γράψουν στο log-in του e-diagnosis;
Όπως εκείνο που λέει για την αλλαγή των κωδικών;
καλησπερα.Μηπως γνωριζει καποιος καθε ποτε εχει δικαιωμα ο ασφαλισμενος του ΕΟΠΥΥ πασχων απο χρονιες παθησεις να κανει εξετασεις σε ιδιωτικα μικροβιολογικα εργαστηρια και διαγνωστικα κεντρα¨?(π.χ εχει δικαιωμα ο ασθενης με διαβητη να κανει την γλυκοζιλιωμενη αιμοσφαιρινη ανα 3 μηνες οπως λενε τα guidelines η ο ασθενης με δυσλιπιδαιμια να 6-12 μηνες?).Το θέμα παραπέμπει στα αντίστοιχα διαγνωστικά πρωτόκολλα (όταν υπάρξουν/εφαρμοστούν).
Ευχαριστω
καλησπερα.Μηπως γνωριζει καποιος καθε ποτε εχει δικαιωμα ο ασφαλισμενος του ΕΟΠΥΥ πασχων απο χρονιες παθησεις να κανει εξετασεις σε ιδιωτικα μικροβιολογικα εργαστηρια και διαγνωστικα κεντρα¨?(π.χ εχει δικαιωμα ο ασθενης με διαβητη να κανει την γλυκοζιλιωμενη αιμοσφαιρινη ανα 3 μηνες οπως λενε τα guidelines η ο ασθενης με δυσλιπιδαιμια να 6-12 μηνες?).
Ευχαριστω
ΕρώτηξιςΑπάντηξις... ΟΧΙ, και γιατί να έχει. Περισσότερες εξετασεις, περισσότερα χρήματα για τα διαγνωστικά εργαστήρια. Να κινείται το χρήμα όχι να λιμνάζει.
Υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να κρατάει το e-diagnosis αρχείο των εξετάσεων που γράφει ένας ιατρός, όπως και το e-syntagografisi ?
Τα ιδιωτικά εργαστήρια που εκτελούν ψηφιακή μαστογραφία δεν δέχονται το παραπεμπτικό (και την αποζημίωση προφανώς) που βγαίνει από το e-diagnosisΝαι, τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν κάνουν πια αναλογική μαστογραφία γι' αυτό το λόγο. Ο αντίλογος βέβαια ορισμένων πεπειραμένων ακτινοδιαγνωστών είναι ότι η αναλογική μπορεί να είναι ανώτερη σε εικόνα από την ψηφιακή, λείπει όμως ο τυφλοσούρτης (βλέπε software) που υποδεικνύει τις τυχόν ύποπτες περιοχές. Φυσικά υπάρχει και η εκ των υστέρων ψηφιοποίηση της αναλογικής και η εφαρμογή παρόμοιου λογισμικού, αλλά αυτό λένε ότι όντως έχει κατώτερα αποτελέσματα από την ψηφιακή. Έτσι το μάτι του έμπειρου πάνω στην αναλογκή μαστογραφία θα παραμένει goldstandard...
Τα ιδιωτικά εργαστήρια που εκτελούν ψηφιακή μαστογραφία δεν δέχονται το παραπεμπτικό (και την αποζημίωση προφανώς) που βγαίνει από το e-diagnosisΝαι, τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν κάνουν πια αναλογική μαστογραφία γι' αυτό το λόγο. Ο αντίλογος βέβαια ορισμένων πεπειραμένων ακτινοδιαγνωστών είναι ότι η αναλογική μπορεί να είναι ανώτερη σε εικόνα από την ψηφιακή, λείπει όμως ο τυφλοσούρτης (βλέπε software) που υποδεικνύει τις τυχόν ύποπτες περιοχές. Φυσικά υπάρχει και η εκ των υστέρων ψηφιοποίηση της αναλογικής και η εφαρμογή παρόμοιου λογισμικού, αλλά αυτό λένε ότι όντως έχει κατώτερα αποτελέσματα από την ψηφιακή. Έτσι το μάτι του έμπειρου πάνω στην αναλογκή μαστογραφία θα παραμένει goldstandard...
Επί τη ευκαιρία το e-diagnosis πρέπει να έχει περάσει από memory sessions σε file ή database sessions για όποιους ξέρουν από το σπορ.Δημήτρη, παρότι δε σκαμπάζω γρι από πληροφορική, αυτό που λες ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Σου είναι εύκολο να το περιγράψεις με απλά λόγια;
Άλλο ένα δείγμα πως οι ακριβοπληρωμένοι της πληροφορικής που φτιάχνουν αυτά τα κατασκευάσματα όπως το e-diagnosis μαθαίνουν ακόμη και τα βασικά στη σχεδίαση μιας αποτελεσματικής εφαρμογής για μεγάλο αριθμό χρηστών πάνω μας.
Και πάλι θα φτάσει στα όρια του γιατί παραμένουν αδαείς.
Ερώτηση: Δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη δική μας υπολογιστική ισχύ στις εφαρμογές;Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει javascript που τρέχει στον υπολογιστή μας ώστε να μειώσουν τα requests που γίνονται στο server.
Δες το σαν ανταποδοτικό τέλος στον εαυτό σου!Ερώτηση: Δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη δική μας υπολογιστική ισχύ στις εφαρμογές;Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει javascript που τρέχει στον υπολογιστή μας ώστε να μειώσουν τα requests που γίνονται στο server.
Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά ακόμη πράγματα αλλά δεν νιώθω τόσο ηλίθιος να τους δίνω και λύση όταν πληρώνονται για αυτή τη δουλεια.
Δες το σαν ανταποδοτικό τέλος στον εαυτό σου!Ερώτηση: Δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη δική μας υπολογιστική ισχύ στις εφαρμογές;Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει javascript που τρέχει στον υπολογιστή μας ώστε να μειώσουν τα requests που γίνονται στο server.
Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά ακόμη πράγματα αλλά δεν νιώθω τόσο ηλίθιος να τους δίνω και λύση όταν πληρώνονται για αυτή τη δουλεια.
Δες το σαν ανταποδοτικό τέλος στον εαυτό σου!Ερώτηση: Δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη δική μας υπολογιστική ισχύ στις εφαρμογές;Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει javascript που τρέχει στον υπολογιστή μας ώστε να μειώσουν τα requests που γίνονται στο server.
Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά ακόμη πράγματα αλλά δεν νιώθω τόσο ηλίθιος να τους δίνω και λύση όταν πληρώνονται για αυτή τη δουλεια.
Το "ανταποδοτικό τέλος" το προσπάθησα ήδη από πέρσι (02/2011) όταν έκανα πρόταση στα labs.opengov.gr για πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ ηλεκτρονικού φακέλου και e-syntagografisi,gr. Αυτό για κάθε γιατρό που σέβεται τη δουλειά του και κρατάει φάκελο για τους ασθενείς του και νοιάζεται για το πως πηγαίνουν σε βάθος χρόνου θα ήταν πλήρως ανταποδοτικό.
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και το μόνο που καταφέραν είναι να το καθυστερούν. Το Σεπτέμβρη του 2011 είχε υποσχεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμο. Τώρα λένε ότι ξεκινήσουν από τα φαρμακεία από το τέλος Απριλίου και μετά θα πάνε στα ιατρεία.
Να σου πω την αλήθεια με έχουν κουράσει. Ταυτόχρονα, έμαθα χθες ότι κυκλοφορεί από μια εταιρία στην θεσσαλονική ένα λογισμικό που μιμείται το browser και σου επιτρέπει να έχεις ένα υποτυπώδη φάκελο ασθενή και να κάνει αυτό την επικοινωνία με το e-syntagografisi.gr. Φυσικά το κόστος του είναι με συνδρομή (με το μήνα ή το χρόνο). Και επειδή ξέρω ότι σε επίπεδο φαρμακείου η δουλειά είναι εύκολο να γίνει, το ίδιο και σε επίπεδο e-diagnosis, τη βάση των φαρμάκων του e-syntagografisi.gr που χρησιμοποιείται για την πλευρά του γιατρού που τη βρίσκουν; Τους αφήνει η ΗΔΙΚΑ να σκανάρουν καθημερινά τη βάση του e-syntagografisi.gr για αλλαγές; Ή κάποιος από την ΗΔΙΚΑ ή από τον ανάδοχο παρέχει την βάση με την ανάλογη μίζα;
Να σου πω την αλήθεια θα φανεί. Μέρες τώρα σκανάρω την επικοινωνία του e-diagnosis και του e-syntagografisi.gr και επειδή προτίθεμαι να κάνω επίσης ένα πρόγραμμα που επικοινωνεί με το e-syntagografisi.gr, χωρίς να το πουλάω, θα δούμε πως θα αντιδράσουν. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλοι γιατροί που να έχουν χόμπι τον προγραμματισμό. Σκεφτόμουν για ένα project στο sourceforge που να φτιάχνει ένα open source module που επικοινωνεί με το e-syntagografisi.gr & e-diagnosis.gr και μπορεί μετά να αξιοποιηθεί από οποιοδήποτε ιατρικό φάκελο.
Δημήτρη χωρίς παρεξήγηση αλλά μ΄όλα αυτά που λες απορώ πως ο ΕΟΠΥΥ δεν σου έχει κόψει την σύμβαση, δεν σου έχει κλείσει το ιατρείο, δεν σου έχει πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και σε αφήνουν να κυκλοφορείς ελεύθερος!
είσαι πολύ επικίνδυνος φίλε ….για το σύστημα!!!
Δες το σαν ανταποδοτικό τέλος στον εαυτό σου!Ερώτηση: Δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη δική μας υπολογιστική ισχύ στις εφαρμογές;Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει javascript που τρέχει στον υπολογιστή μας ώστε να μειώσουν τα requests που γίνονται στο server.
Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά ακόμη πράγματα αλλά δεν νιώθω τόσο ηλίθιος να τους δίνω και λύση όταν πληρώνονται για αυτή τη δουλεια.
Το "ανταποδοτικό τέλος" το προσπάθησα ήδη από πέρσι (02/2011) όταν έκανα πρόταση στα labs.opengov.gr για πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ ηλεκτρονικού φακέλου και e-syntagografisi,gr. Αυτό για κάθε γιατρό που σέβεται τη δουλειά του και κρατάει φάκελο για τους ασθενείς του και νοιάζεται για το πως πηγαίνουν σε βάθος χρόνου θα ήταν πλήρως ανταποδοτικό.
Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και το μόνο που καταφέραν είναι να το καθυστερούν. Το Σεπτέμβρη του 2011 είχε υποσχεθεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμο. Τώρα λένε ότι ξεκινήσουν από τα φαρμακεία από το τέλος Απριλίου και μετά θα πάνε στα ιατρεία.
Να σου πω την αλήθεια με έχουν κουράσει. Ταυτόχρονα, έμαθα χθες ότι κυκλοφορεί από μια εταιρία στην θεσσαλονική ένα λογισμικό που μιμείται το browser και σου επιτρέπει να έχεις ένα υποτυπώδη φάκελο ασθενή και να κάνει αυτό την επικοινωνία με το e-syntagografisi.gr. Φυσικά το κόστος του είναι με συνδρομή (με το μήνα ή το χρόνο). Και επειδή ξέρω ότι σε επίπεδο φαρμακείου η δουλειά είναι εύκολο να γίνει, το ίδιο και σε επίπεδο e-diagnosis, τη βάση των φαρμάκων του e-syntagografisi.gr που χρησιμοποιείται για την πλευρά του γιατρού που τη βρίσκουν; Τους αφήνει η ΗΔΙΚΑ να σκανάρουν καθημερινά τη βάση του e-syntagografisi.gr για αλλαγές; Ή κάποιος από την ΗΔΙΚΑ ή από τον ανάδοχο παρέχει την βάση με την ανάλογη μίζα;
Να σου πω την αλήθεια θα φανεί. Μέρες τώρα σκανάρω την επικοινωνία του e-diagnosis και του e-syntagografisi.gr και επειδή προτίθεμαι να κάνω επίσης ένα πρόγραμμα που επικοινωνεί με το e-syntagografisi.gr, χωρίς να το πουλάω, θα δούμε πως θα αντιδράσουν. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν άλλοι γιατροί που να έχουν χόμπι τον προγραμματισμό. Σκεφτόμουν για ένα project στο sourceforge που να φτιάχνει ένα open source module που επικοινωνεί με το e-syntagografisi.gr & e-diagnosis.gr και μπορεί μετά να αξιοποιηθεί από οποιοδήποτε ιατρικό φάκελο.
Έσπασα το κεφάλι μου ένα τέταρτο σήμερα για να βγάλω το e αντιγόνο της ηπατίτιδας Β (ΗΒeAg) - μέχρι που κατάλαβα ότι τα πρώτα δύο γράμματα είναι με ελληνικούς χαρακτήρες... Για όνομα...
>:( >:( >:(
Επίσης το Anti-HCV συμπεριλαμβάνεται ως "15ΕΡΓ00 (9,51 €): Αντίσωμα ηπατίτιδας c" οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί ως π.χ. "ηπατιτ" - αν βάλετε HCV χάσατε, όπως κι εγώ τόσες μέρες.
Κούκου τζα! 8)
Πρόσεξε medicus γιατί με τέτοιο διεστραμμένο μυαλό θα δεχθείς καμμία πρόταση από τον ΕΟΠΥΥ για να συνεισφέρεις στο think tank...Επίσης το Anti-HCV συμπεριλαμβάνεται ως "15ΕΡΓ00 (9,51 €): Αντίσωμα ηπατίτιδας c" οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί ως π.χ. "ηπατιτ" - αν βάλετε HCV χάσατε, όπως κι εγώ τόσες μέρες.
