Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
24 Μαΐου 2018, 12:32:22

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Δίκιο έχει αλλά στην πραγματικότητα της ελληνικής ιδιωτικής ιατρικής είναι δύσκολα τα όρια αν δεν είσαι ο μόνος σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων
2
Ακόμη μία εύστοχη απάντηση ενός συναδέλφου Ψυχίατρου στο αρχικό κείμενο αυτού του thread, το οποίο δημοσίευσα και στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook:

 Όρια, ευέλικτα μεν, αλλά όρια. Ο ασθενής δεν παύει να γίνεται "παιδί" όταν αισθάνεται άρρωστος και ως "παιδί" ενεργεί, με συνειδητή ή ασυνείδητη κατάλυση και υπέρβαση των ορίων του. Ως εκ τούτου, ο επαναπροσδιορισμός των ορίων είναι αναγκαίος και ενίοτε θεραπευτικός!
3
Προσωπικά όταν είμαι φορτισμένος ή κουρασμένος, αφήνω αναπάντητη την κλήση και σε λίγα λεπτά καλώ εγώ. Συνήθως το μικρό αυτό χρονικό διάστημα είναι υπεραρκετό για να αποφευχθούν αντιδράσεις της στιγμής που θα έφερναν σε άβολη θέση και τους δύο συνομιλητές.
4
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όταν πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσω σε ένα μήνυμα ή μέηλ, τα αφήνω πάντα αδιάβαστα, αλλιώς τα ξεχνάω

Ακριβώς το ίδιο κάνω και εγώ.
5
Όταν πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσω σε ένα μήνυμα ή μέηλ, τα αφήνω πάντα αδιάβαστα, αλλιώς τα ξεχνάω
6
Προτιμότερο να μην απαντήσεις ένα τηλέφωνο παρά να το απαντήσεις όταν είσαι στρεσαρισμένος.

Τις τελευταίες ημέρες μάλωσα (και μάλλον τους έχασα δια παντός) με δύο ασθενείς μου, οι οποίοι μου τηλεφώνησαν στο κινητό γύρω στις 21.00 (ώρα δηλαδή που βάζουμε τα παιδιά για ύπνο).

Έκανα το λάθος και απάντησα στο κινητό, ενώ ήμουν στρεσαρισμένος ότι θα ξεσηκώσω τα παιδιά αν μιλούσα στο τηλέφωνο.

Αποτέλεσμα: Στον ένα μίλησα απότομα και του είπα να με πάρει την άλλη μέρα τηλέφωνο (και την άλλη μέρα όταν είδα ότι δεν παίρνει και τον πήρα εγώ στο κινητό, μου το έκλεισε... )

Ο άλλος στον οποίο απάντησα, μου έκανε είναι αλήθεια και μια χαζοερώτηση, του είπα ότι θα του πάρω μετά από 5 λεπτά αλλά το ξέχασα και όταν το θυμήθηκα την επόμενη μέρα και τον πήρα τηλέφωνο στο κινητό απλά δεν απάντησε και μετά έστειλε sms με το σιβυλλικό "θα τα πούμε κάποια στιγμή..."

( Είναι και αυτό κάτι σημαντικό: Μην λες θα σε πάρω εγώ. Πες καλύτερα: Πάρε με σε παρακαλώ σε, π.χ., μισή ώρα.

Έτσι αν το θυμηθείς μπορεί να τον τηλεφωνήσεις εσύ πρώτος και να δείξεις ενδιαφέρον, αλλιώς σε περίπτωση που το ξεχάσεις ρίχνεις την ευθύνη πάνω του και έτσι δεν θα σε κατηγορήσει ότι τον έγραψες).

Κάτι άλλο σημαντικό είναι αυτούς που σου τηλεφωνούν συχνά, αξίζει να τους καταχωρίσεις στην μνήμη, του κινητού σου. Συνήθως αυτοί παίρνουν για ψύλλου πήδημα και έτσι δεν φοβάσαι μην χάσεις κάποιο σημαντικό τηλεφώνημα, και είναι πιο εύκολο να μην απαντήσεις την κλήση.

Τέλος ένα πλεονέκτημα όταν δεν απαντάς σε κάποιες κλήσεις είναι ότι φαίνονται στο κινητό ως αναπάντητες και έτσι το θυμάσαι πιο εύκολα να τους πάρεις πίσω σε εύθετο χρόνο.
7
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αποκλειστικά ηλεκτρονικές συνταγές (χωρίς να εκτυπώνονται καθόλου σε χαρτί) εδώ και τώρα.

Για το Περιβάλλον, για την Οικονομία, για τον Ασθενή, για τον Φαρμακοποιό για τον Ιατρό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παραθέτω, μετά από άδειά του δημοσίευση του κ. Χρήστου Καζάση ( σπούδασε Εμβιομηχανική και Αξιολόγηση Ιατρικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμια Kent και Strathclydeστον ) στον τοίχο του στο facebook στις 23/05/2018:

Κατά κανόνα, ένα μέσο δέντρο δίνει 40 κιλά γραφικής ύλης (8.000 φύλλα Α4). Αν σκεφτεί κανείς ότι τα 500 φύλλα Α4 (δεσμίδα) κοστίζουν 3-4€ ολόκληρο το δέντρο κόβεται για 50-60€
Η 1η ΥΠΕ προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά 22.100 δεσμίδων φωτοτυπικό χαρτί Α4 για τις δομές ΠΦΥ, προϋπολογισμού 64.400€. Θα αγοράσει 11,050,000 φύλα Α4. Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης και της ηλεκτρονικής διακίνισης των εγγράφων, για την 1η ΥΠΕ θα κοπούν 1,381 δένδρα. Ούτε το δάσος στο Ελληνικό ...!!! δεν είχε τόσα δένδρα.......
Θα αγοράσει και toner για την εκτύπωση τόσο δένδρων προϋπολογισμού 73.794,88€. Σύνολο δαπάνης = 138.194€.
Αντί για 6 εργαζόμενους στα νοσοκομεία τα πετάμε σε χαρτί και τόνερ ....!!!! Και αναφερόμαστε μόνο σε μία ΥΠΕ και μόνο για την ΠΦΥ........!!!!
Στις 17.3.2017 ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός με απόφαση του καθόρισε τους στρατηγικούς στόχους και άξονες παρέμβασης του Υπουργείου Υγείας, για τις Υπηρεσίες Υγείας της Χώρας, έτους 2017, (με χρονική περίοδο
εφαρμογής την τριετία 2017- 2020). Ανάμεσα στους στόχους και ειδικότερα στους ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1ου ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ήταν και η "Ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων"......
Μάλλον στα δένδρα και στα χαρτιά

(ΑΔΑ:ΩΥΒ1469Η26-3ΧΦ - Διακήρυξη Φωτοτυπικού Χαρτιού)

8
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
9
Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα / Απ: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
« Τελευταίο μήνυμα από Argirios Argiriou στις Σήμερα στις 00:19:32 »
Για να στέλνεις sms από τον υπολογιστή σου (ο οποίος έχει συγχρονιστεί με το κινητό σου android). Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Το sms κοστίζει όσο θα κόστιζε αν το έστελνες από το κινητό σου.

Text from your computer, sync'd with your Android phone & number

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
10
Σουηδική σελίδα για να κατεβάζει κανείς διάφορα δωρεάν προγράμματα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10