Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 16:28:57

Αποστολέας Θέμα: Είναι η κρατική επιχορήγηση, ανόητε  (Αναγνώστηκε 2606 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Φεβρουαρίου 2024, 00:28:25
Αναγνώστηκε 2606 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
26-02-2024 protagon.gr
του Άγγελου Κωβαίου


Η φτώχεια φέρνει γκρίνια (στον ΣΥΡΙΖΑ) κυριολεκτικά. Το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μία πρωτόγνωρη παρωδία, με ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να αξιολογήσει σοβαρά. Υπάρχει όμως πίσω από όλα αυτά μία παράμετρος, την οποία όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ομολογεί.

Αν επιμείνει κανείς να μιλήσει σοβαρά για το τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, μάλλον δεν θα έχει και πολλά να πει. Ηταν μία παρωδία και μάλλον στο Δελφινάριο θα ταίριαζε, παρά σε ένα συμβατικό συνεδριακό χώρο. Σε αυτή τη συνθήκη τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα – όσοι δηλαδή παρακολούθησαν την ιλαροτραγωδία, έστω και για λίγο. Και παρά ταύτα, υπάρχει η αίσθηση ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να ακούσουμε, πιο κωμικά και πιο παράδοξα. Λίγη σημασία έχει υπό αυτές τις συνθήκες, ότι ο Τσίπρας υπέστη μία ατιμωτική ήττα και ακόμη λιγότερη ότι ο Κασσελάκης ελέγχει τον κομματικό μηχανισμό, αλλά παρά ταύτα δεν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή την αναβάπτιση και αυτό που ονομάστηκε «λευκή επιταγή». Και αν κάτι έχει ενδιαφέρον, δίχως να είναι και τόσο σημαντικό, είναι ότι ο Παππάς ανέκτησε το στάτους του εσωκομματικού παράγοντα. Χαριτωμένες λεπτομέρειες, όπως ότι ο Κασσελάκης τη μία ημέρα ζητούσε εκλογές και την άλλη ψήφιζε να μην γίνουν ή ότι στη συνέχεια τσακωνόταν με τη Γεροβασίλη για το ποιος κιότεψε πρώτος, είναι απλώς το αλατοπίπερο αυτής της πολιτικής ξεφτίλας. Με λίγα λόγια, το συνέδριο — παρωδία ήταν το μεγάλο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την οριστική διάλυση, η οποία θα έλθει κάποια στιγμή μετά τις ευρωεκλογές, αν όχι νωρίτερα, και μέχρι τότε υπάρχουν πιθανότητες σοβαρές να δούμε ακόμη πιο διασκεδαστικά επεισόδια.

Υπάρχει ωστόσο κάτι μέσα σε όλα αυτά τα παράδοξα (για την ακρίβεια, πίσω από αυτά), που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ομολογεί και που, κατά μία έννοια δίνει εξηγήσεις για πολλά. Είναι αυτό που ο σοφός λαός περιγράφει με το «η φτώχεια φέρνει γκρίνια». Ή που, σε πολιτικό επίπεδο μεταφράζεται στο ποιος κρατάει τη «σφραγίδα», ποιος έχει το ταμείο και ποιος εισπράττει την κρατική επιχορήγηση. Παρεμπιπτόντως, η κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά και από τις τελευταίες εκλογές, έχει μειωθεί δραματικά, από τα 3,5 εκατομμύρια ετησίως την προηγούμενη τετραετία, σε κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια. Και η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι, ότι οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις που προκύπτουν από διασπάσεις, δεν παίρνουν μερίδιο της κρατικής επιχορήγησης. Δηλαδή, όπως η Νέα Αριστερά δεν εισπράττει κάτι από το κράτος, έτσι και μία ενδεχόμενη ή πιθανή νέα διάσπαση, μετά από μία εκλογή αρχηγού, όπως αυτή που ακυρώθηκε, θα άφηνε κάποιους, αυτούς που δεν θα είχαν πλέον το «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» στη μαρκίζα, χωρίς σεντ κρατικής επιχορήγησης. Είτε το θέλει κανείς, είτε όχι, είναι ένα στοιχείο που έχει τη σημασία του. Οπότε, λογικά, θα πορευτούν για λίγο ακόμη όλοι μαζί. Θα τα λογαριάσουν και πάλι όλα στις ευρωεκλογές και μετά από αυτές.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Φεβρουαρίου 2024, 00:31:30 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
6096 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Μαΐου 2009, 13:52:35
από Raptor
0 Απαντήσεις
2733 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2013, 12:49:06
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
1915 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Φεβρουαρίου 2016, 10:59:43
από Denominator
0 Απαντήσεις
8683 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιανουαρίου 2019, 01:18:07
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5724 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Οκτωβρίου 2023, 19:45:41
από Argirios Argiriou