Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θέματα Εργασίας => Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Denominator στις 7 Ιουνίου 2013, 09:22:06

Τίτλος: Στελέχωση του ΕΟΠΥΥ μέσω των ιατρικών συλλόγων;
Αποστολή από: Denominator στις 7 Ιουνίου 2013, 09:22:06
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" με ημερομηνία 07/06/2013 (http://www.ygeianet.gr/box/cal/36952.pdf), το Υπουργείο Υγείας εξετάζει την περίπτωση να συμβάλλεται ο ΕΟΠΥΥ απ' ευθείας με τους Ιατρικούς Συλλόγους και όχι ατομικά (κατά τα πρότυπα των φαρμακοποιών). Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, που στόχο έχει την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών από ιατρούς ειδικοτήτων, οι πόροι του ΕΟΠΥΥ θα μοιράζονται στους ιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τους συλλόγους και όχι απ' ευθείας από τον οργανισμό.
Τίτλος: Απ: Στελέχωση του ΕΟΠΥΥ μέσω των ιατρικών συλλόγω&
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 7 Ιουνίου 2013, 09:46:03
Οπωσδήποτε, το ενιαίο κανάλι πληρωμών διαμέσου των συλλόγων δίνει δύναμη στη διεκδίκηση των οφειλών και ευνοεί την ανάδειξη ηγετικών συνδικαλιστικών μορφών με αυξημένη δικαιοδοσία και επιρροή στα κέντρα πληρωμών.

Δείτε για παράδειγμα τους φμφ και τους ταγούς τους, πόσο έντονα ομνύουν στην ενότητα των συλλόγων τους και του ΠΦΣ, πόσο σθεναρά υπεραμύνονται της συλλογικής σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ και πόσο σφοδρά αντιδρούν στις ατομικές (κατ' εξαίρεση) πληρωμές μεμονωμένων ιδιωτικών φαρμακείων που έχουν ενσκύψει τώρα τελευταία με φωτογραφικές αποφάσεις του κ. Papageo.
Τίτλος: Απ: Στελέχωση του ΕΟΠΥΥ μέσω των ιατρικών συλλόγων;
Αποστολή από: Gatekeeper στις 7 Ιουνίου 2013, 10:28:02
Σοβιετικού τύπου προσέγγιση!

Και βέβαια οι πρόεδροι των Συλλόγων θα προτιμούν με το αζημίωτο τα μεγάλα διαγνωστικά πολυ ιατρεία είς βάρος του γιατρουδακου.
Τίτλος: Απ: Στελέχωση του ΕΟΠΥΥ μέσω των ιατρικών συλλόγων;
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 7 Ιουνίου 2013, 11:46:46
Δέσμευση Σαλμά: Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει τους γιατρούς στις 14 κάθε μήνα (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2013/06/14.html)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), κατά τη διάρκεια της συνάντησης του προεδρείου της Ένωσης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Μάριος Σαλμάς δεσμεύθηκε ότι είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει άμεσα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να πληρώνονται εφεξής τακτικά, και συγκεκριμένα κάθε 14 του μηνός.

Aπό τον Βασίλη Βενιζέλο
www.ygeia360.gr
Τίτλος: Απ: Στελέχωση του ΕΟΠΥΥ μέσω των ιατρικών συλλόγων;
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 7 Ιουνίου 2013, 11:54:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δέσμευση Σαλμά: Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει τους γιατρούς στις 14 κάθε μήνα (http://farmakopoioi.blogspot.gr/2013/06/14.html)
... ο Μάριος Σαλμάς δεσμεύθηκε ότι είναι διατεθειμένος να εξασφαλίσει άμεσα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να πληρώνονται
   Φοβερό: 3 ασάφειες στην ίδια πρόταση: δεσμεύτηκε (...), είναι διαθετιμένος (σήμερα έχω αυτή τη διάθεση....), θα εξασφαλίσει προϋποθέσεις (όχι ότι θα πληρώσει αλλά θα διευκολύνει κάπως...). Γνήσιος πολιτικός και σίγουρα όχι ορθοπαιδικός...
Τίτλος: Απ: Στελέχωση του ΕΟΠΥΥ μέσω των ιατρικών ενώσεων
Αποστολή από: Gatekeeper στις 7 Ιουνίου 2013, 17:58:56
http://www.iatroi.eu/2013/06/07/%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%85-2/

ο γερμανικό σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εξετάζει το ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Η σκέψη είναι να δοθούν πόροι στις Ιατρικές Ενώσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, με ευθύνη των Ενώσεων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων σε πολλές περιοχές και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι η τρόικα επιμένει να μειωθεί κατά 10% το υπάρχον ιατρικό δυναμικό του Οργανισμού.

Συμβάσεις

Το πρόβλημα εντείνεται και από την έλλειψη ενδιαφέροντος από μερίδα γιατρών. Από τους 5.000 συμβεβλημένους γιατρούς, οι 1.300 δεν υπέβαλαν καθόλου παραστατικά είσπραξης στον ΕΟΠΥΥ και αναμένεται να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους.

Με βάση το γερμανικό μοντέλο, ο Οργανισμός θα διαθέτει στις τοπικές Ιατρικές Ενώσεις το κονδύλι που εκτιμά ότι μπορεί να καλύψει την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Θα ζητεί, επίσης, συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, για την κάλυψη του πληθυσμού σε 24ωρη βάση.

Με τη σειρά τους, οι Ενώσεις θα διαθέτουν το ιατρικό δυναμικό, διανέμοντας ανάλογα τους πόρους που λαμβάνουν από τον ΕΟΠΥΥ.

Το κονδύλι θα είναι συγκεκριμένο (κλειστός προϋπολογισμός).

Το κονδύλι δηλ δεν θα δίνεται στους Συλλόγους αλλά στις Ενώσεις των Ειδικοτήτων (εάν κατάλαβα καλά).
Μήπως γνωρίζει κάποιος το γερμανικό μοντέλο?