Κούκου τζα! 8)
Ακόμη μία φορά έχουν δίκιο οι άνθρωποι, ΑΣΧΕΤΕ!!!!!!! HCV εκτός από την ΣΠΑΝΙΑ, δική σου, ερμηνεία παραπέμπει στο πασίγνωστο
Hawaii Center for Volcanology (http://www.soest.hawaii.edu/GG/hcv.html)
Σημείωση: ξανασκέψου την προσφορά μας για το λεξικό. Έμειναν μόνο 5 κομμάτια !!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:
(http://www.soest.hawaii.edu/GG/HCV/hcvlogo2.gif)
...
Πρόσεξε medicus γιατί με τέτοιο διεστραμμένο μυαλό θα δεχθείς καμμία πρόταση από τον ΕΟΠΥΥ για να συνεισφέρεις στο think tank...
RF ΣΤ Α ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΟΥΡΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΥΡΑ 24 ΩΡΟΥ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ -συγνωμη για τα κεφαλαια-το εχει βρει με ενδιαφερει κι εμεναΔεν είναι RF αλλά Ra-test.... Κοινώς όλα αγνούνται...
Συνάδελφοι ξέρει κανείς πως βρίσκουμε....
Ca ούρων και ουρων/24ωρου??
Έχει βρεί κανείς την βιταμίνη Β12 ?
Έχει βρεί κανείς την βιταμίνη Β12 ?
Έχει βρεί κανείς την βιταμίνη Β12 ?
Γράφουμε β12 (με Ελληνικό β) και επιλέγουμε Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) – RIA 15,29 Ευρώ.
Έχει βρεί κανείς την βιταμίνη Β12 ?
Γράφουμε β12 (με Ελληνικό β) και επιλέγουμε Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) – RIA 15,29 Ευρώ.
Συγνώμη που επιμένω, αλλα το έχετε ήδη κάνει έτσι και έχει δουλέψει? Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Έχει βρεί κανείς την βιταμίνη Β12 ?
πληκτρολογούμε β12 επιλέγουμε την "48ΠΥΡ00 (15,29 €): Ραδιενεργός βιταμίνη β12 (β12 CO 60) - RIA"
και στα σχόλια γράφουμε "απλή Β12"
:)
εγώ το έχω βγάλει έτσι αρκετές φορές, μετά από υπόδειξη μικροβιολόγου.
Μόνο μια φορά που ξέχασα στα σχόλια να γράψω "απλή Β12", μου το έστειλε πίσω να το ξαναβγάλω με σχόλιο...
H γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε την εξέταση που ζητούμε, αλλά τη δεχόμαστε βάσει ΦΕΚ.Έχει βρεί κανείς την βιταμίνη Β12 ?
Γράφουμε β12 (με Ελληνικό β) και επιλέγουμε Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) – RIA 15,29 Ευρώ.
Συγνώμη που επιμένω, αλλα το έχετε ήδη κάνει έτσι και έχει δουλέψει? Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
εγώ το έχω βγάλει έτσι αρκετές φορές, μετά από υπόδειξη μικροβιολόγου.
Μόνο μια φορά που ξέχασα στα σχόλια να γράψω "απλή Β12", μου το έστειλε πίσω να το ξαναβγάλω με σχόλιο...
Οταν θελουμε να δωσουμε μετρηση οστικης πυκνοτητας τι δινουμε???"4ΑΚΤ00 (52,82 €): Μέτρηση οστικής πυκνότητας με διπλή φωτονιακή απορροφησιομέτρηση (D.P.Α.) (ΜΟΠ)"
Εγω σαν Γενικος Ιατρος μπορω να δωσω παραπεμπτικο για οστεοπορωση ?Συνάδελφε, αν δε δώσεις εσύ που έχεις την πιο άμεση σχέση με τα περιστατικά και την ΠΦΥ ποιος θα δώσει; Αυτοί στους οποίους δε θα πάνε ποτέ λόγω κόστους/απόστασης/φόβου;
Τελευταία παρατηρώ μια αύξηση των παραπεμπτικών (σε απλή συνταγή) που φτάνουν στους γιατρούς του (περιφερειακού) ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς (non-ΕΟΠΥΥ) με τη δικαιολογία μη έκδοσης ηλεκτρονικού παραπεμπτικού, εκ μέρους των ιδιωτών, το γεγονός ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να δώσουν τέτοιο παραπεμπτικό.ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Εκδίδουν κανονικά το παραπεμπτικό βάζοντας 0% συμμετοχή.
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Τελευταία παρατηρώ μια αύξηση των παραπεμπτικών (σε απλή συνταγή) που φτάνουν στους γιατρούς του (περιφερειακού) ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς (non-ΕΟΠΥΥ) με τη δικαιολογία μη έκδοσης ηλεκτρονικού παραπεμπτικού, εκ μέρους των ιδιωτών, το γεγονός ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να δώσουν τέτοιο παραπεμπτικό.ΚΑΙ αυτό ισχύει ΚΑΙ φάρμακα γράφονται σε μια Α4 ΚΑΙ το κορυφαίο:μου φέρνουν παραπεμπτικά και συνταγές από νοσοκομειακούς ιατρούς(γιατί οι κ.κ. συνάδελφοι που διατηρούν "μαγαζάκια" εντός του νοσοκομείου δεν προλαβαίνουν να γράφουν στον υπολογιστή ΚΑΙ εξετάσεις ΚΑΙ φάρμακα ΚΑΙ να εξετάζουν,ταυτόχρονα).
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Ισχύει το παραπάνω για συναδέρφους του χειρουργικού τομέα,κυρίως και για ελάχιστους Π/Θ ή Κ/ΔΤελευταία παρατηρώ μια αύξηση των παραπεμπτικών (σε απλή συνταγή) που φτάνουν στους γιατρούς του (περιφερειακού) ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς (non-ΕΟΠΥΥ) με τη δικαιολογία μη έκδοσης ηλεκτρονικού παραπεμπτικού, εκ μέρους των ιδιωτών, το γεγονός ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να δώσουν τέτοιο παραπεμπτικό.ΚΑΙ αυτό ισχύει ΚΑΙ φάρμακα γράφονται σε μια Α4 ΚΑΙ το κορυφαίο:μου φέρνουν παραπεμπτικά και συνταγές από νοσοκομειακούς ιατρούς(γιατί οι κ.κ. συνάδελφοι που διατηρούν "μαγαζάκια" εντός του νοσοκομείου δεν προλαβαίνουν να γράφουν στον υπολογιστή ΚΑΙ εξετάσεις ΚΑΙ φάρμακα ΚΑΙ να εξετάζουν,ταυτόχρονα).
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μπορεί το e-diagnosis να μην λειτουργεί μόνο για μια περιοχή της Ελλάδος;Eμείς είμαστε τα μαύρα πρόβατα...
Το λέω γιατί χθες και σήμερα διάφοροι γιατροί του νομού Καβάλας δεν μπορούμε στο e-diagnosis ενώ π.χ. στην Ξάνθη λειτουργεί κανονικά.
Όποιοι προσπαθείτε να μπείτε στο e-diagnosis.gr θα πάρετε μια απάντηση σαν αυτή:Aνησύχησα κι εγώ γιατί μπαίνω...
Unhandled Error
Error Details
File
Error Could not allocate space for object 'dbo.EventLog'.'PK_EventLogMaster' in database 'OPADWeb' because the 'PRIMARY' filegroup is full. Create disk space by deleting unneeded files, dropping objects in the filegroup, adding additional files to the filegroup, or setting autogrowth on for existing files in the filegroup.
Για όποιον ξέρει αυτό σημαίνει ότι γέμισε ο δίσκος που καταγράφει τις επισκέψεις* στην ιστοσελίδα του e-diagnosis.
Μπορείτε όμως ακόμη να μπείτε στο σύστημα παραγγελίας εξετάσεων του e-diagnosis.gr από το ακόλουθο Link:
https://www.e-diagnosis.gr/MedWeb/Default.aspx
*"επισκέψεις": καμιά σχέση με τις ιατρικές επισκέψεις
Καμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis
""Ο Internet Explorer δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα"" του e-diagnosis. Εδώ και 1 ώρα, και δεν μου έιχε ξανατύχει αυτό...Επικοινώνησα με την ΗΔΙΚΑ στα 1535 και μου είπαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί τη Δευτέρα (.. του Κυρίου δεηθώμεν...)
Φαντάζομαι είναι γενικό το πρόβλημα; Ακολουθεί και η Δαιγνωση την Συνταγογράφηση; Να γράφουμε χειρόγραφα παραπεμπτικά (που;)
""Ο Internet Explorer δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα"" του e-diagnosis. Εδώ και 1 ώρα, και δεν μου έιχε ξανατύχει αυτό...
Φαντάζομαι είναι γενικό το πρόβλημα; Ακολουθεί και η Δαιγνωση την Συνταγογράφηση; Να γράφουμε χειρόγραφα παραπεμπτικά (που;)
""Ο Internet Explorer δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα"" του e-diagnosis. Εδώ και 1 ώρα, και δεν μου έιχε ξανατύχει αυτό...
Φαντάζομαι είναι γενικό το πρόβλημα; Ακολουθεί και η Δαιγνωση την Συνταγογράφηση; Να γράφουμε χειρόγραφα παραπεμπτικά (που;)
Σχέδιο κοινωνικής αναταραχής μέσω ΕΟΠΥΥ (http://pharmakeutika.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html)
Μετά από τις επικίνδυνες δηλώσεις Τσίπρα για αποχώρηση της Ελλάδος από το πρόγραμμα διάσωσης η Ευρωπαϊκή τράπεζα έκοψε 1 δις από την επικείμενη δόση του Μαΐου. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον κ.Τσίπρα να συνεχίζει να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό θυμίζοντας το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου και να αρνείται να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση υπό τον ρεαλιστή Φ.Κουβέλη ο οποίος μιλάει για απαγκίστρωση της Ελλάδος από το μνημόνιο χωρίς να βάζει το χρονικό περιθώριο και λέγοντας ορθά ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια τότε ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να πάρει μια γεύση για το πως θα είναι χωρίς τα δανικά καθώς η χώρα δεν έχει καταφέρει να έχει πλεόνασμα.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ μέσα στους 3 πρώτους μήνες έχει εξαντλήσει το 60% του προϋπολογισμού επομένως είναι εύκολο και μέσα στην ακυβερνησία να τραβήξει στάση πληρωμών και να δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός να πάρει μια πρώτη γεύση για το πως θα είναι η χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και αγνού χάους.
Μάλιστα.Φταίει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την αθλιότητα του ΕΟΠΥΥ και την χρεωκοπεία των ταμείων.Και λέω και γω,ποιός να φταίει για αυτην την κατάσταση.
Στη Χίο όλοι οι μικροβιολόγοι έχουν αναστείλει τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.Αυτό γίνεται και εδώ με το Νοσοκομείο. Πρώτα καθορίζεται το ραντεβού (με γνωμάτευση) και μετά εκδίδεται το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό. Πενία τέχνας κατεργάζεται...
Το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ δεν κάνει πλέον εξετάσεις ελλείψει αντιδραστηρίων (ελλείψει χρημάτων).
Ως μόνο αιματολογικό/μικροβιολογικό εργαστήριο του ΕΟΠΥΥ έχει μείνει το νοσοκομείο.
Δίνουν ραντεβού μετά από ένα μήνα με αποτέλεσμα τα παραπεμπτικά που εκδίδουμε, όταν έρθει η μέρα του ραντεβού, να έχουν λήξει (1 μήνας από την ημερομηνία έκδοσης) και ζητούν να εκδώσουμε νέα!
Καμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis
Τσεκάρεις απο 1 φορά τα παρακάτω:
- Ειδική λήψη εκ του εμδοτραχηλικού σωλήνα του στόματος της μήτρας
- Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο: α) Από ένα μέχρι τέσσερα κολπικά επιχρίσματα για κυτταρολογικό έλεγχο κάθε επίχρισμα το μισό της τιμής του κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος δηλ. καθ΄ έκαστον
- Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος
- Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων
Καμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis
Τσεκάρεις απο 1 φορά τα παρακάτω:
- Ειδική λήψη εκ του εμδοτραχηλικού σωλήνα του στόματος της μήτρας
- Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο: α) Από ένα μέχρι τέσσερα κολπικά επιχρίσματα για κυτταρολογικό έλεγχο κάθε επίχρισμα το μισό της τιμής του κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος δηλ. καθ΄ έκαστον
- Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος
- Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων
Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων?? Ποιος τα λέει αυτά???
Καμιά ιδέα πώς "γράφεται" το Τεστ PAP;
Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος; (μόνο; )
Θυμάμαι παλαιότερα στον ΟΠΑΔ έγραφαν επίσης: Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο, ενδοτραχηλικό επίχρισμα, ενδομητρικό επίχρισμα.
Βρήκα μόνο αυτά για τον ορμονικό έλεγχο στο e-diagnosis
Τσεκάρεις απο 1 φορά τα παρακάτω:
- Ειδική λήψη εκ του εμδοτραχηλικού σωλήνα του στόματος της μήτρας
- Επιχρίσματα για ορμονικό έλεγχο: α) Από ένα μέχρι τέσσερα κολπικά επιχρίσματα για κυτταρολογικό έλεγχο κάθε επίχρισμα το μισό της τιμής του κολπικού και τραχηλικού επιχρίσματος δηλ. καθ΄ έκαστον
- Κυτταρολογική εξέταση κολπικού τραχηλικού επιχρίσματος
- Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων
Κυτταρολογικός έλεγχος κατόπιν καλλιέργειας κυττάρων?? Ποιος τα λέει αυτά???
Απόσο θυμάμαι πάντα στο βιβλιάρο γραφόταν με έναν απο τους 2 τρόπους:
α) αυτόν που αναφέρω παραπάνω ή
β) κυτταρολογική εξέταση κολπικού - τραχηλικού επιχρίσματος ΚΑΙ ειδική λήψη εκ του ενδοτραχηλικού σωλήνος του στόματος της μήτρας
Τους δυο τρόπους μου τους ειχε επισημάνει ελεγκτής ιατρός του δημοσίου ώστε να μπορεί να θεωρηθεί το βιβλιάριο. Δε θυμάμαι όμως πότε γράφουμε το ένα και πότε το άλλο, γι'αυτο επέλεξα τον τρόπο που γράφει τα περισσότερα. Αυτο βέβαια επιβαρύνει τον ασθενή, και τα ταμεία.
Δεν ξέρω εάν με τον πρώτο τρόπο μπορεί να γίνει η μέθοδος thin prep που ειναι πιο αξιόπιστη, αν και νομίζω πως δεν την κάλυπταν ποτέ τα ταμεία.
Αργεί υπερβολικά το e-diagnosis τις τελευταίες ημέρες η μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό?
Ενδιαφέρον έχει, ότι σε εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία 19/06/2012Αυτό αποτελεί μία λύση, ειδικά στο σκέλος της εκτέλεσης των παραπεμπτικών που έχουν εκδοθεί με το 15% από σχηματισμούς πέραν των ιδιωτικών. Όλοι φαντάζομαι ότι έχουμε διορθώσει σε παραπεμπτικά μας το 15% σε 0% λόγω του ότι στην πορεία ο ασθενής απευθύνθηκε σε κρατικές δομές.
σχετικά με τα παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων σε σχηματισμό του ΕΟΠΥΥ,
γράφει, μεταξύ άλλων, ότι "τα εργαστήρια των σχηματισμών του ΕΣΥ θα πρέπει να εκτελούν τις
κοστολογημένες ιατρικές εξετάσεις χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου, έστω και εάν στα
ηλεκτρονικά παραπεμπτικά έχει τεθεί η ένδειξη συμμετοχής 15%, ενώ θα πρέπει να γίνονται
δεκτά και τα χειρόγραφα παραπεμπτικά άλλων νοσοκομείων ή του ΕΟΠΥΥ (έντυπα πρώην
ΙΚΑ ή συμβεβλημένων ιατρών με το λογότυπο του ιατρείου όταν υπάρχει βεβαιωμένη
αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικού παραπεμπτικού)."
http://www.eopyy.gov.gr/Article/DisplayArticle?id=96de67e9-165b-448f-a7bd-30e1db867e70
Δεν προβλέπεται τίποτε χειρόγραφο
Πολύ φοβούμαι ότι είναι άκυρο το έχον χειρόγραφες σημειώσεις, πολύ δε περισσότερο αυτό που έχει χειρόγραφες εξετάσεις.
Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις και ΛΑΘΗ. Όντως. Όμως οι χειρόγραφες παρεμβάσεις δεν τα λύνουν. Απεναντίας μπορεί να ταλαιπορίσουν τον ασθενή που προσπαθείς να βοηθήσεις με την μή αποδοχή του παραπεμπτικού από το εργαστήριο.
Στο παράδειγμα που ανέφερες (όπως και σε όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται στο ε-διαgnosis) υπάρχει δίπλα στην εξέταση πεδίο με το όνομα "σχόλιο". εκεί σημειώνεις π.χ. "Δεξιό Ισχύο ή "ΟΜΣΣ") (όχι χειρόγραφα, αλλά όσο έχεις σε επεξεργασία το παραπεμπτικό) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Για τα άλλα, θα τα παρατηρούμε, θα τα σχολιάζουμε συζητώντας λύσεις και θα ελπίζουμε κάποτε να τα διορθώσουν -αν στ' αλήθεια θέλουν ένα σύγχρονο σύστημα πληροφορικής υποστήριξης της ιατρικής.
Να σημειώσω οτι, μάλλον τελικά, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ (!!), να σημειώσουμε το παραμικρό, στο πλαίσιο : "Αιτία Παραπομπής για Εξετάσεις",Συνάδελφε, δεν μπορείτε να καταχωρήσετε παραπεμπτικό αν δε συμπληρώσετε το πεδίο "Αιτία παραπομπής για εξετάσεις", άσχετα με το αν εμφανίζεται η πληροφορία αυτή στο .pdf - δείτε συνημμένο αρχείο.
αφού, δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο εκτυπωθέν Παραπεμπτικό...!
Να σημειώσω οτι, μάλλον τελικά, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ (!!), να σημειώσουμε το παραμικρό, στο πλαίσιο : "Αιτία Παραπομπής για Εξετάσεις",Συνάδελφε, δεν μπορείτε να καταχωρήσετε παραπεμπτικό αν δε συμπληρώσετε το πεδίο "Αιτία παραπομπής για εξετάσεις", άσχετα με το αν εμφανίζεται η πληροφορία αυτή στο .pdf - δείτε συνημμένο αρχείο.
αφού, δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο εκτυπωθέν Παραπεμπτικό...!
Οπότε, πιο πρακτική -τελική λύση, ένα copy/paste, τόσο στην "Αιτία Παραπομπής για Εξετάσεις", όσο και στη "Διάγνωση ιατρού"...!Ακριβώς!
Το Μαγνήσιο απαιτεί διάγνωση σε εξειδικευμένο κέντρο για υπομαγνησιαιμία. Τώρα, τι είναι το εξειδικευμένο κέντρο, μη με ρωτάτε. Άρα, πρακτικά, δεν μπορείς να το συνταγογραφήσεις.
Στο παραπεμπτικό εξετάσεων, ότι βάλεις στο σχόλιο, δίπλα στην εξέταση που έγραψες, φαίνεται.
Δεν έχω εδώ πρόχειρη κάποια να την επισυνάψω, αλλά άμα δεν τα καταφέρεις, θα σου βρώ τις επόμενες μέρες.
Κάπου πρέπει να μπερδεύεσαι.
Στα "σχόλια" δίπλα σε κάθε εξέταση θα γράψεις το οτιδήποτε διευκρινιστικό για την κάθε εξέταση.
Επικοινώνησα σήμερα με γιατρο του ΕΟΠΥΥ στα κεντρικά (το τηλεφωνο μου το έδωσαν στο 1135) και του έθεσα το θέμα με εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis, όπως για παράδειγμα το μαγνήσιο. Η απάντησή του ήταν ότι εξετάσεις που δεν υπάρχουν στο e-diagnosis δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν γίνεται να μπουν ούτε ως σχόλιο, οπότε τις πληρώνει ο ασφαλισμένος. Την ίδια απάντηση μου έδωσαν και από το 1135.
...
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες"...
...
Δηλαδή συγγνώμη, βάσει ποιάς επίσημης και σύγχρονης επιστημονικής Οδηγίας, αξιολογούν τις εξετάσεις αυτές, ως "άχρηστες"...
Με την "οδηγία" -λογική του σήμερα (μνημονιακή ή όχι, αυτή είναι και συνοψίζεται ως εξής):
«Δε με νοιάζει τι είναι επιστημονικό. Δεν με νοιάζει τι είναι δίκαιο. Δεν με νοιάζει τι είναι λογικό.
Με νοιάζει τι είναι βολικό για μένα και αυτό ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ και ΔΙΑΤΑΣΣΩ»
Είναι κάτι σα «σύγχρονη μορφή δημοκρατίας» που έχει κατακλείσει τελευταίως όλο το δημόσιο βίο.
kai σε μεναΑπο τις 09:50 που προσπαθώ το ίδιο... Κάτι θα φτιάχνουν;
kai σε μεναΑπο τις 09:50 που προσπαθώ το ίδιο... Κάτι θα φτιάχνουν;
.
Πάει 12.00 και μόλις τώρα έγραψα ένα παραπεμπτικό...
Yποσυνείδητο μήνυμα:
Κάντε υπομονή. Σε λίγο κέντρα απεξάρτησης από τη συνταγογράφηση...
ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ Ή ΟΧΙ
ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ
Μακρέας Δημήτρης
Επ Β ΕΣΥ
ΠΙ ΑΡΩΝΙΟΥ
Λόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.
Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).
Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.
Ευχαριστώ.
Λόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζήτησα τη δική σου απάντηση και δε στάθηκα στις υποθέσεις.
Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).
Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.
Ευχαριστώ.
Λόγω του ότι δεν έχω κάποια ειδικότητα, αλλά διατηρώ ιατρείο ως "άνευ ειδικότητος", ο νόμος δεν μου επιτρέπει καμία σύμβαση με ασφαλιστικούς φορείς άρα και με τον ΕΟΠΥΥ. Γι'αυτό δεν δίνω "ηλεκτρονικό" παραπεμπτικό και ήθελα διευκρίνηση επί του θέματος.
Δεν υπάρχει άλλος λόγος και ειδικά για την μη έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να υπερβάλλω, σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ασθενής μου, είτε στο ιατρείο είτε σε κατ'οίκον επίσκεψη, που να μην του έχω εκδώσει απόδειξη. Φυσικά εάν θέλετε το πιστεύετε αλλά αυτό δεν με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι το νομικό κομμάτι της ανακοίνωσης του Δημήτρη(Μακρέας).
Η απάντηση του Αδαμάντιου(Σκούφαλος) με κάλυψε πλήρως.
Ευχαριστώ.
Εντελως απο περιεργεια, εννοείς οτι δεν μπορεις καν να πιστοποιηθεις (προσοχη δεν μιλω για συμβαση, αλλα για απλη πιστοποιηση οπως εχουν δικαιωμα πλεον ολοι οι ιδιωτες) με το e-diagnosis/e-syntagografisi?
...
Η υποχρέωση δεν είναι νομικής φύσεως ( όσον αφορά την έκδοση Η/Λ παραπεμπτικού , γιατί η έκδοση απόδειξης σαφώς και είναι), αλλά ηθικής απέναντι στον ασθενή και το συνάδελφο που είτε θα κάνει τον άμισθο γραμματλεα, είτε θα αρνηθεί να κάνει το παραπεμπτικό και θα χρεωθεί τη δυσαρέσκεια για πράξεις άλλων.
Την εποχή που διανύουμε είναι αδιανόητο κάποιοι να συλλέγουν 50άρια και κατοστάρια και οι ασθενείς να φεύγουν με δυο λευκά χαρτάκια, ή να τους ζητάνε έξτρα πενηντάρια για να γραφτούν οι εξετάσεις.
...
Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. O ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να διατηρεί, νόμιμα, ιατρείο και ν' ασκεί ελεύθερα την ιατρική στο σύνολό της ή και μέρος αυτής(κατά βούληση) χωρίς περιορισμούς αλλά δεν δύναται να συμβληθεί με ασφαλιστικό φορέα τόσο για συνταγογράφηση όσο και για παραπομπή για διαγνωστικές πράξεις.
ΠαράθεσηΌχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. O ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να διατηρεί, νόμιμα, ιατρείο και ν' ασκεί ελεύθερα την ιατρική στο σύνολό της ή και μέρος αυτής(κατά βούληση) χωρίς περιορισμούς αλλά δεν δύναται να συμβληθεί με ασφαλιστικό φορέα τόσο για συνταγογράφηση όσο και για παραπομπή για διαγνωστικές πράξεις.
Συγγνωμη που επιμένω, αλλα με εκπλήσσει αυτο που λες, αφ'ενος γιατι δεν γινεται πουθενα μνεια (ουτε στο νομο, ουτε στην αιτηση) στο οτι οι ιατροι που πιστοποιουνται στο συστημα πρεπει να ειναι ειδικοί, αφ'ετερου γιατι στην "αναζητηση ιατρών" που βρίσκεται στην σελιδα του ΕΟΠΥΥ υπαρχει κατηγορια "ιατροι ανευ ειδικότητας" (με λίγα ονοματα βεβαια). Αυτοι πως μπήκαν μεσα?
ΠαράθεσηΌχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. O ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να διατηρεί, νόμιμα, ιατρείο και ν' ασκεί ελεύθερα την ιατρική στο σύνολό της ή και μέρος αυτής(κατά βούληση) χωρίς περιορισμούς αλλά δεν δύναται να συμβληθεί με ασφαλιστικό φορέα τόσο για συνταγογράφηση όσο και για παραπομπή για διαγνωστικές πράξεις.
Συγγνωμη που επιμένω, αλλα με εκπλήσσει αυτο που λες, αφ'ενος γιατι δεν γινεται πουθενα μνεια (ουτε στο νομο, ουτε στην αιτηση) στο οτι οι ιατροι που πιστοποιουνται στο συστημα πρεπει να ειναι ειδικοί, αφ'ετερου γιατι στην "αναζητηση ιατρών" που βρίσκεται στην σελιδα του ΕΟΠΥΥ υπαρχει κατηγορια "ιατροι ανευ ειδικότητας" (με λίγα ονοματα βεβαια). Αυτοι πως μπήκαν μεσα?
Αυτοί που είναι "άνευ ειδικότητας" μέσα στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ είναι "παλαιοί" συνάδελφοι οι οποίοι ασκούσαν περισσότερο από μία επταετία την ιατρική, χωρίς ειδικότητα, την στιγμή που δημοσιεύτηκε ο νόμος (http://www.isathens.gr/nomika-themata/nomothesia.html?id=399) και εξαιρούνται. Ειδάλως, για να πιστοποιηθείς με τον ΕΟΠΥΥ(και με οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα) πρέπει να κατέχεις ιατρική ειδικότητα.
Εάν υπάρχει νέα νομοθετική ρύθμιση δεν το γνωρίζω. Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας μας ενημερώσει.
Λογικά οποιοσδήποτε εν ενεργεία γιατρός μπορεί να πιστοποιηθεί.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρωτήσει για να είναι και σίγουρος.
Στην e-syntagografisi, όταν πας να κάνεις λογαριασμό, στο έτος λήψης ειδικότητας σου δίνει το δικαίωμα να βάλεις «ΑΝΕΥ ΕΤΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Επίσης, όταν κάνεις το λογαριασμό και μετά πάς να επεξεργαστείς τα στοιχεία σου και να δηλώσεις ειδικότητα, υπάρχει επιλογή «ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ» χωρίς όμως να υπάρχει χωριστή επιλογή για «ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ» ή το «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ»
Άρα αυτά τι σημαίνουν? Αν δεν μπορεί, τότε τι νόημα έχουν?
Από την άλλη, αφού ο γιατρός από το νόμο έχει δικαίωμα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και χωρίς ειδικότητα, ο περιορισμός αυτού του του δικαιώματος ΚΑΘΟΛΙΚΑ, νομίζω ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ (Λέω καθολικά γιατί ο φορέας μπορεί να σου πεί «ξέρεις, αφού δεν έχεις ειδικότητα» ή «αφού έχεις την τάδε ειδικότητα», «από εσένα θα δέχομαι το Χ, Ψ, Ω»
Να σου πεί όμως «δεν σε ξέρω» αφού ο νόμος σε «ξέρει» ??? !!!
Για ψάξε το λίγο.
Είχαμε τον Απρίλιο μιά ανάλογη συζήτηση.
Παραθέτω αξιοσημείωτη απάντηση του συναδέλφου D-Michalis:Στην e-syntagografisi, όταν πας να κάνεις λογαριασμό, στο έτος λήψης ειδικότητας σου δίνει το δικαίωμα να βάλεις «ΑΝΕΥ ΕΤΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ»
Επίσης, όταν κάνεις το λογαριασμό και μετά πάς να επεξεργαστείς τα στοιχεία σου και να δηλώσεις ειδικότητα, υπάρχει επιλογή «ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ» χωρίς όμως να υπάρχει χωριστή επιλογή για «ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ» ή το «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ»
Άρα αυτά τι σημαίνουν? Αν δεν μπορεί, τότε τι νόημα έχουν?
Από την άλλη, αφού ο γιατρός από το νόμο έχει δικαίωμα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και χωρίς ειδικότητα, ο περιορισμός αυτού του του δικαιώματος ΚΑΘΟΛΙΚΑ, νομίζω ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ (Λέω καθολικά γιατί ο φορέας μπορεί να σου πεί «ξέρεις, αφού δεν έχεις ειδικότητα» ή «αφού έχεις την τάδε ειδικότητα», «από εσένα θα δέχομαι το Χ, Ψ, Ω»
Να σου πεί όμως «δεν σε ξέρω» αφού ο νόμος σε «ξέρει» ??? !!!
Για ψάξε το λίγο.
Πράγματι κατα την διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού είναι όπως παραπάνω περιγράφεται.Συνεπώς ο Ιατρός χωρίς ειδικότητα μπορεί να πιστοποιηθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και κατ επέκταση με τους ίδιους κωδικούς στο e-diagnosis.
Ενώ συμφωνω ως προς το περιεχομενο των δυο τελευταιων ποστ, δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα δευτερογενων κλπ νομων.
Τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα (δικηγορος του διαβολου mode=on).
Το κρατος δινει το δικαιωμα στο ανευ ειδικοτητας ιατρό να ασκησει την ιατρική κανονικα, να συνταγογραφησει φαρμακα και εξετασεις για τους ασθενεις που θα τον εμπιστευτουν.
Ο οποιοσδηποτε ασφαλιστικος φορεας ομως διατηρει το δικαιωμα να μην αποζημιωνει αυτες τις παραπομπές/πραξεις/συνταγες παρα μονο εαν τηρουνται οι προϋποθεσεις που ο ιδιος θέτει και που μπορει να συμπεριλαμβανουν την κατοχη τιτλου ειδικοτητας (αναλογο ή οχι με την παθηση που θεραπεύεται).
Καλησπέρα!μηπως γνωριζει κανεις πως ζηταμε τα αντισωματα της ανεμευλογιας?υπαρχει η δυνατοτητα?Δεν υπάρχει σχετική εξέταση καταχωρημένη στο e-diagnosis.
ευχαριστω
Έχετε πάρει χαμπάρι ότι το PSA sτο e-diagnosis φαίνεται να κοστίζει 14 ευρώ;Δε φαίνεται μόνο...
ΦΕΚ υπάρχει;Πλάκα κάνεις...
ΦΕΚ υπάρχει;Πλάκα κάνεις...
Το ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός...
Η crp τώρα μπήκε ή υπήρχε?Η ποσοτική υπήρχε από την αρχή και κοστολογούνταν 13,21 ευρώ.
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητος DEXA οστικής Επιλέγουμε την επιλογή “Μέτρηση οστικής πυκνότητας με διπλή φωτονιακή απορροφησιομέτρηση (D.P.A.) (ΜΟΠ)”. Η επιλογή αυτή αρκεί να επιλεχθεί μια φορά (και όχι δύο) για να εξετασθεί ο ασθενής για την οστική του πυκνότητα και στην Οσφυϊκή Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης (Ο.Μ.Σ.Σ.) αλλά και στο Μηριαίο οστό.
απο τον Ιανουαριο ενω εγραφα 1 φορά τη DXA και στα σχόλια "ΟΜΣΣ και ΑΡ ισχίου", τα περισσότερα εργαστηρια μου γυριζαν πισω μονο τη μία μέτρηση, συνηθως την ΟΜΣΣ.
Πλέον γραφω 2 φορες την εξέταση για να ειμαι σιγουρη ότι θα την κάνουν.
Παρόλα αυτα, μεγαλο διαγνωστικο κεντρο τον τελευταιο μηνα ειπε σε 2 ασφαλισμενους που πηγαν εκει ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μονο την μια εξεταση και αν ηθελαν μετρηση και στις δυο περιοχες θα πρέπει να πληρωσουν εξολοκλήρου τη δευτερη.
Τέτοιος χαμός/αλαλούμ και εκμετάλλευση του ασφαλισμένου που έγινε απο την αρχή της ηλεκτρονικης συνταγογράφησης και παραπεμτπικογραφίας, δεν υπήρξε ποτέ.
Η τρέχουσα σύνδεση στην σελίδα δεν είναι έμπιστη
Έχετε ζητήσει από τον Firefox μια ασφαλή σύνδεση
στο www.e-diagnosis.gr, αλλά δεν είναι δυνατή η πιστοποίηση της ασφάλειας της σύνδεσης.
Κανονικά, όταν προσπαθείτε να κάνετε μια ασφαλή σύνδεση,
οι σελίδες παρουσιάζουν έμπιστα αρχεία πιστοποίησης που αποδεικνύουν την ταυτότητα τους.
Η ταυτότητα αυτής της σελίδας δεν μπορεί να πιστοποιηθεί.
Τι θέλετε να γίνει;
Αν συνήθως συνδέεστε σε αυτή την σελίδα
χωρίς προβλήματα, αυτό το σφάλμα σημάινει ότι κάποιος προσπαθεί να πλαστογραφήσει
την ταυτότητα της σελίδας και δεν πρέπει να συνεχίσετε.
εχω μιλησει 3 φορες πρωινη ωρα για ακυρωση συνταγης. την τελευταια φορα δεν ειχα τον αριθμο του παραπεμπτικου και με ενημερωσε οτι μετα απο 1 μηνα ακυρωνονται αυτοματα αν δεν εκτελεστουν.Μπούρδες η αυτόματη ακύρωση.
Ντριν, ντριν, ντριν, γυναικεία φωνή με ρυθμό πολυβόλου: "Καλέσατε το 1135. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Παρακαλώ περιμένετε", ντριν, ντριν, ντριν (για 5 λεπτά περίπου), γυναικεία φωνή με ρυθμό πολυβόλου: "Καλέσατε το 1135. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Παρακαλώ περιμένετε", ντριν, ντριν, ντριν (για 5 λεπτά περίπου), γυναικεία φωνή με ρυθμό πολυβόλου: "Καλέσατε το 1135. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Παρακαλώ περιμένετε" και ο κύκλος συνεχίζεται.......
Έχει καταφέρει κανείς να μιλήσει (ζωντανά) με κάποιον στο 1135; Αν ναι, υπάρχουν κάποιες ώρες με μεγαλύτερες πιθανότητες;
Σήμερα (26/11) ως τωρα έγραψα (μόνο) 3 παραπεμπτικά.... Το πρωί (εκ των υστέρων το δαιπίστωσα προ ολίγου) "έβγαλε ημερομηνία 25/11 ενω στα 2 απογευματινά 27/11 (Ημ/νία έκδοσης: 27/11/2012 και το ίδιο και στον κωδικό άνωθεν) ... Όχι τπτ άλλο αλλά μετά θα λεει ο πρόεδρος ότι εκτελούνται πριν γραφούνε...Σήμερα επανάλαμβάνεται το ίδιο... Ημερομηνία παραπεμπτικού 5/12/2012 (τουλάχιστο σε αυτό που έγραψα προ μισαώρου)
Συνέβη και σε άλλους αυτό (ελέγξτε το αν έχετε αντίγραφα);
Σήμερα έμαθα πως παραγγέλνουμε Πανοραμική Ακτινογραφία Οδόντων:
Χτυπούμε πανοραμ και διαλέγουμε την επιλογή "Πανοραμική γναθογραφία (ROΠΑΝ) ( 3,99 ευρώ).
Ντριν, ντριν, ντριν, γυναικεία φωνή με ρυθμό πολυβόλου: "Καλέσατε το 1135. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Παρακαλώ περιμένετε", ντριν, ντριν, ντριν (για 5 λεπτά περίπου), γυναικεία φωνή με ρυθμό πολυβόλου: "Καλέσατε το 1135. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Παρακαλώ περιμένετε", ντριν, ντριν, ντριν (για 5 λεπτά περίπου), γυναικεία φωνή με ρυθμό πολυβόλου: "Καλέσατε το 1135. Είστε σε γραμμή προτεραιότητας. Παρακαλώ περιμένετε" και ο κύκλος συνεχίζεται.......
Έχει καταφέρει κανείς να μιλήσει (ζωντανά) με κάποιον στο 1135; Αν ναι, υπάρχουν κάποιες ώρες με μεγαλύτερες πιθανότητες;
Σήμερα έκλεισα τη γραμμή (χωρίς να μιλήσω με κάποιον φυσικά) μετά από 50 κυριολεκτικά λεπτά του παραπάνω μοτίβου! Ευτυχώς το είχα σε ανοιχτή ακρόαση και συνέχιζα τη δουλειά μου. Νέο προσωπικό ρεκόρ.
........
Υπάρχει συμβεβλημένος που κάνει πανοραμική (απλή; ) με 4 ευρώ;
Όλοι κάνουν πλέον ψηφιακές με κόστος +40 ευρώ.
.....................
Το e-diagnosis μας τελείωσε. Μην περιμένετε να απαντήσει κανείς. Η ΗΔΙΚΑ φτιάχνει ήδη ένα νέο e-diagnosis που θα είναι διαθέσιμο εάν όλα πάνε καλά στις 4/1/13.
Τελικά μάλλον θα πάει για την μεθεπόμενη εβδομάδα καθώς το σύστημα με το ζόρι σηκώνει τη συνταγογράφηση και μάλλον περιμένουν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.Το e-diagnosis μας τελείωσε. Μην περιμένετε να απαντήσει κανείς. Η ΗΔΙΚΑ φτιάχνει ήδη ένα νέο e-diagnosis που θα είναι διαθέσιμο εάν όλα πάνε καλά στις 4/1/13.
Να 'σαι καλα για την ενημερωση!!
Και αναρωτιόμουν γιατι μετα απο 20-30λεπτες κλήσεις στο 1135 δε το σήκωνε κανείς....
Καλη χρονιά και χρόνια πολλά παρεμπιπτόντως!!
Ε ναι!αυτο τουλαχιστον που γινεται με τη συνταγογραφηση ειναι εγκληματικο!προς τους γνωστες του αντικειμενου:δε γινεται με καποιο τροπο οι συνταγες να αποστελλονται ηλεκτρονικα στο φαρμακειο της προτιμησης του καθε ασθενους,τα παραπεμπτικα στα εργαστηρια και τα αποτελεσματα επισης ηλεκτρονικα στον ιατρο;Δεν είναι δεοντολογικό να αποστέλλονται σε φαρμακείο ή εργαστήριο της προτίμησης του ασθενούς γιατί απλά μπορεί να είναι η προτίμηση του γιατρού (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) ή μπορεί ο ασθενής να μην ξέρει/προτιμά φαρμακείο/εργαστήριο.
Συνάδλεφοι καλημέρα,
Ξέρει κανείς τι έπαθε απο εχθές το βράδυ το e-diagnosis? Στα ταμεία των ασφαλισμένων βγάζει μόνον μερικά απο τα ταμεία. Συν βέβαια και το αρχικό μήνυμα να αλλάξουμε κωδικό με κόκκινο χρώμα.
Σαφώς στα τηλέφωνα 1135 και 11131 δεν απαντάνε.
Η ταλαιπωρία είναι αρκετή... Τα παραπεμπτικά βγαίνουν μόνο για πέντε ταμεία (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ) και με επιλογή εξετάσεων από το σύνολο και όχι από τα αγαπημένα.
https://www.e-syntagografisi.gr/e-pre/pages/common/Announcements.html
Για τα ταμεία που δεν εμφανίζονται στο site, περνάμε τα στοιχεία και επιλέγουμε "ΙΚΑ" και μετα διορθώνουμε χειρόγραφα το ταμείο. Θα το δεχτούνε άραγε τα εργαστήρια?
Στην σελίδα του e-syntagografisi που βάζεις τους κωδικούς σου για login, το έχει ως σύνδεσμο με κόκκινα, κεφαλαία γράμματα (ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ).
