Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
9 Μαΐου 2024, 19:54:32

Αποστολέας Θέμα: Invocana  (Αναγνώστηκε 6453 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Νοεμβρίου 2023, 21:11:44
Αναγνώστηκε 6453 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η Menarini προωθεί στην Ελλάδα τον αναστολέα SGLT2 με το εμπορικό όνομα Invocana (canagliflozin) που έχει βγάλει η Janssen.

Αναστέλλοντας τη δράση της SGLT2, η καναγλιφλοζίνη αυξάνει την αποβολή της γλυκόζης μέσω των ούρων, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Υπάρχει στις μορφές  Tabl. Invocana 100 mg x 30 (Λιανική Τιμή 50,11 €) και Tabl. Invocana 300 mg x 30 (Λιανική Τιμή 63,53 €)

Μπορεί να το δώσει κανείς ως μονοθεραπεία όταν η Μετφορμίνη θεωρείται ακατάλληλη λόγω δυσανεξίας ή αντενδείξεων ή σε συνδυασμό με άλλα αντιδιαβητικά.

Δοσολογία: Η συνιστώμενη δόση έναρξης είναι 100 mg άπαξ ημερησίως και μπορεί να αυξηθεί στα 300 mg άπαξ ημερησίως όταν απαιτείται αυστηρότερος γλυκαιμικός έλεγχος, ανάλογα με τις τιμές του eGFR.

eGFR >60   Έναρξη με 100 mg 1x1 Εάν απαιτείται επιπλέον γλυκαιμικός έλεγχος και η δόση των 100 mg γίνεται ανεκτή από τον ασθενή, η ημερήσια δόση μπορεί να αυξηθεί στα 300 mg.

eGFR 30-60 Χορήγηση δόσης 100 mg ημερησίως.

eGFR < 30 Για ασθενείς που ήδη λαμβάνουν Invocana, η αγωγή να συνεχιστεί με 100 mg ημερησίως. Δεν πρέπει να ξεκινάει η χορήγηση του Invocana.

Αποφεύγουμε να το δώσουμε σε ασθενείς με Περιφερική Αρτηριακή Νόσο.

Προσοχή επίσης αν οι ασθενείς είναι αφυδατωμένοι.

Προσοχή, εάν οι ασθενείς έχουν χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης (π.χ. Hba1c > 11) για να μην κάνουν Διαβητική Κετοξέωση ( ίσως, σε τέτοιες περιπτώσεις, να είναι καλύτερο να βάλουμε πρώτα σε ινσουλίνη τον ασθενή και μετά να προσθέσουμε το Invocana).

Προσοχή επίσης σε ασθενείς που έχουν τάση για ουρολοιμώξεις (π.χ. κάποιες γυναίκες που κάνουν συχνά ουρολοιμώξεις ή άντρες που έχουν φίμωση).


« Τελευταία τροποποίηση: 23 Φεβρουαρίου 2024, 14:23:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: invocana canagliflozin sglt2