ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει υποβαθμισθεί κατά την διάρκεια της πανδημίας

(1/1)

Argirios Argiriou:
Το Σάββατο 17/04/2021 ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας είχε την Γενική του Συνέλευση (μέσω zoom). Εκεί συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας covid-19, η εκπαίδευση των ειδικευομένων, ιδιαίτερα των χειρουργικών ειδικοτήτων, υποβαθμίστηκε έντονα. (Τα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα μικρά έχουν γίνει Νοσοκομεία μιας μόνο ασθένειας, της covid19).

Προτείνω όσοι τύχει να είναι ειδικευόμενοι Ιατροί από τον Μάρτιο του 2020 και μετά να αυξηθεί η διάρκεια της ειδικότητάς τους κατά τρία (3) χρόνια. Αυτό να γίνει προαιρετικά: Δηλαδή όποιοι ειδικευόμενοι δεν θέλουν παράταση της ειδικότητας τους να έχουν δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις για την ειδικότητα στην ώρα τους. Πιστεύω όμως ότι πολλοί ειδικευόμενοι θα δουν την παράταση της ειδικότητάς τους με καλό μάτι. Έτσι και αλλιώς, σε καιρό πανδημίας θα το σκεφτεί κανείς διπλά πριν επιχειρήσει να ανοίξει ιδιωτικό Ιατρείο ή να βρει την τύχη του στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα είναι ένας τρόπος να κρατήσει το Ελληνικό Κράτος λίγο περισσότερους νέους Ιατρούς μέσα στα Νοσοκομεία χωρίς να δεσμευτεί, με μόνιμες προσλήψεις που σημαίνουν επιβάρυνση του Κρατικού Προυπολογισμού για τα επόμενα 50 χρόνια.

( Δεν είμαι φυσικά εναντίων ΚΑΙ των μόνιμων προσλήψεων. Χρειάζονται φυσικά και αυτές αλλά με βάση πρόγραμμα που κοιτά σε βάθος χρόνου και όχι υπό τον πανικό της πανδημίας. Τι να τους κάνουμε π.χ. τους πολλούς Μοναδίστες μετά από 3-4 χρόνια; Να τους πληρώνουμε, οι φορολογούμενοι πολίτες για τα επόμενα 50 χρόνια, να χτυπούν μύγες ;  Άλλωστε οι μεγαλύτερες ελλείψεις στα Ελληνικά Νονοσοκομεία αφορούν κυρίως μάχιμο και καλά εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό Προσωπικό ).
Αργύρης Αργυρίου
Ιδιώτης Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός
Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Αρχίατρος:
Τα χειρουργεία είναι κλειστά, και κάποιοι στο Υπουργείο βρήκαν την ευκαιρία να βολέψουν δικούς τους σε ειδικότητες με πολύχρονη αναμονή με τον νόμο για το COVID, δίνοντας την ευκαιρία να συνεχίσουν την ειδικότητα ως... υπεράριθμοι !

Συμφωνώ απόλυτα ότι εκεί που πονάνε τα ελληνικά νοσοκομεία είναι το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση