Forum Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΠΦΥ -Εκπαίδευση => Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αρχίατρος στις 31 Δεκεμβρίου 2015, 01:10:27

Τίτλος: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 31 Δεκεμβρίου 2015, 01:10:27
Η είδηση μεταφέρεται αυτούσια.
Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας (http://www.docmed.gr/esvise-4chrono-angeloudi-meta-apo-epemvasi-routinas/)

Απολαύστε επίπεδο δημοσιογραφίας.
Το επέμβαση "ρουτίνας" αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους φυσικά !

Δηλώνω άσχετος με τα ΩΡΛ χειρουργεία κι την παιδιατρική αναισθησία, αλλά από πότε ένα χειρουργείο στο οποίο ένα 4χρονο παιδί παίρνει γενική αναισθησία θεωρείται "επέμβαση ρουτίνας" ;
Το πλέον αποκρουστικό ήταν τα σχολια που μπορούσε να διαβάσει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά κομμάτι της κοινωνίας μας (δεν γνωρίζω αν είναι μικρό ή μεγάλο) διακαταχέται από ανθρωποφαγικά αισθήματα, ιδιαίτερα απέναντι στους γιατρούς, κι το επίπεδο των σχολίων που μπορούσε να διαβάσει κανείς το επιβεβαιώνει αυτό.
Μιλάμε για ευθείες ύβρεις, προσβολές προς ανθρώπους που προσπαθούν (με τραγικά μέσα πλέον) να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, απαξίωση ολόκληρου του ιατρικού κλάδου, κι καταγγελίες που σηκώνουν αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δέουσα απάντηση ήρθε απ΄τον κ.Κωνσταντινίδη, καθηγητή ΩΡΛ
Παράθεση
Iordanis Konstantinidis:
Με απόλυτο σεβασμό στην ζωή του μικρού παιδιού που χάθηκε και χωρίς καμία τάση συνδικαλισμού:
Κουράστηκα να ακούω ήταν μια επέμβαση ρουτίνας
Κουράστηκα να ακούω πήγε για μια απλή επέμβαση κρεατάκια
Κουράστηκα να ακούω είναι δυνατόν να πεθαίνει ένα παιδί το 2016 σε ένα συνηθισμένο χειρουργείο

Στην κατάντια αυτή είναι συμμέτοχοι όλοι…ΜΜΕ, δικηγόροι, αλλα και γιατροί
Διότι όταν ένα μικρό παιδί παίρνει γενική αναισθησία είναι εξ ορισμού σοβαρή υπόθεση, γιατί έχει ιδιαίτερο αεραγωγό, γιατι απαιτεί ιδιαίτερη αναισθησιολογική διαχείριση, γιατί μπορεί να έχει αιμοδυναμικές μεταβολές που γρήγορα να το φέρουν σε κρίσιμη κατάσταση, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για χειρουργεία που αφήνουν ανοικτά τραύματα στην περιοχή της κεφαλής όπως η αμυγδαλεκτομη και η αδενοτομή. Αυτός είναι ο λόγος που μετα από δεκαετίες και εκατομμύρια χειρουργεία σαν αυτά, συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια συμβάντα και στα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 31 Δεκεμβρίου 2015, 01:22:24
Ένας Βρετανός πιλότος που έχασε την γυναίκα του σε μια "εγχείρηση ρουτίνας" έχει το φλέγμα να καθήσει και με ψύχραιμο τρόπο να αναλύσει τους ανθρώπινους εκείνους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια τραγωδία:

Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 2 Ιανουαρίου 2016, 19:18:37
02/01/2015

http://www.docmed.gr/venizelio-nosokomio-sokaroun-i-katangelies-tou-tragikou-patera/
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 2 Ιανουαρίου 2016, 21:18:50
Μάλιστα.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου έλεγε: «Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα»

Νομίζω είναι πολύ σημαντικό να διευκρινησθεί τι ακριβώς συνέβη στο χειρουργείο κι η πορεία ανάνηψης του παιδιού.
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 7 Ιανουαρίου 2016, 22:15:23
07/01/2016

Η αναισθησιολόγος μιλάει για τη Μελίνα Παρασκάκη και το μοιραίο πρωινό.


“Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουμε το παιδί. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Επιστρέφω σπίτι μου, κοιτάζω την κόρη μου και κλαίω γιατί θυμάμαι τη Μελίνα” – λέει η αναισθησιολόγος που ήταν παρούσα στην επέμβαση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έμελε να στοιχίσει τη ζωή στο άτυχο κοριτσάκι.

Η αναισθησιολόγος μιλάει αποκλειστικά στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και την Άννα Κωνσταντουλάκη για όσα συνέβησαν το μοιραίο πρωινό στο Βενιζέλειο όπου χειρουργήθηκε η 4χρονη Μελίνα και περιγράφει τις τραγικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο. Η ίδια μιλά για την πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της αναφορικά με υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το ΠΑΓΝΗ αλλά και για την συγγενική σχέση που έχει με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τονίζοντας: “Είναι άδικο να κατηγορείς με τόση ευκολία κάποιον που δεν έφταιξε επειδή είναι συγγενής μ’ έναν υπουργό”.

