Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Συνταγογραφηση στο Π.Ι.-

<< < (14/29) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε δίκη (Φεβρουάριος 2012)  για άρνηση συνταγογραφίας ασφαλισμένου στο ΙΚΑ (αυτό έγινε τον προηγούμενο χρόνο) με βάση την κατάθεση του Διευθυντή του παρακαλώ,  που κατέθεσε ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει.

--- Τέλος παράθεσης ---

διευθυντής
ασφαλισμένος
σαγγελέας

88

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμε βάση την κατάθεση του Διευθυντή του παρακαλώ,  που κατέθεσε ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να τον χαίρεται !!!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρόσφατα είχαμε συνάδελφο Γ.Ι σε Π.Ι κοντά στο Ηράκλειο, που ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε δίκη (Φεβρουάριος 2012)  για άρνηση συνταγογραφίας ασφαλισμένου στο ΙΚΑ (αυτό έγινε τον προηγούμενο χρόνο) με βάση την κατάθεση του Διευθυντή του παρακαλώ,  που κατέθεσε ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή αν βγει (λόγω μιας κακοδικίας) απόφαση σε βάρος του συναδέλφου, θα μπορεί στο εξής ο κάθε ασφαλισμένος να μας βάζει το πιστόλι στον κρόταφο και να μας υποχρεώνει σε συνταγογράφηση και παραπεμπτικογράφηση όπως εκείνος γουστάρει;

Ο λέας προφανώς δέχτηκε τη μηνυτήρια αναφορά από τον ασφαλισμένο και ενήργησε μέσα σε προβλεπόμενα πλαίσια: συμβουλεύτηκε τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Δ/ντη του ΚΥ. Ωστόσο, δεν μπορούσε να βρει και να διαβάσει το Π.Δ. 121;
Και ο Δ/ντης του ΚΥ; Τί πήγε και είπε στον λέα και οδηγήθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο;

Νομίζω ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αν και δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειές του. Είναι κρίμα που τα συνδικαλιστικά μας όργανα και οι επιστημονικοί μας φορείς αφυπνίζονται μόνο όταν θίγονται θέματα όπως π.χ. ο σφιχτός εναγκαλισμός τους με τις φαρμακευτικές εταιρείες ενώ κοιμούνται τον ύπνο του Στιλνόξ για θέματα ουσίας και θεσμών.

xristosk:
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάληξη της καταγγελίας.Την πήρα στα χέρια μου μόνο όταν πήγα στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ι.Σ.,ο οποίος μου είπε ότι το θέμα έληξε και οφειλόταν σε παρεξήγηση, καθώς και ότι θα καταστρέψει το χαρτί της καταγγελίας.Επίσης ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πρέπει να υπάρχει κατανόηση.Προσπάθησα να του δείξω τα φεκ αλλά λέει ''άσε τα χαρτιά,δεν χρειάζονται,κ.λ.π.''...μιλούσε πολύ φιλικά και ευγενικά... Η καταγγελία έγραφε: προς πρόεδρο ι.σ. , ζητώ την απάντηση σας για το εξής περιστατικό: το περιγράφει αναφέροντας ότι προσέβαλα τον συγγενή ασθενούς και αυτόν προσωπικά γιατί δεν συνταγογράφησα τις συνταγές του στο Αγροτικό!! βιβλιάριο!των ασθενών ( η συγγενής των ασθενών μου είπε πως πλήρωσε 50 ευρώ και δεν πήρε απόδειξη, λυπόταν που έγινε θέμα,και επίσης της είπε :πήγαινε αύριο στον αγροτικό να τα γράψεις). Η καταγγελία κλίνει λέγοντας επί λέξη: Διερωτάμαι τι κάνει στο ιατρείο? Μήπως προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει ιδιωτική πελατεία? Το γνωρίζει ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα? Πρόεδρε αναμένω την απάντηση σας. Τελικά όλα για τα λεφτά έγιναν.Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε.Θα ήθελα και ένα σχόλιο από τον/την katmark (πως μιλάμε για τουπέ όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον,και από πιο νόμο προκύπτει ότι οι αγροτικοί και οι ειδικευμένοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις).