Που είναι ο χρόνος προθρομβίνης (INR) στο νέο σύστημα;
Πολύ θετικό στοιχείο ότι δεν σημειώνουμε πλέον ποσοστό συμμετοχής στο παραπεμπτικό. Ο υπολογισμός γίνεται με 15% και στην εκτύπωση γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας ότι αν πραγματοποιηθούν σε κρατικές δομές, η συμμετοχή είναι μηδενική.
Το TRIPLEX αρτηριογραφία καρωτίδων, δν υπάρχει πλέον. Αφαίρεσαν και άλλες εξετάσεις?
βρε το foufouto!Όχι, βέβαια.
Τώρα στην αρχική σελίδα του e-syntagografisi είδα ανάρτηση με επικαιροποιημένες οδηγίες. Δεν το διάβασα ακόμη. Λέτε να τον αφαίρεσαν;
Πολύ θετικό στοιχείο ότι δεν σημειώνουμε πλέον ποσοστό συμμετοχής στο παραπεμπτικό. Ο υπολογισμός γίνεται με 15% και στην εκτύπωση γράφει στο κάτω μέρος της σελίδας ότι αν πραγματοποιηθούν σε κρατικές δομές, η συμμετοχή είναι μηδενική.
Που είναι ο χρόνος προθρομβίνης (INR) στο νέο σύστημα;
Το χρόνο προθρομβίνης (INR) τον βρήκατε κάπου;Αφού κατάλαβα ότι η «ποσοτική μέτρηση προθρομβίνης » δεν μπορεί να είναι το σωστό ???
Eπειδη χτες αισθανθηκα λιγο βλακας που δεν μπορουσα να κανω τη δουλεια μου και δεν βλεπω να προβληματιστηκε κανενας αλλος: βρηκατε τροπο να βαζετε στο ιδιο παραπεμπτικο εξετασεις απο διαφορετικες κατηγοριες, πχ TSH και γενικη αιματος ή βιοχημικα και καρκινικους δεικτες;Δυστυχώς όχι. Δεν νομίζω να γίνεται κάτι για αυτό. Είναι σαν το παλιό σύστημα του Ο.Ν αλλα εκεί είχες την επιλογή για να τυπώσεις όλες μαζι. Εδώ δεν παίζει κάτι τέτοιο.
Ενω παλια μπορουσες να διαλεξεις ολες τις εξετασεις που ηθελες και στο τελος να εκδωσεις διαφορετικα παραπεμπτικα αλλαζοντας τον αριθμο παραπεμπτικου μπροστα απο την εξεταση, τωρα πρεπει για καθε κατηγορια εξετασεων να εκδωσεις διαφορετικο παραπεμπτικο, να το τυπωσεις και μετα να πας στο επομενο... ανεξαρτητα αν ειναι ολες πχ εξετασεις αιματος οποτε και κανεις τζαμπα δουλεια.
βρηκατε τροπο να βαζετε στο ιδιο παραπεμπτικο εξετασεις απο διαφορετικες κατηγοριες, πχ TSH και γενικη αιματος ή βιοχημικα και καρκινικους δεικτες;Welcome to the new digital era. Κοινώς τύπωνε και μη μιλάς. Αμα θέλεις ακτινογραφία ναι υπέρηχο μαζί.... Ακτινογραφία και Dexa... Γενική αίματος-ΤΚΕ-CRP (προσφιλής στους ορθοπαιδικούς), κλπ...
Eπειδη χτες αισθανθηκα λιγο βλακας που δεν μπορουσα να κανω τη δουλεια μου και δεν βλεπω να προβληματιστηκε κανενας αλλος: βρηκατε τροπο να βαζετε στο ιδιο παραπεμπτικο εξετασεις απο διαφορετικες κατηγοριες, πχ TSH και γενικη αιματος ή βιοχημικα και καρκινικους δεικτες;
Ενω παλια μπορουσες να διαλεξεις ολες τις εξετασεις που ηθελες και στο τελος να εκδωσεις διαφορετικα παραπεμπτικα αλλαζοντας τον αριθμο παραπεμπτικου μπροστα απο την εξεταση, τωρα πρεπει για καθε κατηγορια εξετασεων να εκδωσεις διαφορετικο παραπεμπτικο, να το τυπωσεις και μετα να πας στο επομενο... ανεξαρτητα αν ειναι ολες πχ εξετασεις αιματος οποτε και κανεις τζαμπα δουλεια.
Τελικά ιστορικό παραπεμπτικών (να μπορείς να δεις τι έχει εκδοθή απο άλλους ιατρούς για τον ασθενή, όπως γίνεται με τα φάρμακα) υπάρχει; Ή και ιστορικό επισκέψεων (σε πόσους ακόμα πχ ορθοπαιδικούς πήγε πριν έρθει σε εμένα); Δεν μπόρεσα να τα βρώ (παρα μόνο τι έχω δώσει εγώ για τον συγκεκριμένο ασθενή)...
Θα μου πείτε ιατρικό απόρρητο...
Μήπως γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται η φερριτίνη στο καινούριο σύστημα? Γιατί ψάχνω στα αιματολογικά και δεν τη βρίσκω!
Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.
Δεν μπορώ να βρω το Ra test με το καινούριο πρόγραμμα. Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος πού βρίσκεται; Επίσης τις αγαπημένες εξετάσεις τις βγάζει μπερδεμένες ενώ το παλιό το σύστημα τις είχε κατά κάποιο τρόπο κατηγοροποιημένες. Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αναπολούμε το παλιό καβουρδιστήρι... (Συγνώμη πόσταρα σε λάθος θέμα και δεν μπορώ να βρω πώς να το διαγράψω...)
Δεν μπορώ να βρω το Ra test με το καινούριο πρόγραμμα. Μήπως ξέρει κάποιος συνάδελφος πού βρίσκεται; Επίσης τις αγαπημένες εξετάσεις τις βγάζει μπερδεμένες ενώ το παλιό το σύστημα τις είχε κατά κάποιο τρόπο κατηγοροποιημένες. Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αναπολούμε το παλιό καβουρδιστήρι... (Συγνώμη πόσταρα σε λάθος θέμα και δεν μπορώ να βρω πώς να το διαγράψω...)Βρίσκεται στις Eξετάσεις Βιολογικών Υγρών 1 (Ra Test).
Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.
Καταχώρηση Παραπεμπτικού --> Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2 --> Εκεί πατάω στην αναζήτηση "12" και επιλέγω "Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIAΜπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.
Μα, δε μιλάμε για ραδιοανοσομέτρηση... Κανένα ιδιωτικό εργαστήριο, αν δεν είναι πυρηνικής ιατρικής, δε δέχεται RIA.Καταχώρηση Παραπεμπτικού --> Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2 --> Εκεί πατάω στην αναζήτηση "12" και επιλέγω "Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIAΜπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.
Το νοσοκομείο εδώ την δέχεται κανονικά!
Δεν μου έχει παρουσιαστεί ποτέ κανένα πρόβλημα σχετικά με αυτην την εξέταση εδώ και ένα χρόνο. Εκτός αν τα εργαστήρια, θέλουνε απλά την τιμολόγηση της και όχι την εξέταση ακριβώς. Τι να πω? Θα ρωτήσω!Μα, δε μιλάμε για ραδιοανοσομέτρηση... Κανένα ιδιωτικό εργαστήριο, αν δεν είναι πυρηνικής ιατρικής, δε δέχεται RIA.Καταχώρηση Παραπεμπτικού --> Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2 --> Εκεί πατάω στην αναζήτηση "12" και επιλέγω "Ραδιενεργός βιταμίνη Β12 (Β12 CO 60) - RIAΜπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.Εγω παω στις Εξετάσεις Νο2 όπως τις λέω, και γράφω 12.
Το νοσοκομείο εδώ την δέχεται κανονικά!
Η σιδηροδεσμευτικη ικανοτητα TIBC που εχει παει? . Την βρηκε κανεις?
Στα σπινθηρογραφήματα έχει σπινθηρογράφημα καρδιάς με θάλειο, αλλά μόνο σε ηρεμία, και το μετά κόπωση δεν μπορώ να το βρω πουθενά. Και μιλάμε για διαφορά στο ποσό, με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να το γραφω προσωρινά στο e-diagnosis. Δεν το βρίσκω εγώ ή έχει χαθεί κι αυτό???
Πριν λίγο είχα συνομιλία με συνάδελφο που μου κέντρισε την περιέργεια.Δηλαδή δεν φτάνει που τρώμε την ώρα μας να βρούμε αν ο ασφαλισμένος έχει ανανεωμένο βιβλιάριο, που άλλοι δεν έχουν τα αυτοκόλητα και άλλοι δεν έχουν θεωρημένα βιβλιάρια, θα πρέπει τα παραπεμπτικά να τα ζητάμε πίσω για να γράφουμε ποιες τελικά εξετάσεις εκτελέστηκαν? Τι βλακεία είναι αυτή πάλι?
Ομολογώ ότι δεν είχα ασχοληθεί με το "κουμπί" "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" θεωρώντας ότι μ' αυτό ασχολούνται οι εργαστηριακοί που εκτελούν τα παραπεμπτικά.
Όμως όπως μου είπε ο συνάδελφος, κι όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, είναι προσβάσιμο από τους γιατρούς και μάλιστα για το σύνολο των παραπεμπτικών ανεξαρτήτως ποιος το έχει γράψει.
Οι οδηγίες (αυτές με τον φούφουτο) γράφουν:
6. Εκτέλεση Παραπεμπτικού
Ο Χρήστης Ιατρός εισαγάγει τον Αριθμό Παραπεμπτικού και επιλέγει «Αναζήτηση».
Στην περιοχή «Εξετάσεις» ο Χρήστης Ιατρός μπορεί να επιλέξει την εκτέλεση όλων ή
ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.
(!) Επιλέγοντας εξέταση ο Χρήστης Ιατρός ενημερώνεται για
Την ημερομηνία Εκτέλεσης της εξέτασης
Την τιμή της εξέτασης
Το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου
Ο Χρήστης Ιατρός μπορεί να επιλέξει «Εκτέλεση Παραπεμπτικού» ή «Μερική Εκτέλεση».
Ξέρει κανείς τι κάνει τελικά το κουμπί "Εκτέλεση Παραπεμπτικού" και σε ποιους απευθύνεται;
Πρέπει ο γιατρός που έδωσε το παραπεμπτικό ή αυτός που έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα να ενημερώνει το σύστημα ότι εκτελέστηκε κι όχι ο εργαστηριακός που εκτέλεσε;
Φαντάζομαι ότι "είναι αυτονόητο" ( ;)) ότι απευθύνεται στο γιατρό που το εκτελεί...Και εγώ αυτό κατάλαβα και βλέπω γρήγορα να γίνει υποχρεωτική χρήση της εκτέλεσης παραπεμπτικού και απο τον εκτελών ιατρό. Θα του βγαίνει αντίγραφο που θα το σγραγίζει και θα υπογράφει ο παθών (ο ασθενής) για να πληρωθεί απο τον ΕΟΠΥΥΥΥΝ. Το είπα σε φίλο μικροβιολογο και περιττό να σας πω πόσο χάρηκε....
Αυτός μπορεί να είναι ο εργαστηριακός, ίσως όμως να είναι και κάποιος κλινικός ιατρός που εκτελεί μια πράξη (πχ ΗΚΓ ή U/S κτλ).
Εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ...
Κάποιοι τα χρησιμοποιείται ήδη αλλά εγώ και ίσως πολλοί άλλοι θα πρέπει να εξοικιωθώ... Νέα εγκύκλιος ΕΟΠΠΥΥΥ : Αναγραφή διάγνωσης βάσει της Διεθνούς Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (International Classification of Diseases, ICD-10) (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΕΙΨΟΞ7Μ-30Μ)
Μπλέξαμε; ???
Τελικά οι ιδέες κάποιων ημιμαθών σχετικά με τις κωδικοποιήσεις προχωρούν...
Και δεν έχουν καν την στοιχειώδη νοημοσύνη να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να ζητούν την εφαρμογή στατιστικών ταξινομήσεων. Το ICD10 είναι στατιστική ταξινόμηση και όχι κλινική κωδικοποίηση.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά στους αγράμματους που παίρνουν αποφάσεις ότι οι ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν ούτε το ICD9 ούτε το ICD10, χρησιμοποιούν το ICD9CM. Επίσης, η Αυστραλία δεν χρησιμοποιεί το ICD10, αλλά το ICD10AU. Όταν θα αποκτήσουν την ικανότητα να δουν αυτή τη σημαντική διαφορά θα καταλάβουν.
Οι επίσης ημιμαθείς συνάδελφοι που τους υποστηρίζουν, θα χαρώ πάρα πολύ να βρεθούν κάποια στιγμή στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ψευδούς γνωμάτευσης. Αυτή θα είναι η εύκολη περίπτωση. Η δύσκολη θα είναι να τους κάνουν αγωγή για αποζημίωση.
Στο νοσοκομείο της περιοχής μου, μετά από τη νέα μορφή των παραπεμπτικών από 14 Ιανουαρίου, απαιτούν από τους ασφαλισμένους το παραπεμπτικό να έχει ημερομηνία έκδοσης το πολύ 7 ημέρες από την ημερομηνία εκτέλεσης! Αν οι μέρες είναι περισσότερες δεν το δέχονται!Υπάρχει σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ για διάρκεια 30 ημερών το οποίο δεν έχει ανακληθεί ή τροποποιηθεί. Αν το έχει κάποιος πρόχειρο ας το ανεβάσει.
Τα παραπεμπτικά δεν έχουν κάποια ένδειξη διάρκειας ισχύος πάνω. Πώς προέκυψε αυτή η απαίτηση; Έχετε κάποια ανάλογη εμπειρία στις περιοχές σας;
Νομίζω ότι με τη νέα εφαρμογή μπορούμε να ζητήσουμε Β12. Υπάρχει μία εξέταση "Προσδιορισμός βιταμίνης στον ορό In Vitro" που κοστολογείται 14,97 ευρώ (πιστεύω ότι μπορούμε στα σχόλια να βάλουμε διευκρίνιση Β12) και βρίσκεται στις Εξετάσεις Βιολογικών Υλικών 2.
