Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
13 Οκτωβρίου 2025, 00:21:24

Αποστολέας Θέμα: Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες  (Αναγνώστηκε 473 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Οκτωβρίου 2025, 23:17:31
Αναγνώστηκε 473 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
01/10/2025 protagon.gr
Βασίλης Σιώμος


Άρτα: Νεκρή 28χρονη εγκυμονούσα μετά από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

Στο Νοσοκομείο Άρτας άφησε την τελευταία της πνοή μία 28χρονη εγκυμονούσα, μετά από αλλεργικό σοκ που προκλήθηκε από τη χορήγηση αντιβίωσης στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου.

Η νεαρή μητέρα ενός παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιακή χώρα. Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της. Κατά τη χορήγηση του φαρμάκου, προκλήθηκε αλλεργική αντίδραση και η 28χρονη εγκυμονούσα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω της σοβαρότητας του αναφυλακτικού σοκ. Παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, δεν κατέστη δυνατόν και η 28χρονη έχασε τη μάχη, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της εγκύου από την αλλεργική αντίδραση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Οκτωβρίου 2025, 00:53:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Ως συνήθως, χωρίς το πλήρες ιστορικό νόημα δε θα βγάλει κανείς παρά μόνο υποθέσεις θα κάνει. Ελπίζω η ΑΒ να είχε ένδειξη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα...
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2025, 00:55:09 από schumifer »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
6128 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Δεκεμβρίου 2009, 19:31:32
από πρώτη & καλύτερη
4 Απαντήσεις
8137 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2014, 21:39:22
από thepap
3 Απαντήσεις
13371 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Δεκεμβρίου 2013, 10:30:04
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
19331 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Νοεμβρίου 2017, 13:05:10
από GirousisN
1 Απαντήσεις
36693 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Νοεμβρίου 2020, 11:34:45
από schumifer