Η αναισθησιολόγος, εμφανώς σοκαρισμένη για την τραγική εξέλιξη, είπε: “Εγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά.

Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί”. “Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Τη διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της ΜΕΘ του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου θυμίζει τη Μελίνα”.

http://www.cretalive.gr/crete/view/h-anaisthhsiologos-milaei-gia-th-melina-paraskakh-kai-to-moiraio-prwino/297664

http://www.docmed.gr/i-anesthisiologos-milai-gia-ti-melina-paraskaki-ke-to-mireo-proino/
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: anastasios theodoridis στις 8 Ιανουαρίου 2016, 09:50:04
Το επικινδυνο φαρμακο
Ξαδέλφη του υπουργού Πολάκη η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας

Τρία τα περιστατικά σαν της άτυχης μικρούλας


http://kourdistoportocali.com/news-desk/xadelfi-tou-ypourgou-polaki-anesthisiologos-tis-4chronis-melinas/
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 8 Ιανουαρίου 2016, 14:28:31
"Ολοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Ανοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός."
Ένα πακέτο πεθιδίνες;
Η αναφορά στη μεταφορέα (τραυματιοφορέα υποθέτω) χρησιμοποιείται ως υποστήριξη; Δηλαδή τις πήρε επειδή το είπε η μεταφορέας;

"Άνοιξα το συρτάρι και το πήρα". Ενδεικτικό της φύλαξης και της καταγραφής των ναρκωτικών στα νοσοκομεία;
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 8 Ιανουαρίου 2016, 14:38:01
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Ολοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι πάρε το μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Ανοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός."
Ένα πακέτο πεθιδίνες;
Η αναφορά στη μεταφορέα (τραυματιοφορέα υποθέτω) χρησιμοποιείται ως υποστήριξη; Δηλαδή τις πήρε επειδή το είπε η μεταφορέας;

"Άνοιξα το συρτάρι και το πήρα". Ενδεικτικό της φύλαξης και της καταγραφής των ναρκωτικών στα νοσοκομεία;
Αυτό μου προκάλεσε εντύπωση κι εμένα.

- για κολικό νεφρού χρειάζεσαι ΜΙΣΗ πεθιδίνη. Άντε παίρνεις ένα φιαλίδιο. Γιατί πήρε ολόκληρο πακέτο ;

- στο δικό μου νοσοκομείο, τα ναρκωτικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα πρώτα χειρουργεία της ημέρας προετοιμάζονται απ΄την προηγούμενη ημέρα. Αυτά κι ΜΟΝΟ αυτά βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του αναισθησιολόγου.
Τα ναρκωτικά κανονικά φυλάσσονται σε ερμάριο που κλειδώνεται, κι ακόμα κι οι γιατροί δεν έχουμε πρόσβαση, μόνο η Προϊσταμένη έχει. Περίπτωση να σουφρώσεις φυσικά ολόκληρη... συσκευασία με πεθιδίνες δεν υπάρχει.
Ποιές είναι οι διαδικασίες στο ΠΑΓΝΗ που μπορεί οποιοσδήποτε που εργάζεται στα χειρουργεία και "γνωρίζει που βρίσκονται τα ναρκωτικά" να πάει κι να πάρει μια ολόκληρη συσκευασία με πεθιδίνες ;
Πραγματικά προκαλεί εντύπωση το τόσο χυμαδιό.

- στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο ποσοστό ναρκομανών μεταξύ των γιατρών καταγράφεται μεταξύ των αναισθησιολόγων, λόγω προφανώς ευκολίας πρόσβασης στα κατάλληλα φάρμακα.
Παρολ' αυτά, γνωρίζω ότι χυμαδιό φάρμακα δεν υπάρχουν, ό,τι χρειάζεται ο αναισθησιολόγος (ακόμα κι Apotel!) του τα δίνουν μέσα από ειδική θυρίδα.
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 8 Ιανουαρίου 2016, 17:56:28
Πεθιδίνες όπως... ντεπόν, ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη! - Πως απαντά ο Κώστας Λουράντος μέσω ygeia360.gr (http://www.ygeia360.gr/en/component/k2/item/20315-pethidines-opws-ntepon-isxyrizetai-h-anaisthhsiologos-nektaria-polakh-pws-apanta-o-kwstas-loyrantos-mesw-ygeia360gr)

"Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Ανοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα ντεπόν και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός".
 
Πεθιδίνες όπως... ντεπόν, ισχυρίζεται, λοιπόν, σε συνέντευξή της η αναισθησιολόγος του "Βενιζέλειου" νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης Νεκταρία Πολάκη, η οποία κατηγορείται για κλοπή ναρκωτιικών από το φαρμακείο του ιδρύματος!