κατμαρκ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάληξη της καταγγελίας.Την πήρα στα χέρια μου μόνο όταν πήγα στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ι.Σ.,ο οποίος μου είπε ότι το θέμα έληξε και οφειλόταν σε παρεξήγηση, καθώς και ότι θα καταστρέψει το χαρτί της καταγγελίας.Επίσης ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πρέπει να υπάρχει κατανόηση.Προσπάθησα να του δείξω τα φεκ αλλά λέει ''άσε τα χαρτιά,δεν χρειάζονται,κ.λ.π.''...μιλούσε πολύ φιλικά και ευγενικά... Η καταγγελία έγραφε: προς πρόεδρο ι.σ. , ζητώ την απάντηση σας για το εξής περιστατικό: το περιγράφει αναφέροντας ότι προσέβαλα τον συγγενή ασθενούς και αυτόν προσωπικά γιατί δεν συνταγογράφησα τις συνταγές του στο Αγροτικό!! βιβλιάριο!των ασθενών ( η συγγενής των ασθενών μου είπε πως πλήρωσε 50 ευρώ και δεν πήρε απόδειξη, λυπόταν που έγινε θέμα,και επίσης της είπε :πήγαινε αύριο στον αγροτικό να τα γράψεις). Η καταγγελία κλίνει λέγοντας επί λέξη: Διερωτάμαι τι κάνει στο ιατρείο? Μήπως προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποκτήσει ιδιωτική πελατεία? Το γνωρίζει ότι δεν έχει αυτό το δικαίωμα? Πρόεδρε αναμένω την απάντηση σας. Τελικά όλα για τα λεφτά έγιναν.Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε.Θα ήθελα και ένα σχόλιο από τον/την katmark (πως μιλάμε για τουπέ όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον,και από πιο νόμο προκύπτει ότι οι αγροτικοί και οι ειδικευμένοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις).

--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε, ξεκαθάρισα ήδη ότι από κανένα νόμο δεν είσαι υποχρεωμένος να αντιγράφεις συνταγές.
Επειδή έχεις αναλάβει ένα περιφερικό ιατρείο, δηλαδή είσαι δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή έχεις αναλάβει μια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή είναι να εξυπηρετείς τους κατοίκους της περιοχής. Εξ αρχής τα αγροτικά ιατρεία δημιουργήθηκαν για να μην χρειάζεται οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών να τρέχουν ούτε καν στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για να έχουν περίθαλψη.
 Αν η συνταγή που είχε γράψει ο παθολόγος ήταν ιατρικώς σωστή, δηλαδή εγραφε ημερομηνία, πάθηση, είχε υπογραφή και σφραγίδα και αφού μπορείς να προσθέσεις στα σχόλια της δικής σου συνταγής ότι προκύπτει από γνωμάτευση του τάδε ιατρού και να κρατήσεις τη γνωμάτευση στο συρτάρι σου για παν ενδεχόμενο, δεν καταλαβαίνω ποιο το πρόβλημα να εξυπηρετήσεις τον ασφαλισμένο. Με την αγαθή μου ίσως σκέψη,θεωρώ ότι ο παθολόγος πήγε επίσκεψη κατ οίκον, άρα ηλεκτρονικά δεν μπορούσε να γράψει. Είναι γιατρός του ΙΚΑ, άρα μέχρι πρότινος ως ιδιώτης γιατρός δεν ήταν συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ αρα δεν είχε δικαίωμα χειρόγραφου παραπεμπτικού κατά την επίσκεψη. Βεβαίως μπορούσε να εξυπηρετήσει από παραπεμπτικό του ΙΚΑ την άλλη μέρα το πρωί ή με ηλεκτρονικό την άλλη μέρα. Επειδή μιλάμε για χωριό με περιφερικό ιατρείο, μάλλον θα απέχει κάποια χιλιόμετρα από το υποκατάστημα του ΙΚΑ και από το ιδιωτικό ιατρείο του παθολόγου. Άρα εξυπηρετεί περισσότερο τον ασφαλισμένο να πάει στο αγροτικό ιατρείο να τα περάσει σε συνταγή του ταμείου του.
Για να σου αντιστρέψω την ερώτηση, έχεις κάποια ενημέρωση ότι υπάρχει διαφοροποίηση στις υποχρεώσεις ενός γιατρού που ειναι διορισμένος σε περιφερικό ιατρείο ανάλογα με το αν είναι γενικός γιατρός ή ανειδίκευτος?
Όλοι όσοι κάναμε αγροτικό ως υπηρεσία υπαίθρου αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα. Δεν σε υποχρεώνει κανείς νομικά, αλλά εφόσον υπάρχει γνωμάτευση ειδικευμένου συναδέλφου θεωρώ ηθική υποχρέωσή σου να εξυπηρετήσεις τον κάτοικο του χωριού σου ο οποίος εμπιστεύθηκε εκείνον ως θεράποντα.
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση