Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
4 Μαΐου 2024, 17:29:39

Αποστολέας Θέμα: Φταίει μόνο το ΕΣΥ π πεθαίνουν πιο πολλοί από covid19 στην Ελλάδα; (σύγκριση μ Σουηδία)  (Αναγνώστηκε 19015 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Ιανουαρίου 2022, 12:49:25
Αναγνώστηκε 19015 φορές
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δεν μπορεί να είναι μόνο η κατάσταση του ΕΣΥ που ευθύνεται για τους πλεονάζοντες κοβίντ θανάτους στην μετεμβολιαστική εποχή. Από τη σουηδική πραγματικότητα που βιώνω, σε νοσοκομείο που εξυπηρετεί 150.000 κατοίκους περίπου έχουμε αυτή τη στιγμή 0 στη μονάδα και 13 νοσηλευόμενους (
ένας με σηψαιμία από κολοβακτηρίδιο, 90+, με ένα λίτρο ρινικό οξυγόνο, τουτέστιν τρίχες κοβίντ, 3πλά εμβολιασμένος,
1 με σπονδυλοδισκίτιδα, κοβίντ θετικός, 0 συμπτώματα
1 με τοπική λοίμωξη μαλακών μορίων μετά από ενδοφλέβια χρήση και συμπτώματα τύπου μύξα)

Μη σας τα πολυλογώ, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και αυτές συνήθως ανεμβολίαστων, οι κοβιντιασμένοι δε φτάνουν καν στη διαλογή εδώ πάνω. Και τα κρούσματα μβρίσκονται στο έβερεστ, θα είχαν φτάσει στη Σελήνη αν δεν ήταν περιορισμένες οι δυνατότητες εξέτασης (να ακουγόταν στην Ελλάδα σε ένα νομό : ''σταματάμε να τεστάρουμε μη έχοντες ανάγκη εισαγωγής'' να καθόμουν από μια μεριά να άκουγα αντιδράσεις...!!! ;D(

 Από τη στιγμή που δεν αρρωσταίνουν τόσο βαριά μάλλον δεν παίζει τόσο ρόλο το σύστημα υγείας.

21 Ιανουαρίου 2022, 19:38:08
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν μπορεί να είναι μόνο η κατάσταση του ΕΣΥ που ευθύνεται για τους πλεονάζοντες κοβίντ θανάτους στην μετεμβολιαστική εποχή. Από τη σουηδική πραγματικότητα που βιώνω, σε νοσοκομείο που εξυπηρετεί 150.000 κατοίκους περίπου έχουμε αυτή τη στιγμή 0 στη μονάδα και 13 νοσηλευόμενους.

Δεν υπάρχει αντιστοιχία Σουηδιας- Ελλάδας.
Σε αντίστοιχο επαρχιακό νοσοκομείο νομού 150.000 κατοίκων, υπάρχουν σήμερα 74 νοσηλείες σε απλές κλίνες με 100% πληρότητα και οι νέες εισαγωγές διακομίζονται σε διπλανό νομό. Στη ΜΕΘ δυναμικότητας 7 κλινών νοσηλεύονται 10 ασθενείς καταλαμβάνοντας και 3 κλίνες της στεφανιαίας μονάδας.
Το ΕΣΥ δουλεύει σχεδόν 3 μήνες τώρα έχοντας ξεπεράσει τα όρια του (>600 διασωληνωμενοι μόνο λόγω Covid) με αποτέλεσμα εργασιακό burnout και πλημμελείς συνθήκες νοσηλείας κάποιες φορές (διασωληνωμενοι εκτός ΜΕΘ).
Επιπλέον η εμβολιαστική κάλυψη στους > 60 ετών με 3 δόσεις είναι παρόμοια στις 2 χώρες. Ο γερασμένος πληθυσμός και των 2 χωρών ειναι παραπλήσιος σε ποσοστό (20-22%).
Από 1/7/2021 η Ελλάδα εχει σχεδόν 10.000 νεκρούς και η Σουηδία 1.000. Απλά η διαφορά ειναι τεράστια !!!

Αν και νομίζω ότι έχουμε βγει λίγο off topic…

23 Ιανουαρίου 2022, 07:19:21
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Όντως ΟΤ αλλά θεωρώ ενδιαφέροντα, ίσως να μπορούν να μεταφερθούν στο κοβιντοθέμα από διαχειριστή.
Αν εννοείτε ότι η αυξημένη θνητότητα οφείλεται τουλάστιχον εν μέρει στην υπερκόπωση συμφωνούμε σαφώς.
Ο λόγος όμως της υπερκόπωσης είναι η αυξημένη νοσηρότητα, κι εκεί θεωρώ ότι ευθύνεται σημαντικά η εμβολιαστική κάλυψη, συνυπολογιζόμενης και της ψευδούς δήλωσης εμβολιασμού-νόσησης.
Δεν έχω τόσο πρόχειρα τα δεδομένα για τους άνω των 60 αν και πλέον δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν.
Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
εγώ βλέπω μέχρι και εβδομάδα 45 2021 περίπου 11% διαφορά στους άνω των 60. Οι καμπύλες των πλήρως εμβολιασμένων στο my world in data στο σύνολο του πληθυσμού δείχνουν επίσης μία διαφορά από 6-9% αλλά η Σουηδία αργεί σε σχέση με την Ελλάδα σε κάθε επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης προς τους νεότερους. Και η απότομη άνοδος της εμβολιαστικής κάλυψης των άνω των 60 ετών στην Ελλάδα με σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες από την ανακοίνωση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού μάλλον συνηγορεί υπέρ της σχετικής διαφοράς κάλυψης μέχρι πρόσφατα.
Αν ο αντίλογος εδώ είναι ότι η διαφορά είναι μικρή, ίσως κάπου εκεί μέσα να βρίσκεται το επίπεδο κάλυψης που απαιτείται για να δούμε κάποιου βαθμού προστασία αγέλης.

Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά τους προηγούμενους μήνες σε οδήγησε στην πλημμύρα βαριά νοσούντων. Και σαφώς ένα σύστημα υγείας με περιορισμένους πόρους θα κλατάρει πιο γρήγορα. Δεν το προστατέψαμε όμως αυτό το σύστημα. Από τους ιβερμεκτινάκηδες μέχρι τους εναλλακτικούς και τα μιάσματα που τα παίρνουν για ψευδείς εμβολιασμούς.

26 Ιανουαρίου 2022, 18:04:58
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Σύμφωνα με το ecdc η Ελλάδα την 3η εβδομάδα του 2022 είχε ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων >60 στο 86,8% και αναμνηστικής δόσης στο 71,1%.
Στη Σουηδία τα ποσοστά ήταν 94% και 82,6% αντίστοιχα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν αναφερθούμε σε απόλυτα νούμερα όμως η διαφορά δεν ειναι αμελητέα (250.000 - 300.000 λιγότεροι εμβολιασμένοι >60). Ειναι ικανή από μόνη της να δικαιολογήσει τη χαώδη διαφορά στους θανάτους του τελευταίου 7μηνου ?
Και δεν χάνουμε σε σύγκριση μόνο με τη Σουηδία, αλλά από όλες τις χώρες της Δ. Ευρώπης σύμφωνα με το ourworldindata.
Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία φράση του schumifer :
Δεν προστάτεψε, ούτε ενίσχυσε κανείς το ΕΣΥ .
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τα τελευταία 2,5 έτη υπηρετούν 4 -4.500 λιγότεροι και 6 -6.500 έχουν τεθεί σε αναστολή.
Οι αριθμοί δυστυχώς είναι συντριπτικοί.





« Τελευταία τροποποίηση: 26 Ιανουαρίου 2022, 18:15:08 από GirousisN »

Λέξεις κλειδιά: