Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
10 Δεκεμβρίου 2023, 19:44:58

Αποστολέας Θέμα: Φορητή συσκευή θα ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο του πνεύμονα  (Αναγνώστηκε 2262 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Αυγούστου 2009, 22:30:29
Αναγνώστηκε 2262 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Αισθητήρας που κατασκευάστηκε από νανοσωματίδια χρυσού μπορεί να εντοπίσει τον καρκίνο του πνεύμονα στην αναπνοή ασθενών και να αποτελέσει διαγνωστικό όπλο πριν εμφανιστούν στην ακτινογραφία οι όγκοι, δήλωσαν Ισραηλινοί επιστήμονες.

Η συσκευή, που σύμφωνα με τους κατασκευαστές θα είναι αρκετά προσιτή σε τιμή για καθημερινή χρήση από οικογενειακούς γιατρούς, εντόπισε τον καρκίνο του πνεύμονα με 86% ακρίβεια και μπορεί να αποτελέσει διαγνωστικό όπλο μιας νόσου που συνήθως δεν διαγιγνώσκεται μέχρι να έχει εξαπλωθεί και να μην είναι πλέον ιάσιμη.

Χρησιμοποιεί αισθητήρες βασισμένους σε νανοσωματίδια χρυσού για να εντοπίσει πτητικές οργανικές ουσίες που βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στον εκπνεόμενο αέρα των ασθενών με καρκίνο στον πνεύμονα. Η εξέταση της αναπνοής ήδη έχει αναγνωριστεί ως τρόπος που σχετίζει πτητικές οργανικές ουσίες στην εκπνοή με ορισμένες παθήσεις. Το 2006 ερευνητές ανακάλυψαν ότι σκυλιά μπορούσαν να εκπαιδευτούν ώστε να μυρίζουν τον καρκίνο στην αναπνοή των ασθενών με ακρίβεια 99%.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές με επικεφαλής τον Haick, του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Technion-Israel στη Χάιφα, η συσκευή δεν είναι ακριβή καθώς η ιδέα πίσω από την κατασκευή της ήταν να σχεδιαστεί κάτι φτηνό, ευαίσθητο και φορητό. Ο Haick, δήλωσε ότι ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσουν οι γιατροί να αποκτήσουν απλό τεστ για εξέταση ανθρώπων σε ραντεβού ρουτίνας.

Οι ερευνητές εξέτασαν 56 υγιείς ανθρώπους και 40 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα με συμβατικές μεθόδους. Ανακάλυψαν ότι ο αισθητήρας μπορεί να ξεχωρίσει την αναπνοή των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα σε σχέση με την ομάδα ελέγχου, με περισσότερη του 86% ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον Haick, η συσκευή χρειάζεται περαιτέρω εξέταση και απόκτηση άδειας πριν κυκλοφορήσει. Υπολογίζει ότι θα απαιτηθούν 3 έως 5 χρόνια.

Ο καρκίνος του πνεύμονα σκοτώνει 1,3 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο και αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Μόνο το 15% των ασθενών ζούν περισσότερο από 5 χρόνια, μερικώς λόγω του ότι η νόσος διαγιγνώσκεται συνήθως αργά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Nature Nanotechnology’.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2956 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2009, 13:41:13
από aterpos
1 Απαντήσεις
4153 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Οκτωβρίου 2011, 22:04:45
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
2220 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Φεβρουαρίου 2013, 19:20:08
από anastasios theodoridis
17 Απαντήσεις
48830 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2023, 12:29:29
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
291 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2023, 21:27:47
από Argirios Argiriou