Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
30 Μαΐου 2020, 19:27:49

Αποστολέας Θέμα: Intake of probiotic food and risk of preeclampsia in primiparous women.  (Αναγνώστηκε 1086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Φεβρουαρίου 2012, 15:23:26
Αναγνώστηκε 1086 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από πρόσφατο μήνυμα του Medicus σε άλλο σημείο του φόρουμ.

Am J Epidemiol. 2011 Oct 1;174(7):807-15

Intake of probiotic food and risk of preeclampsia in primiparous women: the norwegian mother and child cohort study.
Brantsæter AL, Myhre R, Haugen M, Myking S, Sengpiel V, Magnus P, Jacobsson B, Meltzer HM.

Abstract
Probiotics have been suggested to modify placental trophoblast inflammation, systemic inflammation, and blood pressure, all potentially interesting aspects of preeclampsia. The authors examined the association between consumption of milk-based probiotic products in pregnancy and development of preeclampsia and its subtypes. The study was performed in the Norwegian Mother and Child Cohort Study by using a prospective design in 33,399 primiparous women in the years 2002-2008. The intake of milk-based products containing probiotic lactobacilli was estimated from a self-reported food frequency questionnaire. Preeclampsia diagnoses were obtained from the Norwegian Medical Birth Registry. Intake of probiotic milk products was associated with reduced risk of preeclampsia. The association was most prominent in severe preeclampsia (adjusted odds ratio (OR) = 0.79, 95% confidence interval (CI): 0.66, 0.96). With probiotic intakes divided into categories representing no, monthly, weekly, or daily intake, a lower risk for preeclampsia (all subtypes) was observed for daily probiotic intake (OR = 0.80, 95% CI: 0.66, 0.96). Lower risks for severe preeclampsia were observed for weekly (OR = 0.75, 95% CI: 0.57, 0.98) and daily (OR = 0.61, 95% CI: 0.43, 0.89) intakes. These results suggest that regular consumption of milk-based probiotics could be associated with lower risk of preeclampsia in primiparous women.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
5265 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Απριλίου 2019, 01:18:35
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2271 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Απριλίου 2017, 12:18:49
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2146 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Δεκεμβρίου 2018, 02:00:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3054 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Φεβρουαρίου 2019, 00:00:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2905 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2020, 22:59:15
από Argirios Argiriou