Θέσαμε την άποψη της αναισθησιολόγου υπ' όψιν του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντου,
οποίος μάς εξήγησε με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα ότι "οι πεθιδίνες δεν έχουν καμία σχέση με το... ντεπόν, ανήκουν στα ναρκωτικά, τα οποία χορηγούνται με δίγραμμη ιατρική συνταγή και μόνον, ενώ ο φαρμακοποιός αναφέρει κατ' έτος στην διοικητική περιφέρεια πόσες πεθιδίνες είχε και πόσες έχει. Οι πεθιδίνες ανήκουν αυστηρά στο κρατικό μονοπώλιο. Αυτά που ισχυρίζεται η αναισθησιολόγος δεν έχουν την παραμικρή βάση...".
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτ
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 10 Ιανουαρίου 2016, 17:20:22
Το Docmed δημοσιεύει δημοσίευση του Υφυπουργού Υγείας που έκανε στο FB

8 Ιανουαρίου στις 11:53 μ.μ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (http://www.docmed.gr/apantisi-p-polaki-gia-tin-anesthisiologo-exadelfi-tou-pou-ekane-chrisi-narkotikon-ousion/)

Μέσα σε τρεις μήνες :
-300 εκατομ ευρώ στα νοσοκομεία και 500 εκατομ παραπάνω στον ΕΟΠΠΥ το 2016
-37,5 εκατομ παραπάνω σε εφημερίες γιατρών και υπερωρίες προσωπικού νοσοκομ και ΚΥγ το 2016 (και 13 εκατομ ευρώ φέτος για να μην υπάρξει καμία περικοπή )
-80 μόνιμοι γιατροί από παλιές προκηρύξεις,617 επικουρικοί γιατροί σε τρεις μήνες ,985 λοιπό προσωπικό προκήρυξη το Νοέμβριο,187 διασώστες ΕΚΑΒ ,παράταση θητείας 1100 μέχρι 30/9/16 ,145 γιατροί νοσηλευτές διασώστες για νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεσω Κεελπνο και ευρωπαϊκής χρηματοδοτηςης για το προςφυγικο ΚΑΙ 575 επικουρικό προσωπικό προκήρυξη το Γενάρη ,400+100 νοσηλευτές και γιατροί από Κεελπνο για ΜΕΘ προκήρυξη το Γενάρη ,1800 μόνιμο προσωπικό ,90+600 μόνιμοι γιατροί για πρωτοβάθμια και νοσοκομεία προκήρυξη Γενάρη Φλεβάρη
-90 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ υπογραφή σύμβασης το Δεκέμβρη και παράδοση Φλεβάρη Μάρτη(τμήμα του διαγωνισμού που καρκινοβατουσε από το 2011)
-ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ του μηχανισμού που έλεγχε 400000 ψήφους και διαχειριζόταν 1,5 δις ευρώ (απομάκρυνση 120διοικητων και υποδιοικητών νοσοκομείων)  ???
-νομοσχέδιο για την κάλυψη των ανασφάλιστων ,την ενίσχυση του ΕΣΥ ,τη στήριξη των γιατρών των πεδυ
Που θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες
-Αποκάλυψη της τελευταίας φάσης του μεγάλου σκανδάλου του Κεελπνο με το μαύρο χρήμα σε ΜΜΕ και επέκταση του ελέγχου έως το 2004 που θα βγάλει φίδια…έλεγχος όλων των συμβάσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων σε καθαριότητα ,φύλαξη,σίτιση,συντηρήσεις κλπ που σύντομα θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους …
-ετοιμασία νέου σχεδίου για τις προμήθειες νοσοκομείων και ΕΟΠΠΥ που χτυπήσει την καρδιά της παραοικονομίας και της διαπλοκής στην υγεία (πχ νέος διαγωνισμός για τον ορολογικό έλεγχο του αίματος που ρίχνει το ετήσιο κόστος από
τα 26,5 εκατομ ευρώ στα 6,5 εκατομ ευρώ για την ίδια δουλειά!!!)
-επιτροπή διαπραγμάτευσης ακριβών φαρμάκων στον ΕΟΠΠΥ ,άνοιγμα των συμβάσεων σε νέους γιατρούς, νέες συμβάσεις στους ιδιώτες παρόχους με εξορθολογισμό δαπανών, ετοιμασία συστήματος real time ελέγχου για χτύπημα της προκλητής ζήτησης από τις μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων  :laugh: , χρηματοδοτηση του δημοσίου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης  :laugh: μέσα από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με την εκπνοή του ’15 ανάμεσα ΕΟΠΠΥ και ΥΠΕ .
-αξιοποίηση χορηγιών για αγορά εξοπλισμού σε νοσοκομεία ,ρύθμιση χρεών Ωνασειου σε τράπεζες και προμηθευτές με χρηματοδότηση από ΕΟΠΠΥ και κούρεμα υπερτιμολογήσεων
….και πολλά αλλά μικρά και μεγαλύτερα όπως το STOP που έφαγαν συμφέροντα που μας χτύπησαν ανοιχτά η καλυμμένα την την πόρτα …

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ …
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ…
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ;(γιατί νομίζουν πως συμπεριφερόμαστε σαν αυτούς που συναγελάζονταν παλιότερα)

ΒΑΡΑΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Παυλος Πολακης

11 ώρες ·

Οτι μιζες δεν παιρνω εγω ,τις παιρνουν κατι ΠΡΩΤΑ ΦΛΕΜΜΑΤΑ για να κανουν ανθρωποφαγια σε τραγικα περιστατικα ,προσπαθωντας να χτυπησουν εμενα μπας και διασωθουν οι χρηματοδοτες τους απο αυτα που ερχονται μεσα απο τις αλλαγες στην υγεια.
Στην οικογενεια μου την ευρυτερη δεν εχουμε βγαλει ουτε λαμογια ,ουτε ληστες ,ουτε δολοφονους ,ουτε δοσιλογους ,ουτε ναρκομανεις.
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ τιμιους ,αγνους ,αγωνιστες ,μορφωμενους και εργατικους.
Η αδερφοσυνη του πατερα μου ειχε πεντε στους εφτα με πτυχιο ΑΕΙ (4 δασκαλους και εναν καθηγητη) ξεκινωντας απο μια φτωχη αγροτικη οικογενεια των σφακιων στα χρονια της κατοχης. οι αλλοι δυο ηταν ο πατερας μου και ο πατερας της αναισθησιολογου βαγγελιω νεκταριας πολακη και οι δυο αγροτες- κτηνοτροφοι.
Τα 11 πρωτα ξαδερφια που ειμαστε η επομενη γενια ειμαστε 2 γιατροι (εγω και η νεκταρια-βαγγελιω), 2 δασκαλοι,1 πολιτικος μηχανικος ,1 ηλεκτρολογος μηχανικος,1 καθηγητης ,1 Α μηχανικος του εμπορικου ναυτικου,1 νοσηλευτρια τει προισταμενη σε μεθ,1 ψυκτικος απο τεχνικη σχολη ,1 στελεχος τουριστικων επιχειρησεων.
ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ και να ριξετε αξιοποιωντας το τραγικο περιστατικο του θανατου της τετραχρονης στο βενιζελειο και τη σποραδικη χρηση οπιοειδους αναλγητικου απο ενα ανθρωπο που εχει δυο σοβαροτατες νοσηλειες στη ζωη του με πολυημερη παραμονη σε μεθ και πασχει απο χρονιο πονο λογω των κακωσεων ,ουτε αυτον θα βγαλετε ναρκομανη ουτε εμενα “νονο” που συγκαλυπτει.
Οτι πρεπει να γινει ΘΑ γινει ,οτι ευθυνη υπαρχει θα καταλογιστει οπως ο νομος και η διαδικασια επιβαλει.
Σε λιγο καιρο που θα βγουν ΠΟΛΛΑ στη φορα απο τα εργα και τις ημερες των αφεντικων σας και χρηματοδοτων σας στο χωρο της υγειας ,θελω να δω το παθος που θα δειξετε για αποδοση δικαιοσυνης….

ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 10 Ιανουαρίου 2016, 18:58:23
Παράθεση
Αποκαλύψεις για την αναισθησιολόγο εξαδέλφη του Πολάκη -Ντοκουμέντα από το Πρώτο Θέμα: Εκλεβε ναρκωτικές ουσίες, ήταν εξαρτημένη

Εξαρτημένη χρήστης οπιούχων σκευασμάτων είναι η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία ήταν στη μοιραία επέμβαση της 4χρονης Μελίνας, σύμφωνα με ντοκουμέντα τα οποία δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».

Πριν από επτά μήνες, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, η αναισθησιολόγος, εξαδέλφη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, κατηγορήθηκε και ομολόγησε την κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων, από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται ακόμη.

Στην ΕΔΕ που είχε γίνει μετά από αυτό το περιστατικό, σύστησαν στην κ. Πολάκη τη «λήψη θεραπείας από εξειδικευμένα προγράμματα στον τομέα των εξαρτήσεων», όπως αναφέρει το συγκεκριμένο έγγραφο. Μάλιστα, στο έγγραφο της 7ης Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, το οποίο εστάλη 2 ημέρες μετά από το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη έπειτα από τη μοιραία επέμβαση, σημειώνεται ότι «εδώ και εννέα μήνες δεν έχει προχωρήσει πειθαρχικά ο φάκελος της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Η αναισθησιολόγος έχει ομολογήσει ότι υπεξαίρεσε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και κατανάλωσε οπιούχα φάρμακα που περιείχαν πεθιδίνη. Σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις που περιλαμβάνονται στον φάκελό της, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αναισθησιολόγος παρουσίαζε συμπτώματα γενικευμένης αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης, ενώ τελεί υπό ψυχιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση.

Παρότι σε βάρος της εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για την κλοπή των φαρμάκων, δεν παύτηκε από τα καθήκοντά της και συνέχισε να ασκεί κανονικά το λειτούργημα της αναισθησιολόγου.

Η κλοπή των φαρμάκων

Στις 24 Μαΐου 2015, η κ. Πολάκη εντοπίστηκε από τραυματιοφορέα να αποσπά φάρμακα- ναρκωτικά από το κιβώτιο ναρκωτικών, στο χώρο ανάνηψης της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στην απολογία της ομολογεί πλήρως την πράξη της και για την υπόθεση έγινε ΕΔΕ. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από «γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και ήπια κατάθλιψη και είναι υπό ψυχιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση», ενώ η ίδια επικαλείται γνωμάτευση ψυχιάτρου, βάσει της οποίας κρίνεται ικανή να εργαστεί και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εργασίας της.

Στην απολογία της παραδέχθηκε ότι «απέσπασα με παράτυπο τρόπο φιαλίδια πεθιδίνης από την Αναισθησιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 24 Μαΐου 2015» ενώ αναφέρει ακόμη «τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκα την εξαδέλφη μου, η οποία νοσηλευόταν ως λεχωίδα στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Αποχωρώντας αποφάσισα να μεταβώ στον χώρο των χειρουργείων προκειμένου να προμηθευτών 1 ή 2 αμπούλες υοσκίνης για προσωπική μου χρήση (λόγω κωλικοειδούς άλγους δεξιάς υποχόνδριας χώρας). Το προαναφερθέν φάρμακο (πρωτότυπο σκέυασμα Buscopan) έχει ελάχιστο κόστος, δεν απαιτεί ειδική συνταγογράφηση και χρησιμοποιείται ευρέως, εντός και εκτός του νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση του κοιλιακού άλγχους. Δεδομένων της αργίας της Κυριακής και της παρουσίας μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για άλλον λόγο, θεώρησα προτιμότερο να δανειστώ μία ελάχιστη ποσότητα υοσκίνης ή να παρακαλέσω να μου χορηγηθεί επιτόπου, πριν αποχωρήσω».

Στη συνέχεια όμως, παραδέχεται ότι «Τότε δυστυχώς αντέδρασα παρορμητικά και υπεξαίρεσα ένα κουτί που περιείχε μερικές αμπούλες πεθιδίνης». Στην απολογία της αναφέρει ότι αυτά τα φάρμακα- ναρκωτικά τα χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τα επεισόδια οσφυαλγίας που αντιμετώπιζε από τον Δεκέμβριο του 2014, που οφείλονταν σε παλιότερο τραυματισμό της σε σοβαρό τροχαίο.

Η ίδια αναφέρει ότι άρχισε να κάνει ενδομυϊκή χρήση πεθιδίνης από τον Δεκέμβριο του 2014. Εκτοτε προβληματιζόταν για το αν είχε αναπτύξει ψυχολογική εξάρτηση από το συγκεκριμένο φάρμακο-ναρκωτικό, όπως συνέβη μετά από την υπεξαίρεση. «Για αυτό θεώρησα σκόπιμο να ζητήσω τη συνδρομή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Ηρακλείου», αναφέρει στην απολογία της.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/news/244763/apokalypseis-gia-tin-anaisthisiologo-exadelfi-toy-polaki-ntokoymenta-apo-proto-thema#ixzz3wrTjmApk

Μέχρι το σημείο με τις Buscopan, την παρακολουθώ. Μετά που γράφει «Τότε δυστυχώς αντέδρασα παρορμητικά και υπεξαίρεσα ένα κουτί που περιείχε μερικές αμπούλες πεθιδίνης» την χάνω. Τι εννοεί "αντέδρασα παρορμητικά" κι πήρα κουτί με πεθιδίνες ;

Απορία: τέτοια συμπεριφορά σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα κι ειδικά USA-UK, δεν επισύρει απώλεια άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ;
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: EzeΤΡΟΛ στις 12 Ιανουαρίου 2016, 00:35:01
Η Ένωση Γιατρών Ηρακλείου για το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού (http://www.eina.gr/?p=4191)
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Ορθοπαιδικός στις 20 Ιανουαρίου 2016, 20:28:30
(αν ακόμα δεν βγήκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θυμήθηκαν το παλιό παράπτωμα -μάλλον άσχετο- της αναισθησιολόγου) Στο Πειθαρχικό η γιατρός που διώκεται πειθαρχικά
Την επόμενη εβδομάδα θα δώσει εξηγήσεις η αναισθησιολόγος της 4χρονης Μελίνας  (http://www.protothema.gr/greece/article/546332/tin-epomeni-evdomada-tha-dosei-exigiseis-i-anaisthisiologos-tis-4hronis-melinas/)  -   Παναγιώτα Καρλατήρα20/01/2016
Η Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ενεπλάκη στη μοιραία επέμβαση για «κρεατάκια» της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη - Την επόμενη Παρασκευή θα απολογηθεί για κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καθώς και για ενδεχόμενη χρήση ουσιών

Να συζητηθεί ως κατ’ επείγον στην επόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, το πειθαρχικό θέμα της αναισθησιολόγου του Βενιζέλειου νοσοκομείου, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας.
 
Η κυρία Πολάκη, βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες λόγω της εμπλοκής της στη μοιραία επέμβαση για «κρεατάκια» της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. Ωστόσο, διώκεται πειθαρχικά για κλοπή ναρκωτικής ουσίας (πεθιδίνη) από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καθώς και για ενδεχόμενη χρήση ουσιών από τον περασμένο Μάιο. Η έλλειψη πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα να μην ελεγχθεί ως όφειλε όλο αυτό το διάστημα. Η πειθαρχική διαδικασία ουσιαστικά δρομολογήθηκε μετά τον θάνατο της 4χρονης (στις 29 Δεκεμβρίου 2015) οπότε και εστάλη στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο του υπουργείου Υγείας.
 
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται, ορίστηκε ένα εκ των μελών του Πειθαρχικού οργάνου ως εισηγητής της υπόθεσης Πολάκη, γεγονός που σημαίνει ότι υποχρεούται να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα έγγραφα που συνθέτουν το ιστορικό της υπόθεσης και στην επόμενη συνεδρίαση να ενημερώσει σχετικά τα λοιπά μέλη του συμβουλίου.
 
Παράλληλα, θα κληθεί να παρουσιαστεί στο πειθαρχικό όργανο και απολογηθεί  για την υπόθεση και η αναισθησιολόγος.
Η διωκώμενη γιατρός έχει το δικαίωμα να εκθέσει την δική της άποψη για όσα της καταλογίζονται – αλλά και η ίδια έχει ομολογήσει- στο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και να προσκομίσει σχετικές αποδείξεις.
 
Τα μέλη του Συμβουλίου θα διαμορφώσουν με βάση το αποδεικτικό υλικό που θα έχουν στη διάθεσή τους την πεποίθηση για το αν έχει διαπραχθεί από την κυρία Νεκταρία Πολάκη πειθαρχικό παράπτωμα ή όχι.
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 29 Ιανουαρίου 2016, 19:31:34
Απίστευτο: Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα (http://www.protothema.gr/greece/article/548952/apisteuto-to-nosokomeio-den-egrapse-oti-i-exadelfi-polaki-pire-ta-opiouha-farmaka/)

Μάλιστα.

Το πρόβλημα είναι ότι εκεί κάτω, στην Κρήτη, έχουν έναν δικό τους τρόπο να καλύπτουν τις καταφανείς "τρύπες" του κράτους δικαίου...
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: GirousisN στις 31 Ιανουαρίου 2016, 08:45:38
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Απίστευτο: Το νοσοκομείο δεν έγραψε ότι η εξαδέλφη Πολάκη πήρε τα οπιούχα φάρμακα (http://www.protothema.gr/greece/article/548952/apisteuto-to-nosokomeio-den-egrapse-oti-i-exadelfi-polaki-pire-ta-opiouha-farmaka/)
Μάλιστα.
Το πρόβλημα είναι ότι εκεί κάτω, στην Κρήτη, έχουν έναν δικό τους τρόπο να καλύπτουν τις καταφανείς "τρύπες" του κράτους δικαίου...

Τι λέει το ΠΑΓΝΗ για τον ελλιπή φάκελο που πήγε στο Υπουργείο .

Έκπληξη και απορία προκάλεσαν στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου οι χτεσινές καταγγελίες της γιατρού κ. Παγώνη αναφορικά με τα λειψά στοιχεία που πήγαν στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την αφαίρεση των πεθιδινών από το φαρμακείο του νοσοκομείου και για την οποία ευθύνεται η γιατρός αναισθησιολόγος, συγγενής του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Το νοσοκομείο, εξήγησε στο cretalive ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, διενήργησε δύο ΕΔΕ που αφορούσαν την αφαίρεση των συγκεκριμένων φαρμάκων από το φαρμακείο του νοσοκομείου.

Πράγματι η πρώτη ΕΔΕ δεν απαντούσε ποιος έκανε την κλοπή αλλά σχεδόν αμέσως ακολούθησε και δεύτερη η οποία και περιείχε την ομολογία της γιατρού πως εκείνη ευθύνεται για την αφαίρεση των φαρμάκων. Οι δύο ΕΔΕ, πακέτο όπως μας είπε χαραχτηριστικά ο κ . Χαλκιαδάκης φύγανε για την Αθήνα από την πρώτη στιγμή, οπότε και δεν δικαιολογείται ο θόρυβος που προέκυψε σχετικά με το τι πήγε και τι δεν πήγε στην Αθήνα. Μάλιστα για του λόγου του αληθές υπήρχε και το σχετικό ρεπορτάζ του Mega αλλά και του Πρώτου Θέματος που είχε όλο το πόρισμα της ΕΔΕ με ονόματα και…διευθύνσεις!

Πως έφτασε το πόρισμα στα μέσα αν δεν έφτανε και στο Υπουργείο Υγείας; Η διαρροή από μόνη της( στα Μέσα της Αθήνας) δείχνει πως το πόρισμα είχε φτάσει στο Υπουργείο…άλλο αν κάποιοι δεν ήθελαν να το διαβάσουν ή να το αποκρύψουν για δικούς τους λόγους!

http://www.docmed.gr/ti-lei-to-pagni-gia-ton-ellipi-fakelo-pou-pige-sto-ipourgio/ (http://www.docmed.gr/ti-lei-to-pagni-gia-ton-ellipi-fakelo-pou-pige-sto-ipourgio/)
 
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: thepap στις 1 Φεβρουαρίου 2016, 17:14:35
Μήπως είναι άδικο να συνεχίσει το forum να φιλοξενεί αναρτήσεις για τις πεθιδίνες που πήρε η συνάδελφος προ 8μήνου , κάτω απο τον τίτλο του θανάτου του μικρού παιδιού?
Θεωρείτε ότι τα δύο θέματα σχετίζονται μεταξύ τους?
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 1 Φεβρουαρίου 2016, 18:48:22
Όντως άσχετα θέματα, το ζήτημα της αναισθησιολόγου βγήκε στην επιφάνεια επ΄αφορμής της συμμετοχής της στο χειρουργείο της 4χρονης.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή:
Ιατροδικαστής. Ο θάνατος οφείλεται σε σύνδρομο αναπνευστικού !!! (http://www.docmed.gr/iatrodikastis-o-thanatos-ofilete-se-sindromo-anapnefstikou/)
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 1 Φεβρουαρίου 2016, 19:55:07
Θα το πω κάπως ωμά (και επώνυμα).
Έχεις ένα γιατρό που δημιουργούνται υποψίες αν έχει αναπτύξει εθισμό στα οπιοειδή.
Μέσα απ' αυτό το συμβάν δημιουργούνται αμφιβολίες αν έχει την ικανότητα (θυμίζω εκφράσεις -αν μεταφέρθηκαν σωστά- "Αρχίζω να ουρλιάζω και να καλώ σε βοήθεια" να αντιμετωπίζει στρεσογόνες καταστάσεις που στα πλαίσια της ειδικότητας της μπορεί να είναι πολλές.
Υπάρχει η βεβαίωση από ψυχιάτρους ότι είναι ικανή να ασκεί το έργο της αλλά θεωρώ αναμενόμενες τις αμφιβολίες περί "συναδελφικής" συγκάλυψης.
Πέρα λοιπόν από την εμφανή κανιβαλιστική διάθεση των ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τη συγγένεια με τον υφυπουργό που δεν τους είναι ιδιαίτερα συμπαθής, θεωρείτε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται αμφιβολίες ιατρικού λάθους μέχρι την απόδειξη του αντίθετου από το ιατροδικαστικό πόρισμα που αναφέρεται παραπάνω. (Η οικογένεια έχει τεχνικό σύμβουλο όπως γράφουν οπότε αν υπάρχουν ενστάσεις, θα διατυπωθούν)
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: thepap στις 1 Φεβρουαρίου 2016, 20:32:54
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα το πω κάπως ωμά (και επώνυμα).
Έχεις ένα γιατρό που δημιουργούνται υποψίες αν έχει αναπτύξει εθισμό στα οπιοειδή.
Μέσα απ' αυτό το συμβάν δημιουργούνται αμφιβολίες αν έχει την ικανότητα (θυμίζω εκφράσεις -αν μεταφέρθηκαν σωστά- "Αρχίζω να ουρλιάζω και να καλώ σε βοήθεια" να αντιμετωπίζει στρεσογόνες καταστάσεις που στα πλαίσια της ειδικότητας της μπορεί να είναι πολλές.
Υπάρχει η βεβαίωση από ψυχιάτρους ότι είναι ικανή να ασκεί το έργο της αλλά θεωρώ αναμενόμενες τις αμφιβολίες περί "συναδελφικής" συγκάλυψης.
Πέρα λοιπόν από την εμφανή κανιβαλιστική διάθεση των ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τη συγγένεια με τον υφυπουργό που δεν τους είναι ιδιαίτερα συμπαθής, θεωρείτε ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται αμφιβολίες ιατρικού λάθους μέχρι την απόδειξη του αντίθετου από το ιατροδικαστικό πόρισμα που αναφέρεται παραπάνω. (Η οικογένεια έχει τεχνικό σύμβουλο όπως γράφουν οπότε αν υπάρχουν ενστάσεις, θα διατυπωθούν)

Δεν έχω ούτε τη γνώση ούτε και είναι  δουλειά μου να μπώ στην ουσία των δύο διαφορετικών , για μένα υποθέσεων .Γι αυτά έχου ορισθεί άλλοι. Αλλα δεν μου αρέσει κι αυτό που γίνεται απο τα μέσα , προσπαθώντας να χτυπήσουν τον υπουργό να παίρνουν σβάρνα  και την συνάδελφο.

Παπανικολάου Θεόδουλος
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 1 Φεβρουαρίου 2016, 22:03:11
Συνάδελφε, το "επώνυμα" δεν πήγαινε σε σένα. Πήγαινε σε μένα, με την έννοια ότι έγραψα πράγματα δυσάρεστα για κάποιους.
Μακάρι να είναι διαφορετικά πράγματα τα δύο περιστατικά. Εγώ εστίασα αν μπορεί όχι να κάνει την αναισθησία αλλά αν μπορεί να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και σωστά στρεσογόνες καταστάσεις όταν κάτι στραβώνει.
Αντιγράφω από την κοινή αναφορά των 3 νοσηλευτών που βρίσκονταν στο χειρουργείο και την ανάνηψη τη μέρα που έγινε η κλοπή:
"Χαρακτηριστική ήταν η πολύ ταραγμένη και ανήσυχη συμπεριφορά της, η οποία συνοδευόταν με ακατάληπτο-ασυνάρτητο λόγο και έντονη εφίδρωση, γεγονός που προβλημάτισε και τους τρεις νοσηλευτές βάρδιας"
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 1 Φεβρουαρίου 2016, 22:29:02
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις.

Από πουθενά δεν τεκμαίρεται ότι έχει σχέση η τραγική κατάληξη του χειρουργείου του παιδιού με την υφαρπαγή του κουτιού με τις πεθιδίνες.

Απ΄την άλλη τίθονται ερωτηματικά:
- είναι εξαρτημένη από οπιούχες ουσίες η συνάδελφος ή όχι όταν στην απολογία της γράφει  «Τότε δυστυχώς αντέδρασα παρορμητικά και υπεξαίρεσα ένα κουτί που περιείχε μερικές αμπούλες πεθιδίνης» ;
Εγώ π.χ γιατί δεν αντιδρώ "παρορμητικά" όταν στα χειρουργεία βλέπω δίπλα μου πεθιδίνες ή τις ακόμα καλύτερες φαιντανύλες ή το γαλατάκι που σκότωσε τον MJ κι δεν τα βουτάω;  ;D

Στην υποθετική περίπτωση που όντως υπάρχει εξάρτηση, μπορεί ένας εξαρτημένος αναισθησιολόγος να "απογειώνει" κι να "προσγειώνει" ασθενείς  (για να χρησιμοποιήσω κι την ορολογία τους);
Σε ένα τόσο στρεσογόνο επάγγελμα με την λαιμητόμο του δικαστή συνεχώς πάνω απ΄το κεφάλι του (ρωτήστε έναν αναισθησιολόγο να μάθετε αν στρεσάρονται ή όχι).

Σε ποιό μέρος του κόσμου συμβαίνει αυτό ;

Ερωτώ γιατί γνωρίζω ότι π.χ στις ΗΠΑ αν ένας ιατρός συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος κινδυνεύει να χάσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, κι στην Ελλάδα έχουμε φτάσει να μπερδεύουμε τα Depon με τις πεθιδίνες...
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αδαμάντιος Σκούφαλος στις 6 Δεκεμβρίου 2016, 17:44:36
Με επίκεντρο εξαδέλφη του Πολάκη
Πόλεμος ΠΟΕΔΗΝ - ΥΠΕ Κρήτης για την ΕΔΕ θανάτου 4χρονης στην Κρήτη
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500119363

(200 gr αδρεναλίνης;;; υποθέτω λάθος αντιγραφή αλλά μου κάνει εντύπωση που για την ατροπίνη γράφει mg. Και λάθος να είναι, 200 mg είναι και πάλι πολλά)
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Αρχίατρος στις 6 Δεκεμβρίου 2016, 22:27:35
Προφανώς λάθος, ούτε καρδιά... ταύρου δεν αντέχει τόση αδρεναλίνη, όχι του κοριτσιού.
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: Argirios Argiriou στις 6 Δεκεμβρίου 2016, 22:43:43
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Προφανώς λάθος, ούτε καρδιά... ταύρου δεν αντέχει τόση αδρεναλίνη, όχι του κοριτσιού.

Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα.
Τίτλος: Απ: Έσβησε 4χρονο αγγελούδι μετά από επέμβαση ρουτίνας
Αποστολή από: schumifer στις 24 Ιουνίου 2019, 14:30:29
https://www.protothema.gr/greece/article/902186/anavlithike-i-diki-tis-exadelfis-polaki-gia-ton-thanato-tis-4hronis-melinas-logo-metaptuhiakou/


Μήπως εννοούν μg ?
Για 20 κιλά βγάζει 0.01 mg στο κιλό. Και πολύ θα ήθελα μία ιατρική παρουσίαση του περιστατικού χωρίς τα αδηφάγα ΜΜΕ στη μέση.