Συνάδελφοι, για μέτρηση Ασβεστίου ούρων 24ώρου, επιλέγω "Προσδιορισμός στο αίμα ασβεστίου" και στα σχόλια γράφω "ασβεστίο ούρων 24ώρου". Συμφωνείτε?Εμείς συμφωνούμε....οι μικροβιολόγοι όμως δεν νομίζω!!! 8)
Μία ερώτηση προς τους συναδέλφους μικροβιολόγους:
Επειδή βλέπω αθηρωματικό δείκτη σε αποτελέσματα που δίνουν κάποια εργαστήρια, αν φυσικά ζητηθεί ολική Χοληστερίνη και HDL, αυτό γίνεται “αυτόματα” από το πρόγραμμα (και δώρο?) ή ζητείται επιπλέον και χρεώνεται?
Μήπως γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να διαγράψεις «αγαπημένες» εξετάσεις ;
Προσπαθώ να κάνω μια καλύτερη ομαδοποίηση των εργ/ριακών εξετάσεων για ταχύτερη
πρόσβαση όμως η παρουσία των παλαιότερα περασμένων μπερδεύει πολύ την διαδικασία.
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής,τί κάνεις για έναν πλήρη «καθαρισμό» του συστήματος,
διαγραφή των cookies ;
Μήπως γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να διαγράψεις «αγαπημένες» εξετάσεις ;
Προσπαθώ να κάνω μια καλύτερη ομαδοποίηση των εργ/ριακών εξετάσεων για ταχύτερη
πρόσβαση όμως η παρουσία των παλαιότερα περασμένων μπερδεύει πολύ την διαδικασία.
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής,τί κάνεις για έναν πλήρη «καθαρισμό» του συστήματος,
διαγραφή των cookies ;
Η Γενική εξέταση αίματος καταχωρείται αναλυτικά ως εξής:Έτσι τη γράφαμε και παλιότερα π.χ. στα βιβλιάρια του ΟΠΑΔ; Επίσης δείτε και παρακάτω στα σχόλια για την LDL.
MCV 110000030
MCH 110000031
MCHC 110000032
Mέτρηση αιμοπεταλίων 110000048
Αιμοσφαιρίνη 110000049
Γενική εξέταση αίματος 110000107
Η εξέταση ΡΤ (Χρόνος Προθρομβίνης) – Ποσοτική μέτρηση προθρομβίνης (νεφελομετρικά). 110000092Που κάνει 12 ευρώ. Οπότε θα έχω αποτέλεσμα σε mg/dl αφού θα γίνει ποσοτικός προσδιορισμός (νεφελομετρικά) όπως λέει η εξέταση. Δεν θα έχω αποτέλεσμα σε χρόνο προθρομβίνης και INR.
Η εξέταση Anti-TG – Θυρεοειδικά αντισώματα κατά του μικροσωμιακού αντιγόνου και η τιμή αυτής 12 € . 160000128Οι εξετάσεις
Η εξέταση Anti-TPO - Θυρεοειδικά αντισώματα κατά της θυρεοειδικής υπεροξειδάσης και η τιμή αυτής 15 €. 120000416
HDL και LDL γράφονται ξεχωριστά και οι κωδικοί είναι 130000152 130000153 αντίστοιχα.Αφού την LDL τη βγάζουν οι περισσότεροι με μαθηματικό τύπο ας κάνουν "δώρο" MCV, MCH MCHC κλπ που ζητούν να αναγράφονται ξεχωριστά τα οποία κι αυτά βγαίνουν αυτόματα από τους περισσότερους αναλυτές.
Μήπως γνωρίζετε που είναι η ακτινογραφία κόλπων προσώπου?
Επίσης, πού πήγε το ηλεκτρομυογράφημα (ΚΤΑ - ΑΤΑ) ???
Μήπως γνωρίζετε που είναι η ακτινογραφία κόλπων προσώπου?
O όρος "πωγωνορινική" εγείρει μάλλον λιγότερες ενστάσεις/διαφωνίες από πλευράς ακτινολόγων.Μήπως γνωρίζετε που είναι η ακτινογραφία κόλπων προσώπου?
Ακτινογραφία κρανίου και στο σχόλιο "Κόλπων προσώπου" ή "Πωγωνορινική"
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ANTI-TSH (TSI ABS);;;Τα θυρεοδιεγερτικά (TSI) αντισώματα δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ANTI-TSH (TSI ABS);;;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Εχει βρει κανενας συναδελφος τα παρακατω;
- IgE
- IgA
- IgG
- IgM
- anti-HBs
- HBsAg
Ο ενιαίος τύπος γνωμάτευσης χορήγησης αναλωσίμων που θα διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και θα δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης της σε όλους τους ιατρούς προκειμένου να συνταγογραφούν με ενιαίο τρόπο και μορφή τα αναλώσιμα σακχάρου χειρόγραφα (επισυνάπτεται η μορφή της ως συνημμένο), θα καταργήσει την ισχύ των γνωματεύσεων, διατακτικών και παραστατικών που ισχύουν από 1/3/13.Η ισχύς του (θεωρητικού) μέτρου των διατακτικών κλπ ήταν 5 ημέρες (μεσολάβησε και ένα Σαββατοκύριακο).
Ο ενιαίος τύπος γνωμάτευσης χορήγησης αναλωσίμων που θα διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και θα δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης της σε όλους τους ιατρούς προκειμένου να συνταγογραφούν με ενιαίο τρόπο......Εδώ τη μοίρασε (έντυπα) ο ΕΟΠΥΥ...
Για βοηθήστε με να καταλάβω:
Ο τύπος της γνωμάτευσης θα διατίθεται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (έψαξα στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ αλλά δεν βρήκα κάτι).
Ο ΠΦΣ έχει το έντυπο (του ΕΟΠΥΥ) πριν το αναρτήσει ακόμη ο ΕΟΠΥΥ;;;; Ή μήπως ο ΠΦΣ θα δώσει το έντυπο στον ΕΟΠΥΥ;
Μέχρι να τη βγάλει επίσημα ο ΕΟΠΥΥ, τι ισχύει; Μάλλον τίποτα, αφού όσους φαρμακοποιούς ρώτησα περιμένουν οδηγίες και δεν εκτελούν τίποτα από 1η Μαρτίου.
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ANTI-TSH (TSI ABS);;;Τα θυρεοδιεγερτικά (TSI) αντισώματα δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Οι βιοπαθολόγοι δεν έχουν κωδικούς για να ελέγχουν το τι γράφεται και τι όχι. Αυτή είναι η καλοπροαίρετη εκδοχή.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ANTI-TSH (TSI ABS);;;Τα θυρεοδιεγερτικά (TSI) αντισώματα δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Από την στιγμή που τα TSI δεν συνταγογραφούνται πλέον, δεν τα έγγραψα σε έναν ασθενή. Το διαγνωστικό κέντρο στο οποίο απευθύνθηκε του ζήτησε για να γίνουν ιδιωτικά 50 ευρώ ! Ο ασθενής μάλιστα τα έβαλε μαζί μου γιατί απο το διαγνωστικό κέντρο του είπαν ότι γραφονται.... Αντε βγάλε άκρη!!
Οι βιοπαθολόγοι δεν έχουν κωδικούς για να ελέγχουν το τι γράφεται και τι όχι. Αυτή είναι η καλοπροαίρετη εκδοχή.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ANTI-TSH (TSI ABS);;;Τα θυρεοδιεγερτικά (TSI) αντισώματα δεν περιλαμβάνονται, δυστυχώς.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Από την στιγμή που τα TSI δεν συνταγογραφούνται πλέον, δεν τα έγγραψα σε έναν ασθενή. Το διαγνωστικό κέντρο στο οποίο απευθύνθηκε του ζήτησε για να γίνουν ιδιωτικά 50 ευρώ ! Ο ασθενής μάλιστα τα έβαλε μαζί μου γιατί απο το διαγνωστικό κέντρο του είπαν ότι γραφονται.... Αντε βγάλε άκρη!!
Κάνοντας σήμερα μια αναζήτηση στα παραπεμπτικά που έχω εκδώσει από την εφαρμογή του νέου συστήματος μέχρι σήμερα παρατήρησα ότι σχεδόν το σύνολό τους έχουν την ένδειξη "Συνταγογραφημένο".Νομίζω ότι ακόμα δεν είναι υποχρεωτική η καταχώρηση των παραπεμπτικών ως εκτελεσμένα απο τους εκτελεστές ιατρούς... Δεν θυμάμαι να υπάρχει σχετική εγκύκλιος (περί υποχρεωτικής καταχώρησης). Ούτε στη Λάρισα δεν είδα κανένα "εκτελεσμένο" παραπεμπτικό μου...
οι προληπτικές εξετασεις βγηκαν εκτός συστηματος
Στην εποχή τoυ foufoutou, ο ΕΟΠΥΥΥΥΥς επιμένει να μας ταλαιπωρεί με τη χειρόγραφη αναγραφή των φαρμάκων στο βιβλιάριο των ασθενών ως μέσο παρακολούθησης της πορείας της συνταγογράφησης των ασφαλισμένων.Επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ανικανότητα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογραφίας να σου έχει μια εικόνα των φαρμάκων και των συνταγών του ασθενή.
Μάλιστα, αξιώνει να αναγράφουμε λεπτομερώς σκεύασμα, περιεκτικότητα, ποσότητα και προβλέπει ότι ο φμφ δεν θα μπορεί να εκετελεί τη συνταγή αν δεν έχει γίνει η αναγραφή.
Έγγραφο ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αναγραφή της φαρμ. αγωγής στο βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9178.html)
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;Στις Εξετάσεις 2 περιλαμβάνεται "Προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης" (TRF) - 16,02 ευρώ.
Ξερει κανεις που βρισκω(αν βρισκω)Από αυτά που αναφέρετε υπάρχει μόνο κρεατινίνη ούρων. Επιλέγετε "κρεατινίνη" και βάζετε στα σχόλια "ούρων τυχαίου δείγματος".
-Μικροαλβουμινη ουρων
-Λευκωματα & κρεατινινη ούρων σε τυχαιο δειγμα?
Ξερει κανεις που βρισκω(αν βρισκω)
-Μικροαλβουμινη ουρων
-Λευκωματα & κρεατινινη ούρων σε τυχαιο δειγμα?
ευχαριστω ...και εγω για τον λογο ρωταω ,οποτε θα το κανω ετσι.Επισης ηθελα να ρωτησω αν ειχατε ποτε προβλημα με το PSA ,προσφατα Μικροβιολογος αρνηθηκε να εκετελεσει παραπεμπτικο απο συναδελφο Γενικο Ιατρο λεγοντας οτι το δεχεται μονο απο ουρολογο.Ξερει κανεις που βρισκω(αν βρισκω)
-Μικροαλβουμινη ουρων
-Λευκωματα & κρεατινινη ούρων σε τυχαιο δειγμα?
Εγώ έχω βρει ένα που λέει "Προσδιορισμός πρωτεϊνης σε υγρά (πχ ούρα, ΕΝΥ)..." (στα βιολογικά υλικά 1). Στα σχόλια βάζω πχ "μικροαλβουμίνη, τυχαίο δείγμα ούρων" ή ό,τι άλλο θέλω. Για να κάνω το λόγο σε τυχαίο δείγμα, βάζω και μια κρεατινίνη (είναι ο ίδιος κωδικός για αίμα ή ούρα) και διευκρινίζω στα σχόλια "τυχαίο δείγμα ούρων".
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;Στις Εξετάσεις 2 περιλαμβάνεται "Προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης" (TRF) - 16,02 ευρώ.
Κάνοντας σήμερα μια αναζήτηση στα παραπεμπτικά που έχω εκδώσει από την εφαρμογή του νέου συστήματος μέχρι σήμερα παρατήρησα ότι σχεδόν το σύνολό τους έχουν την ένδειξη "Συνταγογραφημένο".
Μόνο κάποια έχουν την ένδειξη "Εκτελεσμένο" και είναι όσα έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο ακτινολόγο που ξέρω ότι μπαίνει και καταχωρεί τα παραπεμπτικά στο σύστημα όταν τα εκτελεί.
Τα παραπεμπτικά με την ένδειξη "Συνταγογραφημένο" ξέρω ότι έχουν εκτελεστεί (αφού στα περισσότερα έχω δει τα αποτελέσματα) είτε στο νοσοκομείο είτε σε συμβεβλημένα εργαστήρια.
Σε πολλά από τα παραπεμπτικά (με την ένδειξη "Συνταγογραφημένο" αλλά με τη γνώση ότι είναι εκτελεσμένο) έχει παρέλθει 1 μήνας από την ημερομηνία έκδοσής του επομένως έχουν λήξει.
Αναρωτιέμαι πώς θα πληρωθούν οι συγκεκριμένοι πάροχοι με τα ληγμένα παραπεμπτικά.
Φταίω εγώ που κάνω την (πονηρή; ) σκέψη να μπω και ακυρώσω όσα παραπεμπτικά με την ένδειξη "Συνταγογραφημένο" έχει παρέλθει μήνας από την έκδοσή τους; Δε νομίζω ότι μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος γι' αυτό! Ακόμη κι αν οι πάροχοι έχουν τρόπο να πληρώνονται με ληγμένα παραπεμπτικά, τουλάχιστον θα κάνω καλό στα στατιστικά μου!
Ενδοκολπικο U/S R.I.P.Μήπως παραπονέθηκαν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Μ/Γ;
Σημερινή ανακάλυψη, αφαιρέθηκε το ενδοκολπικό U/S. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα γράψει, σήμερα εξαφανίστηκε.
( "500000032 / Ενδοσκοπική υπερηχοτομογραφία έσω γεννητικών οργάνων μήτρας - εξαρτημάτων" στην κατηγορία ΥΠΕΡΗΧΟΙ, τελευταία φορά εθεάθη στις 23/5/13. Έκτοτε αγνοείται...)
ΠΗΞΗΣ 22 (Χρόνος προθρομβίνης+INR) - Ποσοτική μέτρηση προθρομβίνης 12Δεν κάνει κανένα εργαστήριο PT/INR αν γράψεις κάτι άλλο ακτός από το πρώτο!
ΠΗΞΗΣ 23 Thrombofax - Χρόνος μερικής θρομβοπλαστίνης (APTT) THROMBOFAX|ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΘΡΟΜΒΟΠΛΑΣΤΙΝΗΣ (APTT) 3.43
ΛΟΙΠΕΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ 113 THROMBOTEST 3.35
Για μέτρηση χρόνου προθρομβίνης και INR χρησιμοποιείτε την πρώτη;
Μου κάνει εντύπωση η τιμή της. Τα μικροβιολογικά εργαστήρια παίρνουν 10 ευρώ για τη μέτρηση PT και INR. Μήπως το αποτέλεσμα προϋποθέτει και ποσοτική μέτρηση προθρομβίνης για να δικαιολογηθεί η "γενναιοδωρία" των 12 ευρώ του δημοσίου;
Μέχρι τώρα ομολογώ χρησιμοποιώ την τρίτη (Το δεύτερο το έβαλα για να δείξω τη γειτνίαση των τιμών) χωρίς πρόβλημα, με τη σημαντική όμως διευκρίνιση ότι δεν υπάρχουν ιδιώτες συμβεβλημένοι (για να εκφράσουν ενστάσεις) και όλα τα παραπεμπτικά πάνε στο νοσοκομείο.
Ξέρει κανείς αν μπορούμε να παραγγείλουμε την Ολική Σιδηροδεσμευτική Ικανότητα (TIBC) μέσω του e-diagnosis;Στις Εξετάσεις 2 περιλαμβάνεται "Προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης" (TRF) - 16,02 ευρώ.
Βασίλη σε ευχαριστώ, με καθυστέρηση κάποιων ημερών, για αυτή την πληροφορία που όντως μου διέφευγε.
Δεν θυμόμουν ότι ο προσδιορισμός σιδηροφυλλίνης αντιστοιχεί στο TIBC, αλλά μου το επιβεβαίωσε και ένας μικροβιολόγος εδώ στην Καβάλα,
ο οποίος όμως μου πρότεινε για καλό και για κακό να γράφω στο σχετικό σχόλιο: TIBC.
Για να είμαστε ακριβείς, η σιδηροφιλίνη (και οχι σιδηροφυλλίνη, οπως τη γράφουν οι ανεκδιήγητοι του ΕΟΠΥΥ) σχετίζεται, αλλά δεν ταυτίζεται με την ολικη σιδηροδεσμευτικη ικανοτητα (TIBC), και δεν μπορεί κανεις να υπολογισει άμεσα τον κορεσμό σιδηροφιλίνης απο τις τιμες σιδηρου ορου και σιδηροφιλίνης (για να δει π.χ. εαν υπαρχει σιδηροπενία). Εκτος εαν γραψει στο σχόλιο TIBC, όπως κάνεις Αργύρη, και μετρηθεί η TIBC αντι της σιδηροφιλίνης.'Ενα σχετικό άρθρο στο Clin Chem που αναφέρεται στη στενή συσχέτιση TIBC και τρανσφερρίνης (σιδηροφυλλίνης - κατά το ειωθός - ή σιδηροφιλίνης - κατά το ορθότερον ετυμολογικά) αλλά και στη δυνατότητα (έμμεσου) υπολογισμού της τρανσφερρίνης από την TIBC: "Therefore, TIBC correlates well with TRF concentration, and the theoretical ratio of TIBC (in mol/L) to TRF (in g/L) is 25.1: TIBC (mol/L) 25.1 x TRF (g/L)".
Λόγο του ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί (συγκεκριμένες ειδικότητες) «έχουν πολύ δουλειά» και δεν «προλαβαίνουν» να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων στους ασθενείς τους και λόγο του ότι παραγγέλνουν τις περισσότερες φορές «πακέτα» εξετάσεων που δεν δικαιολογούνται από τις παθήσεις, βάζουν σε ένα απλό χαρτί μια έτοιμη σφραγίδα με όλο αυτό το πακέτο, είτε είναι αναγκαίο είτε όχι και απαιτούν από τους ιατρούς των Κ.Υ να εκδίδουν παραπεμπτικά με τις περισσότερες φορές χωρίς καν να αναγράφεται η διάγνωση και η αιτιολογία της ανάγκης αυτών των ελέγχων και ειδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ κάθε μήνα). Φυσικά μιλάμε για πακέτα που περιλαμβάνουν εκτός του πλήρη γενικού βιοχημικού ελέγχου και ειδικούς ελέγχους σε συστηματικά νοσήματα και MRI, CT κτλ. Φυσικά οι περισσότεροι ασθενείς αυτά τα κάνουν σε ιδιωτικά κέντρα λόγο τις μεγάλης αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία. Επειδή εγώ έχω στείλει πίσω τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά με την υποσημείωση ότι όταν πρόκειται για μηνιαίο έλεγχο μπορείτε και αυτοπροσώπως να εκδίδεται ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (αφού έχει διάρκεια ισχύος έναν μήνα) και να μην ταλαιπωρείτε τον ασθενή στο να απευθύνεται σε άλλον ιατρό και σε αυτούς που ο επανέλεγχος που συστήνετε σε χρονικό διάστημα πέραν του μήνα, να αναγράφετε η αιτιολογία και φυσικά η διάγνωση του ασθενή, και να συνοδεύει τον ασθενή ένα πλήρες ενημερωτικό σημείωμα του θεράποντος για την περίπτωση του, κάποιοι μάλλον διαμαρτυρήθηκαν στην ΥΠΕ και ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο που κατά εμένα είναι αχαρακτήριστο και προσβλητικό για το ιατρικό μου έργο στο Κ.Υ.Ο θεράπων πρέπει έχει πράγματι τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του (αμφίβολο με τις παρούσες εργασιακές συνθήκες) και ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται. Στην πιο πάνω περίπτωση κάνει εντύπωση το επιχείρημα της διοίκησης περί αποφυγής ταλαιπωρίας των ασθενών, αφού η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη όταν ο ασθενής είναι αναγκασμένος να περιμένει σε δύο ουρές - μια για να εξεταστεί και μια για να αντιγράψει.
Λόγο του ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί (συγκεκριμένες ειδικότητες) «έχουν πολύ δουλειά» και δεν «προλαβαίνουν» να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων στους ασθενείς τους και λόγο του ότι παραγγέλνουν τις περισσότερες φορές «πακέτα» εξετάσεων που δεν δικαιολογούνται από τις παθήσεις, βάζουν σε ένα απλό χαρτί μια έτοιμη σφραγίδα με όλο αυτό το πακέτο, είτε είναι αναγκαίο είτε όχι και απαιτούν από τους ιατρούς των Κ.Υ να εκδίδουν παραπεμπτικά με τις περισσότερες φορές χωρίς καν να αναγράφεται η διάγνωση και η αιτιολογία της ανάγκης αυτών των ελέγχων και ειδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ κάθε μήνα). Φυσικά μιλάμε για πακέτα που περιλαμβάνουν εκτός του πλήρη γενικού βιοχημικού ελέγχου και ειδικούς ελέγχους σε συστηματικά νοσήματα και MRI, CT κτλ. Φυσικά οι περισσότεροι ασθενείς αυτά τα κάνουν σε ιδιωτικά κέντρα λόγο τις μεγάλης αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία. Επειδή εγώ έχω στείλει πίσω τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά με την υποσημείωση ότι όταν πρόκειται για μηνιαίο έλεγχο μπορείτε και αυτοπροσώπως να εκδίδεται ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (αφού έχει διάρκεια ισχύος έναν μήνα) και να μην ταλαιπωρείτε τον ασθενή στο να απευθύνεται σε άλλον ιατρό και σε αυτούς που ο επανέλεγχος που συστήνετε σε χρονικό διάστημα πέραν του μήνα, να αναγράφετε η αιτιολογία και φυσικά η διάγνωση του ασθενή, και να συνοδεύει τον ασθενή ένα πλήρες ενημερωτικό σημείωμα του θεράποντος για την περίπτωση του, κάποιοι μάλλον διαμαρτυρήθηκαν στην ΥΠΕ και ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο που κατά εμένα είναι αχαρακτήριστο και προσβλητικό για το ιατρικό μου έργο στο Κ.Υ.
ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο
Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...
Ετοιμάζομαι για μεγάλη φασαρία το πρωί με ΕΟΜ και ΕΟΠΥΥ, το βρίσκω κάτι παραπάνω απο απαράδεκτο σαν πρακτική.
Ηρθε λοιπόν ο άνθρωπος ζητώντας παραπεμπτικο για τυποποίηση HLA. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι το θέλει, μόλις μου είπε την ιστορια του απάντησα οτι δεν χρειάζεσαι παραπεμπτικο για να γίνεις δοτης. Με άφησε αναυδο λέγοντας οτι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όπου απευθύνθηκαν τους ξεκαθάρισαν οτι ή θα πήγαιναν παραπεμπτικο ΕΟΠΥΥ ή θα ΠΛΗΡΩΝΑΝ 60 ευρώ για να... Εξετάσουν την περίπτωση να γίνουν δοτες...Ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥΥΥΥ (άρθρο 10 παρ. Θ) λέει:
Ετοιμάζομαι για μεγάλη φασαρία το πρωί με ΕΟΜ και ΕΟΠΥΥ, το βρίσκω κάτι παραπάνω απο απαράδεκτο σαν πρακτική.
Δεν γνωρίζω πολλά από υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά το συγκεκριμένο, εάν παρατηρήσατε παρά το ότι είναι πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία , δεν φέρει χειρόγραφη υπογραφή!!Μετά το έγγραφο του Κου Διοικητή έχουν αυξηθεί τα χαρτάκια που αναγραφούν εξετάσεις (ουκ ολίγες), με έτοιμες σφραγίδες παρακαλώ. Φυσικά και δεν αντιγράφω ΚΑΜΙΑ, απλά σημειώνω το χαρτί με την επισήμανση ότι «βάσει του 121/2008 αλλά και τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Kε συνάδελφε να εκδίδετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό».
Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι ειδικοτήτων π.χ. Νεφρολόγοι, Ενδοκρινολόγοι κ.α. που παρακολουθούν ασθενείς στα τακτικά τους Ιατρεία τούς ζητούν μετα απο κάποιο διαστημα (μεγαλύτερο του μήνα) επανεξέταση με κάποια εργαστηριακά και τους δίνουν την ανάλογη γνωμάτευση. Σ αυτούς φαντάζομαι δεν ισχύει το παραπάνω
Δεν γνωρίζω πολλά από υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά το συγκεκριμένο, εάν παρατηρήσατε παρά το ότι είναι πρωτοκολλημένο από την αρμόδια υπηρεσία , δεν φέρει χειρόγραφη υπογραφή!!
Για αυτό τι έχετε να πείτε;;;;
Ο ίδιος ο διοικητής τηλ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει** την ύπαρξη αυτού του εγγράφου,........
Λόγο του ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί (συγκεκριμένες ειδικότητες) «έχουν πολύ δουλειά» και δεν «προλαβαίνουν» να εκδίδουν ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων στους ασθενείς τους και λόγο του ότι παραγγέλνουν τις περισσότερες φορές «πακέτα» εξετάσεων που δεν δικαιολογούνται από τις παθήσεις, βάζουν σε ένα απλό χαρτί μια έτοιμη σφραγίδα με όλο αυτό το πακέτο, είτε είναι αναγκαίο είτε όχι και απαιτούν από τους ιατρούς των Κ.Υ να εκδίδουν παραπεμπτικά με τις περισσότερες φορές χωρίς καν να αναγράφεται η διάγνωση και η αιτιολογία της ανάγκης αυτών των ελέγχων και ειδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (πχ κάθε μήνα). Φυσικά μιλάμε για πακέτα που περιλαμβάνουν εκτός του πλήρη γενικού βιοχημικού ελέγχου και ειδικούς ελέγχους σε συστηματικά νοσήματα και MRI, CT κτλ. Φυσικά οι περισσότεροι ασθενείς αυτά τα κάνουν σε ιδιωτικά κέντρα λόγο τις μεγάλης αναμονής στα Δημόσια νοσοκομεία. Επειδή εγώ έχω στείλει πίσω τα συγκεκριμένα παραπεμπτικά με την υποσημείωση ότι όταν πρόκειται για μηνιαίο έλεγχο μπορείτε και αυτοπροσώπως να εκδίδεται ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (αφού έχει διάρκεια ισχύος έναν μήνα) και να μην ταλαιπωρείτε τον ασθενή στο να απευθύνεται σε άλλον ιατρό και σε αυτούς που ο επανέλεγχος που συστήνετε σε χρονικό διάστημα πέραν του μήνα, να αναγράφετε η αιτιολογία και φυσικά η διάγνωση του ασθενή, και να συνοδεύει τον ασθενή ένα πλήρες ενημερωτικό σημείωμα του θεράποντος για την περίπτωση του, κάποιοι μάλλον διαμαρτυρήθηκαν στην ΥΠΕ και ο διοικητής εξέδωσε το επισυναπτόμενο έγγραφο που κατά εμένα είναι αχαρακτήριστο και προσβλητικό για το ιατρικό μου έργο στο Κ.Υ.
Aκτινογραφία πνευμόνων 2 λήψεις
και συμπληρώνεις ως σχόλιο Face και Ρrofil.
Απο eDAPYY
Από την Δευτέρα 1/7/2013, στην καταχώρηση Ιατρικών Επισκέψεων τα πεδία Διεύθυνση και Αριθμός θα είναι πλέον Προαιρετικά, ενώ Υποχρεωτικό θα είναι το πεδίο Τηλέφωνο.
Μπορώ να βρω (στα βιοχημικά 1) τον "προσδιορισμό στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς)".Δεν υπάρχει.
Αντίθετα δεν μπορώ να βρω πουθενά την Αλβουμίνη.
Καμιά ιδέα;
Μπορώ να βρω (στα βιοχημικά 1) τον "προσδιορισμό στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς)".
Αντίθετα δεν μπορώ να βρω πουθενά την Αλβουμίνη.
Καμιά ιδέα;
Αναζητείται έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που έλεγε ότι δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή των εξετάσεων του παραπεμπτικού στο βιβλιάριο.Πρώτες 2 γραμμές στη δεύτερη σελίδα:
Καμιά βοήθεια;
Ρώτησα σήμερα (18/10/2013), τον Μικροβιολόγο ενός από τα μεγαλύτερα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Καβάλας,Στις "Τοξικολογικές" εξετάσεις περιλαμβάνονται και ορισμένες που έχουν σχέση με αναζήτηση βαρβιτουρικών ή οινοπνεύματος. Δεν γνωρίζω όμως ποιος νομιμοποιείται να κάνει επ' ονόματι του ΕΟΠΥΥ τέτοιες εξετάσεις (ίσως ένας ιατροδικαστής). Πάντως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου εργαζόμουν παλαιότερα ανάλογες εξετάσεις διεκπεραιώνονταν από το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου.
αν ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί ανάλυση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών στα ούρα.
Μου είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν δικαιολογεί τέτοιες εξετάσεις.
Το όλο πακέτο (δεν μου είπε ακριβώς ποιες εξετάσεις) σε αυτό το Μικροβιολογικό Εργαστήριο κοστίζει 50 ευρώ μετρητά.
επειδη εχω (ξανα)μπερδευτει ,ξερει κανεις να μου πει τι ισχυει με την συνταγογραφηση στους ασθενεις με ξενο ασφαλιστικο φορεα αλλα βιβλιαριο ΙΚΑ? αυτους δηλαδη που λαμβανουν συνταξη απο Γερμανια πχ και εχουν ΑΜΚΑ και βιβλιαριο ΙΚΑ ?Όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γράφουν χειρόγραφα.
εγω ηξερα οτι μονο ιατροι του ΕΣΥ και συμβεβλημενοι με ΕΟΠΥΥ μπορουν να συνταγογραφουν και μαλιστα οχι ηλεκτρονικα(παροτι το συστηα τους εχει μεσα) αλλα χειρογραφα και μαλιστα με ταυτοχρονη συμπληρωση του ειδικου εντυπου ΕΕ.
Ερχεται τωρα φαρμακοποιος και μου λεει οτι κανω λαθος και οτι αλλοι ιδιωτες συνταγογραφουν κανονικα,πηρα λοιπον τηλ τον ΕΟΠΥΥ και σε 2 διαφορετικες ημερες(αφου την πρωτη μου ειπαν οτι μπορω να συνταγογραφω) μου εδωσαν 2 διαφορετικες απαντησεις !μια υπαλληλος μου ειπε οτι μπορω η αλλη μου ειπε οχι! μπορει κανεις να μας διαφωτισει???
ευχαριστω για την απαντηση.Υπαρχει πουθενα το σχετικο ΦΕΚ?Ρίξε και μια ματιά και εδώ: http://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,4403.0.html
Σήμερα (29/10/2013) θέλησα να γράψω παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα όσχεος αλλά όμως ιδιώτης Ακτινολόγος στην Καβάλα με ενημέρωσε ότι τέτοιο ηλεκτρονικό παραπεμπτικό δεν υπάρχει και ότι ο ασθενής πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του αυτό το υπερηχογράφημα. Ο συγκεκριμένος Ακτινολόγος παίρνει 25 ευρώ για ένα υπερηχογράφημα όσχεως ενώ ένα διαγνωστικό κέντρο της Καβάλας (που μου είπε τα ίδια πράγματα) παίρνει για την ίδια εξέταση 24 ευρώ.
Στην περιοχή μου οι μισοί συμβεβλημένοι ακτινολόγοι δέχονται παραπεμπτικό για υπερηχογράφημα θυρεοειδούς και οι άλλοι μισοί όχι με τη αιτιολογία ότι αν και είναι στο σύστημα παραπεμπτικών, δεν περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ που αναφέρει τις χρεώσεις.
Ποια τακτική ακολουθείτε αν χρειαστεί MRCP;
Το ρωτώ διότι αυτή η εξέταση δε δικαιολογείται (παρά μόνο MRI άνω κοιλίας, ΟΠΧ, κάτω κοιλίας κ.λ.π.).
Ποια τακτική ακολουθείτε αν χρειαστεί MRCP;
Το ρωτώ διότι αυτή η εξέταση δε δικαιολογείται (παρά μόνο MRI άνω κοιλίας, ΟΠΧ, κάτω κοιλίας κ.λ.π.).
γραφω MRI και στα σχόλια MRCP
2 φορές χρειάστηκε να γραψω MRCP τον τελευταιο χρόνο, επικοινωνησα με το ακτινολογικό που θα γινόταν η εξέταση και μου ειπαν να το γράψω έτσι
Eχω την εξης απορια (προεκυψε λογω πλαφον...).Δυστυχώς θα πρέπει να τα γράψετε εσείς (οι ακτινολόγοι δεν έχουν πιστοποίηση -αν και ο ΕΟΠΥΥ τους υπολογίζει πλαφόν) και να επιβαρύνεται το πλαφόν σας (είναι και ψιλοακριβά).
Οταν θελω μια CT ή μια MRI πρεπει να συνταγογραφησω και το σκιαστικο ή ειναι υποχρεωση του ακτινολογικου?
Στο παραπεμπτικο κλικαρω μονο την εξεταση ή και το επομενο κουτακι που λεει για επιπλεον σκιαστικο?
Eχω την εξης απορια (προεκυψε λογω πλαφον...).Δυστυχώς θα πρέπει να τα γράψετε εσείς (οι ακτινολόγοι δεν έχουν πιστοποίηση -αν και ο ΕΟΠΥΥ τους υπολογίζει πλαφόν) και να επιβαρύνεται το πλαφόν σας (είναι και ψιλοακριβά).
Οταν θελω μια CT ή μια MRI πρεπει να συνταγογραφησω και το σκιαστικο ή ειναι υποχρεωση του ακτινολογικου?
Στο παραπεμπτικο κλικαρω μονο την εξεταση ή και το επομενο κουτακι που λεει για επιπλεον σκιαστικο?
Στο παραπεμπτικό κανονικά θα πρέπει να έχετε τσεκάρει και το σκιαστικό (αξονική με σκιαστικό) αν και πολλά κέντρα (στη Λάρισα) δεν το ζητάνε ιδιαίτερα. Εξάλλου μερικές φορές προκύπτει στην πορεία η ανάγκη χρήσης σκιαστικού (μου έχει τύχει να το ζητήσει ο ακτινολόγος) οπότε δεν είχε γραφεί στο αρχικό παραπεμπτικό.
Eχω την εξης απορια (προεκυψε λογω πλαφον...).
Οταν θελω μια CT ή μια MRI πρεπει να συνταγογραφησω και το σκιαστικο ή ειναι υποχρεωση του ακτινολογικου?
Στο παραπεμπτικο κλικαρω μονο την εξεταση ή και το επομενο κουτακι που λεει για επιπλεον σκιαστικο?
O EOΠΥΥΥΥ... εδωσε αδεια σε εργαστηριακες ειδικοτητες να συνταγογραφουν(μας διαβαζουν,μας διαβαζουν).Δυστυχως αν και αναφερεται σε σκιαστικα δεν λεει τιποτα για ακτινολογους!Αναφέρεστε στην ανακοίνωση : ΘΕΜΑ: ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ. (http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα%20ΕΟΠΥΥ/Νέα%20-%20Ανακοινώσεις%20-%20Δελτία%20Τύπου/Συνταγογράφηση%20Εργαστηριακών%20Ειδικοτήτων%2018-02-2014.pdf)
Καλησπέρα.Πως ζητάμε ολική και έμμεση χολερυθρινη στο esyntagografisi?
Μπορούμε να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά κυτταρολογική εξέταση ούρων, και αν ναι πώς;
Μπορούμε να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά κυτταρολογική εξέταση ούρων, και αν ναι πώς;
Θα επέλεγα ένα από τα δύο της εικόνας!
Μπορούμε να παραγγείλουμε ηλεκτρονικά κυτταρολογική εξέταση ούρων, και αν ναι πώς;
Θα επέλεγα ένα από τα δύο της εικόνας!
Αν δείτε η πρώτη επιλογή (η φθηνή) προσδιορίζει σε ποιες περιπτώσεις μπορει να χρησιμοποιηθεί και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η κυτταρολογική ούρων. Και δικαίως, αφού η εξέταση αυτή, προκειμένου να γίνει σωστά, απαιτεί χρόνο και αναλώσιμα από το γιατρό που δεν καλύπτονται με τα 8 Ευρώ και κάτι. Επίσης, για την κυτταρολογική ούρων απαιτούνται τρία ξεχωριστά δείγματα πρωινής ούρησης. Έτσι, προσωπικά, στις σπάνιες περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσω κυτταρολογική ούρων γράφω x3.
Καλημέρα.Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει το ACE στην esyntagografisi?
ACE- Μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης για την σαρκοειδωση.
ΚΑλημερα συναδελφοι. Απο το πρωι, δυστυχως, αδυνατω να μπω στο συστημα . Σε καθε προσπαθεια εμφανιζεται αυτο το μηνυμα
JBO-25005: Το όνομα αντικειμένου ApplicationParametersView_-2147126483_findByKey_ του τύπου Αντικείμενο όψης δεν είναι έγκυρο.
Μπορειτε , σας, παρακαλω, να με βοηθησετε?
ΚΑλημερα συναδελφοι. Απο το πρωι, δυστυχως, αδυνατω να μπω στο συστημα . Σε καθε προσπαθεια εμφανιζεται αυτο το μηνυμαΔοκιμασε με αλλο browser - χθες ειχα παρομοιο θεμα πηρα τηλ την ΗΔΙΚΑ και μου προτεινε να μπω με chrome κι απο κει ok.
JBO-25005: Το όνομα αντικειμένου ApplicationParametersView_-2147126483_findByKey_ του τύπου Αντικείμενο όψης δεν είναι έγκυρο.
Μπορειτε , σας, παρακαλω, να με βοηθησετε?
ΚΑλημερα συναδελφοι. Απο το πρωι, δυστυχως, αδυνατω να μπω στο συστημα . Σε καθε προσπαθεια εμφανιζεται αυτο το μηνυμαΔοκιμασε με αλλο browser - χθες ειχα παρομοιο θεμα πηρα τηλ την ΗΔΙΚΑ και μου προτεινε να μπω με chrome κι απο κει ok.
JBO-25005: Το όνομα αντικειμένου ApplicationParametersView_-2147126483_findByKey_ του τύπου Αντικείμενο όψης δεν είναι έγκυρο.
Μπορειτε , σας, παρακαλω, να με βοηθησετε?
τελικα αυτο το φορουμ μου λυνει τα καθημερινα προβληματα με απιστευτη ευκολια! οι διαχειριστες πρεπει να ζητησουν ποσοστα απο την ΗΔΙΚΑ γιατι την γλυτωνουν απο πολλα ,παρα πολλα τηλεφωνηματα !
Στην έκδοση παραπεμπτικών μπήκε μια κατηγορία "ΒΙΟΔΕΙΚΤΕΣ" με εξετάσεις χωρίς να αναφέρεται τιμή (κόστος).Αναφέρονται σε συγκεκριμένα γονίδια ή μεταλλάξεις τους που παρατηρούνται σε ορισμένους τύπους καρκίνου και χρησιμοποιούνται σαν βιοδείκτες αυτών( BRAF V 600 σε μελάνωμα, HER-2 σε μαστό). Πιθανότατα προστέθηκαν μετά από συνάντηση διευθυντών ογκολογίας με τον Άδωνι στα τέλη Απριλίου. Όσο για το κόστος, επειδή εμπλέκονται αντιδράσεις PCR υπολογίστε > 300Ε.
Έχετε καμιά ιδέα τι είναι και που γίνονται;
Ένα γνωστό πρόβλημα που προκύπτει όταν κανείς πρέπει να ζητήσει λευκωματίνες και σφαιρίνες είναι ότι με την επιλογή της εξέτασης με κωδικό 130000106 - Προσδιορισμός στο αίμα ολικών λευκωμάτων και διαχωρισμός αυτών (χρωματομετρικώς), κόστους 5,22 ευρώ, συνήθως προσδιορίζονται μόνο τα ολικά λευκώματα ορού (ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται και ο λόγος αλβουμίνης/σφαιρινών). Ως εκ τούτου, στην πράξη ακολουθούνται δύο λύσεις: Ή πληρώνει ο ασθενής (λάθος) ή αναγκάζεται ο γιατρός να ζητήσει την εξέταση με κωδικό 130000073 - Ηλεκτροφόρηση λευκωμάτων ορού - Ηλεκτροφόρηση ορού επί οξικής κυτταρίνης, κόστους 10,80 ευρώ (επίσης λάθος).Ζητώντας 2 φορές τον κωδικό 130000106 τα εργαστήρια δίνουν τιμή και για τις ολικές πρωτεΐνες και για τη λευκωματίνη ορού. Κόστος 10,44 Ε. (επίσης λάθος).