ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

21/07/2021 αλλαγές στις εξετάσεις για τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Από Ιατρική ομάδα του facebook:

Στην Θεσσαλονίκη, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/7 στις 12 το μεσημέρι στις ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16), όπου θα επιδοθεί το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ, ενάντια στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για αλλαγές στις εξετάσεις για τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας. Στην κινητοποίηση καλεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Ιούλη στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στην αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας.
Παράλληλα διακινεί πλατιά το κείμενο των υπογραφών το οποίο θα επιδοθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα με κοινή υπουργική απόφαση των αναπληρωτών υπουργών υγείας και οικονομικών μπαίνει σε εφαρμογή το άρθρο 166 του νόμου 4600/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προβλέπει την καθιέρωση πανελλαδικών εξετάσεων, τη μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων και τη διενέργεια εξετάσεων μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την καθιέρωση βαθμού στον τίτλο της ειδικότητας. Μάλιστα για το βαθμό δε θα λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις στα γραπτά αλλά μόνο η προφορική εξέταση. Τον βαθμό αυτό (καλώς, λίαν καλώς ή άριστα) θα τον απονέμει μία τριμελής επιτροπή της οποίας πρόεδρος θα είναι ένας πανεπιστημιακός καθηγητής (ΕΚΠΑ ή ΑΠΘ) από την αντίστοιχη ειδικότητα. Ο βαθμός θα είναι ισόβιος, θα συνοδεύει τον γιατρό σε όλη του την ζωή.
«Σε καμία σχεδόν χώρα του κόσμου δεν υπάρχει βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας γιατί αυτονόητα οι εξετάσεις ειδικότητας είναι κρατική δοκιμασία επάρκειας» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «η αλλαγή στο σύστημα των εξετάσεων θα ενισχύσει τον υδροκεφαλισμό του συστήματος υγείας. Ένας μικρός αριθμός κλινικών μεγάλων νοσοκομείων (κυρίως πανεπιστημιακές) θα έχουν πολλούς ειδικευόμενους, με μακροχρόνιες λίστες αναμονής για την έναρξη ειδικότητας ενώ η πλειοψηφία των κλινικών του ΕΣΥ δε θα έχουν ειδικευόμενους ούτε για δείγμα, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση τους».
Η ΟΕΝΓΕ τονίζει:
«Απορρίπτουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, δεν ανεχόμαστε καμία κατηγοριοποίηση στον τίτλο ειδικότητας.
Όχι στον βαθμό στον τίτλο ειδικότητας.
Όχι στη μείωση του αριθμού των εξεταστικών κέντρων.
Κάλυψη των εξόδων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για ειδικότητα και σε περίπτωση αποτυχίας την πρώτη φορά. Κατάργηση της τιμωρητικής διάταξης που προβλέπει αποζημίωση μόνο την πρώτη φορά. Κατάργηση των σχετικών αντιδραστικών διατάξεων του Ν. 4600/2019 του ΣΥΡΙΖΑ.
Καθορισμός ενιαίας εξεταστικής ύλης
Όχι στην ακύρωση της εξεταστικής του Αυγούστου, ας γίνει με την ως τώρα διαδικασία».

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό Ιατρική ομάδα του facebook:

Μάλιστα για το βαθμό δε θα λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις στα γραπτά αλλά μόνο η προφορική εξέταση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν αληθεύει αυτό, εκτός από τη δημιουργία πελατειακής βάσης, τι εξυπηρετεί;

Δ. Κουναλάκης:
Τελικά δεν ξέρω με ποια κυβέρνηση μπορεί να συναγωνιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα "κατορθώματα" της από όλη την Ελληνική ιστορία.
Και τα λαλίστατα ονόματα του ygeianet φαντάζομαι ότι πιάστηκαν στον ύπνο τότε και ξύπνησαν τώρα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση